"Мамо, направих голяма беля..."

"Мамо, направих голяма беля..."

© Надежда ЧипеваВъпреки че многократно са описвани в медиите, схемите на телефонни измами, в които някой плащат пари на непознат, за да "спаси" уж престъпил закона човек, продължават да действат. Dnevnik.bg публикува репортерски разказ за случай от днес. В аудиофайла пък може да бъде чут втория разговор, при който измамникът уговаря цената за "освобождаване".


Обикновен работен ден. Служебният стационарен телефон звъни и отсреща глас през сълзи съобщава, че ми е син, че е блъснал момиченце на пешеходна алея и ако го обичам да се обадя на следовател Христов от 2-ро райнно на тел. 0876216973.


Понеже нямам син на правоспособна възраст за шофиране, всъщност изобщо нямам деца, нито колегите около мен, не се притесних особено, но любопитството ми надделя и звъннах на "следователя". Мъжкият глас ми сподели, че като майка не може да ми го спести и е длъжен да ми каже, че "синът ми" е убил на място 11-годишното момиче и се налага да бъде задържан първо за 24, с след това за 72 часа.


Процесът, увери ме той, може да продължи между половин и една и половина години, а след това го грозят между 4 и 8г. затвор. Той и "прокурорът" обаче били единствените свидетели на случката и можели да ми помогнат, стига всичко това "да си остане между нас".
В закона имало една вратичка, според която ако внеса парична гаранция в рамките на половин час, синът ми ще бъде освободен, името му заличено, а разследването ще се води срещу неизвестен извършител. Въпросът е парите да се платят преди "да научат медиите".


"Следовател Христов" ме предупреди, че сумата е висока - 25 хил. лв, но след това веднага се показа като разбран човек, склонен да получи колкото мога да събера в момента, а след това "ще направим една разписка останалата сума да ми я превеждате на вноски". Разбрахме се, че вкъщи имам 300 лева, а в банка още около 2000лв. и да се чуем щом извадя парите от банката.


Предупреди ме обаче няколко пъти, че пуска домашния ми телефон, както и мобилния "на преслушване" и ще се откаже веднага от сделката, ако разбере, че съм казала на някой друг. Когато звъннах половин час по-късно телефонът му беше изключен.


От пресцентъра на МВР ме увериха, че полицията се сблъсква ежедневно с подобни измами, като различните сцанарии са описани подробно в публикуваната на сайта им информация "Как да се предпазим от телефонни измами". Моят случай фигурира в графа 3 "внасяне на гаранция". Между останалите схеми са освобождаване на колет от чужбина, откуп за отвличане и закупуване на ваучери.


Основният коз на имамниците е "стресът" и шансът да попаднат на възрастен човек, който няма да съумее да реагира бързо. Схемите се обновяват постоянно. От пресцентъра обясниха също така, че престъпниците се залавят по време на акции, когато гражданите подадат сигнал, а междувременно си уговорят среща за предаване на парите. В полицейския бюлетин от 5 декември е записано, че криминалисти са арестували измамник при опит за прибере 2000 лв. от жителка на Банско.


След като звъннах на прилежащото ми районно от там ме увериха, че ако измамниците ми се обадят и си уредя среща, то тогава мога да се обадя отново на полицията, за да се задейства акция. Служителката, която прие оплакването ми, обаче се опита да ме убеди, че няма особен смисъл аз сама да ги търся отново. Подаването на официална жалба за измама също няма да има особен ефект, тъй като обикновенно измамниците използват предплатени анонимни карти, които изхвърлят, когато лимитът им свърши, обясни тя.

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на потърпевш
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Нередовен читател
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на Нов
  *****
  Неутрално

  Крайно време е да няма АНОНИМНИ предплатени карти. В други страни вече няма такова нещо! Отдавна не се продават нови карти без личен документ на купувача и регистриране на продажбата в регистъра.
  А тези, които са си закупили анонимна карта преди това, имат гратисен период до 2009 да се регистрират с документ за самоличност при който и да е представител на оператора си, ако не го направят, Номера/СИМ картата, която ползват ще спрат да оперират от крайния срок, обявен официално.
  Това го приеха, след като терористи ползваха анонимни СИМ карти за взривяване на бомби, оставени в чанти в публичния транспорт.

 5. 5 Профил на x
  *****
  Неутрално

  Докъде го докарахме! Обажда ми се един такъв и ми обяснява, че ми е роднина и бил направил голяма 'билъ'. Това на софийски номер. А аз съм шоп и не мога да имам роднини, които казват 'билъ'. Ако приемем, че отрепката е професионалист, значи е нормално един 'софиянец' да има роднини, които казват 'билъ'. Мале!

 6. 6 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Съгласен съм с #4. Почти навсякъде в Европа ти записват данните, като купиш предплатен пакет.

  Damnant quod non intellegunt.
 7. 7 Профил на днешен
  *****
  Неутрално

  днеска ми звънят на градския и един циганин на странен диалект ми казва имитирайки рев "направих идна билъ ъхъ ъхъ ъхъ " .По инерция отговорих -кой се обажда и като чуха мъжки глас на средна възраст затвориха

 8. 8 Профил на до Нов
  *****
  Неутрално

  Проблема не е в анонимните картил. Управляващите имат голямо желание да ги махнат! Плюс това те не са толкова анонимни, т.е. ако властимащите имат интерес могат бързо да намерят анонимника!

 9. 9 Профил на Паяков
  *****
  Неутрално

  Това, което правят тези неграмотни измамници и още по-неграмотни измамени, е много пошло и гадно, но представянето на документ и записване на данни при купуване на предплатена карта с нищо не може да ограничи действията им. Винаги може да се използва фалшив или откраднат документ...
  Бог да ни пази (а и ние самите) от такива нечовеци!

 10. 10 Профил на някой
  *****
  Неутрално

  Великотърновските цигани, пловдивски, пазарджишки са в основата на тези измами. Измамниците са навсякъде - от "детайлите", "колетите", "ваучерите" до "Катастрофите". Това са изроди, които заслужават реални присъди.

 11. 11 Профил на салатено чудовище
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на SD
  *****
  Гневно

  В България трябва терористи да гръмнат АЕЦ, за да се сетят простаците в Глобул, М-Тел и Вивател, че правят престъпление. Или някой да им опре пистолет в главата.

 13. 13 Профил на Убитак
  *****
  Неутрално

  Интересно ми е дали има основание, правно и морално, да се осъди такъв "измамник".

  Реално той не прави нищо по различно от рекламите, които гледам всеки ден.

  Цял живот съм имал пърхот, но откакто пуснаха рекламите на шампоани, осъзнах, че околните ме отбягват заради това, жените не искат да излизат с мен, че съм пълен аутсайдер. Естествено ми предлагат да им дам пари за продукт, който "гарантирано" ще ме излекува.
  Т.е създават ми проблем, който после предлагат да ми решат.
  Виждате ли някаква разлика с телефонните измамници? Аз не...
  Дори рекламите за шампоани против пърхот са по-манипулативни, защото въпреки, че си давам парите, накрая пак оставам с проблема.
  Докато телефонните измамници ти вземат парите, но наистина те лишават от проблема, който малко преди това са ти създали....
  Та кога ще осъдят някоя фирма, рекламираща шампоани против пърхот?

 14. 14 Профил на запознат
  *****
  Неутрално

  Това са хора на Костов.

 15. 15 Профил на Niki
  *****
  Неутрално

  #10, ti ezikoved li si kakvo si? Samo znam che ne te slusha glavata i che si totalen outsider!

 16. 16 Профил на Ante d-r Pavelich
  *****
  Неутрално

  Мом4ета този въпрос с картите се преувели4ава до глупост. От години , десетилетия се знае старото изпитано средство УЛИ4НИЯ ТЕЛЕФОН !!! КОЙ ПРЕСТЪПНИК, С МОЗЪК В ГЛАВАТА 6ТЕ ИЗПОЛЗУВА МОБИЛЕН ТЕЛ. ???

 17. 17 Профил на bednia
  *****
  Неутрално

  при нас сега е на мода да ти доставят дърва за огрев,плашташ когато ти ги доставят,обаче ти искат 20лв.за превоз предварително

 18. 18 Профил на Rumen I
  *****
  Неутрално

  АЗ СЪМ УДИВЕН ОТ КУЛТУРАТА В БЪЛГАРИЯ..

  Там явно всички си мислят че когато имаш пари с подкупи всичко е възножно!!!!!

  Май няма нормални останали??

  На човек от западна европа никога не би му хрумнало че е възможно синът ти да убие някой и да остане безнаказан плащайки на следовател..подкуп..


  Колко е мизерно когато хората са хванати в собствения си капан - корупцията!

  Дори и през ум не им минава че има правила че има закони че така не се потулват нещата...

  ЗА БОГА ХОРА наистина ли няма никави цености наистина ли всички тук си мислят че с пари всичко се купува?

  Колко е ужасно това, аз все повече започвам да си мисля че това не е моят народ и това не са хората с които искам да имам нещо общо... нечувано... дори възрастните си мислят че с подкупче ще измъкнат внука от правосъдието..

  Ако това мислене не се промени няма бъдеще за хората в тази държава.... когато няма закони и кучетата ще избягат и ще остане просто една пустиня...всичко е в главата!

  Кажете НЕ НА КОРУПЦИЯТА!
  Кажете го за себе си, погледете се и си повярвайте, че може да живеете честен живот и може никога да нямате мерцедес! Кое е по важното? Кое ви отделя от живорните от мутрите и коя ще е следващата жертва..

  Замислете се ако "убитото 11 годишно дете" от разказа е ВАШЕТО ДЕТЕ! и дали искате убиеца да се измъкне заради КОРУПЦИЯТА.

  СПРЕТЕ КОРУПЦИЯТА обричате децата си на СМЪРТ!
  ПО БОГАТИЯ ИМА ПРАВО! Това ли остана? Всички ли повярвахме че е модерно да си мутра? Едно време им викахме шишковци в училище..

  Спомнете си когато дадете на полицай, лекар или чиновник рушвет че на платното може да лежи ВАШЕТО ДЕТЕ БЕЗ СВИДЕТЕЛИ - ЗАРАДИ ВАС!

 19. 19 Профил на =)
  *****
  Неутрално

  радвам се, когато на някой му оберат парите по този начин. тъпакът само това го оправя - като му приберат най-свидното - кинтите

 20. 20 Профил на plamen2299
  *****
  Неутрално

  Глупости! Тук,в Румъния никой не мисли да ги маха.Аз съм с предплатена карта и мога дори да си скрия номер-без да съм на такса.Друг е въпроса,че тук полицията ще направи и невъзможното да ги залови.Нататък сценарият е ясен-29 дни "превантивен арест",както казват тук,през което време ти минава делото получаваш яка присъда и от ареста директно в пандиза.Оттам като обжалваш,карат те с белезници в съда само за да ти потвърдят присъдата.Затова тук няма подобни шашми от поне 5-6 години.Вие намерете разликите.

 21. 21 Профил на tap4o
  *****
  Неутрално

  Няма нищо ,да не ни се слу4ва.Сталииски уби 1 4овек а др. е в кома и има 6анс за свобода,а това са коко6кари .Психо атака и които поддаде гори но не обиват и нйма последствия.Няма насилие ,дори могат да го приемат за 6ега.Неми допада но е така.Има ли осьден до сега.

 22. 22 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Защо се очудваме - това сме си ние цървуланчетата. Още през 17 век арабски пътешественик ни е описал така: "На Балканите живее едно племе което лъже, краде и яде лиуто." С боклукрати на власт които всеки ден ни дават живия пример как се преуспява в бантустания - с подлост, аругантност, измами и кражби и убийства кога ли ще станем "нормални." Май никога.

 23. 23 Профил на никой не ги преследва
  *****
  Неутрално

  Никой не преследва тези"кокошкари",както ги наричате по горе но те наистина убиват,не е задължително да сте дали парите,травмата може да продължи с години,начина по който ти представят случая и първите секунди на стрес остават за цял живот,как може да не бъдат хванати,трябва много сериозни наказания-затвор.

 24. 24 Профил на До Румен
  *****
  Неутрално

  Ти не си в България и недей да говориш глупости,тъй като не знаеи как се случва,обаждат ти се плаче насреща например сина ти/дори не предполагаш че някой ще ти иска пари/ти започваш ,разбира се ако са улучили ,че имаш син ти питаш какво става и го назоваваш без да искаш,те казват аз съм добре но атастрофирах и блъснах дете,какво мислете че е състоянието на родителя в този момент,естествено че ако са му останали сили до минута ще се сети
  но е ужасно,никой не говори тук за подкупи и така нататък,а за това някой да влиза в личното ти пространство и да те изплашва до смърт.

 25. 25 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Айде стига вече с тези предплатени карти.
  Нито проблемът е точно в тях, нито тези дето настояват регистрация имат намерение точно с измамите да се борят.
  Ако полицията наистина желае, може да да намали до минимум този вид измами и при сегашното положение с картите.
  Ако не желае да си свърши работата ще намери оправдание. И ще дава мъдри съвети как да се пазим от крадци и измамници.

 26. 26 Профил на От Търново
  *****
  Неутрално

  Всичко тези "телефонни измамници" са мангали от Г.Оряховица и с.Камен . Оттам звънят по цяла България. Църни и сополиви, те са станали префинени психолози по отношение на лабилните пенсионери. Само бой ги оправя. По някога пращат по някой камион с полиция да ги отупа, но скоро пак продължават да звънят.

 27. 27 Профил на прокурор
  *****
  Неутрално

  Елате в Пловдив е поговорете с прокурорите от районна прокуратура.Те единствени арестуваха 10-15 измамници мангали от Горна оряховица и им изкараха ефективни присъди.Явно може когато някой наш човек е изгорял да се задействат и да ги задържат.Трябва да се направят 5-6 такива акции и да се вкарат в затвора повечето от измамниците-полицията ги знае всички и да се уплашат малкото,които останат на свобода.Не са виновни предплатените карти.Виновни са нежеланието на полицията да работи.Как едни могат,а други не.

 28. 28 Профил на 079
  *****
  Неутрално

  Аз имам два такива случая, като втория е страхотно комичен, циганка ми казва: "татко МА направих голяма била"

 29. 29 Профил на до 22
  *****
  Неутрално

  Правописът ти е ужасен.

 30. 30 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И после циганите били тъпи пък българите били много умни

  gradinko.bg
 31. 31 Профил на ^-^
  *****
  Неутрално

  И какво е продължението на историята? Обади ли се пак?

 32. 32 Профил на Полицай=мързеливец
  *****
  Гневно

  И какво прави полицията по въпроса - нищо. Абсолютно нищо като за всяко едн опрестъпление. Те дори не искат да завеждат преписки, за да не им се трупа статистика за неразкрити престъпления.
  След подобен случай - бяха се обадили на баба ми и оставили номер, се свързах с полицията с надеждата че те ще откликнат веднага и ще организират "клопка" за да заловят измамниците. Боже, колко съм бил заблуден.
  Отсреща отговориха че имали напоследък много такива слуаи, и че ако нямало реално възникнала измама те не можели нищо да направят, ама можело да пуснем жалба на следващия ден (беше около 18 ч.).

  Това не е изолиран случай, и "отзивчивостта" и "светкавичната реакция" на полицията са същите и при кражба с взлом и при грабеж и при други престъпления. Разбиха ни мазетата на блока и пристигналите полицейски служители ни обясниха че не можело всички вкупом да подадем жалби, а трябвало всеки поотделно и че ако не липсвало нищо те не можели да образуват преписка щото престъплението било от еди къв си характер, а не от еди си какъв. Запетайковци - вместо да прилагат смисъла на закона, те прилагат запеттайките и точките.

  Неадекватни мързеливи хрантутници - постоянно реват колко малко им били заплатите и как нямали условия и работни средства. Ама те не вършат дори и толкова работа колкото пари им се плащат с нашите данъци.

 33. 33 Профил на Mariya Schuetzler
  Mariya Schuetzler
  Рейтинг: Неутрално

  мен действително ме дразни поведението на полицаите, защото и аз като повечето имам такъв случай, но беше преди години и не бяха минали в толкова зловеща тема. При мен се обади братовчед ми, какъвто и аз нямам, за да ми каже че леля, каквато също нямам е болна и му трябвали пари, обаче той вече се оправил. Мисля, че се беше оправил, защото чу глас, който явно не се вписва в профила на измамниците. Звъннах в полицията и чух същото като авторката. Как те ползват предплатени карти, които веднага изключват и прочие. Даже не си записаха номера - с една дума, не им се гони вятъра. Но историята при мен има интересно продължение, когато след няколко дни изпращах едни части за кола на брат си по автобуса и в бързината вместо на набера неговия номер съм набрала този на измамника. Проведе се изключително интересен разговор докато усетя какво се случва, но си дадох сметка, че ако полицията си беше мръднала макар и минимално д-то можеше да го залови този човек. Естествено тук стигаме въпроса за законовите основания да го задържат, но си мисля, че нещата не могат просто така да се оставят.

 34. 34 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Трябва само да започнат да се регистрират данните от личните карти на лицата закупуващи предплатени карти и към тях да се прилага номера на карта както сериен така и телефонен с който тя е обозначена и нещата ще си дойдат на мястото, но явно няма интерес и желание!!! В други държави функционира безотказно!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 35. 35 Профил на да де
  *****
  Неутрално

  Мераклиите и балъците били повече от китайците. Тия дето пращат есемеси на всевъзможни ТВ игри, състезания и др сапунки, не са ли също шарани уловени официално?

 36. 36 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да помолим МВР да ни следи мейлите, че знаете ли колко измами има в интернет!

  gradinko.bg
 37. 37 Профил на къде
  *****
  Неутрално

  е кои са тия държави, където задължително ти искат лични данни при покупка на предплатена карта за телефон? че аз в холандия си купих предплатена карта на първия ден без абсолютно никаква идентификация..

 38. 38 Профил на до Мария
  *****
  Неутрално

  Мария, това не е гонене на вятър. Мобилния оператор знае всеки на кого е звънял, независимо дали си криеш номера и каква карта използваш. Най-малкото могат да разберат къде се намираш като звъниш, или да видят с кого друг си говорил от дадена карта. Обаче се получва една ситуация "параграф 22".
  За да идентифицират номера, на оператора му трябва да заведеш жалба или от полицията по служебен път да изискат информацията. От полицията обаче, понеже не им се занимава, ще те убедят как нищо не може да се направи и ще те откажат въобще да опитваш.
  От оператора пък ще предоставят тази информация само на полицията, защото иначе нарушават закона за личните данни.
  В крайна сметка полицията може да свърши работата и без помощта на оператора. Трябва да устрои капан и да залови участниците в схемата. Но те не искат да си мръднат дебелите мързеливи задници. Предпочитат да си киснат в задимените схлупени канцеларии и да чакат да свърши дежурството.

 39. 39 Профил на ИМЕИ
  *****
  Неутрално

  да не говорим че по ИМЕИ на телефона могат да видя в този апарат какви други карти си слагал - и все някоя няма да е предплатена.
  Но не мобилните оператори са отговорни за опазване на правата и имуществото на гражданите, а полицията.

 40. 40 Профил на хаха
  *****
  Неутрално
 41. 41 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 987 Неутрално

  @от къде

  В ГЕРМАНИЯ!!!!! Освен това има и други начини както вече казаха IMEI както и всеки оператор има услуга, която е напълно безплатна при въвеждане на даден номер да му се установи местоположението и т.н.!!! Изключително просто е!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 42. 42 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 987 Неутрално

  @Паяков

  Разбира се, че винаги може да се ползва откраднат документ за самоличност, но този, който му е откраднат има глава на раменете и да го обяви за невалиден в деня на кражбата, а за фалшив не може да става и дума, нали все пак нашите ID-та са най-сигурните в цялото ЕС срещу фалшификация или и това е мит като почти всичко останало!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 43. 43 Профил на до г-н Караджов
  *****
  Неутрално

  Ако четете това, моля съдействайте...

 44. 44 Профил на gri6a
  *****
  Неутрално
 45. 45 Профил на z do 37
  *****
  Неутрално
 46. 46 Профил на z
  *****
  Неутрално

  в село камен до велико търново един ромейски род се занимава само с подобни измами

 47. 47 Профил на всичко може
  *****
  Неутрално

  Всичко може да се направи-само малко полицаите да искат да работят.И по имея може веднага да се хване и по много различни начини.Като се видят къщите на ония от с.Камен става ясно кой е "работил"напоследък.Хйде да излъжат на Гоце Баба му да видиш как ще ги разтурят за два дни.Мене ме окрадоха от крадците алпинисти-качиха се по терасите до 4-ти етаж.Намериха им отпечатъци,намерих и свидетели съседи и-нищо.Полицаите на си мръднаха з.въобще-много било трудно да ги хванат?Разберам,че може и да е трудно,но поне малко да се бяха направили ,че правят нещо.Не свършиха за 1 стотинка работа и се сърдят,че заплатите им били малки.Те ако чакат на заплати са живи умрели и няма как да сипят бензин на новите си частни автомобили.

 48. 48 Профил на Sin
  *****
  Неутрално

  Не че искам да открия топлата вода, но разните "нови" видове престъпност разцъфтяват именно заради повсеместната ненаказуемуст. Няма на практика действена полиция, липсва истинска прокуратура, за съда въобще да не говорим. Аз мисля, че всички ние трябва да подкрепим протеста на студентите и да не се прибираме, докато всички от тази мафиотска власт не си отидат и бъде осигурено, че никога повече комуноидни и ченгесарски управляващи няма да имат шанс !
  Съвсем лесно изпълнимо е, стига да го искаме, разбира се.

 49. 49 Профил на Българин за №48
  *****
  Неутрално

  Напълно подкрепям това, което казва №48. Това е положението.
  Е, бих добавил също,
  СМЪРТ НА КОМУНИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДА!

 50. 50 Профил на марсианец
  *****
  Неутрално

  Към това, което каза 49, бих добавил и че народът трябва а се освободи от собственото си безхаберие и непукизъм, защото корупцията, престъпността и престъпното бездействие (тук могат да се визират доста ведомства) са именно резултат от овчото послушание, на което сме привикнали.

 51. 51 Профил на naivko
  *****
  Неутрално

  в Америка няма такава слободия телефоните им са на нивоМОВИКОМ 95 но има порядки и кого хванат д да му е яко Белязан завинаги

 52. 52 Профил на без 13
  *****
  Неутрално

  Съвсем наскоро разбиха и ограбиха колите на нашата улица/това се случва доста често/.Съседа се обади в полицията и естествено те не дойдоха, знаете ли защо? Защото било влажно времето и отпечатъците били заличени.Смях, голям смях! Времето въобще не беше влажно. Е, кажете ми как да подкрепям исканията на полицаите за по-високи заплати.Под носа им продават на деца дрога,сутрин рано като отида на работа,полицейската кола е празна.Къде ли са полицаите?

 53. 53 Профил на 7upp
  *****
  Неутрално

  Плащащият ваучери или пари е съучастник в престъплението ПОДКУП .

  Той не трябва да плаче, защото действието му е противозаконно.

  Не съм юрист, но нека някой да разтълкува нещата от към тази страна .

 54. 54 Профил на ха ха ха
  *****
  Неутрално

  днес ни ощастливиха със съобщението че сметките на Брендо вече не са тайна Как си го избраха явно всички Българи сме големи МАРУЛИ Я сега датърсим нови сметки- Валлката якият ТОПЛИК помощниците му леле ами ако не се подпишеш на една актуална подпискаааа--------------

 55. 55 Профил на Е-- --л Хептен
  *****
  Неутрално

  в 2 ЧАСА ПРЕЗ НОЩТА СЕ ДБАДИХ В ПОЛИЦИЯТЯ ЧЕ НА 20 КМ ОТ ОКР ГРАД НЯКОЙ ХОДИ СРЕД ДВОРА НА СВЕКЪРВА МИ пОЛИЦАЯТ ДЕЖУРЕН МИ ОТГОВОРИ ДА ИДА ДА ВИДЯ-АЗ САМА ЖЕНА -И АКО ИМА НЕЩО ДА СЕ ОБАДЯ дА МУ УМРАТ ДЕЦАТА

 56. 56 Профил на Николова
  *****
  Неутрално

  И на мен наскоро ми се обадиха измамници.Обадих се в полицията и исках да им дам тел.номер на който казаха да се обадя но полиьцая ми се изсмя и нищо

 57. 57 Профил на bordeaux
  bordeaux
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Na maika mi j spretnaha podoben nomer... Edin savet: popitala e moshennika kak se obrashtam galeno kam neia (onia pla4el: "Maiko, maiko...". Tia mu kazala, che az nikoga ne se obra6tam taka kam neia

  Es war spät abend als K. ankam.
 58. 58 Профил на Габрово
  *****
  Любопитно

  не съм много сигурен, но мисля 4е трябва наистина да се отделят пове4е пари за хората чиято работа е да ни пазят от нередностите, но в момента невсички са си го заслужили трябва да сИ елиминират корупцията и лошото отношение към гражданите... тука вече се сетих за децата... от там:
  за училището... за учителките, които са по-мързеливи и от полицайте... сетих се и за "демокрацията"... за това, че "-Всичко хубаво в тоз живот, синко... струва пари!"
  (реплика на бащата), "-и аз ли, тате?"...
  НЕтрябва да губим надежда, а да се опитваме да направим света около нас по-приятно място за живеене... (не кинтите ами разумните деиствия ще ни помагнат да сме щасливи...)

 59. 59 Профил на Знаещ
  *****
  Неутрално

  Огромна част от тези битови престъпления с мобилни телефони може да бъде решена с едно малко, ама съвсем малко изискване, което по никакъв начин не нарушава демокрацията- мобилните оператори да продават карти САМО СРЕЩУ ЛИЧНА КАРТА и да си записват данните й в своята база данни. Какво сложно има в това, за щяло и нещяло ни искат личните карти и ни записват данните, но за това- не! Кой може да ме убеди, че зад тези престъпления не стоят отново нашичките ни любими НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, по правилно е да се нарекат МУТРЕНСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. Те ли не знаят, че това ще реши на практика проблема с измамите и взривяванията с помощта на мобилни телефони- между другото ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ПРОБЛЕМ! А иначе съм съгласен, че полицаите, след като като Вуте могат да изберат между "ДА РАБОТЯТ" или "ДА НЕ РАБОТЯТ" ще изберат второто! Не бива да им се сърдим на тях, а на онези отгоре, Петковци, Миковци и следващите, които няма да са по-добри от тях, защо- виж първата част на писанието!

 60. 60 Профил на Габрово
  *****
  Весело

  сетих се какво стои над "мускулите", "кинтите", че дори над "интелекта"
  може и да не съм прав, но СЪВЕСТТА е едно от нещата които различават 4овешките същества от останалите гадинки на тая планета !!!

 61. 61 Профил на ISTINATA
  *****
  Неутрално

  недейте оправдава жертвите те са излъгани зашото искат да минат метър и с подкуп да оправят нещата искат да заобиколят закона. фарса е пълен първо нарушават закона а после когато са излъгани искат закона да ги защити.те искат закона да се спазва САМО КОГАТО Е В ТЕХЕН ИНТЕРЕС НО КОГАТО ГО НАРУшАТ ИСКАТ ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ЗАТВОРИ О4ИТЕ .И ПОМИСЛЕТЕ НЕ ИМ ПУКА КАКВО СТАВА С ЖЕРТВИТЕ САМО ИСКАТ ДА ОТЪРВАТ 4АДАТА СИ ПО ВТОРИЯ НА4ИН .мисълта ми е 4е ИЗМАНЕНИТЕ не са света вода не напита. А ОТНОСНО ИЗМАМНИЦИТЕ ТО Е ЯСНО , ЗАТВОР

 62. 62 Профил на Капитан Грант
  *****
  Неутрално

  Преди няколко седмици Бойко Ламбовски много хубаво го каза всичкото това в ето тази статия:

  http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3177&sectionid=5&id=0001101

 63. 63 Профил на врабчо
  *****
  Неутрално

  абе чувам всякакви изказвнания ама някой знае ли че полицията чака около 2 месеца са тези прословути справки и няма адекватна намеса? Ето това превърнахте полицията..................

 64. 64 Профил на Памела
  *****
  Неутрално

  Абе колко време им трябва на тези хора да разберат номерата на измамниците? Прилагат им един и същи трикове и те все се хващат. Писаха го по вестници, коментираха го по радиото и телевизията, а глупаците така и не свършват.

 65. 65 Профил на до ИМЕИ
  *****
  Неутрално

  хубави неща говориш много като теб говориха, ама се заеми примерно ако работиш в МВР и се сблъскай с примерно "Глобул" и искай една справка каквато цитираш и чакай да ти отговорят след 2-3 месеца. Като минат тези 2 месеца ти отговарят, че е необходимо постановление на СРП или СРС. Като отидеш в СРС там казват, че разследващият полицай е в правовощията да изисква такива справки да глобиш оператора. В РУ пишеш постановление за налагане на глоба, но постановлението не излиза, тъй като началника го спира, от страх да не влезе в сблъсък с някого. ютака се луташ.........А гражданите чакат повощ, тя не идва..

 66. 66 Профил на kaptenblood
  *****
  Гневно

  Миналата година се опитаха по същия начин да изнудят и мен. Разбира се не се хванах. Веднага се обадих в полицията да им продиктувам номера на телефона. Знаете ли какво ми отговориха: "Трябва да дойдете тук в отдел жалби и да подадете жалба!" Без коментар! ! !

 67. 67 Профил на случаен
  *****
  Неутрално

  Миналият месец на майка ми се бяха обадили,че внучка и е блъснала и убила дете на пешеходна пътека ,че се намира в КАТ и може да и се размине ако дадем 5200 лв.Въпреки че много пъти сме говорили за подобни случаи майка ми беше изпаднала в ужас а тя е с болно сърце.Когато се обадихме в полицията те ни отговориха,че нищо не могат да направят.Чудно ми е откъде са взели дом.телефон тъй като той не е вписан в указателя и дали такситата не са в играта.

 68. 68 Профил на 5i4
  *****
  Неутрално

  позиционирането на мобилен апорат е до пет метра.
  всичко друго е съучастие.

 69. 69 Профил на Радина
  *****
  Неутрално

  Лично на мен са ми се обаждали няколко пъти. Имам 2 телефона на БТК - единият е фирмен, другият е личен. И с номера "Мамо....." Имам чувството, че въртят наред и както се случи. Единият път ми се обадиха, че печелим телевизор(женски глас). Обаче "един артист" отнесе такава псувня. че даже аз се засрамих. Не се хванах да го разигравам и да уведомявам полицията, ЗАЩОТО: Съседка изгоря с 1300 лв преди 2 г.Разкараха я чак до Плевен. След това аз лично говорих с дежурния на 8.РУ София, по негово указание написах на жената жалба. Като я отнесе в районното, на входа й казали, че само си губи времето.Намерих сина й, който е бивш полицай. Той отиде с нея в районното, но там дежурният беше успял и него да разубеди да не подава жалба, защото щяли да разкарват майка му за опознаване и т.н.Така, че колко ли нерегистрирани случаи има.

 70. 70 Профил на naiven
  *****
  Неутрално

  същтия номер са се опитали да направят преди време на маиками,аз живея в 4ужбина но за тяхно сажеление неса оцелили то4ния 4ове.такъв сектир марш ием теглила маиками а после ги е пратила по дяволите.разбирасе после мисе обади на мен да ме 4уе посре нощите,така се смяхме... искам да кажа на хората в България 4е е краино време да престанат да са толкова наивни има много на4ени да се уверят дали децатаим наистена са в такова положение.НЕ ВЯРВАИТЕ НА НИКОГО ДОКАТО НЕ СЕ УВЕРИТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕСИ О4И.

 71. 71 Профил на Dido
  *****
  Неутрално

  Обадили се на бащата на един мой познат , студент по право - чичо, сина ти са блъсна! - с какво са блъсна, бе? - ами, блъснал трактора!
  хаха, направо си представих как моя познат кара трактора ...

 72. 72 Профил на ereeret
  *****
  Неутрално

  nedeite da ste tolkova uvereni zashtoto i vie ste zastra6eni tuku vi6 4e izmamnicite izmislqt nqkoq druga sistema i se hvanete na vudicata haha i togava shte ostanete s otvoreni usti

 73. 73 Профил на Беба
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK