Станишев пред труден избор за заместниците си в БСП

Националният съвет ще одобри в понеделник новото ръководство на партията

Месец след като конгресът на БСП преизбра лидера Сергей Станишев, в понеделник най-накрая трябва да бъде одобрено и по-тясното партийно ръководство - Изпълнителното бюро. Заседанието на Националния съвет, както се преименува с новия устав Висшият партиен съвет, беше отлагано на няколко пъти. Пресцентърът на БСП обясняваше, че причината е в ангажиментите на премиера Станишев в страната и в чужбина. Източници от "Позитано" 20, близки до лидера, обаче обясниха, че той бави избора, защото е изправен пред трудното решение кои да посочи за заместници в партията.


Според новия устав в ръководството трябва да влязат поне двама заместници - по партийната дейност и по публичните политики. Постовете бяха премахнати през 2007 г. при скандала около тогавашния министър на икономиката Румен Овчаров. За равновесие на силите в партията заедно с Овчаров беше "понижен" и другият зам.-председател - ексвътрешният министър Румен Петков. И двамата ще запазят местата си в бюрото, особено след като Станишев "ги реабилитира" в политическия доклад пред конгреса, коментираха соцактивисти и допуснаха, че може отново да станат заместници. С шансове да поеме партийната дейност бил и сегашният главен секретар на БСП Димитър Дъбов. Ще бъдат избрани и двама секретари - по коалиционната и по медийната политика. Досега това бяха Румен Петков и Антон Кутев.


Прогнозите са Станишев да запази сегашния брой на членовете на ръководство - 21, като най-малко две трети останат същите. Най-често даваното обяснение е, че той няма да прави резки движения "в името на единството на партията" до парламентарните избори. Вътрешнопартийните конфликти могат да бъдат удържани само от "балансирано и интелигентно" бюро, коментираха от "Позитано" 20.


Министрите Асен Гагаузов, Петър Димитров, Михаил Миков и Стефан Данаилов, председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов, председателят на Народното събрание Георги Пирински, евродепутатът Кристиан Вигенин щели да запазят местата си според политици. Въпреки недоволоството в партията срещу сегашните секретари Кирил Добрев и Антон Кутев заради противопоставянето срещу старите поколения и соловите им изяви вероятно и те щели да останат на същите позиции. От новия състав обаче ще изпадне Ивелин Николов, който междувременно стана главен редактор на в. "Дума".

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Същите имена, същите разбойници, същата партия...

 2. 2 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  "Нещата се промениха, а?"

  "Да, ама кинтите и властта са си същите!"

  "Да! Защото сме социалисти!"

 3. 3 Профил на JJJ
  *****
  Весело

  Антон Кутев е несменяем все пак той подкрепя отзад премиера А всички знаем приказката за новия бардак и старите "масажистки"

 4. 4 Профил на MMM
  *****
  Неутрално

  същата мафия със шеф СерГЕЙ

 5. 5 Профил на Валентин
  *****
  Неутрално

  Ясно, значи само Ивелин Николов сменят, останалите 2/3 остават... Мале-мале, след като Ивелин Николов е една трета от ръководството... не'ам думи. И пак ли старите муцуни, Дъбов- Мъбов, Румен Петков и т.н. И като курдисат пак Кирил Добрев и Антон Кутев и направо са цъфнали, та вързали.

 6. 6 Профил на Мара
  *****
  Неутрално

  И за чий к.р правиха конгрес, клип, дунанми, тъпани, като ще са пък същите льольовци? Нещо ми се губи смисъла.

 7. 7 Профил на BELLAMY
  BELLAMY
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Мара, щом е за теб - веднага тълкувам смисъла: Вземаме най близкото сигурно нещо /имам впредвид текста/ - в случая адреса,,Позитано" 20 - тълкуваме трудния избор за заместници на Станишев.Ето как :
  Пози - т - ано - 20 - знаейки,че 20 е числото на семейството даваме следното примерно тълкуване: За следващата година(ано) семейството -(20)/БСП/ ще заема разнообразни Пози (1:1)за 1.да отстреля (т - тир -стрелбище) политическите си противници.Има и втори вариант (т - ТИР - камион) 2.да превози избирателите си от Бесарабия до Избирателните секции. и.т.н Варианти тък допуска само буквата (Т) и нейните производни - проблема е един - Всеки да си прави сметката колко варианта може да програмира, но не по малко от два - за да има свободен за него избор когато трябва да пусне един от тях за реализация във Физическата действителност. Това е: Успех - не е никак лесно!

  E.M.T.
 8. 8 Профил на emnik до 2009/ 49х41
  *****
  Неутрално

  Не се казва / и пише/ "впредвид" - "в"-то е излишно

 9. 9 Профил на ЛиЛи
  *****
  Гневно

  Стар бардак с нови к-ви.Нищо не се е променило трамваят им е хем стар хем празен просто нямат живи съученици.румен петков ще прави квалификации че някои се въргаляли в МВР може но поне не са пикали във фонтаните и не са се въргаляли по улиците мъртво пиани.Докараха ни до просешка тояга но ще си вземат техните коледни понеже са бедни горките.Сега ще си строят на наш гръб сграда във вътрешният двор на партиинят дом за да ни е по трудно да ги избиеме.В земеделското министерство ни викат рая и се чудя дали не са прави щом си мълчиме ате ни е ват.Евала на сърбите и във война бяха и на целият свят се опълчиха но са подобре от нас.Давайте да се вдигаме всичките и да им спретнеме весела коледа.

 10. 10 Профил на Kamen Chavdarov
  *****
  Неутрално

  Кого го интересуват тези к...ви? Слава богу, вдясно започнаха да се случват неща най-после!

 11. 11 Профил на goscho
  *****
  Весело

  тежко и на тази партия,след като опря до един полуграмотен доцент

 12. 12 Профил на само леглата
  *****
  Весело
 13. 13 Профил на Станишев
  *****
  Неутрално

  най-добре да я разпусни тая партия. Или да вземат лявото крило да се отделят и да създадат една истинска социалистическа партия, пък останалите (генерали, ДС-ри, комунисти, олигарси) да се опитат да си търсят избиратели после (сигурно само най-изкуфелите пенсионери биха гласували за тези).

 14. 14 Профил на Гост
  *****
  Неутрално

  Станишефф имаше ли цял мандат да направи нещо? Имаше. Направи ли нещо? Не. Да си ходи в опозиция заедно със заместниците и всичките други такива.

 15. 15 Профил на Въпросителна
  *****
  Неутрално

  Що ли си чешете езиците?

 16. 16 Профил на Защо ни занимават
  *****
  Неутрално

  с тази банда разбойници?

 17. 17 Профил на az
  *****
  Неутрално

  краино време е Станишев да подмени старите муцуни в бюрото-найденов,петков, овчаров, дъбов,кутев,изетова. дайте път на млади, интелигентни и можещи неопетнени хора

 18. 18 Профил на Yahoo
  *****
  Неутрално

  Кой е най-големяит комунист. Най-вярващият на комунистическата идеология? Знам, че някой из съфорумците е наясно.Как ес казва българският Ленин?

 19. 19 Профил на БСП - Москва
  *****
  Неутрално

  "Станишев пред труден избор за заместниците си в БСП"

  Сергей не притеснявай се.
  когото и да избереш, другарите Овчаров и Пирински винаги ще са там...

 20. 20 Профил на Yahoo do БСП - Москва
  *****
  Неутрално

  Какво каза комуниста Станишев за бившият вътрешен министър Петков: Поради протестите трябва да го сменим, не заради това,че иска да "лапка". Осъден ли е ли или има срещу него съдебно разследване?

 21. 21 Профил на Станишев
  *****
  Неутрално

  Не мога да го осъдя за лапкане,когато аз съм осигурил лапкането.

 22. 22 Профил на котаракъ
  *****
  Неутрално

  серГЕЙчо,да си избереш само изпитани и калени в борбата другари,като;
  - шумкаря др.Гоце "Авджията"
  - ятака др.Р.Овч.
  - комисаря др.Пирински

 23. 23 Профил на Соло
  *****
  Неутрално

  Ама разбира се, че ще избере тези, които му кажат.

 24. 24 Профил на разбираемо е
  *****
  Неутрално

  трудността произлиза от това че кандидатите хем са социалисти хем са капиталисти
  капиталистически социалисти или социалистически капиталисти

 25. 25 Профил на КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ ГЪЗО ВСЕ ЧЕ ТИ Е ОТЗАД
  *****
  Неутрално

  и преди и сега
  БСП е мафия!

 26. 26 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До №17 - в БСП-то "млади, интелигентни и можещи неопетнени хора" няма. Младите там са или деца на номенклатурчици и съответно като СерГей са учили цял живот да управляват, а не да работят, или са студентчета-опортюнистчет от провинцията търсещи на баницата мекото (държавна службица). Така че крайно време е тази партия да се забрани, че да видим като тръгнат да правят нова социалистическа партия (от каквато безспорно има нужда), колко симпатизанти ще съберат...

 27. 27 Профил на Партиец
  *****
  Неутрално

  Другаря Станишев трябва да опре на старите и изпитани комунистическо-сталински карди, които единствени могат да се опрат на световната реакция и да иградят развито социолистическо общество.
  Най-подходящи за случая са другаря Лилов и драгарката Велислава Дърева.
  Тези другари са най-добрите другари!

 28. 28 Профил на Lili Kostova
  Lili Kostova
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ima samo edno nesto, koeto e po-losho ot komusocialisti da stroyat komusocializym. I to e komusocialisti da stroyat kapitalizym.

 29. 29 Профил на Един
  *****
  Неутрално

  Нема смисъл човек да се хаби с тази сган,която Ницше би квалифицирал като"Унтерменщен"!

 30. 30 Профил на Форел
  *****
  Неутрално

  А Ницше дали би знаел как се пише българската буква Щ?

 31. 31 Профил на mun4o
  *****
  Неутрално

  Форел,коленопреклонно те моля да ми простиш ГРУБАТА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА!Да, Ницше се пише с Ш,а не с Щ!Посипвам главата си с пепел!Оставам обаче с впечатление,че не си съгласен и със съдържанието на поста?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK