Служителите в МВР правят нов синдикат

Шефът на профсъюза в МВР Емил Рашев: Не мисля, че това ще реши проблемите

Председателят на синдикалното дружество в Гранична полиция Искрен Славов единствен говори пред журналисти след срещата на недоволни служители на МВР вчера. Той отказа да прогнозира дали след Нова година ще има още протести на полицаи. В интернет форумите като подходящи дати се посочват 10 или 17 януари

© Антон Попов

Председателят на синдикалното дружество в Гранична полиция Искрен Славов единствен говори пред журналисти след срещата на недоволни служители на МВР вчера. Той отказа да прогнозира дали след Нова година ще има още протести на полицаи. В интернет форумите като подходящи дати се посочват 10 или 17 януариДо месец ще бъде създаден нов синдикат на служителите в МВР, обяви в понеделник председателят на синдикалното дружество в Гранична полиция Искрен Славов. Идеята е на инициативен комитет, от октомври се подготвял устав на новата структура. В понеделник около 30-на служители от София и страната се събраха във ведомственото кафене на Гранична полиция, за да обсъдят вариантите.


Полицаите вече на два пъти протестираха мълчаливо срещу условията на труд и заплатите си. На 13 декември над три хиляди служители на МВР се събраха "на по цигара" до сградата на МВР и освиркаха сегашния ръководител на Националния полицейски синдикат Емил Рашев. Критиките им бяха, че не е направил нищо, за да промени материалната база и заплащането им, както и че "играел по свирката на политическото ръководство".


Трябва да сме единни зад исканията си към ръководството на министерството, каза Иван Славов, който единствен говори пред журналисти след срещата в понеделник. "С 400 лева коледни добавки не могат да се замажат проблемите", допълни той. От МВР съобщиха, че вътрешният министър Михаил Миков ще коментира темата във вторник на церемонията "Полицай на годината".
Славов съобщи още, че преди седмица синдикалното дружество в Гранична полиция се е разграничило с декларация от действията на Емил Рашев и е поискало оставката му. Допълни, че синдикалният лидер е уволнен през декември 2006 г. от бившия вътрешен министър Румен Петков и не е известно дали е възстановен на работа в МВР. Пред "Дневник" Рашев заяви, че не е уволняван, а от 1993 г. е в неплатен отпуск. Имал трудови отношения със синдиката, откъдето и получава заплата. Не смятам, че синдикатите са виновни за натрупаните през годините проблеми, нито пък мисля, че със създаването на нови структури ще се решат въпросите, допълни той.


На срещата на недоволни полицаи в понеделник се очакваше да бъде излъчена и контактна група за разговори с вътрешния министър. Миков вече изрази готовност да се срещне с представители на протестиращите служители. В понеделник обаче полицаите не посочиха кои от тях да ги представляват в подобна среща. Докато не сме легитимен орган, избран и регистриран по законовия ред, не можем да представляваме 100, 200 или 2000 колеги пред министъра, заяви Славов.


Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хххх
  *****
  Неутрално

  Ква е тая неплатена отпуска от 1993 година.Досега във всички закони за МВР имаше една единствена възможност за неплатен отпуск в размер на 6 месеца веднъж по време на цялата служба в МВР.Явно Рашев по примера на много политици ще се запъне и няма да си даде оставката.

 2. 2 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Защо Дневник пуска ЕДОИМЕНИ статии, и запокитва другите?? Що за тарикатлък е това???

  По-темата:

  Heкa първo кaжат полицаите, зa кaквo иcкат дa им ce плаща!

  Една причина да изтъкнат, за нещо мъничко свършено от тях за народа(а не за престъпниците)
  За нещо за което са НУЖНИ на народа , та да им плаща!
  Ако не могат- Парите дадени за полицаите, според мен трябва, да се възстановят(както окрадените пари без да има резултат, от Европейските фондове)

  И не е причината за нищоправенето, в това че не достигат полицаи, а че ДО ЕДИН(почти) СА МУТРЕНСКИ БРУТАЛНИ БОКЛУЦИ!(избирани като че с конкурс)
  Най безполезната за Народа гилдия!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 3. 3 Профил на Bakalavar
  *****
  Неутрално

  А какво ще кажете за още едно безобразие, което говори какво става в МВР и в Академията на МВР - елате ни вижте и вижте на всяка цена в www.nslatinski.org "Как един министър нарушава моите законни професионални и граждански права (И как един секретар на президента му помага в това)"!

 4. 4 Профил на до бакалавър
  *****
  Неутрално

  Познавам хора спечелили конкурс за съдии,но не ги назначават.Те си обжалват наляво и надясно,но никой не им обръща внимание.

 5. 5 Профил на икс
  *****
  Неутрално

  може да се обединят с този на моделките!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 7. 7 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Пред "Дневник" Рашев заяви, че не е уволняван, а от 1993 г. е в неплатен отпуск. Имал трудови отношения със синдиката, откъдето и получава заплата.

  ТОВА ВЯРНО ЛИ Е ИЛИ АЗ СЪНУВАМ. ОТ 1993 ГОД. ЛИЦЕТО Е В НЕПЛАТЕН ОТПУСК И ОЩЕ СЕ ВОДИ НА РАБОТА.

 8. 8 Профил на do 6
  *****
  Неутрално

  Прост полицаи ли4и6 си,не си ли се замислил 4е докато 4укат маиката на (мики) все се е намерил някои да 4ука и женати бе глупак.Вси4ките сте еднакво прости и марзеливи.Да ме извинят малките изклю4ения.О6те не сте дорасли за народно уважение нагьл подлизурко.

 9. 9 Профил на баба Тонка
  *****
  Неутрално

  Теа да не ми праат профсъюзи ами да заничат по мрежаата за килеметори кат Mickey дет праат да газим у спам по нощите.

 10. 10 Профил на Кой не ме познава?
  *****
  Неутрално

  Mickey (Mouse) - кого ли наричат така в МВР?

 11. 11 Профил на do 10
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Нали имало уж свестни полицаи бе?

  Как не се появи един такъв по форумите да покоментира ситуацията с полицията!
  А все познатите ни до болка мутренски толупи-милиционери! Ха-хаха!
  Къде са тия СВЕСТНИТЕ!???

  Поста ми номер 2 ви е занитил за стената! И докато не му отговорите, а се скатавате и ръсите милиционерски остроумия(виж по долу)- ВСЕ ПО-ЖАЛКИ ЩЕ СТАВАТЕ!

  Пост номер 2 започва така:

  "Heкa първo кaжат полицаите, зa кaквo ............и т.н."

  Отговорете бе ТЪРТЕИ! Или сте заети с далаверки с приятечетата си Мутри!!!!?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 13. 13 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  в бьлгария полицията е политицеска пази политиците и полуцава заплата от политиците
  полицията не пази гражданите които са на работа и сьздават БВП от които след облагане се образува бюджета за ведомствата
  сега се опитват да гонят за даньци след като политиците свалиха данька до 10 % и запазиха капиталите на богатите и поставиха всицки наравно с плоськ даньк като премахнаха необлагаемия минимум което си е политицески акт с което се вижда кои обслужват полицаите господата 10% фирмите на номенклатурците и политицеския елит

 14. 14 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А бе Майк, пчелният кошер не може без Търтеите си. Ако убиеш търтеите съседният кошер напада и обира меда.Така е в природата.Но търтеите са съвсем малък процент и не е ,,ясно" как си вършат работата тоест опазват меда.
  Не са като нашите Полицаи, дето толкова я закъсаха,че няма Мед дори за тях самите!!!

 15. 15 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  как нема да са зле полицаите като вместо да гониат фирмите с милиони за укрити даньци при ставка 24% сега ще гониат гражданите за неплатени даньци от по 100-200 лева при 10% ставка и за невзета касова бележка

 16. 16 Профил на полицай
  *****
  Неутрално

  Много от нещата, които пишете са верни. Но не забравяйте, че полицията, наравно с много институции и структури се изгражда в едно много несправедливо време. Аз поне се старая да давам пример с поведението си и да карам хората да се чувстват по-добре. Има доволни - има и недоволни. Считам, че съм един средно статистически българин с професия "полицай", без собствен бизнес и то не от мързел, а от това, че нямам време за това. Професията "полицай" изисква много самообразоване и 24 - часов работен ден. Виждал съм и софийските "дрисльовци" - полицаи и варненските "надувковци", но и между тях има свестни колеги и то доста - тези които са с по 20 - 30000 лв. кредити към банките, които вечер заспиват трудно от кошмарите от случаите съпреживени през деня и от грижа за семейството си. Не само, че държавата не ни защитава, а и всеки наглец може да те псува и да ти се подиграва, а ти трябва да спазваш закона и да се държиш точно и по установен във вътрешноведомствени документи начин. Не плюйте полицая, а тези, които ги управляват и контролират.

 17. 17 Профил на просто минавам
  *****
  Неутрално

  Какви са тези неграмотници в този форум?Първо се научете да пишете,а после коментирайте!МИКИ и Диип Блу-една дума не можете да напишете без грешка,а какво остава за цяло изречение...Точно от такива малоумници като вас тегли държавата,дето всички им са виновни.Айде някой да ми отговори:защо в медиите се говори за полицаите само когато сгафят.Нима веднъж в месеца,когато се случи гаф на някое ченге,за това са отговорни останалите 62 999?Защо медиите не отразяват ежедневните малки победи и по този начин да изградчт положителен образ на полицая-защото добрите новини не продават вестници,а малоумниците си правят изводи само от такива дрънканици...

 18. 18 Профил на просто стоя на тротоара
  *****
  Неутрално

  в новините липсва инфо за "ежедневните малки победи " защото няма такива.Или обществото не ги чуства. за сметка на това продължават да вилнеят крадци, убийци се разхождат на свобода, наркодилъри известни на обществото живеят спокойно,а хвърлим ли поглед към високите етажи на властта ...Започнете да работите мили полицаи,не следете само пишещите по форумите .Като не ви (неуважително с малка буква)харесва - сменете си професията и без това в Бг сте най-много от страните в ЕС, а с най-малка резултатност.

 19. 19 Профил на баба Пена
  *****
  Неутрално

  Ей оня, ти ба, ти ба, Mickey,

  праф а чуквека - да вземеш на ииш на училиише да та научат да пишеш кат ората, шото могу ни спамиш, бабо, могу ток ми изгоря на кофютъра.

  Недей така бабо, кат ша пишеш пиши кат ората, и стига с тиа агенти и бригадири.

  Те неги е еня за теп шото ни са занимават с малки м(п)ишки кат теп, а глеаат някои имот да си припишад, да имат бабо, да си имат и да слоаат пу идно хотелче и да си гу наглеждаат с някое джипче и с по едно убаао момичи одпред в джиипчету.

 20. 20 Профил на майката на мишката
  *****
  Неутрално

  Дъртият евнух с име на мишка пак е компетентен/Mickey/.По всички въпроси.Толкова омраза може да има само този болен/ако изобщо има/мозък.

 21. 21 Профил на atanas
  atanas
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Михаил Миков ще се уреди със собствен синдикат, след като така възторжено заедно с пудела Станишев ръкопляскат на подхвърлената идея. Това е логично предвид задаващите се протести и демонстрации срещу правителството заради корупцията, спрените европари и повишаването на цените на газта, парното, тока и водата и предстоящите избори. Властта трябва дя се удържи на всяка цена - това е партийтното поръчение на пудела от партията и по възможност да се повтори, а за това са необходими послушни преторианци, манипулирани от казионен профсъюз.

 22. 22 Профил на от стоящ на другия тротоар
  *****
  Неутрално

  Е имате си нов синдикат- Честито! Е и? Ще спрете да ми взиматае пари? Някой даже се опита нас да искара виновни, зашото сме давали!Ми даваме, защото знаем че ще вземат!Попушхте малко, вий и без това си го правите постоянно.По-добре, да се огледате помежду си! Нищо не правите, та поне малко човек да си промени мнението.Има много свестни момчета сред вас, но "мършата' и тя не е малко.Нещата не опират до заплащане, много хора работят и за по-малко,опират до манталитет! А той с пари не се "оправя"!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 24. 24 Профил на Джони49
  *****
  Неутрално

  Нищо няма да стане, защото те не са полицаи, а са си същите милиционери, които Партията създаде, за да държи властта 100 години!! Не вярвате, че ще бъдат 100 години? Полицай означава
  " човек на реда", а погледнете ги как пушат и хвърлят цигарите си на улицата!! нищо добро не ни чака, защото чалгата е завладяла над 90% от това население! не се появи човек, който да каже - и аз ще спазвам законите като обикновенните хора!!!

 25. 25 Профил на до недаващия
  *****
  Неутрално

  Малоумник!11 месеца чаках да ми върнат синьото талонче и карах с акт, докато ми излезе постановлението! 10 пъти ходих до КАТ и ми излезе златен тоя акт.Не се моля, а направо си давам и те си взимат.Така кавал, ми излиза по-евтино.Ти си явно от по-старото поколение милиционери, които умирахте да ви се молят, и сега завиждате, щото тогава съвеста ви струваше от 2 до 5 лева!Докато има мизерници дето зимат, ще давам! Ако много искат, тогава ги карам да пишат и тогава да видиш кой на кого се моли!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 27. 27 Профил на режящ пребит педераст
  *****
  Неутрално

  Даваш ли си сметка, колко ненужни ограничения има по пътищата! На прав , широк път,някой сложил ограничение 40!!!И естествено, бдителните полицаи са там и бдят!Не си ли бил свидетел, как мазни коли нарушават, току под носа на ченгетата всякакжи правила, пък те обръщат глави на другата страна? Дерзай!Мен така ми отърва.Но пак ти казвам, ако знам че не вземат и аз няма да давам!

 28. 28 Профил на полицай
  *****
  Неутрално

  Много кал бе ... Защо виждате само лошите неща. Защо не се замислите, че когато ви заплашат се обаждате на полицията, когато ви ограбят се обаждате на полицията, когато катострофирате се обаждате на ... полицията?! Защото такъв е реда ще кажете. Може и да кте прави... Полицията е нужна на държавата, а друг е въпроса, че не се контролира и управлява с нужниата вещина и безкористност. Почти всеки началник е станал бизнесмен, като не изключвам и корумпирените колеги. Системата е такава отвътре - гнила и издъхваща. Ако не вземаш те изолират и ти ставаш враг. Ако не бройкаш някоя чужда съпруга - значи си смотаняк. Ако не се подиграваш на хората - значи си губещ. Това може да се промени...вярвайте ми! Много патих и мога много да говоря, но ще ме чуе би някой

 29. 29 Профил на Безшапка
  *****
  Неутрално

  "Полицията е нужна на държавата"
  Държавата я няма. Трябва полицията да е нужна на народа и да се държи човешки с народа. Тогава народът ще разбира и подкрепя полицията.

 30. 30 Профил на Бенгази2
  *****
  Неутрално

  "които са с по 20 - 30000 лв. кредити към банките"
  Кой може да си позволи такива кредити? Само хора с минимална заплата 660 лева месечно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK