Законови ограничения за митингите скараха граждански сдружения с политиците

Студенти, екоактивисти, земеделци, спортни фенове, многодетни майки и симпатизанти на ДСБ ще протестират пред парламента в сряда

Вече няма да може да се протестира в зоната за сигурност около сградата на Народното събрание, която ще бъде определена със заповед на кмета на София по предложение на главния секретар на парламента

© Юлия Лазарова

Вече няма да може да се протестира в зоната за сигурност около сградата на Народното събрание, която ще бъде определена със заповед на кмета на София по предложение на главния секретар на парламентаНедоволни студенти, природозащитници и земеделски производители обявиха 14 януари - сряда, за ден на обединен граждански протест пред Народното събрание. Намерение да се присъединят към протестите вече изразиха и футболни фенове и многодетни майки от форума "БГ мама". Ден по-рано ДСБ призова симпатизантите си също да протестират пред парламента в сряда и обяви кампания за предсрочно сваляне на правителството под надслов Ser-Go Home! ("Серго - върви си!").


Организаторите на протестите обявиха, че ще направят жива верига пред парламента, демонстрации ще има още във Варна, Бургас, Пловдив и Свищов, земеделски производители ще блокират пътищата. Те потвърдиха, че може да продължат демонстрациите си и на 15 и 16 януари. За следващия ден - събота, пък са планирани протестите на недоволните служители на МВР.


В същото време Министерството на правосъдието на Миглена Тачева се зае с подготовка на нов закон за събранията и митингите, който позволява на кметовете да прекратяват или да преместват протести и да записват с камери участниците. Проектозаконът (виж карето) забранява да се провеждат демонстрации около парламента, президентството, Министерския съвет, военни обекти и т.н.
Информацията за законовите намерения на правителството предизвика остра реакция сред организаторите на протестите в сряда. Според студентите поправката цели да забрани конституционно право на гражданите и е посегателство върху демокрацията. В същото време шефът на парламента Георги Пирински заяви, че ограниченията на протестите ще предотвратят покушения срещу институциите. Той обясни, че подкрепя такава законова регулация, за да "има яснота в общуването с обществото". Пред БНТ Пирински напомни януарските събития от 1997 г. и посочи, че тогава заради протестите е последвал "необуздан скок на цените, един срив на валутата, банкрути, които можеха да се избегнат". "Кризата беше овладяема, ако имаше отговорни политически действия", заяви шефът на парламента.


Организаторите на обединения граждански протест обявиха в понеделник 19 искания към управляващите. "Политическата система в България е лоша, генерира корупция и трябва да се промени. Искаме прозрачно управление и пряк граждански контрол върху решенията на политиците, а не да сменяме една партия с друга", пише в декларацията им до Народното събрание. Земеделците настояват до края на януари да им бъдат изплатени директните плащания и да се спазват сроковете за разглеждане и финансиране на европейските програми за земеделие. Природозащитниците настояват депутатите да отхвърлят промените в закона за горите, които създавали корупционни практики. Студентите настояват до 2 месеца да се изготви стратегия за висшето образование с тяхно участие. Искат и незабавно разследване как се стопанисва университетската собственост, настояват да се подобрят сигурността и условията на живот на студентите. Сред исканията им са и достойно възнаграждение и социална защита за служителите на реда.


В интернет форума police.ba4ka.com продължава организацията на трети протест на полицаите за събота - 17 януари. На среща в Габрово в неделя служителите на МВР са излъчили контактна група, която да представи исканията им пред вътрешния министър Михаил Миков. Министърът пък вече съобщи, че няма да е в София в този ден. От Българска офицерска легия "Раковски" обявиха в понеделник, че до дни ще се срещнат с полицаите, "за да им предложат вариант, по който да работят с МВР". В същото време от легията предупредиха, че ако не бъде придвижен бързо в парламента новият закон за отбраната, ще предприемат "адекватни действия". Засега не стоял на дневен ред въпросът за съвместни протести на военни и полицаи.


Ключови думи към статията:

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на демократ
  *****
  Неутрално

  подобна практика има и в русия, властта да разрешава дали да се протестира срещу нея! а кажете сега дали в България няма путинизация.

 2. 2 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 701 Неутрално

  трябва да има ред в митингите. да се одобряват и разпечатват от правителството носените лозунги.

 3. 3 Профил на мен
  *****
  Неутрално

  това няма да е митинг нито протест а разплата за мизерното ни съществуване.

 4. 4 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Направо може те да правят лозунгите и сами да оценяват работата си Не знам, но това на нищо не прилича - те са сложени там от народа, за да служат на народа, а не да бягат от него и да го ограничават. ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ И НАГЛОСТ!!!!! Да ги изхвърлим от парламента

 5. 5 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Първо Бойко хвърли мерака да се изяви (изсере на метеното), сега Костов - айде стига моля лични изгоди и интереси, елате, елате ни - ние ще ви покажем колко много ви обичаме

 6. 6 Профил на mittkkoo
  mittkkoo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Потвърждавам информацията на демократ. Когато в Москва някой организира протест на същото място моментално вече има анти-протест и общината отказва разрешение на първите. Или просто отказват, за да не се създавало задръстване. Протестът все пак получава разрешение, но краткосрочно и за друго място, с което се цели осуетяване, тъй като хората вече чули датата и мястото, а когато дойдат ги посрещат анти-протестантите и полицията. Затова организаторите често пъти организират протести-менте, за да отклонят вниманието, а накрая се събират неофициално другаде. Тогава арестуват организаторите и така все пак се постига някакъв медиен резонанс.

  Очаквайте този цирк в скоро и в България, но вече при бат ви Бойко

 7. 7 Профил на Dmx
  *****
  Гневно

  Измитане на комунистите и мафията и никакви Костов, Борисов и Сидеров!

 8. 8 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  Единственият добър комунист е мъртвия комунист.

 9. 9 Профил на Мечкаров
  *****
  Неутрално

  Ручайте жабетата и пак гласувайте за тях!
  Ако не гласувате, все едно че сте гласували пак за тях!

 10. 10 Профил на Борислав Ангелски
  Борислав Ангелски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разрешени или не, протести трябва да има...
  Аз не съм доволен от това управление и протестирам, изисквам промяна. На 14/ти Януари съм там, със или без разрешение от тези срещу които протестирам.

 11. 11 Профил на Червенотиквеничковче
  *****
  Неутрално

  ДА ПУСНЕМ ВОДАТА! - на 14 пред Парламента!

 12. 12 Профил на да ги очистим
  *****
  Неутрално

  Не се страхувайте повече българи. Няма от какво, така или иначе вече няма какво да губим. НИЕ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, а в Европа протестите са нормално нещо, дори и когато тълпата руши наред. (Всеки ден ги има по различни поводи, в момента заради палестинския въпрос ) Ако червените педераси ги забранят, ще направят една крачка към излизане от ЕС. А те не могат да си го позволят защото, са животоспасяващо зависими от евро парите и световните инвестиции. Затова в България никога няма да се възроди тоталитарен режим , като в Русия и други бивши републики. Защото тяхната олигархия си имна газ и други полезни изкопаеми , а нашите нещастници имат само един два пресъхващи канала за наркотици, чиято печалба не стига за всичката бивша ДС паплач. Така, че споко. На 14 чупете червени тикви на воля, никой няма да бъде арестуван, защото е недемократично и ни отдалечава от ЕС , а управляващите колкото и да им се иска не могат да си го позволят. Напред българи.

 13. 13 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  ДА ГИ ПРЕМАХНЕМ ЗАВИНАГИ ОТ ПАРЛАМЕНТА 4РЕЗ 90% У4АСТИЕ НА ИЗБОРИТЕ!!!/абсол. съм за 14 януари и след това..../но ЕВРОПА ПРИЕМА РЕЗУЛТАТ ОТ ИЗБОРИ! Това е културен но и болезнен на4ин,за6тото....след това има съд заради золумите.../

 14. 14 Профил на паметлив
  *****
  Гневно

  Пирински, копеленце мизерно,инфлацията, фалита на банките и безпътицата бяха ПРЕДИ събитията от януари 1997 г.Именно некъдърното ви управление тогава доведе до 10 януари 1997г. Благодарение на тези събития влязохме в Европа и заживяхме горе-долу прилично...докато не се добрахте пак до властта , чрез ДПС. Аз бях пред парламента преди 12 години, ще бъда и сега. Но за разлика от тогава няма да съм миролюбиво настроен.

 15. 15 Профил на Балтан
  *****
  Неутрално

  Да се изпикаем и да пуснем водата!
  14-и Януари. Подозирам, че много искат и да се изходят върху гъзолизеца на Тошо сатрапа - Пирински

 16. 16 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  ...

  Щото време няма, другарки и другари! Требеше да се поснишим, да мине бурята, ама пустно нещо грешка стана, и виж сега - ще ни метат от площада... Нищо - нема да се притеснявате - проКУРатурата е наша, съда е наш, не мо'ат всичките другари да уличат тея пусти ЕС демократи, пущина да ги убие!

  Ако пък вземат та успеят - другарите от ДС са се погрижили, ще раздават помощи на верните ни борци от сметките си в Австрия и Швейцария, изнесени по време на Виденовата зим... Опс... По време на Костовите безчинства (ах тоя пусти злодей, дето и белите мечки зарад него измряха, и глад настъпи в Долни Богров, и банките фалира, и житото изнесе пустиняка му с пустиняк!)

  (Отпива вода от чашата, после удря една голяма руска водка)

  Извинете ме, другари, развълнувах се. В Плевен докато си лапках, беше по-леко, а сега на национално ниво - всякакви пущиняци ми пречат! Ама ще им пикая аз във фонтаните!

 17. 17 Профил на CanadaDry
  *****
  Неутрално

  Някои от коментарите тук са направо за затвор - призоваването към насилие е наказуемо. Волята на народа се показва на изборите.

 18. 18 Профил на na 14-i
  *****
  Неутрално

  чупете червени тикви наред и ги оставете на милиционерите да ги попикаят за десинфекция.

 19. 19 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  "Някои от коментарите тук са направо за затвор - призоваването към насилие е наказуемо."

  Видяхме докъде се стига, като се правят само НЕнаказуеми неща.

  Наказуемо е по законите на комунистите, в техния съд, с техните прокурори. На мен не ми дреме.

  За разлика от пишлеметата на БКП, мен не ме е страх - ако имам възможност - да пръсна черепа на индивида Р.Пет., а после нека ме съдят. Да видим как, кога и най-вече: какви ще са за ТЯХ последствията...

 20. 20 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Краино време е ДА СИ ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА !!!

 21. 21 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  "Волята на народа се показва на изборите."

  Не и когато съдебната, изпълнителната, законодателната и големи части от местната власт са в ръцете на една шайка разбойници, чиито номер едно интерес е постоянното самовъзпроизвеждане на разбойническата система.

  Тогава ПЪРВО се изтребва ядката на разбойниците, а ПОСЛЕ се правят избори. Другото е западноевропейска милозливост (която има резон в техните общества, но горко се проваля, когато имаме взимане-даване с азиатски тип разбой-комунизъм)

 22. 23 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  Айде, чакаме дедко да дойде да си изпразни Макаровия и по тая тема! Не спете, другари, сега има важни събития, всички трябва да бдим зорко за агентите на световния империализъм, и да ги оборваме където ги срещнем! (ако трябва, и с псувни за дедови родопродължителни инструменти - кой каквото си има все пак, щом туй му е аргумента...)

 23. 24 Профил на Джугашфилис
  *****
  Неутрално

  Разбира се. Макар че кой за какво гласува няма значение.

  Важно е кой брои бюлетините.

  И кой е на власт, докато гласодайната маса чака една или две петилетки до следващите избори.

  от CanadaDry

  Волята на народа се показва на изборите.

 24. 25 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Хахаха. Клипът е уникален

 25. 26 Профил на c
  *****
  Неутрално

  Ааа,немойте така,немойте да рипате срешту ражено да га е,оно си тебе да се саглува,да се мисли и кво каее партиата БКП-то,те тва че е,нема разни сидеровци,тренчевсти,йанета,костоффци,каракачнци,мое най ного БАТЕ БОЙКО ТИ СИ МЪЖ,ма ако джурналискето му попипует МУСКОЛО да га е и ако он реши,нали е К М Е Т О,останалото е С У П Е Р Б Р А Т Т О и чалгата на МАХ,айде рипайте,саде да не ного ЛАДНО

 26. 27 Профил на Васко Кръпката - cover
  *****
  Неутрално

  Комунизма се завръща
  Не спете спокойно деца!"

 27. 28 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като гледам загражденията - добре направено - особено като знам,че Рифеловата ламарина която е ползвана въобще не е от евтините.Не знам какво съм платил от награбеното лично от мен във вид на данъци имущество, обаче не ще да е малко! Сега трябва страхливите 240 некадърника да го вържат и законово.Мен ако питат просто да копират закона от 1942 ли беше, 1943 -ли някъде там са го приели - Сега макар ,че живеем в МИР и Всеобща Братска Любов пак до него опряха - ЗЗД се казва: Закон за Защита на Държавата - разбирай БСП от тези които снощи според Станишев по ТВ-то - Само Властта искали - нищо друго! Нали знаете оня виц - Къде излизала бълхата!
  Господа депутати все пак умната с със новия стар ЗЗД - Да не пламне заради бълхата юргана, че Гърция нищо не е !!!
  Нямам никакво намерение заради Вас да ям консерви!

 28. 29 Профил на Илков
  *****
  Неутрално

  Ако митинга е против всички и опозиционни партии,т.е.всички са маскари,той ще обслужи само мафията и мутрите.Така този митинг е обречен на фиаско и подигравките на комунистите.А за разплата и дума не може да има-когато се гласува да се мисли.Гласуването не е игра а отговорност на мислещи и зрели хора.

 29. 30 Профил на Да!
  *****
  Неутрално  Пирински, копеленце мизерно,инфлацията, фалита на банките и безпътицата бяха ПРЕДИ събитията от януари 1997 г.Именно некъдърното ви управление тогава доведе до 10 януари 1997г. Благодарение на тези събития влязохме в Европа и заживяхме горе-долу прилично...докато не се добрахте пак до властта , чрез ДПС. Аз бях пред парламента преди 12 години, ще бъда и сега. Но за разлика от тогава няма да съм миролюбиво настроен. Да!

 30. 31 Профил на Дядо Иван
  *****
  Неутрално

  Зимите на нашето недоволство:
  Луканова зима
  Виденова зима
  Станишева зима

 31. 32 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мен ако питате като гледам снимката ми иде на акъла вместо да го държат там този полицай да мръзне като рибарски х.й що не вземат да напълнят пространството до сградата на парламента с навита бодлива тел и да го минират с ония противопехотни мини дето като я настъпиш подскача и се взривява над земната повърхност.Така по сигурно Софиянци ще се опазят от Народните избранници - Депутатите в парламента.Да не вземат да се заразят - софиянци де - от чумата на Социализма!!!

 32. 33 Профил на глас за ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ !
  *****
  Неутрално

  глас за ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ !

  http://www.bgpetition.com/za_elektronno_glasuvane_v_BG/index.html

  студентите са намислили всякви партийни агитки да ги разкарват БРАВО

  Браво на анонимен, неделя, 2009, Януари 11 23:09 ("студенти, пише ви един скачал 90-та и мръзнал 1997г.

  заебете харти и прочее
  говорете на разбираем селски език!

  наистина трябва да искате съвсем прости и фундаментални неща !
  за да не могат да ви мотат с комисии и заседания

  1. Връщане на 13-тата заплата която си гласуваха (така масата ще ви стане фен !)
  2. Депутатската заплата да не е по-висока от 3 минимални + комисиите 5 минимални (Парламента не трябва да е място за заплати и ще имат стимул за качване на минималната заплата )!

  3.Електронно гласуване !

  4. 10-15г. затвор за погазване на конституцията !
  5. Премахване на служебните депутатски автомобили (тъй като и в момента са нагли корумпета що да им улесняваме сделките) !

  6. Уволнение на министри и депутати с референдум !

  7. Втори главен прокурор !

  исканията не ви съветвам да са повече от четири, защото ще затънете в липса на време за обяснения и медийно присъствие.
  УСПЕХ"

  НАПЪЛНО СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ КАЗАНОТО ОТ ВАС! КОЛКОТО И ПОПУЛИСТКИ ДА ЗВУЧИ! НО НАЛИ VOX POPULI Е VOX DEI?! ЗНАЧИ, ТРЯБВА С ГЛАСА НА БЪЛГАРИТЕ (И ТЕХНИТЕ МИШЦИ!)

 33. 34 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Много "активни борци" за граждански права се навъдиха в държавата ни.Всеки е компетентен по всички въпроси.Знае,не знае всеки дава мнение-я за политика,я за футбол,я за образование,я за някой закон,който изобщо не е чел.И ако към всичко прибави някоя ругатня за червените боклуци,тогава е съвсем актуален.Май не съм чел някой да се самокритикува.Че е крайно време нещо да се промени-вярно е.А когато дойде време за гласуване повече от целокупния ни народ се оказва,че няма желание.Демокрацията не е да крещиш по улиците,само защото и съседът ти крещи/без да знаеш,точно за какво викаш/,а в точно определения момент/изборен ден/да покажеш воля за промяна.А иначе на улицата е по-лесно?!

 34. 35 Профил на MAGNA CARTA
  *****
  Неутрално

  Ne samo pravo - imame ZADULZENIE da izhvurlim boklucite ot parlamenta na 14.01.2009 (sriada)

  Izvinete za maimunicata...

 35. 36 Профил на Дама Пика
  *****
  Неутрално

  господин Пирински защо прави опит от рода ' да плаши гаргите'. Необуздан скок на цените няма как да има след като сме във валутен борд .
  Вместо да се занимават с това как да ограничат гражданите да не протестират и да ги разкарат от жълтите павета за да не им се пречкат и да им загрозват пейзажа , , да се заемат държавниците със занимания как да не си спират повече пари то еврофондовете . Чета че и по ИПСА ще ни спрат пари.

  И за прочетат Конституцията преди да пишат каквито и да е законопроекти .

 36. 37 Профил на Пирински
  *****
  Неутрално

  Този лъжец да се маха от парламента.Нарочно лъже за да заблуждава тези които не са свидетели на събитиятат от преди 12год.Ако не станало така както той казва нямаше да има протести и бой.Как се осмелява да лже този нечовек.това е нахалство
  на всиша степен.Сигурно е бил много сириозен и адек
  ватен пред БНТ.Та нали тя се ръководи от Другарката Уляна Пръмова.Всичко е било под план направено.

 37. 38 Профил на copy,,,:))))
  *****
  Весело

  BIG AL 11 януари 2009

  Ако искате САМО ТИПЧЕТАТА на червените МУТАНТИ- пирински , станишеви, живкови, добреви , Гоцетата и Паравани и сие …да УПРАВЛЯВАТ /като днес / и ВАШИТЕ ДЕЦА ,и ВНУЦИ , и да продължават да ЗАКОПАВАТ БЪЛГАРИЯ , по комунистически, то , тогава …не протестирайте и не стачкувайте..След 10 “петилетки” , , обещаха другарите , всичко ще е наред ..САМО ЧЕ и ВАШИЯТ ЖИВОТ ще си е отишъл..)

  До студентите..!!!! 11 януари 2009

  Махайте тези изверги от власт..Искат пак да им “строите ” комунизама, да ви командват и “ръководят” БЪДЕЩЕТО ВИ !! Наглите червени типове..Измета на България ..Азиатските полуфабрикати !!Две поколения Българи си отидоха зян , заради тези наследници на убийци и криминални ТИПОВЕ !!

 38. 39 Профил на НЕгласуващ
  *****
  Неутрално

  Ето ви един линк със Истини за БГ политиците http://www.zazz.bg/play:c5df3a4b

 39. 40 Профил на Д-р
  *****
  Неутрално

  Мир с такива като Пирински, Станишев и Доган не може да има и няма да има докато не се окажат в затвора.

 40. 41 Профил на Джибра
  *****
  Неутрално

  Тия вече се оляха.Да им покажем , че не сме овце . Всички на площада. Те щели да ми кажат под какъв наклон да пикая.

 41. 42 Профил на няма лошо
  *****
  Неутрално

  Другарки и другари разбрах , че на площада ще има кебапчета от Бузлуджанския конгрес .Заповядайте да се повеселим.

 42. 43 Профил на Осъзнал се будала
  *****
  Неутрално
 43. 44 Профил на мем
  *****
  Гневно

  аз ще бъда там с камани по джобовете и нож между зъбите защото за мен въжето за абордажа е отрязано и няма връшане на зад към мизерията на която ни обрекоха.Това е хора!!!Сега на нож и нека да отцелее по силният и приспособимият и този път да не допуснем пиле да излезе от парламента непоосечено че ако и сега им се рамзине оставаме нищожества завинаги.

 44. 45 Профил на ОМИР
  *****
  Неутрално

  О музо, възпей оня гибелен гняв на народа български !
  "...Вдигни глава,
  виж този свят,
  животът днес върви напред ,ане назад!
  ДА НАСОЧИМ КОЛАТА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА !

 45. 46 Профил на МЕСИЯ
  *****
  Неутрално

  нА ГОЛЯМ ПЪТ С МАЛКА КРАЧКА .ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ.
  ПОКОРНА ГЛАВИЦА НЕ МОЙ ВИДЯ СЛЪНЦЕТО.
  СО КРОТЦЕ,СО БЛАГО ИСО МАЛКО КЮТЕК

 46. 47 Профил на НЕгласуващ
  *****
  Неутрално

  Линк със Видеопортрет на Иван Костоhttp://www.zazz.bg/play:b3002f32в

 47. 48 Профил на НЕгласуващ
  *****
  Неутрално

  Линк със Видеопортрет на Иван Костов http://www.zazz.bg/play:b3002f32в

 48. 49 Профил на НАРОДЕН БУДИТЕЛ
  *****
  Неутрално

  Аз вече нямам търпение.Искам малко адреналин.Айде народе ще става купон!

 49. 50 Профил на КУЧЕТО
  *****
  Неутрално

  Имам усещане за Шипка.Свършиха куршумите.Да мятаме камъни.
  Ний прохода браним за да спасим свободата си и достойнството.Като свършат камъните и дърветата , грабвайте телата.
  Готов съм да метна и "политическия труп" И.К. по врага.Като жив направи каквото можа /повече от всички други уви/
  време е икато "труп" да помогне.

 50. 51 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1205 Весело

  Негласуващия !
  47 и 48 !
  Много старание влагаш, но такъв линк няма !

 51. 52 Профил на Тоя дето храни и Пирински
  *****
  Неутрално

  Абе Пирински лайненце рядко как сме те търпели толкова време от нас да пиеш и живееш бре. Срещу народа ли тръгна бе пишлеменце задгранично и докъде си мислиш че ще стигнеш.Не усещаш ли че сте в дълбокото и ще се издавите в рядката кал .......или вече ти ясно какво ще става ХАХАХАХАХАХАХАХА .......

 52. 54 Профил на Джибра
  *****
  Неутрално

  Чак не ми се спи ,кога ще дойде утре?!?!ДА имаше поне некой събесеник по желание.Май прекалявам с кафетата.Но ако има некое маце с правилна политическа ориентация нека драсне някой ред.Ще обсъдим протеста в положителен аспект.

 53. 56 Профил на Prazdroj
  *****
  Неутрално

  Какъв е този Ифандиев? Защо не се лекува човека?

 54. 57 Профил на Седесист
  *****
  Неутрално

  КАк знае как да изнудва лайното Пирински - протестирайте, ние пък ще ви фалираме банките.
  Дебеш и кликата продажна!
  Нищо старо не са забравили за да ги учим на нещо ново.
  Просто трябва да ги изметем.

 55. 58 Профил на AZ
  *****
  Неутрално

  Ифандиев май е спрял хапчетата

 56. 59 Профил на ПИЧА ОТ МАРОКО
  *****
  Неутрално

  ВСЕ ПАК ПАРЛАМЕНТА Е В СОФИЯ - НЕКА ТАМ ДА ПОКАЖЕМ СИЛАТА СИ ,ИНАЧЕ СЕ ПРЪСКАМЕ , И .....НИЩО !! А ТОЙ НЕ Е БОЯДИСВАН ОТДАВНА,.... . . .. МИСЛЯ ........ НАЛИ ?? ЩОТО И НА ПАМПОРОВО МОЖЕ , ПРЕД ХОТЕЛА НА БАТ БОЙКО , А ......?? ОБАЧЕ .....НАЛИ ??

 57. 60 Профил на БГ
  *****
  Неутрално

  До пича от Мароко:
  Кога мюсюлманска държава е свалила освен военно(военна дикатура, с помощта на войската) правителството си? Никога!!! Да еб* и страхливите мюсюлмани. Не ви обичам, мюсюлманите, да знаете. Атеизма е истината.

 58. 61 Профил на c
  *****
  Неутрално

  Не видим саде танковето,они че ги докарат по късно,а депутатето че са ваканциа за дваест дена по ски и СПА масажи и благини и че глеат сеир,абе нема ли чукове и флекси и лостове и штанги,деги сега бакшишите,нали са ербапи

 59. 62 Профил на Дил
  *****
  Неутрално

  Ледът се разчупва господа съдебни заседатели !
  Депутатчетата май ще се разделят със столчетата си по-раничко, а?
  Властта толкова се откъсна от народа си, че дори на полицията не може да разчита.
  За да се управлява тази държава трябва решителност. Камарилата новобогаташи да се разкара от терена. Оказва се, че колкото са по-богати, толкова по-богати искат да са. Колкото са по-богати политиците, толкова са по-далече от народа си.
  Дори силовите закони няма да ги опазят. Рита ли се срещу народа си бе Тачева. Забрави ли, че каквтото повикало, такова ще се обади.

 60. 63 Профил на Дил
  *****
  Неутрално

  Бившият министър на икономиката Румен Овчаров, който е и сред най-запознатите с газовия договор, е на почивка в Бразилия, упорито твърдят слуховете из червената парламентарна група.

  Той ще бъде в парламента едва на 14 януари, а от избухването на кризата насам депутатът е с изключен мобилен телефон.

  Проблемът не го интересува, защото сега Овчаров е шеф на комисията по бюджет и финанси и подписът му не стои под договора с "Газпром“.

  "Овчаров празнуваше Нова година в Рио де Жанейро, на плажа Копа Кабана. Каза ни, че газовата криза не го интересува, защото не е министър на енергетиката“, потвърждават пред вестник "Класа“ депутати от левицата.

 61. 64 Профил на smqh
  *****
  Любопитно

  ооо какьв смях сте.Да питам: когато бяха изборите защо не излязахте да гласувате,аа?сега щели да свалят правителството

 62. 65 Профил на anonimen
  *****
  Неутрално

  за тях има зона за сигурност, а за народа къде е зоната за сигурност?

 63. 66 Профил на стачката -не трябва да има
  *****
  Неутрално

  Само стачка липсваше сега пред тази криза,но видимо всякой си гони свойте интереси .И какво по натам ,знаят ли повечето КАКВО ще бъде по натам ,като се свали правителството.

 64. 67 Профил на Не на гъбите!!!
  *****
  Неутрално

  И когато гласувате следващия път, гледайте, мислете! Не ходете за гъби!!! За да не издевателстват над нас същите празноглави търтеи от сегашния парламент!!!

 65. 68 Профил на ни
  *****
  Неутрално

  забранете и без това нищо няма да излезе от цялата работа.

 66. 69 Профил на съдба народна
  *****
  Неутрално

  Бе на тоя Ифандиев нещо са му замръзнали лайната в главата! Нали Драгалевския Мавър измъкна тоз задръстен български народ от червените лайна, в които сам скочи презглава. Мислите че народеца се поучи? Да ама не! След това се омаза в яко жълти лайна, сега за разнообразие свети в лайняно
  червено-жълто-синьо. И не си мислете, че следващия пък пак няма да скочи в кофата с лайната. Съдба балканско-олигофренска, кво да прайш!!!

 67. 70 Профил на БС*П
  *****
  Неутрално

  А БС*П КОГА ЩЕ Я ОБЯВИТЕ ИЗВЪН ЗАКОНА ТАЯ ПРОДАЖНА ВМИРИСАНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, А?

  И ТОЯ ЦЪРВУЛ ПИРИНСКИ БАЩА МУ ДЕТО Е ИЗЯВЕН МАКЕДОНИСТ МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА!

 68. 71 Профил на журналист
  *****
  Неутрално

  Закона за референдумите виж не можел така спешно както да ограничим правата хората.
  бедни Страхливци! Дори собствените им заплати са мизерни заради неграмотността им

 69. 72 Профил на Боби
  *****
  Неутрално

  Не смятах да участвам в протеста утре заради мои лични ангажименти. Сега обаче ги разместих и утре съм там. Благодарение на наглите и некадърни комуноидни създания Пирински, Тачева, СерГей и всички подобни боклуци! Всичко втасала министърката, правосъдието цъфти и връзва, Европа евъв възторг от тях, та ще подхваща вече и ограничаването на свободитена хората! Маменцето ви продажноооо...

 70. 73 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Какво ви е направил Ифандиев? Май ви боли истината... Май не той си е спрял хапчетата.

 71. 74 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Пирински (т.е. Зайков) е много нагал, но това е породено от кафявото по гащите му.

 72. 75 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Пирински (т.е. Зайков) е много нагал, но това е породено от кафявото по гащите му.

 73. 77 Профил на Пепя
  *****
  Неутрално

  Само това, че ДСБ подкрепя митинга, ме кара да отида. Всички организатори, според мен са насърчавани от БСП, само им вижте исканията. Вече се отказаха от сваляне на правителството. А тогава кой ще изпълни точките, които са записали и те не знаят. Важното да не искат костов на митинга. Ако наистина искате нещо да стане, обърнете се към костов, поне за съвет.

 74. 78 Профил на А, бе
  *****
  Неутрално

  Що ни занимавате с Ифандиев? Темата за протеста ли е или за Иван Костов? Самият Ифандиев е от ясен, по-ясен. Сам призна в интервю, че негов покровител и сърдечен приятел е пловдивският олигарх Георги Гергов. Как договарял с него да го прави шеф на ТВ Евроком, да му осигурява жилище в Пловдив и пр. И как Гергов дълбоко съжалявал, че не можел да го спаси и да го остави в пловдивската ТВ. Интервюто беше озаглавено с цитат от самия Ифандиев как мъж като Гергов го назначил във въпросната ТВ, а някакви клявки го уволнили. Какво има още да се коментира въпросния. Естествено, че ще рови срещу Костов. Нали затова е на издръжка на олигархията.

 75. 79 Профил на Много приказки за нищо
  *****
  Неутрално

  Утре я се съберат 500 души, а - не. Баламурниците свършиха и няма кой да ходи по митинги, а други да правят пачки.

 76. 80 Профил на в колко часа е протеста
  *****
  Любопитно

  никъде не пише в колко е протеста?

 77. 81 Профил на До номер 78
  *****
  Неутрално

  Лъжеш и то на едро. Никога Ифандиев не е признавал такова нещо. Освен това когато беше назначен в Евроком, Гергов не беше собственик. Един месец след като Гергов стана собственик Ифандиев беше уволнен. Истината е, че ви боли от това, което казва и типично по комунистически пускате слухове по негов адрес. Но нищо чудно - нали вашият бос и бил политически келнер на комунистите (преподавател по идеологическа дисциплина).

 78. 82 Профил на 6х6=37
  *****
  Весело

  Др.Николова,не че не си пием хапчетата,просто пием по-малко!Ифандиев пише и говори хубаво,само дето след петата минута започваш да се питаш защо ли все евреите,сион/Цион/,Костов,Лстов,световният океан и прочие му са виновни.

 79. 83 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Телевизия Скат се финансира от Лукойл.
  Който плаща той поръчва музиката .
  Ифандиев е само чалгаджията
  И музиката която свиреше като развален грамофон беше -за всичко е виновен лошия Иван Костов

 80. 84 Профил на глас за ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ !
  *****
  Неутрално

  глас за ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ !

  http://www.bgpetition.com/za_elektronno_glasuvane_v_BG/index.html

  студентите са намислили всякви партийни агитки да ги разкарват БРАВО

  Браво на анонимен, неделя, 2009, Януари 11 23:09 ("студенти, пише ви един скачал 90-та и мръзнал 1997г.

  заебете харти и прочее
  говорете на разбираем селски език!

  наистина трябва да искате съвсем прости и фундаментални неща !
  за да не могат да ви мотат с комисии и заседания

  1. Връщане на 13-тата заплата която си гласуваха (така масата ще ви стане фен !)
  2. Депутатската заплата да не е по-висока от 3 минимални + комисиите 5 минимални (Парламента не трябва да е място за заплати и ще имат стимул за качване на минималната заплата )!

  3.Електронно гласуване !

  4. 10-15г. затвор за погазване на конституцията !
  5. Премахване на служебните депутатски автомобили (тъй като и в момента са нагли корумпета що да им улесняваме сделките) !

  6. Уволнение на министри и депутати с референдум !

  7. Втори главен прокурор !

  исканията не ви съветвам да са повече от четири, защото ще затънете в липса на време за обяснения и медийно присъствие.
  УСПЕХ"

  НАПЪЛНО СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ КАЗАНОТО ОТ ВАС! КОЛКОТО И ПОПУЛИСТКИ ДА ЗВУЧИ! НО НАЛИ VOX POPULI Е VOX DEI?! ЗНАЧИ, ТРЯБВА С ГЛАСА НА БЪЛГАРИТЕ (И ТЕХНИТЕ МИШЦИ!)

 81. 85 Профил на Петър Костов
  *****
  Неутрално

  Костов президент!
  Костов президент!!
  Костов президент!!!

 82. 86 Профил на За телевизия СКАТ
  *****
  Неутрално

  Телевизия Скат не се финансира от Лукойл, а от руските тайни служби...

 83. 87 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5723 Неутрално

  Които ограничава свободата заради сигурност, не заслужава да има нито едното нито другото.
  Бенджамин Франклин

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 84. 88 Профил на А, бе
  *****
  Неутрално

  Ето извадка от интервюто на Ифандиев, поместено под заглавието "Гергов ме назначи, а някакви клявки ме уволниха"
  - Разбрахме се до 18 часа да знам, за да известя младото семейство, което работи с мен. Обади се чак към 18,30 – пъшка: „Няма да има предаване.” „Ти ли го реши?” – попитах. „Не, в Пловдив не те желаят” – отвръща смутено. И взе да ме увещава да изчакам три седмици… Не издържах и направо го попитах: „Адаш, чия е телевизията?” А той го усуква: „Сложно е да ти обясня. Това се оказа мръсен бизнес. Съжалявам, че се захванах”. Директно му заявих: „Ако телевизията бе моя, начаса щях да изгоня тези двете…, дето си ги назначил, барабар с кукловода им, синьо- червения Чомаков. „Ще ми блокират телевизията” – кахъри се той. „Веднага ми пусни заповед за програмен директор и ми уреди квартира в Пловдив” – отвръщам му.

 85. 89 Профил на ИДВА ВРЕМЕТО НА КОСТОВ! ТРЪПНЕТЕ ЧЕРВЕНИ ЛАЙНАРИ!
  *****
  Неутрално

  ИДВА ВРЕМЕТО НА КОСТОВ! ТРЪПНЕТЕ ЧЕРВЕНИ ЛАЙНАРИ!

 86. 90 Профил на А, бе
  *****
  Неутрално

  Въпросният, коойто пъшкал и се извинявал, че Ифандиев е уволнен е самият могъщ олигар и член на ВПС на БСП Георги Гергов. За него става дума. Добива се впечатлението дори, че не Ифандиев е метреса на олигархията, а че самите олигарси питаят към него известно страхопочитание.

 87. 91 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Лъжете седесарчета, лъжете Ифандиев плюе по всички без изключение, Костов, комунисти, царя, ББ, за когото се сетите. Затова и в никоя телевизия не го искат, защото не им е удобен. Ифандиев се махна, след като Гергов стана шеф на Евроком. Но истината, както казах, боли и не ви е удобно и приятно да я чувате. Поне имайте смелостта да не плюете по Ифандиев, само защото той заедно със всички маскари плюе и по Костов!

 88. 93 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ами да - защо не, щом Гергов се изкарва, че думата на някакви "клявки" има повеч тежест от неговата - Ифандиев го провокира. В крайна сметка на всички ни е ясно, че Гергов в Пловдив е както Галеви за Дупница. И моля, моля - стига лъжи - не ме карайте да търся записи на предаванията, в които Ифандиев плюе и по Гергов, в които казва, че е бил прост свинар и т.н.

 89. 94 Профил на Червен амбреаж
  *****
  Неутрално

  Май червените педерасти са се насрали от страх

  Утре само да не се повтори 97-ма, че тоя път ще има и линчове

 90. 96 Профил на Студент
  *****
  Неутрално

  Остава да искат предварително изказванията на ораторите на протеста.

 91. 97 Профил на plamen58
  plamen58
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ей лизачи,Ифандиев е подарак за България ,ама май не го заслужават българите!Циганите и турците ще ни оправят след 10-20 години !тъпо племе !

 92. 98 Профил на 14 Наум
  *****
  Неутрално

  Време си му е на протеста. Крайно време. Що кризи, що гафове, откровени престъпления... такова нещо не бях виждал! И аз ще съм пред НС утре в 11, макар да мисля, че нищо особено няма да се случи. Но ми се иска да се случат някои неща:
  1. Единодействие и по-късно обединение на СДС и ДСБ.
  2. Напускане на парламента
  3. Свикване на митинг за предсрочни избори съгласувано с цялата опозиция - ГЕРБ.

 93. 99 Профил на HH
  HH
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До 95, да знам че във този сайт качваха записи на предаванията му - аз оттам ги гледах, защото малко хора имат достъп до пловдивския евроком.

 94. 100 Профил на СТУДЕНТСКИ КЛУБ ПИСНА НИ
  *****
  Неутрално

  Това, че вниманието във форума се отклонява към ТВ Скат и Ифандиев е поредна провокация на форумните ченгета. Техните червени началници са се насрали от страх и са подали команда "пълна бойна готовност"

  Моля форумците да не си отклоняват вниманието, а да се съсредоточат да провокират и убедят максимално, мислещите хора да дойдат утре на протестите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK