Протестите пред парламента продължават и утре

Протестите пред парламента продължават и утре

© Николай ДойчиновПротестите пред парламента ще продължат и утре, и в петък, както беше обявено първоначално. Това съобщиха организаторите от студентските, земеделските и екологичните организации след среща с кмета на София Бойко Борисов и главния комисар на МВР Павлин Димитров. "Днес спрях временно протестите и оставям на организаторите да решат дали да продължат и в следващите два дни. От МВР очаквам да гарантира, че няма да има опасност за протестиращите", заяви кметът. Той заяви, че ако отново получи данни от полицията искане да прекрати митинга, ще го направи.


Ако протестите продължат, трябва да са ясни организаторите и да се разграничат всички групи, които нямат отношение към исканията им, заяви главен комисар Павлин Димитров. Той призова инициаторите на протеста да се идентифицират, защото полицаите не могат да определят тактиката и действията си на основата на информация във виртуалното пространство.


Кметът Борисов обяви, че е възможно записите от днешните протести да бъдат предадени на прокуратурата, за да се установи дали има полицаи превишили правата си. Те трябва да бъдат наказани, както и онези, които нападаха органите на реда, заяви Борисов. На протеста имаше провокатори, които ние посочихме, но полицията не направи нищо. Полицаите не изпълниха задълженията си. Ние си свършихме работата, но властта - не, заявиха след срещата представителите на протестиращите. Те заявиха, че са протестирали мирно и че не са нападали органите на реда. Организаторите бяха категорични, че ще подкрепят протеста на полицаите в събота и дори ще отидат да ги пазят.

Коментарът на столичния кмет Бойко Борисов - във видеорепортажа
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 2 x Ushew obi4a mujki laski
  *****
  Гневно

  Протестите от 97ма:
  http://www.youtube.com/watch?v=VUacgOhFERA&feature=channel_page
  Моля обърнете внимание някъде след 7мата минута, някакво 4ервено леке обяснява как протестираüите трябва да са доволни, 4е 4ервените лекета като цяло, не били вкарали 12ка танкове на пло6тада.

 2. 2 Профил на Седесар
  *****
  Неутрално

  Ситуацията е критична. В България има напълно оправдано социално недоволство, което ще ескалира всеки ден от тук до изборите. Просто БСП и ДПС тотално се издъниха...

 3. 3 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Разделяй и владей стра истина нищо ново. Ама може и да не стане този път господа управлябящи, българина не е тъп-

 4. 4 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1674 Гневно

  Явно доволните са много повече от недоволните в България. Защо?

 5. 5 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Чета и се възхищавам на всички хора, участвали в протеста днес. Все още има хора в България, които възстават срещу комунистическо-турската мафия. За съжаление, не мога да се присъединя /живея далече от БГ/, но покрепям напълно всички протестиращи.
  Вие измивате лицето на нащата нация. Писна ни от сегашната върхушка - комсомолци с фесове и синя кръв. Нека България бъде над всичко, а БСП И ДПС ке паднат....в зиме 2009та...

 6. 6 Профил на Гелето
  Гелето
  Рейтинг: 407 Весело

  Хора призовавам всички да дойдете утре както днес аз и много други бяхме там днес. Просто си нямате и на идея полицейския произвол. То не беха смелни баби и малки моми4ета то не беше чудо. Аз ако не бях го видял нямаше да го повярвам. Само на улицата, по форумите нищо няма да се постигне
  http://shukaritet.blogspot.com

  крими.lookingfor.click
 7. 7 Профил на Не 20, а 200!
  *****
  Неутрално

  Не 20, а 200 години трябва да минат преди да се родят свободни хора в тази държава! Сега всички се раждат роби, робски живеят и като роби умират. Намират удволетвориение само в нарушаването на правилата за движение и неспазването на елементарни норми на поведение. Но когато наистина трябва да изразят гражданска позиция и да застанат срещу парвителството, което едно по едно отнема всичките им права, са по-ниски от тревата!

 8. 8 Профил на ТУ
  *****
  Неутрално

  Софийската мафия начело с окървавилата се мутра Б. Борисов пренасочиха протеста срещу правителството, за да отърват кожите. Това едва ли им помогна. Дори им усложни положението. Няма оттърване за бандитите. Исканията са ясни. Правителството веднага да затвори и конфискува заведенията, баровете, дискотеките, казината и бингозалите на СИК, ВИС и ТИМ на територията на страната. Да се конфискуват всички публични заведения, собственост на бивши и настоящи съветници и чиновници в софийска община, начело с тези, притежавани от Антоан Николов (бивш шеф на СОС) и компания,. Ако правителството не затвори указаните заведения, неговата полиция ще бъде считана за мафия и ще бъде избита. Мафията ще бъде избита. Всеки родолюбив българин ще даде своя принос за унищожаването й.

 9. 9 Профил на БА
  *****
  Неутрално

  Армията подкрепя студентската революция.Ще ви дадем всичко, което е необходимо за унищожаване на полицейската мафия. Правоохранителните институции (съд, прокуратура, МВР) са ядрото на организираната престъпност.Те системно укриват престъпления. Основната вина на МВР е, че от четири престъпления скриват три още при извършването им. Просто отказват да ги регистрират. Сравняването на резултатите от НИП и на полицейската статистика показва, че престъпленията, регистрирани от полицията, са много по-малко от реално извършените. Така например, ако през 2005 г. гражданите заявяват, че са били жертва на 542 161 престъпления, полицията е регистрирала едва 101 806. Като резултат от тези фактори полицията не само губи реална представа за размера и тенденциите в престъпността в страната, но и не получава информация за извършени престъпления, които биха ù помогнали да разкрие или предотврати други престъпления.
  Най-често срещаните техники за нерегистриране на престъпления са:Създаване на максимално затруднение при приемане на заявлението за извършено престъпление на жертвата или на съобщаващия за престъплението. Подходите могат да бъдат различни: а) убеждаване,че престъплението е незначително; б) жертвата се принуждава да чака дълго компетентното лице с надеждата сама да се откаже от заявяване на престъплението; в) изискване на голямо количество документи; г) препращане в друго РПУ.
  Приемане на заявлението за престъпление, без то да бъде регистрирано. Честа практика е приемането на заявителски материали, които се трупат и се пускат за регистрация едва когато престъпленията бъдат разкрити или когато месечната или годишната статистика трябва да изглежда „по-реалистично”. Известни са случаи на уволнени директори на РПУ, регистрирали само престъпления, които могат да бъдат разкрити.
  „Пренасочване” от престъпление към по-леко нарушение. Например джебчийската кражба или грабежът не се регистрират, а се определят като загубени документи. Според експертни оценки подобни случаи достигат до 10-20 % от приетите заявления. Различни процедури, чрез които прокурорът може да постанови, че отказва да образува досъдебно производство (чл. 213 от НПК).МВР гълта един млрд. лева годишно, то трябва да се разпусне, а мутрите в униформа да бъдат изхвърлени и съдени.

 10. 10 Профил на мен
  *****
  Неутрално

  браво на тези които бяха на площада и студа а наонези които се вяха заврели в мишите си дупки доказаха че не са достоини да се наричат българи.От такива хора пострадаха Левски,Ботев и още много знаини и незнаини борци за свободна България.Има една поговорка господ дава ама в кошара не вкарва,помислете и утре на площада отидете така ще бъдете герои в очите на следващите ваши поколения!

 11. 11 Профил на ДЕНАЦИФИКАЦИЯ
  *****
  Неутрално

  Интегрирането в демократичните институции на европейския съюз изисква ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА на политическата система у нас, която включва разпускане на социалистическа партията и другите национал-социалистически партии АТАКА и ГЕРБ, и конфискацията на имуществото им. За 20 години политическата полиция на комунистическата партия създаде системата на политическия плурализъм. Тоталитарната партия учреди стотици партийки, ръководени и контролирани от офицери на ДС, които функционират като нови масови организации. БКП хвърли огромни усилия да подчини и обезличи тези партии, а хората от ДС в тях спираха ентусиазма на членската им маса за промени. Срастването на партийния и държавния апарат най-ясно се видя при осъществяване на проекта ГЕРБ. Държавната администрация използува различни средства, включително рекет на бизнеса, за да го наложи. Запазването на тоталитарната държава предопредели и процесът на приватизация – политическата власт на БКП се трансформира в икономическа. Именно тоталитарността на държавата не позволи приватизацията да бъде масова или при нея да бъдат допуснати външни за партията хора. За 20 години БКП възстанови ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВА , използувайки похватите на национал-социализма в Германия през 30-те години. С присъщата си анти-демократичност, конспиративност и нелегалност БКП създаде след 1989 година нова частна партийна полиция, мутрите - дисциплинирани спортисти и офицери от ДС , които с бухалки и рекет налагаха контрола си върху улицата. По този модел беше създадена партийната полиция на Хитлер, SS, в нацистка Германия. БКП формира свои частни партийни армии, т.н. охранителни фирми на офицери от ДС, които с правителствени решения погълнаха съкратените от българската армия военослужещи. Такава частна партийна армия са били СА в нацистка Германия. Управляващата коалиция отдавна признава съществуването на ЧАСТНИ МВР-ТА СЪС СОБСТВЕНИ АРХИВИ И ЕКИПИ ЗА ИЗПОЛЗУВАНЕ НА СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА.

 12. 12 Профил на Яне Деневски
  Яне Деневски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гелето, много точно казано.

  "То не беха смелни баби и малки моми4ета то не беше чудо."

  И на мен това ми направи, най-голямо впечатление. Не тези хора трябва да са там, трябва повече мъже да отидем и по силно да крещим. Докато не се уплашат ченгетата и не минат на наша страна.

 13. 13 Профил на Гелето
  Гелето
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Хора днес на протеста се убедих, че жените са по-голями мъжкарани от повечето мъже. Браво дами. Найстина сте достойни българки за разлика от много мъже. И найстина е страшно болно когато днес ченгетата ни смазаха отсякаде. за голямо сажаление ....
  http://shukaritet.blogspot.com

  крими.lookingfor.click
 14. 14 Профил на emigo
  *****
  Гневно

  Тези,който днес останаха в топлите си домове са или доволни от жалкото си съществуване,или не им пука за настоящето и бъдещето на България или са луди.Затова утре всички на площада,като гражданско общиство с позиция.Позиция,която можем да устоим.

 15. 15 Профил на недоволен
  *****
  Гневно

  ЗАЩО ГОСПОДАТА С ПРОФЕСИЯ Д Е П У Т А Т НЕ ИСКАТ ДА ДАДАТ МАЛКО И НА ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ И ДА ВИДАТ РЕАЛНО НЕЩАТА.ЗАЩО БРАТОВЧЕДКАТА НА г-н ГАГАУЗОВ ИМА БАРАКА ЗА ПРЕРАБОТВАНЕ НА МЕСО И НИКОЙ НИЩО НЕИ КАЗВА А ХИГИЕНАТА Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА

 16. 16 Профил на полицаи
  *****
  Неутрално

  обещаха ни повишение-всеки се бори за хляба,кпотнете за вашо добро.

 17. 17 Профил на ot etnosa
  *****
  Гневно

  Bravo balgari i vsi4ki tiq deto sa bili na ploshtada dnes sajelqvam,4e sam tolkova dale4 ot rodinata si to4no sega za da se borq i az za tazi blagorodna kauza za po-dobra darjava bez mafiq i politi4eski masov grabej,za tova sa vinovni oniq tartei politicite,deto izgoniha milioni moi sanarodnici da jiveqt i da prosqt po-4ujbini vkliu4itelno i men.Podkrepqm vsi4ki tiq deto sa bili na ploshtada,miren protest ne trqbva,a grajdansko nepod4inenie ina4e pak "ku4eto shte si lae,kervanat shte varvi"stiga na parlamentarnata mafiq.Iskam da se varna v bg.Az sam s vas bulgari i se gordeq sas moite sanarodnici...долу БСП НДСВ ДПС ГЕРБ АТАКА ДСБ СДС ОДС БЗНС

 18. 18 Профил на az
  *****
  Неутрално

  сузалявам,че не мога да се присъедина ,защото не съм в бг,но но нека хората да вземат и собствени камери (сега поне има) и да се заснима какво став ,може да се изпрати до чужди медии.

 19. 19 Профил на zevs
  *****
  Гневно

  Хора на тоя свят има два начина да се решават проблемите. Единият е чрез политика а другият е чрез павета. И след като правителството не обърна внимание на многобройните протести през измиалата година,то явно мирните политически протести не вършат работа и е дошло времето за паветата!!! Нека всички млади хора да подкрепим протестите били те мирни или немирни, за да изметем тези боклуци.

 20. 20 Профил на студент
  *****
  Гневно

  Долу на мафиотското правителство ..... аз съм за паветата....стига мафия ..... неможе да сме най-бедната държава в ЕС и да си седим и да се одупваме всеки ден....

 21. 21 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Смяна на това управление!Некадърно и корумпирано.А алтернатива винаги има!И не се самозалъгвайте,че има неполитически протести.Всеки един протест е политически и в това няма нищо лошо!Важното е да покажем,че не сме стадо,а народ с достойнство!И да изметем БСП-ДПС-НДСВ от властта!Всички на протестите,призовавам Ви!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK