След обещания на МВР полицаите временно спират протестите

След обещания на МВР полицаите временно спират протестите

© Юлия Лазарова"Желание за начало на нов диалог" - така обобщиха резултатите от срещата помежду си представителите на политическото ръководство на МВР и контактната група на протестиращите полицаи, които разговаряха в сградата на министерството близо час и половина.


В събота полицаите излязоха на трети пореден протест, като преди това пушиха и пиха минерална вода, заради ниското заплащане, лошата материална база и условият на труд. Към протеста им се присъединиха и малка част от студентите, които организираха митинга пред Народното събрание. В сряда, след провокация на хулигани, полицаи и демонстранти влязоха в сблъсък, в който пострадаха близо 30 души.


Кадри от днешния протест, заснети от репортера на Дневник Илия Вълков. Монтаж: Слави СлавовРъководството на министерството обеща днес да разгледа исканията на служителите на МВР. Двете страни са се разбрали следващата среща да бъде насрочена за 23 януари.Протести на полицаи има също в Бургас, Русе, Сливен, Добрич и Велико Търново. На обявените сбирки пред окръжните дирекции на МВР в Плене, Кюстендил и Пазарджик не е отишъл нито един полица, съобщава агенция "Фокус".

Исканията на протестиращите бяха формулирани преди седмица на съвещание в Габрово. Те настояват основната им заплата да бъде увеличена с 50% със задна дата от 1 януари 2009 г., да получават допълнително заплащане на извънредния и нощния труд, както и да се увеличат поне двойно средствата, предназначени за дрехи, обувки и храна. Полицаите искат подобряване на материалната и техническа база, по-големи наказания за онези, които си позволят да нападнат служител на МВР или оказват съпротива при арест, а също - да създадат нов полицейски синдикат.


От пресцентъра на МВР уточниха пред "Дневник", че докато не бъде създаден новия синдикат на полицаите, те няма да имат представител в Съвета за социално партньорство. Затова и ръководството на министерството ще се среща периодично с представителите на недоволните служители, извън редовните заседания на съвета, който ще заседава на 20 януари.


Докато близо две хиляди полицаи очакваха пред кабинета на вътрешния министър Михаил Миков резултати от преговорите, министърът връчваше в Белоградчик ключовете на нови служебни автомобили. На срещата присъстваха неговите заместници - Соня Янкулова, Румен Андреев, Раиф Мустафа и Калин Славов. Там беше и генералният комисар на МВР Павлин Димитров.


Няколко пъти докато контактната група от шестима полицаи представяше исканията на протестиращите, техните колеги навън освиркваха и дюдюкаха.


Соня Янкулова, която е и председател на Съвета за социално партньорство, каза след края на разговорите, че е приела исканията на полицаите и ще информира министър Миков, Народното събрание и Министерския съвет. Тя обясни, че част от предложенията на протестиращите, които бяха оформени преди седмица на съвещание в Габрово, са извън компетентността на МВР.


Участник в контактната група - Иван Павлов от МВР-Ловеч, заяви, че ако не бъдат изпълнени исканията им в срок, полицаите ще излязат отново на протест. Той каза, че за момента са удовлетворен от това, че ръководството на МВР има желание за решаване на поставените проблеми, а усилията на неговите колеги, които протестират, не са напразни.


Павлов съобщи, че на 23 януари ще бъдат обсъдени въпросите за извънредния труд и допълнителното заплащане на полицаите. Той обясни, че увеличението на заплатите няма да бъде обвързано със съкращения.


Участник в протеста каза пред "Дневник", че исканото увеличение не било голямо и основно засягало началните заплати на новопостъпилите служители на МВР. В момента началната сума е била 500 лв. и трябвало да достигне 700 лв. По думите му така ще се привлекат повече нови полицай.


След срещата обаче зам.-министър Соня Янкулова не каза от къде ще бъдат взети пари и дали ще бъдат съкращавани служители на министерството. "Трябва да положим всички усилия за издигане на достойнството на полицаите и на ведомството като цяло", коментира тя. От близо месец обаче министър Миков защитава позицията, че увеличение на заплатите може да се се случи едва когато се предприемат и значителни вътрешни съкращения.


След като Иван Павлов обяви от мегафон резултатите от разговора пред своите колегите, някои от тях останаха недоволни, защото не разбраха какво е постигнато при преговорите днес.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ip
  ip
  Рейтинг: Неутрално

  исканията са за увеличение с 50 % от 1 януари 2009, а не от 2008г.

 2. 2 Профил на Минаващ
  Минаващ
  Рейтинг: 702 Весело

  Разбрахме какво са обещали на полицаите. А какво са обещали полицаите на Миков и БСП?

  - Подкрепа за БСП-управлението?

  - Пребиване и на следващия редактор на Frognews?

  - Гледане на другата страна докато самоубиват секретарката на Доган, внезапно разболяла се от 'съвест'?

  "На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра
 3. 3 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1737 Любопитно

  Полицаите са ДЛЪЖНИ на ГРАЖДАНИТЕ:
  1.Сами, доброволно и по собствена воля да разкрият и направят публично достояние имената на ВСИЧКИ командири и изпълнители, участвали в "охранителната" акция над протестиращите;
  2.Да изолират и отстранят от системата на МВР ВСИЧКИ лица организирали, изпълнили и участвали в тази операция;
  3.Да се противопоставят на вътрешносистемната си "идеология", че са СЛУЖИТЕЛИ на СЛУЖБАТА, а не на ГРАЖДАНИТЕ.

  И тогава могат да бъдат възприети като част от българското общество.

 4. 4 Профил на niakoi
  niakoi
  Рейтинг: Неутрално

  ДО:AzDebil:Вярно е 4е си дебил

 5. 5 Профил на Имидж
  Имидж
  Рейтинг: Неутрално

  Държава, в която полицай получава повече от университетски професор е полицейска държава. Именно МВР е символът на организирана престъпност, превръщайки българската държава в мафиотска.

 6. 6 Профил на Попа
  Попа
  Рейтинг: Неутрално

  Абе тези полисмени искат заплати като за професори. Те доброволно са постъпили на работа в полицията, знаят условията там.

 7. 7 Профил на Берия
  Берия
  Рейтинг: Неутрално

  Гражданите са ДЛЪЖНИ на ПОЛИЦАИТЕ:
  1. Сами, доброволно и по собствена воля да направят публично достояние имената на всички участвали в безредицата, демонстрирали по ксакъвто и да е начин неуважение към полицията;
  2.Да изолират и отстранят от обществото всички по т.1;
  3. Да се противопоставят на "модата" - Протест заради протеста, Протест, защото в Гърция протестират и т. н. и да бъдат не Протестиращи, а Граждани.
  И тогава могат да бъдат възприети като нормално и демократично българско общество!

 8. 8 Профил на Европейчо
  Европейчо
  Рейтинг: Неутрално

  Скоро писаха че полицаите в България са в пъти повече от тези в европейските страни. Ами да съкратят колкото трябва, за да се изравнят с европейските страни, а после да им повишават заплатите.

 9. 9 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 469 Неутрално

  На МВР им трябва една здравословна децимация и увеличение на заплатите само със същия процент с който са изпълнени съкращенията.
  Не може в КАТ дето по цял ден са навън да им се плаща по 60% от това което се плаща на охранителна, докато охранители ще ходят по уличета да крънкат за семки.
  Не децимация даже, а 50% трябва да са долу, и то хора които са служили по времето преди 10ти.
  Едва тогава може да има какъвто и да е резултат.

  The biggest risk in life is not taking one.
 10. 10 Профил на препратено
  препратено
  Рейтинг: Неутрално

  Oт Михаил
  Неутрално 5313:37 17.01.2009 Тъпи пишещи във форума. Вижте само колко сте умствено ограничени. Аз съм полицай вече 12 години и ви пазя денонощно с моите колеги. Нормално е да искаме по-високи заплати. Кой отвас не е бил бит или ограбван. Цървули. После на кого идвате да скимтите, а? Тоя пък анти кво иска учителите ли да го пазят? И въпросът е как ще стане това като си стоят в класните стаи.
  Оценка: 0- +
  това е пичове ! Молиционера, както и да го прекръстиш, се тая!

 11. 11 Профил на до тъпо ченге Михаил
  до тъпо ченге Михаил
  Рейтинг: Неутрално

  Михаиле, опазил ме господ, ти да ме пазиш! Просто ти е збъркана философията! Като си започвал работа, не ти ли обясниха, за какво иде реч! Пък че сме ограбвани, и то по няколко пъти, Вярно е! Вярно е обаче, че така и никой нищо не намери! Миков- криза е! Налагат се съкращения! При някои е по принуда, в твойто министерство е задължително! Поне ще е лесно- някое тстче за 5- клас и айде чао на половината

 12. 12 Профил на Кой вярва още?
  Кой вярва още?
  Рейтинг: Неутрално

  МВР, в частност полицията винаги са били в историята, са в настоящето, и ще бъдат в бъдеще репресивен държавен орган! Те са създадени именно с това предназначение! И така е правилно! Вероятно някой си мислят, че една полицейска система е школа за балетисти! Така, че да ви е здрава гърбината, а може да се оплаквате само в „Пирогов”. А от тая великолепна четворка - Соня Янкулова, Румен Андреев, Раиф Мустафа и Калин Славов нищо друго няма да получи редовия полицай, освен едни големи обещания! Тези зам.-министри на МВР взети на куп нямат нито един прослужен полицейски ден на улицата. Справка от публичната им биография: Янкулова – бивш продавач от ЦУМ; Андреев – бивш следовател; Мустафа – бивш председател на ТКЗС; специалистът Славов – роден през 1976 година, назначен в МВР на принципа да намерим на човека службичка /подобно на Делян Пеевски/! Още един пореден фарс! Жалко за наивните полицейски служители!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 14. 14 Профил на Грета
  Грета
  Рейтинг: Неутрално

  Смешно е да обвинявате полицаите,че са били "мирни"граждани.Едва ли биха се осмелили да го направят,защото ще си изгубят работата.А,ако се нахвърлят хулигани върху вас кого ще търсите за защита,пак полицията,нали?!

 15. 15 Профил на c
  c
  Рейтинг: Неутрално

  Aaa,neche da go bide sade so kitke,trebe i kuchek i SVIRKE na jandareto da pravuet,ma tea studenketo nogo ne spazuet PRAVILATA,pa che ima LOBUT da ga e

 16. 16 Профил на Гном
  Гном
  Рейтинг: Неутрално

  Полицията е била и ще бъде репресивен орган ! На който не му харесва прав му път.

 17. 17 Профил на sens
  sens
  Рейтинг: Неутрално

  Българските полицаи са също като държавата ни-корумпирани.крадливи и некомпетентни!Нещо повече-от близкото си съвместно съществуване с престъпния свят попиват техните навици и привички. Ненапразно най-големите бандити произлязоха от най-елитните полицейски подразделения!Като прибавим към това.че в полицейските служби се вихри перманентно боричкане за постове-картинката става ясна.Разбира се-винаги съм уважавал истинските полицаи-тия които са родени да стоят на страната на реда и законността!С пари нещата няма да се оправят.Гледам снимките от митингите на полицаите пред МВР-не можеш да ги различиш от мутрите! В такава симбиоза са!

 18. 18 Профил на ИЗВЪН ЗАКОНА
  ИЗВЪН ЗАКОНА
  Рейтинг: Неутрално

  ЗАЩО ХОРАТО КОИТО СЛЕДЯТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЗАКОНА ГО НАРУШАВАТ,ПО ЗАКОН ПОЛИЦАЙ НЯМА ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРА,ДА СЕ ИЗДИРЯТ И АРЕСТУВАТ ВСИЧКИ ИНИЦИАТОРИ И ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА,ПОЛИЦАИ ИЗМЕНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ...

 19. 19 Профил на Arata
  Arata
  Рейтинг: Неутрално

  Като чета мненията на форумистите за полицията се сещам за оня виц за зайчето - ти що с шапка? / защо си без шапка
  При всички положения полицията е виновна.
  Никой друг

 20. 20 Профил на Мickey
  Мickey
  Рейтинг: Неутрално

  Некои Съображения

  Кои са основните вълчи капани,с които са им наредили ОТГОРЕ на уеб-Бригадири и "свободни" медии, да ни обсадят!

  1) Тотално втълпяване в главите на шараните, че БСП е ЕДИНСТВЕНАТА партия създадена от ДС-БКП
  2)Който не желае да се обвърже с ни една от другите комунистически креатури на ДС-БКП, се обвинява в защитник на БСП. И че който не гласувал всъяност гласувал за комунистите и турците(туй пък кво е-кои са те???)
  3)Широко се застъпва израза на Бай Ганьо : "Всички са маскари" за да унижат, тези които са прогледнали, че ни се пробутват само И ЕДИНСТВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕАТУРИ!(не зависимо, че Ганьо въщност справедливо е осмян в МНОГОПАРТИЙНА система)
  4) Втълпява се, че Лустрацията и ПЪЛНОТО отваряне на досиетата, е безвъзвратна отживелица и тотално закъсняло действие!
  5)Дават се непрекъснато за пример истински многопартийните държави, където НАИСТИНА , изборите са едно от най-важните за просперитета и най-уважавано от народите им право!
  6)Втълпява се че БСП е ЛЯВА партия, и се обяснява гнусното и управление с нейната "лявост"(въпреки, че в нея са НАЙ–ДИВИТЕ И БЕЗОЧЛИВИ КАПИТАЛИСТИ, и точно тя въведе плоския данък 10%, който нито една дясна западна пртия не смее да въведе- защото ще бъде изпитана на изборите!
  7)Втълпява се че ДПС е турска партия, за да могат хем да си крадат чрез нея на воля, хем да си бършат ръцете с Турция! И хем да си осигуряват гласуващ електорат и пак да си бършат ръцете с Турция! Хем да си създадат АТАКА за си осигурят гласуващ електорат!
  8)Най ги е страх от негласуващите. Защото Европа и света ще ги питат - "ЗАЩО СЛЕД КАТО НАРОДА ВИЕ ОТ ОМРАЗА КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ- НЕ ГЛАСУВА?"


 21. 21 Профил на Nikola Yordanov
  Nikola Yordanov
  Рейтинг: Неутрално

  Жалко! Аз досега имах предимно положително мнение за г-н Миков. Чувал съм от познати, че е хубав човек. Ама това да отиде на друго място като знае, че ще се съберат полицаи ... не е хубаво!

 22. 22 Профил на ъ
  ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Полицията, по закон нняма право да протестира, но в България протестира! Защо ли не съм учуден! Много полицаи, явно не осъзнават, че постъпвайки на служба, основното им задължение е, да служат на обществото! У нас, оновно в служба на началниците си(разбирай управляващите) или на силните въобще(мутрите и богатите,което си е почти едно и също)Наименованието полицай, произлиза от името на втория пръст на ръката-POLICE- показалец! Символиката е ясна! За жалост, съжденията на ченгето с ник Михаил номер 10, е в унисон със съжденията на повечето български полицаи! След такива съждения, не мога да се въздържа от подобаващ коментар:Мама ти нещастник глупав! Като си се хванал на тая работа, да си мислил! Даваш ли си сметка, колко си ми смешен в очите, като хленчиш , как си ни пазил денонощно! Цървул си ти! Ако толкова не ти отърва- ми ходете си! Без друго сте много. Идва въпроса обаче , какво ще правите, ако напуснете! Нищо, защото нищо не можете! За разлика от бившите военни, вас повечето работодатели, отбягват да ви наемат! Огледайте се, колко ограничени тъпунгери има сред вас! Ревете, ще ви пуснат 100-200 лева, и ще млъкнете! Толкова струвате! И тоя номер с обувките не на мен! На много хора с по-ниски заплати, няма кой да ин ги купи! Ревете! Ревльовци- на вас ви отива

 23. 23 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1737 Любопитно

  Тези ПОЛИЦАИ и ЖАНДАРМЕРИСТИ, които С ОМРАЗА и ПСУВНИ пребиваха възрастни, млади, деца по улиците на София са се прибрали по домовете си.
  Целували са жените си. Галили са децата си. Възпитавали са ги в каквото трябва!?!?! Легнали са да спят. С чиста СЪВЕСТ пред своята СЛУЖБА.
  На сутринта са отишли на работа. Получили са си заплатата. Пътуват цивилни с гражданите в градския транспорт. Карат колите си до Вас на улицата. Пият си кафето в кварталното кафене. Жените им работят заедно с Вас. Децата им учат в училището на вашите деца.
  На следващият ден ИСКАТ от шефовете си ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО.
  За ПРЕДНАМЕРЕНАТА ЖЕСТОКОСТ.
  За ПСУВНИТЕ.
  За СЪЖАЛЕНИЕТО, че "преди петнадесет години не ги избихме…"
  За ЧИСТАТА СЪВЕСТ.
  За ПРЕДАНОСТТА.
  Професионалисти, възпитани в каквото трябва!?!?!

  Пребитите са останали с болката. С унижението. С отвращението.
  И със страха.
  И с ОМРАЗАТА.
  ОТ ТЕРОРА!
  Пребитите и мъртвия също имат майки, бащи, жени, деца. Тях кой ще ги целува? Тях кой ще ги погали?
  Те са протестирали МИРНО. И затова са НАКАЗАНИ!
  Защото СА ГРАЖДАНИ!
  За НАЗИДАНИЕ!

  ПОЛИЦАИТЕ и ЖАНДАРМЕРИСТИТЕ протестират?
  ТЕ МАНИФЕСТИРАТ ТРИУМФА СИ !
  За сега.
  ЩЕ СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

 24. 24 Профил на vesocop
  vesocop
  Рейтинг: Неутрално

  аман от такива мнения дето са от сорта ако не ти харесва напусни ами и ти напусни тази даржава като не ти харесва ама не натискаш си задника и пишеш по форумите защото наванка не тарпят само критици с 2 леви рачички когато аз почнах в полицията никои не ми каза че ще имам 1 единствена униформа и ще си копувам белезници фенерче колан с кобур и други такива от магазина за моя сметка и наи накрая вземете си поне една поука как се прави мирен протест от нас полицаите които на 3 пъти се сабрахме по 3-4 хиляди човека и ми кажете това общонационален протест ли е от 2 хиляди човека ако на това му викате гражданско общество то значи загубена е тази даржава

 25. 25 Профил на ъ
  ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Бай цървул, извинявай, ма аз за пари и дрешки не рева бе пич! Сам си Вадя хляба, че и на 3-ма човека край мен! Плащам си осигуровките и данъците! Това че се оакахте на протест, можеш и сам да се убедиш. Не 2000, ами 30-на лумпена ви взеха страха! Вие мъже ли сте бе! Ако бяхте, за 5 минути , всички щяха да са закопчани! Намери запис от случката и хубаво виж шубето у някои от колегите ти! Утре, нищо че е неделя, отивам на работа, с моите си дрешки, дето никой не ми ги е купувал!Ще седна в моята кола, пък ако река с рейса, ще си купя билетче! Вече взе да ми минава яда! Познавам много добри момчета полицаи, ма и много БУКЛУЦИ такива също!Лошото е, че буклуците са повече! Пък, ако и ви култивират малко, няма да загубите!

 26. 26 Профил на Arata
  Arata
  Рейтинг: Любопитно

  Впечатляващо много злоба към полицаите. Определено България върви по пътя на Гърция.
  Има една приказка за кучето и лъва. Когато хвърлиш пръчка по куче то я захапва. Ако хвърлиш пръчка по лъв той следи внимателно човекът който я е хвърлил и не обръща внимание на пръчката.
  Това пенявяне по форумите с обиди спрямо служители е поведението на кучето.
  А че полицаите се опитват да подобрят условията си за работа за да могат да работят по ефективно и по този начин да постигнат онова което всички в Бг искат, това разбира се няма значение.

 27. 27 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: Неутрално

  Ало, полицайчетата. Много сте смели като биете деца и възрастни, пък на мутрите и шефовете си се умилквате като помияри. Измекяри на властимащите и мафия сте вие, търтеи лежащи на ръцете на данъкоплатците. Полза от вас никаква, само тежите на държавния бюджет и генерирате престъпност. В този му вид МВР трябва да се разформира.

 28. 28 Профил на vesocop
  vesocop
  Рейтинг: Неутрално

  да наречеш някого цървул без дори да го познаваш е доста селско аз сащо ползвам личния си автомобил за служебни цели но това е друга тема относно 30 тината лумпена както ги нарече след като познаваш мои колеги ги попитаи че свеволия са ни забранени ние изпалняваме разпореждания и ми кажи мислиш ли че моята сапруга която е президент на фирма и сащо плаща данаци и осигоровки а детето ми е вече на 6 години а не е получил и 1 лев детски защото то не е дете на тази даржава е редно ли е това ти ми кажи сега

 29. 29 Профил на неккъв №
  неккъв №
  Рейтинг: Неутрално

  Че полицаите приличат на мутри - така си е! Но гледам и студентите на протеста - също няма разлика между тях и мутрите! Интересно ще бъде да се види и организаторите като поотраснат, в коя партия ще влязат,сигурно в тази, която ще им дава или обещава повече власт. Защото властта дава пари, а власт над народа и пари от народа е силен довод да се остане в България. А когато народът сметне, че властта им е много и излезе на протест, същите тези сегашни недоволници ще изпратят полиция и жандармерия / може и армия / срещу него.А лузърите - в "Атака" при Волен - вечно недоволен!

 30. 30 Профил на ъ
  ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Арата! моите уважения за сдътжания език! Причинно следственна връзка!Тази злоба е следствие на нещо!Не ми се сърди, но ще съм откровен до край! Една голяма част, за жалост , твърдеголяма, от БГ полицаите, визирам редовите, тези дето са сред хората,са си откровенно казоно, с опростено държане!Дано оцениш напъна ми!Много добро попадение за лъва! Точно така трябва да реагира един полицай! Веднага контрирам- а не да гледа какво му дават ръцете, след като са хвърлили пръчката(нарушили закона демек)
  Съвременният полицай, трябва много да се образова!Ако се образова, ще му е и много по-лесно, и тогава, халал да са му парите! За сведение, няма редови полицай, в повечето държави, който е добре заплатен, според стандарта им, както и учителите! Лека вечер

 31. 31 Профил на ъ
  ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Весо! Ползвам счетоводителка! Но и аз не получавам детски, аз имам две деца, защото съм превишавал с 50-на лева средния доход!Знам че испълнявате заповеди, но къде са ви началниците? Апропо- те също са ченгета! Ако бяхте ги прибрали на своя глава, никой нямаше да ви укори! Гледах кадрите многократно! Тези началмици, дето е трябвало да заповядват, сори, ма са страхливи путьовци! Приемам че не си цървул, ма при вас има много цървули! Тъпото е, че това е любим рефрен на много полицаи!

 32. 32 Профил на до весокоп
  до весокоп
  Рейтинг: Неутрално

  не си пропуснал да прочетеш препратката номер 10 !

 33. 33 Профил на vazmuten
  vazmuten
  Рейтинг: Разстроено

  Днес студентите които подкрепяха полицаите трябваше да следят за безредици а не да пушат с тях,и накрая да начупят камбаните на тази които са пушили наи много.Вчера те биха днес ги подкрепяш.Е това немога да го разбера.

 34. 34 Профил на n
  n
  Рейтинг: Неутрално

  на полицая от българия да се дадат правата и заплатата на американският полицай за да има ред

 35. 35 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: Неутрално

  Нещастници дето плючете "полицаите" като общо понятие - разберете най-накрая, че това НЕ ВИ Е МАЧ Левски - ЦСКА!

  Погледнете хубаво!

  Има едни полицаи, дето седят в студ и пек на улицата, да ви пазят от цигански набези и елементарен африкански тип рекет...

  Има едни други, дето пак ходят по улицата, но участват активно в трафика на дроги и протекцията на малолетни проститутки.

  Има и едни трети, които седяха ЗАД тези с палките, и издаваха заповеди - "сега си трайте; нищо че ви замерят; а сега бийте - ама бийте всички, който не бие всички, утре е в карцера и ще му го пиша в характеристиката"

  Сега ми кажете, умници мои, дали полицаи #1 и полицаи #2 и #3 заслужават едно и също отношение?

  И дали като пуснете лайнометите срещу "всички полицаи", постигате нещо, освен да стане ясно на всички, че не мислите със собствените си глави?

 36. 36 Профил на vesocop
  vesocop
  Рейтинг: Неутрално

  добре е преди някои да напише нещто да прочете какво все пак искат тия полицаи и 1 от тия искания е "ако се докаже че полицаи е нарушил закона маментално уволнение " (в това число са корупция превишаване на права и др ) но тука и идва и другата страна за която наи много ревете всички рушветите ами това нарушаване на закона има 2 страни все пак този които дава и този които взема и 2 мата са еднакво наказуеми все пак защо винаги гледате този които взема

 37. 37 Профил на niakoi
  niakoi
  Рейтинг: Неутрално

  ДО: AzDebil:Братле ти си психясал тотално,ти си опасен за обществото,отиди на лекар докато не е станало някоя беля.Никой не ти е виновен 4е си аутсайдер в живота.ти си от тези болни мозъци,които вярват в световната конспирация.луд си ти луд си

 38. 38 Профил на Дил
  Дил
  Рейтинг: Неутрално

  Съкращения ще има и трябва да има, не толкова за парите, а заради мотивацията. В МВР има дъжности, които са по-рискови и по-натоварени от други. Тези различия се знаят и се виждат. Не може тази разлика да не се компенсира. Има сектори от бюрократи - например кадровиците, инспекторатите, бойната и мобилизационна готовност и разни помощни служби, чийто бройки са толкова, колкото например оперативните или охранителните. не може да се сравнява работата на един бюрократ, който чака от някъде да му дойде заповед или документ, за да свърши нещо и дейността на онези, които ежечасно планират и организират и мислят как да си създадат още повече работа за да разрешат един или друг проблем, чийто срок е вчера. Трябва диференцират подход. Не може всички да са в един кюп и едните да живеят на гърба на другите. Направете проста сметка. Помислете кои работят извънредно, кои работят по своя инициатива в почивните дни или стоят до късно в службите и тези които идват и си отиват в точния час. Ето тези вторите трябва да се посъкратят, а първите да се увеличат като бройка.

 39. 39 Профил на Дил
  Дил
  Рейтинг: Неутрално

  Министър Миков да помисли, дали при подобни протести не е добре всички полицаи да са с маски на лицата. Рискът от саморазправа за всеки по-късо е голям.

 40. 40 Профил на Сириъс
  Сириъс
  Рейтинг: Неутрално

  Компромисно решение е, 50% от полицаите да се уволнят, а на останалите полицаи да им увеличат заплатата с 50%.

 41. 41 Профил на айде бе Весокоп
  айде бе Весокоп
  Рейтинг: Неутрално

  Много си прав за диференциациата във заплащането! Вярвам ти, това е проблем в много държавни ведомства! С рушвета, дълбоко не си прав!Проблемът е едностранен! Веднага те контрирам!- бе вий спрете да взимате! Такива действия, удрят директмо в/ху имиджа ви! Друдия проблем- Винаги "мерете с един аршин" всички!Без значение кой кой е. Знам че си патите за това, но ако не отстъпвате, всички бързо ще го разберат! За респект иде реч! Понякога, това включва и пердах!

 42. 42 Профил на Фейовете
  Фейовете
  Рейтинг: Неутрално

  Преди време бепе написано че Аврам Иванов - кадровик в ДАНС назначавал хора срещу пари с посредничеството на шофьора Жоро. В далаверата била замесена и майката на Жоро, която държала докторите в МВР болница. Писа се и, че Жоро бил крал горива от старата си служба. Сега стана ясно, че е крадено от камион, който не се движел, а на негово име били изписвани горива. Този камион още си е тази служба и другите шофьори продължавали да си го доят. И още нещо, този Аврам Иванов да спре да гони жените в службата си. Писнало им е на всички от този сваляч.

 43. 43 Профил на galivlad
  galivlad
  Рейтинг: Неутрално

  Кризата е световна,редуцират се заплати в много предприятия!Респективно намаля се притока на данъци в държавата.От което следва всяко,държавно учреждение трябва да намали своите бюджети!МВР също,искат полицаите по висики заплати,става като се намалят бройките които получават такива,и се преразпредели това което се е икономисало от,намалените бройки!

  Друг е въпроса,че някои полицаи заработват на черно покрай проститутки,вземане на рушвети по пътищата,знаят диларите на дрога в кварталите и още много подобни,но защо да закопчаваш човек?

  След като и на другият ден може да го издуиш!

 44. 44 Профил на Xa-xa
  Xa-xa
  Рейтинг: Неутрално
 45. 45 Профил на вв
  вв
  Рейтинг: Неутрално

  Внимателно с ФБР-то, щото Аврам Иванов са го предупредили вече за писаниците в мрежата. Той е обещал да се поправи, да не излага службата, щото вече всички знаели и много се говорело. Казали са му че на него и нашофьора му може да им изгори чергата.

 46. 46 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: Неутрално

  Вие господа полицаи правите тук в и-нет пространството такъв резил и "реклама" на МВР, че ме досрамява че съм българин. Дори си мисля, че опреснителни курсове по Български език са задължителни във вашата служба.

 47. 47 Профил на dred
  dred
  Рейтинг: Неутрално

  Като знаете за такижа полицаи чудномие защо никои не ги показва а само драскате във форумите.
  Мале колко сте велики.
  Вън на мутрите от МВР.

 48. 48 Профил на Ангел Грънчаров
  Ангел Грънчаров
  Рейтинг: Неутрално

  След обещания у нас почти винаги, за жалост, спират всякакви протести

  Да живей свободна, европейска и демократична България!
 49. 49 Профил на Ангел Грънчаров
  Ангел Грънчаров
  Рейтинг: Неутрално

  Опа, грешка в подписа ми, така трябва да е по-вярно и по-добре!

  Да живей свободна, европейска и демократична България!
 50. 50 Профил на КОБУРГ
  КОБУРГ
  Рейтинг: Гневно

  Драги ми драскачи, или дрискочи по и-нет, НЕ ПЛЮЙТЕ ПОЛИЦИЯТА! ТЯ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА! тАКАВА, КАКВАТО Й НАРЕДЯТ. Тази структура страда не-толкова от ниско заплащане или от некачествени дрехи и обувки. Тези момчета СТРАДАТ ОТ ЛШПСА НА РЕГЛАМЕНТ. От липса на ясни правилници, закони, инструкции, нареждания и др. Всичко това убива всякакво желание за действия, които биха се изтълкували нееднозначнто. Та нима са малко примерите, като този полицай от гранична полиция, който изпълнявайки дълга си утрепа "нищо невинния" турчин-престъпник. Или на този полицай, който "упражни неправомерни действия" спрямо ЦИГАНИ, които се гавреха с националното знаме. Или тези момчета по стадионите, които трябва да изтърпяват какви ли не издевателства от "мирно крещящи демократични" фенове или дрогирани и пияни идиоти. И при всички тези случаи, полицаите са били предмет на разследвания и съд за "неправомерни действия" Ало, къде отиде и политика, и следствие, и съд, и опозиция, и управляващи? Не ви ли се струва, че се пускаме по много опасна писта, аналхията?

 51. 51 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: Неутрално

  в българия полицията е репресивен апарат!този репресивен апарат се използува като частно охранителна система на властимащите!затова той е престъпен!идеологията му е запазване на властта чрез насилие спрямо гражданското общество!пропастта между полицията и гражданското общество с тая идеология е непреодолима!от тук и омразата на народа спрямо полицията!този репресивен апарат е ненужен на българското общество!някой познава ли си кварталното ченге? не!когато всички го познаваме и знаем, че то е там, където има нарушаване на закона и прилагането му, то тогава ченгето, ще изпълнява службата! но днес това е едно голямо недоразумение и престъпление! време е ченгето да си даде сметка на кого служи и кой го употребява....Е?....

 52. 52 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1737 Любопитно

  Много сълзички проляха тук писалите полицаи. Сами си купували дрехите, белезниците, палките. Малки им били заплатите. Жените им били само президенти на фирми. И нито дума за действителността.
  Много добре знаете, че повечето пари отиват за доволство на жандармерията. Тя е снабдена и с бронираните каски и със супер бронираните жилетки, надбедреници, болтови обувки … Въоръжена е с по-добро от армейското оръжие и комуникационна техника. Като състав е повече от армията.
  Жандармерията реализира функции същите като цялото МВР. Тя е държава в държавата. Видяха се какво правят в София. Дислоцирана е така, че да пази управляващите, а не обществения ред.А по закон трябва да опазва обществения ред ИЗВЪН населените места.
  И вас ви видяхме как действате. Сега си търсите парите.
  Големи сте специалисти, а не "знаете" какво да искате. Или не ви стиска.
  Парите ги има както виждате, но няма да ги получите. Не желаете да си поискате трансформация на вашата система.
  А на жандармерията не й е мястото в МВР.

 53. 53 Профил на DOAzDebil
  DOAzDebil
  Рейтинг: Неутрално

  Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.

  (2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г.) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до една година или глоба до двеста лева.

  (3) (Доп. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г.) Ако деецът се е заканил с убийство или деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, наказанието е лишаване от свобода до три години или пробация.

 54. 54 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1737 Любопитно

  До #53
  Познаването на законите е полезно за всички. Вероятно и на теб "безименни 53". Щом си стигнал до там да се интересуваш от тези текстове, моят съвет е не извършвай тези деяния. Особено бъди внимателен с лица ползващи се с международна защита.
  Пожелавам ти да вървиш със здраве...

 55. 55 Профил на гражданин наБългария
  гражданин наБългария
  Рейтинг: Неутрално

  НеУважаеми господа управляващи и депутати,защо в новия ЗМВР са увеличени бройките на дирекциите/изключвам областните/,директорчета,пне по 2-3 зам.директора ит.н.?Те ли ще борят престъпността или тези новосформирани дирекцийки?
  Хора,на нас ни трябват редови полицаи,патрулиращи на улицата,а не чиновници!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK