Франция се възмути от оправдателна присъда по скандално дело

Етиен дьо Понсен посети Велико Търново на 22 декември, за да присъства на делото.<br />

© Асен Тонев

Етиен дьо Понсен посети Велико Търново на 22 декември, за да присъства на делото.Посланикът на Франция в София Етиен дьо Понсен реагира с възмущение на решението на Великотърновския апелативен съд, с което се оправдават извършителите на убийство на български младеж. Варненецът Мартин Борилски беше намерен убит в квартирата си в Париж през 2000 г. В официално съобщение, разпространено от френското посолство в София, се казва, че посланик Понсен приема с учудване и неразбиране решението на великотърновските магистрати от 21 януари, които потвърдиха по-рано издадена оправдателна присъда на Шуменския окръжен съд.


Правораздавателният орган е оправдал обвинените за убийството Георги Желязков и Стоян Стоичков, въпреки че френската полиция е предала на българските си колеги доказателства за утежняващи вината обстоятелства. Желязков и Стоичков бяха посочени като извършители на жестокото убийство от френското следствие, а по-късно и от Националната следствена служба.


Тялото на убития Мартин Борилски, който е бил студент в "Сорбоната", беше открито от френски пожарникари през 2000 г. в квартирата му на ул. "Льо Курб", като по тялото му е имало над 90 прободни рани.
Бащата на Георги Желязков – Борислав Желязков, е бивш заместник-шеф на следствието във Варна, заради което делото беше гледано в Шумен, вместо в морската столица, откъдето са двамата обвинени. През 2002 г. цялата прокуратура във Варна и още 11 съдии си направиха отвод по случая.


Делото е преместено в Шумен, след като през 2003 г. сегашният президент на Франция Никола Саркози, тогава вътрешен министър, поставя въпроса пред тогавашния си колега Георги Петканов. По време на посещението си в София през септември миналата година френският правосъден министър Рашида Дати е обсъдила делото заедно с колежката си Миглена Тачева.


През 2002 г. френският вестник "Фигаро" допуска, че причината за забавянето на делото е именно бащата Борислав Желязков, като изданието посочва, че той поддържа солидни приятелски връзки с българската полиция и има подозрение, че работи за обезпокояваща мафиотска група.


Решението на съда във Велико Търново може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховна касационна прокуратура.


В съобщението на френското посолство се посочва, че присъдата е произнесена близо девет години след престъплението, подсъдимите никога не са били изпращани в затвора, а самата съдебна поцедура е претърпявала многократни изменения.


"В момент, в който българското правителство показва своята воля за дълбоко реформиране на правосъдната си система, тази нова оправдателна присъда в една криминална афера показва, за жалост и на базата на един съвсем конкретен случай, продължаващите затруднения, които за сетен път изпитват правосъдните институции да произнасят наказателни присъди. Това нещо редовно се отбелязва от Европейската комисия в докладите публикувани в рамките на механизма за сътрудничество и проверка.", казва френският дипломат.

Ключови думи към статията:

Коментари (343)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Константинов
  *****
  Неутрално

  Да уволним всички български съдии и да пращаме бандитите да бъдат съдени в Европа - Германия, Франция, Великобритания например!
  Да вземем примера на Колумбия като хванат наркобарон го пращат в САЩ да го съдят!
  Срамота е но това е действителността, българския съд е разбит окончателно и не виждам как може да бъде оправен!

 2. 2 Профил на Маке
  *****
  Неутрално

  Съдии и прокурори България няма нужда, всички да бъдат уволнени. Министерството на правосъдие да се затвори! Всички затвори да се закрият, престъпниците там на свобода. българия става държава на престъпниците официално, досега беше неофициално!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 4. 4 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Едно идиотско "съдебно решение"!
  Продължават разкритията за невероятни по своята незаконност "актове на съда". Сега имаме налице едно "съдебно решение", което е ПОВЕЧЕ ОТ ПОТРЕСАВАЩО! Вижте го, заедно с коментари (отвори най-новите публикации в блога):
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  Извадка от този "съдебен акт" (оригинален правопис):
  "не винаги задължението на работника или служителят е нормативно уредено"
  Тук дори не може да става дума за нещо друго, освен за ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ! Още един цитат, вече от моя собствен коментар:
  "По логиката на това твърдение, като задължение на всеки работник и служител могат да бъдат вменявани, изобщо без да бъдат регламентирани, ежедневното приготвяне на кафе, миенето на краката или извършването на сексуални услуги на работодателя (работодателката)!
  Къде живеят тези така наричащи се съдии, подписали със съгласие подобен акт на ТОТАЛЕН СЪДЕБЕН ПРОИЗВОЛ и намиращото се в него твърдение - повече от невероятно по своето ИДИОТСКО СЪДЪРЖАНИЕ, дори за днешната държава-кочина, наречена България?"
  Със съдии като тези, издаващи подобни "съдебни актове", не само България не може да бъде нормален член на Европейския съюз, тя дори няма място в тази общност на високоцивилизовани държави!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 5. 5 Профил на !!
  *****
  Неутрално

  ИСКАМЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ОТ ФРАНЦИЯ
  МИНИСЪТЪР НА ВР ОТ ДАНИЯ
  ПРЕМИЕР ОТ ГЕРМАНИЯ!

 6. 6 Профил на Васил
  *****
  Неутрално

  Да ви припомня:

  през 2001 в Париж в квартирата му е намерен убит с тъп предмет и 93 удара с остър предмет студента Мартин Борилски. Мартин е бил зверски клан, било е голяма борба в която той явно се е съпротивлявал с повече от един човека. Намерен е с вързани с пуловер ръце в огромна локва кръв. На място са намерени и окървавени дънки които не са на Мартин понеже са малък размер.

  Съседката е била чула шум във вечерта на убийството и като е погледнала през шпионката по-късно е видяла двама младежи - висок и нисък, които са изтичали по стълбите надолу. Същата вечер контрольори във влака Париж-Монпелие са глобили за возене без билет двама българи - Георги Желязков и Стоян Стоичков-Барона. Последния е бил напуснал България с фалшив паспорт. В дните след убийството двамата са направили телефонни разговори към роднини в България и Франция от мобилния телефон на жертвата като са сменили само картата.

  Френското разследване е насочено към двамата и месеци след това те са привикани на разпит във Варна където са се прибрали междувреммено. От Георги Желязков и Стоян Стоичков е взета ДНК проба която съвпада с ДНК пробите на остатъци от кожа намерени под ноктите на убития Мартин Борилски.

  След години протакане най-накрая започва дело но в България. Варненския съд си прави отвод защото бащата на Георги Желязков е Борислав Желязков - бивш началник на следствието във Варна, а сега адвокат. Делото започва в Шуменския съд и там след години протакане убийците са оневинени. Прави се апел в Търново и там убийците са за втори път оневинени. Именно на това последно дело е присъствал посланника.

  Това е накратко. Сами преценете виновни ли са двамата обвиняеми ? Правосъдно ли е българското правосъдие ? Свършила ли е някаква работа министърката Миглена Тачева след като са и направили забележка от Европа? Направил ли е нещо предния министър Петканов след като лично Никола Саркози му е казал че Франция следи делото ? Правова държава ли е България ? Прав ли е да протестира френския посланник ?

  И последно : ако ги съдеха тези двамата в Франция , щяха ли да ги осъдят ?

  Мартин беше в края на учението си в Париж където в най-елитните университети беше завършил с отличие право. Беше вече адвокат и се готвеше да специализира международно право в САЩ. Беше умен, открит, много сериозен и перспективен човек. Лека му пръст.

  Васил-приятел на убития Мартин

 7. 7 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Гоце няма ли да се възмути от непредизвиканата френска намеса в работата на независимия български съд? Това си е направо част от анти-българската кампания на някои чуждестранни кръгове, подскокоросвани от сещате-се-кого! После се чудим защо сме зле и обвиняваме други за хала си. Ами че това са си чисти българи (вероятно от село), които са ги оправдали тия двамата. Интересни са ми могивите на съда...

 8. 8 Профил на Георги Първанов - Гоце
  *****
  Неутрално

  Това е поредната клеветническа кампания на упадъчния и порочен Запад срещу суверенна България! Протестирам! Най-енергично протестирам! Престанете да плюете по социалистическа България! Та нашето законодателство е най-старото и най-справедливото на света, а освен това бе оплодено от съветското законодателство, което е самое балшое в мире. Френското законодателство ряпа да яде...

 9. 9 Профил на до Васил №2
  *****
  Неутрално

  Василе, напълно съм съгласен с твърденията ти, но се чудя с тази правилна насока на мислене, защо задаваш въпроси, които са очевАдни отговори, че в България НЯМА СЪД И ПРАВО!!!

 10. 10 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Неутрално

  След поредното беобразие на така наречената съдебна власт много ще се учудя, ако на България не й бъде наложена предпазна клауза по глава "Правосъдие и вътрешен ред".
  Българската поговорка гласи че, рибата се вмирисва от главата. Но рибата на нашето правосъдие е вмирисана от край до край - от зяпналата алчна за пари уста до крайчеца на опашката, т.е. до най-последната кирлива служителка в някоя канцелария. Няма люспица от съдебната система, която да не е вмирисана от некадърност, корумпираност и нагло отношение към тези, които изкарват заплатите на мършите, работещи в тази съдебна система.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 11. 11 Профил на levski
  *****
  Неутрално

  ...абе братя,докъде ни докараха тия мафии,бе.Грабвайте оръжие,ей.Абе тия физи4ески избиха цвета на нацията....

 12. 12 Профил на ЕС
  *****
  Неутрално

  до 10

  Защо ли я има въобще тази предпазна клауза, при условие, че тогава България няма да признава решенията на Европейският съд. Може би към това се стремят българските политици, ЕК да задейства предпазната клауза. България си е един рецивист пред европейският съд, така би спестила пари за обезщетения на завелите дела срещу държавата българи.

  По-хитро беше, ако клаузата се обвързваше със създаването на европейски съд и прокуратура в България за определен период, например година, отмяна на българското право и прилагане на европейското, по което съда да съди виновните, да има право да отменя имунитета на депутати, министри, премиер и президент, ако има достатъчно доказателства за извършване на престъпление в смисъла на европейското право.

 13. 13 Профил на 1111
  *****
  Неутрално

  Не е съд а ЦИРК господа.
  Бай ганьовски съд!

  Харесва ли ви или не в България е било така, така е и така ще бъде, АМИН!

  Съживете Пиночет и му дайте власта. Нека изби колкото е необходимо, но които останат да внимават в картинката.
  Демокрация по български.

 14. 14 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да поискаме Брюксел да ни назначи служебно съдебни ограни, прокурори и т. н. Не е зле и полицейски шефове.

  fff
 15. 15 Профил на dodo
  *****
  Неутрално

  Нали престъпника стъпва през закона.
  Това тук е беззаконно.

 16. 16 Профил на fraxinelle
  fraxinelle
  Рейтинг: 426 Неутрално

  без коментар...
  трагедията на един народ, който не намери сили да се пребори със своите поробители. А този път няма кой друг (отвън) да ни помогне !

 17. 17 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  За съжаление съда в България е независим и не зависи от никой! Зависи само от подкупите които получават съдийте от бандитите и мафиотите!

 18. 18 Профил на 111
  *****
  Неутрално

  Може да стана досаден но нека пак да го кажа: когато дойде време за гласуване на самойзбралите се другари , почти всички вървите и пускате чевените бюлетинки. Дори си имате и ЛАФ: "Нека да гласуваме за по-малкото зло".А за Европа , ми то е много очевидно че Комунистите искат да излязат от Европа ,(ЕС),тях не им отърва те са научени така, да крадът, убиват и да не бъдат съдени и може би е прав Петко Бучаров, че ако останем (а ние ще) в Европа(ЕС) това ще е краят на БСП(БКП).

 19. 19 Профил на мишле
  *****
  Неутрално

  чета и ми се завива свят ------ какви ужаси, какви кървища, какво правосъдие----доколкото разбирам доказателствата са били събрани вече от френската полиция....я си представете че трябваше това да свърши българската такава....всичко щеше да се потули----------кога ще се оправи България???? Максим Ставийски уби един човек и половина и още не е влязал в затвора........тези двамата убили момчето в Париж също не са в затвора..........докога???????

 20. 20 Профил на Един
  *****
  Неутрално

  Ебах ти и правосъдието и долнопробната държава! Или военна диктатура или кланово право - око за око, зъб за зъб. ... И тия насрани подкупни копелета - 'съдии' български! Поне отвод да си бяха дали! Мамка им! С нищо не са по-добри от убийците!

 21. 21 Профил на Велев
  *****
  Неутрално

  Пак ли ще се чудите като ви санкционират от Европейския съюз комунистически престъпници.Пак ли ще съберете 10000роби в центъра на София с автобуси.Това наистина е клозетна държава.СРАМ И ПОЗОР!

 22. 22 Профил на gogo
  *****
  Неутрално

  Какво се 4удите толкова, бе хора? какво нередно е станало?

  Таткото на единия обвиняем е сред "недосегаемите"

  За българския съд доказателствата обаче се оказаха недостатъчни. Още през 2002 г. френският в. "Фигаро" допуска, че причината е, че бащата на единия от обвиняемите Борислав Желязков е бивш заместник-директор на окръжната следствена служба във Варна, а после – един от най-известните адвокати в града.

  В кореспонденция, озаглавена "Френската полиция се сблъсква с българската мафия", "Фигаро" пише: "Бащата на главния заподозрян е бивш магистрат, който поддържа солидни приятелски връзки сред българската полиция и е подозиран, че работи за обезпокояваща мафиотска група." След това темата подхваща и в. "Монд".

 23. 23 Профил на euro
  *****
  Неутрално

  аутсорс на съдебната власт

 24. 24 Профил на Slash
  *****
  Неутрално

  Бахмумамата, толкова ли не се намери един почтен и смел съдия в три града, бе??????? Отвратително, просто ме е гнус, жалко за момчето...

 25. 25 Профил на Етнолог
  *****
  Неутрално

  Щом се казва Желязков - не пипайте. Че скочи катуна на бургуджиите, все партизани от Индия до 09.44.

 26. 26 Профил на Етнолог
  *****
  Неутрално

  Щом се казва Желязков - не пипайте. Че скочи катуна на бургуджиите, все партизани от Индия до 09.44.

 27. 27 Профил на варненец от аспарухово
  *****
  Неутрално

  заинтересувах се от този случай и най-вече кои са съдиите които са дали оправдателни присъди на убийците при всичките доказателства които има че те са убийците

  значи на старницата на "Великотърновски апелативен съд" - http://vtac.court-bg.org/index.php?im=1 няма обещаните пукликувани МОТИВИ на съда за да ги оправдаят както пише тук - http://www.pozvanete.bg/news.php?id=45633

  ето само снимка на някакви съдии в този съд : http://vtac.court-bg.org/img/bgr_mp.gif

  на страницата на "Шуменски окръжен съд" - http://www.court-sh.org/index_os.html който първи е оневинил убийците също няма публикувани мотиви - ето само намираме че самия "председателката на ШОС Нели Батанова" е водила делото - http://www.pokazatel.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1136&Itemid=34

  ето тук пък виждаме обвинителния акт - http://www.segabg.com/online/IMG/2053/0027-large.jpg

  къде е прозрачноста на правосъдието-защо няма публикувани решенията-защо няма снимки на съдиите за да можем да знае кои и как раздава оневинения в българия

  живея в Аспарухово във Варна и съм чувал много за това момче и цялата трагедия- а също и че убийците му са също от варна и се разхождат по улиците сега

  ето снмка и на убитото момче - http://www.segabg.com/online/IMG/2053/0031-large.jpg - представете си майка му как приема всичко това

 28. 28 Профил на Константинов
  *****
  Неутрално

  Къде са протестиращите? Е те сега би трябвало да има протести срещу съдебната мафия и безаконие!
  Няма протестиращи, само писания по форумите!

 29. 29 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Браво 27! Добра идея да се побликуват имената на съдийте!

 30. 30 Профил на варненец от аспарухово
  *****
  Неутрално

  като се загледах в страницата на "Великотърновски апелативен съд" намерих тези имена на съдии в наказателната секция - ето тук - http://vtac.court-bg.org/index.php?im=32

  Милчо Ванев
  Румен Жеков
  Здравко Трифонов
  Илия Тошев

  интерсно тези хора имат ли достойство-имат ли съвест-имат ли семейства-ами ако техния син беше убит в чужбина където те са го пратили да учи-пак ли така лесно щяха да отхвърлят събраните доказателства и да раздават овевинения

  сега си мисля че тези хора за да издадат тази безочлива присъда трябва задължително да са взели пари-колко пари взехте-как си ги разделихте-ще покрият ли тези пари загубата на вашето дете ако и на него това се случи- не ви го пожелавам естествено

  НЕКА ДНЕВНК ДА НАПРАВИ ЕДНО ПО_ПОБРОБНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТОЗИ СЛУЧАЙ И ДА ИНТЕРВЮИРА СЪДИИТЕ И УБИЙЦИТЕ

  преди малко с майка ми говорихме за това убито момче-бил е от нашия квартал АСпарухово и всички казвали само хубави неща за него-езък за момчето

 31. 31 Профил на ico
  *****
  Неутрално

  Тия съдии са за бесило!

 32. 32 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Поредната анти-българска кампания, нали др. Първанов?

  Who dares wins!
 33. 33 Профил на рестарт
  *****
  Разстроено

  Май тук трябва да се направи рестарт.

 34. 34 Профил на Крайно време е
  *****
  Неутрално

  Сега вече е ясно, че най-опасната бомба със закъснител, която т.н. велико народно събрание заложи в конституцията е главата за съдебната система. Правейки я абсолютно независима и безконтролна, пъхвайки в нея следствената дейност и държавното обвинение бесепарите ни лишиха на практика от правосъдие. Никой не може да потърси сметка от прокурори, следователи, съдии. Т.н. съдебен съвет съществува сам за себе си и е някаква бутафория. Ами т.н. конституционен съд? Той пък какво народополезно дело е свършил? Има и още нещо. Правосъдието е направено така, че са облагодетелствани престъпниците, за сметка на жертвите им. Те не могат да разчитат на справедливо възмездие. Този случай го потвърждава. Но не е само корупцията, безхаберието и т.н. причината. Има и свестни магистрати. Много важен фектор е страхът на магистратите от престъпниците, които трябва да разследват, обвинават и съдят. Тези дни шефът на бургаският съд каза, че 14 съдебни експерти са отказали да правят експертизи по делата на Митьо Очите. От страх. И обобщи че това е признак за пълното разпадане на държавността. Прав е. Обаче срещу ученици и студенти полицията е безкомпромисна. А правосъдието бе задействано светкавично. Изходът. С избори няма да стане. БСП-ДПС ще ги спечелят. Истината е в натиска на Европа. Вероятно Еврокомисията ще стигне до извода, че българските магистрати и държавни чиновници на по-високите нива просто трябва да бъдат подменяни с изпратени от Евросъюза. Иначе всичко отива по дяволите, по израза на Иван Костов.

 35. 35 Профил на Г.
  *****
  Неутрално

  Бяхме приятели. Наистина страхотен човек!

  Липсваш ни!

 36. 36 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Крайно време е!
  А какво да правим с "костовиста" Григоров? Каква е неговата роля в разбиването на българския съд?

 37. 37 Профил на варненец от аспарухово
  *****
  Неутрално

  а ето ги и убийците - http://www.pokazatel.net/images/stories/broi29/3a.jpg - както разбираме те са още на свобода

  сега се прибра брат ми и каза че е познавал убитото момче Мартин-играли са като малки заедно тук в махалата-било много умно и почтенно момче

 38. 38 Профил на Оня с коня
  Оня с коня
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Решението е едно - Съдебната система да се разпусне а България да праща всички съдебни дела във Европейски страни - там да се гледат и БГ да плаща за всяко дело. И по евтино - и по-ефективно!

 39. 39 Профил на бат гойко
  *****
  Неутрално

  май щеше да е по добре да преспи в някое районно и щеше да получи справедлива ефективна присъда-смъртна

 40. 40 Профил на D.
  *****
  Неутрално

  Poznavah Martin, zavarchihme zaedno gimnazia a po-kasno se vijdahme poniakoga i v Paris zaedno s drygi saychinizi. Na edna ot tezi srechti toi doide s edin priatel - Georgi Jeliazkov - ediniat ot ybiizite.

  Martin beche palen s jivot, vinagi ysmihnat i mnogo ymen. Dokolkoto znam e izrasnal bez bachta i vsichko e postignal sam.

  Mnogo mi e machno, otvratena sam ot balgarskoto bezzakonie, nikoga niama da se varna v takava strana i chte razkazvam navsiakade kakvi bezobrazia stavat tam.

  Mislia za Martin, mislia za maika my koiato nosi tolkova maka...

  Da pochiva v mir!

 41. 41 Профил на ...с пистолет на кръста
  *****
  Неутрално

  Срам, срам, срам!!!
  Правораздавателната ни система няма нищо общо с правото!
  Възмутен съм...Подкрепям идеята "Капитал" или "Дневник" да направят собствено разследване и да огласят този позорен случай. Самият аз до ден днешен незнаех за тази случка

 42. 42 Профил на Честито кръволоци
  *****
  Неутрално

  Вие двамата кръволоци долни изчадия на тати, които сте на свобода и четете.

  Честито - баш на чепа на Саркози!!! Нямам спомен последните 7 години при този човек нещо да е минало метър, колкото и дребно да е. Шъ ви върти на чепа барабар със съдебната ни система. И с право. Във Франция вие касапи лайняни оставате едно 'dossier', което ще бъде затворено само заедно с вас.

 43. 43 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 917 Неутрално


  Корумпирания Джо
  21.01.2009 / 20:53
  Явно Боби Желязков е непоклатим! Да живее корумпирана България!! Всички съдии по това дело заслужават затвор!! А за двамата подсъдими нямам думи-поне по 20 години трябваше да отнесат.
  1
  Simona
  21.01.2009 / 02:09
  Няма правосъдие в България - убийците на момчето са от Варна и си ходят свободно по улиците - Георги Желязков и Стоян Стоичков --единия даже завършил право в ВСУ ми казаха - представяте ли си и този човек ще стане адвокат, съдия .... ужас за българия с това правосъдие

 44. 44 Профил на Nikolay UK
  *****
  Неутрално

  С братът на Мартин сме съученици. Наистина Мартин бе рядко способен и харизматичен човек. Всичко му се отдаваше - спортовете, ученето, а и беше с много приятен характер. Спомням си го още като юноша и сега дори ми е трудно да повярвам, че този така талантлив човек ще си отиде от този свят толкова рано. Това е и голяма трагедия за семейството му.

  На този фон продължаващият вече 8 години грозен съдебен водевил е направо омерзителен. ДНК съвпадението и всички останали улики правят това дело да изглежда банално за разрешаване. Не и в България. След като при такива улики убийците могат да бъдат оправдани може ли изобщо да очакваме правосъдие от български съд?

 45. 45 Профил на SAM
  *****
  Гневно

  Живея в САЩ и знам как стоят работите тук.За такова нешто
  ще ги гонят до дупка и получават смъртоносна инжекция или
  в най добрият случай доживотна присъда.Не знам ние какво
  можем да променим с тая корумпирана съдебна система и с
  тази мижитурка главният прокурор.Срам и позор!!!
  Съболезнования на родителите и Бог да го прости момчето,а
  на убийците , BURN IN HELL MOTHER FUCKERS.

 46. 46 Профил на ГРАЖДАНИН
  *****
  Гневно

  АКО НА НЯКОГО ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА ВЛАСТ Е ФУНДАМЕНТА НА ВСИЧКИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ ДЕЙСТВИЯ НА ГЛУТНИЦАТА БАНДИТИ,КОИТО РАЗРУШАВАТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ И ПОДЛАГАТ НАРОДА НА ГЕНОЦИД,ЗНАЧИ НИЩО НЕ Е РАЗБРАЛ!АКО СИ СПОМНЯТЕ КАК С ПУЛНО ЕДИНОДУШИЕ ИЗБРАХА ЗА ГЛ.ПРОКУРОР НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ВЕЛЧЕВ,КОЙТО ОСВЕН МЕДИЙНИ ИЗЯВИ НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО В ЗАЩИТА НА ИМУЩЕСТВОТО И ЖИВОТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ СА НЕ САМО АНТИНАРОДНИ,ТЕ СА И АНТИБЪЛГАРСКИ!

 47. 47 Профил на ГРАЖДАНИН
  *****
  Гневно

  АКО НА НЯКОГО ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА ВЛАСТ Е ФУНДАМЕНТА НА ВСИЧКИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ ДЕЙСТВИЯ НА ГЛУТНИЦАТА БАНДИТИ,КОИТО РАЗРУШАВАТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ И ПОДЛАГАТ НАРОДА НА ГЕНОЦИД,ЗНАЧИ НИЩО НЕ Е РАЗБРАЛ!АКО СИ СПОМНЯТЕ КАК С ПУЛНО ЕДИНОДУШИЕ ИЗБРАХА ЗА ГЛ.ПРОКУРОР НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ВЕЛЧЕВ,КОЙТО ОСВЕН МЕДИЙНИ ИЗЯВИ НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО В ЗАЩИТА НА ИМУЩЕСТВОТО И ЖИВОТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ СА НЕ САМО АНТИНАРОДНИ,ТЕ СА И АНТИЕВРОПЕЙСКИ!

 48. 48 Профил на Окото
  *****
  Неутрално

  Абе хора, колко черни новини от БГ ни заляха само днес?! Ами вчера?! Какво правим въобще?! Как издържаме и как търпим? Една година само Стависки беше в медиите - щото не е българин и не е ничие протеже. Сякаш е Босът на българската мафия. Единственото решение е пълен политически борд от Брюксел! За трите власти. А четвъртата и без това е слугинаж.

 49. 49 Профил на 93
  *****
  Неутрално
 50. 50 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  ГРАЖДАНИН!
  Досега не съм видял Велчев да яде и пие на една маса с бандити както правеше Иван Татарчев! Знаменития Иванов ден когато с Иво Карамански на пук на всички ядоха и пиха и се поздравяваха един друг!
  Ами "костовиста" Григоров да не би той да не блокира всякакво съдебно преследване на мафията и да не би да не въстановяваше корумпираните прокурори уволнени от Велчев!
  Айде стига опити да се прехвърля от болната глава на здравата!

 51. 51 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  Еби му мамата и само някой да оспори че сме кенеф наистина...

 52. 52 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  Еби му мамата пак Костов е виновен явно...

 53. 53 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  Еби му мамата изобщо...

 54. 54 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1412 Разстроено

  До 47

  Съгласен съм с тебе. само да не забравяме предшественика на гоцевия приятел и доскоро посланик на БГ в казахстан. А какво са си помислили за нас там просто не ми се мисли...

  Covid live matter. Stop the genocide.
 55. 55 Профил на mgsh
  *****
  Неутрално

  Омерзението е голямо. Присъединявам се към апела "Дневник" да интервюира "съдиите", произнесли тази крещящо несправедлива присъда. Моля журналистите да настояват, докато получат мотивите - и след това да ги публикуват. Лично ще ги преведа и ще ги пратя на Жак Баро и Барозу.

  Предпазната клауза трябва да влезе в сила и тук няма място за обида и излишно патриотарство. Защотото първите потърпевши от беззаконието и тоталната липса на справедливост са българските граждани. Сега Франция е принудена да признае присъдата на българския съд, но ако имаше предпазна клауза, тя можеше да изиска екстрадирането на престъпниците и да ги съди сама - убийството е извършено на нейна територия, доказателствата са събрани от френската полиция. Най-важният ефект обаче от задействането на предпазната клауза е шамарът, който тя представлява за политическата класа. Такъв шамар е единственият начин законодателната власт ПОД ПРИНУДА да започне някаква реформа на съдебната такава.

  И не се надявайте на пълен политически, съдебен или друг борд от Брюксел. Европейците не могат да станат министър-председатели, министри, висши чиновници, съдии, прокурори и т.н. на България - само български граждани могат. Така че ако не ви харесва статуквото, раждайте идеи, търсете образовани и честни хора, създавайте партии и печелете избори. Това е изходът, друг няма.

 56. 56 Профил на valix
  valix
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Ето заради такива неща ме е срам че живея в България.

 57. 57 Профил на ivailo
  *****
  Гневно

  срамувам се 4 съм българин като гледам какво става през последните 20 години.толкова злоба и завист и простотия...докога,кога ште запо4нем да се durjim be hora.samoizqjdami se ,a iskame da budem kato drugite.prost narod slaba durjava.vsi4ko se kurti ot korupciq,rabotodatelite te lujat sus osigorovki,vredni,ho6ni,pari i ni6to ne mojem da napravim za6toto sistemata go pozvolqva,DOKOGA,ili ni trqbvat o6te 500 godini tursko robstvo.mojebi nezaslujavame da imame durjava,no naprazno li umrqha vsi4ki za tazi svoboda na bulgaria ,za kakvo sa se borili.ne i za takiva kato upravlqva6tite prez poslednite 20 godini,mafioti i ne na posledno mqsto prosti bulgari.DOKOGA

 58. 58 Профил на Gavril
  *****
  Неутрално

  Защо няма нито ред за мотивите на тези изверги ?! Все пак колкото и да се чувстват недосегаеми, трябва да има някаква причина за престъплението.

 59. 59 Профил на КОКО
  *****
  Неутрално

  Тези съдии и те са хора и то на възраст.Като гледам са со старата генерация почнали службата си по татово време и свикнали да се подчиняват на указанията на Партията.Ако не постановятоправдателна присъда,може да пострадат те и семействата им и явно са предпочели парите.
  Та докато в Б-я няма сигурност за живота на гражданите дела за убийства трябва да се гледат само в дин съд от зрели и действително независими съдии(семействата им да са в ЕС и да са осигурени напълно).
  Чудя се нали в Шуменския РС е имало и съдебни заседатели?

 60. 60 Профил на Levski
  *****
  Гневно

  ...Влизам втори път в сайта и повтарям:Новината направо ме разтърси както ни6то друго през последните дни от БГ.Ако бе станало само в БГ с някакви наркомански мутри-убийци,как да е.Но с това мом4е и по такъв жесток на4ин и то във Франция.Вси4ки трябва да станеме,братя,вси4ки...Смърт на мафията,свобода на народа.......

 61. 61 Профил на Хесапов
  *****
  Неутрално

  Щеше да е потресаваща изненада, ако се беше случила някаква присъда, даже глоба от 1000 лева.
  Българския "съд" не е съд, а едно смърдящо, рядко говно!
  Преди 15 години мой познат бе прегазен с превишена скорост посред бял ден на пешеходната пътека пред свидетли и още няма присъда за виновната патка, която го прегази без да и мигне окото! Делото се точи....
  ...Нито един съдия не може да защити разходите си!!!
  Срам ме от това което се случва у нас и ме е страх, че може да се наложи да вляза в съд.

 62. 62 Профил на Yes We Can!
  *****
  Неутрално

  Ot edin Balgarin v Germania.

  If this is not able to mobilize us, Bulgarians abroad, nothing will. If we call ourselves citizens and not slaves, we cannot let this slip away!

  Let us think how we can get effective and mobilize as much support as possible. And let us help Bulgaria through our independent thinking!

  Is there anyone out there who can create a Website where all Bulgarians - and especially the ones abroad can communicate their support for the family of Martin Borliski- and formulate clear demands for a just resolution of the case?

  Has anyone have other ideas?

  I want to contact Martins Dimitrov, the leader of SDS - he seems a decent and intelligent man to me, if he can help us Bulgarians abroad too, for example logistically. What do you think?

  I wolud also donate a sum for the case if someone starts a sensible project. And I dont's care that my own business is experiencing a severe downturn.

  In every nation there are people with purchased souls. But let us show ourselves and the world that not all Bulgarians are slaves.

  Yes We Can!

 63. 63 Профил на The Analyst
  *****
  Гневно

  Е за това трябва да се вдигнем на масов протест! Подкрепям №1, да се уволнят всички, до един и да поискаме помощ от ЕС да ни предоставят съдии, полиция, прокурори и т.н. за няколоко години да ни помогнат да променим системата. Иначе няма оправия. Как наемаме чужди съдии във футбола, така и за правосъдието! За това може да се вдигнеме на протести докото не ги махнат всите!

 64. 64 Профил на c
  *****
  Неутрално

  Она Т А Ч Е В А,че опрай Р А Б О Т А Т А,ква е ЙАКА,че ги отнесе као брамбар сламка(некой му викувахме у село ЛАЙНО0,йа на неа и веруем и на татарчевио,ма он даде ФИРА

 65. 65 Профил на Борислав Желязков
  *****
  Неутрално

  Кво пискате бе нещастници.

 66. 66 Профил на Георги Седефчов Първанов
  *****
  Неутрално

  Това е поредната гнусна антибългарска провокация. Познавам момчетата и родителите им те са много добри социалисти.

 67. 67 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Още колко ли дипломатически шамари трябва да изяде България, докато правосъдието стане що-годе нормално?

  Damnant quod non intellegunt.
 68. 68 Профил на Николай Цаневски
  Николай Цаневски
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Мартин беше един от моите най-добри приятели. Заедно учихме в Френската гимназия в Варна, тренирахме морски петобой, играехме страстно шах, работехме като спасители, разменяхме си книги, закачахме момичетата...След 11 клас и двамата заминахме да учим в Франция. Аз в Ница, а той в Париж, но продължихме да се виждаме и там. Животът на Мартин в Париж не беше лесен защото трябваше да се издържа сам докато следва. Работеше постоянно и въпреки това завърши с “златен медал” (majeur de promotion) първите две години (диплома DEUG) на правния факултет в Университет Версай. Продължи в Сорбоната където завърши също с пълно отличие бакалавър. Спомням си как веднъж ми разказва как е учил: в метрото на път за вкъщи си прочита казусите, в къщи се рови в теорията и започва да пише решения. Прекъсва когато започнат новините в 20 часа. Тогава и почва да си готви и докато свършат новините трябва и да е свършил и с яденето. След това изгася телевизора и продължава да учи до 24 часа. На сутринта в метрото пък си припомня стари лекции. Всичкото учене трябвало да става през седмицата, защото събота и неделя си ги пазел за да може да работи. Морски - питам го аз - няма ли някоя нова мацка покрай тебе? Не, нямам време сега за жени - отвръща той. Магистратура Мартин завърши в АССАС – най-силния правен факултет в Франция. Още докато учеше имаше няколко предложения за работа в различни правни кантори. Спечели го една френско-американска кантора която искаше и да го прати на специализация в САЩ за нейна сметка. Но той сякаш клонеше повече към специализиране в европейско фирмено право. Както и да е – убийците му предпочетоха той да завърши в една локва с кръв...

  Помня усмихнатия Мартин от тази снимка http://www.segabg.com/online/IMG/2053/0031-large.jpg
  докато ветроходстваме в Варнеското езеро, но помня и целеустремения Мартин който с страст и ярост защитава позицията си. Когато една партия шах е към края си и е ясно кой е в губеща позиция, обикновено шахматистите прекъсват партията и започват нова. Но не и Мартин. Дори останал само с пешка, той продължаваше да се бори докрай. След това веднага искаше реванш и гонеше съперника си по плажа с дъската докато той не се съгласи на нова партия. Така сигурно се е борил Мартин дори и срещу двамата убийци. Ранен на 93 места, до последно се е съпротивлявал дори хващайки с ръце острието на ножа от което са намерени прорезни рани по дланите му...

  Всеки път преправяхме света с него. Щял ли е да се оттегли от властта Цезар както Сула или е щял да остане пожизнен диктатор? Правилно ли поставя теоретичните основи на правото Кант? Има ли човечност при англо-саксонските философи или не? Химера ли е бог или материалистите грешат? Безкрайни теми, по които ние страстно спорехме по цял ден. Отхвърляхме старите постулати и престроявахме света по нови модели. Засипвахме се с аргументи и се заричахме че скоро новото време ще покаже кой е прав. Последния път когато го видях жив, месец преди смърта му, след поредния спор който беше политически, му казах че когато стана премиер няма да го взема за министър на правосъдието, ако не се откаже от несъзнателните си леви схващания за обществото които е придобил в Франция. Така го виждах аз, като един изучен, перспективен и силен човек, готов за подвизи с изкованите си от знания крила. Готов да литне и да пренаписва историята. Но именно тези крила прекършиха убийците като завързали ръцете му с пуловер. Така вързан го и намерили три дни по-късно лежащ в изсъхнала локва кръв...

  Вечна памет на силния Мартин. Вечен позор за страхливите му убийци. Вечен срам за българското правосъдие.

 69. 69 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  A зaщo "MEДИИTE" чак ceгa пишaт зa тoзи cлучaй?

  Включително и тези дето се правят на ДЕМОКРАТИЧНИ?
  ЗАЩО СЕ Е МЪЛЧАЛО, и ни една медия не е подхванала, задължителната за случая -разследваща журналистика! Или ПОНЕ да разтръби случая!
  Аз знам защо! А вие?

  Басирам се, че от утре пак ще настъпи МЕДИЙНА ТИШИНА по този случай!

  Няма ли медия която да ни разясни СЛЕДНОТО(пак ли трябва да гадаем?):

  "Бащата на главния заподозрян е бивш магистрат, който поддържа солидни приятелски връзки сред българската полиция и е подозиран, че работи за обезпокояваща мафиотска група."

  Коя е тази ОБЕЗПОКОЯВАЩА ГРУПА?

  НЯМА такава медия!И ТОВА СЕ НАРИЧА:
  1)или Продажност
  2)или Принадлежност
  3)или СТРАХ

  Аз залагам на второто. А вие?
  (a страха е почти същия както по татово време- благодарение и на ПУШЕЩИТЕ МУТРИ(и пиещи "вода" и най-вече Господарите им и техните ГОСПОДАРИ ДС–БКП(не бсп, която е само една от креатурите)

 70. 70 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ндааам

  The biggest risk in life is not taking one.
 71. 71 Профил на CTO HA CTO
  *****
  Неутрално

  ... вероятно това е фразата по телефона " Това са наши момчета, оправете нещата но някакъв начин иначе ще ми дърпат ушите".

 72. 72 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: Неутрално

  За жалост - всичко си е както трябва да бъде... Комунистите са убийци, крадци и най вече - мародери!!! Такива са и малките комунистчета - децата им! Като почнем от войнишкото възстание 1918 г, септемврийско - 1923 г, атентатът с най много жертви допреди години - 1925 г църк. храм Свети Крал, следва най голямото прстъпление срещу България - 1944г и последвалите я в които е изтребен по най зверски начин елита на бъгарската нация. Защо се чудим, че децата на тези изверги днес ще продължат да вършат същите престъпления? Та за бащите им никога нямаше съд /световното еврейство знае как да пази своите хора - една голяма част от мародерите - служители на ДС са им съплеменници / та за синовете им ли ще има съд??? Никога!!!

 73. 73 Профил на Румен
  *****
  Неутрално

  Част от съобщението на френското посолство:
  "В момент, в който българското правителство показва своята воля за дълбоко реформиране на правосъдната си система..."


  Французите са известни с чувството си за хумор, но това тук ми идва вповече...

 74. 74 Профил на Крайно време е
  *****
  Неутрално

  Защо БСП създаде негодната и вредна за обществото глава за съдебната система в конституцията? Защото когато приемаха тази конституция беше в пълен ход раздаването на куфарчета и торби с пари за партийно назначени "бизнесмени". В пълен ход беше началната фаза на т.н. криминален преход. Повече по тази тема - в книгата на покойния Георги Тамбуев, "Власт, облечена в корупция", изд. 2001 г. Освен това, създавайки неработеща и независима от никого съдебна система, бесепарите се обезпечаваха и срещу евентуално преследване за минали грехове, от ерата на соца. Сега сърбаме попарата на страховете и комплексите им. В последна сметка, свидетели сме на нечуван разгул на престъпността. До там, че захвърчаха глави и на техни хора. В обществото е нагнетен страх от мутри, мафиоти и наемни убийци. Впрочем, за БСП и ДПС това е подходяща среда. Самият фронтмен, тъй да се каже, на коалицията им - Доган, ни съветгва да не се стряскаме - това били европейски практики. Каза го за купуването на гласове, но се подразбира и за обръчите, и за краденето на еврофондовете, и за диктата на мутрите... Вярно, че е пресилено да се надяваме европейски магистрати и висши чиновници да заменят нашите. Нещата обаче са опрели до кокъл. И не се вижда никакъв изход освен натиск от Евросъюза. Да момчета и момичета казаха "Писна ни", но колцина са те? Пък и ги смазаха с палки. Съдебната система в случая се задейства светкавично. Което е поредното доказателство, че обслужва БСП и ДПС.

 75. 75 Профил на ДУЧЕТО
  *****
  Неутрално

  ОТДАВНА СЪМ ИМ КАЗАЛ НА ФРАНЦУЗИТЕ ЧЕ В БГ ТРЕБВА ДА ИДВА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАННИК ЗАЕДНО С ОТРЯД СНАЙПЕРИСТИ ОТ ФРЕНСКИЯ ЛЕГИОН!!! И СЪДИИТЕ ИМАТ ДЕЦА И АКО ТИЯ ИЗРОДИ ОТ МВРто СИ ИМАТ МЕСТНИ МАФИОТСКИ ГРУПИЧКИ В ПРОВИНЦИЯТА НА БГ ТРЕБВА ПЪРВО ФРЕНСКИЯ ПОСЛАННИК ДА РАЗДАДЕ СНИМКИТЕ ИМ НА СВОЙТЕ ХОРА СЪС СНАЙПЕРИТЕ И СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИ "ОСТРОТО МЕРОПРИЯТИЕ" И ГО РАЗГЛАСЯТ БГ МЕДИИТЕ - ТОГАВА И АПЕЛЕТИВНИЯ И ДРУГИТЕ СЪДИЛИЩА ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЪДЯТ СПРАВЕДЛИВО ......!!!!!!!

 76. 76 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  Не народ а мърша. Смърди.

  Българина си заслужава всеки грам мизерия и нищета която му се случва.

  Ако всички българи бяха таксиджии - по добре щяхме да сме, те поне знаят как да протестират и да си гледат интереса.

  Мърши. Пълна гнус - това не е нация, а сбирщина плужеци.

 77. 77 Профил на Коментар на коментарите
  *****
  Гневно

  Към #1 - българският съд не е разбит окончателно, той е това, което е бил винаги от 9.9.44 насам.
  Към #20 - като чуя, че някой иска военна диктатура, се питам толкова ли е наивен и глупав или е провокатор. Абе човече, кой ще я наложи тая военна диктатура, нали пак тези, които ни яхат от 63 години насам. Може би баничарят също ще участва - дето като го питаха дали взривовете в Челопечене няма да навредят на здравето ни и той отговори "нали и аз бях там и виждате, че нищо ми няма".
  Боже, прости ни и помогни на България!

 78. 78 Профил на Бомбата
  *****
  Неутрално

  Браво! Много добре...сега всички заедно нека пак задружно да гласуваме с ЧЕРВЕНАТА бюлетина за тази комунистическа измет и спокойно под закрилата на станишевата партия да пращаме децата ни да учат в чужбина....

 79. 79 Профил на Еди кой си
  *****
  Разстроено

  Сега като чета текста на статията и постовете под нея...ужас, тръпки ме побиват, дори ме е страх...Наистина, нямам думи. Гадно ми е, болно ми е, адски е подтискащо да знаеш, че живееш в такава държава. Тази повсеместна липса на човещина, доблест, достойнство, честност, отговорност у управляващите...И като си помислиш, че зависиш от такива хора...
  Апелирам към медиите, или поне част от онези, които се възприемат за независими, моля, поне вие подхванете някаква кампания, било то информативна само, нека знаем повече за подобни безчинства, пък сами да решим след като имаме информацията какво да правим. То не че ние не си знаем повечето неща.
  Наистина, хора, гледам и не вярвам на очите си!!! Може ли човешкият живот до такава степен да се е обезценил в тази държава. Иде ми да избия всичките, честно. Като гледам може и да ми се размине...
  Кажете ми как да създаваме семейства, как да създаваме деца? Как? Как ще растат, къде ще учат...Ужас...Направо ми се реве...

 80. 80 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Браво на българския съд!

  Проблемът на французите е, че ако процесът беше във Франция, щеше да бъде със съдебни заседатели и те можеха да осъдят, без да се мотивират, докато той е в България, където присъдата винаги подлежи на мотивиране, а въззивните и касационните съдии осъществяват строг контрол.
  Тъй че ако "обвинението не е доказано по несъмнен начин", това е обосновано и мотивирано по абсолютно перфектен начин, не са обсъдени и опровергани всички възможни оправдателни вресии, съдът е длъжен да оправдае и не може просто да постанови: "виновен".

  Впрочем съдбата на процесите със съдебни заседатели от френски тип е неясна, наскоро съдът в Страсбург постанови, че процесът със съд. заседатели в Бългия противоречин на Конвенцията, тъй като недостатъчното митивиране на присъдата не позволява на подсъдимия да се защити.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 81. 81 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 374 Неутрално

  А всички останали, които не искат да живеят в България, махайте се по-бързо от моята родина.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 82. 82 Профил на edin
  *****
  Неутрално

  "тази нова оправдателна присъда в една криминална афера "
  Цялята ни съдебна система е една криминална афера г-н дьо Понсен!

 83. 83 Профил на Елица
  *****
  Неутрално

  Срам ме е, че съм българка - 10 години се опитвах да се боря с това чувство. Страхувам се за децата си - в каква среда ще израстнат, управлявани от престъпници, лишени от права.
  Преди няколко години бях изнудвана от прокурорка, защото бях продала старата си Лада без документ и след като 7-8 години беше в неизвестност, пуснах я за издирване в полицията като открадната, защото се притесних, че може човек да прегазят и да избягат, а колата в КАТ все още беше на мое име. Те пък я намериха и започнаха дело, че съм дала неверни данни в полицията. Изнудваха ме, докато не си платих - вместо да се оправят с циганина, който я е карал без книжка и който аз никога не съм виждала. 4 години ме разкарваха по районните и ме разпитваха, караха ме да се подписвам, сравняваха почерка ми - 4 години труд да се занимават с мен, за да ми измъкнат керливите 2 хил лева - да им приседнат дано...Това е нашето "ПРАВОСЪДИЕ" - гонят балъците като мен, за да изкарат някой лев, а убийците се разхождат с лъскави костюми, недосегаеми...
  Покрусена съм от този случай. Уплашена, засрамена, че съм българка - лайняна държава, овчедушно племе...

 84. 84 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 688 Любопитно

  А какъв се предполага, че е мотивът на убийците? От всичко, което прочетох досега, историята изглежда, меко казано, странна. Преди всичко никой нищо не казва за предполагаемите мотиви. От разказите на познавалите го изобщо не става ясно какъв трябва да е бил поводът да се срещат предполагаемите (до влизане в сила на присъда, те са все пак "предполагаеми" убийци с жертвата.

  Някакви предположения или факти?

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 85. 85 Профил на .................
  *****
  Неутрално

  Подгответе се за още 15години отказ от правосъдие - вижте мандатите на съдиите от ВАС ,КС , ВКС, на гл.прокурор и т.н. Всички са верни партийни БЦП членове, всички са доказано продажни, всички са ръчички на октопод. Гответе се за време на безправие или напускайте Бг кенефа - избора е ваш.

 86. 86 Профил на IK
  *****
  Неутрално

  Жалко, нашата Родина е пълнa с гадни твари "albert ven dicey".

 87. 87 Профил на Съдия
  *****
  Весело

  Французите какво разбират от правосъдие?
  Ние /българския съд/ сме най:
  1. неподкупните
  2. компетентните
  3. независимите
  Абе, защо ли ви се обеснявам.
  Това е положението.

 88. 88 Профил на ... с пистолет на кръста
  *****
  Гневно

  От вчера следя темата, явно резонанса е доста голям.
  Та като прочетох всичките коментари имам едно предложение, малко встрани но все пак косвено свързано.
  Викам, да вземат да махнат черното покривало на "кенефа" в Брюксел....то не сме само "кенеф".....вмирисан и омазан кенеф сме си

 89. 89 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абе, младежо albert ven dicey!

  Направих ли те на салата неколкократно заради твоето БЕЗУМНО НАХАЛСТВО, БЕЗОТГОВОРНОСТ И БЕЗХАБЕРНОСТ?

  http://svetlaen.blogspot.com/2008/11/blog-post_30.html

  Направих те!

  Нали уж можеше да се изкажеш дали уволнението ми е правилно, ако прочетеше уволнителната заповед! Публикувах ли я заради тебе? Публикувах я! Ти прочете ли я? Прочете я! Изказа ли се? Не се изказа! Ами явно ти, освен епохално нахален и гнусно безотговорен, си, може би просто сбъркан в главата, бе, млад нещастнико! Погрижи се за себе си, като се прегледаш при психиатър!

  Тръгнал да защищава едно очевадно безумно нагло корумпирано съдебно решение!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 90. 90 Профил на хххх
  *****
  Неутрално

  Президентът Георги Първанов е на работно посещение в Република Азербайджан.

 91. 91 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не съм доволен и от други хора тук, които може би иначе са нормални. От много време насам публикувам съобщение за едно АБСОЛЮТНО ИДИОТСКО СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, но вместо да срещна разбиране и солидарност, главно виждам мърморни, че "много често" пускам съобщението си!

  ТРЯБВА НЕПРЕМЕННО ДА БЪДЕ УБИТ НЯКОЙ ЛИ, ЗА ДА СЕ СЕТИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТО ТАЗИ КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА?

  С уговорката, че в нея работят и нормални, некорумпирани и компетентни хора. Въпросът е колцина са те!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 92. 92 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Вижте по-долу за какво става дума! Ама понеже то няма убит, нали ......

  Едно идиотско "съдебно решение"!
  Продължават разкритията за невероятни по своята незаконност "актове на съда". Сега имаме налице едно "съдебно решение", което е ПОВЕЧЕ ОТ ПОТРЕСАВАЩО! Вижте го, заедно с коментари (отвори най-новите публикации в блога):
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  Извадка от този "съдебен акт" (оригинален правопис):
  "не винаги задължението на работника или служителят е нормативно уредено"
  Тук дори не може да става дума за нещо друго, освен за ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ! Още един цитат, вече от моя собствен коментар:
  "По логиката на това твърдение, като задължение на всеки работник и служител могат да бъдат вменявани, изобщо без да бъдат регламентирани, ежедневното приготвяне на кафе, миенето на краката или извършването на сексуални услуги на работодателя (работодателката)!
  Къде живеят тези така наричащи се съдии, подписали със съгласие подобен акт на ТОТАЛЕН СЪДЕБЕН ПРОИЗВОЛ и намиращото се в него твърдение - повече от невероятно по своето ИДИОТСКО СЪДЪРЖАНИЕ, дори за днешната държава-кочина, наречена България?"
  Със съдии като тези, издаващи подобни "съдебни актове", не само България не може да бъде нормален член на Европейския съюз, тя дори няма място в тази общност на високоцивилизовани държави!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 93. 93 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Поредните мръсни дела на червени комунистически копеленца и техните бащи комунисти!
  И защо са го убили? Вероятно са го обрали шибаните шумкари внуци на партизани!

  Боклуци!

 94. 94 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всички, които решат да създават организация или да участват в нея за АТАКА С АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЗАКОННИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОРУМПИРАНАТА ЧАСТ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И КОРУМПИРАНИТЕ ИНДИВИДИ В НЕЯ, ДА ПИШАТ В БЛОГА МИ:

  http://kkabakciev.blogspot.com/

  Можете да се обърнете и към д-р Петър Дошков, който е и БЛЕСТЯЩ ЮРИСТ (освен лингвист - семантик), и който също така е ПОСТРАДАЛ от една огромна корумпирана "СЪДЕБНА" ШАЙКА! Това е блогът му:

  http://petdoshkov.blog.bg/

  Пишете към последното съобщение!

  Действайте!

  Какво чакате? Корумпираните комуно-криминали в съдебната система (и навсякаде) да ви изтребят физически ли?

  Красимир Кабакчиев, дфн
 95. 95 Профил на Ненормалник
  *****
  Неутрално

  albert ven dicey, ти олигофрен ли си, ненормалник ли си или просто дежурен писач, чиято работа е да сее дезинформация?
  В България решенията на съда зависят изцяло от това, кой колко си плати и могат да бъдат абсолютно противозаконни, но тъй като тук цари пълно беззаконие и нито един магистрат не е вкаран в затвора, то те ще си продължават да си правят, каквото искат.
  И това го знам не от слухове, а от личен допир с няколко такива съдебни решения, както и с хората от двете страни на делото. Дори при абсолютно ясни обстоятелство съдиите могат да мотат решението с месеци, години, докато не си платиш да излезнат с такова, дори да си абсолютно прав и всичко да е в твоя полза. Не мога да си представя в по-големи мащаби, за каква корупция става въпрос!
  Съдилищата са превърнати в частен бизнес, както и самата полиция. Пример с който всеки се е сблъсквал са КАТ: "50 лв или акт"?

 96. 96 Профил на до ivailo
  *****
  Неутрално

  Ивайло тая злоба и завист, за която говориш не е от 20 години. Така злоба и завист, корупция и безхаберие не се зараждат за една нощ. Аз за 20 години не съм станал нито завистлив, нито корумпиран. Така си се раждаш. Мен родителите са ме учили да не завиждам на тях го дължа. Ако се бях учил от обществото, щях да съм такъв, какъвто го описа, а то е такова много преди тези 20 години.

 97. 97 Профил на Pchelichko
  *****
  Неутрално

  Хора хубаво се възмущаваме всички, ама дайте да направим нещо. Идеята с интервюта на съдиите е добра, но това е работа на медиите.

  А ние като граждани какво ще направим?

  Някой предложи да се направи сайт. Аз съм за! И ако може да има подписка на сайта и всеки, койте е възмутен като мен да може да се подпише в знак на протест! След това подписката да бъде предадена на властите, дори и с риска да чуем по едно "циркаджии" по наш адрес!

 98. 98 Профил на Администрат
  *****
  Неутрално

  Как ще изгоним цялата тази ИЗМЕТ, която се е загнездила в съда и в цялата администрация в държавата?!!! Въпросът е адски сериозен - България с население под 8 милиона и доколкото знам има плюс минус СТО ХИЛЯДИ ЧОВЕКА, които работят в администрацията (държавна и общинска власт и свързаните с тях структури).

  За справка: Англия е с население малко над 51 милиона човека и администрация ПОД ДЕСЕТ ХИЛЯДИ!!!

  Еми за кво си говориме...

 99. 99 Профил на LASSO
  *****
  Неутрално

  Знае ли някой какви са били мотивите за убийството?

 100. 100 Профил на Родина
  *****
  Гневно

  albert ven dicey, а бе левак, от кога си присвои и родината бе тъпак нещастен. Дори не можеш правилно името да напишеш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK