Непълноти в експертизите отложиха за пореден път делото срещу рапъра Ванко 1

Пловдивският окръжен съд отложи за 9 март 2009 г. поредното дело срещу рапъра Иван Главчев, известен като Ванко 1, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Делото е образувано по искане на Комисията "Кушлев" за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.


Искът е за недвижим имот, в село Ягодово, Пловдивско, с площ от 710 кв. Метра и за построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна жилищна постройка и стопанска сграда, собственост на 10-годишния син на Иван Главчев, а също и за два леки коли "Мерцедес" и "БМВ", собственост Иван Главчев. Освен това комисията визира и дяловете на Ванко 1 в две дружества - " Ар енд би ентъртеймънт " и " Наксел " ООД. Искът е за близо 96,5 хил. лева.


На днешното съдебно заседание беше прието като непълно и неясно допълнителното заключение към две от експертизите, което стана повод за отлагане на делото, обясни Мариана Кирезиева, говорител на Съдебната палата.


Допълнителните задачи имаха за цел да установят разходите, направени от Ванко 1 общо 53 пътувания в чужбина, докато вещото лице е изчислило разходите, направени само за 22 от пътуванията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK