Бисексуална жена осъди прокуратурата за дискриминация

Бисексуална жена осъди прокуратурата за дискриминация

© Анелия НиколоваЗатворничка с бисексуална ориентация осъди прокуратурата за дискриминация, съобщиха от Българския хелзинкски комитет. Жената е била в Сливенския затвор и през 2006 г. след като изтърпяла половината от четиригодишната си присъда, имала примерно поведение и получила награда за положен труд, подала молба до обвинителите в града за предсрочно освобождаване. Прокурорът обаче отказал с мотив, че тя е "с ясна и стабилна хомосексуална ориентация"и проблемни при нея са "начинът на живот и емоционалното състояние, мислене и поведение".


Затова Софийският градски съд е осъдил прокуратурата за дискриминация и е забранил на прокурорите да третират потърпевшата по-лошо заради сексуалната й ориентация. Тя е получила и обезщетение от 300 лв., но заради отказа на прокурора, който единствен може да прецени кого да предложи за предсрочно освобождаване, тя е излежала цялата си пръсъда. Престъплението, което е извършила, не е насилствено, няма нищо общо със сексуалната й ориентация и прокурорът няма право да я обсъжда, обясни адвокат Маргарита Илиева от БХК.


Това е второто дело за прокурорска дискриминация, спечелено от организацията. През 2007 г. обвинението е осъдено, защото прокурор от Разград е отказал да разследва смъртта на ром само заради расовата му принадлежност. Върховният касационен съд днес потвърди и друго решение за ромска дискриминация. Магистратите осъдиха фирма да плати 600 лв. на мъж от етноса, когото не допуснала на интервю за работа.

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Ебати прокуратурата, тези трябва да бъдат изринати от народното недоволство.

 2. 2 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  браточка кво ти народно недоволство. народа цвили от кеф като прецакват хомосексуалните.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 3. 3 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това показва какво е и интелектуалното равнище на прототипичния български прокурор. Пита се: визираният в статията продължава ли да бъде прокурор?

  Аз лично имам подадени множество сигнали в прокуратурата заради престъпно поведение в така наричащия се Институт за български език при БАН - един развъдник на криминалност, комунизъм, некадърност, профанизъм и откровена простащина. Почти никакъв резултат, почти винаги! ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ИНСТИТУТ Е РАЗГРОМЕН ПО СЪДЕБЕН РЕД ОТ МЕН И ОСЪДЕН ДА МИ ЗАПЛАТИ ЗНАЧИТЕЛНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ. И ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЕ ГИ ПЛАЩА - ВЕЧЕ ГОДИНИ СЛЕД ПРЕДЯВЯВАНЕТО НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ЛИСТИ! Част от случая можете да видите тук, статия в "Дневник" отпреди 3 години (“Параграф 399”, или правова държава ли е България):
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2006/01/29/187378_paragraf_399_ili_pravova_durjava_li_e_bulgariia/
  (за четене на статията се иска регистрация - безплатна).

  Беше извършено престъпление с неизпълнението (след определен срок) на влязло в сила решение (неизплащане на обезщетението ми)! Подадох сигнал до прокуратурата. Един така наречен прокурор разкатава случая ЧЕТИРИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА! При казус, който изисква 5 минути работа! (Нека са 5 часа, нека са 5 дни, не са повече.) И накрая написа, че било нямало "достатъчно данни" за извършено престъпление! Разпореждането беше потвърдено от някаква некадърничка и в горната инстанция. Добре, но на трета инстанция попаднах на човек и магистрат! Самият шеф на Апелативната прокуратура призна жалбата ми за основателна и върна случая за разглеждане и предприемане на необходимите действия.
  Районната прокуратура отново умишлено забатачи случая! Накрая откри, че по единия случай била изтекла давност (а това е заради криминалността на самата прокуратура), а за другия отказа да предяви обвинение. На всичкото отгоре и така наричащият се районен съд, също така пълен с некадърници, профани и криминали, отхвърлил жалбата срещу отказа да се повдигне обвинение! Даже не съм си правил труда да прочета решението! То бива, бива безочие и криминалност на самия съд, ама ....

  Това не е държава! Това е истинска кочина! И особено заради така наречената съдебна система, пълна с некадърници и най-вече с дълбоко корумпирани индивиди. Четете за така наречената съдебна система в блога ми:

  http://kkabakciev.blogspot.com/

  Разбира се, както ще видите и там, в тази система работят и достойни и компетентни професионалисти! Но те са малцинство! На така наречаната държава България трябва непременно да бъде наложена предпазна клауза в ЕС във връзка с проблемите в съдебната система! За да може тя най-накрая един ден, евентуално, да започне да прилича на нормална държава!

  Не се бавете, ЕС! Наложете санкции на държавата-кочина! Решенията на нейната съдебна система трябва да престанат да се признават в Европа!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 4. 4 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Г-н Кабакчиев,

  дори и ЕС да наложи санкция за държавата-кочина и решенията на нейната система да не се признават в Европа, това по никакъв начин няма да промени и един-единствен съдебен или прокурорски акт.

  И да, вие ще продължите да бъдене уволнен и свободен да ритате когото си иска и да злобеете в който блог ви падне.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 5. 5 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Колкото до решението на съда, много бих искал да го прочета.
  Звучи страшно интересно. Дали и доколко съдът по искове по чл. 71 ЗЗДискр. има правомощия да предписва поведение по специални закони като ЗИНак.
  Колкото до решението, на мен ми звучи правилно.
  Макар да съм върл противник на законите против дискриминацията, когато те се отнасят до частни лица (а бих ли могъл да съм друг, като laissez-faire либерал), когато става дума за държавата, тя следва да е напълно неутрална.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 6. 6 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Кога пък станахте толкова либерални всички? А да ви видим, ако щерчиците ви мили родни се ориентират наляво или пък попаднат в панделата при лесбийки, дали пак ще ги дъвчете такива сладки-медени.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 8. 8 Профил на H,dgodkrk
  *****
  Разстроено

  КАКВИ СА ТЕЗИ ПРОКУРОРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Все едно сме в някоя азиатска или африканска държава!?!?!

 9. 9 Профил на Гицка
  *****
  Неутрално

  Ужас. Следва да се очаква настъпление на три, четири и пет секусални.

  Зрелища и хляб, както е лозунгът. Или без...

  Продължават да ни натрапват идиотски социални приоритети, мене ако питате.

  "Бисексуална жена осъди прокуратурата за дискриминация"

 10. 10 Профил на Вг
  Вг
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Само заглавието на статията звучи оптимистично.

  Жената получила мизерните 300 лв (от държавата предполагам), а "прокурорът" си запазва работата и рушветите. Такова правораздаване е беззъбо и реално не води до противодействие на дискриминацията.

  Ако трябваше прокурорът да брои 5-6 хиляди лева от джоба си за морални щети и пропуснати ползи на жената, която така или иначе е излежала цялата присъда, тогава следващия смешник, който не си върши работата, а раздава морални оценки, би се замислил...надявам се. 11. 11 Профил на Правозащитник
  *****
  Неутрално

  Абе нали се натрапват супер нагло идеи (по-точо идиотщини) , че не само педерите са нормални, ами даже са и нершо повече от другите хора.
  Как няма да се ориентира лесбо-пандисчийката да съди пркуратурата? Тя награда е очаквала затова, че е обратна- камо ли порицание !
  И от съда потвърждават - какви са тия липси на адмирации и награди за доказана хомосексуалнос! Я веднагаси сверявайте часовника по евроатлантическо време!
  Ето - всеки циганин който не е бил на интервю за работа във вашата фирмна получва награда 600 лв заради констатиран етнически пеоизход - небългарин и доказана некъдърност и малоумие.....
  И така съответно можете да се ориентирате за многообразието от другите конкретни случаи когато трябва да адмирирате, награждавате и благоговейно да скланяте главица.
  Отворете кесиите, наведете се и разтворете бузки - това повелява българският, евро-атлантическият и кой знае кой още съд ! Така че действйте да ви гледаме сеира, а не само на чужд гръб толерантност да демонстрирате!

 12. 12 Профил на ОК
  *****
  Неутрално
 13. 13 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Седи един каубой в бара и пита една:
  Ти к'ва си ма?
  Аз съм лесбийка, по цял ден само за жени мисля, отговаря тя.
  Бре..., казал си той.
  Пристига друг каубой, оглежда го и пита:
  К'ъв си ти бе?
  Нашия вика, ами аз съм каубой, но сега открих че съм лесбийка.

  Браво на жената! Така трябва. Съд до дупка.

  The biggest risk in life is not taking one.
 14. 14 Профил на oh oh oh
  *****
  Неутрално

  Всъщност една криминална държава влезе в ЕС по милост
  без да иска да се промени.Колко години трябват още или да бъде натирена при Путин&Со, там където и е мястото.
  За кокшка няма прошка, за милиони няма закони.
  Убийците/с пари/, наркотрафикантите и сводниците ги оправдават,или са само с условни присъди.
  Иначе всички сме много морални на думи.
  Какво са+ 2 години затвор за една лизбийка нали е лизбийка,какво толкова.
  Аборигените на балканите, така мислят.

 15. 15 Профил на Човек
  *****
  Неутрално

  Малката правда е важна, но... както вече отбелязаха,
  възстановената "справедливост" от 300 лв е символична
  и едно нищо в сравнение с агитационния шум и лош тон във и около случая.

  Посланиетото за обществото е като много други -
  важно е или поне нормално... Ненормалното, изкълченото, пошлото...

  Лош тон, скандален тон, системно се натрапва от властимащия така наречен елит през и чрез така наречени институции и официозни медии.

  Добър тон би било например, ако се обсъдят публично, приемат и прилагат антидискриминационни закони за правата на обикновени, редови граждани, когато кандидатстват за Работа и пр. Независимо от пол, възраст, етнос, семейно положение и пр.

  Тов би дало добър тон, подобрило толерантността и културата на обществото в смисъл на по-делови /културни/ отношения, абстрахиране от неуместна конфликтност и в крайна сметка от полза също за хора с необикновени индивиди, маргинали, хора с увреждания или както и да се наричат.

 16. 16 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Този прокурор сигурно е имал психически проблеми след като няма нормален мъж който да не харесва лесбийки...

 17. 17 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 497 Неутрално

  хехе Дневник, кажете за какво е осъдена точно, де.....все пак имате и читатели които не реват като магарета от кеф, когато някой плюе България. Да не би нещо да се е показвала, а?

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 18. 18 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Мдааа, някои от коментарите в този форум показват защо точно изобразиха България като турски кенеф. И аз съм крайно негативно настроен срещу хомосексуализма като стил на живот който се натрапва, но тук става дума за съвсем различно нещо. Някакъв си келеш (прокурор), отказва да изпълни законовите предписания, защото според него бисексуалните са емоционално нестабилни и лоши. "Според него", защото в законите никъде не пише, че който прави секс с лица от същия пол е опасен или е дебил. Такъв келеш, утре ще реши, че законът не важи за мен, защото нося очила, или защото харесвам "Айрън Мейдън". Това си е дискриминация в най-чист вид. Останалото са балканска изостаналост и комплекси.

 19. 19 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Младежо с пооправеното име (albert v. dicey), ако ЕС наложи такава санкция за на държавата-кочина, че решенията на нейната таканаречена съдебна система спрат да се признават в Европа, това няма да промени никой минал съдебен или прокурорски акт, но ще промени повечето БЪДЕЩИ - и изобщо се предполага, че такава мярка ще има от добър до много добър ефект върху системата - в кратък до средносрочен период.

  А аз ще продължа бъда уволнен от развъдника на комунизъм, некадърност, криминалност и простащина - което е хубавото страна на цялата идиотска ситуация. И така нареченото решение на онзи така наречен съд за уволнението ми и то ще си остане същото - идиотско!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 20. 20 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Вижте още един факт от днес измежду многобройните, свързани с провалената с гръм и трясък съдебна система:

  "Убиецът от Осиково рязал пръсти с моторна резачка
  Полицията разполага с данни, че преди месец убиецът от с. Осиково Манчо Панюков е пребил зверски баща си, а преди година е нападнал и отрязал с моторна резачка пръст от ръката на негов съсед.
  Тогава съдебната система го е наказала с предупреждение и глоба от 40 лв."
  http://news.ibox.bg/news/id_322558248

  Ето, това представлява така наречената българска съдебна система - развъдник на корупция и беззаконие! След тоталното несправяне с престъпността, след осъдителните решения срещу д-р Петър Дошков (юрист) в града с "прекрасно" комунистическо име (Благоевград), които противоречат на правната доктрина на цивилизования свят, след първоначалните безобразни решения по случая Чората (в същия "прекрасен" град), след неосъждането на почти нито един комунистически престъпник за милионите престъпления на комунистите (изключенията са нищожни), след непредявяването на обвинения за най-варварския акт в цивилизовния свят от последните 30 г. - "възродителния процес", след оттеглянето на обвинението срещу Бригадир Аспарухов, след оневиняването по технически причини (неоткриваем за съда в качеството му на министър на вътрешните работи и на правосъдието) на така наречения професор по право Петканов, след първоначалните решения по делото срещу Стависки, след решенията по случая Борилски, след идиотските решения по мои дела (две на ВКС и едно на САС, издал идиотско "касационно решение",
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  и т.н. - списъкът може да се допълни с още много много други идиотски корупционни или некадърни решения, това е пореден случай, издаващ корупцията и некадърността в съдебната система. (С уговорката, че в нея работят и отделни достойни и компетентни хора.)

  БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ЧАС ПО-СКОРО ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАНА ОТ ЕС С ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА ПО ГЛАВА "ПРАВОСЪДИЕ" И С НЕПРИЗНАВАНЕ НА РЕШЕНЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИЛИЩА!

  Красимир Кабакчиев, дфн
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK