Десните партии в Русе дадоха знак на ръководствата си за обединение

Лидерите на русенските структури на десните партии седнаха на една маса с надежда, че скоро същото ще сторят и националните им ръководства. <br />

© Росица Великова

Лидерите на русенските структури на десните партии седнаха на една маса с надежда, че скоро същото ще сторят и националните им ръководства.Местните структури в Русе на осем десни партии подписаха манифест, с който изразяват волята си за обединение. Те се надяват по този начин да катализират процесите за общи действия и на национално ниво. Това съобщи днес депутатът от ССД Борислав Българинов. "Дошло е времето да се покаже какво е необходимо за страната, да се обединят всички десни партии и с единна листа и програма да се явят на изборите", допълни той. Под манифеста се подписаха русенските председатели на СДС, ДСБ, ССД, Демократическата партия, Българска нова демокрация, Новото време, БСД Радикали и Обединени земеделци.


Предлагаме воля за обединение, взаимодействие и победа, като манифестът е апел към ръководствата на национално ниво на партиите ни да засилят крачката и до края на февруари единението да стане факт, каза д-р Теодора Константинова, лидер на ДСБ в Русе.


"Русенските структури на десните партии осъзнаваме, че България се нуждае от много по-бързо икономическо и обществено развитие", се казва в документа. Страната и народът не заслужават последното място, което днес заемаме в Европейския съюз, а управлението на тройната коалиция, доминирано от БСП, доведе страната до дълбока криза, пише още в манифеста. Партиите апелират да се обединят силите на национално ниво за равенство на всички пред закона, работеща и справедлива съдебна система, икономическа и финансова стабилизация, приоритетно инвестиране в инфраструктура и земеделие, реформирано здравеопазване и модерно образование.


Обединението на централно равнище трябва да стане чрез разумни компромиси от всяка партия, които вече са направени в Русе, каза председателят на ДСБ д-р Теодора Константинова. Причини за разделението са преди всичко междуличностни, който ще се премахнат с крачка настрани от старите лидери, които са носители на конфликтите, смята председателят на СДС в Русе Юлиян Гарелов.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на РУСЕНЕЦ
    *****
    Разстроено

    Юлиян Гарелов заради " Хлебна мая" и Тодор Бонев заради Търговска база ще отблъснат избиратели.По добре да не фигурират официално!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK