Лобита в СДС блокират преговорите за обединение с ДСБ

Близки до бившия лидер Пламен Юруков харесвали повече "Новото време"

Лобита в СДС бойкотират подписването на предизборно споразумение с ДСБ. Това разказаха пред "Дневник" хора от екипа на председателя Мартин Димитров, информацията потвърдиха и активисти, гравитиращи към бившия лидер Пламен Юруков и бившия главен секретар Пламен Радонов.


От СДС потвърдиха, че две съдебни жалби срещу избора на Димитров блокират регистрацията му в съда като избран партиен лидер. Юруков, който все още държи председателския подпис, е издал пълномощно на Димитров, с което той разписва партийните документи, съобщи пред "Дневник" секретарят на партията Иван Сотиров. Според него ситуацията не пречи на Димитров да си изпълнява задълженията. Няколко негови колеги от партийното ръководството обаче потвърдиха, че Димитров не може да разпише коалиционно споразумение без санкцията на Юруков.


Първата жалба беше внесена седмица преди вътрешните избори в партията през декември м.г. от Николай Гацев. Той атакува решението на съда да не впише два от членовете на новия устав. Жалбата му е разгледана на втора инстанция на 9 февруари, но съдът още не се е произнесъл, казаха от партията.
Втората жалба е на Дора Христова, която беше преизбрана в ръководството на СДС заедно с избора на Димитров. На местния вот през 2007 г. тя лансира идеята за обединение на СДС и ДПС в Кърджали. Дни преди вътрешния вот Христова е внесла жалба срещу избирането на самите членове на комисията по избора. Според нея има нарушение на устава, който забранява членовете на тази комисия да са и на други ръководни постове.
Жалбата на Христова е абсолютно несъстоятелна и предизвиква по-скоро смях, коментира пред "Дневник" Мартин Димитров. На въпрос дали висящата регистрация пречи на споразумението за дясна коалиция, той отговори, че това би било абсурдно. Сотиров също обяви, че всяко важно решение се взима от разширеното ръководство на СДС, така че съдебните процедури няма да повлияят на партийните дела. Пламен Юруков пък увери, че ситуацията не е прецедент - първите шест месеца, в които той бил лидер, документите подписвал предшественикът му Петър Стоянов.


Въпреки това представители и на старото, и на настоящото ръководство тълкуват жалбите като опит за блокиране на коалицията с ДСБ. С тези процедурни хватки Мартин Димитров се поставя в зависимост от предшественика си, ограничава се възможността той "да подпише еднолично коалиция с ДСБ", обясни активист, близък до Юруков. В партията не вярват на Димитров, защото води тайни преговори с Костов, коментира същият политик, пожелал анонимност.


"Някои хора не искат тази коалиция и ще ни спукат от жалби", обобщи депутат, част от настоящото ръководство. Посочи поименно Радонов и Дора Христова. За тях се твърди, че са близки освен до Юруков и до бившия главен секретар на СДС Христо Бисеров, сега депутат от ДПС. Пред "Дневник" и двамата отрекоха връзки с партията на Ахмед Доган, а Радонов, който за пореден път отговаря на такъв въпрос, нарече твърденията "нелепости".
Междувременно политици от кръга на Юруков и Радонов съобщиха, че водят паралелни преговори за обединение на СДС с "Новото време" и ССД. В края на миналия парламент нововремците бяха спрягани за потенциален предизборен партньор на ДПС.Дора Христова: Не съм близка с ДПС
"Няма да хвърля камък срещу никого" и "не съм в роля да коментирам тълкувания". Така зам.-председателят на СДС Дора Христова коментира пред "Дневник" твърденията на свои съпартийци, че с жалбата си до съда цели да бойкотира бъдеща коалиция с ДСБ. Тя отрече да има близки отношения с ДПС и допълни, че с Христо Бисеров се виждали "един-единствен път". На въпрос дали нейната жалба ще попречи на лидера на партията Мартин Димитров да сключи коалиционно споразумение с друга формация Христова каза: "Мотивът ми не е личен и не е свързан с реденето на листи, а е морален, защото е нарушен уставът. Истинската причина е това, че дясното разбиране за нещата поставя закона над всичко." Попитана кога съдът ще разгледа жалбата й, Христова заяви, че не се е интересува.


Мартин Димитров: Маските паднаха
"Регистрацията в съда за СДС винаги е била забавяна по някакъв начин. Дора Христова, която е зам.-председател на партията, е пуснала една жалба и цялата партия й се чудим, но по този начин тя се самоизолира от процесите в СДС." Това заяви лидерът на партията Мартин Димитров по повод информацията за подадени жалби в съда, които спират регистрацията му като лидер на СДС и така блокират подписването на коалиционни споразумения. На въпрос дали в сигнала на Христова прозира атака на ДПС срещу партията той отговори: "При всички положения маските паднаха." Определи случая като "положителен процес, който трябваше да се случи, за да се види кой кой е". Допълни, че е обещал промяна в СДС и ще изпълни обещанието си. Димитров изрази увереност, че регистрацията скоро ще стане факт, защото жалбата е несъстоятелна и предизвиквала по-скоро смях. Подчерта обаче, че това не е въпрос на представителност, защото, "когато един човек е избран от всички членове, по-голяма легитимност не може да има".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Константинов
  *****
  Неутрално

  СДС върви към изчезване. Каква е тази ненормалница, хем зам председател, хем подава жалби в съде срещу СДС? Кадровия проблем на СДС продължава то не бяха Ф Димитров, Костов, Муравея, Добрин Митев, Тагарински и т.н. хвани единя, ритни другия..
  Сега пък щели да се обединяват с Костов? Костов усети че ще го няма в следващия парламент и напиня да се качи на влака на СДС ама като гледам и СДС може да го няма там.

 2. 2 Профил на rash
  *****
  Неутрално

  Метастазите на ДПС (ДС) проникват навсякъде. Борбата срещу това коварство е много тежка, това е борбата за България. Истинската дясна партия в БГ е ДСБ, носеща духа на промяната и идеите на ранното СДС. Но този дух много от нас свързват с марката СДС, и именно тази марка е нужна на мрежата ДС и олигархията за пълното им легетимиране в политическия, обществен и стопански живот в България. Това ще е краят на СДС. В случая коалиция с ДСБ е жизнено необходима, най-вече за СДС.

 3. 3 Профил на New Yorker
  *****
  Неутрално

  Не им се иска на някои да има дясно обединение

 4. 4 Профил на Инвеститор
  *****
  Неутрално

  Тези стари десни дотегнаха на всички.Вече са безполезни както и до сега бяха.Седесета,Десебета,Демкратическа и прочие подобни.Приказки за принципи норми,морал,демокрация вече не вървят.Сега сме 21 век а не началото на 90-те.Вече има демокрация, пазарна икономика граждани...Политика с приказки за морал не се прави.Икономическата криза почна и всеки иска да се спаси.Важно е кой ще се прояви като спасител на държавата.Кой ще гарантира законност и ред,нулеви кражби и смазване на корупцията.На предприемчивите им е необходима сигурност и ред,а не безкрайни политически препирни.Леви,десни,чентрити...Всичко това са отживелици за интелигентстващи интилектуалци.Трябва си здрава работа и отговорност.По това ще се съди.Всъщност всеки иска хляб и спокойствие за семейството си,а не да мисли постоянно за проблемите на политиката,евросъюза,държавата,града...Това си е работа на лидерите.Важно е да има действен лидер навсякъде.Както в една фирма,ако собственикът не е на мястото си работниците или нищо не правят или почват да измислят само глупости.
  Комунистите се провалиха за пореден път, а досегашното дясно се изхаби.Трябва ново дясно пространство от абсолютно нови хора-специалисти и подготвени експерти във всяка област.Трябва да са обединени около общата задача да създадат на всяка цена работеща икономика и здрав държавен ред.Добре че има вече такива хора в ГЕРБ.А на Бойко Борисов се пада честа да създаде наново дясното в България.Задача поставена му от ЕНП.Силният и лидерът ще се справи.
  От останалите няма никаква нужда.Нека си пишат биографиите и да си приказват за принципи.Печели този който разбира от здрава власт.

 5. 5 Профил на Случаен
  *****
  Неутрално

  Който работи (независимо под какъв предлог) срешу коалиране на двете сини партии, работи за увековечаване властта на БСП и ДПС ! Защото няма по-тежко разочарование и по-голяма демотивация за сините избиратели от разединението !
  Целта е поне е десницата да бъде съставена от политически джуджета (а още "по-добре" и ако да не влезат в Парламента), така че да не участват в управлението на България.
  Управлението да бъде винаги запазена територия на мафията !

 6. 6 Профил на Константинов
  *****
  Неутрално

  New Yorker!
  Ама нали бяха обединени тези десни! Явно си забравил или въобще не си знаел че Костов беше шеф на СДС и бивш премиер на България! Тогава Балкан беше по "продаден" за 150 хиляди долара на Гад Зееви! Преди това като финансов министър Костов освободи от акцизи върху цигари и алкохол фондация "Сапио" - срещу какво? И досега няма разследване.
  На това rash му казва "носеща духа на промяната и идеите на ранното СДС"! Какъв дух на промяна бе? Дух на "Балкан" ска приватизация, Командирстване, крадене, разруха и мошенничество!

 7. 7 Профил на софиянец
  *****
  Разстроено

  Стига сте плюли по Костов, престанете с тези лъжи по негов адрес. Човека не е светец, ама е класи над Доган, Станишев, Куборгодски и Милен Велчев и направи много за България. Кой я изведе от кризата 1997 г. предизвикана от БСП, кой постави основите довели до влизането на България в Европейския съюз и НАТО, кой притисна Мултигруп и мутрите. Че при негово управление е имало корупция е имало ама сега да не е по малка, пък и с тия внедрени агенти на ДС и мръсници като Орешарски, Бисеров, Софиянски, Йордан Цонев какво е можел да направи. Тези имат ли морал според вас и не приписвате ли техните грехове на Костов.
  И не го обиждайте на циганин само защото е мургав, циганин по душа е Сакскуборгодски с неговите хитри малки очички и голям нос, а не Костов.
  Проявете малко благодарност за правилните стъпки, които предприе неговото правителство след 1997 г. .

 8. 8 Профил на Ганьо
  *****
  Неутрално

  Прав си Константинов ! Ама не можеш да си представиш колко си прав ! Трябва да се гледа не напред, а винаги назад и, най-важното, да се вадят от 9 кладенеца вода, за да се види, че по-лош от Костов няма и че по-вредно управление от неговото за България не е имало. Друго си беше при управлението на Андрей Луканов, Любен Беров, Жан Виденов и Саксофонски ! Друго си е при Сергей Дмитриевич ! На всичко отгоре този олигарх-вегетарианец Костое е и от боята т.е. самшият му материал е некачестевен ! Не е бял и пухкав като Сергейчо ! Нито е тъй мъжествен като Ахмедчо ! А пък р това ДСБ и СДС - кучетата да ги ядат ! Нали така ?

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 10. 10 Профил на НЯКОЙ
  *****
  Неутрално

  Дано се обединят иначе рискуват да отпаднат от следващия парламент и гласовете за тях да се преразперделят към БСП и ДПС. Това ще бъде голяма трагедия за България и за сините избиратели, които са от най-интелигентните българи, а това най-вероятно ще ги накара окончателно да напуснат България. Мнението ми е пристрастно защото аз съм от тези сини избиратели. Но на Костов и Мартин Димитров искам да кажа, че ако не намерят начин да се обединят за изборите, то аз ще гласувам за Б.Б. поради опасноста гласа ми да отиде на вятъра, а по добре за Б.Б. отколкото на вятъра.

 11. 11 Профил на Инвеститор
  *****
  Неутрално

  Стига с този Костов бе.Се назад гледате.Бил оправил нещата някога си.Да ама не ги оправя сега.Сега е времето на Борисов.Костов иска не иска ще се наведе.Там в тяхната партия има други по-способни и отговорни към страната.Атанасов сам струва много повече,а Москов,а Бъчваров.В СДС също има способни единици.Вие тука само Костов та Костов.
  Борисов трябва да решава.Пред него е голямото предизвикателство.ЕНП си каза решението.Бойко Борисов сам ще призове необходимите хора когато трябва.Многото баби никаква не я вършат.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 13. 13 Профил на K
  *****
  Неутрално

  Какво "обединение" с Иван Костов, та той си е изпечен Марксист - Ленинист, в допълнение и съвършен болшевик!

 14. 14 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Явно винаги ще се намерят хора, които да гледат да пречат нещата да се движат в правилната посока.
  Пожелавам успех на Мартин Димитров, дано издържи на простотията.

 15. 15 Профил на Шина
  *****
  Неутрално

  Щом Дора Хрисотва, зам.председател на СДС, след избора се е радвала и поздравила Мартин Димитров, а сега оспорва този избор в съда, не е ли очевидно, че някой й дърпа кънците отвън? А може ли някой да каже, колко са вътре тия отвън!

 16. 16 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Г-н Някой / 10/ по времето на Тодор Живков по избори някой си пръднал в трамвая и друг се обадил: " този глас за ОФ власт".

  Та и вашето "гласуване" - същата работа!

 17. 17 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Забележително е, че в псуването срещу Костов се въртят винаги 3-4 примера (естествено с Балкан на чело). Ако не сте забелязали, от известно време имаме по толкова скандали НА СЕДМИЦА.

  Пожелавам скорошно обединение на СДС и ДСБ. Останалите от рояка са дребни мошеници и нямат място в политиката.

  gradinko.bg
 18. 18 Профил на !
  *****
  Неутрално

  ... " и този глас за ОФ власт"

 19. 19 Профил на П
  *****
  Неутрално

  Ало, К ! ДСБ не е едноличвна собственост на един човек ! В ДСБ има много елитни специалисти и качествени хора, зад които стои половината син електорат !

 20. 20 Профил на job45309513
  job45309513
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Време е да изчистим СДС от "къртици"! Или работиш за партията, или работиш против нея.

  Валентин Стоянов, член на Контролния съвет на СДС

 21. 21 Профил на прав си градинко
  *****
  Неутрално

  На комунистите само им дай да плюят срещу Костов. От 8 години как не им омръзна да се оправдават за всичко все с него, вместо за се позсрамят от това докъде ни докараха самите те. Костов е правил грешки, но по негово време и те и Доган бяха безгласни букви и ще бъдат отново такива ако той участва в следващото управление. Затова и така ожесточено го плюят. Най-богатите и крадливи "българи" са Симеон, Доган и всичката тази пасмина около БСП и президента.

 22. 22 Профил на SDS
  *****
  Неутрално

  Ако мислено се върне човек 20 години назад, и види СДС и БСП за какво се борят, ще си помисли че СДС е победило.
  Почти 90% от това, което СДС искаше днес е факт:
  1. Преобладаващо частна собственост
  2. Има свободни избори
  3. България е член на ЕС и НАТО

  Парадоксално, но днес БСП е най-силната партия, а СДС се разби на парчета и много отслабна.

 23. 23 Профил на SDS
  *****
  Неутрално

  Мартин Димитров е интелегентен и свестен човек.
  Има разбирания каквито е нормално да има един десен политик.
  Най ми допада че говори разумни и прагматични неща, а не филосовства по принцип.
  Това че е икономист е също плюс, особено в времена като тия.

 24. 24 Профил на blast
  *****
  Неутрално

  да изчезват,да се махат,то от тях няма полза,ега ти дебилите

 25. 25 Профил на видял
  *****
  Неутрално

  Мартинчо, спри да се снимаш със сини богаташи от рода на Надка с марксисткото чело, Костов и т.н.
  Тези които изхвърлиха костов от властта са много ...

 26. 26 Профил на Константинов
  *****
  Неутрално

  Ганьо!
  Съгласен съм с теб че трябва да се гледа напред, а не назад. Именно затова ДСБ - Костов трябва да бъдат изхвърлени от политическото пространство защото Костов е миналото на СДС и дясното пространство за България и ако продължва да присъства бъдещето на дясното пространство ще се нарича Бойко Борисов!
  Защо БСП въпреки Луканов, Премянов, Виденов, и т.н. е пак на власт? Защото виждаш ли някъде сред лидерите им Виденов, Премянов, Томов и т.н. издънили се политици? Не, виждаш нови лица Станишев, Миков и т.н. Ако загубят изборите след 4 години други ще се появят и ако ББ се провали тогава с нова сила пак ще превземат парламента.
  Не можеш да си партия на промяната със стари муцуни на чело, особенно ако пък тези муцуни са Костов, не дай си бог, Муравей, Божков, Тагарински и т.н.!
  Защото в такъв случай народа ще трябва да избира между ББ и Станишев и пак ще ревете във форума че българина бил прост и не ви разбирал "Балкан" ската политика!

 27. 27 Профил на Инвеститор
  *****
  Неутрално

  Хей провокатора,
  Сега е важно кой командва парада,а не кой какво иска да бъде.Другите да се държат като нормални безгласни букви.Аман от лигавене за отминали времена.Важно е и кой назначава командващия.Ти да не си против ЕНП?

 28. 28 Профил на Miro
  *****
  Неутрално

  Според мен когато Костов се отцепи от СДС нанесе много голям удар на СДС. И досега СДС не може да се съвземе от него.
  Някакси се създаде впечатление на разпад и разруха с това цепене на парчета и партиии - ССД, ДСБ, Бакърджиев, и т.н.
  Това доведе до подигравки за края на СДС и даде мегдан на други партии, най вече ГЕРБ да заеме освободеното пространство - природата празно място не търпи.

  И какво искаше Костов преди 4-5 години толкова различно от СДС, та трябваше да прави нова партия? Не се сещам нещо така от раз. Основното си беше, че не можа да преглътне, че може друг да е над него. И удари теслата и на СДС, и на себе си.
  И сега 5 години по-късно иска обратно. Сега какво се промени пак във възгедите му за 3-4 години - пак не се сещам.

  Струва ми се че на Костов Макиавели му е настолно четиво.

 29. 29 Профил на Miro
  *****
  Неутрално

  Според мен СДС трябва да си участва самостоятелно на всички избори.
  Стига с тия турлю-гювечи, сбирщайни с куцо и сакато, само и само да изглежда повече!
  Та под името СДС влезе и такъв палячо като Яне Янев. Кои още - Любо Дилов- син, Капон, онзи от Демократическата партия, ... сигурно има и други такива. Това е порнография. Пародия.
  Самостоятелно и също така под името СДС, а не обединение за незнам какво си. Аз поне под такъв вид бих гласувал за СДС.

 30. 30 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Я провокаторът да пусне някой линк за Гоце и Серго.

  Защо ако не да?!
 31. 31 Профил на Любо
  *****
  Неутрално

  Аз за СДС ще гласувам, когато се коалират с ДСБ. Иначе аз гласувам за Костов. Може да сме 10 хиляди, може да сме хиляда, все ми е тая. Ако ми искат гласа да се колират с ДСБ.

 32. 32 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  SDS!
  Мда, много си прав, БСП осъществи платформата на СДС от преди 10 - 15 години. И да си спомним че през 2006 година всъщност СДС и Костов ни убеждаваха че България не трябва да бъде приета в ЕС тъй като не била готова и ред други измислени причини, като по този начин работеха против собствената си платформа и против стараната си.
  Въпреки падащия рейтинг БСП остава най - добре организираната политическа сила, а СДС си остава неорагнизиран и разкъсван между Костов и ББ.

 33. 33 Профил на Miro
  *****
  Неутрално

  Ако се коалира СДС с други партии, ще стане нещо както беше БНС на предните избори - земеделци, ВМРО, Софиянски. Нищо общо с нищо общо, само една цел - да се докопат до парламента. Никакви общи принципи, ако въобще някои от тях имат някакви. 4 години си кесиха там, без да се чуе че ги има. Сега се прегрупират с същата цел - да се намушкат пак в парламента.
  Не ми се иска СДС да стане такава пародия, се съм гласувал 20 години за тях за това.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 35. 35 Профил на velizar
  *****
  Неутрално

  Добре, СДС върви към изчезване, СДС е политически труп и т.н. с една дума не е влиятелна политическа сила- изявления по медиите на знайни и незнайни политици, политолози и журналисти. Ами тогава като от нея нищо не зависи, защо въобще се занимават с нея? Нали знаете "за мъртвия или добро или нищо"/пепел ми на езика/
  А забелязали ли сте, че винаги когато в СДС започне някаква промяна започват да излизат компромати, скандали и дирижирани активни мероприятия.
  Знаете ли коя политическа партия е имала най-много лидери от началото на прехода? Знаете отговора! И то повечето отстранени в точния момент и от точните хора. Ченгета има във всяка партия. Те си вършат работата.
  А нали знаете ли партиите с еднолично управление от началото на прехода - НДСВ, ДПС, АТАКА, ГЕРБ/формален неформален лидер, 2 във 1 все тая/./БСП имаше няколко лидера/
  Така, а сега си отговорете на въпроса: Защо в тези партии не се критикуват лидерите, няма скандали раздухвани от медиите, или ако има нещо то по-скоро е от рода на ПР-кампания. Ако имате акъл, ще си отговорите.
  И последно, като заключение: Излиза, че СДС който от 8г. не е в управлението на държавата е виновно за всичко ставащо в държавата, и трябва да се гледа под лупа. Що толко хора се интересуват от съдбата на СДС?
  А, и незабравяйте Костов /не съм му фен/ , но той е виновен за глобалното затопляне, финансовата криза, за нарушената миграция на на розовия пеликан и намалената популация на червеногушото коприварче.
  А, къде е Доган бе, а Симеон къде е? Останаха Станишев и бат Бойко да си ги мерят медийно.
  Най-добре е да дойде Батко! 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 38. 38 Профил на VanHalen
  *****
  Неутрално

  Плюса на СДС е че не партия-човек.
  Тя е една от малкото партии в България, които не са организации, направени да облужват един човек.
  Причината е че все още/?/ има останки от някаква идеология /много хора си мислят че това е лошо, но това е спойката за партиите и на Запад/.
  Хората са преходни, идеите остават.
  Не случайно БСП е на 117 години. Тя не зависи от един, два или сто човека. Тя е социалистическа /лява/ партия. Има идея.
  Две други партии донякъде с идея са ДПС - малцинство и Атака - национализъм. Те също имат шанс за дълголетие.

  Другите партии в БГ изгряват докато лидера им е популярен и си заминават като му мине модата:
  БББ - Жорж Ганчев, отиде си с него
  ГОР - Александър Томов, отиде си с него
  Гражданска партия - Богомил Бонев, отиде си с него
  НДСВ - царя, отива си с него
  ССД - Софиянски, отива си с него
  ДСБ - Костов, отива си с него
  Земеделци-Х/Мозер, Пинчев.../ - ясно
  Радикали - Бакърджиев ...
  Новото време - Кушлуков ...
  ВМРО - Каракачанов /псевдонационалисти/
  и прочие друго партии-човеци ...

 39. 39 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  Аз за това по принцип гласувам за СДС.
  Това е всъщност дясната партия в България
  /единствената наистина партия, както написах в предния пост/.
  Всички дргуги "дясни" партии са партия-човек.
  СДС единсвена има шанс да оцелее и да е дълголетна.

  П.П.
  Забравих най-голямата в момента партия-човек - ГЕРБ.

 40. 40 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  VanHalen!
  Съгласен съм с теб. СДС има бъдеще ако се дистанцира от Костов и се средоточи на идеята! Спрете личните распри изгонете въпросната Дора Христова моментално щом подава жалби против партията си и се средоточете на идеята!
  По - малко държавно участие в икономиката, решителна борба с корупцията и повече подръжка за малкия бизнес. Бъдете повече Българофили и по - малко Русофоби. Подхождайте прагматично в отношенията с Русия, ЕС и САЩ. Подкрепете всички проекти които ще доведат до създаване на работни места и приток на капитал в България. Привличайте млади и образовани хора, особенно със западно образование, обърнете се местните политици печелели по няколко мандата - те знаят как се печелят избори.
  Тогава ще имате шанс за бъдещето! България има нужда от алтернатива!

 41. 41 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  Помислете колко партии са имали повече от един лидер?
  БСП, СДС, май за други не се сещам...
  Има направо пародии:
  Доган - 20 години лидер
  Каракачанов - 20 години лидер на ВМРО.
  Това е показателно.
  Партия която е направена като храм за почитние и възхвала на една божествена личност, не е партия. Това е клуб.

 42. 42 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ЧЕРНИМ ХОРАТА ОТ ОПОЗИЦИЯТА ??
  К0Й ЩЕ НИ ИЗВАДИ ОТ ДУПКАТА НА ТРИГЛАВАТА ЗМИЯ? НАЛИ
  ОПОЗИЦИЯТА, КОЛКОТО И НЕЗАДОВОЛИТЕЛНА ДА Е ЗА НЯКОИ ?
  ИДВАТ ИЗБОРИ '09 - ТАКА СЕ НАСТРОЙВАМЕ ЗА НЕУЧАСТИЕ -
  А ТО Е САМОУБИЙСТВО ! НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ИЗТЪКВАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ НЕЩА НА ХОРАТА , ЗА КОИТО ДА СЕ ХВАНЕМ...
  БЕЗ ГРЕШКИ ЛИЧНОСТИ НЯМА И НЯМА И ДА ИМА /вкл. ти и аз/

 43. 43 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  Българан,
  и аз това искам.
  Повече прагматизъм, по-добри условия за бизнес.
  От там идва в крайна сметка парите за всички в държавата.
  И за работници, и за държавни служители, и за пенсии.
  Стига плитък популизъм, тип да дадеме на народа. Нищо не се дава /и от небето даже не пада/, всичко се изработва по един или друг начин!
  Външната политика трябва да е функция на бизнес интереса на Държавата.
  България няма приятели , тя има интереси!
  /малко да поплагиатстваме от ингилизите/
  В интерес на стабилиноста на държавата е да има силна дясна про-бизнес партия. Аз СДС ги привиждам най-близпп до това.
  Мартин Димитров е много добър избор.
  /и Пламен Юруков беше много грамотен човек, добри идеи имаше за малко правителство и други неща /

  Стига с тия щуротии за комунисти и ДС!
  Аман от шпиономани.
  Спрете филмите, четете малко повече книги, и си мъдайте мозъците.
  Стане, квото стане - ама то ДС-то, ама то комунистите, ама то марсианците!

  Реална смислена прагматична дясна про-бизнес политика!

 44. 44 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  bulgarin v usa,
  пиши братче като хората, че ми се изчекнаха очите да ти разчета писанията.
  По принцип си прав, ама с 10 партии накуп няма как да стане.
  В САЩ колко партии има? Две - една по-лява - Демократическа, и една по -дясна - Републиканска.
  То това е и устоичивия модел за една държава, навсякъде е така.
  Не си прави всеки партия да му веят вятър щото е най-великия.

 45. 45 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  Някои неща които не ми харесват в ДСБ:
  1. Партия-човек, храм на Костов.
  2. Разцепиха СДС.
  Отслабиха десницата и дадоха мегдан на популисти - ГЕРБ.
  3. Тресе ги шпиономания и "антикомунизъм" повече от нормалното.
  20 години след края на комунизма, още тема номер едно им е борбата с комумизма. Докога? Аз още толко години и ще се пенсионирам, те още ми се борят с комунисти от моито тинейджърство.
  5. Липса на принципи.
  Против ГЕРБ, сега с ГЕРБ.
  4. Изпаднаха в полпулизъм.
  Против плоския данък /дясна партия!?/. Подкрепят стачки /дясна партия!?/

 46. 46 Профил на ККК
  *****
  Неутрално

  Според мен ДСБе пречистеното СДС!Направи се за да запази идеите!Затова е мразено от радоновци и всички дека са у лево селски хитреци от текезесарски тип!Малка, но с тежест тя в повечето случаи сама се бори доколкото може разбира се, да не се срамуваме че сме българи и руски подлоги и да заемем мястото се в Европа!Но ДСБ+СДС е разбира се най добрия вариант!

 47. 47 Профил на Kostov
  *****
  Неутрално

  Само СДС!
  Зарязвам ДСБ и влизам в СДС отново, като редови член.

 48. 48 Профил на Иван.
  *****
  Неутрално

  Каква безпаметна,злобна и заблудена маса писачи!Абе хора има
  ли останала малко памет и обективност у вас.Забавихте ли
  защо рухна комунизма у нас.Спомнета си доклада на Петар Младенов пред Ц.К.за иконом.разруха на социализма.Спомнете
  си за Лукановата зима ,да ставаш в 5 часа и да чакаш до 8 часа
  за един хляб и едно мляко.При това Т.К.З.С.и промишленоста
  бяха държавни.А1997г.финансова криза,банкови фалити,3000
  лв, долара,пенсии 10$.Забравихте ли? И кой ви избави от всичко това? Кой създаде нова България.Един велик човек-
  Костов.Защо плюете .Имате ли памет? Защо фалира "Балкан"-
  4000 пилоти стачкуват за1500$ заплата,а пилотират 10
  самолета ТУ,който не летът до западни летища.Каде му е
  богатството на Костов,като живее в къща построена преди
  10.11.1989г.Разберете само той може да изведе Българиа
  от този батак в които е изпаднала сега.
  Иван.

 49. 49 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  До Ван Хален
  Малко ми е трудно да се съглася с теб за определението на партиите в САЩ! По-скоро и двете са смесене В смисъл, че републиканците прокарват дясна икономическа политика, но отношението им към различни свободи на гражданите (относно аборти, бракове между хомосексуалисти например) е ляво! И обратното - демократите изповядват по-скоро леви икономически идеи и по-скоро десни относно правата на гражданите. Всъщност в САЩ има и една трета голяма политическа сила - а именно либертарианците, които можем спокойно да наречем десни, защото идеите им са за максимална свобода и в двете отношения.
  А иначе, чини ми се, че Мартин Димитров е най-читавият политически лидер в момента, макар да се прави малко на републиканец (В смисъл, че не виждам как би се съгласил да се разрешат бракове между хомосексуалисти, примерно )

 50. 50 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  Иване,
  ето това не харесвам точно което и ти показваш.
  Преклонението пред един човек. Това не е продуктивно.
  Няма незаменими хора.

  Иван Костов беше продукт на времето, както щеще да е и друг на негово място. И друг да беше, щеше да свърши приблизително същите неща. Ситуацията и времето го изискваше. Той не ги е измислил тези нужни тогава реформи.
  ТОй беше на нужното място, в нужното време.
  И свърши много добра работа.
  Силен характер е - да. Това много му помогна да направи най-важните реформи за България след 10-ти.
  Той БЕШЕ най-добрия премиер след 10-ти , категорично.
  Без реформите от 1997-2001 щяхме да сме наникъде.
  Тояно тези тежки реформи му свалиха рейтинга, Несправедливо, и факт.Няма да е популярен още дълго. Хората сега не могат да оценят важноста на свършеното.
  Остава в историята, сигурен съм че ще го оцени.

  Времето сега е друго, иска нови хора.
  Живота продължава, място за сръдни няма.

 51. 51 Профил на Васко де Гама
  *****
  Неутрално

  Що толкова много се говори за един мъртвец-Иван Костов. За политически трупове само добро. Ванката ако беше демократ отдавна да си е подал оставката! Ма тя властта е като дрога! Какво дясно,какви 5 лева? БСП е дясната партия в БГ, тя въведе плоския данък! Тя е партията на едрите биснесмени, като Гергов и прочие ... Изберете си ББ и след изборите пак ще плюем по новия министер-председател. Щото сме тъпунгери и стадо овце за стрижене.

 52. 52 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  Van Halen,въобще не става дума за преклонение пред който и да е. Костов промени няколко неща:
  ВИС и СИК
  Продаде куп фалирали предприятия,хранени на държавна ясла, включително фалиралия "Балкан" с постоянно арестувани самолети , поради неплатени такси , ниво на шум, непозволено по западните стандарти и т.н.
  за четири години започна реформи в пенсионната и здравната реформа- непродължени от никой след него
  руска авиация не бе допусната да прелети над България за Югославия
  изпъди руски агенти
  два пъти годишно бяха увеличавни по 10% пенсии и заплати плюс тринайста и четиринайста заплата и пенсия за Коледа и Нова година
  Това не е всичко- хората трябва малко да напънат главите си и да си спомнят-държавата се промени за тези четири години след Виденов ,за когото нищо не се споменава.И.К. пое празна хазна-2001 година в хазната имаше 7 500 000 лева/ по спомен/! Все едно не е управлявала БСП?! Това би трябвало да накара обществото да се замисли , а да не повтаря папагалски - Костов направи страшни поразии и за всичко е виновен. За измамата на Кобурга пък е излишно да се споменава- величествена подлост!!!
  След всичко направено да оправдаваш личните си провали с Костовото управление е само управленска безпомощност! Кой на висок глас ще си признае- не мога да управлявам!Най-малко БСП.

 53. 53 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  ККК!
  "Според мен ДСБе пречистеното СДС!"
  Ама колко си прав! ДСБе е прочистено СДС от всичко неКостовско! Костов чисти, чисти СДС от "заговоници" против едноличното му управление, че като се наложи да дава обяснение за изборните загуби на СДС реши да отреже и да си създаде "прочистено" ДСБ от всичко дето му пречи и му търси отговорност! Ама откъде накъде ще му търсят сметка за изборната загуба на СДС? Той е Господ и ако електората не го следва - майната му на електората!
  СМЕШНИ СТЕ ЕЙ! ТАКА ДО НИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕТЕ И БСП ЩЕ СИ УПРАВЛЯВА ДО ВЕКИ ВЕКОВ - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!

 54. 54 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  Александър97
  точно това съм написал, което и ти казваш.
  Най-важните реформи се направиха 1997-2001.
  Икомомически, началото на здравни и пенсионни, и т.н.
  Най- важното нещо - БОРДА. Забраната месните власти да печатат пари е супер важно за държава като България.

  Точно за това Костов изгуби авторитет. Това са тежки реформи, хората ги помнят с лошо. Време трябва да се оцени колко са били важни. Оттук идва факта че вече не може Костов да е начело на десницата. Малък рейтинг има, така да се каже.

  НО:
  1. Като всяко нещо и СДС е било екип от хора.
  ЕКИП.
  Това е ключовата дума, както навсякъде.
  Един човек сам е нищо.
  Затова като се каже това САМО КОСТОВ МОЖЕ незнам си какво, ми звучи тъпо.
  2. Костов им удари теслата на ЕКИПА СИ през 2004,
  от егоизъм. Не преглътна има и други хора с амбиции, не е там сам. Не може да е вечен и другите да му кланят.

  Времето сега е друго, иска нови хора.
  Живота продължава, място за сръдни няма.

 55. 55 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  И друго да кажа:
  В основни лини нещата които имаше да се вършат след краха 1996-1997 и Виденов, бяха ясни и почти всичко беше предписано от МФВ и другите финансови институции.

  Костов беше човека които ги изпълни. Нелошо, прилично дори. Но и друг да беше, и той щеше да ги изпълни. Тезата че това са гениални ходове, са малко пресилени. Беше нужния човек на нужното място, и свърши работата.

 56. 56 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Ами то май Софиянски даде старта на стабилизацията и въведе борда. Костов след това грабна "приватизацията" и докара Божков който пък докара Гад Зееви и тогава се започна да се пълни гушата!

 57. 57 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  Ван Халенчо,
  Костов удари тесла на дс-тата от екипа си, когато стана ясно кои са! А не на екипа си

 58. 58 Профил на Van Halen
  *****
  Неутрално

  RedZax,
  айде старата 20 годишна песен за -то ДС.
  А масоните и марсианците къде ги забрави

 59. 59 Профил на Емигрант
  *****
  Неутрално

  RedZax
  Абе хайде стига с тия ДС - та, КГБ - та, комунисти и т.н.! Хората в Чехия, Полша, Унгария, Германия и т.н. отдавна вече забравиха за тези понятия и си развиват държавите, а в България продължавате с тези глупости. Ако някой ти каже нещо на преко и веднага го обвиняваш че е комунист и ченге! Като че ли Костов не е бил комунистически преподавател и че жена му не е била партийна секретарка. То няма значение за мен ама защо все другите ги обвиняват в комунизъм и ченгеджийство? Защото нямат аргументи и се осраха като управляващи!

 60. 60 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ИЗТЪКВАТЕ ГРЕШКИТЕ, ДА ВИДИМ ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМ ?? КОИ СА ТЕЗИ НЕОБХОДИМИ НОВИ ХОРА - НЯМА ГИ В МОМЕНТА ИЛИ ГИ НАЗОВЕТЕ.... ТОГАВА КАКВО...??
  ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗУВА НАЛИЧНОТО, А АКО СЕ ПОЯВЯТ НОВИ ХОРА, ПО ЧИСТИ И КАДЪРНИ.......КАКВО ПО - ДОБРЕ ОТ ТОВА.....НО ДО ТОГАВА КАРУЦАТА ТРЯБВА ДА ИЗТЕГЛЯТ НАЛИЧНИТЕ.....ДРУГА АЛТЕРНАТИВА НЯМА ЗА МОМЕНТА/за съжаление/

 61. 61 Профил на Panasonic
  Panasonic
  Рейтинг: Неутрално

  До Инвеститор №4
  Виж сега мой човек, пак се изказваш неподготвен.
  Казваш, че "Трябва ново дясно пространство от абсолютно нови хора-специалисти и подготвени експерти във всяка област." Да ама имаш проблем, защото всички тези експерти са в ДСБ. За това любимеца ти питекантропа-мутра Бойко Борисов се сваля на ДСБ. Нали тя била изчезваща, стопяваща се и т.н.

  Ако продължаваш да пишеш такива глупости ще трябва да те включим в градацията за тъпота, която би изглеждала така:

  Тъп

  По-тъп

  Най-тъп

  Инвеститор №4

 62. 62 Профил на един от многото
  *****
  Неутрално

  АЗ СЪМ ЗА КОАЛИЦИЯ СДС- ДСБ.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ОТ ЛУКАВИЯ!

 63. 63 Профил на ясно
  *****
  Неутрално

  Съвсем ясно е че единствения шанс Бойко Борисов да получи подкрепа (ако има нужда и иска) в новия парламент е движение "Напред".

 64. 64 Профил на друг един от многото
  *****
  Неутрално

  Много провокатори във форума срещу обединението на десните сили. Това означава, че страхът от обединеното дясно е налице . Иначе не биха хабили мастилото си.

 65. 65 Профил на Храбър
  *****
  Неутрално

  Аз ще гласувам за ДСБ на изборите, без значение дали ще се обединят със СДС или не. При всички случаи обаче най-добрият вариант за България (не само за дясното) е СДС и ДСБ да се обединят. Всъщност, то обединението вече е започнало. В Русе например.

 66. 66 Профил на B.A.
  *****
  Неутрално

  Гъди гъди малки Христови и други преустройство- подобни мекотели, които скапват СДС. Още колко много има от тях в сърдцето на промените. Само че работите не стават само със сърце и плямпане, а с къртовска работа на знаещи хора.
  Заради това съмот ДСБ и подкрепям Мартин Димитров.
  Успех на обединението!

 67. 67 Профил на Iwan Kostov
  *****
  Неутрално

  Другари,
  нека да си кажа - с 1% подкрепа трудно ще вляза в следващия парламент. Трябва да се намери някакъв изход, мдаааа...

  Сега... верно че Бойко ми викаше Гаргамел, пък аз го уплюх че е мутра, ама сега айде минали работи ...Интереса клати феса, както казва Догана, хихихи. К'во да му не е зле на Доганчето?

  А за СДС, хм...Това младото момче Мартинчо ще го преметна, нема да ми се опре. Къде ще ходи, като бате му Костов го омае едно хубаво, шъ клекне.

  Трябва да се закача за някои, ма** му стара, нема начин с тоя 1% ще се издъним на изборите и ще ми се смеят после. Ако изпадна от парламента, какво ще правя? Остави ги тия дето разправят че съм скътал некои лев, не са прави. Може пък да се върна сега да преподавам политикономика в ТУ-то. То сега виж как Карл Маркс пак излезе на мода, национализация едно друго...
  Ще се окаже че много добре си ги разбирах навремето нещата, не случайно исках да влеза в БКП....

  Ей спомени, спомени...Ама да се върнем към реалноста. Основния въпрос сега е кък кои да се качна, да ме извлачи до следващия парламент? Хмммм...., кои , кои да преметна?

 68. 68 Профил на ХЪШ
  *****
  Неутрално

  Първи училищен ден в едно средно училище в САЩ. Учителката представя нов ученик - Такиро Сузуки от Япония.
  > Часът почва и тя казва:
  > Сега ще видим дали познавате историята. Кой е казал "свобода или смърт"?
  > Никой не знае, но Сузуки вдига ръка:
  > Патрик Хенри, Филаделфия, 1775 г.
  > Много добре, Сузуки. А кой е казал "Държавата е народът и като такъв никога не може да умре"?
  > Сузуки става:
  > Ейбрахам Линкълн, Вашингтон, 1863 г.
  > Учителката поглежда другите деца и им казва:
  > Засрамете се, деца! Сузуки е японец, а знае по-добре от вас американската история.
  > Тих глас от последните чинове:
  > Да им го начукам на японците!
  > Кой каза това? - изкрещява учителката.
  > Сузуки вдига ръка:
  > Генерал Макартър, Пърл Харбър, 1941 г. и Ли Якока на събранието на акционерите в Крайслер, Детройт, 1982 г.
  > Учениците стоят в пълна тишина, когато пак някой се обажда:
  > Да go духаш!
  > Учителката, извън кожата си:
  > Стига вече! Кой беше това?
  > Сузуки:
  > Бил Клинтън на Моника Люински, Белия дом, 1997 г.
  > Някой друг извиква:
  > Сузуки е лайно!
  > Сузуки веднага отвръща:
  > Валентино Роси, мото-състезанието Гран-При в Рио де Жанейро, Бразилия, 2002 г.
  > Всички изпадат в истерия, учителката припада, а на вратата се появява директора:
  > Да го ‘еба! Никога не съм виждал такъв хаос.
  > Сузуки е готов:
  > Министърът на финансите Пламен Орешарски, за положението в БГ, 2008 г.

 69. 69 Профил на Pencho
  *****
  Неутрално

  Горния виц е много як!

 70. 70 Профил на  ЛУДИЯ
  *****
  Неутрално

  Застреляйте Бисеров като куче и всичко ще си отиде на мястото.

 71. 71 Профил на SDS
  *****
  Неутрално
 72. 72 Профил на vmarinova2
  vmarinova2
  Рейтинг: Гневно

  Господа от СДС ,
  обръща се към вас един най-обикновен гражданин, който някога беше идеалист и гласуваше за Вас. СДС, ако не предприемете обединение с ДСБ и заедно не изработите политики за УПРАВЛЕНИЕ на европейска България сте обречени и ще отидете в историята. Ние обикновените граждани с десни убеждения искаме България да върви към своето европейско бъдеще, където в основата е спазването на ПРАВИЛАТА.
  Спрете с дрязгите, Спрете със недалновидното си поведение, и не гледайте назад.
  Ние обикновените граждани с десни убеждения искаме да получим от вас отговор на следните въпроси, касаещи бъдещото на нас и нашите деца и ако тези отговори ни задоволяват и повярваме, че наистина ще изпълните поетите ангажименти , ще гласуваме за Вас.
  Чакаме от Вас не дрязги и дребни сметчици , а отговори на въпросите:
  1.Нуждае ли се България от нова Конституция и ако да какво предлагате?
  2.Как и с какви реформи ще върнете доверието на Европа и европейското финансиране?
  3.Как и в какви срокове ще реформирате съдебната система и правоохранителната система?
  4.Как и в какви срокове ще реформирате здравната система?
  5.Как и в какви срокове ще реформирате образователната система
  6.Как и в какви срокове ще отстраните всички административни пречки пред бизнеса.
  7.Как ще се преборите с корупцията и мафията?
  8. Как ще намалите енергийната зависимост на страната от Русия.
  Сега, когато цял свят се възхищава от Обама не е лошо да се поучите от него, как се обединява нацията в условията на криза. Обама се върна към корените на американската демокрация и това, което са завещали Линкълн и дедите му.
  Би следвало и ние да се обърнеме към завещанието на нашите деди, основатели на съвременна България. Посланието им е просто и седи на входа на Народното събрание.
  "Съединението прави силата"
  Запомнете това послание и знайте, че ни омръзнахте с вашите лични дрязки и нападки.
  Искаме да ни представите визията си за развитието на Европейска България чрез разработени конкретни политики.

 73. 73 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Анонимен,
  Кога си видял ясна програма от СДС и дериватите им, която да се изпълнява след избори и да не отиде в коша, ако случайно са седнали да пишат нещо, а не само да разчитат на "Кой не скача е червен!" и простотии по адрес на ДС? Даже да ми представят сега тия хора някаква програма с невероятни идеи вътре, не съм никак сигурен, че и при пълно мнозинство в парламента като през 1998-2002 изобщо ще изпълнят и една точка от нея.

 74. 74 Профил на The HunteR
  The HunteR
  Рейтинг: 409 Неутрално
 75. 75 Профил на До Атанас
  *****
  Неутрално

  Ами не съм се заглеждал по програмата на БСП (БКП), ама тя да не е изпълнена? Национално предателство, корупция, изхвърляне от ЕС ли е заложено в нея? Или газовата криза?
  Колко е добра червената програма?
  Не разбирате ли, че БСП разчита на гласоподаватели от най-бедните слоеве. За това нейната цел е да увеличи броя на хората от тези слоеве!

 76. 76 Профил на Хан Соло
  *****
  Неутрално

  Абе, кви СДС-та и ДСБ-та, кви десни партии, кви пет лева? ДЯСНАТА ПАРТИЯ В БГ Е БСП! Толкоз! И не се правете на по-големи идиоти отколкото сте!

 77. 77 Профил на Стоян Витов
  *****
  Неутрално

  ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК И ДОКАЗАЛ СЕ ДЪРЖАВНИК У НАС ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ Е г-н. ИВАН КОСТОВ !!! ДРУГИТЕ СА ИЛИ ЧЕРВЕНИ МЕКЕРЕТА ИЛИ МАЛОУМНИ ИДИОТИ... И ПРОСТО СА ЖАЛКИ...

 78. 78 Профил на Времето е наше
  *****
  Неутрално

  Просто невероятно е как вече повече от десетилетие СДС продължава да бъде заложник на корупцията и арогантната престъпност. Положителното е, че през всичките тези години СДС се самоочиства от паразитите: Данчо Цоневци, Христо Бисеровци, Софиянски са зад борда, политически трупове, които обаче в разложението си продължават да тровят тялото на десницата. Обединена около почтеността и нетърпимостта към политическата корупция десница има всички шансове да надделее. Хората, които търсят алтернатива на беззаконието и мръсотията ще гласуват за нея. Борисов е непоносим за тях, поради полицейските си корени и пагони. Но самият той се ориентира в подкрепа на такава десница. Този сценарии и очакваното отдръпване на електората от ДПС ще остави старите паразити на СДС извън парламента, затова те със зъби и нокти ще се борят да го предотвратят. Показват го систематичното оплюване на Иван Костов по всички форуми и неприкритата неприязън срещу Мартин Димитров. Дано двамата намерят сили и мъдрост за съвместен отпор. Дано също не позволят на останалите из партиите им паразити да ги обезкръвят и провалят.

 79. 79 Профил на Видолов
  *****
  Неутрално

  Пак идва "Жан Виденов" ден! Внимавайте!
  Вижте досиетата на тия, които работят срещу Мартин Димитров и срещу ОБЕДИНЕНИЕТО НА ДЕСНИЦАТА!

  Костов ПАК е виновен за всичко!
  Като чуха името му всички платени помияри се разлаяха.
  "Лобито на Костов" руши СДС от вътре!?!?!? Ега ти тъпотията!

  Костов и хората, които бяха с него, просто излязоха от СДС, защото не бяха съгласни с това, което ставаше там.
  Така правят почтените политици-разделят се, когато мненията им не съвпадат.

  Изглежда, че червените ги тресе треската от 1996-96 год. и пак почнаха с глупостите "Костов да върне парите".
  Това е добър знак - шубето от Костов е най големия страх!

 80. 80 Профил на Иван Кръстев
  *****
  Неутрално

  Вън лайната Сотиров, Радонов, Б. Бориславов, С. Иванов и др. противници на взаимодействието ДСБ-СДС. Обединение не е необходимо, а съгласувани действия за изритване на тройната мафия. Приказките срещу Костов наливат вода в мелницата на комунягите и ДПС-арите. Не Костов разцепи СДС, а такива като гореизброените го прогониха. Той доста дълго търпя простотиите им. Продадоха Балкан за 150 000 долара, но със десетки милиони дълг и на практика амортизирани руски самолети. Юруков тая сутрин отново дрънкаше глупости по бТВ. Като са глупаци да се явяват сами или да се обединят с курвите от Новото време и лайното Бакърджиев.

 81. 81 Профил на Гневно
  *****
  Неутрално

  До Витов
  Непременно! Особено като се сетя за РМД-тата! Или как заради негов човек, два пъти прекъсвал университета по слаб успех, не ме допуснаха до конкурс в един университет - за да няма неговия човек конкуренти! А бях симпатизант на неговата партия! Е, мога да продължавам до утре да изреждам добротели...

 82. 82 Профил на <Реалист
  *****
  Неутрално

  Обединение на десните трябва в пълен формат. Защо трябва да се губят гласове, всеки глас за дясната коалиция е важен. Престанете с глупостите коя партия е автентично дясна , кои са истински и кои фалшиви десни. Активните и предприемчиви хора ще гласуват за едно истинско широко десно обединение в което място имат всички които са готови да работят за каузата. Най трудно ще е при съставянето на листите за депутати, затова е необходимо да се проведат предварителни избори в десницата за излъчването на най добрите представители от десницата за депутати.

 83. 83 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  "Особено като се сетя за РМД-тата!"
  Приватизацията чрез РМД започна по времето на Жан Виденов, с главен PR Александър Томов.

 84. 84 Профил на Lili Kostova
  *****
  Гневно

  Абе хайде стига с тия ДС - та, КГБ - та, комунисти и т.н.! Хората в Чехия, Полша, Унгария, Германия и т.н. отдавна вече забравиха за тези понятия и си развиват държавите, а в България продължавате с тези глупости.
  Преди да ги забравят, ги ИЗХВЪРЛИХА от управлението. А ние ги забравихме, преди да ги изхвърлим. Затова ни управляват и до днес.
  Аз съм антикомунистка от 2006 година - прекалено малка съм била през 1989, за да съм наясно що е то комунизъм. Но сега, на 30 имам достатъчно опит, за да разбера колко ужасно нещо е бил и колко дълбоко е разял България. А когато видях действията на онова гнусно нещо, наречено Румен Петков, ми стана напълно ясно, че защитниците на комунизма могат да са или умни, или честни, но никога и двете.

 85. 85 Профил на nina
  *****
  Разстроено

  Kakvo obedinenie na desnite? Nima e vyzmojno?
  Poglednete FORUMA-kakvo razedinenie,kakva netyrpimost,kakvo nedopuskane na drugo mnenie!!
  I to zaradi edin chovek,a ne zaradi Bylgaria i bylgarite!!!
  Zsaramete se,bratia!

 86. 86 Профил на Още по-гневно
  *****
  Неутрално

  Костова, защото сте мангали! Не ме интересуват цветовете ви - крадецът си е крадец!

 87. 87 Профил на Народа
  *****
  Весело

  Двама мъртъвци си говорят.
  - "Брато ела да ми правиш компания в моя гроб. Поне ще имаме двойно повече панахиди"

 88. 88 Профил на van Love4
  *****
  Неутрално

  Моето семейство фалира по времето на Костов и все още не можем да се възстановим. Хора на Костов и сега водят дела срещу мен. Държа да подчертая, Александре, че никой от нас не е бил комунист и от поколения сме бедняци. Коалирани или не-никога за тях! Точно те са най-некомпетентните и непочтени хора в България.

 89. 89 Профил на Pepi
  *****
  Неутрално

  Стига турлю-гювечи с обедининия от куцо и сакато.
  Самостоятелно участие като класическото СДС!

  С тези обедининия влязоха Дилов, Яне Димката , и прочее неясни субекти. Нали за това им а партии, да ходят на избори, не да се комбинират като констуктори Лего за всеки избор.

 90. 90 Профил на BIG AL .. :::))))))))))))))
  *****
  Гневно

  ""Стига с тия щуротии за комунисти и ДС!
  Аман от шпиономани......
  Стане, квото стане - ама то ДС-то, ама то комунистите, ама то марсианците! ....""""...:::::::::::))))))))))

  Ами то , едни МАРСИАНЦИ, а не другарски синчета СВИВАТ мангизите от ЕС..Едни 'марсианци " , а не червени копелета- са "Уорън Бъфет или Пол Алъно-вците в България ..А и НИКОЙ 'марсианец , НЕ смее и и ревизия да им направи..То и един друг марсианец- Любен Гоцев- и камарила от милионери около него -'почтени", платили си данъците ..И една , невинна Мъргина , и черепи , и свинари и прочие ..ДОБРЕ, да ги забравим..) НО< ЗАЩО и ДНЕС , и СЕГА - крадат, рекетират, подкупват , партийно 'обгрижват ",,пазят от пандиз - свои и т.н.///
  ДЯСНОТО , освен всичко е . и.:..ЗАКОН, РЕД, СИГУРНОСТ , ТРАДИЦИИ /не червени/.,КОНСЕРВАТИЗЪМ - морал и религия , почтеност в бизнеса и т.н. .МОЖЕ ЛИ ДНЕС и СЕГА у нас - да БЪДЕ ТАКА ??? Марсианците ли са виновни ?? Те 'корумпират", крадат, подкупват, рекетират ,правят "супер крадливи проекти" по ЕС- мангизите ???..НЕ , не са те ...КОМУНОИДЧЕТАТА СА ...ФАКТ ..Или поне 95 % от копелетата са ..комуно клонинги ..) Това е положението...Е,... КАК да ги "ЗАБРАВИМ ???..Докато ни вкарат пак в Империта на злото ли ?? Или докато ни изгонят от ЕС ?? Дотогава ли да ги ."забравим ?? И да си траем ??А имат ли насищане червената ПАСМИНА ?? Някой от тях , спря ли ИЗОБЩО да ГРАБИ ?? ДС-МУТРИТЕ, умряха ли или са още живи-любен гоцевците ??,,КОЛКО МИЛИАРДА, ни СТРУВАТ , годишно, сега и днес , ТЕЗИ ТИПОВЕ ???>:) Да ги забравим !!??..

 91. 91 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  "Моето семейство фалира по времето на Костов и все още не можем да се възстановим."
  Даа, голяма трагедия! Поне опитахте ли да спрете алкохола?

 92. 92 Профил на BIG AL .. :::))))))))))))))
  *****
  Весело

  Разбире се , че клонингите ги е страх от ВСЯКО ОБЕДИНЕНИЕ срещу тях..Треска ги тресе.., че този път може и ЕС-съд да вкарва в пандиз ..И за това пълнят сайтовете..Искат с 15 % + ДС-ДПС - пак да ни "управляват"..И ще успеят, ако им се ловим на номерата..) Ще купуват гласове, ше вадят още досиета , ще плашат....НО ТОВА , което СЕГА сънуват е, че ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ГРАЖДАНИ ще са срещу тях..ЗАЩОТО са НЕГОДНИ, алчни ,корумпирани , руски агенти.. И това става все повече ЯСНО за всеки, който може да мисли..) Няма просперирала страна , управлявана от комуноиди или е била под опеката на Империята на злото..:)Просто НЯМА такава страна ..И не ми говорете за Китай- около 100 млн. живеят сносно и ЕДИН МИЛИАРД и 200 млн.- в мизерия ..))А за да тръгнем пак напред , е нужно ОБЕДИНЕНИЕ на НОРМАЛНИТЕ, срещу ..нефелните , негодните ,ненормалните от..БКП-ДС-ДПС..Това е .
  .НОРМАЛНИ срешу МУТАНТИ...)))

 93. 93 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  Прави впечатление, че тук много хора не правят разлика между 'онова СДС' от края на управлението на Костов, и сегашното такова.

  Когато Костов излезе от СДС, той не 'разби дясното пространство' (както обичат да пеят клакьорите от руското посолство), а просто отдели тази част от СДС, която е реално носител на промените и дясното, от 'другата' част, съставена от всякакви агенти, агентчета и агентченценца на ДС. Хора като Христо Бисеров, мошеника Бакърджиев (който имам неудоволствието да познавам лично), или индивиди като машата на ДС - Едвин Сугарев.

  Към сегашното СДС все още имам известни подозрения - сигурен съм че са останали разбойници от ченгелийското съсловие вътре - но се отнасям далеч по-положително. Най-малкото защото лидера му видимо не е от ченгелийската прослойка.

  А иначе - ако трябва да сляза до нивото на 'наратива' на антидесните форумци - нема да се хабите батковци, 'сичкио циган знае че злио Иван Костов окраде България, хак да му е сега, да живей живей Р.Пут. и Р.Овчи. !!!

 94. 94 Профил на Ana
  *****
  Неутрално

  Аз ще гласувам за ДСБ, защото Костов е единствения, който излезе срещу мафията и Доган. Води се сериозна медийна кампания срещу Костов от страна на всички засегнати страни - Доган и ДПС, комунистите, и дори царя - те всични защитават интересите на мафията. Естествено, че не им се нрави Костов пак да има достатъчно сила за да ги притисне до стената. Не че е супермен - той е само човек и имаше слаби и продажни хора около себе си, но е единствения, който успя да въведе реформи и да постави страната в правилна посока, това е факт. Всички други правителства оттогава само гледат как да вземат повече ползи - и всички, ама всички се коалират с Доган. Е от това по-ясно не може да е, че са мошенници и корумпирани. От статията става ясно, че в СДС има Догановски къртици, които работят срещу евентуална коалиция на десните, и ще опитат всичко, за да излезе че десните никакви ги няма за предизборно. Е, аз не им вярвам - не вярвам и че ДСБ няма шанс за парламента. Повечето е само медийна пропаганда - като това че Костов е виновен за всичко:

  ~~~
  http://www.youtube.com/watch?v=AP6fmDISL0U&feature=related

 95. 95 Профил на Baigyn
  *****
  Неутрално

  Абе тоя човек Костов като вижда колко е според, па да взе и да отстъпи в ДСБ на някои друг. Сто години се дъвче ама Костов добър, ама Костов лош. Айде байгън от тези тъпи спорове.
  Атанасов, Малинов , има там други хора. То това стана като култ към личноста вече.

 96. 96 Профил на BaigynI
  *****
  Неутрално

  И тука същото чета в този форум - Костов такъв, Костов онакъв.
  Те това ми е на най-важния проблем, какво ще стане с Костов.
  Ами образувание, а здравеопазване, а икономика, данъци..... хиляда работи са проблемни, тука 90% се дъвче едно и също.
  Аре малко се съвземете и си гледайте живота.

 97. 97 Профил на Baigyn
  *****
  Неутрално

  Като чуя само еди кои си/Костов/ е единствения, който незнам сик каво си.
  Брей, ЕДИНСТВЕН, тц,тц, брей, брей....ЕДИНСТВЕНИЯТ!
  Мирише ми на глупост и тъпопа само от това изявление.

 98. 98 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Всяко нещо по реда си. Неслучайно Стамболов е прекъснал дипломатическите отношения с Русия, преди да се заеме с останалото...

 99. 99 Профил на Svidetel
  *****
  Неутрално

  Костов е политикономист, кандит член на Българската Комунистическа Партия през 1988 г.
  Жена му беше партиен комунистически секретар в ЦНИКА, Овча купел.

 100. 100 Профил на Черноморски
  *****
  Неутрално

  Интригуваща статия, та за това и много разгорещени дебати във форума! Това е добре, нека се чуят много и различни мнения. Аз напълно подкрепям Мартин Димитров и ще гласувам с убеденост за СДС.Но и съм убеден,че е нужно:
  - Заместничката му Д.Христова да си подаде оставката или да й бъде поискана!
  - Широка предизборна дясна коалиция с предварителна уговорка, че за властта няма да претендират хора, които вече са били там. Уважавам всички, които са добри специалисти (във всяка от формациите има такива) , но СПРАВЕДЛИВОСТТА в името на едно абсолютно необходимо ни успешно управление изисква нови лица - морални,неподкупни, всеотдайни на каузата за утвърждаване на едно честно и справедливо държавно управление! Без това няма да се оправим!
  - Гарантиране на избирателите, че по-старите кадри ще бъдат ползвани като съветници, консултанти, експерти и т.н., но не и като държавни ръководители; издигане освен на партийни и на независими кандидатури за депутати и местни съветници - хора с авторитет, готови да работят за общото, а не за собственото си благо; ясно разписана програма за ревизия на цялото законодателство,което уврежда обществения интерес, пречи на реалния бизнес и подрива устоите на държавността като висш израз на справедливостта.
  Вие ще гласувате ли за нещо друго?
  .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK