След присъдата за педофилия Кузов беше изгонен от парламента

Владимир Кузов<br />

© Надежда Чипева

Владимир КузовСлед гласуване в зала, народните представители решиха правомощията на независимия депутат Владимир Кузов да бъдат прекратени. Решението беше прието с гласовете на 181 депутати. От тях само един депутат, който е и представител на "Атака", беше против, а двама - по един от БСП и ОДС, гласуваха "въздържал се".


Владимир Кузов е първият изключен от парламента депутат.


Преди да бъде подложено решението на гласуване, председателят на Народното събрание Георги Пирински обяви, че предложението е съобразено с разпоредби в Конституцията и в правилника на Народното събрание, че при влязла в сила присъда, народният представител бива освобождаван и затова "няма място за разискване".
На 18 февруари Кузов получи условна присъда по делото за хомосексуален контакт с малолетен. Върховният касационен съд промени ефективното наказание от 3 години затвор на условно. Един от мотивите за това решение беше, че "извършването на престъплението не очертава завишена степен на обществена опасност на личността на подсъдимия, липсват и данни хомосексуалните действия да са се отразили негативно върху физическото и психическо здраве на пострадалото лице, нито върху сексуалната му пълноценност".


Кузов влезе в Народното събрание от листата на "Атака", но беше изключен от групата. Той не се призна за виновен по делото и не подаде сам оставка като депутат.


Мястото му в парламента ще заеме финансистът Надя Иванова и така групата на "Атака" ще стане от 12 депутати.

Ключови думи към статията:

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Satanailoff
  *****
  Гневно
 2. 2 Профил на съдията
  *****
  Неутрално

  Разгеле нещо добро да се случи в парламента !!!!

 3. 3 Профил на Koceto
  *****
  Неутрално

  Докато поне един извратен и арогантен "представител на властта" не отиде в затвора няма да има нищо добро в България!

 4. 4 Профил на жоро
  *****
  Неутрално

  тези които не са подкрепили това решение също ли са педофили тогава какво правят и те впарламента

 5. 5 Профил на vecelin1946
  vecelin1946
  Рейтинг: Гневно

  Тази свиня от майка ли е раждана?И има депутати които го защитават? Е ГА ТИ бЪЛГАРИЯТА.

 6. 6 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Най-накрая тоя гьонсурат изрод се маха! Трябваше още в началото на разследването, когато на цялата общественост стана ясно, че обвиненията към него са съвсем основателни да бъде намерен механизъм да бъде освободен от НС. Позор за всички нас е човек с такова поведение и морал да бъде част от парламента ни!

 7. 7 Профил на Prismehulka
  Prismehulka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хайде сега всички останали - един по един в редичка! Мирно и послушно да затворят вратата от външната й страна и да не си помислят повече да се занимават с политика, всъщност - неща, които далеч не разбират....

  Зверски анти-комунистически настроен и побеснял хомо сапиенс
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 9. 9 Профил на Жоро Трайперов
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това е може би най-смисленото решение, което се е взимало в НС през последните години. Сега да му върнат ефективната присъда и ще ни трогнат вече.

  www.economistbg.com/
 11. 11 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Не е депутат, но си остава педофил!
  Освен ако най-сетне не проявят онова, което тотално им липсва - разум и чест, за да го осъдят и окошарят начаса!
  Останалото са глупости. Ще се навре някъде на няякоя синекурна длъжност, или ще почне пак да ми пее мазни фолклорни песни за "Либе, ле..." и тям подобни, и пак ще пощипва момченцата от фолклорния хор...
  такива да ги нямаме

 12. 12 Профил на Д.Стоянов
  *****
  Неутрално

  Тати Волен го избра на времето. Тогава не беше педал. После го изпуснахме и той смени резбата.

 13. 13 Профил на Костов
  *****
  Неутрално

  Това не е никакво събитие. С Кузов или без Кузов, полтическата система остава същата, полтическият елит - и той.
  Не е зле да си дадете сметка, че ако не беше Кузов, а някой депутат от друга партия, въобще нямаше случаят да стигне до медии или до съд. Да не би да си въобразявате, че само той задоволява педофилските си хомосексуални мераци ? Ха-ха.
  А има и още нещо.
  Не ми се вижда много редно да се обявява за педофилия сексуален контакт с представител на етнос, който масово започва полов живот на 11-12-13 години и много често ражда деца.
  Да не говорим, че според "модерните схващания" си е чиста дискриминация да се подчертава, че е има "хомосексуален" контакт.

 14. 14 Профил на Гей
  *****
  Неутрално
 15. 15 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1619 Весело

  Най-сетне направиха нещо полезно! Доживях! То тия гьонсурати обикновено не се вълнуват, че са осъдени.

 16. 16 Профил на Kafka
  *****
  Неутрално

  брей много моралисти се навъдиха тук бе, напълно съм съгласен че лице имащо сексуални контакти с 13 годишен не би следвало да бъде наричано педофил, в чисто физиологичен аспект представителите на този етност са далеч от инфантилизма в половото си развитие на тази възраст!Педофилията е сексуално влечение към деца, т.е. лица изцяло или съвсем непълноценно съзрели сексуално индивиди, намиращи се във фазата на инфантилната сексуалност т.е. нецентрираната в гениталната област такава! А не случайно и присъда за педофилия не съществува, това в чисто правен аспект! Законът криминализира сексуалните посегателства срещу малолетни не само заради тяхната сексуална незрялост, защото много лица в близка до тази възрас са напълно годни за репродуциране т.е. сексуално развити! Значи ако беше лицето на 14 години и един ден нямаше да е педофила Кузов, а ако е на 13 години и 364 дни е педофил така ли, и нямаше да заслужава присъда и да го съдите тук! А че този Кузов е боклук е ясно, но това е ясно не от тези му действия, а по-скоро от факта че е депутат от тази партия! А това че бил хомосексуален съвсем не подлежи на обсъждане!

 17. 17 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дотук - добре. така е редно, така и трябва... (че Атака ще е против или въздържала се - също е ясно - иначе ще останат без депутати).
  Да видим сега, понеже сме радетели за морала, колко цигански женихи с булки на по 12 - 13 години ще се окажат на свой ред в съдебната зала. Моята прогноза - николко.
  Колко деца спасени от индустрията на детското порно - пак николко. Колко малолетни проститутки по пътищата и паркингите - колкото щете...

  here be dragons...
 18. 18 Профил на Alexander do Kafka
  *****
  Неутрално

  Нещо много я оплетохте, г-н(г-жа) Франц Кафка, много ги навързахте, много ги насложихте една над друга вашите мисли, та накрая човек остава с някакво НИКАКВО впечатление.
  Имате ли деца, господин(г-жа) Кафка? Ако имате 13 годишна щерка, бихте ли ми я пуснали, понеже това според вашето мъмбо-джъмбо излиза, че "не би следвало да бъда наречен педофил"...
  И в какъв смисъл неговият "хомосексуализъм не подлежи на обсъждане"?
  Пак ли някой ще изкара всички гейове педофили? Еднот няма общо с другото...
  А! И за представителите на този етнос! Някои от представителите на този етнос - децата по-специално - не са виновни, че безотговорните им родители са ги създали, и че ако няма какво да ядат, понеже не всички са от рода на цар Киро и на дембелът Азис, то е нужно да ги ебат под мостовете и тунелите, или по частни кавратири за 10 лева. Защото когато става въпрос за деца и за невинност - физическа и морална, няма етноси, умнико!
  Къде отиваш с тези си коментари, Кафка????
  Къде?
  Още малко и ще ми направиш АПОЛОГИЯ НА ВЛАДО КУЗОВ, а?
  Що за болен мозък си?

 19. 19 Профил на КС
  *****
  Неутрално

  Какво гласуване, какви пет лева? Стига сте се премацвали!
  Според Конституцията лице с влязла в сила присъда не може да бъде народен представител.
  Това не е въпрос за гласуване, а за прилагане на Конституцията.
  Ако депутатите изобщо са я чели?!

 20. 20 Профил на KZ
  *****
  Любопитно

  181 депутати са били днес в парламента, с 16% по-малко. Ако се намалят депутатите на 120, колкото и би трябвало да бъдат, колко ли ще ходят редовно на работа?

 21. 21 Профил на ит
  ит
  Рейтинг: 8 Неутрално

  д'ба расистите сте в този форум!!!
  Наистина- к'во значение има етноса и колко педофили има в тази етническа група....

 22. 22 Профил на Ванко
  *****
  Гневно

  "Върховният касационен съд промени ефективното наказание от 3 години затвор на условно." Както винаги българският съд си 'върши перфектно' работата. В нормалните страни щяха да му дадат минимум 20 години ефективна присъда. Не знам що за пример се дава от ВКС по тази логика всеки може да си изнасилва убива и накрая какво да получи условна присъда направо е смехотворно това което се случва в страната ни.

 23. 23 Профил на maddok
  *****
  Неутрално

  Крайно време беше .Педофилите са ми най-гадни.Дано го вкарат в затвора да го опрашат.

 24. 24 Профил на Кафка до Александър
  *****
  Неутрално

  Нещо не си разбрал или аз не съм се изразил подобавощо, по вероятно първото! Значи започвам оттам, че като съм писал, че хомосексуалността не подлежи на обсъждане имам предвид, че тя няма никакво значени за извършеното от Кузов, т.е. значи конкретиката на сексуалната проява не се коментира и това го изисква именно толерантността спрямо сексуалната ориентация на индивидите, освен когато това е нужно за точното съотнасяне на деянието към съответната норма от кодекса! В случая укоримото е не хомосексуалната проява, а че тя е извършена по отношение на малолетен, затова казвам че хомосексуалния момент не следва да се коментира! Второ, твърдя, че е неправилно да се лепят етикети, особено неточни, спрямо хората и се опитах да кажа, че това, че някой е извършил един път сексуални действия по отношение на малолетен не го прави педофил най-малкото защото е възможно да бъдеш заблуден по отношение на възрастта на някого много лесно! Да оставим настрана факта,че педофилите се нуждаят от адекватно лечение, това не значи че не следва да получат и полагащото им се наказание! Ноторно известен факт е че сексуалното съзряване на ромите, а и вече не само тяхното, настъпва по-рано, не виждам нищо дискриминиращо в една проста констатация, а това че социално нашето общество е устроено така и те са принудени да вършат такива неща е отделен въпрос! Ще ти кажа само че е твърде възможно след време 13 годишните вече да не са малолетни както преди време и 15 годишните са били малолетни, а сега не са, и тогава Кузов изведнъж ще се превърне от педофил в нормално сексуално ориентиран мъж! Та мисълта ми е не да правя някаква апология на Кузов, далеч съм от тая мисъл, а че не е мястото тук да се раздават морални присъди, за това има съд, който в случая явно е взел в предвид всички изложени факти и е постановил сраведливо наказание, според мен!

 25. 25 Профил на Alexander do Kafka
  *****
  Неутрално

  Кафка, тук никой не раздава морални присъди. Присъдата си я е произнесъл и произвел сам Кузов, още в момента, в който е посегнал на малолетен. И това не е така, защото аз го казвам, или защото само законът го казва. Има и други - човешки закони, които на българското уморено (уморено ли?) опропастено по-скоро, мързеливо, податливо на безззаконие и тъп непукизъм съзнание и морал, отдавна вече да не правят впечатление.
  Кузов е педофил, защото е извършил блудство с малолетен!
  Един простичък въпрос: Ако беше редови гей - толкова ли свършиха мъжете с хомосексуална ориентация в тази държава и по света, с които той би могъл да си легне, ако толкова му се иска, та стига до най-беззащитните и нищите - децата и то от ромски произход. Същото би важало, ако детето е било и от чисто български произход! Или какъвто и да е друг! Тук законите не признават цвят, раса, пол, социален статус. Децата са деца и каквото и да става, където и да са, никой няма право да посяга на тях сексуално, точно защото са неизрасли, недоразвити в сексуалните си усещания и вкусове, неориентирани, беззащитни, лесни за подвеждане, за манипулация. Това е престъплението. И възрастните са длъжни и го знаят! (В Тайланд и в други страни за такова престъпление май убиват, или поне се лежи доживот!!!)
  А Кузов е достатъчно възрастен и го е знаел! Знаел го е и го е направил! Ами като го е направил - да си понася наказанията и да не се прави на ударен и на луд и да занимава цяла една държава с наглата си, жалка, хлъзгава, притворна и безсрамна персона в продължение на няколко години. Приличаме на филма на Оливър Стоун "Родени убийци" с обратен знак - една гадна драма, в която там убийството беше издигнато в култ и повлече и неубийците след себе си и ги направи съучастници. Убийството се превърна в реалити шоу, обожавано от зрители и журналисти. Нещо такова направи и Кузов. Цяла България гледа един цирк на един безсрамник, който цяла София познава като отявлен перверзник още от времето на студентските му години, и който върти съд, парламент и народ на малкия си пръст и прави всички ни на глупаци. Та дори някои вече почнаха и да го защитават... Синдромът на филма на Оливър Стоун, ако се сещаш... Взе май да ни харесва цялата гадост... Ъхъъъъъ...
  За какво говорим????
  Ние ще премахваме кочината в България, или ще ОШИРЯВАМЕ КОЧИНАТА в БЪЛГАРИЯ?
  Ако депутат от която и да е европейска държава я беше оплескал така, както Кузов, отдавна да бяха забравили за него...
  Народите на тези държави живеят в спокойствие, именно защото държавите пазят децата им и наказват незабавно всеки, който посяга на тях.
  Имаше такъв срамен случай в малко градче във Франция - бедни семейства предлагали децата си на педофили. Президентът излезе да се извини на целия народа за срама, за ужаса, в името на доброто, а не на морализаторството! А у нас легално избран депутат от парламента го прави и всички се правят на луди, а той ми депутатства необезпокояван и ми кове закони, по които българите трябвало да живеят! Откъде накъде? Май забравяме да сме граждани, хора и въобще човеци вече в България, а? Не мислиш ли?
  Направи си лека ревизия на моралния гардероб, май доста има за изхвърляне вътре...

 26. 26 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Дали е единственият "педал" в този Парламент?

 27. 27 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Отстрелването на защитени видове също е престъпление и за освобождаване от длъжност на извършилия го също не трябва да има място за обсъждане. Къде блеете, г-н Пирински?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 28. 28 Профил на Анонимен
  *****
  Гневно

  Нищо не са направили. Присъдата е условна. За този само карцера важи.

 29. 29 Профил на единствен?!
  *****
  Неутрално

  След изгонването на Кузов в парламента останаха само чисти като момини сълзици депутати, неподкупни, хетеросексуални, безгрешни, красиви, женени, малко разведени и т.н., и най-същественото ВЕЧНО ОТСЪСТВАЩИ! Със или без Кузов залата е горе-долу пълна само при вотовете на недоверие, за говорене на празни приказки и тъпотии! Чисти като момини сълзици депутати, дерзайте!!! От време на време тези от "Атака" решават, че трябва да се поразходят из страната, после се връщат, за да хулиганстват из залата и могат да се кажат още много неща, но има ли смисъл?! Колкото до това дали Кузов е педофил, малко се съмнявам, но в никакъв случай НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ!!!

 30. 30 Профил на taz
  *****
  Неутрално

  "тиха музика и малък Джеймисън, Владо Кузов и Майкъл Джексън..."

  Ъпсурт са велики!

 31. 31 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Там изродите с един по-малко.

 32. 32 Профил на justice
  *****
  Гневно

  Хомосексуалността не е престъпление; престъпление е да имаш сексуални контакти с малолетни без значение от пола. Уточнението на два пъти, че става дума за хомусексуален контакт, е тенденциозно и създава грешната представа, че хомосексуализмът е също толкова лош, колкото педофилията. Това може да се очаква от вестници като "Стандарт" или немските; но на "Дневник" не му отива.

 33. 33 Профил на Individ
  *****
  Любопитно

  Ама 4е Парламент,ама 4е сад!Та тои трибваше да е изгонен още при парвиа сад!Но слу4аиат бе толкова вониащ,4е просто ниамаше накаде!А още колколи вониащи,като този тип има в този толкова безлавен парламент! Даваи народе избираи ги сащите и о4акваи да си добре!Пази се от БСП,ДПС-наи десните деструктивни полити4ески сили на наи левиат електорат в Европа и Света!Сащото вази и за Остналите! На РБ и триабват мазоритарно избран Парламент от знаещи и мозещи хора! Само тогава изтерзаната ни Родина ще трагне по пат на рационално и успешно развитие!

 34. 34 Профил на 6090
  *****
  Неутрално

  спете спокойно деца!само замазване на очи,а вие се палите.никой не знае истината.това е филм,няои си мислят,че е по истински случай.само режисьора и сценариста знаят

 35. 35 Профил на Болен
  *****
  Неутрално

  Защо прогонихте нашето педофилче от " Атака" ? Ние ще вкараме на предстоящите избори друг такъв даже още по-такъв ! Така както вкарахме за евродепутат хазартния бос - архонт Слави Бинев ! Така че каквото и да правите, винаги ще ви прекарваме !

 36. 36 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3298 Гневно

  В управляващата класа има поне още един педофил. Говори се че е хванал срамна болест от 15 годишна ученичка.

  Не знам какъв морал трябва да имаш за да посягаш на деца. И не знам с каква дума може да се нарече един такъв човек. Просто в речника ни няма толкова обидна дума за такава отрепка.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 37. 37 Профил на Дебил
  *****
  Гневно

  ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ТОВА ИМ БЕШЕ ПОЛЗАТА.

 38. 38 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Realist,
  не може да си педофил, ако правиш секс с 15-год.
  Age of consent в България е 14 год.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 39. 39 Профил на Balubri
  Balubri
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мърши!

  Ние с тебе ще докажем,че има смисъл от това!
 40. 40 Профил на Balubri
  Balubri
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Изгони ли го от "Народното" събрание- пръднали му на х.я!

  Ние с тебе ще докажем,че има смисъл от това!
 41. 41 Профил на Elitsa
  *****
  Неутрално

  Изгонили го - добре, даже повече от нормално, но защо условна присъда? Изроди...

 42. 42 Профил на Аlexander до Elitsa
  *****
  Неутрално

  Елице, понятен е гнева ти. И мен ме друса същият гняв! Но... България, разбираш... Но... вярвай в онова, което се нарича провидение. Ние всиччки си плащааме за всичко. Кой повече, кой по-малко - всекиму според изяденото. Понеже, като умен човек, със сигурност знаеш - Няма неплатена вечеря...
  И бай Кузов няма да е изключение. Животът е ироничен... А към такива като Кузич и до жестокост... Щом държавата не можа да го осъди, както подобава, то друг ще свърши таззи работа. В природата празно няма... Без злоба го казвам. Това си е просто закон... Ще видиш, то ще се чуе...

 43. 43 Профил на хажж
  *****
  Гневно

  ТЪПИИ СТЕЕ- ДЖЕКСЪН И ТАЙСЪН-МИСЛЕТЕ,БЕ-РАЯ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK