Политици и експерти: МВР иска да следи интернет форумите около изборите

Политици и експерти: МВР иска да следи интернет форумите около изборите

© Красимир ЮскеселиевНастойчивото желание на МВР за безпроблемен и безконтролен достъп до данни от интернет и до телефонни разпечатки може да се обясни лесно с наближаващите кампании за европейски и национален парламент. Така политици от опозицията и експерти коментираха поредния, четвърти опит на министерството да следи трафичните данни без съдебно разрешение. Депутати от БСП и ДПС внесоха в петък промени в Закона за електронните съобщения, подготвени от МВР, които ще задължат операторите да предоставят на спецслужбите неограничен достъп до сървърите си.


Интернет става все по-важно място за политически дебати, агитация, насрочване на протести и корупционни сигнали, а контролирането на тези процеси в предизборна обстановка е много важно, затова и МВР не се отказва от опитите си да получи законово разрешение за тази дейност, заявиха десни депутати. "Много от досегашните действия на МВР водят до заключение, че службите се възползват от възможността си да проучват политически позиция и да разследват хора, заради техни мнения", каза и Александър Кашъмов от "Програма достъп до информация". Разказа, че при тях има сигнали, че МВР е отправяло искания да се разкриват IP адреси на участници в политически дискусии или на граждани, сигнализирали за участие на прокурори в корупционни схеми. Не е ясно на какво основание се иска следенето, тъй като няма извършено престъпление, посочи Кашъмов.


Справка от полицейските аташета на 17 страни, поискана от председателя на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов, показва, че само в пет от тях не се иска разрешение от правораздавателен орган за достъп до трафичните данни. Без санкция данните се взимат в Испания, Англия, Словакия, Полша и Унгария. Такава информация не може да се събира без съдебно решение в Италия, САЩ, Холандия, Австрия, Норвегия, Франция, Германия, Кипър, Литва, Чехия, Гърция и Белгия.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Момо
  *****
  Неутрално

  Що да не ги следи? Всеки може.

 2. 2 Профил на а защо да следи
  *****
  Неутрално

  политически поръчки ли се изпълняват. Деполитизирана ли е тази институция или си е останала милиция.

 3. 3 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Ясно е като детска игра какво искат. Да сплашат нещастното едва зараждащо се гражданско общество.

 4. 4 Профил на ммммммммм
  *****
  Неутрално

  Маразъм ... МВР ... министър ... Миков ... мухльо ... милиционерщина ... Монтана ... мазе ... мазен миндер ... мърляв милиционер млати Макинтош ... модерира мрежата ... мейлите ... ммс-ите ... масите мърморят ... мразят моравите ... медиите мръхтят ... махат Миков ... масата маха моравите мухльовци от министерствата ... мир

 5. 5 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Само преди седмица ДАНС задържаха полицай който използва служебната информация за да си прави собствен бизнес. Кой ще гарантира сигурноста на информацията от интернет трафика след като ще имат безконтролен достап до нея?

  http://bulgaria.actualno.com/news_224945.html

 6. 6 Профил на т
  *****
  Неутрално

  То не е нужно човек да е политик или експерт, за да го знае това. Нямам им доверие на тези в МВР - никакво следене.

 7. 7 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Нека следят след разрешение на съдия или поне прокурор /въпреки, че аз съм за одобрение от съдия/. Като цяло нямам доверие и на едните и на другите, но когато забелязвам активност в БСП/ДПС и ме обземат огромни съмнения. Гарантирам мишкуване и слухтене.

  Малайзия, мараня
  мазен миндер
  М... маа ми**ти на малайзийския махараджа
  Машала... М... машала...

 8. 8 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  На практика на тях не им трябва закон, за да следят. Така че приемането на закона е за сплашване на ползващите интернет, които се мислят за защитени в момента. (И които са мнозинство.)

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 9. 9 Профил на bz60
  bz60
  Рейтинг: Неутрално

  и какво като ги следи?
  те тва дет трябва не следят....
  Крушата.картофа и целия "плод и зелен4ук" се разкарват под носа им,ама кой ли го претеснява това?Нали са си "снесли" на когото е било нужно.

 10. 10 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Българската мафия е консолидирана и дисциплинирана. Нещо като БКП до 1989.
  Следователно дори милиционерите да се нуждаят от прокурорско разрешение да слухтят, те ще го имат такова веднага след като пожелаят.
  Може би за нуждите на добър PR пред света, най-вероятно формално няма да им бъде разрешено слухтене в Интернет без "контрол".

 11. 11 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА Е ТЯХНО т.е. ще го приемат ????
  МИСЛЕТЕ ДАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА И ЗА КОГО ??? ТОВА Е ПО ВАЖНОТО В МОМЕНТА!!! АКО ИМАМЕ 80% ГЛАСУВАНЕ и да го приемат ще трае 3,4 месеца...е може да се изтърпи. АКО СЕ ОТИДЕ "ЗА ГЪБИ" - оставам гъбарите да кажат.какво ги чака...

 12. 12 Профил на Penco
  *****
  Неутрално

  http://efb.bg/flv/naredba40.html

  Вижте това и го разпорстранявайте по всички сайтове колкото можете повече. Добре известно е и самите политици го признават че в бг полиция и мафия (престъпност) са едно и също нещо.

  Колкото повече го разпространявате толкова по-вероятно е да не го приемат или веднага да се отмени при новото мнозинство

 13. 13 Профил на df
  *****
  Неутрално


  "Защото сме нагли"
  От Дневник
  Последна промяна в 18:28 на 13 мар 2009, 19 прочитания, 1 коментар
  По темата

  Политици и експерти: МВР иска да следи интернет форумите около изборите
  Така трябва да озаглави брошурата си министърът на вътрешните работи, ако някога реши да последва почина на партийния си шеф и премиер Сергей Станишев. В своята творба обаче Михаил Миков следва да опише както неизтребимата потребност на МВР да получи достъп до интернет данни и телефонни разпечатки без разрешение на съдия, така и поредицата от арогантни ходове, с които се опитва да постигне целта си. Най-добре е на корицата министърът да бъде изрисуван в цял ръст, обкръжен от стотици лица, които ровичкат в интернет и подслушват. И, разбира се, накрая авторът трябва да отправя благодарности към хората, които са му помогнали да осъществи "творческите си планове". Например към президента Първанов, който пусна Закона за електронните съобщения с всички възражения, които обслужват МВР. А също и към депутатите от БСП и ДПС, които направиха поредния опит да прокарат отхвърлените вече три пъти попълзновения за безконтролно следене, маскирани като законови "поправки".

  Мотивите за поредните промени звучат благородно (затруднявала се работата по горещи следи?!), но по същество те връщат разговора в самото му начало. Напук на гневната обществена реакция и въпреки категоричната санкция на Върховния административен съд МВР действа като във вица за милиционера, който тъпо, но упорито се опитвал да бутне с глава бетонна стена. А впечатлението, че целта е не улесняването за разкриване на престъпления, а истеричното трупане на нерегламентирана информация, става още по-натрапчиво. Предвид наближаващите избори дори може да се допусне, че МВР влиза в ролята на Големия брат не толкова за да се грижи за сигурността на гражданите, колкото за интересите на две партийни централи. При това вече абсолютно безпардонно и наистина по Оруел.
  Етикети

 14. 14 Профил на Богомил
  *****
  Неутрално

  Значи сега трябва да се крием като партизани заради тези мазни милиционери? Това е двойно неприятно. И за какво им е? БСП вече са пътници.

 15. 15 Профил на Петров
  *****
  Гневно

  Нека покажем, че общественото мнение е силно против безконтролен и неограничен достъп на МВР до данните от интернет. Ако сме активни няма да им стиска да го въведат точно преди изборите.

 16. 16 Профил на obshtestvo.net
  *****
  Неутрално

  Според готвени промени в Закона за електронните съобщения МВР ще има правото да следи местоположението на мобилните телефони и адресите, от които се изпращат имейлите.

  „Гражданският интерес е запазен от една страна, и от друга – се дава възможност на органите по сигурността да проследяват комуникацията – не като съдържание, а като позиция в пространството, къде се намира например определения мобилен апарат. Същите правила ще важат и за имейлите – в съдържанието им няма да се бърка”, казва червения депутат и бивш кмет на Долна Митрополия (тогава дали искаше да го слушат от МВР) пред Дарик радио.

  Не ви ли звучи това, като стария за виц за тинейджъра, който иска да прави секс и увещава момичето си с думите: „Само малко да го вкарам, обещавам, че няма да мърдам...”

  Само дето не е смешно.

  http://www.obshtestvo.net/content/view/1162/2/

 17. 17 Профил на Mozart
  *****
  Неутрално

  Под паролата "МВР иска да следи интернет форумите", разбирайте че ще се трият постинги на едното основание, че текста е против комуняги, мутри и ченгета.
  Че аз не помня момент, в който това да не ставало през последните 10 години! За какъв закон става дума тогава? Не разбирам!?! Дори и днес писмата се отварят, особено ако са по-тлъстички на пипане, зер може да изпаднат между листовете я 50 , я 100 долара или евро, пратени на баба от внуче !?! За колетите да не говорим!
  За какъв контрол и закони говорят подлеците от милицията? Кога ги е имало в България!
  Ако това е намек, че Дневник ще стане като в-к "Сега", където един кретен именуван "бот" е оставил само две-три психопатни комунистически ченета да коментират, то направо си го напишете...и да си хващаме пътя!!!

 18. 18 Профил на Богомил
  *****
  Неутрално

  Някой знае ли списък с бързи анонимизиращи проксита. Че тора е малко досадничък. Без проксита в Русия или Куба.

 19. 19 Профил на Mozart
  *****
  Неутрално

  До милиционерите от МВР:

  Къде да изпратя името, адреса и телефонния си номер, защото като знам колко сте 'умни', ще ви трябват поне година, ако не и две, докато ги установите. Колко народна пара ще се потроши за глупости не ми се мисли. Правя го от състрадание към робите, от които сваляте по десет кожи за идиотщини като тази!
  П.С.: Няма да е препоръчително да наберете телефонния ми номер, защото мога да псувам чудесно близо половин час, без да повторя дума!

 20. 20 Профил на Гъбар до bulgarin v usa
  *****
  Весело

  От 1991 год. насам ходя за гъби по време на Изборите и нищо не се случило-променило все още в Булгаристан... Така че и след Изборите тази година не очаквам да се случи... Театърът на "Мечтите" продължава вече 20 години, а и сигурно ще продължи още 20 години поне...

 21. 21 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Съжалявам, че трябва да ставаме като в Китай, Виетнам и Куба. Но за тези които се интересуват от безплатен продукт за защита в интернет ето един линк:

  http://gpass1.com/gpass/

 22. 22 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Че нали и това им е работата.
  Като има МИШКИ ще има и котки!

 23. 23 Профил на До 21
  *****
  Неутрално

  Да това е супер програма. Ушев пак ще може да те намери защото при интернет доставчика ще има пак как да се провери. Но не в реално време и само след специално запитване. Лека по-лека ще се качи на всички компове, но по-лесно е да се спечелят следващите управялващи за каузата да се премахне закона.

 24. 24 Профил на МИков
  *****
  Неутрално

  Виждам ви IP адресите!Внимавайте к'во пишете,че ще ви пратя Синята лампа!

 25. 25 Профил на 24
  *****
  Неутрално

  Пращай че искам свирка. Ама да пратиш некоя пулицайка плиис

 26. 26 Профил на Дама Пика
  *****
  Неутрално

  МВР нова легизирана държавна сигурност ли искат да правят.

  Защо им е да следят интернет форумите. Сакън някой да не наплюе някой политик ли. А това че политиците крадат и се подиргават с народа от десетилетия- това маловажно ли е.

  МВР да вземе да пита Станишев, защо иска от ЕС да идват да управляват България и дали от ЕС ще одобрят такъв подход ' безконтролното следене ' за справяне с престъпността.

  Господин Миков , престъпниците не пишат из форумите и то на тиферич. И по филмите показват , че за тях работят висококвалифицирани специалисти , каквито при вас няма да дойдат да работят поради ниското заплащане на полицията в България. Това ако не сте го разбрал , ограмотете се малко . Ще си спретнат един затворен форум, за който няма изобщо да научите и ще е с ниво на достъп от администратора му и пак ще си комуникират без да им 'светите' . Виртуалното партизанство е лесна работа , особено за грамотни хора в сферата на компютрите и интернет.

  до № 18 - и да няма бързоанонимиращи проксита, ще се намерят хора да ги напишат.

 27. 27 Профил на Svoboda ili Robstvo
  *****
  Разстроено

  "Много от досегашните действия на МВР водят до заключение, че службите се възползват от възможността си да проучват политически позиция и да разследват хора, заради техни мнения"

  Изумих се като про4етох това.

  Свобода на мисълта и свобода на словото са максими в едно демократи4но и цивилизирано обстество. Разследване на хората заради техните мнения е направо недопустимо в 21. век и в една страна, която има претенциите да бъде демократи4на. Това е правено в изто4на Германия преди падането на Берлинската стена, за да се преследват и разследват противници на комунисти4еската партия... ха сетете се за какво става дума в родината

  Родинооооо, не пей ми се не смей ми се, като видя твоите дебелоглави и девелокожи управници........

 28. 28 Профил на Дама Пика
  *****
  Неутрално

  -----------------------------------------------------
  Разказа, че при тях има сигнали, че МВР е отправяло искания да се разкриват IP адреси на участници в политически дискусии или на граждани, сигнализирали за участие на прокурори в корупционни схеми.
  -----------------------------------------------------

  от МВР искат ограничаване на свободата на словото, а това е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО.

  Конституция на България
  Чл. 38.
  Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
  Чл. 39.
  (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
  (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

 29. 29 Профил на joker
  *****
  Неутрално

  МВР и да следи, и да не следи /форумите в интернет/ няма сила,която да предотврати краят на престъпното управление на тройната коалиция,особено на арогантната и нагла политика на некадърниците от БКП/БСП!

 30. 30 Профил на просто юзер
  *****
  Неутрално

  Това ИТ съветника на Гоце ще да го е препоръчал.
  Преди да дойде БСП на власт Вени Марковски сезираше прокуратурата за какво ли не, а сега се покри и не се чува никакъв.
  Къде е да дойде на бял кон и да защити правата на интернет потребителите?

 31. 31 Профил на Mozart
  *****
  Неутрално

  бе той венчо мое и бял кон да язди, ама е генетично дефектен детето, особено с тая фамилия на психопати начело с дедо му, академико по нищоправене...

 32. 32 Профил на сложен юзър
  *****
  Неутрално

  Всъщност това което искат е безконтролен достъп го сървърите на интернет доставчиците (което в момента го нямат или поне не за всички).

  А какво е "пасивно следене" и "активно следене" ... това са ММ го знае, аз толко не съм учил.

 33. 33 Профил на IP
  *****
  Неутрално

  IP адреси се крадат масово и се сменят относително лесно. Това е много несигурен и доста тъп начин да се следи по интернет. Тоест начин напълно съответстващ на тъпотата на ченгетата заграбили власта в България.

 34. 34 Профил на kromidaka
  *****
  Неутрално

  да ми следат кромидака дето го мандам в крачолите

 35. 35 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2277 Разстроено

  Според мен тези екадърници искат само да ни плашат с такива искания. Виж ако мафията го поиска полоцаите ще се отзоват веданага

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 36. 36 Профил на Sysadmin
  *****
  Любопитно

  има и доста add-on-и (добавки) за Firefox използващи свободни проксита или Tor ето само един от тях https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4457 Иначе при желание за пълна сигурност си правиш акаунт в http://www.strongvpn.com или други такива услуги и те хващат за дедовия. В ISP ще видят, че твоето IP по 1024 битово криптирана връзка се свързва с IP в Канада Сащ или Русия и д юо там. А IP-то дето го получаваш от VPN стига доникъде. И това само при доста разбиращи слухтящи дето едва ли ги има. А за Skype има добавки дето освен неговата защита добавят 1024 bit asymetric RSA keys. Демек и суперкомпа на NASA ще се озъби.

 37. 37 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  мвр да каже на вестниците да блокират форумите по изборите
  ама феисбуука как ще го следят не знам

 38. 38 Профил на Sysadmin
  *****
  Неутрално

  ако имат достъп до трафичните данни веднага могат да разберат кое IP и от там кой човек е написъл даденото нещо в даден форум без значение къде. Трафика не е криптиран и се вижда. С мейловете е по-трудно там има SSL и други криптирания.

 39. 39 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Goliam sreden prust za vas murzelivi i prestupni chengeta! Vizhdate li go prez shpionkata vi za sledene na internet. Takuv, samo che sus slonski razmeri prez vashia "zaden vhod" da vi nameri! Da se zatuknete dano do edin.

 40. 40 Профил на До Sysadmin
  *****
  Неутрално

  А ако някой ми е гепил ай пи-то? Наскоро ми се случи, при това на сървър с яки защити.

 41. 41 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Форумите всеки може да ги чете. Виж, ако искат да подложат авторите на "полиграфски изследвания", това е друга работа.

 42. 42 Профил на Sysadmin
  *****
  Неутрално

  Това само доказва,че който може ще се маскира я с откраднато IP ,я чрез използване на некриптиран Wi-Fi или слабозащитен (да ме извинява съседката ама някой път като ми сецнат нета и хаквам wi-fi рутерчето) или пък някъде на безплатен нет в някое нет кафе.

 43. 43 Профил на z
  *****
  Неутрално

  Ако не беше ЕС каква ли Беларус щяхме да бъдем, начело с Първаншенко - пожизнен президент

 44. 44 Профил на Миков-Лапай
  Миков-Лапай
  Рейтинг: Весело

  Абе Миков, я ми яж кура бе. Дано да "проследиш" тоя трафик, олигофрен смотан. Да еба нещастните ви некролози да еба. Докато не ги изчистим тея дядковци хубаво няма да видим. Да еба майка ти проста да еба.

  http://www.torproject.org/
  Tor is free software and an open network that helps you defend against a form of network surveillance that threatens personal freedom and privacy, confidential business activities and relationships, and state security known as traffic analysis

  Яж ми кура и на мене и на TOR, прост Миков, проооост.

  И друго има ПРОСТ МИКОВ. Ще отида в центъра с лаптопа, ще се вържа с някой free wireless и ПАК ЩЕ МИ ЯДЕШ КУРЯГАТА. Боклук !

 45. 45 Профил на ссс
  *****
  Неутрално

  Навсякъде из страната срещу опозиционните лидери се води кампания от страна на МВР. Заведени са някакви разследвания, по които се викат хора, разпитват се като свидетели, за да се стреснат и да се чудят каквио става. При нужда ще се водят и фиктивни следствия, за да може активните да бъдат и задържани - уж по конкретен повод. Има подготвени срещу всеки от списъка мероприятие. Целта да се спрат две от коалициите - "Напред" и СДС-ДСБ, за да може БСП необезпокоявано да се съюзи с ГЕРБ след изборите и Дган пак да е в управлението, но този път задкулисно. Играта се играе грубо и безцеремонно! Ще има и физически действия - нападения срещу хора и бизнес обекти от криминални елементи, наскоро пуснати от затворите.

 46. 46 Профил на Бре!
  *****
  Неутрално

  РЕФОРМИ - НЕ ИСКАТ, АМА ДА ПОДСЛУШВАТ - ИСКАТ !

 47. 47 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 524 Весело

  Миков:

  Имам само едно да ти кажа:

  Единственият добър комунист е мъртвият комунист!

  Камен Лилов

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 48. 48 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Миков ако вземе да ме проследи ще му се прииска никога да не е проследявал никого.

  А къде е ролята на медията тука? В случая Дневник?
  Писането по форумите е въз основа на двустранен договор, част от който МВР не е за да иска достъп.

  Лошо няма да следят. Нека следят щом друга работа не могат да свършат. То и аз ги следя, ама никой не е пострадал.

  Важното е да не тръгнат да го вкарат за доказателство защото тогава ответника ще има влачи и медията и мвр по съдилища и накрая всички вкупом ще му платят и адвоката и иска.

  Аман от недоучили кратуни бе!

  The biggest risk in life is not taking one.
 49. 49 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Всъщност МВР знае, че данните от следенето нямат никаква юридическа стойност. И това не ги притеснява.

  Целият номер е чрез лъжене и натискане да се опитат да намаляват организираното обществено недоволство. Правят го с пресата (вижте само "Труп" и "24 Чадъра", правят го с телевизиите, обаче само като стане дума за Интернет, и им кипват ла*ната на комунетата, понеже са безсилни.

  Изходът е прост: знайте правата си, познавайте естеството на материята "свобода на словото", и не се поддавайте на комуноидни манипулации. Какво говори комуноида НЯМА ЗНАЧЕНИЕ - той все едно върши, и едно и също заслужава: само бесилка.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 50. 50 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да, като ги редиме така, следва да споменем и Дарик медията.
  Те тия лъжливци колко следят самите, майкоуу.
  Ей това са т.нар. медии, а всъщност манипулатори на общественото мнение - Дарик, 24 чашки, Труп, хоризонтеца, а като влезеш във форум ...
  То форуми останаха ли? Само дирняка, ама и той комунистически и вярно и строго прокарващ линията на Жан Виденов.
  Тука е така - лъжа след лъжата и за замазване - пак лъжа.

  The biggest risk in life is not taking one.
 51. 51 Профил на buntovnik
  *****
  Неутрално

  Предлагам всички недоволни от тези поправки - форумци, неправителствени организаиции и партии, които при предишното гласуване успяха да спрат това безумие - да организираме митинг пред парламента в деня на гласуването на поправките!

 52. 52 Профил на buntovnik
  *****
  Неутрално

  @kamenl и Десен:

  Самият факт че влиза в закон по този начин, според мен означава, че ще се приема като доказателство. Бедна вив фантазията какви неща могат да се изфабрикуват по този начин. Трябва да се спрат тези срамни за демокрацията поправки!

  Дори ако с протест не успеем веднага, поне да се вдигне шум, за да може проблемът да бъде приоритете за решаване при следващите управляващи.

 53. 53 Профил на milicia
  *****
  Неутрално

  Какво сте се слу4и на разкритите полити4ески мислители и писатели?

  В Белене ли сте ги командироват????????

 54. 54 Профил на данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  Защо се заблуждаваме-те и сега следят, въпроса остава дали да е "официализирано" в законова рамка или не.

 55. 55 Профил на Новина?
  *****
  Неутрално

  ХА щото МВР не следи фрумите постоянно
  Утре дайте статия КАТ ще глобяват за превишена скорост. А за вдругиден - бългаските бюрократи вземат подкупи... абсолютно оригинални ше сате 100 %

 56. 56 Профил на otvraten
  *****
  Гневно

  Да се приготвят 2 звода полицаи за подготовка в Турция,на реални условия.Така се учи език ,какво ще следите наще форуми следете на ДПС.Те са чалмата на червените мафиоти.

 57. 57 Профил на амр моц
  *****
  Неутрално

  Американеца и Моцарт мислят с главите си,останалите , с маркучите си,това направиха комуноидите с 90% от народа,испеха им е в кърпа вързан.

 58. 58 Профил на завзек
  *****
  Весело

  някой да е прочел нещо за легална дефиниция на "горещи следи" или викат му още "преписка", което е незаконно понятие за "Милиционерите"
  някой да си спомня, че след одит на Сметната палата се откри нелицензиран софтуер в МВР
  сега една хипотеза-стоя си аз наплажа и си пия биричка, правя свалка със мадама и последваща заварка-след шест месеца ми идва синята лампа вкъщи и ми размахва рапечатка с разменените СМС-и межсу двамата-аз в обхвата на чепърлянци, те обхвата на чуковезер. И ще се окаже, че мадамата е жена на "коуегата от пеуник", който е нарушил конституционните ми права на коренспонденция за да напипа жена си в грешка.
  Изневярата не е престъпление, както и това да си изказваш мнението във виртуална среда-ама като си спомня за служителят от Икономическа полиция Ловеч, който издавал тайни от системата на МВР срещу заплащане, се досещам за какво искат този достъп куките
  така Миков ще им увеличи заплатите, без да се натоварва бюджета-бравос, умни хора сте....
  кофти е да си чепат, но имаш това право

 59. 59 Профил на Amazon.bg
  *****
  Неутрално

  На всяка цена да спечелят изборите. Първо слухтят и записват, после продават и шантажират. Това е целта. Щом ловчанлията продавал, защо другите да пият само минерална вода. Разбира се, "неизвестният извършител" да се не хаби, той пак остава на първо място в класацията.

 60. 60 Профил на !!!!
  *****
  Неутрално

  Хайде ченгета анализирайте това:

  Няма причина на полицията да се вярва след като е доказано нарушаване на павилата от нейни служители:
  - бити са невинни демонстранти;
  - събирана е информация за народни представители.
  До момента на мен и на обществото не е извесно извършителите и разпоредителите на горните да са уволнени от МВР, да са обявени имената им публично и да са дадени на съд.
  На вас извесно ли ви е?
  Защо полицията смята че заслужава доверието след като дори и тези съвсем простички неща не са свършени.
  Тенденцията е още по лоша. С поредните си напъни полицията тика и най добрите граждани да станат "престъпници".
  Какво ще стане г-да полицаи, когато ядосаните профита продадат знанията и уменията си на престъпнциците, само защото прекалявате с поведението си на политически мекерета?
  Профиатата имат достатъчно знания и умения за да обесмислят усилията ви да слушкате. Готови ли сте да поемете тази отговорност само за да служите на политиците като маши срещу тяхните опоненти.
  Честити ви 5%. Дано да доживеете да ги получавате дълго. Политиците и престъпниците си сменят често машите като им свършат работа.

 61. 61 Профил на Димитров
  *****
  Гневно

  Е-Е-е стига де ! Поне погледнете другите държави , а не само Русия и Сев,Корея ! Защо не вземаме пример от Европа.?! Хайде подслушвайте...........

 62. 62 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Аман от БКП и дпс на доган Калпазан

 63. 63 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Затова си подгответе по едно изреченийце с всички думички с буквичката М!
  И на другия ден дошъл в школото един ПОЛИЦАЙ-ЧУДО! Дето за 25 години 25 стотинки не бил краднал!
  И пита учителката кой ще каже едно изречение с буквичката М?
  Пренали ръце дечицата, а Иванчо най-високо!
  Кажи ти, Пенке! - рекла учителката!
  - Министерство! Май! Манифестация! Министър Миков МАНИФЕСТИРА!
  -Браво Пенке - седни си! Друг?
  Пак пернали ръцете децата!
  -Кажи ти Николайчо!
  -Майна-а - Марица! Мъгла! Мафия! Министър Миков МАТИРА мафията!
  -Браво Николайчо! Седниси ! Стига толкова за днес.
  Да ама наблюдаващият рекъл нека и туй момченце да каже! И посочил Лонгадон!
  Станал Лонгадон и рекъл:
  -Малайзия! Море! Мараня! Морен манаф мърка на миндер: "Машала, министър Миков! Машала!"

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 64. 64 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Весело

  Ами да следят, макар че, едва ли ще научат нещо, дето да не го знаят, тоест - колко много българските интернет потребители обичат управниците си и специално тези, от Тройната Коалиция.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 65. 65 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Така или иначе са обречени на неуспех - колкото и се се мъчат, то тая работа не е за прасета, не е за неграмотни полицейски и комунистически чутури.

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 66. 66 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Е-Е-е стига де ! Поне погледнете другите държави , а не само Русия и Сев,Корея ! Защо не вземаме пример от Европа.?!
  *************************

  Димитров, ти май не си дочел статията до края. Ето какво пише там: "Без санкция данните се взимат в Испания, Англия, Словакия, Полша и Унгария." За Русия и Сев. Корея нищо не се споменава.

  Аз категорично не съм съгласна да се следи всичко написано по форумите, блоговете и сайтовете в Нета. Това е накърняване на личната свобода и свободата на словото. Приемам такова следене само, ако има данни за готвено престъпление и чрез проследяване на даден потребител то може да бъде предотвратено, като за тази цел да е необходимо разрешение от прокурор или съдия. Но иначе, да ми седят разни дебелогъзи мързеливи полицаи по цял ден пред монитора (и да им плащат за това!) и да четат кой, къде, какво и защо бил написал - НЕ!

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 67. 67 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Какво ни чака

  http://bgjokes.com/images/pic/112027275134899.jpg

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 68. 68 Профил на 666!
  *****
  Неутрално

  МА ТИЯ КАПУТИ ТРЯБВА ДА ГИ НАУЧИМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ.... И ЕДИНСТВНИЯ НАЧИН ДА НАУЧАТ К'ВО ИМ МИСЛИМЕ Е ДА ЧЕТАТ ФОРУМИТЕ И ДА СЕ ОПОЗНАЕМЕ...ЗАЩО СИ МИСЛЯТ ЧЕ НИЕ СМЕ ЗАТВОРЕНИ КАТО КОНСЕРВА КОПЪРКА.... МНОГО МОГАТ ДА НАУЧАТ...

 69. 69 Профил на десен
  *****
  Неутрално

  Първо,за да не ни бъркат - никът ми е 'десен',а не 'Десен',към когото нямам нищо против.
  И така: Прекалената полицейщина винаги е довеждала до ограничаване или отнемане на човешки права и свободи.За жалост 20 години не ни достигнаха и не ни се даде възможност за създадаване на свободно гражданско общество.Причината бе и в самите нас.През последните 10 години,благодарение на достъпа ни до високите технологии и комуникации,особено на интернет, въпреки желанието на властимащите да ни държат на 'тъмно' ,това все повече ги затруднява,а нас улеснява.Вече само като знаем имената на главните редактори,водещите журналисти и прочие с псевдоними в ДС,можем да подложим на съмнение всичко,което се изсипва в медийното пространство от техните медии.Даже за най-новата 'медийна група' на Ирена Кръстева не са нужни преки доказателства/това е работа на съдебната ни система/,но само липсата на инфо как и откъде са парите/явно не от тотото,на която бе шеф/ ,поражда много големи съмнения.Явно е,че с тази медийна експанзия се цели да се манипулира тази част от населението,което няма достъп до интернет.Нас не могат да ни заблудят.Но могат да ни сплашат.Не всички разбира се.Но си представете си,че служител във фирма е засечен от полицейското следене в интернет с негативно отношение към властта.Директен натиск към него може и да не се окаже,но работодателят му винаги може да се притисне,за да освободи този служител.Неофициално мотивът може да се пусне и в колектива,за да имат едно наум.Има и много други начини на въздействие,затова свободното следене от МВР не трябва да се допуска.Апропо към 'Гъбаря': може да си направите 'каша от гъби' , но кашата в държавата с пас не се оправя.Нека сме активни на предстоящите евро и парламентарни избори.Успех!

 70. 70 Профил на Х X X
  Х X X
  Рейтинг: 574 Неутрално  Тая власт както е тръгнала, колко време ще изтрае?

  .

  think different
 71. 71 Профил на Але
  *****
  Неутрално  РЕШЕНИЕТО:

  tor.eff.org

  и ще ме хванат за големия Иванчо с едното око...

  кажи му полицай и повече не го обиждай...

 72. 72 Профил на Х X X
  Х X X
  Рейтинг: 574 Неутрално


  Тези нещастници за това ли купиха Blue Gene?

  Да анализират трафика?

  .

  think different
 73. 73 Профил на cyberpunk
  *****
  Неутрално

  Да ни следят бе, ние ще ползваме проксита! Макя им мръсна.

  За който не знае как става:
  1) Дърпате Firefox (ако сте с вируса IE)
  2) Дърпате Tor плъгина - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2275

  Като ще псувате БСП, активирате си проксито и нека искат разпечатки после.

 74. 74 Профил на koko
  *****
  Неутрално

  Много интересно, как 30 000 ще следят 3 550 000
  И още толкова телефони
  И още толкова пощенски кутии
  Ми те излизат по улиците да заработят дневните, от какъв зор да клечат на РС -тата

 75. 75 Профил на 666!
  *****
  Неутрално

  СТРАХУВАТ СЕ... ЩО АКО НАПРАИ'МЕ ФОРУМНА ПАРТИЯ ТИЯ ИМА ДА НИ ПУШАТ КУРЦИТЕ ДОКАТО СА ЖИВИ...

 76. 76 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всъщност проблемът не е точно дали да следят форумите, те отдавна го правят, сега искат да се приеме закон, според който информацията, събрана по този начин (без прокурорска заповед) да бъде използвана в съда. Иначе, ако е само за четене, ушев отдавна чете....

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 77. 77 Профил на GameBoss
  *****
  Неутрално

  Послушайте, а вы случайно не из Москвы?

 78. 78 Профил на хаха
  *****
  Неутрално

  В Русия съм, в Русия съм ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK