Русе подготви справочник за потенциалните инвеститори

Русе подготви справочник за потенциалните инвеститори

© Росица ВеликоваИнформационен справочник за община Русе ще помага на потенциалните инвеститори, които искат да получат бързи данни за града и региона. Това съобщиха днес от администрацията.


Изданието се осъществява по проект "Граждански контрол върху имотите на община Русе", разработен от кметството и клуб "Отворено общество" с подкрепата на Американската агенция за международно развитие /ААМР/. Справочникът е дело на "Парнас Прес". Към него е приложен и мултимедиен диск за града.


Изданието съдържа кратка историческа справка, обща характеристика на общината, подробности за инфраструктурата, икономиката, образованието, културно-историческото наследство, туризма, организацията и подкрепата на бизнеса и различни начини за насърчаване на инвестициите.


Бъдещите инвеститори могат да узнаят и начините за достъп от Русе до различни точки на страната и Румъния, как се издава разрешение за строеж и промяна предназначението на земеделска земя. В допълнителна брошура на английски език са публикувани подробни данни за икономиката на региона, недвижимата собственост, енергоносителите, банковото и застрахователно дело, проектантските фирми в града.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK