Новото време е на крачка да влезе в коалицията на СДС и ДСБ

Емил Кошлуков<br />

© Юлия Лазарова

Емил КошлуковНовото време на Емил Кошлуков е на път да се присъедини към коалицията на СДС и ДСБ. Това стана известно днес по време на разговори, проведени в парламента между Кошлуков и представители на ръководствата на двете партии. Разговорите продължиха близо час. Пред "Дневник" зам.-председателят на СДС Тони Даскалов, заяви, че инициативата за срещата е взаимна.


След като излязоха, зам.-председателят на парламентарната група на ДСБ Веселин Методиев обяви, че Новото време не са показали принципни различия с политиките, които предлагат партиите в коалицията. "Ние оценяваме политическата ситуация по един и същи начин и сме готови да си сътрудничим в дългосрочен план, включително в едно дясно правителство", коментира Методиев.БНД отрича за преговори със Софиянски и Бакърджиев
Депутатите от БНД - Николай Свинаров и Борислав Ралчев, който са и в ръковдството на партията, отрекоха пред "Дневник" появилите се слухове, че участват в преговори с формациите на Стефан Софиянски и Евгений Бакърджиев - ССД и БДС "Радикали", за създаване на алтернативна дясна коалиция. Ралчев повтори, че неговата партия е "за широко дясно управление". В средата на март бившите царисти бяха въвлечени и в друг слух. Тогава се твърдеше, че партиите, които няма да получат одобрението на СДС и ДСБ, ще сформират свое обединение. В него бяха спрягани БНД, партията на Мария Капон, "Ред, законносто и справедливост" на Яне Янев и "Новото време".Емил Кошлуков, който излезе от къщата на "ВИП Брадър" и дойде на срещата в Народното събрание, също посочи, че "Новото време може да се присъедини към коалицията". Разговорите обаче продължавали.


На въпрос дали е искана оценката на Новото време за ДПС, Тони Даскалов каза, че "всичко това е залегнало в споделените и подписани принципи между СДС и ДСБ". Там била и оценката за партията на Ахмед Доган. В края на миналия парламент нововремците бяха спрягани за потенциален предизборен партньор на ДПС.


Инициативата за привличането на нововремците е на СДС. До момента партията на Иван Костов имаше резерви за участието на Новото време в коалицията. Все още не е известно дали към дясното обединение ще се присъединят БНД, които имат негласната подкрепа на ДСБ. От партията на Мартин Димитров вече заявиха, че имат категорична позиция и не желаят бившите царисти, защото са участвали управлението на тройната коалиция.


Попитан каква е позицията на Новото време за БНД, Емил Кошлуков заяви, че те "не отговарят условията и принципите на коалицията".


В същото време представители на СДС и ДСБ ще се срещнат тази седмица и с лидера на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Тогава ще бъде решено дали формацията му ще се присъедини към коалицията. Това съобщи Тони Даскалов, попитан дали СДС биха направили компромис за партията на Янев, при условие, че ДСБ са сторили същото за Новото време.БНД отрича за преговори със Софиянски и Бакърджиев
Депутатите от БНД - Николай Свинаров и Борислав Ралчев, който са и в ръковдството на партията, отрекоха пред "Дневник" появилите се слухове, че участват в преговори с формациите на Стефан Софиянски и Евгений Бакърджиев - ССД и БДС "Радикали", за създаване на алтернативна дясна коалиция. Ралчев повтори, че неговата партия е "за широко дясно управление". В средата на март бившите царисти бяха въвлечени и в друг слух. Тогава се твърдеше, че партиите, които няма да получат одобрението на СДС и ДСБ, ще сформират свое обединение. В него бяха спрягани БНД, партията на Мария Капон, "Ред, законносто и справедливост" на Яне Янев и "Новото време".

.

Коментари на Веселин Методиев (ДСБ) и Емил Кошлуков (Новото време) - във видеорепортажа

Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK