Парите за издръжка на МВР свършвали до седмица

Парите за издръжка на МВР свършвали до седмица

© Красимир ЮскеселиевПарите за издръжка на МВР ще бъдат изчерпани до края на месеца - тоест след седмица. Това обявил министърът на вътрешните работи Михаил Миков пред парламентарната вътрешна комисия, съобщи председателят й Минчо Спасов (НДСВ). Миков обяснил, че 95% от бюджета на МВР е за заплати, а само 5% - за издръжка и тези 5% са изчерпани до края на март. Министърът казал, че ще говори с финансовия министър на МВР да бъдат отпуснати допълнителни субсидии от централния републикански бюджет.


По време на разговора, който беше с цел Миков да представи визията си за реформи в МВР, депутатите не разчели сигнал и готовност за някакви сериозни промени, разказаха участници в срещата. Въпреки все по-често застъпвани мнения от политици, че щатът във ведомството е твърде раздут, като администрацията е прекалено голяма, Михаил Миков обявил, че 63 000 души е санитарният минимум, без който министерството не може да се справи с проблемите на сигурността в държавата. "Той не споделя нашата загриженост, че това е една твърде висока цифра, и че процентът на администрацията в структурата на МВР е твърде висок", каза Спасов. Министърът обяснил, че в МВР има около 6-7 хил. души за пенсиониране и казал, че поетапно ще ги съкрати и това е максималното свиване на щата. Политици обаче изразиха съмнение, че дори и тези хора ще бъдат освободени.


"Визията на министъра е да се продължава по сегашния път за търсене на допълнителни резерви от централния държавен бюджет, за да се осигури издръжка на служителите и на самото министерство, която за съжаление вече е изчерпана като финансов ресурс", разкритикува позицията на Миков председателят на вътрешната комисия.
Пред депутатите Михаил Миков обявил още, че няма намерение да продава излишни имоти с цел да осигури допълнителни финансови ресурси за заплати и за обезщетяване на освободените служители. Обяснил, че продажбата можела да стане само с доста тежки и тромави процедури, а ефектът от това щял да бъде малък. Политици обаче не споделиха това мнение и отбелязаха, че МВР има 1960 имота, а надали се нуждае от всичките.


"Средства от продажба на имоти на МВР не могат да бъдат усвоени за фонд "Работна заплата". Не е възможно от продажба на имоти да се увеличават заплати", отбелязаха по-рано днес в специално прессъобщение от МВР. Бюджетът и постъпващите средства не могат да бъдат трансформиране за фонд "Заплата", още повече в условия на финансова криза и падащи цени на имотите, а и анализът на възможностите показват, че такава стъпка не би дала сериозен резултат, допълват от ведомството.


"Подходът при съкращаването на заетите ще е при стриктно обмисляне на реалностите – например отпадането на две граници след влизането на България в Европейския съюз несъмнено дава възможност за оптимизиране", казват от МВР. Предстоял преглед и на работата и евентуално закриване на Учебния център в Горни Богров, където условията за обучение били архаични. "Трябва да се освободим от заблудата за съотношението полицаи – администрация. Ясно е, че огромно стопанство като МВР не може да работи без специализирана администрация, информационни системи и други специализирани звена. Механичното извеждане на съотношението полиция – администрация и друг вид персонал не е в полза на реалната преценка за необходимостта от ефективна работа. В заключение - оптимизирането ще е без преследване на механични показатели", смята министърът.

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хм...
  *****
  Неутрално

  Може ли точно преди изборите комунягите да извъртят филма "63 000 разгневени мъже" ?

  То ще си е същото като "да дойдат танковете".

 2. 2 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  Окапват им сценариите на кукловодите, един по един: нещо с етническото напрежение не се получава, нещата с Напред не вървят, електоратът на БСП се срива, десните взеха че се обединиха, народът се политизира отново и се кани доста по-масово да излезе на избори... Остава им хаосът: пускане на 3000 затворници предимно цигани от затворите в навечерието на изборите, уволнение на полицаи - най-читавите естествено, купуване на гласове и директно фалшифициране на изборите, някакви военни идиоти се появиха... баси... дано ББ не участва в операция Хаос

 3. 3 Профил на гад мръсна
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на Mama-im-stara
  Mama-im-stara
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А, Капитал писа друго по въпроса тази седмица:

  ' Михаил Миков предвижда съкращението на 1100 души от МВР (850 в главните дирекции и на 350 в специализираната администрация), което ако не друго е стъпка в правилната посока."
  http://capital.bg/show.php?storyid=692984

  Явно изказванията по медиите се разминават с реалността

 5. 5 Профил на Минаващ
  Минаващ
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Защо свършват парите?

  Спомнете си - колко милиона изхарчиха миналата година за незаконно подслушване?

  Според доклада в пармалента бяха изпукали огромни суми за слухтене на депутати, журналисти, бизнесмени...

  "На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра
 6. 6 Профил на sramota
  *****
  Неутрално

  май навлизаме в 'ликвидна криза'

 7. 7 Профил на Шерлок Холмс
  *****
  Весело

  След морален фалит и финансов банкрут.
  Орешарски, "грабвай телата", като опълченец на Бузлуджа !
  Парите в друга посока - само за социалисти и присъдружни.

 8. 8 Профил на потърпевш
  *****
  Неутрално

  Михаил Миков да вэеме и да си сэчисти къщата МВР от раэни режисьори които се эаимават с шоу от рода ОКЛЕПАЙ КОЙТО Е НАРЕД ПО ПОРЪЧКА като тоэи с прякор ПАЦАТА и неговата органиэация от полицаи и охранители Тогава ще има пари эа останалите ,които си вършат съвестно работата Да провери эа какво се иэполэват СРС : эа раэкриване на престъпления или эа омаскаряване на мирни граждан , по поръчка

 9. 9 Профил на Горския
  *****
  Неутрално

  Някой лъже, интерсно дали е министъра или журналиста не го е разбрал добре:
  Бюджет на МВР за 2009 - 1 632 738 000 лева.
  95% от бюджета за работни заплати - 1 551 101 000 лева
  средна работна заплата за 1 служител при 63 000 души персонал - 24 620 ллева годишно или 2051 лева месечно
  Даже в тази заплата да са включени и накакви осигуровки (май няма за МВР) нещо не ми се вярва.

 10. 10 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1191 Весело

  Аз ли съм му правил разчетите, та парите стигат до края на март. Бюджет не може да си направи, министър се води! А това за администрацията си е вярно. Не могат да съберат хора да патрулират, ама чантаджии дал Господ. Дайте структурата, да я сравнят със другите държави. Не, искаме пари, ние да си ги харчим за наши хора.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 11. 11 Профил на p.valkova
  p.valkova
  Рейтинг: Неутрално

  Ура! Ще спре значи незаконното подслушване, изнудването по пътищата, шоу-акциите за "хващане" на престъпници и целия милиционерски цирк! Ей, да не повярва човек - колко било лесно ))

 12. 12 Профил на dann5
  dann5
  Рейтинг: 230 Неутрално

  95% за заплати и 5% за подслушване

  http://mediapool.etaligent.net/show/?storyid=143517

  да ти имам и управлението и разчетите министър гумена глава

 13. 13 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 431 Неутрално

  "...Михаил Миков обявил, че 63 000 души е санитарният минимум, без който министерството не може да се справи с проблемите на сигурността в държавата...."
  ....
  За каква държава говори този????

 14. 14 Профил на икономист
  *****
  Неутрално

  Решението на проблема е много просто. Да намалят заплатите в МВР с 10 - 15% и всичко ще си дойде по местата. Пак ли аз трябва да ги уча.

 15. 15 Профил на HAHA
  *****
  Неутрално
 16. 16 Профил на Хм...
  *****
  Неутрално

  Сега разбрахте ли защо на Стройко-то блиндираните врати не само държали цена, но и бележили повишение!

  Купувай, народе, блиндирани врати и решетки за прозорци!

 17. 17 Профил на  Желязко Желев  jelev1@abv.bg
  *****
  Неутрално

  За пръв път не чета постовете и слагам само +.То квото и да напише човек за МВР ще е вярно.Моя план за реформа: 1.Като няма пари за бензин в неплатен отпуск.Всеки които работи в предприятие е наясно с тая процедура.2.Съкращения на администрацията в МВР.3.Промяна на закона и МВР да си поеме изцяло функциите за вътрешна сигурност,Сега имаме безброи охранително -рекитюрски фирми ,а общините плащат на часни фирми с държавни средства пак уж за сигурност.4.Министър не отчел резултат по горните точки се уволнява и за периода му се плаща минималната заплата,5.Забравих вишите чинове незабавно в пенсия или на борсата.То нали знаете за рибата и главата.

 18. 18 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  Това което разбрах е ,че политиците са докарали МВР до Фалит за да се облажат от 1960 имота които смятат да купят за жълти стотинки.
  Нямам нищо против Личното обогатяване на политиците. Колкото повече забогатеят толкова по значими в собствените си очи стават.
  На suicide.com няма споделен опит на паднали отвисоко.Пише, че изхода от такова падане ВИНАГИ Е ЛЕТАЛЕН !

  Иначе става ясно,че на БГ Политик МВР не му е необходимо , необходим му е САМО ИМОТ на МВР !

 19. 19 Профил на dave
  dave
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Апаши, братя да действаме!
  Ченгетата нямат манги - или ще спрат да бачкат или ще можем да ги купим!

  Pulp fiction!
 20. 20 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  Забавлението продължава : След като се доказа, че Министър Михаил Миков ( МММ ) няна ясна Визия за Финансите на МВР ( Не давал ясни сигнали ). Политиците дадоха толкова ясен сигнал, че и слепите разбраха ,че са крайно нуждаещи се Социалисти и Правнуците им нямат поне по Три Имота ,които да харижат на неродените си деца !

 21. 21 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И недейте забравя : В една книга за Щастието пише, че ПОЛИТИК е Демагогстващ Елитен Престъпник - от Философ е писана.

  Речник: Демагогстващ е този които въвежда друг човек или група хора СЪЗНАТЕЛНО в заблуждение с Цел ЛИЧНА ИЗГОДА !

 22. 22 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ТАКА и Трябва да бъде предполагам - Щом Господ иска да бъдем управлявани от престъпници ( политици ) сигурно има нещо впредвид !

 23. 23 Профил на Приказен Свят
  *****
  Весело

  Хм...(1) " Може ли точно преди изборите комунягите да извъртят филма "63 000 разгневени мъже" ?"
  Не може, защото точно тия ще рекат:
  "Да дойде Бат Бойко и да ни оправи заплатите !"
  Познай, какъв че бъде отговора и резултата за "триглавците".
  И, хм, няма да могат да кажат...

 24. 24 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  М да-а : Човек Предполага , Господ разполага ! - от ,,Люти чушки " на Радой Ралин ли беше тази Епиграма , че забравих ?

 25. 25 Профил на Хм...
  *****
  Неутрално

  Приказен свят,
  ами ако това е целта на упражнението?

  И някой имотец - лап - покрай другото е патакламата за бонус.
  И беж на сянка докато мине кризата.

  Като нищо си е вероятен сценарий.
  Няма да им е за първи път я.

 26. 26 Профил на спок
  *****
  Неутрално

  Абе за какво са ви пари.Не ви трябват!! Само си вършете съвестно и добре работата! И нравственото,моралното удовлетворение ще ви храни и ще ви поддържа висок дух! Пари,пари..оставете тия дяволски изобретения! Пазете хората,грижете се за тяхно добро и бъдете рахат! За вашето и наше нравствено извисяване! Удача!

 27. 27 Профил на Arata
  *****
  Неутрално

  Ехо, Земя вика Иконмедия:

  Капитал от последния брой /Петък 20ти/
  Тихомълком Михаил Миков започна реформа, която може най-накрая да върне вътрешното министерство в настоящето.

  Дневник от днес:
  По време на разговора, който беше с цел Миков да представи визията си за реформи в МВР, депутатите не разчели сигнал и готовност за някакви сериозни промени, разказаха участници в срещата.

  Това някаква форма на редакторска шизофрения ли е или просто се люшкаме от платеното съобщени към реалността?

 28. 28 Профил на jo
  *****
  Неутрално
 29. 29 Профил на Ник
  *****
  Гневно

  Не взимаха ли МВР в края на всяка година
  по 200 милиона лева от излишъка?

  Не да мрънка министъра а да покаже
  как харчат 2 МИЛИАРДА лева всяка година!!!

 30. 30 Профил на Читател
  *****
  Неутрално

  Миков,иди си усъваршенствай умениятя в МНЗ,да те научат как се работи без пари.Те са много добри в това отношение,могат го.А ченгетата да се научат да работят за без пари от здравеопазването ни.

 31. 31 Профил на Stefi
  *****
  Любопитно

  Господа някой може ли да ми обяни този факт в New York има около 42.000 полицаи, в цяла Швеция малко над 18.000 (като на територия е 4 пъти по-голяма то Бьлгария), а в нашата скьпа татковина Бьлгария 63.000 полицаи!

  За ефективността и уважението да не говорим и сравняваме!

  поздрави

 32. 32 Профил на Arata
  *****
  Неутрално

  Moже, Stefi.
  63 хиляди са служителите на МВР. В тях влизат както чистачките, така и служебния шофьор на ММ, така и професора в НИКК който прави ДНК анализа, администрацията в МВР, която е от Татово време и с право се смята за нещо като ДПС в МВР, а също следователят и ОР който трябва да разследват престъпленията.
  В бройката на NYPD влизат само американския аналог на последните двама.

 33. 33 Профил на Арата
  *****
  Разстроено

  А за шведски полицай не искам да чувам, особено за техния професионализъм - всеки ден си комуникирам с един такъв идиот, покорно благодаря, все едно си говоря с Чутурков от ДЧР, колегите ще разберат какво имам предвид.

 34. 34 Профил на ПИЧА ОТ МАРОКО
  *****
  Неутрално

  АЛО , МВР-то !! стража на партията !! КОГО НАКАЗАХА МИНАЛАТА ГОДИНА , ЗАТОВА ,ЧЕ 2 ЧУВАЛА ПАСПОРТИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК ГИ ЗАНЕСОХТЕ В ПЛОВДИВСКИЯ ЗАТВОР ЗА ГОРЕНЕ ?? ПОСЛЕ ОТ КИТАЙ ГИ ВРЪЩАХА С БЕЛЕЗНИЦИ ?? ЦИРК , НЕ ПОЛИЦИЯ !! ВАС ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ , ШОПАРИ НЕДОКЛАТЕНИ !!

 35. 35 Профил на АЛЬОША ГОЛОГЪЗОВ
  *****
  Неутрално

  ЖИВЕЯ НА 15 КМ ОТ ПЛОВДИВ --БЕЗ КОЛАН МИ ВЗЕМАТ ТАЛОНА И ГО ЧАКАМ 3 -4 МЕСЕЦА ,ДА СИ ПЛАТЯ ГЛОБАТА !! ЗА БЛАГОТО НА РОДИНАТА ! ОЩЕ ГО НЯМА -- ДА ВА ШИБАТ МАНАФИТЕ - ВАС , ВСИЧКИ ШЕФОВЕ ОТ МВР -- КАКВИ КОМПЮТРИ БЕ , ПРОСТИ ЧЕРВЕНИ МАЙМУНИ !! ВСИЧКИ С ЛОПАТИ НА МАГИСТРАЛАТА !! ОТ УТРЕ ,,,,,,,,,,,,,,

 36. 36 Профил на RoRo
  *****
  Неутрално

  Niamalo pari.Ami polizaite da pochnat da sastaviat aktove za previshena skorost, upotreba na alkohol, nepravilno parkirane, a ne da si prebirat parite po dzobovete kakto praviat.da predpolozim che po 25 leva izkarva sredno polizai na dezurstvo. ia da smetnem 20 dni x 25 leva = 500 leva extra + zaplata. kakvo uveleichenie iskat?

 37. 37 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  Пари за МВР няма,да го разпускат.А за слухтене има,бъдете спокойни,всичко знаят за нас.
  Много е важно да си СЕКС -БОМБА В КЛЮЧОВИТЕ ДУМИ ЗА СЛЕДЕНЕ.
  ПРОБА.

 38. 38 Профил на yra-yra
  *****
  Неутрално

  Neni trabva mevereto da gi raspysnat dano

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 40. 40 Профил на pezar
  *****
  Неутрално

  Ееей ,това прост комуняга да ти дойде на на власт и след тях потоп .Лягай и умирай , ама да ги хване човек нашите селяндури, дърти бесепари и да им счупи простите глави.

 41. 41 Профил на 4itatel
  *****
  Неутрално

  В предаването „Тази сутрин" по бТВ, директорът на ОД на МВР-Велико Търново Милен Манолов съобщи пред над милион зрители, че има свидетелка на покушението....

  http://www.lubamanolova.info/260309-com.html

 42. 42 Профил на 65
  *****
  Неутрално

  Как да го разбирам това свършване на парите още в 1-во тримесечие!
  Орешко ли е бил много стиснат, като е правил бюжет 2009, или на Мики Маус са му много широки пръстите?
  Някой знае ли нещо!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK