Плугчиева скри премиите на чиновниците

Вицепремиерът Меглена Плугчиева отказа да съобщи какви бонуси ще получи администрацията, работеща с еврофондовете. Правителството одобри сумата, която ще бъде изплатена, но до редакционното приключване на броя на сайта на кабинета не се появи официална информация. Според публикация във в."Сега" са раздадени общо 3.2 млн. лв., без да е ясно на колко чиновници. Бонусите са за второто полугодие на миналата година, когато според Плугчиева е отбелязан значителен напредък в усвояването на еврофондовете - сключени са договори за над 2 млрд. лв. е са изплатени средства по проекти за над 48 млн. лв.


В списъка с премираните няма министри и техни заместници, а само служители, каза вицепремиерът. Във вторник тя съобщи, че не са предвидени бонуси за чиновниците от фонд "Земеделие". Ръководителят на фонда Ализан Яхова получи 14 000 лв. премия през декември за добре свършена работа. Вчера обаче се разбра, че все пак служителите от аграрното министерство ще получат като бонус по една заплата. "Няма по-добра новина за деня, поразен съм", възкликна Иво Илиев, собственик на птицевъдна компания от Шуменско, който трети месец плаща неустойки към банките заради неполучени субсидии по САПАРД. Млекопроизводителят от пловдивското село Трилистник Данчо Тотев в първия момент не можеше да повярва, след което допълни: "Хората се опитват да оцеляват, а те дундуркат администрацията. Явно са решили да ошушкат парите докрай и тогава да си ходят."


Допълнителна заплата ще вземат и служителите в двете агенции по ФАР с отнета акредитация, които са към министерствата на финансите и на регионалното развитие. Останалите ще вземат по три заплати, което е двойно по-малко от това, на което ни дават право нормативните актове, отчете Плугчиева. По думите и това е индиректна мярка за антикорупционна практика.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Орачева
  *****
  Гневно

  Предизборно раздаване на чужди пари на свои хора.
  С чужда пита помен прави , но то се връща с обратна сила?!

 2. 2 Профил на Дама Пика
  *****
  Неутрално

  Хубаво раздава пари за премии Плугчиева, но за какво ги дава като работата по еврофинансирането още е 'под кривата круша' .

  добра идея за антикорупционна практика, но все пак премии се дават за добре свършена и навреме работа , а до момента от Брюксел не ни освобождават блокираните пари - значи работата още не е свършена.

  и за какво всъщност им дава Плугчиева премии ?

 3. 3 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ей големи отворковци са това селяните от Трилистник. Не знам дали някога са се занимавали със сериозна администрация и големи проекти, но мога да ги уверя, че това не е като да построиш кокошарник или да издоиш крава. Цървули!
  А тези от администрацията, които работят както трябва, нека им се дават премии и заплати. В момента, в който държавната администрация заработи, много неща ще се пооправят.

  Proud to be anonymous!!!
 4. 4 Профил на полицая
  *****
  Неутрално

  Джони надявам се да си използвал сарказма като похват в изказването си. То се вижда, че е сериозна работа, щом "отворковците" протестират, значи някои не са си свършили работата навреме... Това, че сега се ТВЪРДИ, че има резулати, не е за успокоение... за несвършена работа навреме, не се дават премии а се налагат глоби... Да не ми твърдят, че сега са се разработили- и така да е- виж примера с AIG- сега работят и какво, като не са работили навреме Д.Г.Д. и мамка му, 14000лв. премия???- я по- серизно бе... по три заплати???? мвесто по 6????????? Каква е тая нормативна база бе.... Да ме фанат да работя АЗ тогава...

 5. 5 Профил на полицая
  *****
  Неутрално

  ....Допълнителна заплата ще вземат и служителите в двете агенции по ФАР с ОТНЕТА АКРЕДИТАЦИЯ, които са към министерствата на финансите и на регионалното развитие... бахти наглоста...а нашите 100 лв. за нова година оплюхте... А да ви видя сега отворковци...

 6. 6 Профил на mun4o
  *****
  Гневно
 7. 7 Профил на lp
  *****
  Весело

  Пожелавам на всички българи да почустват Realitätsgefühl( чувство за реалност) Май ще има рязане на глави на тройната ламя??!

 8. 8 Профил на чиновник
  *****
  Неутрално

  Всички до тук са прави. Работя в една от въпросните администрации. Моята премия обикновено е веднъж годишно и няма нищо общо с хилядите на скороназначената г-жа ръководителка на фонда. А тя като служител дали е наясно с всичко, което са принудени да правят нейните подчинени, докато приемат проекти, обработват проекти и работят с хората, които добросъвестно ги изпълняват и се блъскат като вода в бряг в малоумните решения на анонимници по върховете?? Тежко й на държава, на която 400 лв. заплата за полицай са много и хак му на народа, който хем иска да няма корупция, хем когато на бачкаторите, каквито има и при чиновниците, се предлагат нормални условия за неимоверното напрежение в работата, надига вой " чиновници...". Кога ще разберете, че има разлика между "служител в администрация" и "чиновник" от онзи тип, който свикнахме да приемаме за единствен от прашните соцканцеларии?? И че има хора, които си вършат съвестно работата, пък била тя и чиновническа. Да си чиновник не е престъпление, а това да си лъжлив политик, който прави всичко възможно да натопи някой друг в помията, която самият той създава.

 9. 9 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Като чуя "държавна администрация" ми се повръща. Върху главите им. И това е добре и крайно миролюбиво, защото не е далеч времето, когато няма да се удържаме да им режем престъпните глави!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 10. 10 Профил на tostos
  tostos
  Рейтинг: Разстроено

  Когато един работник, било той стругар, или строител, допусне грешка, бива санкциониран парично, но за държавните чиновници-премии... БЕЗСРАМИЕ....

 11. 11 Профил на  Желязко Желев  jelev1@abv.bg
  *****
  Неутрално

  Има конкурси за държавни служители с указани работни заплати.После променяме заплатата с премия.По съшия начин променят и договорите с анекси.Това го прави министър които ще се бори с корупцията.А с него кои ще се бори?.Законите трябва да се спазват ама не от нас!А наи добре е да има закон ама да може всякак да се чете и тълкува.Еи това правят властимащите.Ще свършат зле.Както обаче и всички останали в тая държава.

 12. 12 Профил на DFZ
  *****
  Неутрално

  Експертите на ДФЗ не присвоиха парите от САПАРД.Говоря за Разплащателна агенция.Паричките са в БСП и ДПС.

 13. 13 Профил на Големия лемеж
  *****
  Весело

  ЩО ТЪЙ КРИЕШ МЪ ПЛУГЧЕВА!!!

 14. 14 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Тая мазна гад, като и видя лоената мутра и ми се доповръща...

  ДСБ - What else ?
 15. 15 Профил на tim
  *****
  Гневно

  Браво! Само така. Нищо друго не заслужават хора които избират тази измет да управлява.

 16. 16 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Що се набили минуси на charlyb, много е прав човека, тези хора не знаят защо са там, ааа да знаят за да взимат подкупи и да редят пасианки по цял ден. Ако нещо трябва да се свърши ги обвзема ужас, а колко са културни и интелигентни мога трилогия да напиша по въпроса. Заслужават точно да им повръщаш на главите.

  ДСБ - What else ?
 17. 17 Профил на непрофесионалист
  *****
  Весело

  всички вий сте комсомолци и и и и

 18. 18 Профил на Prav
  *****
  Неутрално

  Съжалявам, че трябва да Ви информирам - но нормалните чиновници от администрацията със сигурност трябва да бъдат поощрявани -
  Тези по селските програми не са в тази група към момента - защото селяните са им набрали - глупост ще е да вземат някаква кирлива една заплата - и да си навлекат гнева на толкова хора -
  За другите програми - аз одобрявам - и логиката е много проста - за да има свестни хора там - те трябва да бъдат платени добре -
  Ако им дават по пет лева - ще имат за работници неквалифицирани хора -
  Ако плащат добре - постепенно и администрацията ще се оправи -
  Така, че тук не може да се дискутира дали трябва или не -
  Престанете да псувате - и помислете малко с главите си -

 19. 19 Профил на Satanailoff
  *****
  Гневно

  Скандално- в правова държава биха ви отрязали главите мръсни парламентаристи! Народе мой време е за клане!

 20. 20 Профил на 667
  *****
  Неутрално

  Защото сме социалисти, реститути царисти и кандидат купувачи на летящи чинии!

 21. 21 Профил на Меро
  *****
  Неутрално

  " ..раздадени общо 3.2 млн. лв."- на колко души са раздадени тия пари само не разбрахме ,какво значи -по три заплати ,какви са им заплатите . никаква отчетност не е това

 22. 22 Профил на се ми тая
  *****
  Неутрално

  Чиновниците не работят (поне не това, за което получават заплатка и т.н) - факт. А полицая съм сигурен, че не си знае длъжностната характеристика, ако да е бил запознат с нея.
  Чиновник-а е анонимник, ако се замисли малко, ще си даде сметка, че днес не изкарва пари (местейки папки и чатейки си) и за една баничка. А полицая, нищо че плаче, мила му е службичката. Знае си , че за друго не е годен и си кюта. Въобще от тез двамата - тишина се очаква. А парите са за изборите, раздадени са най-много половината, другото е за партията. Списъци няма да излязат, спинкайте спокойно )

 23. 23 Профил на СУВЕРЕН
  *****
  Неутрално

  АЗ , БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКАМ ДА ЗНАМ МОИТЕ ПАРИ КАК СЕ ХАРЧАТ - ДО СТОТИНКА .

 24. 24 Профил на aristo
  *****
  Неутрално


  "Общо 200 млн. лв. от държавния бюджет ще отидат за финансиране на окончателно изгубени проекти по ФАР и за блокирани европари по САПАРД. Въпреки това правителството реши да поощри всички чиновници, работещи с еврофондовете, като им гласува бонуси за 2008 г. от 1 до 3 допълнителни заплати. "
  ПОЯСНЯВАМ :
  Има едни тарикати , които са си платили на съответните хора едни 20, 30 % за да им прекарат проектите и да гушнат европарите . Да ама Европа каза НЕ . И сега кво прайм . Хората дето прокарват проектите са усвоили вече парите и са отчели на съответните властници техния пай . Да се бръкнат в джоба да върнат парите - няма да стане . ЕВРИКА !!! За щастие се е появила една криза . Ще вземем народни пари от бюджета и ще ги раздадем на тарикатите и наште хора . Щото идват избори и някой трябва да плати билбордовете .
  А чиновниците работещи с еврофондовете получават пари за да си траят и за компенсация на пропуснати ползи / рушвети /.
  Оценка: 44 гласа

 25. 25 Профил на E.C
  *****
  Неутрално

  Vsi4ko tova e normalno za tova pravitelstvo.

 26. 26 Профил на икономист
  *****
  Неутрално

  За една от най-важните институции в държавата - МВР - няма пари. За премии и бонуси на най-корумпираните в държавата - НАП, депутати, съдии, прокурори - има пари. Това красноречиво говори за некадърността и безотговорността на управляващите. Всяко правителство в нормалните държави гарантира нормалната работа на силовите си министерства, като гарант за сигурността. В България МВР е поставено на колене от прищевките и безумията на правителството на Станишев. Или, иначе казано, Станишев си създаде своя политическа полиция, която да обслужва интересите и прикрива престъпленията на държавниците ни, а за сигурността на българските граждани, вътрешният ред и борбата с престъпността - въобще никой не го е грижа. Това най-добре говори на какъв хал е държавата, ако я има изобщо. Всички институции са абдикирали от функциите си за да се хвърлят на всяка цена и с всички средства в предизборни боричкания. Да са на власт на всяка цена е най-приоритетното за коалицията. И каквото е останало неоткраднато - да го свият. Така изглежда страната ни на фона на упоритите усилия на нормалните държави да се справят с кризата и вдигнат на крак икономиките си и покупателната способност на гражданите си. В България се краде, убива се, рекетира се, обрича се на мизерия и глад българския народ. И на никой от т.нар. държавни мъже не им пука, изобщо......

 27. 27 Профил на икономист
  *****
  Неутрално

  Банка ОТП стимулира унгарската икономика 26 март 2009 Банка ОТП обявява, че съгласно Закона от 1992 г. за публично финансиране унгарската държава, посредством Агенцията за управление на държавния дълг, ще предостави на Банката заем от 1.4 милиарда евро. Източник на заема е кредитната програма на МВФ. Първото усвояване е предвидено за 1 април 2009 г, а второто за 30 юни 2009 г. Окончателният падеж на заема е 11 ноември 2012 г., като изплащането, след гратисен период до ноември 2010 г., е предвидено да се осъществи на осем транша. Кредитната линия се реализира съобразно пазарните условия; купонът, изплатен от Банка ОТП, ще надвиши съответните препоръчителни нива с 245-250 базисни пункта. Целта на кредитното споразумение е да се осигури достъп до допълнителна ликвидност за унгарските фирми и предприятия, както и да се смекчи отрицателния ефект от настоящата криза и да се стабилизира местния финансов сектор. За да допринесе за стимулирането на унгарската икономика, Банка ОТП ще насочи допълнителното финансиране към местните корпоративни клиенти. Съгласно споразумението и с цел предоставяне на контролна функция при оползотворяване на заема, на предвиденото за 24 април 2009 г. Общо събрание на акционерите Банка ОТП ще препоръча в Надзорния съвет и Одитния комитет на Банката да бъде избран представител на държавата. Това съобщение е на сайта на ДСК. В действителност търговските банки, в частност ДСК, които са чужда собственост, стимулират с нашите пари икономиките на своите държави. Българинът плаща непосилно високи лихви по кредитите, нещо, което го няма никъде в ЕС, защото има картелно споразумение между банките в България за това, а БНБ не предприема нищо, защото така е удобно на управляващите. Нали и те са в бордове на банки, нали през тези банки се перат милиарди мръсни пари и т.н. С две думи - нашите пари отиват в икономиките на чужди държави!!!!!! България е държава, която е абдикирала от функцията си да защитава интересите и сигурността на своите поданици.

 28. 28 Профил на ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ
  *****
  Гневно

  48 000 000лв. изплатени средства - 100%
  3,2 000 000 премии за 3 месеца
  6,4 000 000 заплати за 6 месеца
  9,6 000 000лв. - 20%

 29. 29 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Разбирам, че политиците с тяхното късогледство и неопределяне на приоритети успяха да насадят омраза към държавният чиновник. "Разделяй и владей!" Но хората не си задават въпроса с какво точно се различава мениджърската работа в голяма частна компания и в държавната администрация. Един от най-гадните аспекти на държавната е, че действията и решенията ти не се определят по чисто пазарен и логичен път, а много пъти се решават от капризите на политиците над теб. И ако някой е решил, че тази "помия" може да бъде преглътната и толерирана то това ще стане по чисто пазарен принцип-като му плащат много.
  В най-цивилизованите страни разлика в заплащането между мениджърите и експертите в частни и държавни фирми няма. Иначе държавата няма да си намери кадри.

  А плюенето и мразенето са лесни, винаги са идвали отвътре на БГ народа.

  Proud to be anonymous!!!
 30. 30 Профил на малоумщини
  *****
  Неутрално

  гад мръсна, Плугчиева

 31. 31 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  Права е ,това е тайна на фирмата им.Защо да дразнят така дълбоко заспалият ни народ,за някакви си премиийки,макар и с пет цифрени суми.

 32. 32 Профил на Ядосан
  *****
  Неутрално

  Към всички земеделски производители:Аз също искам да знам къде отиват МОИТЕ пари, защото субсидиите от националния бюджет идват от МОИТЕ данъци.Защо 90% от вас карат нови джипове, а не използвате субсидиите си по предназначение.................... ЗАЩО ?????????????????Парите ви се дават за стопанствата ви , а не да си обновявате личния автомобилен парк.

 33. 33 Профил на Плугчиева
  *****
  Неутрално

  Закона дава достъп до тази информация, независимо дали и харесва на плугчиева или не.

 34. 34 Профил на nqkoi
  *****
  Неутрално

  v otgovor na DFZ..ti ima6 li predstava 4e razpla6tatelna agenicia nqma dopir do SAPARD be kreten... kato neznae6 si mal4i..
  istinata e 4e vsi4ki po oblastite rabotqt kato volove ..a tezi v sofia obirtat lavrite i vsi4ko te praqt i vsi4ko te nai..a ostanalite duhat supata..i ako stane ne6to lo6o..estestveno sme nii vinovni..a nikoi ne se zamislq 4e proektite se odobrqvat v SOFIA..ne oblastno!

 35. 35 Профил на полицая
  *****
  Неутрално

  ....до #22- много ядливо господин Всичкоможещ. Аз длъжностната си характеристика може и да не знам, но по това, че заплатката ми е вече в джобчето, виждам, че ти си знаеш своята....

 36. 36 Профил на хаха
  *****
  Весело

  Все по-прозрачно става с тия европейски фондове и проекти.... Евала на Плугчиева!

 37. 37 Профил на БГ
  *****
  Неутрално

  ПРАВ - НЕ СИ ПРАВ, ЗАЩОТО СМЕ БЕДНА СТРАНА И АКО ТРЯБВАТ ТАКИВА БОНУСИ ЗА ДА СЕ РАБОТИ ДОБРЕ,ТО ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА НА ВСИЧКИ,НО КАТО НЯМА ПАРИЧКИ СЕ ДАВА САМО НА ПАРТИЗАНСКИ/ПАРТИЙНИ/РЪЧИЧКИ. КОЯ Е ТАЯ ПЛУЖЧИЕВА ЧЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА ТАКА С НАРОДНАТА ПАРА-ПАРТИЗАНСКИ ПЛУЖЕК,ЗАТОВА И ДОВТАСА ОТ ГЕРМАНИЯ ДОКАТО НЕ СЕ СВЪРШИЛА ЯМАТА ДА СЕ НАЛАПА.ЕВРЕЙКАТА КАТО Е ВЗЕЛА 14000 СИГУРНО ТАЯ Е ВЗЕЛА 140000 - А РАБОТАТА И БОНУСИТЕ ПЛАТЕНИ АКО НЕ ОТ ТО ЗА СМЕТКА НА МИЛИОН И ПОЛОВИНА ПЕНСИОНЕРИ-ОСТАНАЛИТЕ СА ПАРТИЗАНСКИ ВНУЦИ ДЕТО И,МАХА АПАРТАМЕНТИ ОТ ПРЕДИ ДА СЕ РОДЯТ,ПАРТАКОСИ ДЕТО СИ ВЗЕМАХА 50 ГОДИНИ ЧЕ И СЕГА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И БОНУСИ И РОДЕЕЩИТЕ И КИПРЕЩИ СЕ ДО ТЯХ РЕСТИТУТИ/ А СЪЩО И ЗА СМЕТКА НА ПОЛОВИН МИЛИОН БЕЗРАБОТНИ И ОЩЕ ДВА МИЛИОНА БЕДНЯЦИ.плюя на тази държава

 38. 38 Профил на УЛАФ
  *****
  Весело

  Искам и аз в администрацията, работеща с еврофондовете!!!!! Образование нямам, ама не ми и трябва, щото там 80% от "работещите" са като мен. Искам и аз бонусииииииииии!!! Лично от текезесарката Плугчиева )))))

 39. 39 Профил на Националната гарнитура
  *****
  Весело

  To правителството им скри топката на европейците, че едни премии на да скрием

 40. 40 Профил на Европеец
  *****
  Неутрално

  Не разбирам защо толкова шум се вдига за дребните трохи на бг чиновници. Работата по евро фондовете не е никак лесна, нерви, напрежение, 8-те часа работен ден са някакъв мит. Специално в тези дирекции наистина се работи. Едва успяват да ги задържат хората, напускат и отиват в частния сектор. Поне с тези бонуси да ги мотивират да останат.

 41. 41 Профил на РАЗПЛАЩАТЕЛ
  *****
  Разстроено

  ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!

 42. 42 Профил на stars
  *****
  Неутрално

  Това е толкова недопустимо/лишаването от премии/! Защото аз не съм готов да ги изгубя като ключе от пощенска кутия! Не съм готов! Не съм готов!

 43. 43 Профил на алоооо
  *****
  Неутрално

  А за лекари, учители ,. . .май пак не се предвижда.

 44. 44 Профил на беден
  *****
  Неутрално

  Алоооооооооо стига с тея лекари и учители бе.Аман от тях.Къде сте виждали беден лекар.Може да се водят на 500 лв. заплата ама освен това си докарват хиляди от частни практики и от НЗОК.А учителите - мамка им, по 4 часа на ден работят, цяла лято търтят гъз, не учат на нищо децата, не им пука въобще какво става с тях.Нали виждате какво е в училищата.Като им преизчислите заплатите, които вземат за половин работен ден за цял ............ ми те вземат колкото един депутат.И премии за 15 септември, и други премии, и пари за дрехи ............. За работата КОЯТО НЕ ВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО и това им е премного. СТИГА ЛЕКАРИ И УЧИТЕЛИ ИМА МНОГА БЕЗРАБОТНИ ИНЖЕНЕРИ ДА СТЕ ГИ ЧУЛИ ДА ПРТОТЕСТИРАТ ДА СТЕ ГИ ЧУЛИ ДА СЕ ОПЛАКВАТ ЧЕ ТРУДЪТ ИМ НЕ Е ОЦЕНЕН????????????

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK