Прокуратурата: МВР не е разкрило нито едно отвличане

Няма нито едно разкрито отвличане през последните години и това се дължи на несериозната оперативна работа на МВР. Това заяви във вторник градският прокурор на София Николай Кокинов.Той съобщи, че в момента обвинението в столицата има 15 дела за отвличане и по нито едно извършителят не е разкрит. Така тази престъпност остава ненаказана и затова се мултиплицира, заяви Кокинов. Според него има няколко групи причини за провала на борбата с този вид престъпност - слабата мотивираност на служителите в МВР, лошата им материална база и малкият опит.


Не сме идеалисти и мечтатели и у прокуратурата отдавна са възникнали съмнения за обвързаност на служители на МВР с групите за отвличания, но досега тази теза не е подкрепена с обективни доказателства, каза Кокинов. Посочи като показателен случая с починалия в арестантска кола след разпит Пламен Куцаров, чието задържане е бил единственият пробив на МВР в този вид престъпност. До седмица чакаме резултатите от медицинска експертиза, която да посочи дали Куцаров е починал от насилствена смърт и дали в кръвта му е имало амфетамин, ще действаме според резултата, обясни прокурорът. Той съобщи, че няма данни собственикът на "Киров" Киро Киров да е напускал страната. Ако е в чужбина, значи е влязъл в страна от ЕС по сухопътна граница, каза градският прокурор и допълни, че досега никой от семейството на изчезналия бизнесмен не е информирал обвинението за телефонно обаждане от изчезналия бизнесмен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK