Системата за ранно оповестяване на властта беше тествана

Системата за ранно оповестяване на властта беше тествана

© Юлия ЛазароваНад 80 % от подадените сигнали към над 800 лица от изпълнителната власт са били получени, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации (МИС). Днес беше проведено изпитание на Системата за ранно оповестяване до органите на властта. Според министъра на извънредните ситуации Емел Етем учението е минало успешно, но ще бъде анализирано защо част от хората не са получили сигналите. Според нея до края на май 28 хил. имена ще бъдат въведени в системата, като срещу всяко име ще бъдат регистрирани по четири телефона, на които да бъдат получавани сигнали.


Когато чуят предупреждението за опасност, управляващите ще трябва да се включат в мрежата, въвеждайки личен пин код, даден им от МИС.Така те ще дадат отговор , че знаят за случващото се и са готови да получават и дават разпореждания по време на криза.


Етем смята, че част от оповестените днес лица не са въвели правилно своя код, след което да получат съобщение за възникналата ситуация. Друга причина за неполучаване на сигнала от длъжностните лица е, е телефоните, които са оставени, са в различни администрации и не поддържат тонално набиране.


Системата реално ще заработи от 1 юли,

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK