От утре започва записването за детските градини в София

От утре започва записването за детските градини в София

© Юлия ЛазароваОт утре родителите могат да записват децата си за първа група на детските градини в София. Тази година обаче времето на подаване на данните няма да е фактор при класирането на децата. За това не е нужно актуализирането на информацията да се прави точно утре, съобщават от общината. Записването ще продължи до 21 май, а два дни по-късно ще е готово и първоначалното класиране. Формите за кандидатстване могат да се попълват на сайта на информационната система за прием в детските градини www.kg.sofia.bg или на място в забавачките, където директорите ще качват данните отново в системата. Чрез нея ще се прави и подреждането на децата.


Тази година приемът в първа група ще е по критерии, които носят определен брой точки за класирането. Сред тях са постоянен или настоящ адрес в София, който носи 3 точки, и работещ или учещ висше образование родител, който носи по 1 точка. Детските градини ще определят допълнителни условия за прием на децата и ще имат последната дума, когато за едно място кандидатстват няколко семейства с еднакви резултати. Почти забавачки са посочили като допълнително предимство при кандидатстването, ако детето има брат или сестра в същата градина, родителите му живеят в района, или пък работят в системата на образованието в столицата.


Пълните инструкции за кандидатстването, графикът за класиранията и допълнителните изисквания на всяка детска градина са публикувани на сайта www.kg.sofia.bg.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK