Бойко Борисов: Всеки ден ходя и броя чистачките

Бойко Борисов: Всеки ден ходя и броя чистачките

© Красимир ЮскеселиевСтоличният кмет Бойко Борисов нападна отново премиера Сергей Станишев и правителството заради намерението им да се намесят в проблемите със събирането на боклука. Кметът, който е в руската столица за Дните на София в Москва, разказа за проблемите, които му създава Министерският съвет на колегата си Юрий Лужков, а след това и на журналистите, които го придружават по време на посещението. Той отново обвини БСП, че заедно с ДПС предизвиква проблемите с боклука, обяви, че "Топлофикация-София" ще фалира и обвини правителството заради непрозрачните замени на гори.Бойко Борисов да си гледа работата и да не обвинява непрекъснато, защото на всички е видно, че София е най-мръсната столица в Европа, каза в отговор. премиерът Станишев. Стана вече стил на Борисов да очерня България в чужбина пред чужди политици. Това показва, че той не може да води дебат за политиката и управлението на страната, а само обвинява чрез медиите", заяви Станишев. "Не ме интересуват нито вълци, нито зайци, нито тикви и други представители на флората и фауната. За мен е важното София да бъде чиста, а това не е така в момента", продължи премиерът. Той добави, че няма информация за 42 незаконни заменки.

"Ние сме като Сталинград през Втората световна война. Обградени сме от правителството, които искат да направят София гето", оплака се кметът на София на московския си колега Юрий Лужков. Той отново повтори, че криза с боклука няма. "София не е била толкова чиста, колкото в момента. Всеки ден ходя и броя чистачките", заяви кметът. Нямало и опасност от епидемия, предизвикана от несъбраните отпадъци, за което предупредиха вчера от Министерския съвет. Най-голямата опасност от епидемия са гладът и мизерията, на които ни подлага правителството, каза кметът.
За пореден път Борисов обвини БСП и ДПС, че са предизвикали кризата с отпадъците, а крайната им цел е да върнат прекратените договори на "Новера", зад която все още стоял бившият собственик Румен Гайтански-Вълка. "Вълка, Станишев и Доган са едно и също. Докато Станишев плаче за Вълка, Доган му казва: "Плачи ти, защото, ако го направя аз през Камен Костадинов, връзката ще бъде много явна", обясни столичният кмет. Станишев се опитва да помага на Вълка да си върне концесията, няма да си я върне", каза кметът. Борисов предположи, че поредната атака на правителството е предизвикана от паниката на управляващите заради спрените еврофондове и заради това, че България е най-бедната и най-корумпирана страна в Европейския съюз. В паниката си Станишев вече не знае какво да измисли, затова слуша тези свои съветници, които му казват: "Дай да изкараме отново кризата с боклука в София", обясни Борисов. "Премиерът Сергей Станишев вместо да аплодира кмета на София за това, че е развалил концесията за боклука, ходи да брои кофи и да казва, че еди къде си има пълна кофа за боклук. Този жалък плач на Станишев за Вълка ме радва", каза Борисов по-късно пред журналисти.


Борисов обвини Станишев, че непрозрачно е изхарчил държавния бюджет, че не казва по какъв критерии са разпределени 155 млн. лева за общините и защо на някои градове се полагат двойно и тройно повече пари от София. Кметът и неформален лидер на ГЕРБ атакува кабинета и заради заменките. "42 заменки на гори е направило правителството от началото на тази година и не иска да ги оповести пред обществото", посочи Борисов и допълни, че тези данни ще бъдат оповестени след няколко месеца, когато управлението бъде сменено. "Ще ги видите, ще видите колко пари са откраднали, затова е този страх", каза кметът. Той обяви, че държавата води "Топлофикация-София" към фалит с предизборното връщане на старите сметки за парно. Догодина не виждам с такива дългове как дружеството ще може да започне работа", каза Борисов.


"Трябва да издържим още един месец. Влизаме в избори. Победата ще бъде за нас", каза накрая кметът.Бойко Борисов да си гледа работата и да не обвинява непрекъснато, защото на всички е видно, че София е най-мръсната столица в Европа, каза в отговор. премиерът Станишев. Стана вече стил на Борисов да очерня България в чужбина пред чужди политици. Това показва, че той не може да води дебат за политиката и управлението на страната, а само обвинява чрез медиите", заяви Станишев. "Не ме интересуват нито вълци, нито зайци, нито тикви и други представители на флората и фауната. За мен е важното София да бъде чиста, а това не е така в момента", продължи премиерът. Той добави, че няма информация за 42 незаконни заменки.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK