Изпълнителната агенция по лекарствата е с нов директор

доц. Жасмина Мирчева

© Редакция

доц. Жасмина МирчеваДоц. Жасмина Мирчева е новият директор на Изпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/, съобщиха от здравното министерство. Тя е назначена от министър Евгений Желев след като изтиче мандата на досегашния шеф д-р Емил Христов. Директор на новосъздадената дирекция "Лекарствена политика" в здравното ведомство става д-р Нина Ръсина.


Доц. Мирчева е ръководила три години Националния институт за контрол на лекарствените средства, а от 1998 до 2005 г. е била директор за Централна и Източна Европа към Европейската асоциация на производителите на безрецептурни лекарства в Брюксел. От септември 2005 г. до 13 април 2009 г. е последователно началник на кабинета на министрите на здравеопазването проф. д-р Радослав Гайдарски и д-р Евгений Желев.


До заемането на новия пост д-р Ръсина беше шеф на отдел в дирекция "Национална здравна политика" в здравното министерство.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK