Бойко Борисов: С комисията "Йосич" Доган и Станишев си играят с моя живот

Бойко Борисов: С комисията "Йосич" Доган и Станишев си играят с моя живот

© Анелия НиколоваДоган и Станишев си играят с моя живот, така столичният кмет Бойко Борисов коментира създаването на анкетна комисия в парламента по случая със Сретен Йосич. "Двамата преминаха границата. Чрез партиите си те се опитват да ме атакуват лично. След днешния случай ще ги преследвам докрай. Докрай ще ги преследвам – до затвора", закани се Борисов, [цитиран от "Фокус", докато откриваше обновена детска градина в столицата.


По-рано днес депутатите с гласовете основно на БСП и ДПС формираха временна анкетна комисия, която да изясни дали е имало чадър над Йосич, докато е пребивавал в България. Преди около седмица той заяви пред съд в Белград, че докато е живял в страната е бил покровителстван от специалните служби, от Бойко Борисов и от президента на футболен клуб "Локомотив" Николай Гигов.


Борисов обясни, че със свързването на името му с това на Сретен Йосич случаят се превръща в личен проблем за него и животът му се поставя в опасност, "защото Йосич ще знае директен виновник за задържането". Това не е лична атака, а пряк опит да се посегне върху
живота ми, заяви той.
Борисов посочи два варианта за развитие на събитията – в единия целта е да се изострят сетивата на престъпника, знаейки кой е прекия виновник за неговото залавяне, а в другия – да се прикрият действията на някой друг, обвинявайки Сретен Йосич.


Според него създаването на анкетната комисия е срам за цялото правителство, за институцията парламент и за цяла България. Борисов обясни, че и специалните служби, и ДАНС и МВР са определили акцията по залавянето на Сретен Йосич и неговото екстрадиране за брилянтна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK