Бойко Борисов: "Всички в БСП са без морал"

Бойко Борисов: "Всички в БСП са без морал"

© ДневникЗаради тази реплика столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще се яви във вторник в Комисията за защита от дискриминация, за да получи акт за нарушение, обяви шефът на комисията Кемал Еюп. Звеното беше сезирано през миналото лято от група социалисти от Бургас, които се оплакали, че в свое изявление Борисов ги е дискриминирал по политически признак. Решението за паричното наказание, което по закон е до 10 000 лв., е прието след отказа на Борисов да се извини на засегнатите, както му предписа комисията. Размерът на санкцията още не е определен, каза Еюп. Повод за репликата на Борисов беше кметът на община Ветрино Георги Андреев, избран като кандидат на ГЕРБ, но възстановил членството си в БСП, а партийната книжка му бе връчена лично от премиера Сергей Станишев.

Коментари (12)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Весело

  Вярно е по принцип. Ама ти пък щото си с много морал. Да, ако става въпрос за мутренски "морал"...

 2. 2 Профил на КАШАЛОТ
  КАШАЛОТ
  Рейтинг: Неутрално

  Нищо, г-н Еюп, санкционирайте го сега, ние ще ви санкционираме на изборите, а Бойко ще ви санкционира след изборите. Видовден иде!

 3. 3 Профил на la gata
  la gata
  Рейтинг: Весело
 4. 4 Профил на scorpi_4404
  scorpi_4404
  Рейтинг: Неутрално

  До аз-ти просто не знаеш кой си!

 5. 5 Профил на Ha ha
  Ha ha
  Рейтинг: Неутрално

  Хмммм, може да се направи изследване, за да се докаже че е дискриминация а факт

 6. 6 Профил на Р.ОВЧ.
  Р.ОВЧ.
  Рейтинг: Неутрално

  Прекалено възпитано е тази пасмина от крадци да се нарича просто "партия без морал".
  Това е партията върнала България поне 10 години назад от 20 годишния преход.Това са един куп мошенници,скрити зад сладки приказки за благ живот на пенсионери,социално слаби и т.н. Истината се видя още при Ж.Виденов и се потвърди при С.Станишев.

 7. 7 Профил на ВВ
  ВВ
  Рейтинг: Неутрално

  Не искам да споря за дебилността на комунистите,тя е пословична и за нея няма лекарство.
  Добре,че ми опази БОГ, да си имам работа с тях.Отвратен съм ,повръщаме се.
  Извенявайте...

 8. 8 Профил на 123
  123
  Рейтинг: Гневно

  Дали някой е с морал или без не е работа на тази комисия. Тя трябва да следи за дискриминация.
  Тоя Кемал ли е Камил ли е - не си е направил труда да си прочете закона, който урежда работата на изимслената му комисия.
  Аман, Аман от необразовани и тъпи хора лансирани от ДПС в редица инстанции.
  Не съм фен на Бойко, ама обективноста ми ме кара да се дразня на такива поръчкови предизборни помии, които се изливат върху него. Та в помощ на адвокатите му, които според мен задължително следва да обжалват... ето какво е дискриминация:


  Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

  (2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.

  (3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.

  Та на практика това означава, че ще има дискириманация ако на Московска 33 дойде някой от тези членове на БСП и поиска от Бойко разрешително за нещо в неговите компетенции. Ако кмета му откаже защото е социалист или пък му поиска 5 документа повече тогава ще има дискриминация.

  В посочения случай евентуално може да се говори за обида или клевета.

  В тази връзка предлагам комисията сама да си наложи адм. наказание за това, че дискириминира Бойко - защото е Бойко и има сериозен шанс да спечели изборите като го поставя в неблагоприятно положение - налага му глоба и му създава лош имидж в обществото, каквато не е правила до сега по отношение на други лица в сходни случаи...

 9. 9 Профил на екс_перт
  екс_перт
  Рейтинг: 8 Весело

  Колкото и да ми е антипатичен празноглавецът разБойко, "истината ми е по-скъпа", та сакам чрез "Дневник" да запитам г-на Еюпа, де в Закона за защита от дискриминация се вписва моралът и во що точно се изразява дискриминиращото деяние на цитираната реплика?!

  ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
  http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135472223
  Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.


  То бива, бива простотия и омаскаряване на политическия противник, ама чрез подобни не просто глупави, ами направо смехотворни акции самите противници на разБойка стават за смях...

  “Only the educated are free.” Epictetus http://thinkexist.com/quotation/naturally_the_common_people_don-t_want_war/339098.html
 10. 10 Профил на екс_перт
  екс_перт
  Рейтинг: 8 Весело

  Ха, виж ти - приятна изненада, имало и други хора, които ползват главата си за мислене!

  Веднага 1 + от мен на 123

  “Only the educated are free.” Epictetus http://thinkexist.com/quotation/naturally_the_common_people_don-t_want_war/339098.html
 11. 11 Профил на екс_перт
  екс_перт
  Рейтинг: 8 Весело

  PS. За да спестя писането на много неграмотни хора, които ще се изкушат да напишат в отговор на питането ми до г-на Еюпа, че морал се вписва в "убеждения" искам да подчертая, че едното няма нищо общо с другото:

  мора̀л, м., само ед.
  1. Система от правила за нравствено поведение в обществото; нравственост. Висок морал.
  2. Прен. Нравоучение, поучение. // прил. мора̀лен, мора̀лна, мора̀лно, мн. мора̀лни (в 1 знач.). Чета морал. Поучавам някого, като го упреквам.

  убеждѐние: мн. убеждѐния, ср.
  1. Впечатление, мнение; съзнание, увереност. Останах с убеждение, че работата не ти харесва. Моето убеждение е, че тя ще продължи да учи.
  2. Обикн. мн. Възгледи, идеи, разбирания. Политически убеждения. Леви убеждения.

  (източник: http://www.eurodict.com/index.html)


  Кръстосана проверка със синонимен речник отново не показва каквото и да било родство между двете думи:

  морал: благонравие, добродетелност, добродетел, нравоучителен.

  убеждение: разбиране, схващане, мнение, идея.

  (източник: http://www.kakvo.org/sinonimen/)


  Ако някой съфорумник открие грешка в цитираните тълкувания и/или синоними, да пише директно на разработчиците на сайтовете на съответните посочени координати за връзка.

  “Only the educated are free.” Epictetus http://thinkexist.com/quotation/naturally_the_common_people_don-t_want_war/339098.html
 12. 12 Профил на ле ле
  ле ле
  Рейтинг: Весело

  Бойко,Бойко,трябваше да ги дискриминираш по сексуална ориентация и щяха и щяха да много,много доволни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK