Премиерът ще бъде посветен в званието "рицар на книгата"

В края на ноември 2008 г. Станишев раздаде автографи на почитателите на творчеството си.<br />

© Юлия Лазарова

В края на ноември 2008 г. Станишев раздаде автографи на почитателите на творчеството си.За "Рицар на книгата" ще бъде обявен днес премиерът Сергей Станишев. Наградата е на асоциацията "Българска книга" и се връчва на "личности със заслуги за развитието на книжния сектор и утвърждаването на българската книга и четенето като основни фактори за духовното израстване на личността", съобщи правителствената информационна служба.


Церемонията е насрочена за 18.30 часа в Централния военен клуб.


В края на ноември миналата година Станишев представи творбата си "Защото сме социалисти" в малка книжарница в София. Тогава авторът заяви, че я е написал за пет вечери и един цял ден "в период, в който светът се променя много бързо". През тази година възможност да се запознаят с произведението имаха и депутатите от Европейския парламент.
Наскоро 11 съвременни български автори репликираха премиера със сборника "Защото не сме социалисти".


Асоциация "Българска книга" е сдружение на над 100 книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти в страната. От сайта й се разбира, че през 2007 г. с наградата "Рицар на книгата" е бил удостоен финансовият министър Пламен Орешарски.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK