Гергов назначи Богомил Бонев за шеф на Пловдивския панаир

Още през 2006 г. държавата е позволила частникът сам да кадрува в дружеството

Гергов назначи Богомил Бонев за шеф на Пловдивския панаир

© Анелия НиколоваБез да иска разрешение от Министерството на икономиката, пловдивският бизнесмен Георги Гергов назначи вчера за изпълнителен директор на "Международен панаир Пловдив" бившия министър на вътрешните работи от кабинета "Костов" Богомил Бонев. Пред журналисти Гергов съобщи, че бил предложил неговата кандидатура и очаква одобрението му, но юристи от министерството обясниха, че държавата не може да се меси в тези назначения.


По устав изпълнителният директор се назначава от съвета на директорите на "Международен панаир Пловдив". През есента на 2006 г. обаче същият този съвет е избрал за изпълнителен директор "Парк хотел Санкт Петербург", който като юридическо лице може самостоятелно, без одобрението на останалите членове на директорския борд, да определя оперативния директор на панаира, обясниха юристи. Така още през 2006 г., когато държавният дял в панаира все още беше над 51%, тогавашният представител на Министерството на икономиката в съвета на директорите Корнелия Нинова се е съгласила частна компания да взима оперативните решения.


Туристическият бос Гергов, който е и член на разширеното ръководство на БСП, аргументира избора си с факта, че Бонев "може да се справи успешно с ръководството на Международния панаир в условията на икономическа криза". Пред радио "Дарик" той призна, че генералът е негов кумец, но според Гергов "това не е причина изборът ми да падне върху него, защото дълго преди това търсих подходящ човек".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK