"Южен поток" изнерви енергийния форум

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Absolut
  *****
  Любопитно

  Ами има си различни гледни точки за енергиите, за енергоносителите, за енергийните полета, питайте екстрасенсите, те още по-добре ги знаят тия неща. Това си е нещо нормално. Точно за това е хубаво да има повече такива форуми, за да опознават хората и да обменят мнения. Газова обсерватория??? Дискутирайте!

 2. 2 Профил на Karla
  *****
  Весело

  "Южен поток" изнерви и на6ият форум

 3. 3 Профил на Галилей
  *****
  Неутрално

  От газова обсерватория в БГ има вопиюща нужда защото газа ще го гледаме с телескоп

 4. 4 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Нещо не мога да разбера. След като ЕС обяви в стратегията си да либерализира газовия пазар т.е. ЕС ще купува газ на границите си, какво значение има от коя тръба ще дойде стоката! Освен ЕС да не успее да се пребори с Русия, която е против либерализацията. Само че не мога да си представя как ЕС ще бъде спрян от Русия. Дори вече и нашите комунисти не могат да помогнат на Русия против ЕС.
  Господи влей малко ум в главите на Путинци! В главите на нашите комунисти не е нужно - те вече не могат да вредят на другите народи а само на нашия. Путинци са по-голяма зло.

 5. 5 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Против съм АЕЦ Белене и Бургас-Александруполис особено след вчерашното земетресение.

  Смятам обаче, че Южен поток не е лош проект.

 6. 6 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Каквото и да стане, с комунисти на власт ни очаква само един Голям Член... и в енергетиката, и в икономиката...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 7. 7 Профил на либертарианец
  *****
  Неутрално

  Президентът е много изнервен, заради неполитическите си, а чисто материални обещания към ловната си дружинка, в която са все енергетици-мошеници. Един-единствен не обича да стреля по животни и не дава подкупи - Сашо Дончев. Затова прави всичко възможно да го отстрани. То не бяха закани, то не беше скърцане със зъби: Гоце, нахалост се гневиш. Нито лирберализацията на газовия пазар ще спреш, нито пазарната икономика ще препънеш, нито петилетен план ще ти приемат. мина твоето време, заедно с комунистическата ви командна икономика. Остава ви само просташкия, тъп кикот.

 8. 8 Профил на Ламби от Чалгария
  *****
  Неутрално

  Толкова голям потребител на газ ли е България - защо ни го насаждат това с такава камарила от статии и писания.Така както руснаците тихомълком си строят станция за втечнен газ до Владивосток, така може и у нас да се получава от такава станция пре Гърция - примерно Александропулос или някъде до него - Порто лаго. От там до България са около 12 километра по права линия.

 9. 9 Профил на Eмил
  *****
  Неутрално

  Целта на организирането и провеждането на енергийния форум бе единствено да се подкрепи американската идея за изтласкване на Русия от европейския енергиен пазар.Ролята на маша и клакьор на тази политика бе поета от Първанов и неговата администрация. От този ход вероятността най-големият губеш да бъде България е повече от реална. Защо?Защото ако американският план успее въпреки съпротивата на Германия то това означава :1.Европа да плаща 1.5 пъти по скъпа цена за природен газ и съответно това да удари по конкурентността на европейските производители и 2.България да се самолиши от колосални доходи от транзита на горива в полза на Румъния. Русия при това положение ще бъде принудена да премине изцяло или в преобладаващата част към технологите на втечняване на газта и търгуването на борсата , както днес се продава барел нефт, а цената на втечнения газ е само със 150% по-висока от този който се продава от газопроводите, а операта" Набуко" ще е изграят този път иранските айтоласи , а т.нар. политици като Първанов, Качински и ко ще бъдат проклинати от своите съграждани!

 10. 10 Профил на Karla
  *****
  Неутрално

  Доста тъпо изказване , Емил , макар и предре6ено като анализ. Америка не може да си позволи слаба Европа , така 4е "аргументите" ти са фал6иви.

 11. 11 Профил на лаик
  *****
  Неутрално

  Всички т.н. "различия" между Москва и София са предизборни тарикатлъци на гоце компания!

  Прах в очите.

 12. 12 Профил на BIG AL
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 13. 13 Профил на Karla do BIG AL
  *****
  Весело

  BIG AL , май ти съ6то не си много в 4ас , а?

 14. 14 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  "България да се самолиши от колосални доходи от транзита на горива в полза на Румъния." - хахахахаха. Това е като друг популярен комуноиден виц - "големите приходи от АЕЦ". Никой не е виждал никакви разчети за нищо, обаче ние си ги пердашим едно към гьотере - как всичко ще цъфне и ще върже, хахаха. Дали някой още се връзва?!?

 15. 15 Профил на Газпром
  *****
  Неутрално

  Духайте го ,седесари

 16. 16 Профил на kkk
  *****
  Неутрално

  Другарят Емил (Боев?) е поредният мошеник. Индонезия продава на Япония втечнен газ за 120$ за 1000 куб.м., Русия ни продава на нас по тръба за 400 $ за 1000 куб.м. има го в интернет, само трябва да потърсите. Та колко пъти цената на втечнения газ е по-висока, другарю?

 17. 17 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1155 Весело

  Такаа, Големия шлем без едно (до тук). Малко напън да го докараме поне на без 4!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 18. 18 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1468 Весело

  Ейлиън,

  доходите се смятат лесно. Таксата ни сега е кръгло 1,7 долара за 1000 м3 за 100 км. 30 млрд м3 правят 50 млн за 100 км. Трасе 300 км у нас 150, 400 км - 200 млн. Притежаваме 50% - 100 млн. годишно. Звучи горе долу добре. Само, че трябва сега да плащаме предпроектни проучвания и да правиме проект, т.е. доста милиони за нещо дето поне в близките 10 г. няма да го има. Айде първо рашките да оправят трасето през Черно море пък после да се обадят. Само дето дотогава Набуко вече ще работи.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 19. 19 Профил на е, и какво от това
  *****
  Неутрално

  важно е дали наш'те социалисти ще се проявят като продажници или ще наблюдаваме обратното.

 20. 20 Профил на BIG AL
  *****
  Неутрално

  До Карла: не мога да пиша ..Баннат съм..Все пак , не съм от червената- атака КЛОАКА и нямам свобода на словото в САЙТА на "демократичния " в-к Дневник...))
  Пускам чат- пат нещо - през Австралия и "Сейшелските " острови ...затова и не отговарям ...)) Изглежда съм опасен за 'демокрацията" - 20 години, СЛЕД 1989 година...))

 21. 21 Профил на /
  *****
  Неутрално

  Цецо,
  ама ги правиш сметките...
  Става дума за много повече пари. И тръбата е не е за 30, а за 42 (или 47) милд. м3...
  1. Цената на газта ще е по малка, -> скъсява се трасето, избягват се транзитните такси на Украйна, Румъния....
  В този случай трасето под морето е за $4 милиарда, а ремонта на Украинската мрежа бог знае колко ше излезе ( говорят за $20-$30 мил.), така че плюсовете за Ю.Поток са видни.
  2. Имаме право да закупим колиество газ по преференциални цени
  3. Имаме право на газ (% от транзита) за да осигурим транспорта.
  И ако е например 3%, това е бая газ. А имаче, за транспорна ни е нужен ток ( а не газ), така че това си е пак газ за нас.
  4. Работни места.
  5. Най- важното е, че ставаме важи и няма да ни изпъдят от Европа ( както е тръгнало).Повишава се националната сигурност.
  6. Транзитната цена за Беларус е $3 а не $1,7 , сами си я дигнаха наскоро доколкото помня.
  7. В момента само Газпром може да строй на такава дълбочина в морето, така че сме вързани....

  5.

 22. 22 Профил на maxx
  *****
  Неутрално

  Блин, такой прикольный блог, а людей маловато . Я , кстати , Вас тоже не сразу нашел, может попробуйте как-то продвинуть его в поисковиках..

 23. 23 Профил на /
  *****
  Неутрално

  Цецо,
  Но най-голямото предимство е ,че газта в БГ ще е много по-изгодна от съседите и по този начин по добри условия за инвеститорите!
  Друг плюс, е ако има и Набуко и той минава пак през нас. Ще имаме конкуренция и тогава цената за БГ ще падне още.( Макар че няма начин Набуко да предложи по-малка цена, но пак сме на кяр ...).
  Това е отличен стратегически важен проект за много години напред ще влияе на развитието на БГ, просто трябва много отговорно да се отнесем.

 24. 24 Профил на Eмил
  *****
  Неутрално

  ККК -интересно защо "тъпите" европейци не си купуват втечнен газ от Индонезия за 120 дол., а плащат на алчните руснаци по 500.Сигурно има други по тъпи, които очевадно не ги разбират тези неща , но се пишат по принцип, а????

 25. 25 Профил на енергетик
  *****
  Неутрално

  Дилемата - Набуко или Южен поток ще се реши най-неочаквано и най-вероятно в ущърб за България.В един щастлив ден Южен поток може да отлети на север,а Набуко да
  отлети още по-наюг.Тогава фобиите и филиите ще бъдат доволни,положението ще е патова.Няма да има победители,но ще има спечелии на юг и на север от границите на България.Тогава ще разберем,че птичето е отлетяло от рамото ни и най-добре ще е да гледаме братския американски филм
  посветен на България " ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА".
  Тази наша демокрация много плодовита излезе.Нарои,нарои на
  благодатната българска зема толкова много "кадърни" политици пръкнали се от партии създадени от ден до пладне
  ,които манипулираха и лъгаха до самозабрава нас гражданите
  на измъчената от криминалния преход България и най-сетне сами паднаха в капана на своите измишльотини.Никоя партия досега не е заявила ясно по какъв път върви България?Какви са
  перспективите за развитие на България в състава на Евросъюза?
  Ще ни залъгват ли ЕК е европарламента и различните структури по подобие на туземците с огледалца и дребни дрънкулки? Колко време ще ни държат в задния двор на Евросъюза заедно с нашите северни съсъседи?Не сме лри просто територия,с която Евросъюза си разшири пазара и единствената перспектива за нас е да бъдем фабрика за гастарбайтери.Каква е ползата,че тука коментиращите се обиждаме с най-вулгарни обръщения,някои псуват като гьонсурати,други славославят различни лидери и агитират,че
  те са панацеята за развитието на България.Да, ама не! Докато
  не се отърси страната ни от насочващите ни съвети отстрана
  на различни чуждестранни специалисти и правителствени ръководители и служители,които ни хвалят когато грешим или
  предаваме без бой интересите на страната ни,а някои изгодно ги провядат.А ни корят тогова когато си позволим поне за мъничко да приеме едно вярно решение в интерес на икономиката на страната ни.Ще се намерят ли лидери,които да мотивират българските граждани в борбата за оздравяване на
  икономиката на страната ни и възвращането на българската държавност.Повече от убеден съм,че никой отвън няма да
  дойде и да ни донесе благоденствие.Това,което ние можем на направим за нас си,никой друг не е в състояние да го направи.
  Време е вече да се появи един истински лидер "Не,ама да."
  Така перефразира крилатата си фраза деветдесетгодишния журналист Петко Бочаров.Стига сме се правили на приятно разсеяни и да показваме пълна дезинтересуваност към проблемите на страната на.

 26. 26 Профил на До 25
  *****
  Неутрално

  Браво! Много точен коментар.

 27. 27 Профил на Вай
  *****
  Весело

  Позициите на София и Москва "непрекъснато" ще се раздалечават! Поздрав до Циган.... и компания.

 28. 28 Профил на До 25
  *****
  Неутрално

  Отдавна не бях чел толкова добър и ПОЗИТИВЕН коментар. Все нещо ни пречи, някой лош, друг крив. Крайно време е да разберем, че българите сме единствените които можем да направим нещо.

 29. 29 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Защо транзитните такси не се плащат с гориво като процент от преминалите обеми. Така няма да има нужда да се предоговарят при променени цени на горивото? Толкова ли е сложно?

 30. 30 Профил на Психиатър
  *****
  Неутрално

  "Първанов поиска София да стане газова обсерватория "

  Аз пък искам Първанов да бъде освидетелстван и въдворен.

 31. 31 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Otnovo "oficialen" teatur, otnovo naigrani stoiki na uzh protivnici - Goce sreshto GazProm(Rusia). Otnovo za suzhalenie nepodgotweni zriteli i lakeiska zhurnalistika koiato kato voda nenapita se boi da priznae che cariat e gol(a voda) v opitite si otnovo da izmami obshtestwoto. Ako ne ste sigurni kavo stawa tochno, gledaite "The Wrestler" s Miki Rurk. Tochno kato sportistite w profesionalnata borba se dogovariat predvaritelno i Kremul i slugata mu Purwanow kak da izmamiat zritelite. Za zhalost mnogo e makuk shansa na izborite da smenim ruskite pampersi v BG.

 32. 32 Профил на Hemy VARNALIS I Cormoran
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 33. 33 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  "Ще ни залъгват ли ЕК е европарламента и различните структури по подобие на туземците с огледалца и дребни дрънкулки? Колко време ще ни държат в задния двор на Евросъюза заедно с нашите северни съсъседи?Не сме лри просто територия,с която Евросъюза си разшири пазара и единствената перспектива за нас е да бъдем фабрика за гастарбайтери."

  енергетик ,
  И срещу тези дранкулки / досущ като роби / ни превърнаха в обслужващ персонал....."телефонни момичета" , градинари , келнери , фризьорки....все "престижни и переспективни професии" . А цената, която платихме за тези" благинки" е никак , ама никак НЕ малка - заплатихме с единственото , което имаме /имахме/ , и което ни правеше относително независими - "АЕЦ" - Козлодуй !!!

  Колкото до въпросът ти / напълно уместен /: Колко време ще ни държат в задния двор на Евросъюза ....... , ами толкова , колкото е необходимо за.... пълното скапване и обезличаване на....НАЦИЯТА НИ !

  В главата ми все още "кънтят" едни "думички" , казани /изречени/ от една бивша посланичка на САЩ в България:
  НА нас НЕ НИ тръбвате повече от 4 милиона.........?!?!

 34. 34 Профил на аритметик
  *****
  Неутрално

  Цецо 18 е в общи линии прав, но само теоретично:
  1. Самият др. Станишев обяви че тръбата първом ще се изплаща 15 години след като почне да работи, тоест чисти приходи ще почнат да идват най-оптимистично чак през 2030 г
  2. Други държави може и да вземат по 3$ и нагоре такси, ама тука др. Р. Овч. вече подписа за 1,7$ до 2030
  3. Тръба всъщност няма да се прави. Сметките на руснаците бяха да печелят богатирски от яките цени на газа, пък балхарские друзя да направят тръба и го движат на половин цена. Оттогава обаче и цената , и потреблението на газа паднаха здраво и проекта стана икономически безсмислен. Затова и руснаците почнаха да търсят балами да го направят вместо тях, пък те само да си продават.
  Комунягата обаче от таквиз тънкости не отбира - дай му на него велики проекти и добрата братушка да му сипва с черпака.

 35. 35 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "НА нас НЕ НИ тръбвате повече от 4 милиона.........?!?!" - ти, драги си по-прост и от многоточието което си наслагал. Тая лакардия тръгна не от американска посланичка, а от заключение в плана Ран-Ът. И не "НЕ НИ тръбвате повече от 4 милиона", а се правеше констатацията, че българската икономика тогава, през 1991 г., можеше да изхрани само 5 млн българи. После, с измишльотините на Тамбуев, въпросното изречение се изопачи във идиотската форма в която ти я поднасяш. Така че при вас, ксомунетата, е като в брадатия виц - "филма не е шведски, а съвеЦки". Ама кво се чудя - това може да се очаква от атакистчета и комунета. Лъжи и уйдурдисвания.

  Апропо, по законите на българския език многоточието се състои само от три точки.

 36. 36 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  "а се правеше констатацията, че българската икономика тогава, през 1991 г., можеше да изхрани само 5 млн българи."

  Значи , излиза , че Преди 1991 г. българската икономика можеше да ИЗХРАНВА 9 млн. /почти/ - НЕ само да ги ИЗХРАНВА , ами И да ги ЛЕКУВА и ОБРАЗОВА , а само няколко години по - късно НЕ МОЖЕ / или може , ама на половина / - как стават тия работи
  бе ?! Каква е тази СТРАННА ЛОГИКА и "МАТЕМАТИКА" БЕ ?!
  Докога ще ни баламосвате като туземци с дрънкулки си бе ?

  ПП : Браво Мишо , браво КостоФ !!!

 37. 37 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  А и как ще коментираш "измишльотините" на големиЯТ приятел на САЩ , НАТО и ЕВРОСЪЮЗА СОЛОМОН ПАСИ :
  "Майната му на православието" - и те ли са "ИЗОПАЧЕНИ" , А ?

  Мишо , /ВАНЬО/ КАЖИ СИ !

 38. 38 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "А и как ще коментираш "измишльотините" на големиЯТ приятел на САЩ" - драги, благодари се, че изобщо ти обръщам внимание. Защото на дебили обръщам внимание само един път. Така че аре чупката у лево - отсвирен си.

 39. 39 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  "...въпросното изречение се изопачи във идиотската форма в която ти я поднасяш..."

  Апропо , по законите на българския език "ВЪВ" се пише само и единствено , когато след "НЕГО" следва дума , започваща с "В" или "Ф " !

  Или , наред с "новата математека" , СТЕ на път да поставите началото и на нова"граматика", А / тъй де , по - демократично е някак си ...майната му на православието - нали !? / ?!

  Абе , ВАЗ МАНИПУЛАТОРИТЕ НЕ ви ли проверявят за елементарни умения , преди да ви пуснат да си ИЗКАРВАТЕ ХЛЯБА , БЕ ! А ?

  И по - малко да замазвате БЕ ! ...като за изхранването на 5 - те млн. бе...значи да "БРАКУВАМЕ" половината си население ...такъв 50% "ОТБИВ" дори и Сталин / а и Хитлер дори ! / НЕ си Е позволявал , БЕ ! ...само заради КЕФА на ЕДНООКИЯ ПИРАТ ли , А ???!!!

  Аман от ЛЪЖИ , ПРОПАГАНДА и МАНИПУЛАЦИИ , бе !!!

 40. 40 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1468 Весело

  Амиго,

  тъп си като галош. Правиш ли разлика между констатация за възможностите на страната в момента и това което ти дрънкаш? Не. личи си че не си чел Нищо от доклада. Язък, че венчето оня ден ти го пусна тука. Младите фатмаци сте си като старите. Под фуражката вакуум. За твое сведение и преди 90-та ядяхме испански чесън, полски картофи, канадски боб и т.н. А може да питаш родителите си какво представляваха магазините у нас 90-91. За твое сведение първата година на спад на бвп-то на БГ по официални данни беше 89.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 41. 41 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  Цецо ,
  Нали знаеш / а въобще знаеш ли ? / , че , когато двама изискани джентълмена / е , поне единият е такъв / "разговарят" по между си , трети / в случая ти / НЕ БИ трябвало да се "вре" между тях - в противен случай може да се стигне до...СЕНДУИЧ....

  Бон апети , звездоброецо , БОН АПЕТИ , мон ами !!!

  ПП : Казах ти го веднъж - ще трябва да/ ТИ / го повторя ПАК , май :
  Меси си кюфтетата , в това ти Е силата !

 42. 42 Профил на ОбЕКТИВЕН
  *****
  Неутрално

  Дкеи президентът заслужава добри думи, не виждам защо го плюете в този случай. Просто- защото силно мразите и любите- нали===

 43. 43 Профил на registrazia OOO
  *****
  Неутрално

  , !

  - :
  , , , , , .

  , . . ?


  !

  : as11.ru @mail.ru 1001

 44. 44 Профил на Frit do Amigo
  *****
  Неутрално

  "Абе , ВАЗ МАНИПУЛАТОРИТЕ"
  Апропо , по законите на българския език Вас се пише СЪС "С",не СЪС "З",както си го написал Амиго мио-gilipollas.....

 45. 45 Профил на huzzeress
  *****
  Неутрално

  Админ, а можно я размещу этот пост на своём сайте?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK