Печатницата на Ирена Кръстева най-вероятно ще изработи книжата за евровота

Печатницата на Ирена Кръстева най-вероятно ще изработи книжата  за евровота

© Георги КожухаровИздателско-полиграфическият комплекс "Родина" (ИПК) най-вероятно ще отпечата и достави изборните книжа за вота за Европарламента. Контролираното от приближената до ДПС Ирена Кръстева дружество е предложило най-ниската цена от 26 529 лв. без ДДС, за да извърши тази дейност, а това е основният критерий за избор на изпълнител. Днес бяха отворени офертите на кандидатите по обществената поръчка за изработка и доставка на бюлетини и книжа за изборите през 2009 г., чийто възложител е министърът на държавната администрация Николай Василев.


Единственият конкурент на Кръстева беше Печатницата на БНБ, с подизпълнители управляваната от депутата от БСП Петър Кънев фирма "Демакс" и русенската печатница "Дунав прес", който обаче предложи по-висока оферта - 34 400 лв. Печатницата на БНБ обаче вероятно ще спечели конкурса за изработка и доставка на бюлетините за избора на българските евродепутати, тъй като предложи 6 лв. без ДДС за 1000 бюлетини. Офертата на ИПК "Родина" беше за 7 лв.


Общата цена по договора за изпълнение на поръчката се определя от действително отпечатаните и доставени бюлетини за всяка кандидатска листа и цената за 1 000 бюлетини, обясниха от пресцентъра на министерството на държавната администрация. Срокът за регистрация на кандидатските листи е до 15 май. Изпълнителят на поръчката трябва да осигури транспорта на бюлетините до всички областни центрове и до Външно министерство за избирателните секции в чужбина. Официално изпълнителите на всяка от позициите по обществената поръчка ще бъдат избрани след оценка на комисията по конкурса и одобрението на министър Василев.


ИПК "Родина" и Печатницата на БНБ са единствените конкуренти и в конкурсите за изработка и доставка на бюлетини и изборни книжа за парламентарните избори, но ще представят офертите си, след като образците за тях бъдат одобрени от президента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK