Капанът за "Синята коалиция" щракна

Пламен Юруков и Мартин Димитров<br />

© Асен Тонев

Пламен Юруков и Мартин ДимитровСъдебно решение, последвано мигновено от вътрешнопартиен преврат в СДС, застраши регистрацията на "Синята коалиция" (СДС - ДСБ) за евроизборите на 7 юни. В ранния следобед в четвъртък Върховният касационен съд отхвърли всички аргументи, с които Софийският градски съд отказа да регистрира лидера на СДС Мартин Димитров, но вместо да го впише, върна делото за преразглеждане от долната инстанция. Броени часове по-късно бившият главен секретар на СДС Пламен Радонов с пълномощно от бившия лидер Пламен Юруков внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документи за самостоятелно явяване на партията на изборите.


"ДПС регистрира СДС. Извършен е опит за криминална регистрация на партията за евровота", заявиха в прессъобщение от партията. Оттам окачествиха случилото се като поредна фаза от войната на Доган и БСП срещу "Синята коалиция" и "политическо престъпление". Това са действия на хора, които защитават интереси извън СДС и нямат място в нея, коментира Мартин Димитров. Пред "Дневник" той допълни, че има решение на Националния съвет на СДС за съюз с ДСБ за изборите и "ще се работи за изпълнение на това решение". "Това деяние ще бъде санкционирано най-строго по устава на партията", каза сегашният главен секретар на партията Иван Сотиров, цитиран от агенция "Фокус".


"Преведено, решението на ВКС означава, че една партия може да бъде убита чрез отказ да се признае нейната воля и да се остави в ръцете на човек, ръководен от свои съображения. Ако бяхме правова държава, това нямаше да се случи", коментира политологът Румяна Коларова. Според Огнян Минчев "играта е ва банк". "За партията БСП-ДПС очевидно няма спирачки във всевъзможни задкулисни номера, подлости, откровени злоупотреби с институциите с цел да останат на власт", допълни той.
Документите за самостоятелно участие на СДС на евроизборите са внесени в ЦИК към 17 ч. В тях има и образец от подписа на Юруков като председател на СДС, съобщи говорителят на комисията Бисер Троянов. До 12 май ЦИК трябва да регистрира или да отхвърли документите на партията.
Не съм регистрирал нищо, излизам в отпуск за шест дни, твърдеше малко след 18 часа Юруков пред "Дневник". Пред БНТ обаче той не се разграничи от регистрацията, обяви я за техническо действие и не отговори категорично дали ще я оттегли, ако "Синята коалиция" се регистрира.


В ЦИК са представени около 18 000 подписа при необходими поне 15 000. Внесен е и изискваният депозит от 50 000 лв. Липсват само финансовите отчети на партията, но те могат да бъдат допълнени до 12 май, уточниха от ЦИК.
Още миналия петък от "Синята коалиция" съобщиха за фалшива подписка за самостоятелна регистрация на СДС, която върви в Русе, Разград и Велико Търново, където Пламен Радонов оглавява местната структура. Членове на СДС в Разград посочиха ДПС като организатор на подписката.


Под натиска на Радонов и Юруков, които са близки до Христо Бисеров (ДПС), в края на миналата година партийното ръководство на СДС гласува решение, че в кандидатските листи за изборите не могат да участват лица, подменяли вота на избиратели и отговорни за разцеплението на десницата. След като на 13 април Софийският градски съд отказа регистрацията на Мартин Димитров като лидер на партията, Юруков директно заяви, че няма да регистрира листа с Костов.


Ръководствата на СДС и ДСБ се събраха на спешно заседание още след решението на Върховния касационен съд. Очаква се днес от СДС да обявят следващите си стъпки. От партията изразиха удовлетвореност от решението на Върховния съд и настояха градския максимално бързо да насрочи повторното дело.Това са действия на хора, които защитават интереси извън СДС и нямат място в партията, заяви Мартин Димитров

В решението си ВКС критикува точка по точка доводите на градските магистрати срещу законността на избора на Мартин Димитров, но накрая заключава, че делото трябва да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на градския съд. Този подход при регистрацията на партиите е прецедент, обясниха юристи.


Практическите последици от това решение са, че СДС тепърва влиза в нова съдебна процедура с неясен край. Трябва да има открито заседание на съда, ще се събират нови доказателства, надявам се СГС да се съобрази и това да стане до 12 май (последният срок за регистрация за евроизборите - бел. ред.), но той не е длъжен да го направи, има си свои графици, обясни говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Никой от юристите, с които "Дневник" се свърза, не пожела да прогнозира в какви срокове ще се развие новото дело за регистрация. По закон съдът трябва да се произнесе до 14 дни след заседанието. При първия опит за вписване на Мартин Димитров като лидер на партията обаче произнасянето под формата на готово решение "отне" четири месеца на съдията Димана Йосифова.


Аргументът на върховните съдии да прехвърлят решението обратно на градския съд е, че той не е изискал доказателства за вътрешнопартийните избори за лидер в СДС, след като е решил, че представените са недостатъчни. Върховният съд се позовава на разпоредба от Гражданския процесуален кодекс, според която делото се връща, ако се налага извършването на нови "съдопроизводствени действия".


Мотивите са ясни и издържани, указанията към долната инстанция също, заяви адвокат Александър Кашъмов. Според него обаче може да се спори какви са били правните възможности пред ВКС. Смущава ме, че съдът не е поел отговорност и е върнал делото за ново разглеждане, каза адвокатът. Според Димо Гяуров, който представляваше партията на делото, Върховният съд е можел да се произнесе и да впише Мартин Димитров, тъй като още в градския съд са представени всички необходими доказателства.Това са действия на хора, които защитават интереси извън СДС и нямат място в партията, заяви Мартин ДимитровИз решението на Върховния касационен съд


- За да извърши преценка по отношение необходимия кворум на заседанията на Националния съвет от 11.11.2008 г., 24.11.2008 г. и 20.01.2009 г., за които в обжалваното решение е прието, че липсват данни, СГС е следвало служебно да изиска документи, установяващи кворума, а именно присъствени списъци, и да ги прецени от външна страна. Като не е направил това, регистърният съд е допуснал съществено нарушение на съдопроизводствените правила, което обуславя извод за неправилност на обжалваното решение и неговата отмяна.


- Необоснована е констатацията, че в протоколите от четирите заседания на Националния съвет няма отразен начин на гласуване. Видно от представените препис-извлечения на стенографските протоколи, гласуването е било явно.


- Неправилно тълкувайки съдържанието на Устава на СДС, Софийският градски съд е приел, че с вписания нов устав правомощието на Националната конференция на СДС относно избора на Национален изпълнителен съвет и председател на СДС е подменено с решението на Националната комисия по вътрешнопартийни избори. Допуснато е смесване между правомощията на Националната конференция и Националната комисия по вътрешнопартийни избори.


- Въз основа на изложените съображения обжалваното решение трябва да бъде отменено и делото върнато на Софийския градски съд за ново разглеждане от друг състав. При новото разглеждане на делото регистърният съд следва да обсъди всички представени със заявленията писмени доказателства, включително и приложените към касационната жалба, приемането на които е недопустимо в настоящото касационно производство. В случай на преценка, че са необходими и други доказателства, регистърният съд трябва да изпълни и задълженията си по чл. 533 и чл. 534 от ГПК.Декларация на СДС: ДПС регистрира СДС


Опит за криминална регистрация на СДС в ЦИК за избор на евродепутати на базата на документи с невярно съдържание е бил направен в четвъртък. Това е поредната фаза от войната срещу Синята коалиция, която започнаха Доган и БСП. Истината е, че след събирането на фалшива подписка в редиците на ДПС днес Доган прави опит за преврат в СДС. ДПС регистрира СДС. След като Върховният касационен съд отсъди в полза на СДС, лицата, направили опит за регистрация на партията, фактически извършват политическо престъпление.Тяхната игра е отчаяна, с фалшификации и незаконни действия, провокация към политическата система, към закона и гражданското общество. Опитът за криминална регистрация на СДС трябва да бъде пресечен с всички законови и политически средства. Призоваваме ЦИК да изпълни закона и да откаже регистрация на политически нелегитимните лица. Демократично избраният лидер на СДС е Мартин Димитров.СДС: Градският съд незабавно да насрочи дело


Удовлетворени сме от принципното и справедливо решение на ВКС, като същевременно обръщаме внимание, че производството по делото до момента бе многократно, необосновано и в разрез със законовите срокове забавяно от VI състав на СГС. В първия работен ден ще настояваме пред председателя на СГС за незабавно насрочване на делото в изпълнение на задължителните указания на горната инстанция и за недопускане на каквито и да било опити за политически или друг натиск върху състава, който ще се произнася. По-нататъшно забавяне на вписването на легитимното ръководство на СДС ще бъде възприето от членовете и симпатизантите на съюза и от останалите участници в "Синята коалиция" като опит на формални основания и с недопустими средства да се попречи на явяването на коалицията на предстоящите европейски и парламентарни избори.


Из декларацията на СДС


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (309)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ТцТцТц
  *****
  Неутрално

  До къде са готови да стигнат ТЕЗИ гадове? До кога ще спим българи? Само разстрел на площада ще спаси положението!

 2. 2 Профил на ТцТцТц
  *****
  Неутрално

  До къде са готови да стигнат ТЕЗИ гадове? До кога ще спим българи? Само разстрел на площада ще спаси положението!

 3. 3 Профил на berbenkov
  *****
  Неутрално

  "играта е ва банк",
  май трябва
  да се извика танк!

 4. 4 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Казвали са древните: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. " По-долу от кенеф на ЕС, БГ не може да падне, защото просто няма накъде, а и всеки дом даже и общоевропейския такъв има нужда от нужник. Може би трябва да се гордеем че сме нещо без което никой дом не може, а понеже ние сме толкова добри като нужник обслужваме нуждите от такъв на два свята - Руския който ни се изхожда на главите когато и както си иска чрез наще клоуно политици и останалия цивилизования който гледа към нас и се чуди как можаха да си докарат на главата такава смрад като БГ.

 5. 5 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Комунистите никога не са действали според закона, невъзможно е, чуждо им е, а и нищо няма да постигнат ако го спазват! Вече се надявам отново техните камъни да валят по техните глави, както беше (съвсем буквално) през 1997 г.
  След като погазват законите, за да запазят властта, с незаконни средства да бъдат свалени и после зад решетките да чакат решението на делото си, което ще се отлага и препраща от една инстанция към друга...

 6. 6 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ха-ха-ха!

  Некадърниците и безхаберниците в СДС - вчерашни хлапета, недоучили, недоразбрали, невидели комунизъм, неразбрали нищо, докараха до това дередже СДС. И накрая го продадоха на писача в "Работническо дело". На хвалилия главореза Ленин и правешкия дебил като "големи икономисти". На неотворилия (умишлено) досиетата.

  Не е смешно, разбира се.

  Защото СДС беше кауза на два-три милиона българи!

  Днес е една кеш-енд-кери далавера. Преди беше кафеджийско-казахстанска.

  Жалка работа! Цирк! Български! Просташки!

  Вече го знаем и не ни пука.

  Чакаме нова антикомунистическа партия, със съвсем нови хора, нормални, можещи, антикомунисти, не търгаши. Дано да се намерят. Ако не се намерят пак ще се оправим.


  ____
  Говоря от свое име и от името на моите приятели - нормални хора. Некостозомбисти, нетъргаши. Антикомунисти.

  Красимир Кабакчиев, дфн
 7. 7 Профил на New Yorker
  *****
  Неутрално

  Само сопи и брадви ще оправят работата. Комунисти и турци само от това разбират!

 8. 8 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 506 Неутрално

  незабавно предпазна клауза за правосъдието. поне европейците не са ни виновни за подкупния съд нека да не плащат за това.

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 9. 9 Профил на fen
  *****
  Неутрално

  Само НДСВ е най-европейската и хубава партия в България.Добра листа,добри експерти, няма интриги,заяждане и компромати.Хубави жени.За тях съм аз!

 10. 10 Профил на Гъдьо
  *****
  Неутрално

  Юруков се изложи по най-тъмно червения начин !

 11. 11 Профил на готова за бунт
  *****
  Неутрално

  Ще позволим ли всякакви на негодници,престъпници,крадци,разватители да ни разиграват.Толкова е долен,жалък тоя,кафеджията.Да се продаде на един миризлив,впиянчен циганин.Гади ми се,а на вас?

 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1700 Гневно

  Маските паднаха; окончателно!
  Играта загрубя, на последно ура са се вдигнали комуноидите! И не се спират пред буквално НИЩО!! Ако можеха и танковете биха извикали, те друго не знаят!

  Това колкото и да не им се вярва на тях улеснява избора.
  Сега ВСЕКИ нормален човек знае със сигурност - или ние, или те! "Лабаво нема, ама ич"

  Последен бой явно настана! Или ние, или те! Да пометем ДС креатурите на Изборите; за има Бъдеще за Нормалните Хора в БГ. И е много просто - който не е с нас е против нас!

  Иначе / смрад и руски кенеф. И евентуално изхвърляне от ЕС. А и гарантирано бедни - както след Луканов/Виденов/Станишев

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на GT
  *****
  Неутрално

  Важното е че дойде краят на Kостовизма и педал-седесаризма. И то бивши седесари ще ги усмъртят. Това е важното. Пък кой е регистрирал СДС не е толкова важно!

 14. 14 Профил на ники
  *****
  Гневно

  бесен съм !
  да разстрелвам не желалая никой,
  но да заплюя в мутрата твърде ми се ще ...

 15. 15 Профил на Krasen do #6
  *****
  Неутрално

  #6 Ти си или комунист или ченге или и двете! ДС от години си внедрява ченгета в СДС за да го унищожи. Това които го оспорва просто незнае каква безспирна борба е било и е да се преборим с агентите на ДС в СДС. Борбата продалжаба!

 16. 16 Профил на до Mdaaa
  *****
  Неутрално

  "По-долу от кенеф на ЕС, БГ не може да падне, защото просто няма накъде..."

  Има, и вече сме там. Нарича се яма. Там се събират фекалиите. Кенефа поне го чистят, а мръсотията отива там. А отгоре изплуват л....та. Ката цитираните по-горе. Колко ли още ще ни залеят.
  СТРАХ. Тресе ги и не могат да го скрият. И с право. ТРЯБВА да има ВЪЗМЕЗДИЕ. Ако ли не , последния да затвори вратата.

 17. 17 Профил на синя
  *****
  Неутрално

  Внимание!красимир кабакчиев пак се включи.Много е лаконичен тази вечер.

 18. 18 Профил на Gen. Augusto Pinochet
  *****
  Неутрално

  Смърт за болшевишките ченгета Юруков , Станишев, Доган и Гоце!

 19. 19 Профил на Volf
  *****
  Неутрално

  Триглавата ламя СДС-ДСБ-БЗНС /Мозер/ ограбила България до шушка, а лидерите и станали олигарси и милиярдери е решила да си сменя козината приемайки псевдонима "Синята коалиция".Народа е измислил поговорката - Вълка козината си мени, но нрава не!Какво ново да очакваме от тях? Още кражби? Не, Благодаря!

 20. 20 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 616 Неутрално

  В тази ситуация Синята коалиция и посмъртно не може да вкара евродепутат. 75% от твърдите седесари ще гласуват за СДС, дори да го оглявава Юруков. Другите може да подкрепят Костов. Това е краят на една авантюра на Мартин Димитров, която унищожи партията. Ако си беше тръгнал сам на избори,сега щеше и евродепутат да има, и да си влезе в парламента.

  www.dobribozhilov.com
 21. 21 Профил на Вярващ
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов като спечели изборите ще вкара в затвора и Иван Костов и Анастасия Мозер, задето съсипаха икономиката и селското стопанство на България

 22. 22 Профил на ТОПАДО
  *****
  Гневно

  Напълно съм съгласна с разстреа на тежките комунисти- ДС, които освен да лъжат, крадат и да убиват духовно и физически умните и кадърни личности, нищо друго не са в състояние да сътворят на този свят?!? Но май за това вече е твърде късно!!!! Ето защо, трябва всички здравомислещи и хора с морал (надявам се да са много???) да идем на исборите да гласуваме за ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ и да махнем, един път и завинаги, ДЕПЕСАРСКО-ДОГАНОВСКАТА сган от властта!!!!

 23. 23 Профил на пепи
  *****
  Неутрално

  На калпав водолаз му пречат водораслите. Как ще се справи с партийните си задължения един човек, който не умее да направи една регистрация на парията си?

 24. 24 Профил на SDS
  *****
  Неутрално

  Легитимния председател на СДС е Пламен Юруков, в България има закон който трябва да се спазва.Новият председател Иван Костов /Мартин Димитров/ си има партия и нека да си решава нейните проблеми.Доган изобщо не е виновен че Костов разцепи СДС и 5 години се сърди и излива купища помия върху СДС с цел да я ликвидира.Няма друг виновник осшен Костов и олигархичните кръгове около него.

 25. 25 Профил на б о би
  *****
  Неутрално

  фен--те няма да взезат- да ама не-

 26. 26 Профил на М да-а-а!
  *****
  Неутрално

  Още веднъж ще повторя, че пълномощното на Мартин Димитров му е било отнето СЪС СИЛА!

 27. 27 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Гневно

  Мисля че на всички вече е ясно кои са ченгетата в СДС и защо Костов се махна и основа ДСБ. Само че сметката на комунистическата - ДС мафия няма да излезне, а само ще мобилизира хората още повече срещу себе си. Трябва пълна лустрация за всички ДС агенти !!!

  ДСБ - What else ?
 28. 28 Профил на dorad
  *****
  Неутрално

  До дфн от номер 6. Говорил от свое име , че и доктор бил по философия а не му стига кокошия ум да разбере че каузата на СДС от декември 1989 година е изпълнена - България е в Европейския съюз .Релсите на който правителството на СДС с премиер Иван Костов постави БЪлгария през 1997-2001 година се оказаха толкова здрави че нито чучелото цар нито херсонския хамстер успяха да изкривят и да ни закарат другаде.

 29. 29 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Омръзна ми от истерии.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 30. 30 Профил на човек
  *****
  Неутрално

  1. На всеки с достатъчно разсъдък, морал и демократичен светоглед е ясно, че става дума за много мръсна вътрешно политическа игра СРЕЩУ демокрацията и европеизацията на България.

  2. Тази мръсна игра, обаче, е инспирирана, платена, провеждана и поддържана от имперските геополитически планове на злокобната за съвременния свят азиатска "цивилизация", водена от Русия. Целта отново е ясна - връщане на поне част от статуквото на Ялтенските споразумения отпреди 65 години.

  3. Буквално на карта е заложено европейското бъдеще на нас и децата ни ТУК, в България.

  Ще се наложи да направим следното:
  1. Да гласуваме
  2. След това - да изискваме спешно изработването на закони за промяна на всички антидемократични закони, "гласувани" а конвейр от местния клон на КГБ/ФСБ - БСП-ДПС-Атака

  3. Ако това не стане - да потърсим ЛИЧНА отговорност от виновниците за отчайващото ни положение на предстоящи за изключване от ЕС - като започнем с Гоце, Гея, Запалката, Р.Овч., Л.Гоцев и кръга Монтерей, Пирински, Доган, Сидеров, Бисеров, Юруков... Господи, те край нямат!...

  ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ - ТАКА КАКТО БЕ ПОИСКАНА И ВЗЕТА ОТ НИКОЛАЕ И ЕЛЕНА ЧАУШЕСКУ.

  Друг изход, уви, няма.

 31. 31 Профил на Miroslav Dobrev
  Miroslav Dobrev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тва не е моята държава.
  Не ми харесва.

  Мартин беше първия честно избран партиен лидер, избран на демократични вътрешнопартиини избори, макар и че не успя да събере 99% като "либерала" Доган.

  Това е държавата на Добри Божилов, Станишев, Доган, Маджо, Галеви, и тн не е моята държава това.

  Аз съм готов да стана французин, швед, германец, ако трябва и албанец. Просто вече ме е срам да съм Българин.

 32. 32 Профил на ako
  *****
  Неутрално

  Ако видя пламен юруков сам и пян на улицата знам какво да му напрява! Нема се познае тая маша червена!

 33. 33 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Гневно

  Леле каква активност има във форума днес от анонимните ДС агенти от Позитано 20, пак лаят срещу Костов.... Гадове мръсни.

  ДСБ - What else ?
 34. 34 Профил на Вярващ-2
  *****
  Неутрално

  Спокойно, още 65 дни - Бойко Борисов като спечели изборите ще вкара в затвора и Иван Костов и Анастасия Мозер и другите около тях, които съсипаха икономиката и селското стопанство на България и ни превърнаха от просперираща страна в бананова република - РАЗГРАДЕН ДВОР.

 35. 35 Профил на Весела
  *****
  Гневно

  Опитах се да предупредя за Радонов... Ченгетата винаги изплуват. Като л...та

 36. 36 Профил на един
  *****
  Неутрално

  независимо от изпълненията ,в крайна сметка няма да има коалиция в ляво , дори в последния момент десните да не могат да влязат ,гласовете им ще отидат в ГЕРБ,а партията им ще има много над 121 гласа ,дори и без друга дясна партия ,въпреки жестоката война на ДПС И БСП -просто по места дори техния еректорат вече не може да ги понесе и за тях ще гласуват само активистите им и марфаджиите им,така че нещата ще се решат в последния момент и с голяма разлика в полза на гербаджиите ,което пък вещае тежка зима за депесарите и комунистите и то ва на фона на налетялата ни криза ,липсата на пари за пенсии и задълбочаваща се безработица ,която ще мине над 30 % много скоро ,заедно с тези дето ще дойдат от запад -наблюдавайте приходите на НЗОк от здравни осигуровки ,там е най сигурния барометър ,кой е на линия и кой не може да си плати дори осигуровките от 7 лв месечно за здраве ,щом не го правят 1.2милиона и всеки месец тази бройка скача с 50000 души ,а приходите падат с по 10 милиона смятайте на зима какво го чака този народ.

 37. 37 Профил на видял
  *****
  Неутрално

  Преди малко гледах новините и много се умилих, нашия Костов и Мозер се курдисали един до друг, говорят, а чеенетата едва се държат в устите им.

 38. 38 Профил на до Volf, No 19
  *****
  Любопитно

  "Триглавата ламя СДС-ДСБ-БЗНС ограбила България до шушка..."

  Другарю, поне като изпълняваш поръчка да пишеш мисли малко. Колко бяха заплатите (не на ДС-ченгетата, а на нормалните хора) 1997? На учителите - $10. А 2001г. - $100. Отделно НАТУРА 2000 не бе презастроена. Отделно, влезнахме в НАТО и ЕС. Бяхме фактор на стабилност, другарю ! А сега лижеме гъза на Ахмед Доган и Влади Пут.ин !

 39. 39 Профил на So Sorry
  *****
  Неутрално

  Заложеният капан от Костов щракна.
  Така се получи на практика, Sorry.
  ум робува,ум царува, ум и патки пасе.
  За политик не се иска да си само добър икономист а и стратег и психолог.
  Политиката означава и компромис.

 40. 40 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Не виждам какъв е проблема! Ако искаш да гласуваш за Костов и сега няма проблеми да се гласува за ДСБ. Няма разлика да ли ще гласуваш за ДСБ - СДС или само за ДСБ, така или иначе Костов решава всичко там. Въпроса е да ли ще имаме възможност да гласуваме за синята идея изчистена от Костовизъм. Ако регистрират отделно СДС ще имаме тази възможност.

 41. 41 Профил на Албена
  *****
  Неутрално

  Не разбирате ли играта на комунистите - целта е да се внесат интириги и раздори в дясното, за да могат да се отклонят гласове към тяхната кукла - Бойко Борисов и така Червената ламя да продължи да ни дои, стриже и ебе още 4 години. Тактиката е повече от ясна. Народът е тъп - само му се задава начална скорост, завърта се първият оборот и нататък, колелото само набира сила и се ускорява, движено от човешката глупост и слепота.

 42. 42 Профил на Колчо Слепеца
  *****
  Неутрално

  хахахаха. Не съм гласувал от 2002 година, но Доган и червените прасета ми намериха цаката... Колкото и да се опитвам и да ме е гнус не мога да се въздържа и ще гласувам за Костов и идиотите му.
  Наглостта на турците и комунистите им е присъща, и като такава естествена, но има граници, които като се преманат естествено събуждат ответна реакция. Смешното в случая е, че Костов си остава същото неадекватно и праволинейно магаре, но поради липса на кон, ще трябва да се заложи на него заради участието...

 43. 43 Профил на Тошо
  *****
  Неутрално

  Комунистите измислиха думите КОМАНДИРА и КОСТОВИЗЪМ. Така че тези които ги използват не са с нищо по-различни от тях. Аман от предатели и Юди !!!

 44. 44 Профил на Мичо
  *****
  Неутрално

  Ей,смешнико,Мартинчо - разкарай се от СДС!
  Съсипа СДС този безхаберник!
  Нов лидер за СДС!

 45. 45 Профил на Балкански
  *****
  Неутрално

  След Пламен Юруков, Радонов, Гацев, Доган, Станишев, Бойко Борисов следващия виновник ще бъде Далай Лама, но никога няма да се спомене името на истинския гробокопач на СДС Иван Костов и оная шантава и продажна плюнка Мартин Димитров.Да се махат и двамата.

 46. 46 Профил на Баритона
  *****
  Неутрално

  Вън протестантчето от СДС!
  Алелуя!

 47. 47 Профил на fen
  *****
  Неутрално

  Само НДСВ е най-европейската и хубава партия в България.Добра листа,добри експерти, няма интриги,заяждане и компромати.Хубави жени.За тях съм аз!

 48. 48 Профил на GT
  *****
  Неутрално

  Важното е че дойде краят на Kостовизма и педал-седесаризма. И то бивши седесари ще ги усмъртят. Това е важното. Пък кой е регистрирал СДС не е толкова важно!

 49. 49 Профил на чичовото
  *****
  Неутрално

  Така ни го натресе този михлюзин М.Димтров - съсипа синята идея нещастника.

 50. 50 Профил на ДАН
  ДАН
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Явно СДС не е което трябва да бъде.Лидерите им,които и да са те,не могат да си оправят собствения обор,а са зейнали с гладни жадни гърла към мандрата.Ей,толкова некъдърници на едно място е трудно с конкурс да събереш.Но,вероятно мършата си има други закони.Кьопави са отвсякъде.Как не си намериха за близо 20 години водачи и електорат различен от негодни даже за разбойници недоразумения.Искат да папкат,но когато си станал пълнолетен (ако са нормални),се очаква да си осигуриш сам лапачката.А като не могат,да си затворят човките.Отиват на борсата по света и у нас.Прав им път към нищото.

  *Силата прави Съединението*
 51. 51 Профил на до Вярващ-2 No 34
  *****
  Разстроено

  Вярващ, ти вярваш ли си?

  Селското стопанство бе съсипано от твойте господари 1945г. с взимането на земята на хората и прекъсването на генетичната връзка със селото ! Тогава фермерите станаха металурзи в скапаните соц-заводи.

  Да си припомним кога селското стопанство колапсира? 1988г. Тогава Костов и Мозер ги нямаше. Нещо да кажеш, ченгенце?

 52. 52 Профил на Марин
  *****
  Неутрално

  И сега кво - СДС аут от парламента.
  Мерси ,бе Мартине.Изълни задачата на комунистите.

 53. 53 Профил на Боян
  *****
  Неутрално

  А налагат ли се нови "съдопроизводствени действия", за да го връщат на по-долна инстанция? Тези хора в българската съдебна система са наистина вредни!

 54. 54 Профил на До Тошо 43
  *****
  Неутрално

  Тошо, изповядваш една фалирала философия. С такава философия ще пропаднете, помни ми думата. Една статия по-долу за размисъл.


  Yol (Път)*
  29.04.2009 15:53
  Ако попитате редовите костовисти за мнението им относно огромното мнозинство българи, които НЕ харесват Иван Костов, най-вероятно ще чуете досадна тирада за
  най-добрия, най-неразбрания и най-охулвания български политик.

  За самия Иван Костов обаче това са абсолютно недостатъчни аргументи. Той е отвъд елементарното харесване или простото отхвърляне. При него няма стандартни решения, очевидни факти или достоверна история.

  Има единствено и само собствената му непоклатима версия.

  Според тази версия е абсолютно НЕвъзмножно нормален човек, просто така, да НЕ харесва Иван Йорданов Костов - или си враг, или си платен слуга на врага, или си глупак, заблуден от медийните слуги на врага.

  Общо-взето, по въпроса нема лабаво. В просто устроената Вселена на Иван Йорданов Костов всичко си е на мястото и всичко се върти около един централен образ на големия враг. И така годините си минават, а този така наречен интелигентен политик така и не си задава въпроса защо огромното мнозинство българи не може да го трае.

  За съжаление, с това трагедията не се изчерпва. Костов не само че не си задава въпроси - очевидно е, че той вече няма никаква вътрешна потребност да проверява поне от време на време собствената си правота.

  Големият проблем обаче не е Иван Костов, нито неговите мании.

  Забелязва се как матрицата “Костов”, все повече и повече обсебва Мартин Димитров.
  На практика вече под заплаха от тотална Гаргамелизация е цялото класическо дясно политическо пространство. Синьото смърфче Мартин Димитров вече говори по-злобно даже от дъртия магьосник. В думите му няма и грам съмнение относно собствената правота.

  Онези, НЕсъгласните, задължително са НЕсъгласни защото са врагове, платени слуги на врага, или пък са глупаци, под влияние на медийните слуги на врага.

  Най-смешна обаче е патологичната страст, с която Мартин Димитров се опитва да внушава, че - видите ли - някой някъде… умирал от страх, заради т. нар. обединение с Костов.

  Първо, това няма нищо общо с истината!

  Второ, търсенето на страха като аргумент, само по себе си е доказателство за безсилие.
  Все си мисля, че в една демократична държава политикът би трябвало да внушава доверие, компетентност, ако щете даже респект, но НЕ и страх. Особено пък ако въобще НЕ е страшен.

  Защото в живота онези, които играят роля на страшни, но всъщност не са – обикновено си изкарват хляба в цирка, а не в политиката.

  Жалко! Мартин Димитров беше буквално първият лидер на СДС, който в момента на избирането му не беше натоварен с отговорности за минали беди. Пред него имаше два пътя!

  Единият е избраният от него път на Костов – не си задаваш въпроси, не търсиш отговори и очакваш все някога неопитният (от твоя гледна точка) български избирател да порасте до висините на личния ти Олимп (приликата с олигархичния кръг “Олимп” не е търсена нарочно).

  Другият път е много по труден - опитваш се да проумееш защо препатилият български избирател те е захвърлил в пропастта. Питаш, слушаш, проверяваш, работиш, много работиш, понякога грешиш, понякога успяваш, но през цялото време те крепи надеждата, че в момента, в който бъде открита истината, ще започне новото възраждане на българската десница.
  Антон Луков
  *Заглавието е на турски и в червено! За да бъде идентифициран по-лесно врагът!

 55. 55 Профил на Тити
  *****
  Неутрално

  Всяко зло за добро, като не може да се гласува за СДС, ще се гласува за ГЕРБ...

 56. 56 Профил на Чаушеску
  *****
  Неутрално

  присъединявам се към Номер30:

  "да потърсим ЛИЧНА отговорност от виновниците за отчайващото ни положение на предстоящи за изключване от ЕС - като започнем с Гоце, Гея, Запалката, Р.Овч., Л.Гоцев и кръга Монтерей, Пирински, Доган, Сидеров, Бисеров, Юруков... Господи, те край нямат!...

  ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ - ТАКА КАКТО БЕ ПОИСКАНА И ВЗЕТА ОТ НИКОЛАЕ И ЕЛЕНА ЧАУШЕСКУ.

  Друг изход, уви, няма."

  Ще грае май калъчката по червените задници!

 57. 57 Профил на червеното значе роди
  *****
  Неутрално

  Мерси ,Мартинчо! Оправда ни доверието - мисията изпълнена.
  Довърши седесарите!
  Баси, този тапет направо ни разказа играта!
  Абе,как го изчислиха комунистите?

 58. 58 Профил на Белия тигър
  *****
  Неутрално

  Браво на истинския Съюз на демократичните сили за самостоятелната регистрация! С досегашните си действия Мартин Д и Ив Сотиров показаха абсолютно пренебрежение към решенията на съдебната власт и вместо да изчакат, те се втурнаха ударно да правят коалиции и продължават да се държат неадекватно - все едно няма значение какво постановява българския съд. Колкото до подписката, няма как да е фалшива, истинска е, защото е подписана от хиляди съмишленици, които имат гражданска позиция и не искат хората, които почти нищо не направиха за тях, избирателите, пак да се пъчат като народни представители.

 59. 59 Профил на Костовист
  *****
  Неутрално

  Идва време разделно. Идват избори! Сега е криза и будната и продажна селска и провинциялна паплъч подвизаваща се из София има нужда от пари не от приказки. Требе да ни се удаде възможност да я купим с нашите пари и да я накараме да излезе вкупом на улицата. Требе да им погъделичкаме самолюбиете за да ги изпозваме за нашите цели. Да изкараме мръшата пред парламента за да вика вкупом, че само г-н Костов и никой друг е в състояние да поведе народа и да вземе властта. Требе да се обещае на селяците, че само г-н Костов ще ги изпрати с дебели пачки да се разходят по широкия свят, че само г-н Костов ще им осигури безплатни вили, джипове, яхти, постове и неограничен достъп до еврофондове. Че най-елитните курви ще бъдат техни. Че всяка вечер ще е купон до дупка с чалга, с изискани питиета и тънки мезета. На курветата требе да се обещае, че ще бъдат изпратени на запад като секретарки в европейски институции и по българските посолства, културни и други институти и други екстри. Требе да се дерзае! Ден години храни! Времето е наше! 65 Години стигат! Напред към по-добър живот!

 60. 60 Профил на До #47
  *****
  Неутрално

  Fen, съгласен съм с теб, но тук повечето хора не разсъждават на такава плоскост. Не се хаби, който го разбере, ще го разбере сам, няма нужда да им го натякваме. Умни хора има, но надали пишат тук.

 61. 61 Профил на Ва банк
  *****
  Неутрално

  Доган играе наистина ва банк. Все още не е късно да играят така и СДС, които трябва да изхвърлят неговите подлоги Юруков и Радонов.Тяхното деяние наистина трябва да бъде санкционирано според партийния устав - изключване. Но друго е трагичното. Как така една неголяма, все пак, етническа партия, като ДПС, може да определя дневния ред и да мести по своя воля фигурите в политическата игра. До там, че определя съдбините ни. Нещата тръгват от БСП, разбира се, която под сегашното й ръководство се превърна в българско етническо крило на ДПС. Голямата лява партия, все още разполагаща с носталгичния вот на пенсионери и селяни /най-мощното и стабилно избирателно тяло/ вече е част от ДПС. Казва го не само Огнян Минчев в тази публикация. Отдавна го казаха и Б. Борисов, и Иван Костов. Днес бесепарите са оставили на ДПС да им движи предизборната камбания /със съответните мръснишки номера/. В тоя смисъл Станишев с разтреперан от вълнение глас нарече ДПС най-лоялния партньор, биткаджии и т.н.. Каза го, при това, в българския парламент. В който Доган по принцип не стъпва.

 62. 62 Профил на Fox
  *****
  Неутрално

  Дори библията отрича крадците и содомията (хомосексуализма).Само тук в България-не.Някаква организация със алаав содом-протестант пищи до бога за някаква си съдебна регистрация за да може един крадец като Иван Костов да стане депутат и да избяга от правосъдието.Срамота е засрамете се.Бог забавя но не забравя!

 63. 63 Профил на ivoapostolov
  ivoapostolov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Добри Божилов беше любовника на Яне Янев нали

 64. 64 Профил на Биг Брадър
  *****
  Неутрално

  Ало, Позитано ли е?
  Абе вашите хора днес се умориха много във форума на Дневник, бе. Пратете третата смяна - да застъпва вече на пост, че от неуморния труд вашичките нещо се поизпразниха откъм идеи. И нещо май много слабо плащате - то си е нормално за неквалифицирана работна ръка, ама тя вашата много неквалифицирана, бе джанъм! Дайте им по някой лев отгоре, че ги чака още по-тежък и неблагодарен труд с камионите на Националния Кризисен Щаб тази вечер - зер правителството трябва да се спасява а и хората искат някой лев да изкарат - дали с боклукчийската кола- дали с боклучавата работа да пърдят из форумите против Синята коалиция - все е тежък и неблагодарен труд

 65. 65 Профил на GT
  *****
  Неутрално

  Разграбването на България от правителството на Иван Костов, беше жестоко, невиждано по мащаби в историшта ни след осжобождажането от турско робство.Ключова роля в което изиграха Мозер и Венцислав Върбанов, по отношение на земеделието и горите.С приетият закон за връщане (реституция) на гори и земи от ГФ-ДВ 110/25.11.1997 г, законодателя бе заложил широк диапазон от начин за придобиване право на собственност - представяне на данни от емлячен регистър, документ за платен данък, декларация за внасяне на имота в ТКЗС и накрая при невъзможност на всичко това, двама свидетели да определят право на собственност от страна на молителя.По този закон поземлените комисии направиха какви ли не извръщения.Бяха заграбени хиляди декари гори и земи.Цялата налична техника в горското стопанство беше приватизирана почти без пари.Незаконно бяха изсечени и продадени стотици хиляди кубици дървен материал, разпродадоха се ферми, птицеферми.Целият сектор беше поставен на колене!Нека не забравяме и гнусотиите и далаверите на Надежда Михайлова /Нейнски/-гаражната, Чачев, Атанасов брата на Мартин Димитров-Класната и т.н.

 66. 66 Профил на ГЕРБ-Победа
  *****
  Неутрално

  Не знам костовисти, ама се молете за вашия бог Костов, щото Бойко Борисов ще е новия премиер, а знаете той колко го обича. Сега като се облече и във власт, приказките няма да са само голи, а Ванчо Цигането ще облече раираната пижамка и ще гледа Слънчо на квадратчета

 67. 67 Профил на Богоров
  *****
  Неутрално

  Хей хора, осъзнайте се. Никой не им е виновен на СДС. Нито БСП, нито ДПС, нито българския съд. От вътрешни боричкания ръководните дейци на СДС събарят всичко свое, което бяха съградили в политически план. На всички политически грамотни в България бе ясно, че в СДС има огромна съпротива срещу Иван Костов. Никой, нито отляво, нито в дясно, не обича тези, които са се отцепили от своята партия и формират нова партия и по такъв начин намаляват влиянието на своята партия. Това не го разбра само Мартин Димитров. И поради това се съюзи с Ванчо Циганина. И сега ще плаща прескъпо. Подобно нещо се очаква и с регистрирането на новата партия "Българска левица". Ами спомнете си Новото време и другите отцепници от НДСВ. Резултат от пълни вътрешни боричкания. Тези отлюспвания и отцепвания разединяват цялото политическо пространство, а това е оплза не толкова на БСП и ДПС, колкото на разни хора от бизнеса, които започват да купуват и плащат на отцепниците и по такъв начин искат да прокарват определени (в техен интерес) политически решения.

 68. 68 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  не само че ни продадоха на русия но вече и системата ни е като тяхната такова нещо има само там и в ортодоксалните комунистически образувания куба и кндр а ние си мислим че сме в европеиския съюз

 69. 69 Профил на Десислава
  *****
  Неутрално

  СДС-ДСБ - дрън-дрън та пляс. Това са отживелици от преди 20 години. Има само една сила в България и това е ГЕРБ. И всички ухажват Бойко и му се свалят, нищо че разправят че го мразят и че бил мутра, некадърник и не знам какъв си. Значи вие и вашите лидери сте още по-големи некадърници щом ухажвате некадърник.

 70. 70 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1869 Любопитно

  Днес за втори път ще напиша:

  ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

  Като хора, като българи, като НАЦИЯ можем да избираме между два пътя.

  Път Първи - евроатлантически ценности:
  - лична свобода, човешки права, демократична държава,
  - отстояване на БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

  Път втори - московски ценности:
  - лично подчинение, правото да си говно, васална "държава";
  - защита на ОЛИГАРХИЧНИ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ до последна капка българска кръв.
  - замяна на българите с каквото и да е.

  Двете страни са ясно разграничени.
  Консеснсусът е НЕВЪЗМОЖЕН.
  Всеки е длъжен да избере.

  Времето на Андрешко СВЪРШИ.
  ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО Е.

 71. 71 Профил на Алекс
  *****
  Неутрално

  Всички млади и честни хора ще гласуваме за ГЕРБ. За БСП, СДС, ДСБ, ДПС си гласувайте вие изкуфялите старци. Всички сте крадци и един дол дренки. Интересува ви само властта и какво може да откраднете докато сте в нея. Видяхме го и Костов и Царя и Станишев - всички сте разбойници за затвора. Само Бойко Борисов - той ще въдвори ред в България и ще вкара мошениците и далавераджиите в затвора, където им е мястото.

 72. 72 Профил на Разочарован
  *****
  Неутрално

  Костов не е никакъв демократ, никакъв седесар, никакъв антикомунист. Костов е просто един жалък самовлюбен интригант, вманиачен и фиксиран в собственото си величие... Днес почнаха да копаят гроба на СДС, на 5 юли ще положат трупа в него! Трябваха му има няма 7-8 години за да унищожи партията. И утре, със синьо знаме и с ново име, ще поведе нова "славна коалиция", която ще претендира за автентичност! Той, който през 1989 и 1990 не се и доближаваше до площадите, а пишеше статии за Работническо дело! Той ли?

 73. 73 Профил на А сега заедно
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов през 2006 г. за лидерите на десните партии: "Те половината не знаят за кой затвор са."

  Из http://dariknews.bg/sound_news/[email protected]

 74. 74 Профил на А сега заедно
  *****
  Неутрално

  "Репортерка: Г-н Костов, а как ДСБ гледа на евентуалното бъдещо формиране на партия на Бойко Борисов, ГЕРБ?

  Ив. Костов: Ами, като нова популистка... лоша популистка вълна, като опит да бъде разигран сценарият със Симеон Сакскобургготски отново, като политически фарс, защото е същото, защото са същите избиратели, защото се ескплоатират същите чувства, защото се изпращат същите послания, защото имаме пред себе си един медиен шоумен, един медиен герой, който не е доказал въобще способности да бъде политик и да управлява."

  Иван Костов пред Инфо радио (3 април 2006 г.)

 75. 75 Профил на Алекс
  *****
  Неутрално

  Ами ето, човекът още преди 3 години ви е казал, че всички сте за затвора. Ама тогава ви изглеждаше като някакъв глупак, дрънкащ врели-некипели. Ама сега нещата стоят по различен начин. Защото българите виждат кой е честен и кои се чудят как да се докопат до властта за да досъсипят България. Видяхме ви - комунисти, антикомунисти, всички сте еднакви. Крадци и разсипници. Така че Бойко ще ви построи в 100 редици и ще ви натика в затвора. Само че трябва да се построят още към 200 затвора, а ние честните хора, всички да работим като надзиратели.

 76. 76 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Неутрално
 77. 77 Профил на AZ
  *****
  Неутрално

  Май имат нещо срещу Юруков, имаше там разни кафета, разни ддс-та, ясно защо не се разчу много. Нищо, поне той им е последния жокер вътре в коалицията. Да не забравяне изборния туризъм и фалшифицирането на избори.

 78. 78 Профил на Алекс
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов е велик, колкото и да го оплювате и да му спретвате компромати. Той е един истински мъж. Силен, открит и честен. А не крадлива мишка като вас. Той ще изведе България към по-светли дни. Това което вие толкова години на ред ни лъгахте.

 79. 79 Профил на @gekko
  *****
  Неутрално
 80. 80 Профил на gatzev2
  gatzev2
  Рейтинг: Гневно

  До
  ВИСОКОБЛАГОРОДНИЯТ НИ
  КРАЛ ДЖОРДЖ / Пл.Юруков/,
  ВЛАДЕТЕЛ НА ОБЕДИНЕНОТО НИ
  СИНьО КРАЛСТВО

  С И Г Н А Л Ъ
  З А Я К О Б И Т И* И Я К О- И В А Н И В О Б Л А С Т И Н А
  К Р А Л С Т В О Т О
  От ВЕРНОПОДАНИК-ОБЖАЛьВАТЕЛ/по Сър Уолтър Скот-„Роб Рой”/

  Ваше Величество,
  Появиха се в нашето Кралство, в синьо-мъгливата му част - Шоп-ландия две нови политически клики, наричани от Вашите верни поданници: врагове и предатели- „яко-бити” и „яко-Ивани”.
  Яко-битите отричат Вашето управление и Личност, и претендират за техен /и наш/ крал да бъде провъзгласен незаконороденият Сър Мартъ Стюарт / М.Димитров/, който бил „по право” наследник на престола и имал на своето знаме Кръста на свети Сект. Той особено много се харесва и на другите кланове на яко-Иваните, които носят Кръста на Сейнт Джон-Командър и почитат Черният култ. „Крал Март” можел според тях да обедини и двете племена със Знамето на Юниън Бридж Блу. Има в неговия клан и недоволни Лордове, преданни Вам Сеньори – Сър Джон от Сотир-би /Ив.Сотиров/, Лордовете от Единбургската гилдия /СДС-София/, и други привърженици на Реда, Закона и Справедливостта /вече напъдени от СДС/ на Дясното ни Кралство.
  Неодобряващите Претендента , му направили юридическа засада и започнали да проповядват новата религия, създадена от Ваше Величество, -Вярата на Устава, която е нашата казьонна религия, различна и от Сект-антството и от митовете за Сейнт Джон-Командър. Нейно знаме е Кръстът на Предварителните, а бдителни бранители - Ордените на Обжалващите.
  Започват понастоящем съдебните баталии и Претендентът Март губи параграф след параграф и земя след земя. Вече не може да уплътнява дори и малкото му отредено дясно пространство . Той явно е замислил да повика на помощ Духа, някога напуснал Тялото - самият Сейнт Джон-Командър, да го спаси от напастите на казусите,със своите юридически метастази в правораздаването и връзките си със Сатаната.
  Клано-ваците на Сейнт Джон-Командър - неверните Вам поданници-МакКостов, МакАтанасов, МакМетодиев имат пръст в политическата смърт на нашият достопочтен стар Крал Дънкън/ П.Стоянов/Те укрили навремето от Закона–Ръкописа за измяната на Сър Джордж Първан от „Гоце” /Г.Първанов/, „Червената лисица”, и с това улеснили този Лорд на Злото, да съсипе Любимото Ни Кралство и животът на достойният ни предишен Крал Дънкън!
  Споменатите бунтовници в лято 2001 Господне провалили и коалицията с Царя на Сакс-Кобург-Готите, който можел да спаси нашето Дясно Кралство от разрухата и съсипията, но поради користните си интереси споменатите метежници осуетили ловко и тази възможност.
  За това им било платено скъпо и пре-скъпо от нашите врагове: по-католиците от Папата, които със злато и обещания купили душите им завинаги за Дявола. А казват, че Сейн Джон-Командър даже имал срещи със самия Сатана /А.Луканов/... за което ще гори цял живот в червените огньове.
  Обещал Сейнт Джон-Командър на Претендента Март подкрепа, и му пратил в Кралския Съд на Шоп-ландия съдийките Мам-Ковачева и МакИванова да Го подкрепят тайно с Решение за законност на Претенденството му. Явно се намесил и Сър Джордж Първан от „Гоце”, защото съдийките попаднали там с тайната му подкрепа. Той искал да се реваншира на Сейнт Джон-Командър за това, укрил навремето неговите компромати и провалил живота праведен - на нашия Крал Дънкън. Явно се уплашил от секирата на 8%-те процента, защото разчитал повече на десни безпринципни коалиции. Решил да помага на своя скъп васал и да робува на Обречената кауза на Сатаната, от която и „Гоце” и Сейнт Джон-Командър били братя по метастаз-лък ....
  Така от Клана на Сейнт Джон-Командър се надяват, на Ваше Величество, да Ви излъжат и да ги пуснете в Списъка на Кандидатите за Листите . Само че, Скрижалите на Националният Съвет на сините, повеляват да не се прави коалиция със Сектанти и поклонници на червени и на черните култове.
  Това разрушава окончателно всички лъже-сини мостове, Ваше Величество, Ви се дава право да възстановите Реда, Закона и Справедливоста в Кралството ни.
  Резултатът от този жалък експеримент би бил, че яко-битите и яко-Иваните се обединят срещу Вас и Вашата власт и не бъдат скоро спряни, май ще бъдем всички десни: яко-наibани!
  ВАШ ВЕРЕН ВЕЧЕ ПОДАННИК

  *якобити – в Шотландия –привърженици на претендента за английския трон от рода на Стюартите - Джеймс /Яков/след 1689 г. и в началото на XVIII век

  30.04.2009г. Николай Гацев


 81. 81 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  номер 75 борисов няма да има пълно мнозинство кълне се че няма да управлява с бсп и дпс с атака европа ще е против за да вкара някои в затвора ще му трябва партньр за да вземе власта кои ацо не дясната коалиция ще е този партньор

 82. 82 Профил на ГЕРБ-Победа
  *****
  Неутрално

  Страх ви е от Бойко. Той ще ви даде това което заслужавате. Няма значение дали сте СДС, с тирета, без тирета. Дали са Костов и Димитров, дали са Юруков и другите - всички сте кариеристи и търгаши. Интересува ви само кокала. Какво можете да откраднете. Как да заобиколите закона и да вредите своите хора. Но приказката свърши. Край на 20-те години сладък преход, когато се редувахте с комунистите и турците и ограбвахте и мачкахте българския народ. Скоро над този народ ще огрее Слънцето, защото след отлива идва прилив и след нощта настъпва денят. Сега идва нашето време - на честните и обикновени хора, вашето - това на крадливите политици-плутократи свърши. Ще си получите заслуженото.

 83. 83 Профил на Антикомунисте
  *****
  Неутрално

  Почна да ти излиза пяна по устата, забрави си и пунктуацията, и правописа. Легни почини малко.

 84. 84 Профил на Алекс
  *****
  Неутрално

  Напротив, Борисов ще има пълно мнозинство, колкото и да не ви се иска и ще ви натика в затвора всички - комунисти, антикомунисти, турци, цигани, всякаква сган.

 85. 85 Профил на Антикостовист
  *****
  Неутрално

  Преди малко гледах новините и много се умилих, нашия Костов и Мозер се курдисали един до друг, говорят, а чеенетата едва се държат в устите им.

 86. 86 Профил на Toni
  *****
  Неутрално

  Хора, знам, че много от вас, читателите на онлайн-версията на дневник живеят извън България, половината поне из Европа. Ако с постоянна регистрация на територията на която и да било държава от Евросъюза, неминуемо сте получили уведомление по пощата, че имата право да решите, дали да гласувате за български или за местни евродепутати там, където живеете. Лично аз ще гласувам за евродепутат в града в Западна Европа, където постоянно живея, въпреки че за самите избори ще бъда в България. Помислете и сами решете, дали да гласувате за българска или за европейска партия: имате право на избор!

 87. 87 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Дневник, какво става? Преди минути публикувах мнение, а вече е изтрито. Освен това прави впечатление, че доста от постовете "анти-костов", въпреки че в съдържанието им няма цинизми или призиви към екстремизъм, са скрити под претекст, че "Мнението е стигнало долния праг на нашата система за мета-модерация". Вземете на пример мнението на

  Българан:

  "Не виждам какъв е проблема! Ако искаш да гласуваш за Костов и сега няма проблеми да се гласува за ДСБ. Няма разлика да ли ще гласуваш за ДСБ - СДС или само за ДСБ, така или иначе Костов решава всичко там. Въпроса е да ли ще имаме възможност да гласуваме за синята идея изчистена от Костовизъм. Ако регистрират отделно СДС ще имаме тази възможност."

  С какво е лошо това ЛИЧНО мнение? Има ли нецензурни, хулигански, екстремистки или др. неприлични изрази в него? Остава извода, че е ЦЕНЗУРИРАНО ЗАРАДИ АНТИКОСТОВИЗЪМ. След като налага цензура, с какво костовизма е нещо различно от комунизъм?

 88. 88 Профил на Знаещ
  *****
  Любопитно

  Я!
  Депесаро-Бесепарите разиграват нова сценка.
  Сега са правят на Гербаджии и злорадстват срещу сините.После ще гледат сеир,когато сините се нахвърлят на "герберите".Някои ще се правят и на "сини".Абе "требе" да се разводнява отвращението от делата Депесаро-Бесепарски.

 89. 89 Профил на Надзирател
  *****
  Неутрално

  През 2001 г. чрез своите кочияши в съдебната система Иван Костов осуети регистрацията на НДСВ и принуди царя да се явява с някаква женска партия.Сега е дошло времето Костов да бъде изпратен в тъмница за всичките му безобразия, както и за геноцид над Българите през времето когато беше финансов министър и министър председател.В затвора ще бъдат хвърлени и Атанасов, Класната, Гаражната, Чачев, Методиев, Мартин Димитров...........

 90. 90 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  виждам че тази вечер освен обичаините червени и дс досадници има и няколко данс досадника скрити зад като симпатизанти на герб но всъшност явни злобари сипещи хули срещу Костов, Мартин и нормално мислещите хора в този форум

 91. 91 Профил на Демби
  *****
  Неутрално

  Ами това става, ние комунистите сме навсякъде - маскирани като теменушки, като ГЕРБери, дори и като рози алени. Ние превзехме и ДНЕВНИК - той е наш. Превзехме врага отвътре, както ни учеше нашият вожд Джержински. Нека ви боли. Засега само духовно. След изборите и физически. Защото беше ви казано по-горе - Бойко не прощава - пижамки на квадратечта ще има за всички. Ако няма ще внесем допълнителни количества от ЕС.

 92. 92 Профил на До #87
  *****
  Неутрално

  Дневник са виновни само наполовина. По принцип има някакъв смисъл в т.нар. от тях мета-модерация, но от друга страна характерът на съществото "Костовист" е такова, че то чуждо мнение не търпи. Пищят как форумите били пълни с ченгета, които натискали плюсове и минуси, манипулирали и т.н., а пък в крайна сметка все про-Костов мненията са в жълто и все анти-Костов мненията са скрити... Това е идеологията им, в това вярват.

  Въпросът е дали Дневник ще продължават да толерират това. И това е съвсем сериозен въпрос към истинските им модератори, ако въобще четат тук.

  Всеки има право на мнение. Просто и ясно.

 93. 94 Профил на Алиготе
  *****
  Неутрално

  Антикомунисте, не си ти този който ще определи кой е нормалномислещ и кой не. Според мен, като те чета, ти си крайно ненормално мислещ. Може би и ти мислиш същото за мен - това е демокрацията. Нали Костов я внесе - директно от USА. Така че сърди се на него.

 94. 95 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  Синята идея изчистена от Костовизъм. ТОВА ли е синята идея, изчистена от костовизъм?
  Фалшификации, корумпиране на съдии, ножове в гърба, регистриране на нелегитимна партия, представляваща малцинство от членовете и симпатизантите й, законодателни промени няколко месеца преди изборите, обслужващи определени партии и лобита?
  Никога и в никакъв случай не съм насърчавал негласуване или протести. Но ако този номер мине, и симпатизантите на СДС не можем да гласуваме за собствената си партия... това ми мнение ще се промени.

 95. 96 Профил на Марчела
  *****
  Неутрално

  ДО Гербер №82:
  Герберче,не ми допада мутренско-бабаитският маниер и държане на твоя кумир,а за да управлява,трябва и ум.Стигат ни 65години безумно БЕЗУМие!!!Или си готов за поредният експеримент?!!

 96. 97 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Аз държа на мнението си и ще го публикувам още веднъж:
  Много са костовистите в този форум - ще ги познаете по това, че използват всеки повод яростно да плюят по Юруков. Като че ли забравиха как той доблестно си подаде оставката. Някой да си спомня великия Командир Иван Костов някога да си е подавал оставката, въпреки многото провали?
  А що се отнася до тази фалшива регистрация в ЦИК, то по логиката на критическото мислене тя трябва да се свърже с един друг провокативен акт от преди седмица - фалшивата подписка. Тези два акта показват, че някои политико-криминални среди, покровителствани от управлявашите, гледат на България като на територия без държава и вършат башибозущини. Визирам среди от БСП и ДПС, безогледни при подбора на средства, водени от страха си, че ако паднат от власт, ще им бъдат разкрити тежки престъпления, които могат да ги отведат на съдебната скамейка.
  А с тези два акта - фалшивата подписка от преди седмица и фалшивата регистрация в ЦИК от днес, трябва да се занимаят от МВР, ДАНС и Прокуратурата, за да докажат, че България е държава.

 97. 98 Профил на xyz
  *****
  Неутрално

  Отечеството е в опастност. Гласувайте за
  ПРОЕВРОПЕЙСКИ ПАРТИИ, за да спасим България.

 98. 99 Профил на жалко!
  *****
  Неутрално

  Дълбоко съм разочарован от антитурската вълна на омраза, заливаща всичко от страна на така наречените "демократи". Явно някои в СДС пригласят на националистическия вой и виждат единствен враг в лицето на ДПС, партия, която е доказала своята толерантност през прехода, защитила българския етнически модел и представила го пред Европа. Но за съжаление М.Димитров, ставайки рупор на Сидеров (бивш член на СДС), се заиграва с опасни неща. Впрочем бесния и радикален антитурцизъм не е помогнал на никого. Вярвеам, че българския избирател ще прояви разум и на изборите ще докаж, че не се подава на евтини провокации.

 99. 100 Профил на ГЕРБ-Победа
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов е достатъчно умен, нищо че не му личи от пръв поглед. Неговият ум е дълбоко скрит. Така той подвежда опонентите си които го смятат за проста мутра, но в един момент истината лъсва с пълна сила пред тях, но тогава вече е прекалено късно. Забравихте ли как му се присмивахте преди 2-3 години, а сега му се натискате отвсякъде. Ако може да го използвате за ракетата-носител, която да ви вкара пак в заветната власт, и пак да крадете и да осигурите деца, внуци и правнуци. А обикновените хора да умират. Вие ги презирате, знам. Но приказката свърши, за огромно ваше съжаление. Най-после и ние онеправданите имаме човек на когото да вярваме. И този човек е Бойко Борисов - новият премиер на България. Дай Боже най-после светли дни, за нашата изстрадала Родина

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK