Верните отговори на матурата по избор

Верните отговори на матурата по избор

© Красимир ЮскеселиевВтората матура по предмет по избор приключи. На нея се явиха над 79 хил. ученици, като най-много желаещи е имало за изпита по география и икономика. Тестът по този предмет съдържа повече от 30 въпроса, като последната задача е писмена разработка по тема от География на България. Малко преди 8 ч. сутринта министърът на образованието Даниел Вълчев изтегли изпитен "Вариант 1". Най-малко желаещи е имало за изпита по италиански език.


От министерството на образованието (МОН) съобщават, че е имало няколко опита за преписване в областите София, Разград, Шумен и Велико Търново. Изпитните работи на тези учениците ще бъдат анулирани. При предварително подадени 79 521 заявления, на изпита днес са се явили 75 189 зрелостници.


Верните отговори на тестовете четете в прикачените файлове.
Ключови думи към статията:

Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mimi
  Mimi
  Рейтинг: Неутрално

  Благодаря на екипа на в-к "Дневник" за бързата реакция. В сайта на министерството все още не са качени тестовете и отговорите. Вие сте най-добрите!

 2. 2 Профил на браво на дневник
  браво на дневник
  Рейтинг: Неутрално

  Затова е в топ 3 на медиите, които чета онлайн.

 3. 3 Профил на Човекът студент
  Човекът студент
  Рейтинг: Неутрално

  Ох,майко не мога да повярвам всичко ми е вярно. Сега ако не се заядат за нещо ще имам 6.00 и с таз оценка ще съм в Софийския ,Урааааааааааааааааааааааааааааааааа.
  Преписах яко,добре,че Чори беше пред мен това момче има да го черпя докато не припадне , но все пак квесторите са наши хора няма да си злепоставят колегите, я ще ни оставят да препишем много ясно. Камери пак нямаше, извадих голям късмет. Много съм доволен от тези матури......Суперррр

 4. 4 Профил на родоския колос
  родоския колос
  Рейтинг: Неутрално

  Палец горе за тоя над мен

 5. 5 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: Весело

  човече, така като те гледам, ако влезеш в СУ, единственият начин да излезеш дипломиран оттам е късметът ти с преписването да продължи да работи...

  шъ ма прощаваш, обаче си млад, но за сметка на това си тъп

 6. 6 Профил на Anton K
  Anton K
  Рейтинг: Неутрално

  Хубаво, че сте ги постнали тези изпити. Малко се депресирах....особено по математика. Гола вода. Успех на канидат-студентите.

 7. 7 Профил на До 3
  До 3
  Рейтинг: Неутрално

  Ако си такъв и като студент, ще стане като онзи лаф: "Като се знам какъв съм инженер, не смея да отида на лекар".

 8. 8 Профил на chlen, pulen
  chlen, pulen
  Рейтинг: Разстроено

  министърА на образованието Даниел Вълчев изтегли изпитен Вариант


  Абе как не се науîхте да пи#ете грамотно бе, Дневник. Е омръзнА ми да гледам тъпи греüки като тая..

 9. 9 Профил на db
  db
  Рейтинг: 237 Любопитно

  А не е ли подлог в това изречение случайно?

 10. 10 Профил на До 8 и 9
  До 8 и 9
  Рейтинг: Неутрално

  Взели са си бележка и са ко оправили

 11. 11 Профил на MAtematika
  MAtematika
  Рейтинг: Неутрално

  Математиката как ви се стори матурата?

 12. 12 Профил на tedy
  tedy
  Рейтинг: Неутрално

  Матурата по математика ми се видя много трудна!!! Предполагаше се, че трябваше да е горе-долу като примерната, която е дадена в сайта на МОН. Даже предварителният изпит в ТУ беше по-лесен.

 13. 13 Профил на Наси
  Наси
  Рейтинг: Гневно

  Тези луди ли са? Миналата година елементарно, а тая година мн прецакаха. В УНСС такъв изпит не дадоха.

 14. 14 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: Неутрално

  8. Кой византийски император получава прозвището „Българоубиец”?
  А) Михаил ІІІ
  Б) Василий І
  В) Василий ІІ
  Г) Никифор Фока

  Тук макетата ще кажат: Василий втори македонецот тепал бугарите!

 15. 15 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: Весело

  15. Паисий Хилендарски завършва „История Славянобългарска” през:
  А) 1742 г.
  Б) 1752 г.
  В) 1762 г.
  Г) 1862 г.

  На този въпрос половината от кандидатстудентите от Р Македония вече получават инфаркт , а другата половина се чуди кой какво е сбъркал във въпроса

 16. 16 Профил на ппп
  ппп
  Рейтинг: Весело

  Тази матура по математика е олигофренична , не знам какво само се оплакват, но ако не можеш да я решиш значи си за никъде. Направо е смешно това може да се реши за 30-45 минути максимум. Не съм учител, а преди 3 години съм завършил

 17. 17 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: Неутрално

  Математиката е направо песен
  Не знам как им се вижда на кандидатстудентите , но аз мисля , че всички ще изкарат петици и шестици! Освен това в края са им дали и тригонометричните функции , стойности и изобщо всичко каквото им трябва.

 18. 18 Профил на до 3
  до 3
  Рейтинг: Гневно

  Абе момче, ако ти си извадил късмет, не прецаквай другите след теб!!!Нека и те да се радват! Заради такива като теб слагат камери.

 19. 19 Профил на ин
  ин
  Рейтинг: Неутрално

  Трудността на матурата по английски, за разлика от тези по други предмети, не беше правилно преценена... Явно. Интересно ще ми бъде да обявят критериите, по които ще бъдем оценявани, тъй като все още такива... Няма. Какво като си знам точките, като критерият за оценяване е прецакан, и то как да не е, при положение, че по всеки предмет трудността е различно преценена... Не е коректно да се обявява едно ниво за матура по език, което се изучава в училище, и като отидеш на матура да лепнат неща като subjanctive. Ясно е, че хората, изготвящи матурите, не са наясно как стоят нещата. Дано други години това да се оправи. До някаква степен ме успокоява фактът, че критериите ще бъдат изготвени спрямо общите резултати... Така че, колкото по-зле сме се предтавили, толкова по-ниски критерии... толкова по-високи оценки. Да, звучи гадно и обидно.. за нас и за нашите учители. Нека някой, който е положил матурата по английски, да сподели мнение. Интересно ми е да го чуя. Иначе засега, като си пресмятам резултатите, имам около 85 точки. Споделете вашите...

 20. 20 Профил на KpucuTy
  KpucuTy
  Рейтинг: Весело

  Супер ми е яко хора, на матурата по мат. и една грешка нямам! Направих си задачите сама, времето стигна, всичко точно. Така трябва да са нещата, а не сульовци да изкарват 6-тици, в крайна сметка сметка, който иска 6 да си сяда на дупето и да учи/решава!

 21. 22 Профил на nqkoi
  nqkoi
  Рейтинг: Неутрално
 22. 24 Профил на Daskal
  Daskal
  Рейтинг: Неутрално

  ГЛЕДАЙ ГО ТУЙ НА СНИМКАТА - гъза му изскочил от гащите - и тез хора и те ще влизат в живота

 23. 25 Профил на Професор
  Професор
  Рейтинг: Неутрално

  Даскале, взе ми думата... да знаеш, че и така се влиза в университет - със смъкнати гащи (кой както може)

 24. 26 Профил на ММ
  ММ
  Рейтинг: Неутрално

  МОГА ДА ВИ КАЖА, ЧЕ ВЧЕРА ЧУХ КАК В МАТУРАТА ПО ГЕОГРАФИЯ В ЕДНО ПРОВИНЦИАЛНО УЧИЛИЩЕ УЧИТЕЛКИТЕ МИНАЛИ И РАЗДАЛИ ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ. ТАКА ЧЕ И ТЕЗ МАТУРИ КАТО ЦЯЛАТА ПОРНОГРАФИЯ В БЪЛГАРИЯ.

 25. 27 Профил на weboholic
  weboholic
  Рейтинг: 409 Неутрално

  @Даскал и @Професор
  И според мен мимочето е облечено .... лековато, но времената се менят и ако някой има дефицит на светоглед, то си е за негова сметка.

  http://enikola.de
 26. 28 Профил на Daskal
  Daskal
  Рейтинг: Неутрално

  МОМИЧЕТО ОТ СНИМКАТА -

  проблема не е какъв ни е светогледа и дали ни харесва или не. Проблема е че момичетата поради някаква тъпа мода ходят с голи ханшове и дупета и така ЯЙЧНИЦИТЕ им са постоянно изложени на охлаждане - има силен риск да се увредят и да доведат до стерилност

 27. 29 Профил на бай хуй
  бай хуй
  Рейтинг: Неутрално

  На туй "шиле" от снимката само кръста му е гол,а от долу под полата е с клин.Просто грозна мода.
  А за матурите-трудни са за днешните ученици,аз съм завършил през 82-а и тестовете почти не ме затрудниха (с малки изключения,които и аз си ги знам).Но все пак това е едно добро, обективно начало,което трябва да се доразвие.Преписвачи като №3 и случки като №26ММ,ще ги има,както и ги е имало,но е важно,при равни условия оценката в добро училище е равна на оценката в ГОРНО (ДОЛНО) НАДОЛНИЩЕ.

 28. 30 Профил на atruim magister
  atruim magister
  Рейтинг: Разстроено

  в теста по химия ми се струва че има грешка... дано да греша...но на въпрос 36 подусловие В броят на електроните във външният електронен слой не може да е 4, а трябва да е 6, защото ес-слоя има 2 електрона (една атомна орбитала), пе-слоя има 6 електрона (3 атомни орбитали), дотук 8 станаха, остават още 6 електрона, защото силицият има 14 електрона. 14-8=6, които 6 електрона са разпределени в де-слоя, които има 5 АО, които се попълват по едно старо правило, че първо се поставят електроните с еднакви спинове, след което се сдвояват. следователно броя на електроните във външния слой са 6, а иначе несдвоените, единични електрони са 4. от тук о отговора според мен е грешен.

  маг. фармацевт!!!

 29. 31 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: Неутрално

  Култово, не могат дори матурите да напишат грамотно:

  8. Определението в логиката е:
  А) логическа операция, чрез която се разкрива обема на понятието

  Сигурно причината е, че едно време е нямало матура по български, а кога се пише пълен член се учи в прогимназията. Де да помни човек разни тънкости )))

 30. 32 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: Неутрално

  Култово, не могат дори матурите да напишат грамотно:

  8. Определението в логиката е:
  А) логическа операция, чрез която се разкрива обема на понятието

  Сигурно причината е, че едно време е нямало матура по български, а кога се пише пълен член се учи в прогимназията. Де да помни човек разни тънкости )))

 31. 33 Профил на до 28
  до 28
  Рейтинг: Неутрално

  по-добре е да не раждат такива идиотчета като себе си така че нека си ходят и без гащи в училище- ако въобще на това му се казва училище и на такива като тая сврем от снимката- ученичка0 пълни боклуци- не знам родителите им ненормални ли са, че допускат дъщерите си за ходят с голи задници и демонстрират простотията си и тяхната и на семействата си-и това поколение дето почти не е стъпвало в клас освен за детските и за бала утре ще кара влак с живи хора, ще държи скалпел или ще пише закони- държава с водка и дрогирани агресивни младежи не се прави, ма на кой му пука- това беше целта на 20 годишния демокретичен преход към нищото

 32. 34 Профил на q
  q
  Рейтинг: Неутрално
 33. 35
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:26 на 17/05/2010 от неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах