Британски журналисти си "купиха" дете от България за 1200 паунда

Британски журналисти си "купиха" дете от България за 1200 паунда

© newsoftheworld.co.ukРазследващи журналисти на британското издание The News of the World разказаха в подробен репортаж в неделния му брой как в България на улицата може да се купи дете за цена, стигаща до 1200 паунда (2500 лева).


"Трафикът на деца бе обявен за престъпление в страната едва през 2004г. и максималното наказание е само две години затвор. Не е изненада, тогава, че когато можеш да си купиш хлапе за няколко хиляди паунда, тази държава се е превърнала в супермаркет за хора." пише изданието.


Мазхер Махмуд и Клей Уилсън срещат същата картина и в Румъния и предупреждават, че тази шокираща търговия с деца - дори още неродени - от свръхбедни семейства се разиграва днес в Европа пред очите на самите хлапета. Купувачите са от бездетни семейства до педофилски кръгове, а "стоката" получава този, който даде най-много, твърдят двамата журналисти.
"Отвеждат ни в малко селце в отдалечен български край. Тук работещите възрастни изкарват по-малко от 1 евро на ден, така че родителите търгуват с единственото си ценно нещо- собствените си деца.(...) За семейства, което едва се изхранват и обличат да намерят купувач, готов да им предложи за дете няколко хиляди паунда е като да ударят джакпота. За съжаление, това често означава, че те не питат много при кого точно ще отиде то.(...)


В държави като България, Китай и Индия бедността се шири масово. Все повече деца се продават като стока на предложилият на-висока сума. И понеже търсенето е по-високо от предлагането, в някои страни жените забременяват с цел да продадат неродените си бебета на всеки, който междувременно даде повечко пари", разказват Махмуд и Уилсън.


От българското село двамата разказват как са се пазарили за Десислава. "Ще ви я дам. Тя по цял ден гладува, направо е мизерия. Какво да направя?", агитира ги майката. Наоколо се въртят други хлапета - мнозина от тях полуоблечени и мършави. Съборетината е дом за цялото семейство и техния добитък. Не е ясно дали децата са сестри и братя или просто нещастници, които няма къде другаде да отидат."


"Толкова сме бедни. Децата са гладни, нямаме хляб, нямаме нищо", изрежда и 70-годишната баба на Десислава в абсурдна за 2009г. ситуация хора да продават собствената си кръв и плът. Докато разговаряме с преводача ни, бабата ни прекъсва с голяма отстъпка за друго дете. "Това е Димитър - сочи тя босоного хлапе. "Той е сирак и не можем да го отглеждаме." След което иска 10 хиляди лева (малко над 4000 паунда).


И двете жени не се интересуват какво ще стане с децата след това.


Когато се извиняваме и си тръгваме, майката отчаяно прави окончателно предложение: "Моете да вземете момчето само за 6000 лева (около 2400 паунда). Можете да си го приберете сега, веднага".


В град на два часа път от София попадаме на друг случай - бременна в шестия месец жена, която твърди, че вече е продала едно дете, предлага за продан и нероденото.


"Имам пет, но те нямат обувки, дрехи и легла. Болна съм и мъжът ми има астма. С парите си оправяме борчовете в магазина и нищо не ни остава. През зимата не стигат дървата за огрев. Живеем бедни като кучета", нарежда тя.


Изглежда, че за тази майка забременяването с цел продажба е единственият начин за оцеляване. Уведомяване местните власти за двата случая и те ни обещават, че ще ги разследват."


През 2006г. десет български граждани са получили до 6 години затвор за продажбата на 23 бебета на френски семейства - всяко по около 4500 паунда. Полицията разследва стотици подобни случаи на търговия в Гърция и Италия. За съжаление, за повечето случаи не се знае нищо. Никой не знае и колко деца са купувани и продавани годишно. Според фондацията Save The Children става дума за около 1.2 милиона деца в цял свят, от търговията с които престъпни групировки печелят по около 16 млрд. паунда. Близо 1.8 деца по света са в капана на секс услугите, над 1 милион работят по мини, милиони други блъскат по 15 часа на ден в домашни работилници.


"Както се убедихме, тази търговия не е от най-сложните - за два часа можеш да откриеш бебе за продан", заявяват Мазхер Махмуд и Клей Уилсън.

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да им е живо и здраво, голям журналист да стане, да хване премиера в корупция!

  gradinko.bg
 2. 2 Профил на Kalnik
  *****
  Неутрално

  Защото сме социалисти...

 3. 3 Профил на tk
  *****
  Весело

  Мазхер Махмуд е чист "британец"

 4. 4 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Гоце, това анти-БГ кампания ли е?

 5. 5 Профил на Goce
  *****
  Разстроено

  "Не е вярно, няма такова нещо, в БГ безработица няма, а камоли бедни българи. Това е поредната анти-българска пропаганда на капиталистическото кралство."

  #########

  Ситуацията е наистина Ъпсурдна...

 6. 6 Профил на netss
  *****
  Гневно

  Ае стига с тия глупости ... 99% от тези за които става въпрос в статията са ЦИГАНИ и нямат нищо общо с Българите ... само плюят по името на държавата ни ...

 7. 7 Профил на Все си мисля
  *****
  Неутрално

  Все си мисля че се купуват деца не за да се отглеждат а да се прави търговия с органи!!!!!!

 8. 8 Профил на Хараша страна Балхария
  *****
  Весело

  Мъ, то Гоце като е чист българин, та сме цъфнали

 9. 9 Профил на Манго
  *****
  Неутрално

  П'риам чавета без паре.
  Обслужвам и управляващи.

 10. 10 Профил на Америго Веспучи
  *****
  Неутрално

  На индианците-аборигени по-горе само толкова им трябваше, за да почнат да плюят по държавата. Виджам ги от 100 метра, как за една паница леща ще се отрекат от майка си и баща си. Егати индинаците и аборигените живеят сред нас! Явно забравихте, как само преди 2 години един гръцки екип изкара мъжката част от гр. Сандански сводници и търговци на хероин, а женската (включително бабите и ученичките) - проститутки. После се оказа, че са платили на няколко улични отрепки по 50 евро, да дадат едно интервю в гръб.

  А за 1200 евро бебе ептен са се осрали в опитите, да ни изкарат аборигени. Преди само 1 година ни обвиняваха, че било 30 хиляди паунда.

 11. 11 Профил на Nash
  *****
  Неутрално

  Капелета мръсни-това е определението за т.н. "журналисти", от т.н. "независима" британска медия. Защо не покажат снимки на тези т.н. "българи", които си продават децата, за да се види, че това са цигани, които по непонятни причини през последните години наричаме "роми". Същите, за които Европейския съюз твърди, че трябва да запазят традициите си и самобитния начин на живот, за които се отделят огромни средста от различни фондове на ЕС. Същите, които "традиционно" продават младите момичета, не работят цял живот, жените на които веждат в детеродните си органи просто едно средство за производство, но които успяват да осъдят РБългария винаги, когато техните адвокати, от Хелзинкския комитет заведат дело срещу страната ни. И го спечелят, като правило, делото, заведено срещу всеки един "нормален" данъкоплатец, бил той българин или циганин и т.н..

 12. 12 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Банално.

  Има ли живот след демокрацията ?
 13. 13 Профил на до Nash
  *****
  Неутрално

  Е, пич. Ми влез в статията - там са си снимани "търговците". Все пак не може да се краде всичкото съдържание от оригинала. Впрочем, да, мургави са.

 14. 14 Профил на stir
  stir
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Заглавието на статията е некоректно. Информацията е грешна. Въпросните журналисти не са купили дете. Само им е било предложено на тази цена.

  Дребен факт, но факт. Когато се представя нещо като случка, а то дори не се е случило, е тъпо.

 15. 15 Профил на paragraf
  paragraf
  Рейтинг: 466 Неутрално

  истина е просто се огледаите .
  просещи и проституиращи деца и то пред очите ни.
  колкото и да се правим че не виждаме проблема е като рак които ни изяжд от вътре.
  скоро ще платим цената за своето нехаиство

  за да живея трябва непрестанно по нещо да умира.ВЪВ МЕН САМИЯ
 16. 16 Профил на Wow
  *****
  Неутрално

  И аз мисля, че е редно да представят доказателства... Иначе всеки може да си пише каквото поиска. Просто на моменти е очевадно че преувеличават заради сензацията.

  "Както се убедихме, тази търговия не е от най-сложните - за два часа можеш да откриеш бебе за продан"

 17. 17 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 466 Неутрално

  @4 - точно - това направо си намирисва на
  "антибългарска кампания"

  here be dragons...
 18. 18 Профил на 21
  *****
  Неутрално

  браво

  къде са Цицо, Alien и Курла7Ми6о да обяснят колко е добре положението в БГ, тъй като сме в ЕС и НАТО?

 19. 19 Профил на Flasha
  Flasha
  Рейтинг: 466 Неутрално

  УБАВА РАБОТА АМА ЦИГАНСКААААА

 20. 20 Профил на траян
  *****
  Неутрално

  Подарявам даже пордавам сигаанчета........гулеми красаавици....... ша ги изженат за пакстанците и сичкуту бангла деш у Бирмангам..........ко да -прайми ма како..........

 21. 21 Профил на Минавам
  *****
  Гневно

  Е, това е капитализмът- бедност, проституция, извратеност, педофилия. При социализма беше недопустимо. Вкараха ни в дупката гадините и сега леят крокодилски сълзи. Винаги са ни мразили! Гледат на нас като на първобитно африканско племе, което трябва да колонизират и цивилизоват. А ние сме една от най-древните държави в Европа! Мразя англичаните, тяхната подлост, лицемерие и извратеност. Но ние сме си виновни, защото в тази държава няма мъже - само хленчещи страхливи нищожества, които не могат да защитят род, народ и родината си. 20 години ни смучат кръвта, как един не се намери да каже стига и призове на оръжие. То днешните пухльовци и оръжие не знаят да използват - за какво ли стават, освен за ибрикчии и педали!

 22. 22 Профил на Все пак
  *****
  Неутрално

  "Отвеждат ни в малко селце в отдалечен български край. Тук работещите възрастни изкарват по-малко от 1 евро на ден"

  _________________________________

  При цялата си вярност, репортажът издъхва именно от такива твърдения. Къде има надница от по-малко от евро на ден? Или може би репортажа са го правили по времето на Виденов и предушното управление на БСП? Да, тогава някои хора работеха и за по 2-3 долара на месец, ама сега някак нереалистично звучи...

 23. 23 Профил на Македонците
  *****
  Неутрално

  Е айде сега да видиме чия майка црна волна преде

 24. 24 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  "Имам пет, но те нямат обувки, дрехи и легла. "

  То си е по скоро да манталитета на някои българи, дори и да имаха пари пах щяха да си продават децата...

 25. 25 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 530 Неутрално

  The News of the World няма репутация на сериозен вестник и материалът на места просто е прекалено жълт. Което е жалко, защото проблемът съществува и заслужава по-качествено разследване.

  Damnant quod non intellegunt.
 26. 26 Профил на лооол
  *****
  Неутрално

  Добре де, да сме конструктивни, какво решение на проблема предлагат господата?

 27. 27 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Какво се чудят Британците? За 20 години, цяла плеяда мастити нашенски политици, продадоха държавата, е вярно, за доста повече пари ! Какво да се каже за Бай мангал, чието основно производство, колкото и гадно да звучи, си е правенето на деца!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 28. 28 Профил на Mdaa, ciganite...
  *****
  Неутрално

  Донякъде разбирам реакции от типа " 99 % от тези са цигани и само плюят по България... българите това не правят ит.н."
  Обаче, като си помислим, тези цигани живеят в абсолютна мизерия не някъде другаде, а тук в нашата България. Те са родени тук, както и родителите и дедите им (поне няколко поколения имайки предвид предишния им чергарски начин на живот, но дали 2 или 20 поколения няма значение). И фактът че сега в нашата държава има хора които от безизходица са готови да продадат децата си е срам и позор за нас българите, защото ние сме основния етнос в тази страна и защото икономическият, политическият и културният елит в тази страна са 90 % българи, пряко или косвено отговорни за сегашната ситуация, при която хората могат да са толкова отчаяни.
  Така че това оправдаване за циганите не може да мине.

 29. 29 Профил на 12 чавета за 10 години
  *****
  Неутрално

  За циганите правенето на деца е бизнес. Получават си детските надбавки и заедно с това ще продадат и някое чаве. Никакви ангажименти откъм възпитанието му и изучаването му. Абсолютно никакви. Британците да осигурят визи за наплодилите се мангали и да дадат възможност да се размножават в тяхната държава.

 30. 30 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  По голяма гадост от това няма.
  По гадна държава от България като че ли няма.
  Начело на всички големи партии стоят членове от бившия комунистически ешелон.
  Те продават държавата а хората си продават бебетата.
  мизерия, нищета и оргомна неграмотност и бездушие.
  Бългрите били храбри - преди векове може, сега си продават кой държавата кой децета.

 31. 31 Профил на Free Thinker
  *****
  Неутрално

  че жълтее материала - жълтее, като видите изданието - още повече
  че има такъв проблем има - не само се продават от циганите деца , но и се отвличат от Българи
  че управниците се правят на ни лук яли, ни лук мирисали - правят се
  сигрурно щото някои от тях са в бизнеса - все пак уж има правила на границата
  а иначе за повечето цигани - децата не означават нищо , което ние нормално приемаме за нормално
  в случая са просто стока , като стока
  да ни е жива и здрава петата колона, че следва заповедите на поредния Голям брат и ни подготвя за вариант Косово

 32. 32 Профил на scorpi_4404
  *****
  Неутрално

  Най добрият журналист е..мъртвият журналист!Да го духат гнусните англичани.Това са цигани..А пък манталитетът на журналистите е цигански!!!!

 33. 33 Профил на Lambi
  *****
  Неутрално

  Британските журналя да отидат на британския остров Джърси - намира се срещу френския бряг и да поразкрият малко за бруталните изнасилвания имъчения в дом за сираци и изоставени деца от висши британски членове на парламента и звършвани в спецялни подземия със спецялно изградени басейни

 34. 34 Профил на op
  *****
  Неутрално

  Защо да са цигани.? Преди 40 години ги направихте българи и сега изведнъж пак станаха цигани е крайно време да решите какви са.

 35. 35 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Само четейки отзивите виждам в какво отрицание живеят хората в България.
  Това е проблем засягащ българската държава и нейните граждани.
  Няма кой да го реши друг. Да не би да чакате пак Дядо Иван ?
  Ами проблема с проституцията ? Българчетата а не циганчетата са
  мнозинството от проституиращите момичета в западна Европа.
  Аз лично не съм виждал по мръсна и по циганска държава.
  Според мен Българите са едни от най безотговорните хора на тази планета.

 36. 36 Профил на ПАТРИОТ
  *****
  Неутрално

  някои хора реагират така сякаш са участници в трафика на деца, от изкривено родолюбие или атакистко промиване на мозъка, но не се заблуждавайте - този проблем съществува. Не е толкова важно, че са написали 1 евро на ден, или са сбъркали цената за дете и т.н., не е важно, че са англичани журналистите. Важното е че търговия с деца има и явно за някои тъпаци това не е важен проблем, хайде да не се излагаме пред чужденците това ли си мислите идиоти такива?! Вашият кух национализъм е комплекс за малоценност, именно от чужденците, защото живеят по-добре и са по-умни, а вие се тупате в гърдите с една история. Не се живее с история, тя може да е повод за гордост, но не може да ти определя целия мироглед, но нас до там ви е акъла.
  Колкото до остров Джърси - неговото съществуване не решава проблемите в България, сравнението е излишно.

 37. 37 Профил на mango
  *****
  Весело

  хахахаха май завиждате а.дрисни

 38. 38 Профил на SATANAILOFF
  SATANAILOFF
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ДОГАН НИ ДОКАРА ДОГАНИСТАН! А ДОГАНИСТАН Е ПО–ЗЛЕ ОТ АФГАНИСТАН! ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ! В АФГАНИСТАН ПОНЕ ИМА НЕКАКВИ МАКАР И ФАНАТИЧНИ ЗАКОНИ! ХОРАТА СА ГОРДИ–ДОГАНИСТАНЦИТЕ ПРЕ4УПЕНИ ОТ ––– ОЦЕЛЯВАНЕТО!

  Писна ми разни тарикати да ни правят на маймуни! Самите те правейки се на такива!
 39. 39 Профил на balubri
  *****
  Неутрално

  Мисля,че по-добре е да ги отгледа някой от колкото да станат проститутки и педерсти,престъпници и наркомани. Държавата няма съвренно виждане по този въпрос (то пък по какво ли има).
  Хем не може да ги отгледа и изхрани хем не ги дава.
  Онзи случай с дъртият педофил дето стреля по децата и се самоуби после.
  Но забелязвам,че проблема е по сериозен.
  Преди да почне накой филм се появява надпис (ще цитирам по памет) "Филмът не се препоръчва за ЛИЦА под 12 години"
  По какво се различават "Лицата" от "Децата"?

 40. 40 Профил на Леля ти
  *****
  Неутрално

  Жалко за децата, жалко и за родителите им. Глад, бедност, мизерия ........и безизходица. Никакъв светъл лъч. До това ни докараха управляващите комунисти , ограбиха България, изнесоха парите, после ги изпраха пак у нас, а народа мизерува.

 41. 41 Профил на Леля ти
  *****
  Неутрално

  Жалко за децата, жалко и за родителите им. Глад, бедност, мизерия ........и безизходица. Никакъв светъл лъч. До това ни докараха управляващите комунисти , ограбиха България, изнесоха парите, после ги изпраха пак у нас, а народа мизерува.

 42. 42 Профил на Леля ти
  *****
  Неутрално

  Жалко за децата, жалко и за родителите им. Глад, бедност, мизерия ........и безизходица. Никакъв светъл лъч. До това ни докараха управляващите комунисти , ограбиха България, изнесоха парите, после ги изпраха пак у нас, а народа мизерува.

 43. 43 Профил на Пендо
  *****
  Неутрално

  Леле, леле! Кога и как ще успеем да се интегрираме с братятя мургави?

 44. 44 Профил на Пендо
  *****
  Неутрално

  Леле, леле! Кога и как ще успеем да се интегрираме с братятя мургави?

 45. 45 Профил на scorpi_4404
  *****
  Неутрално

  Искам да уведомя всички които не знаят-около 1620-1630 г.днешните западно европейци са ОБЕСИЛИ всичкото цигани които са били из земите им.И затова сега на запад мангалите са нищожно малко(засега!!)Сега същите тия ни казват"интегрирайте ги.."Те изобщо нямат памет за да знаят какво нещо е 1 циганин,обаче най нагло дават акъл!!Пък ако знаете англичаните специално какви са прасета..Ако влезете в Лондон в някой пъб от по крайните квартали..мани,мани..Та сега снимали ги и ето..колко сме демократични.ПФУ..БОКЛУЦИ ГНУСНИЗатова ви мразят навсякъде-подсъзнателна реакция основана на инстинктивно усещане за помиярщина..Мерси!!

 46. 46 Профил на и аз така мисля
  *****
  Неутрално

  Е, това е капитализмът- бедност, проституция, извратеност, педофилия. При социализма беше недопустимо. Вкараха ни в дупката гадините и сега леят крокодилски сълзи. Винаги са ни мразили! Гледат на нас като на първобитно африканско племе, което трябва да колонизират и цивилизоват. А ние сме една от най-древните държави в Европа! Мразя англичаните, тяхната подлост, лицемерие и извратеност. Но ние сме си виновни, защото в тази държава няма мъже - само хленчещи страхливи нищожества, които не могат да защитят род, народ и родината си. 20 години ни смучат кръвта, как един не се намери да каже стига и призове на оръжие. То днешните пухльовци и оръжие не знаят да използват - за какво ли стават, освен за ибрикчии и педали!

 47. 47 Профил на Pesho
  *****
  Неутрално  ДА ИМ ТАКОВАМ МАЙКИТЕ И НА АНГЛИЙСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И НА ШИБАНАТА ИМ ДЕМОКРАЦИЯ И НА ЦЯЛАТА ЦИГАНОРИЯ И НА БАРДАКА, В КОЙТО ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ ...

 48. 48 Профил на Минавам
  *****
  Гневно

  Е, това е капитализмът- бедност, проституция, извратеност, педофилия. При социализма беше недопустимо. Вкараха ни в дупката гадините и сега леят крокодилски сълзи. Винаги са ни мразили! Гледат на нас като на първобитно африканско племе, което трябва да колонизират и цивилизоват. А ние сме една от най-древните държави в Европа! Мразя англичаните, тяхната подлост, лицемерие и извратеност. Но ние сме си виновни, защото в тази държава няма мъже - само хленчещи страхливи нищожества, които не могат да защитят род, народ и родината си. 20 години ни смучат кръвта, как един не се намери да каже стига и призове на оръжие. То днешните пухльовци и оръжие не знаят да използват - за какво ли стават, освен за ибрикчии и педали!

 49. 49 Профил на Заминавай
  *****
  Неутрално

  Ти като си пухльо, можеш ли да носиш оръжие, или си ибричкия?

 50. 50 Профил на Пендо
  *****
  Неутрално

  Отговор на 47
  Пешо, Пешо, какво ти е виновна демокрацията? Или си много невеж и не разбираш какво значи тази дума? Трябва да се ограмотиш.

 51. 51 Профил на prevod a4ev
  *****
  Неутрално

  Много ми хареса "свръхбедни семейства".... абе сульо и пульо преводач стана. Кибертранслейтъри с дипломи по филология.

 52. 52 Профил на Коч
  *****
  Неутрално

  В тази тъпа и корумпирана държава дори малкото читави закони не се изпълняват, а действащи полицаи работят в банди!
  Трябва да се въведат - и най-вече ИЗПЪЛНЯВАТ - драконовски наказания за такива престъпници и търгаши. Аз лично се обявявам за връщане на смъртното наказание (хуманната практика на Европа е неприложима у нас) и за особено жестоки санкции ако се установи връзка между полицаи и престъпността. Като например за връзки на полицай с престъпността да се получава доживот без право на обжалване. Ще видим тогава дали законите няма да се спазват!

 53. 53 Профил на Разбиращ
  *****
  Неутрално

  Най-евентуално става дума за роми, за пореден път титулувани като българи.

 54. 54 Профил на Иван
  *****
  Весело

  Сега, авторите са забравили в социологическото изследване да опишат при какви хора точно са били, какви традиции имат, каква ценностна система поддържат... и каква карма носят.

  вижте една любопитна реклама на руски език, която дава друга гледна точка

  Купить в Болгария недвижимость

  Вы можете купить в Болгария недвижимость в хорошем месте.

  Преимущества купить в Болгария недвижимость, квартиры или коммерческого объекта в этой стране очевидны: во-первых, ни для кого не секрет, что Болгария считается одной из самых древних и прекрасных стран Европы. Удивительные холмы и восхитительные горы, поросшие лесом, чередуются с миниатюрными живописными равнинами. Немаловажен также и тот факт, что Болгария - одна из самых экологически чистых в Европе. В целом, это мечта для любителя природы, поскольку в ней сотни источников лечебных вод и изумительных пейзажей.

  Еще одно существенное преимущество в плане купить в Болгария недвижимость заключено в том, что Болгария безопасная страна - в ней почти нет криминала и преступности.

  Вы неизбежно совмещаете приятное с полезным и выгодным. Вы можете купить в Болгария недвижимость, что Вы хотите: участки земли на побережье, живописные дома в деревнях, охотничьи угодья или участки в горах - все, что Вы пожелаете.

  Купить в Болгария недвижимость - вот лучшая возможность для Инвестиции недвижимость.

  Чтобы вложить свой капитал в Недвижимость болгарии и воспользоваться всеми благами европейской страны необходимо только купить в Болгария недвижимость.  Недвижимость Болгарии выгодно покупать

  Рынок недвижимость Болгария переживает инвестиционный бум, предполагая высокую доходность. Особенно привлекательна покупка недвижимость Болгарии: в 2007 году страна стала членом Евросоюза. 15% от общего числа покупателей недвижимости в Болгарии - россияне, что связано с территориальной близостью к России, отсутствием языкового барьера и низкой налоговой ставкой на владение недвижимостью - всего 0,15%.

  Зарубежная недвижимость Болгарии приобретается для постоянного проживания или отдыха, а также с целью дальнейшей перепродажи или сдачи в аренду, т.е. инвестиции в недвижимость Болгарии за рубежом - выгодное вложение средств. Для оформления недвижимость Болгарии покупатель - иностранное физическое лицо должно представить загранпаспорт, при покупке на юридическое лицо - учредительные документы на фирму. Сделка оформляется нотариальным актом.

  Мягкий климат летом делает привлекательным приобретение недвижимость Болгарии на Черноморском побережье. Наиболее востребованными являются дома и апартаменты на море на курортах Святой Влас, Солнечный Берег, Золотые Пески, Сарафово. Второе место по популярности занимает недвижимость Болгарии на горнолыжных курортах. Зарубежная недвижимость в Помпорово и Банско привлекает любителей покататься на горных лыжах - сезон продолжается здесь с середины декабря по середину апреля.

 55. 55 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  Тъпите британски журналя да се научат да правят разлика между цигани и българи. И надали е случайност че един от "британските" журналисти носи турското име Махмуд.

 56. 56 Профил на Уфффф…
  *****
  Разстроено

  "В държави като България, Китай и Индия…" … твърде вярно, твърде гадно…

 57. 57 Профил на Ramayana
  Ramayana
  Рейтинг: Гневно

  Така, така! Да ни пишат! А дано някой ден се опомним... Да гласуваме ПАК за Социализъма! ДА ЖИВЕЙ!........... МАМИЦАТА ИМ ЧЕРВЕНА....

  Човекът не е в намерението, а в проявлението си!
 58. 58 Профил на евроскептик
  *****
  Неутрално

  Нали и вашата Британия п омагаше постсоциалистическите страни да се превърнат като гета на западноевропейските държави. Защо не пишете къде е супермаркета и защо преди
  евроизборите ги размахвате тези неща.По време на социализма
  нямаше подобни неща.Имаше равенство между гражданите,а сега има една малка част от българите,които са безумно забогатели от криминалната приватизациия и реституцията,които потриват доволно ръце и нехаят за съдбата на останалата част от населението на страната ни.

 59. 59 Профил на евроскептик
  *****
  Неутрално

  Нали и вашата Британия п омагаше постсоциалистическите страни да се превърнат като гета на западноевропейските държави. Защо не пишете къде е супермаркета и защо преди
  евроизборите ги размахвате тези неща.По време на социализма
  нямаше подобни неща.Имаше равенство между гражданите,а сега има една малка част от българите,които са безумно забогатели от криминалната приватизациия и реституцията,които потриват доволно ръце и нехаят за съдбата на останалата част от населението на страната ни.

 60. 60 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  могат да си напазаруват и абортирани ембриони преди да ги хвьрлят на екарисажа в медицинска академия

 61. 61 Профил на ggg
  *****
  Весело

  не разбирам за6то се ядосвате ,братя

 62. 62 Профил на селото се оказа точно във града
  *****
  Неутрално

  преди 89-та нямаше равенство, имаше белене и номенклатурата на великата партия властваше във всеки аспект от живота на хората. сега е почти същото, по простата причина, че народът ни е прост и неинформиран. все по-примамливо ми изглежда да се представям за европеец вместо за българин, в тази страна повечето хора явно са абсолютни дегенерати.

 63. 63 Профил на н
  *****
  Неутрално

  Значи бедни,мизерни,неграмотни,тпи,гладни..и на това отгоре правят,имат деца! За какво? За да ги предлагат за продажба-за пари,за да се оттърват от тях!Кретенизъм на квадрат,сътворен от кретени!Това едната страна на медала,позорната,моралната!
  Другата: И те бедни,и децата-бедни..продават ги и забогатяват,а и детето се подобрява(дали?!???!!!).Болни мозъци-в мизерия или не! Забогатяват до следващия път на беднотия-разбирай до следващото дете!Дете за шутнавън и продан!Лесно,просто и чисто-за ненормални мозъци обаче!
  Обаче ОК,ама то че е окензана и последна БГ в Европа-ясно,но явно някои си търсят труп за да се гаврят с него!И да творят!На гърба на и без туй нещастния натирен българин.Въпросните журнални лилипути от Великото кралство-господарство.Сигур е така както пишете..АМА НЕ Е ТАКА!Пак българите са туземци-и ако не са канибали-о,откритие-но си продават децата!
  Свят широоок-писачи ,кукута и др.-мноооого!А пък празноглавци да им вярват-безчет!
  Но...има надежди -защото са социалисти! Другарите-господарите ще оправят работите,споко...
  Пфуууууууууу...

 64. 64 Профил на к
  *****
  Неутрално

  Циганите се наричат българи,а българите се наричат цигани!
  Познайте според демографските процеси кои ще надделеят ...и то скоро...

 65. 65 Профил на пп
  *****
  Неутрално

  Всички продадени са наши шпиончета които ще помогнат за завладяване на Европата от българите-разбирай циганите!
  Споко,братя, и търпение-времето и Европа са наши! Не случайно сме роми-един път превзехме Рим..и сега ще повторим!Завинаги този път!

 66. 66 Профил на Lambi
  *****
  Неутрално

  Британските журналя имат поставена задача: Всичко лошо става извън Британия. Набелязваме 2-3 страни от далечния исток и африка и някоя бивша "соц. страна" за цвят изберете си - или Румъния или България това се подразбира поради отдалечеността от Британия и непознаването на тези страни от британското простолюдие. Необходимо е да се накарат британските електорални единици да си мислят, че са те избраните от високо място да ръководят света или нещо от този дух - с други думи за тях желязната завеса не е вдигната. Те все още си мислят и трябва да си мислят, че са по-умни от нас и това самодоволство трябва да им се насажда постоянно за да заспиват с навирени носове. Това също не им решава проблемите, но улеснява задачите на управляващата британска олигархия. А колкото българина, той е винаги подценяван от всички "европейци", но е много добре описан от Чудомир

 67. 67 Профил на бригатанчо
  *****
  Неутрално

  Ах Вие британски журналистчета,които толкова много обичате страната ни,дали отново н е направихте далавера подобна на таси с Иван Славков.Повече от сигурен съм,че сте платили на тези нещастни български граждани,за да участват в
  тази ваша нова далавера.Нали за всяко сензационно разкрития в страните от бившия социалистически лагер получавате солидни суми от издателствата си.Никоя не може да докаже вече,че някой е сщкалъпил тези неща,а и да се докаже скандалът вече сте го направили и то в навечерието на евроизборите.А защо не погледнете в склада на вашия хипермаркет как депутатите Ви,иначе честни и добри хора,са
  се възползвали от държаваната Ви софра.А ти Махмудчо изглежда си баш британче.Ако всики британци са като теб тежко и горко на британията ви.

 68. 68 Профил на бригатанчо
  *****
  Неутрално

  Ах Вие британски журналистчета,които толкова много обичате страната ни,дали отново н е направихте далавера подобна на таси с Иван Славков.Повече от сигурен съм,че сте платили на тези нещастни български граждани,за да участват в
  тази ваша нова далавера.Нали за всяко сензационно разкрития в страните от бившия социалистически лагер получавате солидни суми от издателствата си.Никоя не може да докаже вече,че някой е сщкалъпил тези неща,а и да се докаже скандалът вече сте го направили и то в навечерието на евроизборите.А защо не погледнете в склада на вашия хипермаркет как депутатите Ви,иначе честни и добри хора,са
  се възползвали от държаваната Ви софра.А ти Махмудчо изглежда си баш британче.Ако всики британци са като теб тежко и горко на британията ви.

 69. 69 Профил на Ех
  *****
  Неутрално

  Еееххх, де го бай Тошо да вкара държавата в пътя, само за половин година да можеше да се върне да управлява, що лагери щеше да отвори, поне 10% щяха да ги посетят с безплатни билети. Пък разправяйте, че лошо живеехме тогаз, а ве да Ви пи*ам на демокрацията...

 70. 70 Профил на Чужденец
  *****
  Весело

  Аз иска купи деца и жени - всичко за ползване. Дава 2000 долар. Аз иска намаление за голямо количество. Стока иска нова с гаранзия. Купува само с данъчна фактура за отчет разход рекламен.

 71. 71 Профил на Petar
  *****
  Неутрално

  Нека тези журналисти вземат детето което са им предложили, как ще го прекарат през границата без документи? Или на границата всички спят и няма да видят че Махмудчо е влезнал в БГ сам, а излиза с дете?

 72. 72 Профил на HAKAN BALTA
  *****
  Неутрално

  vıe ne samo decata sı prodavate a ı jenite i maıkite si prodavate tova go znae cal svat

 73. 73 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  Това е следствие на розовите очила които носят управляващите,в тяхната загриженост за доброто и заможно живеене на народа в страната ни,управлявана от много ,,кадърните комунисти,,.
  Не са виновни управляващите,виновен е народа,че е кротко агънце и позволява да го срижат,доят,да го колят и управляващите да си правят с него /агънцето/ ПИРОВЕ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА.
  Констатациите ми се базират от живота ми ,вследствие от непримиримостта ми към овчедушието на народа към собствената си съдбата..

 74. 74 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  По чешките закони се прави насилствена стерилизация ,когато правиш деца за продан, за педофили, насилници и пр.

 75. 75 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 850 Неутрално

  съгласен съм, че се продават деца в задунайската губерния, но освен констатации трябва да има и някакво противодействие. какво предлагат журналята от Острова. аз го знам на 5ти юли, но дори и правителството да се смени, то още дълги години смугли българи ще си продават децата.
  или някакъв много строг нов закон за закрила на детето или някаква антидемократична мярка срещу тези дилъри. но такова действие е доста трудно доказуемо и изисква наистина специално обучени хора, за да го докажат в съда

  malart.blog.bg
 76. 76 Профил на Бен Ковски
  *****
  Неутрално

  Наглите "британски" журналисти пак са забравили че пазар не означава само продавач а и купувачи... Е, след като техните педофили и потребители на органи искат да купят, защо нашите цигани да не им продадат? Британците са най-долната, безграмотна, нагла и грандоманска сбирщина от същества на света. Повярвайте, знам какво говоря, познавам и благородници, и простолюдие, и натурализирани. За тях ние никога не сме били и няма да бъдем равни. Манталитетът им е такъв, за разлика от нашия вроден комплекс за малоценност. Това е единственото им преимущество, иначе като личности са кръгли нули.

 77. 77 Профил на MERT ATAKAN
  *****
  Неутрално

  NESE JADOSVAITE A TRABVA DA SVIKNETE S ISTINITE TEZI NOVINI SA VERNI TUK PO VESTNICI DEN PREZ DVA DRASKAT PO TOZI POVOD NOVINI I PRIMERI

 78. 78 Профил на milbo
  milbo
  Рейтинг: 237 Неутрално


  На всички идиоти тук които съветват журналистите да правят разлика между цигани и българи искам да ги помоля да направят нещо просто - да кликнат на линка към оригиналната статия - да разгледат снимките - да се вгледат В ОЧИТЕ на тези прекрасни деца и да си отговорят на един въпрос

  Толкова закоравели и заслепени ли сме че не разбираме че ние - със своето неразбиране и расистки наклонности - също имаме вина за това ТЕЗИ НЕВИННИ ДЕЦА - с тези чисти очи - да живеят в тази мизерия и в общество което смята че е ок за тях да живеят така -

  Бих искал да помоля идиотите от форума тук - да си отговорят на още един прост въпрос - те биха ли искали ТЕХНИТЕ деца да живеят така -

  Вероятно не - тогава как изобщо е възможно през главата Ви да минават подобни неграмотни съждения - че е ок дори и едно дете да има такава съдба - - -

  И също - спрете - уважаеми идиоти - да пишете че вие сте били българи - че един такъв българин вече бе направил пояснение в коментарите към оригиналната статия - пълна с правописни грешки и неясни изречения - защото всеки нормален човек който прочете подобно разяснение веднага ще разбере защо тези деца имат такава ужасна съдба - и защо българите като общество може би наистина са кръгли идиоти лишени от най-подразбиращите се човешки рефлекси - 79. 79 Профил на Рамбо
  *****
  Неутрално

  1-о на снимката трябваше да покажат циганета а не бели гледани дица и 2-о думите на майката трябваше да са по автентични :
  "Децата гладен, дъщерята и него го дава за бес пари бате"
  И освен това няма да е лошо да изкупят сички циганета барар с роднините им до 7-о коляно - аиде даже ще ви плащаме по 100 евро на калпак само да ни ги махнете от главата

 80. 80 Профил на Рамбо2
  *****
  Неутрално

  Това не са български деца по простата причина ,че кога българина гладува не ражда 10 деца , дори не си позволява 1.... на какви ни искарахте бе махмуд нз кой си - шебек грозен

 81. 81 Профил на мона
  *****
  Неутрално

  айде, пак някой ни ака в гащите. и пак журналистите виновни, и пак британските.
  ми той и Батето беше чист като планински поток, а го хванаха да уговаря подкуп!! изедници и провокатори британски.
  абе, защо си забивате главите в пясъка и се правите на ощипани? да, продават се деца, да, проституират деца, да, умират деца. БЪЛГАРИЯ=МИЗЕРИЯ, корупция, бедност, простотия, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ??!!

 82. 82 Профил на milbo
  milbo
  Рейтинг: 237 Неутрално


  Рамбо - другарю - да живей Дружбата ни с другарите от СССР - там няма цигани - и са всите бели и умни каот тебе -


 83. 83 Профил на истина
  *****
  Неутрално

  Не са виновни нито журналистите, нито англичаните.
  Така , както има лозунги" Не карай пиян!", така трябва да има лозунги, че СЕКС се прави САМО като мислиш за последствията и да се подчертава, че сексът е СКЪПО удоволствие, дори и да счита, че е безплатен..( в действителност сексът е винаги платен, дори и ако сте семейни... помислете!!!)
  Преса, медии, сексолози, психолози ни ЗАЛИВАТ с призиви, че като правим секс, се чуствуваме по-добре, а дали е така????

  Ето, жената открито се оплаква, че нямат пари за храна,легла, за дрехи, но ПРАВИ СЕКС и НИКОЙ не се сеща да издаде поне брошура, в която да се каже, че правенето на секс е отговорност.
  Значи и двамата гладни, мръсни, търкалят се по земята и правят секс през 2009 г. Къде? В Африка?

  Сексът не е удоволствие, не е безплатен.
  Помислете.

 84. 84 Профил на до"ханКрум"
  *****
  Неутрално

  круме круме никакъв фен на хан Крум не си ти... 99% от проституиращите не само бг граждани а въобще от ЕС са цигани... не се опитвай да вменяваш фалшивата си реалност на хората- смешник... мечтаеш си нещо ми се струва ама по добре варви си удари ена.. знаеш какво

 85. 85 Профил на milbo
  milbo
  Рейтинг: 237 Неутрално


  Сексът е удоволствие -
  Правенето на деца е отговорност -

  Да не се продават деца в обществото ни пък е отгжоворност на всички ни -

  Основата на тази отговорност е да приемем че всички ние - всички съграждани - сме равни - независимо как правим едно или друго -


 86. 86 Профил на до82
  *****
  Неутрално

  Далеч си от истината г-н анонимен Това че не премрежвам очички като тебе при всеки ритник и ругатня от всеки чужденец не ме прави нито комунист нито русофил... а такива коментари като твоя са безкайно ограничени...
  Аз пък ще ти препотъчам да отидеш в някое негръско гето на запад и там хем повечето няма да са бели като омразните ти руснаци ами и ще те бият и шибат всеки ден и така ще задоволиш педерско-мазохистката си извратена душица

 87. 87 Профил на Минавам до Заминавай
  *****
  Неутрално

  Не само мога да нося оръжие, но и да го използвам!

 88. 88 Профил на :):)
  *****
  Неутрално

  аиде да си кажеме право куме в очите тия дето си продават децата са си британци а на бас че срещу 1000 лв в факултето и на мен ще ми продадът чистокръвно британче

 89. 89 Профил на макарон4е
  *****
  Любопитно

  Боже,клко мъка има по тоя свят, боже! И пак с обвиненията, ти си комунист, оня - националист, баща ти - педераст, майка ти - курва, сестра ти-алкохоличка, брат ти - наркоман... В голяма книга има една приказка за гредата и съчката в окото, ама кой ли чете вече! Иначе на оплювки сме страхотни! Боже, пази България!

 90. 90 Профил на Джон Асен II
  *****
  Неутрално

  не само си продаваме децата ами сме и расисти и неграмотни, лумпени.
  Първите ми години в училище съм учил в клас с 20 циганчета, всичките ми бяха приятели, от голям град съм , много българчета са израстнали така, просто, защото в повечето градове има цигански махали. Много от циганчетата гледаха от българчетата и семействата им се опитваха да поддържат еднакъв стандарт. Не си мислете, че им е вродено да са мръсни и крадливи.
  После в САЩ съм живял в тъмния юг, където имам много приятели "негри", които са ми помагали, дори непознати, бихте ги нарекли гангстери, понеже всичкита ви култура по този въпрос се свежда до няколко клипа от мтв. Излезте малко от черупката на невежия си национализъм и ще видите, че хората са еднакви навсякъде и нормалните човешки ценности са универсални - никой не приема търговията с деца, не търсете заговор срещу България, всеки път, когато от Европа ни покажат грешките, защото благодарение на Европа имаме някаква надежда в страната ни да се въведът по-високи стандарти и правила. Аман от псевдопатриотизъм.

 91. 91 Профил на българин
  *****
  Гневно

  виновна е държавата ни скапана .искат да има раждаемост а пари за децата нямат.не само циганите но и българи ще почват да продават

 92. 92 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Само не разбирам защо наричат тия хора журналисти , а не например "журналисти". Жълти Мърдокски лайнари са това , не журналисти. Върху използваните пелени на децата печатат...

  Klaatu Barada Nikto!
 93. 93 Профил на Заминавай до минавам
  *****
  Неутрално

  Какво чакаш, тогава, почкай да стреляш и оправи държавата.

 94. 94 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Леле, колко коментари по повод публикация във "вестник" News of the World. - Ма че те тия и интервюта с извънземни публикуват, какво сте седнали да им се връзвате.
  Това, че мургавите братя си продават чаветата, ние много добре го знаем. Въпросът тук е, че това е една извънредно непрофесионално и сензационно написана "статия".

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 95. 95 Профил на Lili Kostova
  *****
  Любопитно

  Хриси - и като го знаем - правим ли нещо? Или просто оставяме циганите да си мизерстват тотално, щото са някакви "мръсни цигани", а децата им са "чавета"?

 96. 96 Профил на do Karla
  *****
  Неутрално

  Карла -
  признавам че употребата на остър език от своя страна събужда някои мъжки рефлекси в мен -
  даже ми хрумват някои практики ...

  Но - боже мили - майко мила -
  Възможно ли е момиче и жена да има подобна реакция ?

  Ако няма кой да пише в България - защото тук няма кой да "да види" проблема така както трябва да бъде видян - от това следва че никой не може да пише за това ?

  Те и да искаха да печатат върху пелените на децата - няма да могат да го сторят щот е видно, че тези деца нямат нито пелени, нито дрехи - в стандартния смисъл на думата -

  Коя си ти - Карла мила - на батко - да казваш на тези или онези журналисти какво да правят -

  Аз съм сигурен, че въпросните - само да можеха да ти чуят аргументите - щяха да си свият опашката и да идват да те питам всеки път като решат че искаят да пишат за нещо ...така смущаващо -

  Виждам - че можеш да псуваш - евала -

  Ама ти какво си направила за едно дори изоставено, гладно, нещастно, необразовано и прецакано от мизерия и непрогледна тъпота на средата му - дете ???????????????

  Държа да ми отговориш - без да псуваш - моля те -
  Че тук не е форум за запознанства на начинаещи суингъри -

  И става дума за нещо много много много важно - - -

 97. 97 Профил на :X
  *****
  Гневно

  мръсотия..
  "Купувачите са от бездетни семейства до педофилски кръгове"

 98. 98 Профил на Илиян
  *****
  Неутрално

  В страната на абсурдите, всичко е възможно ...

 99. 99 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  # 96
  Как да ти се отговори като не знаеш и името да си напишеш...

  Klaatu Barada Nikto!
 100. 100 Профил на milbo
  milbo
  Рейтинг: 237 Неутрално


  До Карла (2)

  Карла - казвам се Карлсон -

  По важното е че съм бил студент по философия в страната която си отбелязала като място на твоя карънт резиденс -
  и предвид безценния професионаленр академичен и човешки опит който имах щастието да придобия там -
  ум не ми го побира (след като очевидно си имала експоужър бидейки там) - като как може да родиш коментара който е родила главинката ти -

  Иф ю грейшъсли фийл лайк ансъринг то ми - плийз индикейт - то ди атеншън оф Карлсон - тенк ю -


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK