НАП ще проверява и собствениците на Bentley

НАП ще проверява и собствениците на Bentley

© Associated PressПоредният удар на Националната агенция за приходите (НАП) срещу данъчните измамници е проверката срещу 105 българи, които притежават или са закупили на лизинг луксозни автомобили Bentley.


Те са част от програмата с извънредни мерки за повишаване на събираемостта на данъчните задължения и противодействие на измамите, съобщиха от пресслужбата на НАП.


В хода на проверките на собствениците на луксозните автомобили органите по приходите ще установят източниците на средства за придобиването им, начина на плащане по осъществените сделки, както и тяхното осчетоводяване и начисляването на дължимите данъци и осигурителни вноски. Ако се установи разминаване между имуществото състояние и декларираните доходи, на притежателите на луксозните автомобили ще бъдат назначени ревизии за облагане на недекларираните от тях доходи.
От пресслужбата на НАП уточниха, че вече е направена предварителна селекция на притежателите на 230 луксозни яхти и 52 крупни заемодатели. Тези проверки са назначени след анализ на базата на данните, с които НАП разполага, както и информацията, която беше получена от други институции - общинските администрации, Изпълнителна агенция "Морска администрация" и др.


Списъците с притежателите на луксозни яхти и заемодателите са разпределени по териториалните дирекции на НАП в зависимост от постоянния адрес на заемодателите или притежателите на яхти, а проверките вече са започнали.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK