Гей парад ще се проведе в София

Гей парад ще се проведе в София

© Георги КожухаровГей парад "Rainbow Friendship" ще се проведе днес в София. Шествието, което ще започне от НДК е организирано от коалиция неправителствени организации и представители на бизнес сектора. Столичната община е разрешила провеждането на шествието, като предварително "начертания" маршрут е от моста до НДК, по ул. "Фр. Нансен", бул. "В. Левски", ул. "Граф Игнатиев", ул. "Любен Каравелов" и ще приключи пред "Червената къща". Организаторите са заявили, че очакват окоо 300 души.


Това ще е второто такова събитие, след като миналата година Българската гей организация "Джемини" проведе парад "Аз и моето семейство", който премина под засилена полицейска охрана и провокации от крайни националисти и православни организации. Повече от 80 души бяха арестувани. Сред задържаните беше и лидерът на Българския национален съюз Боян Расате. Тогава се събраха около 150 човека.
В началото на седмицата студенти от богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организираха шествие, срещу планирания гей парад. Вчера протестанти и католици се обявиха също срещу парада. "Признавайки правото на всеки свободно да определи своята сексуална ориентация, не означава, че трябва да утвърждаваме хомосексуализма и да поощряваме разрастването му чрез подобни обществени събития и прояви. Напротив, като християни ние изразяваме своята готовност да помогнем с каквото можем за възстановяването на тези хора.", се казва в общата декларация на представителите на християнските вероизповедания.


На 27 юни светът ще отбележи 40-тата годишнина от революционните събития в "Stonewall", Ню Йорк, когато се положени основите на международното LGBT(lesbian, gay, bisexual, transgender - лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални) движение за равни права.
Събитието ще започне с пресконференция на тема "(Как) да откриваме словото на омразата и престъпленията от омраза?". След това ще има шествие по софийските улици, културна програма в "Червената къща". Парадът е подкрепен от около 10 чуждестранни посолства, като организаторите твърдят, че специални гости ще са депутати от Европейския парламент, представители на международни организации за равни права и популярни артисти и певци.


.

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Неутрално

  НЕМА ЛИ КОЙ ДА ИМ ТЕГЛИ ЕДИН УБАВ КЮТЕК НА ТЕЯ СБЪРКАНЯЦИ БЕ ?

 2. 2 Профил на Вагинин
  *****
  Неутрално

  Сергей ще има реч на тема Защо сме хомосоциалисти.

 3. 3 Профил на BGRS
  *****
  Неутрално

  Ами явно има, ама само с приказки няма да стане. За мен по-лошото от някакви си гейве е подкрепата им от столичната община, някои държави и европарламента! Всеки може да си бърка в гъза на тъмно, но да го прави посред бял ден и да му казват "машалла", е леко казано извратено.

 4. 4 Профил на cos
  *****
  Неутрално

  И защо когато чуете такова съобщение изпитвате нужда да "да теглите кютек"?

 5. 5 Профил на martin
  *****
  Гневно

  Питай Хитлер ,Глупако!!! Ама по добре иди при него ,той да ти обясни защо педерастите трябва даси траят!!!

 6. 6 Профил на Гергов
  *****
  Гневно

  Най-бедните в Европа - съответно и най-извратени! Щом е нещо лошо то в Булгаристан ВИНАГИ се случва

 7. 7 Профил на некрофил
  *****
  Неутрално

  Днес гей парад, а другата седмица- парад на содомитите, некрофилите и педофилите. За записвания- www.bsp.bg Български содомити и педофили. Записване- в изборните секции в цялата страна.

 8. 8 Профил на прелест
  *****
  Неутрално

  Много е забавно как под всяка публикация на тема хомосексуални се изсипват десетки гневни коментари. От разгневени "мъже". Защо сте толкова ядосани бе, "мъже"? Нещо ви липсва ли? Нещо като бившият военен в Американски прелести?

 9. 9 Профил на важно съобщение
  *****
  Неутрално

  Сергей ще произнесе реч на туй мероприятие. Ако си лев иди да го чуеш!

 10. 10 Профил на последните години
  *****
  Неутрално

  Последните няколко години правата на изброените в статията групи на само че не се нарушават, ами и те окупират редица важни постове в държавата и са готови на всичко* за да ги задържат в свои ръце.

  *организирани изборни машинации в голям размер.

 11. 11 Профил на 1355
  *****
  Неутрално

  след като турци партиици сдс ндсв и други провеждат такива мероприятия нямам нищо против и гейовете да имат свое шествие

 12. 12 Профил на гого
  *****
  Неутрално

  едно се чудя - всички обратни твърдят че не търсят показност - защо не направят парада си от Ком до Емине ами го правят по централните софийски улици

 13. 13 Профил на Мимоходом
  *****
  Неутрално

  Бях гласувала за партията на Бойко, но сега няма да пусна гласа си за него - как може да допусне през сърцето на София да протече тази гнусна отрова!!!
  Накъде отиваме с тази повсеместа поквара и какво и кому искаме да покажем с толеранса си към тази мерзост.
  Бог още в Петокнижието на Мойсей, в Словото си заклеймява тези извращения и дава само една присъда - смърт чрез пребиване с камъни...
  А сега ние, нормалните трябва едва ли не с цветя да ги обсипваме и да викаме "Осанна"!!! Да се чудим какво да обясняваме на дребните дечица и как да опазваме лабилната психика на онези в тънката възраст...
  Това не е парад на "Другата сексуална ориентация", това е парад на моралното падение и повсеместно разложение, чиято воня заля вече безпрепятсвено и България...
  Това е най-тъжната новина...
  Нормални братя и сестри, нека нашият шпалир около триумфиращите да бъде освиркване и нетърпимост, с което да изразим нашия протест и този на Бога, ако не искаме да ни сполети бедствие от рода на това, дето беше изпратено на Ню Орлеан - Всевишният заличи този град заради моралното му разложение, подобно на Содом и Гомор...
  Нека имаме страх от Бога и да не допускаме града ни съвсем да заприлича на помийна яма и да плачем за децата си, тръгнали по пътя на днес триумфиращите...Умолявам ви, нека да се възпротивим на това ликуващо зло, щом управниците са разрешили то да бъде публично изявено!...

 14. 14 Профил на martin
  *****
  Гневно

  Бойко няма законови основания да ги спре!!! Браво за коментара ти, вярата е единственото нещо което може да ни помогне в тези времена на падение и разврат!!

 15. 15 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Бойко има право да им определи маршрута. Ако беше мъж на място щеше да им определи маршрут от Централна гара до Малашевци. Вместо това им се слага и ги пуска да вършеят из центъра.

 16. 16 Профил на Стоян
  *****
  Весело

  А защо нищо не пише за часа?

 17. 17 Профил на бай Петко
  *****
  Неутрално

  Айде, от парада направо на митинга на сините.

 18. 18 Профил на reead on
  *****
  Неутрално
 19. 19 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Неутрално

  КАТО ГЛЕДАМ МИНУСИТЕ,БАЯ ПЕДАЛИ ИМА В НАШАТА СТРАНА. ПАЗИ БОЖЕ.

 20. 20 Профил на dgn
  *****
  Неутрално

  "като християни ние изразяваме своята готовност да помогнем с каквото можем за възстановяването на тези хора."

  Лицемерие и незнание, отличителни качества на християните и религиозните. Въпросът дали хомесексуалността е въпрос на избор не е ценностен, а научен; повечето изследвания показват, че отговорът на този въпрос е труден, и е повлиян от биологически процеси, хормони, средата в която човек израства.

  Фактът че коментарите в онлайн изданието на един сериозен вестник излъчват такава злоба е огорчителен и само си представям отношението на целокупният български народ какво е. Най-добрият начин да се борят инерцията и глупостта е тези хора (гейове, лезбийки) да излизат и да показват че съществуват и се опитват да водят нормален живот и да търсят правата си въпреки всичко. Разбира се, с подкрепата на тези които държат на човешките права.

  Успех на парада!

 21. 21 Профил на Taz
  *****
  Неутрално

  Смърт за всички педали!!! Сбъркани малоумници!!! Скрийте се някъде и си бъркайте по дупките, какво ми се навирате в очите!!! Мамка ви, боклуци!!!

 22. 22 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Неутрално

  А Светия синод ще участвали в шевствието ?

 23. 23 Профил на Торбеш
  *****
  Неутрално

  Завършекът в "Червената къща" е сполучливо избран.
  Къде другаде?
  Там ходят педалите с претенции.

 24. 24 Профил на Огнян Христов-богослов
  *****
  Неутрално

  Парадите на гордостта

  Българските хомосексуалисти, в голямата си част, не участвуваха в първия гей-парад, проведен през лятото на 2008г. в София. Шумът около проявата бе по-силен в медиите, отколкото на мястото на събитието. Няма съмнение, че
  този парад бе замислен и финансиран отвън, защото се проведе само седмица след гей- парада в Букурещ.
  Събитието премина под лозунга "Аз и моето семейство". Смисълът на посланието е очевиден: борба за легализиране на хомосексуалните бракове. Парадоксално е, че подобни призиви се чуват в момент, когато истинското семейство е в криза, а някои политици от трибуната на Народното събрание обявиха брака за отживелица и предсказаха близкия му край. Тази ненормална ситуация свидетелствува за пълната деградация на християнските ценности и
  морал, за болно обществено съзнание. Те тревожат всеки, който милее за
  бъдещето на българския народ.
  Проблемите на хомосексуалистите предизвикват съчувствие, но публични изяви като "парадите на гордостта" са както в тяхна вреда, така и във вреда на обществото. Всеки здравомислещ разум би отхвърлил с отвращение мисълта, че порокът може да се демонстрира така открито и безсрамно. Тези шествия са дръзко възставане против Божията воля и предизвикателство срещу обществения морал.
  Първата улична демонстрация на нашите хомосексуалисти премина с викове за толерантност. Някога така са започвали гей- парадите и на запад- с призиви за по-хуманно отношение към сексуалното "малцинство". Всеки, който гледа телевизия или има достъп до интернет, обаче знае как изглеждат парадите сега: с полуголи изпълнители, облечени в крещящи костюми, които демонстрират с безсрамни жестове и болезнени гримаси. Очевидно,
  толерантността на западното общество "стимулира" участниците в манифестациите да стават все по- дръзки и арогантни. От зов за търпимост към хомосексуалистите и за равноправие, с времето тези паради се превърнаха в провокация към обществото. Днес те са проявление на подтиснати комплекси; в тях личи някаква наслада от гаврата с морала.
  Най- лошото на тези паради е, че те грубо изкривяват представите за секса сред младите и подрастващите. Цялото младо поколение, родено след 1990
  година бе закърмено с развалена духовна храна, като порокът, страстите,
  перверзията и насилието станаха основни теми в медиите и масовото изкуство.
  Днес, когато самото съществуване на нацията ни е застрашено от ниската
  раждаемост и желанието да се емигрира, тези улични шествия вредят на най- младите, събуждайки интереса им към аморалното и болното.

  Централно място в Християнската етика е отредено на смирението и на гордостта. Няма човешко качество, което Бог да цени така високо, както
  смирението пред Неговата воля, и няма друго такова, което да ненавижда така, както гордостта. "Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат"/ Св.Ап.Яков4:6/,"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"/Св.ев.Ап.Лука 18:14/. Смиреният човек, счита себе си за грешен и несъвършен пред Бога. Той се срамува от своите лоши постъпки и се стреми към тяхното изправление. Никога не се смята за нещо повече от другите. Горделивецът обратно: отхвърля волята на Всевишния и пренебрегва Неговите заповеди. Превъзнася се над околните и ги презира. Смята се за избранник.
  Участниците в " парадите на гордостта" искат обществеността да обърне по- голямо внимание на техните проблеми. Според тях парадът е стъпка към интеграцията им в обществото. Публичните изяви трябва да бъдат последвани до дебати, и така, чрез медиите, проблемите им да станат явни. Мнозинството постепенно трябва да свикне с ежегодните улични манифестации и да приеме хомосексуалзма като нещо нормално. Необичайните облекла и поведението на демонстриращите също имат за цел да предизвикат интерес и любопитство.
  С подобни паради, обаче, хомосексуалистите не предизвикват съчувствие. Напротив- събуждат допълнителна неприязън у много хора, които, подразнени от гордите гей-активисти, от пасивни и безразлични, се превръщат в противници на хомосексуализма. Нека инициаторите на шествията не се заблуждават: голямото мнозинство от зяпачите идват на тези паради не за да изразят съчувствие и съпричастие, а от скука, заради зрелището. Повечето хора никога няма да свикнат с тази дръзка публична проява на безсрамие и вътре в себе си ще бъдат против нея, дори външно да демонстрират безразличие. А нали целта на участниците е да предизвикат съчувствие в околните...
  Най- неуместното на тези шествия е самото им название- паради на гордостта. Защото така провокираш не само обществото, но и възставаш срещу самия Бог. Бог ще ти прости греха на мъжеложството, ако Го призовеш искрено и с вяра, ако се покаеш за греха, но много по- трудно би ти простил греха на гордостта. Създателят знае плътската немощ на човека,знае, че не е лесно някой току- така, изведнъж, да се обърне и да тръгне по правилния път. За това се иска много вяра, търпение, смирение, молитви,воля, искрено осъзнаване на греха,покаяние. Но който, знаейки волята Му, гордо развее многоцветното знаме, трудно може да разчита на снизхождение. Хомосексуалистът тръгнал по пътя на спасението винаги може да разчита на Божията милост и на Божията помощ, но който отхвърли протегнатата за помощ Божия десница и презре Бога, ще съжалява. В книга Битие на Библията, глава 19 е описана съдбата на древните градове Содом и Гомор, които Бог унищожова заради тежките сексуални грехове на техните жители.
  Бог е всемогъщ. Той лесно би могъл да изправи човешките недостатъци, дори хората да не искат. Но Всевишният няма за цел да остави хората морално пасивни. Той иска да ги накара сами, по своя воля, да тръгнат по пътя на доброто, и като Го потърсят от сърце, да Му се поклонят. Божията милост в това се открива, че Бог може да прости на всеки грешник, който Го обича и се кае. Христос не дойде да призове праведници, а грешници към покаяние: " А
  Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, болните" /Св.ев.Ап. Матей 9:12/ "Защото не съм дошъл да призова праведници,
  а грешници към покаяние"/Св.ев.Ап. Матей9:13/ Той иска обръщането във вярата на всеки грешник, и е готов да го приеме, така както бащата от Евангелската притча прие обратно блудния си син, съгрешил пред него.
  Всеки човек е сътворен по образ и подобие на Бога "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори"/ Битие 1:27/, затова и всеки човек заслужава да бъде почитан и уважаван.Тези, които се присмиват на хомосексуалистите и проповядват омраза срещу тях извършват грях. Божията заповед за любов към ближните изключва всяка проява на злоба и ненавист към човешко същество. А и кой би могъл да каже за себе си, че е без грях? Спасителят се обърна към обвинителите на уловената в прелюбодейство юдейка с думите :"Който е без грях нека първи хвърли камък" /Св.ев. Ап.Йоан8:7/ - и те си тръгнаха засрамени, защото всеки от тях таеше в себе си някоя позорна тайна. Греховността е характерна за всички хора, затова Бог иска от всеки човек да прощава на ближния и да го обича от сърце.
  Християнството не дели хората на добри и лоши: всеки човек се намира
  в процес на изменение- към по-добро или обратно- към лошо. Светата Православна църква е готова да подаде ръка на всеки, решил да се отърве от
  порока на мъжеложството, да заживее нормален живот и да спаси душата си.
  Дълг на всеки християнин е да се противопоставя на опитите да бъдат унижавани и оскърбявани неговите братя и сестри, заради различната им сексуална ориентация. Но да се съгласим с греха на мъжеложството, да толерираме и да търпим парадите на гордостта- не можем!
  Огнян Христов- богослов
  [email protected]

 25. 25 Профил на martin
  *****
  Гневно

  БГ-лезбийците къде видяха подкрепа за содомията си че са истипосали статията на Архимандрита на сайта си.Впрочем той знае ли за това? БПЦ ясно и категорично показа отношението към хомофилите въпреки че реално нищо не прави по въпроса.Там също е пълно с педераси ,но те не излизат на литийни шествия. Да подкрепим младите църковнослужители защото и тяхната не е лесна

 26. 26 Профил на 12
  *****
  Неутрално

  Така е.. и аз сега като видях минусите, ужас! Към циганите толерантност, към гейовете толеранстност... накрая май само цигани и педали ще останат в тази държава с тази толерантност!
  Не казвам да ги избиваме, ама какво показват с този парад ? Колко са сбъркани или колко е сбъркала природата ?
  Пък и на всичкото отгоре е грозно, да не кажа гнусно... Нали знаете, един картон яйца и.... яко поздрави. Във сърбия вместо яйца бяха камани, ама ние нали сме толеранти - яйца.

 27. 27 Профил на Homofil
  *****
  Неутрално

  Нека си признаем, антигейовете са малцинство. Повечето им симпатизират, нямат нищо против.

  "Джемини" да организира кампания, която да даде възможност на тези, които симпатизират или нямат нищо против гей, да го изразят. Напр. гумена гривна за ръката, на която е написано GAY FRIENDLY, ще бъде повод между приятели и познати да се говори повече по тази, за някои избягвана тема, както и тези с резерви и предразсъдъци да си преразгледат позициите.

 28. 28 Профил на Мъжеложство
  *****
  Неутрално

  Мъжеложство.
  Бях забравил тази старинна дума.
  Мъж и Лъжа.
  Нещо несвързващо се в нормална комбинация.
  За старите българи явно е била за удостояване със специална дума.
  "... До двайсетгодишна възраст мъжете се учеха да въртят меча и да говорят истината ..." - Ана Комнина, ХХІІв.
  ...
  Мъж и Лъжа.
  ЛъжеМъж.
  Мъж, но лъже.
  Мъж го лъжат.
  Мъж, но се оставя доброволно да бъде излъган.
  Ето това описва думата Мъжеложство.
  Лъжемъже, които лъжат други мъже, които пък се оставят да бъдат излъгани.
  Лъжемъже лъжат.
  Защото са социалисти.

 29. 29 Профил на 12
  *****
  Неутрално

  Към 28
  Ти кога ходи последно на преглед

 30. 30 Профил на мартин
  *****
  Гневно

  Мъжеложство = Социализъм -това ми хареса!!!

 31. 31 Профил на 11010011001
  *****
  Весело

  Едни педали срещу други. Имам предвид религиозните дейци. Ще умра от смях. То иначе гей-парада в бг не е спирал. В парламента например е пълно с педали. За тъй наречения хайлайф да не говорим. Дори и в европарламента изпратихме един ако не са повече. Сексуалната ориентация си е проблем на всеки поотделно. Когато обаче започнат да се натрапват е "неприемливо", както би се изразил някой лицемерен политик. Нарочно употребих тази дума, а не друга за да не шокирам някой нежен с нежна душа. Те имат право да бъдат педали, аз имам право да ги считам за извратеняци и точка по въпроса .И нормалните и почтени хора имат права , не само ненормалници и престъпници

 32. 32 Профил на Огнян Христов-богослов
  *****
  Гневно

  Парадите на гордостта

  Българските хомосексуалисти, в голямата си част, не участвуваха в първия гей-парад, проведен през лятото на 2008г. в София. Шумът около проявата бе по-силен в медиите, отколкото на мястото на събитието. Няма съмнение, че
  този парад бе замислен и финансиран отвън, защото се проведе само седмица след гей- парада в Букурещ.
  Събитието премина под лозунга "Аз и моето семейство". Смисълът на посланието е очевиден: борба за легализиране на хомосексуалните бракове. Парадоксално е, че подобни призиви се чуват в момент, когато истинското семейство е в криза, а някои политици от трибуната на Народното събрание обявиха брака за отживелица и предсказаха близкия му край. Тази ненормална ситуация свидетелствува за пълната деградация на християнските ценности и
  морал, за болно обществено съзнание. Те тревожат всеки, който милее за
  бъдещето на българския народ.
  Проблемите на хомосексуалистите предизвикват съчувствие, но публични изяви като "парадите на гордостта" са както в тяхна вреда, така и във вреда на обществото. Всеки здравомислещ разум би отхвърлил с отвращение мисълта, че порокът може да се демонстрира така открито и безсрамно. Тези шествия са дръзко възставане против Божията воля и предизвикателство срещу обществения морал.
  Първата улична демонстрация на нашите хомосексуалисти премина с викове за толерантност. Някога така са започвали гей- парадите и на запад- с призиви за по-хуманно отношение към сексуалното "малцинство". Всеки, който гледа телевизия или има достъп до интернет, обаче знае как изглеждат парадите сега: с полуголи изпълнители, облечени в крещящи костюми, които демонстрират с безсрамни жестове и болезнени гримаси. Очевидно,
  толерантността на западното общество "стимулира" участниците в манифестациите да стават все по- дръзки и арогантни. От зов за търпимост към хомосексуалистите и за равноправие, с времето тези паради се превърнаха в провокация към обществото. Днес те са проявление на подтиснати комплекси; в тях личи някаква наслада от гаврата с морала.
  Най- лошото на тези паради е, че те грубо изкривяват представите за секса сред младите и подрастващите. Цялото младо поколение, родено след 1990
  година бе закърмено с развалена духовна храна, като порокът, страстите,
  перверзията и насилието станаха основни теми в медиите и масовото изкуство.
  Днес, когато самото съществуване на нацията ни е застрашено от ниската
  раждаемост и желанието да се емигрира, тези улични шествия вредят на най- младите, събуждайки интереса им към аморалното и болното.

  Централно място в Християнската етика е отредено на смирението и на гордостта. Няма човешко качество, което Бог да цени така високо, както
  смирението пред Неговата воля, и няма друго такова, което да ненавижда така, както гордостта. "Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат"/ Св.Ап.Яков4:6/,"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"/Св.ев.Ап.Лука 18:14/. Смиреният човек, счита себе си за грешен и несъвършен пред Бога. Той се срамува от своите лоши постъпки и се стреми към тяхното изправление. Никога не се смята за нещо повече от другите. Горделивецът обратно: отхвърля волята на Всевишния и пренебрегва Неговите заповеди. Превъзнася се над околните и ги презира. Смята се за избранник.
  Участниците в " парадите на гордостта" искат обществеността да обърне по- голямо внимание на техните проблеми. Според тях парадът е стъпка към интеграцията им в обществото. Публичните изяви трябва да бъдат последвани до дебати, и така, чрез медиите, проблемите им да станат явни. Мнозинството постепенно трябва да свикне с ежегодните улични манифестации и да приеме хомосексуалзма като нещо нормално. Необичайните облекла и поведението на демонстриращите също имат за цел да предизвикат интерес и любопитство.
  С подобни паради, обаче, хомосексуалистите не предизвикват съчувствие. Напротив- събуждат допълнителна неприязън у много хора, които, подразнени от гордите гей-активисти, от пасивни и безразлични, се превръщат в противници на хомосексуализма. Нека инициаторите на шествията не се заблуждават: голямото мнозинство от зяпачите идват на тези паради не за да изразят съчувствие и съпричастие, а от скука, заради зрелището. Повечето хора никога няма да свикнат с тази дръзка публична проява на безсрамие и вътре в себе си ще бъдат против нея, дори външно да демонстрират безразличие. А нали целта на участниците е да предизвикат съчувствие в околните...
  Най- неуместното на тези шествия е самото им название- паради на гордостта. Защото така провокираш не само обществото, но и възставаш срещу самия Бог. Бог ще ти прости греха на мъжеложството, ако Го призовеш искрено и с вяра, ако се покаеш за греха, но много по- трудно би ти простил греха на гордостта. Създателят знае плътската немощ на човека,знае, че не е лесно някой току- така, изведнъж, да се обърне и да тръгне по правилния път. За това се иска много вяра, търпение, смирение, молитви,воля, искрено осъзнаване на греха,покаяние. Но който, знаейки волята Му, гордо развее многоцветното знаме, трудно може да разчита на снизхождение. Хомосексуалистът тръгнал по пътя на спасението винаги може да разчита на Божията милост и на Божията помощ, но който отхвърли протегнатата за помощ Божия десница и презре Бога, ще съжалява. В книга Битие на Библията, глава 19 е описана съдбата на древните градове Содом и Гомор, които Бог унищожова заради тежките сексуални грехове на техните жители.
  Бог е всемогъщ. Той лесно би могъл да изправи човешките недостатъци, дори хората да не искат. Но Всевишният няма за цел да остави хората морално пасивни. Той иска да ги накара сами, по своя воля, да тръгнат по пътя на доброто, и като Го потърсят от сърце, да Му се поклонят. Божията милост в това се открива, че Бог може да прости на всеки грешник, който Го обича и се кае. Христос не дойде да призове праведници, а грешници към покаяние: " А
  Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, болните" /Св.ев.Ап. Матей 9:12/ "Защото не съм дошъл да призова праведници,
  а грешници към покаяние"/Св.ев.Ап. Матей9:13/ Той иска обръщането във вярата на всеки грешник, и е готов да го приеме, така както бащата от Евангелската притча прие обратно блудния си син, съгрешил пред него.
  Всеки човек е сътворен по образ и подобие на Бога "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори"/ Битие 1:27/, затова и всеки човек заслужава да бъде почитан и уважаван.Тези, които се присмиват на хомосексуалистите и проповядват омраза срещу тях извършват грях. Божията заповед за любов към ближните изключва всяка проява на злоба и ненавист към човешко същество. А и кой би могъл да каже за себе си, че е без грях? Спасителят се обърна към обвинителите на уловената в прелюбодейство юдейка с думите :"Който е без грях нека първи хвърли камък" /Св.ев. Ап.Йоан8:7/ - и те си тръгнаха засрамени, защото всеки от тях таеше в себе си някоя позорна тайна. Греховността е характерна за всички хора, затова Бог иска от всеки човек да прощава на ближния и да го обича от сърце.
  Християнството не дели хората на добри и лоши: всеки човек се намира
  в процес на изменение- към по-добро или обратно- към лошо. Светата Православна църква е готова да подаде ръка на всеки, решил да се отърве от
  порока на мъжеложството, да заживее нормален живот и да спаси душата си.
  Дълг на всеки християнин е да се противопоставя на опитите да бъдат унижавани и оскърбявани неговите братя и сестри, заради различната им сексуална ориентация. Но да се съгласим с греха на мъжеложството, да толерираме и да търпим парадите на гордостта- не можем!
  Огнян Христов- богослов
  [email protected]bg

  Парадите на гордостта

  Българските хомосексуалисти, в голямата си част, не участвуваха в първия гей-парад, проведен през лятото на 2008г. в София. Шумът около проявата бе по-силен в медиите, отколкото на мястото на събитието. Няма съмнение, че
  този парад бе замислен и финансиран отвън, защото се проведе само седмица след гей- парада в Букурещ.
  Събитието премина под лозунга "Аз и моето семейство". Смисълът на посланието е очевиден: борба за легализиране на хомосексуалните бракове. Парадоксално е, че подобни призиви се чуват в момент, когато истинското семейство е в криза, а някои политици от трибуната на Народното събрание обявиха брака за отживелица и предсказаха близкия му край. Тази ненормална ситуация свидетелствува за пълната деградация на християнските ценности и
  морал, за болно обществено съзнание. Те тревожат всеки, който милее за
  бъдещето на българския народ.
  Проблемите на хомосексуалистите предизвикват съчувствие, но публични изяви като "парадите на гордостта" са както в тяхна вреда, така и във вреда на обществото. Всеки здравомислещ разум би отхвърлил с отвращение мисълта, че порокът може да се демонстрира така открито и безсрамно. Тези шествия са дръзко възставане против Божията воля и предизвикателство срещу обществения морал.
  Първата улична демонстрация на нашите хомосексуалисти премина с викове за толерантност. Някога така са започвали гей- парадите и на запад- с призиви за по-хуманно отношение към сексуалното "малцинство". Всеки, който гледа телевизия или има достъп до интернет, обаче знае как изглеждат парадите сега: с полуголи изпълнители, облечени в крещящи костюми, които демонстрират с безсрамни жестове и болезнени гримаси. Очевидно,
  толерантността на западното общество "стимулира" участниците в манифестациите да стават все по- дръзки и арогантни. От зов за търпимост към хомосексуалистите и за равноправие, с времето тези паради се превърнаха в провокация към обществото. Днес те са проявление на подтиснати комплекси; в тях личи някаква наслада от гаврата с морала.
  Най- лошото на тези паради е, че те грубо изкривяват представите за секса сред младите и подрастващите. Цялото младо поколение, родено след 1990
  година бе закърмено с развалена духовна храна, като порокът, страстите,
  перверзията и насилието станаха основни теми в медиите и масовото изкуство.
  Днес, когато самото съществуване на нацията ни е застрашено от ниската
  раждаемост и желанието да се емигрира, тези улични шествия вредят на най- младите, събуждайки интереса им към аморалното и болното.

  Централно място в Християнската етика е отредено на смирението и на гордостта. Няма човешко качество, което Бог да цени така високо, както
  смирението пред Неговата воля, и няма друго такова, което да ненавижда така, както гордостта. "Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат"/ Св.Ап.Яков4:6/,"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"/Св.ев.Ап.Лука 18:14/. Смиреният човек, счита себе си за грешен и несъвършен пред Бога. Той се срамува от своите лоши постъпки и се стреми към тяхното изправление. Никога не се смята за нещо повече от другите. Горделивецът обратно: отхвърля волята на Всевишния и пренебрегва Неговите заповеди. Превъзнася се над околните и ги презира. Смята се за избранник.
  Участниците в " парадите на гордостта" искат обществеността да обърне по- голямо внимание на техните проблеми. Според тях парадът е стъпка към интеграцията им в обществото. Публичните изяви трябва да бъдат последвани до дебати, и така, чрез медиите, проблемите им да станат явни. Мнозинството постепенно трябва да свикне с ежегодните улични манифестации и да приеме хомосексуалзма като нещо нормално. Необичайните облекла и поведението на демонстриращите също имат за цел да предизвикат интерес и любопитство.
  С подобни паради, обаче, хомосексуалистите не предизвикват съчувствие. Напротив- събуждат допълнителна неприязън у много хора, които, подразнени от гордите гей-активисти, от пасивни и безразлични, се превръщат в противници на хомосексуализма. Нека инициаторите на шествията не се заблуждават: голямото мнозинство от зяпачите идват на тези паради не за да изразят съчувствие и съпричастие, а от скука, заради зрелището. Повечето хора никога няма да свикнат с тази дръзка публична проява на безсрамие и вътре в себе си ще бъдат против нея, дори външно да демонстрират безразличие. А нали целта на участниците е да предизвикат съчувствие в околните...
  Най- неуместното на тези шествия е самото им название- паради на гордостта. Защото така провокираш не само обществото, но и възставаш срещу самия Бог. Бог ще ти прости греха на мъжеложството, ако Го призовеш искрено и с вяра, ако се покаеш за греха, но много по- трудно би ти простил греха на гордостта. Създателят знае плътската немощ на човека,знае, че не е лесно някой току- така, изведнъж, да се обърне и да тръгне по правилния път. За това се иска много вяра, търпение, смирение, молитви,воля, искрено осъзнаване на греха,покаяние. Но който, знаейки волята Му, гордо развее многоцветното знаме, трудно може да разчита на снизхождение. Хомосексуалистът тръгнал по пътя на спасението винаги може да разчита на Божията милост и на Божията помощ, но който отхвърли протегнатата за помощ Божия десница и презре Бога, ще съжалява. В книга Битие на Библията, глава 19 е описана съдбата на древните градове Содом и Гомор, които Бог унищожова заради тежките сексуални грехове на техните жители.
  Бог е всемогъщ. Той лесно би могъл да изправи човешките недостатъци, дори хората да не искат. Но Всевишният няма за цел да остави хората морално пасивни. Той иска да ги накара сами, по своя воля, да тръгнат по пътя на доброто, и като Го потърсят от сърце, да Му се поклонят. Божията милост в това се открива, че Бог може да прости на всеки грешник, който Го обича и се кае. Христос не дойде да призове праведници, а грешници към покаяние: " А
  Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, болните" /Св.ев.Ап. Матей 9:12/ "Защото не съм дошъл да призова праведници,
  а грешници към покаяние"/Св.ев.Ап. Матей9:13/ Той иска обръщането във вярата на всеки грешник, и е готов да го приеме, така както бащата от Евангелската притча прие обратно блудния си син, съгрешил пред него.
  Всеки човек е сътворен по образ и подобие на Бога "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори"/ Битие 1:27/, затова и всеки човек заслужава да бъде почитан и уважаван.Тези, които се присмиват на хомосексуалистите и проповядват омраза срещу тях извършват грях. Божията заповед за любов към ближните изключва всяка проява на злоба и ненавист към човешко същество. А и кой би могъл да каже за себе си, че е без грях? Спасителят се обърна към обвинителите на уловената в прелюбодейство юдейка с думите :"Който е без грях нека първи хвърли камък" /Св.ев. Ап.Йоан8:7/ - и те си тръгнаха засрамени, защото всеки от тях таеше в себе си някоя позорна тайна. Греховността е характерна за всички хора, затова Бог иска от всеки човек да прощава на ближния и да го обича от сърце.
  Християнството не дели хората на добри и лоши: всеки човек се намира
  в процес на изменение- към по-добро или обратно- към лошо. Светата Православна църква е готова да подаде ръка на всеки, решил да се отърве от
  порока на мъжеложството, да заживее нормален живот и да спаси душата си.
  Дълг на всеки християнин е да се противопоставя на опитите да бъдат унижавани и оскърбявани неговите братя и сестри, заради различната им сексуална ориентация. Но да се съгласим с греха на мъжеложството, да толерираме и да търпим парадите на гордостта- не можем!
  Огнян Христов- богослов
  [email protected]

  Парадите на гордостта

  Българските хомосексуалисти, в голямата си част, не участвуваха в първия гей-парад, проведен през лятото на 2008г. в София. Шумът около проявата бе по-силен в медиите, отколкото на мястото на събитието. Няма съмнение, че
  този парад бе замислен и финансиран отвън, защото се проведе само седмица след гей- парада в Букурещ.
  Събитието премина под лозунга "Аз и моето семейство". Смисълът на посланието е очевиден: борба за легализиране на хомосексуалните бракове. Парадоксално е, че подобни призиви се чуват в момент, когато истинското семейство е в криза, а някои политици от трибуната на Народното събрание обявиха брака за отживелица и предсказаха близкия му край. Тази ненормална ситуация свидетелствува за пълната деградация на християнските ценности и
  морал, за болно обществено съзнание. Те тревожат всеки, който милее за
  бъдещето на българския народ.
  Проблемите на хомосексуалистите предизвикват съчувствие, но публични изяви като "парадите на гордостта" са както в тяхна вреда, така и във вреда на обществото. Всеки здравомислещ разум би отхвърлил с отвращение мисълта, че порокът може да се демонстрира така открито и безсрамно. Тези шествия са дръзко възставане против Божията воля и предизвикателство срещу обществения морал.
  Първата улична демонстрация на нашите хомосексуалисти премина с викове за толерантност. Някога така са започвали гей- парадите и на запад- с призиви за по-хуманно отношение към сексуалното "малцинство". Всеки, който гледа телевизия или има достъп до интернет, обаче знае как изглеждат парадите сега: с полуголи изпълнители, облечени в крещящи костюми, които демонстрират с безсрамни жестове и болезнени гримаси. Очевидно,
  толерантността на западното общество "стимулира" участниците в манифестациите да стават все по- дръзки и арогантни. От зов за търпимост към хомосексуалистите и за равноправие, с времето тези паради се превърнаха в провокация към обществото. Днес те са проявление на подтиснати комплекси; в тях личи някаква наслада от гаврата с морала.
  Най- лошото на тези паради е, че те грубо изкривяват представите за секса сред младите и подрастващите. Цялото младо поколение, родено след 1990
  година бе закърмено с развалена духовна храна, като порокът, страстите,
  перверзията и насилието станаха основни теми в медиите и масовото изкуство.
  Днес, когато самото съществуване на нацията ни е застрашено от ниската
  раждаемост и желанието да се емигрира, тези улични шествия вредят на най- младите, събуждайки интереса им към аморалното и болното.

  Централно място в Християнската етика е отредено на смирението и на гордостта. Няма човешко качество, което Бог да цени така високо, както
  смирението пред Неговата воля, и няма друго такова, което да ненавижда така, както гордостта. "Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат"/ Св.Ап.Яков4:6/,"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"/Св.ев.Ап.Лука 18:14/. Смиреният човек, счита себе си за грешен и несъвършен пред Бога. Той се срамува от своите лоши постъпки и се стреми към тяхното изправление. Никога не се смята за нещо повече от другите. Горделивецът обратно: отхвърля волята на Всевишния и пренебрегва Неговите заповеди. Превъзнася се над околните и ги презира. Смята се за избранник.
  Участниците в " парадите на гордостта" искат обществеността да обърне по- голямо внимание на техните проблеми. Според тях парадът е стъпка към интеграцията им в обществото. Публичните изяви трябва да бъдат последвани до дебати, и така, чрез медиите, проблемите им да станат явни. Мнозинството постепенно трябва да свикне с ежегодните улични манифестации и да приеме хомосексуалзма като нещо нормално. Необичайните облекла и поведението на демонстриращите също имат за цел да предизвикат интерес и любопитство.
  С подобни паради, обаче, хомосексуалистите не предизвикват съчувствие. Напротив- събуждат допълнителна неприязън у много хора, които, подразнени от гордите гей-активисти, от пасивни и безразлични, се превръщат в противници на хомосексуализма. Нека инициаторите на шествията не се заблуждават: голямото мнозинство от зяпачите идват на тези паради не за да изразят съчувствие и съпричастие, а от скука, заради зрелището. Повечето хора никога няма да свикнат с тази дръзка публична проява на безсрамие и вътре в себе си ще бъдат против нея, дори външно да демонстрират безразличие. А нали целта на участниците е да предизвикат съчувствие в околните...
  Най- неуместното на тези шествия е самото им название- паради на гордостта. Защото така провокираш не само обществото, но и възставаш срещу самия Бог. Бог ще ти прости греха на мъжеложството, ако Го призовеш искрено и с вяра, ако се покаеш за греха, но много по- трудно би ти простил греха на гордостта. Създателят знае плътската немощ на човека,знае, че не е лесно някой току- така, изведнъж, да се обърне и да тръгне по правилния път. За това се иска много вяра, търпение, смирение, молитви,воля, искрено осъзнаване на греха,покаяние. Но който, знаейки волята Му, гордо развее многоцветното знаме, трудно може да разчита на снизхождение. Хомосексуалистът тръгнал по пътя на спасението винаги може да разчита на Божията милост и на Божията помощ, но който отхвърли протегнатата за помощ Божия десница и презре Бога, ще съжалява. В книга Битие на Библията, глава 19 е описана съдбата на древните градове Содом и Гомор, които Бог унищожова заради тежките сексуални грехове на техните жители.
  Бог е всемогъщ. Той лесно би могъл да изправи човешките недостатъци, дори хората да не искат. Но Всевишният няма за цел да остави хората морално пасивни. Той иска да ги накара сами, по своя воля, да тръгнат по пътя на доброто, и като Го потърсят от сърце, да Му се поклонят. Божията милост в това се открива, че Бог може да прости на всеки грешник, който Го обича и се кае. Христос не дойде да призове праведници, а грешници към покаяние: " А
  Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, болните" /Св.ев.Ап. Матей 9:12/ "Защото не съм дошъл да призова праведници,
  а грешници към покаяние"/Св.ев.Ап. Матей9:13/ Той иска обръщането във вярата на всеки грешник, и е готов да го приеме, така както бащата от Евангелската притча прие обратно блудния си син, съгрешил пред него.
  Всеки човек е сътворен по образ и подобие на Бога "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори"/ Битие 1:27/, затова и всеки човек заслужава да бъде почитан и уважаван.Тези, които се присмиват на хомосексуалистите и проповядват омраза срещу тях извършват грях. Божията заповед за любов към ближните изключва всяка проява на злоба и ненавист към човешко същество. А и кой би могъл да каже за себе си, че е без грях? Спасителят се обърна към обвинителите на уловената в прелюбодейство юдейка с думите :"Който е без грях нека първи хвърли камък" /Св.ев. Ап.Йоан8:7/ - и те си тръгнаха засрамени, защото всеки от тях таеше в себе си някоя позорна тайна. Греховността е характерна за всички хора, затова Бог иска от всеки човек да прощава на ближния и да го обича от сърце.
  Християнството не дели хората на добри и лоши: всеки човек се намира
  в процес на изменение- към по-добро или обратно- към лошо. Светата Православна църква е готова да подаде ръка на всеки, решил да се отърве от
  порока на мъжеложството, да заживее нормален живот и да спаси душата си.
  Дълг на всеки християнин е да се противопоставя на опитите да бъдат унижавани и оскърбявани неговите братя и сестри, заради различната им сексуална ориентация. Но да се съгласим с греха на мъжеложството, да толерираме и да търпим парадите на гордостта- не можем!
  Огнян Христов- богослов
  [email protected]

  Парадите на гордостта

  Българските хомосексуалисти, в голямата си част, не участвуваха в първия гей-парад, проведен през лятото на 2008г. в София. Шумът около проявата бе по-силен в медиите, отколкото на мястото на събитието. Няма съмнение, че
  този парад бе замислен и финансиран отвън, защото се проведе само седмица след гей- парада в Букурещ.
  Събитието премина под лозунга "Аз и моето семейство". Смисълът на посланието е очевиден: борба за легализиране на хомосексуалните бракове. Парадоксално е, че подобни призиви се чуват в момент, когато истинското семейство е в криза, а някои политици от трибуната на Народното събрание обявиха брака за отживелица и предсказаха близкия му край. Тази ненормална ситуация свидетелствува за пълната деградация на християнските ценности и
  морал, за болно обществено съзнание. Те тревожат всеки, който милее за
  бъдещето на българския народ.
  Проблемите на хомосексуалистите предизвикват съчувствие, но публични изяви като "парадите на гордостта" са както в тяхна вреда, така и във вреда на обществото. Всеки здравомислещ разум би отхвърлил с отвращение мисълта, че порокът може да се демонстрира така открито и безсрамно. Тези шествия са дръзко възставане против Божията воля и предизвикателство срещу обществения морал.
  Първата улична демонстрация на нашите хомосексуалисти премина с викове за толерантност. Някога така са започвали гей- парадите и на запад- с призиви за по-хуманно отношение към сексуалното "малцинство". Всеки, който гледа телевизия или има достъп до интернет, обаче знае как изглеждат парадите сега: с полуголи изпълнители, облечени в крещящи костюми, които демонстрират с безсрамни жестове и болезнени гримаси. Очевидно,
  толерантността на западното общество "стимулира" участниците в манифестациите да стават все по- дръзки и арогантни. От зов за търпимост към хомосексуалистите и за равноправие, с времето тези паради се превърнаха в провокация към обществото. Днес те са проявление на подтиснати комплекси; в тях личи някаква наслада от гаврата с морала.
  Най- лошото на тези паради е, че те грубо изкривяват представите за секса сред младите и подрастващите. Цялото младо поколение, родено след 1990
  година бе закърмено с развалена духовна храна, като порокът, страстите,
  перверзията и насилието станаха основни теми в медиите и масовото изкуство.
  Днес, когато самото съществуване на нацията ни е застрашено от ниската
  раждаемост и желанието да се емигрира, тези улични шествия вредят на най- младите, събуждайки интереса им към аморалното и болното.

  Централно място в Християнската етика е отредено на смирението и на гордостта. Няма човешко качество, което Бог да цени така високо, както
  смирението пред Неговата воля, и няма друго такова, което да ненавижда така, както гордостта. "Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат"/ Св.Ап.Яков4:6/,"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"/Св.ев.Ап.Лука 18:14/. Смиреният човек, счита себе си за грешен и несъвършен пред Бога. Той се срамува от своите лоши постъпки и се стреми към тяхното изправление. Никога не се смята за нещо повече от другите. Горделивецът обратно: отхвърля волята на Всевишния и пренебрегва Неговите заповеди. Превъзнася се над околните и ги презира. Смята се за избранник.
  Участниците в " парадите на гордостта" искат обществеността да обърне по- голямо внимание на техните проблеми. Според тях парадът е стъпка към интеграцията им в обществото. Публичните изяви трябва да бъдат последвани до дебати, и така, чрез медиите, проблемите им да станат явни. Мнозинството постепенно трябва да свикне с ежегодните улични манифестации и да приеме хомосексуалзма като нещо нормално. Необичайните облекла и поведението на демонстриращите също имат за цел да предизвикат интерес и любопитство.
  С подобни паради, обаче, хомосексуалистите не предизвикват съчувствие. Напротив- събуждат допълнителна неприязън у много хора, които, подразнени от гордите гей-активисти, от пасивни и безразлични, се превръщат в противници на хомосексуализма. Нека инициаторите на шествията не се заблуждават: голямото мнозинство от зяпачите идват на тези паради не за да изразят съчувствие и съпричастие, а от скука, заради зрелището. Повечето хора никога няма да свикнат с тази дръзка публична проява на безсрамие и вътре в себе си ще бъдат против нея, дори външно да демонстрират безразличие. А нали целта на участниците е да предизвикат съчувствие в околните...
  Най- неуместното на тези шествия е самото им название- паради на гордостта. Защото така провокираш не само обществото, но и възставаш срещу самия Бог. Бог ще ти прости греха на мъжеложството, ако Го призовеш искрено и с вяра, ако се покаеш за греха, но много по- трудно би ти простил греха на гордостта. Създателят знае плътската немощ на човека,знае, че не е лесно някой току- така, изведнъж, да се обърне и да тръгне по правилния път. За това се иска много вяра, търпение, смирение, молитви,воля, искрено осъзнаване на греха,покаяние. Но който, знаейки волята Му, гордо развее многоцветното знаме, трудно може да разчита на снизхождение. Хомосексуалистът тръгнал по пътя на спасението винаги може да разчита на Божията милост и на Божията помощ, но който отхвърли протегнатата за помощ Божия десница и презре Бога, ще съжалява. В книга Битие на Библията, глава 19 е описана съдбата на древните градове Содом и Гомор, които Бог унищожова заради тежките сексуални грехове на техните жители.
  Бог е всемогъщ. Той лесно би могъл да изправи човешките недостатъци, дори хората да не искат. Но Всевишният няма за цел да остави хората морално пасивни. Той иска да ги накара сами, по своя воля, да тръгнат по пътя на доброто, и като Го потърсят от сърце, да Му се поклонят. Божията милост в това се открива, че Бог може да прости на всеки грешник, който Го обича и се кае. Христос не дойде да призове праведници, а грешници към покаяние: " А
  Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, болните" /Св.ев.Ап. Матей 9:12/ "Защото не съм дошъл да призова праведници,
  а грешници към покаяние"/Св.ев.Ап. Матей9:13/ Той иска обръщането във вярата на всеки грешник, и е готов да го приеме, така както бащата от Евангелската притча прие обратно блудния си син, съгрешил пред него.
  Всеки човек е сътворен по образ и подобие на Бога "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори"/ Битие 1:27/, затова и всеки човек заслужава да бъде почитан и уважаван.Тези, които се присмиват на хомосексуалистите и проповядват омраза срещу тях извършват грях. Божията заповед за любов към ближните изключва всяка проява на злоба и ненавист към човешко същество. А и кой би могъл да каже за себе си, че е без грях? Спасителят се обърна към обвинителите на уловената в прелюбодейство юдейка с думите :"Който е без грях нека първи хвърли камък" /Св.ев. Ап.Йоан8:7/ - и те си тръгнаха засрамени, защото всеки от тях таеше в себе си някоя позорна тайна. Греховността е характерна за всички хора, затова Бог иска от всеки човек да прощава на ближния и да го обича от сърце.
  Християнството не дели хората на добри и лоши: всеки човек се намира
  в процес на изменение- към по-добро или обратно- към лошо. Светата Православна църква е готова да подаде ръка на всеки, решил да се отърве от
  порока на мъжеложството, да заживее нормален живот и да спаси душата си.
  Дълг на всеки християнин е да се противопоставя на опитите да бъдат унижавани и оскърбявани неговите братя и сестри, заради различната им сексуална ориентация. Но да се съгласим с греха на мъжеложството, да толерираме и да търпим парадите на гордостта- не можем!
  Огнян Христов- богослов
  [email protected]

 33. 33 Профил на мартин
  *****
  Гневно

  Така е, истината трябва да се повтаря и потретва -за да стане ИСТИНА!

 34. 34 Профил на Ть
  *****
  Неутрално

  Огняне, и имаше ли и една истинска ТВОЯ дума в написаното по горе?

 35. 35 Профил на 12
  *****
  Весело

  Хубаво слагате минуси, ама поне коментирайте после... да видим тезата и на педалите и защо е този митинт в действителност ?

 36. 36 Профил на един от вас
  *****
  Неутрално

  Аз съм гей и съм твърдо против такива паради, никога не бих участвал, защото не виждам смисъл в тях.Резултатът им е настройването ни едни срещу други!

 37. 37 Профил на Любим мой соц
  *****
  Весело

  Спокойно. Господ бог е решил днес специално за парада проливни дъждове и никакви Rainbows че да поухлади ентусиазма на душевно болните.

 38. 38 Профил на мартин
  *****
  Гневно

  Приятелю,нещо си се объркал -ти не си от нас,но и не пречиш(ако си траеш)

 39. 39 Профил на хайде стига!
  *****
  Неутрално

  Напълно съм безразличен към подобни паради, макар че парадирането с каквато и да било сексуалност е тъпо. Всеки има право да бъде себе си, но не виждам защо трябва да го парадира. Пък и времената никак не са подходящи. Предстоят избори и т.н., в държавата стават какви ли не безобразия. Парадите са напълно неуместни, както и фалшивите протести на т.нар.синдикати. Учудва ме църквата ни нещастна, която изразила възмущение. То бива, бива, но чак такова лицемерие е просто връх на цинизма. Институцията, бъкаща както от хомосексуални, така и от педофили! И тя горката (църквата) се мисли за някакъв авторитет!

 40. 40 Профил на АТАКИСТ
  *****
  Неутрално

  Бъдете такива каквито искате но не го правете по този начин
  Хората не са готови да Ви приемат все още

 41. 41 Профил на Петър
  *****
  Неутрално

  Аз лично изпитвам непоносимост към хомофобията. Имам приятели гейове и това са най-обикновени хора които като всички нас се борят с живота.

  Какво значи - "да са си правят каквото искат ама да не ми го натрапват"? По тая логика дайте да върнем жените в кухнятя - да готвят и чистят и да гледат децата и да си траят. И циганите и те - да си седят в гетата да не ги виждаме че са черни.

  Да си толерантен значи да си готов да изслушаш и да се поставиш на мястото на другите. А да живееш в постоянен страх от това как ще те приемат хората ако разберат какъв си и да поемаш непрекъснатата омраза от някакви екстремисти си е геройство и заслужава повече хора да го подкрепят.

  А ще станем нормална държава когато минусчетата за екстремистите станат 10 пъти повече от плюсчетата.

 42. 42 Профил на 12
  *****
  Неутрално

  Със коментара си няма да вземам ничия страна! Напълно неутрален съм, но не мога разбера тези пусти "права".. всеки гей, има права като моите на нормален гражданин, защо той трябва да има някакви специално за него ?? Сега ще кажете, ама обществото това, ама роботодателите онова... еми да, така е не се вписвате в обществото, защото в момента вирее демокрация и всеки може да има мнение... ако гейовете мисля на принципа "кой не скача е червен", тоест които не ги харесва е бандит... ще ме извиняват, но никои не е длъжен да харесва някой!!!
  Вие сте избрали да сте "нестандартни", носете си последствията.. ние какво сме виновни ?

 43. 43 Профил на mateosf
  mateosf
  Рейтинг: 8 Гневно

  ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО????????????????????????????????????????????????????????????????????


  Бе защо всички ставате набожни и защитаващи семейните ценности като видите гей парад а половината от вас биете жените и децата си, напивате се като свине, друсате се с боклуци, изневерявате на жените и приятелките си, никога не сте стъпвали в църква или каквото и да е било!!!!


  ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА СЛЕПИ????

 44. 44 Профил на Bozhe
  *****
  Неутрално

  Какъв тъжен и комплексиран народ. Не мога да повярвам че живеет в 21-й век. Не говоря за парада, говоря за тези които коментират горе, и явно нямат нещо смислено да правят.

 45. 45 Профил на търпящ
  *****
  Неутрално

  Тези сбърканите ходят да дразнят хората, после ще се изживяват като жертви.Вече си мисля, че някой им плаща за да демонстрират толкова грозно хомосексуализма си. Ама какво се учудвам - каквато държавата, такива и парадите й.

 46. 46 Профил на Германец
  *****
  Неутрално

  Фюрера щеше да е горд с вас драги задръстени балканци!
  Горко му на тоз народ дето и след половин век не е прогледнал.
  С нулева толерантност не чудно, че има пария на малцинствата. Сами стигнахме до този хал, нация на душевно страдащи и комплексари. Не съм гей, но това не ми пречи да толерирам, че има хора с други сексуални склоности, както има други религии, както има други по-бели о по-черни от мен. Както има невъдържано ценични и корумпирани народи, дори да съм от вас не забравяйте, че ЕВРОПА ТАКИВА ВИ ТОЛЕРИРА. ОЩЕ!

 47. 47 Профил на Боян Расате
  *****
  Неутрално

  Мммм, тая година поне, ако не намажа някой по-голям уй ще е много разочароващо...

 48. 48 Профил на martin
  *****
  Гневно
 49. 49 Профил на mateosf
  mateosf
  Рейтинг: 8 Гневно

  ДА ПРОЧЕТАТ ТОВА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИТЕ И ЗАДРЪСТЕНИ БАЛКАНЦИ ОТ ФОРУМА


  ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО????????????????????????????????????????????????????????????????????


  Бе защо всички ставате набожни и защитаващи семейните ценности като видите гей парад а половината от вас биете жените и децата си, напивате се като свине, друсате се с боклуци, изневерявате на жените и приятелките си, никога не сте стъпвали в църква или каквото и да е било!!!!


  ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА СЛЕПИ????

 50. 50 Профил на Харалампи
  *****
  Весело

  Скъпи български педераси, ние българските манафи седим твърдо зад вас и вашите задници.

 51. 51 Профил на mateosf
  mateosf
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Харалампи
  Весело

  * 50
  * 11:34
  * 27 юни, 2009  Скъпи български педераси, ние българските манафи седим твърдо зад вас и вашите задниц

  ЕЙ БОКЛУК, СНОЩИ КАТО СЕ НАПИ ДА НЕ БИ ЖЕНА СИ ОТНОВО ЗАЩОТО НЕ ТИ Е ПУСНАЛА, ЧЕ СИ ГНУСЕН СЕЛЯНДУР?

 52. 52 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 442 Любопитно

  съдейки по коментарите, не проумявам как в тази държава жените са получили право на глас...

  here be dragons...
 53. 53 Профил на hah
  *****
  Неутрално

  Мда, аз даже се питам как мъжете са получили глас...

 54. 54 Профил на martin
  *****
  Гневно

  Ебаси и тук плъзнаха педали ,ужассссс!

 55. 55 Профил на Ниом
  *****
  Неутрално

  Бяхме с приятели на подобен парад в Тел Авив на 12-и юни. Беше много хубаво, почти като уличен карнавал. Общината беше основен спонсор, имаше и успоредни кампании за безопасен секс и против наркотиците и насилието. Всичко си мина мирно и тихо, не видяхме никакви погледи на омраза. На парада имаше и много хора, които не бяха гейове, бяха дошли за шоуто и да направят жегата си по-поносима. Това се случва в Близкия Изток, в Азия.

  Идваме си в Европа, в случая в България. Тук всичко е омраза и ориент. От някъде излизат някакви, които се наричат студенти-богослови и които странно защо приличат на талибани, и протестират против нещо, което дори не ги засяга. Освен това е няколко часа в само един ден в годината. Не видяхме някой да протестира нито против ужасното паркиране, нито против хапещи кучета, нито против мръсотия, нито против насилието над деца. Това се случва в Европейския съюз, а годината е 2009. Очевидно за българите най-важното е кой къде си го пъха. И не е учудващо, че след като това е най-важното за тези граждани на евросъюза, всичко им е с главата надолу, а те са от бедни по-бедни.

 56. 56 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Да си призная притеснявам се като чета този форум...
  Предполага се че хора с достъп до Интернет, пък и читатели на Дневник, да са над доста над средно ниво....

  То не е гняв, обиди, плюнки. Все едно някой ги е хванал, напъва да им сваля гащите и...
  Много примитивно е БГ общество, толерантността към "различните" е минимална.
  Поне 50, ако не и 100 години сме назад, а по света "признати" хомосексуалисти отдавна не се срамуват, ами ръководят компании, градове (кметове на Париж, Берлин, Цюрих, и... и...), Държави...

  Ралигиите разни надават смешен вой, вместо да се погледнат себе си, както и да оставят 2-ма възратсни хора да решат какво е правилно за тях.

  Не отричам че и на мен ми е доста странно като гледам как мъже се целуват с мъже, както и жени с жени. Но в крайна сметка си е тяхна работа, докато не нарушават моето лично пространство - нека са щастливи!

  Мисля че БГ има много по-значими проблеми, по които нито Църквата, нито много хора, които страдат от тях всеки ден неразбираемо за мен не влагат много емоции, не заемат позиции. Защо еджеба е така...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 57. 57 Профил на невеж
  *****
  Неутрално

  съвременните ценности на света са хората да се обединяват, а ние отново се разделяме - по етнически признак, по сексулана ориентация, на сини и червени и т.н. много сме прости...

 58. 58 Профил на до Огнян Христов-богослов
  *****
  Неутрално

  Пиши по-кратко и без повтаряне и потретяне на постинга, защото дразниш - и педали, и антипедали.

 59. 59 Профил на и аз да кажа
  *****
  Неутрално

  май тъжното от всички коментари е давещата злоба с която иначе дълбоко религиозни хора цитират библията,сякаш е написана единствено и само като инструкция как да изгорим и издавим различните от нас...добре не одобрявате,не ви допада дразни ви и ви погнусява но да се нахъсвате един друг за физическа саморазправа..това него разбирам ..и то на фона на безумствата които всеки ден се случват в България...ами идете и пребийте няколко депутати бе или министри или продажни кметове бе,смелчаци,всеки ден ви крадат от джоба и ви тикат в мизерия и озлобление един срещу друг.... няколко хомосексуалисти решили да покажат че ги има че живеят нормален жиовт работят данъци плащат лекуват ви учат ви,защо да не ги пребием като ТЯХ МОЖЕ,нали)и пролсовутия ви Бог в които се кълнете ,вярвайте ми,ако наистина го има е погнусен по скоро от вас...оставете на него да отсъди....жалка жалка картинка

 60. 60 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 714 Весело

  Най са ми смешни рези лицемерните богословчета, дето обичат да ми цитират библията без изобщо да я познават. Библията, драги попчета, затова е велика книга защото няма вашите претенции да познава цялата истина. В нея има различни, често пъти напълно противоположни становища.

  И ако четете внимателно "Битие", още съвсем в началото, щяхте да знаете, че Господ е хермафродит. Такъв е бил и Адам, създаден първоначално по негово подобие. Разделянето на две става по–късно, за да не остане човекът толкова идеален какъвто е бил в началото.

  Така че хомосексуалистите (а очевидно и Господ е такъв, понеже той жена няма както е известно) са по близо до Бога отколкото тъпите попски кратуни и отчайващите мъжаги, които пият и се бият защото и без това за друго не стават.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 61. 61 Профил на броящ
  *****
  Неутрално

  Колкото са повече минусите на даден пост в настоящата статия - толкова е повече стойностна. Да не забравяме, че с парада се цели подмяна на ценности. И тук има подмяна на рейтинг.

 62. 62 Профил на Кънчо
  *****
  Неутрално
 63. 63 Профил на Schliwobeatz
  *****
  Неутрално


  Нека да направят парад . Който иска да изразява себе си публично , нека го прави . Това е демократична страна все пак. И без това все още са много дискриминирани и дори мразени от много членове на обществото .

  Но , нека излезнат в нормално облекло , а не по прашурля и камшици , защото по този начин така или иначе ще бъдат възприети като извратеняци.

  И някой хетеро да ми излезне по кожени каиши , пак няма да ми е приятно.

  Все пак идеята е да покажат , че в ежедневието си са нормални хорица , които просто имат други сексуални предпочитания , нали ?

 64. 64 Профил на М
  *****
  Гневно

  ЕСТЕСТВЕНО, ТУК ЩЕ ВИДИМ РАСАТЕ, БОРЕЦА ЗА ПРАВДИ! ИНТЕРЕСНО, ЗАЩО НЕ ОТИДЕ В КЮСТЕНДИЛ, ДА ПОДКРЕПИ РОДНИНИТЕ НА УБИТИЯ И БИТИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ХАЙКА ЦИГАНИ.


  КЪДЕ СИ, СМЕЛЧАГА С ТВОЯТА ГВАРДИЯ, ЛАЙНАР!

 65. 65 Профил на Боян Расате
  *****
  Неутрално

  И без това се отдалечихме от дебатаa нека ви поканя да се присъедините към БНС, гарантирам ви прексрасно преживяване особено в нашите структури за физическа подготовка... Кандидатите трябва да са мъже, за предпочитане добре сложени и по-млади... ох мляс...

 66. 66 Профил на D
  *****
  Неутрално

  Аз виждам смисълът на парада не в това гейовете да "се показват" или да "парадират", а да се сложи лице на тези хора, и да се види, че както написа някой по-горе те са "най-обикновени хора които като всички нас се борят с живота." Факт е, че към тези хора има огромна неприязън която се вижда както от коментарите по тази статия, така и от проведеният миналата година парад. На колко други публични прояви през 2008 е имало нужда от такова полицейско присъствие и са ставали такива безредици?

  Единственят довод които хомофобите в този форум представят е някакво абстрактно разбиране, че да си гей е "неморално" и че така пише в Библията.

  За това колко и какви глупости пише в Библията мога да препоръчам книгата на Ричърд Докинс, "Делюзията Бог" (http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=24788).

  Факт е че повечето от изследванията върху причините за хомусексуалността идентифицират биологически и социални фактори, които допринасят за една такава сексуалност. Преди с лека ръка да бъде определяна една група хора като "ненормални", "неморални" и прочие и да им се предлага помощ за тяхното "възстановяване", редно е да има по-дълбоко разбиране на въпроса.

  Що се отнася до правата, изключае злобата, с която хомосексуалните се сблъскват непрекъснато, те, например, не могат да сключват брак.

  Съпричастни към гейовете трябва да са всички, които намират за абсурдно една група неинформирани хора, само защото са мнозинство, да диктуват на друга група как да живеят живота си на базата на неразбиране, инерция, традиция и омраза.

 67. 67 Профил на Боян Расате
  *****
  Неутрално

  Ох, получи се двусмислено, искам да кажа, че физическата подготовка (набляга се на класическата борба), е с цел да се подготвим за сблъсаци с нашите здрави и корави мурави варагове... демек дупе да им е яко де ...

 68. 68 Профил на martin
  *****
  Гневно

  Някой досега да е успял да наддума хлевоустите педерунгели .Нека ги оставим да словоблудстват с Библията -ИМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ! НИЕ НЕ ВИ МРАЗИМ ,ПЕДАЛИ!!! ЖИВЕЙТЕ В МИР НО СЪС СЕБЕ СИ НЕ С НАС!!!!!!!

 69. 69 Профил на Grazhdanin
  *****
  Неутрално

  Дневник, ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОВА? Да се съберат 100 педала, да се разходят малко, и да си ходят - какво ни интересува това? аз пък през това време ще ходя на планина - що не направите новина от това?

 70. 70 Профил на Lili Kostova
  *****
  Весело

  До всички "нормални". Имаше един виц за един дето щял да става моряк и капитана му казал да се снабди с презервативи и аерони. Отишъл онзи в аптеката и купил един презерватив и един аерон. Върнал се на кораба и капитана като видял, му казал, че само с по един няма да мине и да отиде да купи още. Върнал се нашия човек в аптеката и купил пет презерватива и пет аерона. Капитана пак му казал, че са малко и онзи още веднъж се върнал в същата аптека и поискал петдесет презерватива и петдесет аерона. Аптекарката го поизгледала, поизгледала, пък му казала: "Господине, като ви става лошо не ебете!" Та и вашата работа, сладури : "Като ти се пригади, не чети!"

 71. 71 Профил на борко-гей
  *****
  Разстроено

  Във всеки храст - педераст.
  Градината - Борисова.

 72. 72 Профил на Боян Расате
  *****
  Неутрално

  http://bg.bgns.net/images/stories/proiavi/kletva_aseneva_krepost06052007/5.jpg

  В наяите редици уважението и любовта към ближния са на първо място!

  Ух тия гадни педали само да ми паднат в ръчичките, какво ще им се случи... ох

 73. 73 Профил на martin
  *****
  Гневно

  Забележка към Лили К нормални се пише без кавички , како!!!

 74. 74 Профил на Lili Kostova @ martin4o
  *****
  Весело

  Питай учителката ти по български език и литература ,за да ти обясни защо съм поставила кавички ,какиното

 75. 75 Профил на мартин
  *****
  Гневно
 76. 76 Профил на С.
  *****
  Неутрално

  На абсурдния по-горен коментар, който изцяло се базира на някаква тъпа игра на думи с "мъж" и "лъжа", искам да кажа само, че "мъжеложство" идва от корените "мъж" и "ложе."

  Иначе, толкова е страшно колко тесногръдие и омраза има в България, че освен с поставянето на минус към коментара, толерантните в България не виждат как могат да общуват на нивото на повечето по-горни коментари.

 77. 77 Профил на Schliwobeatz
  *****
  Неутрално


  Расате , коментарите ти са просто много педерастки . Педерастки не като сексуална , а като морална категория.

 78. 78 Профил на мартин
  *****
  Гневно

  Попитах я, и тя обича педерасите така че няма страшно!

 79. 79 Профил на Боян Расате
  *****
  Разстроено

  Баси, що ми цъкате минуси на коментарите, никви патриоти не сте, ше знаете...

 80. 80 Профил на Slsl
  *****
  Неутрално

  Голям интерес към тези гейове! Да си правят каквото искат ама да не пречат на хората и да не се натрапват ,че то заприличва на сексуален тормоз!

 81. 81 Профил на blackbird
  *****
  Неутрално

  Военен репортаж от гей парада на 27 юли 2009 година. Предава известният български поет Трендафил Акациев!

  http://www.dveri.bg/content/view/9251/64/

 82. 82 Профил на Cvetka
  *****
  Неутрално

  По-горе имаше едно много хубаво мнение- в БГ се протестира срещу всичко, освен беззаконието;
  А и какво толкова се бунтувате?- днес е поредният дъждовен ден в София- колко ли хора ще излязат да се "показват" още повече, че всички, които познавам и са с такава ориентация са повече мъже от уж истинските и не обичат да се афишират, точно заради образите, които ги поставят на по-ниско интелектуално ниво...

 83. 83 Профил на capitalistr
  *****
  Неутрално

  най големите богослови и праведници се оказват педали,а и най големите националисти ,пример хайдер в австрия както и атакистите дет да копнеш педофил или педеруга

 84. 84 Профил на Доки док
  *****
  Неутрално

  Сега се наричат гейове. Като остареят ще си останат обикновени педераси.

 85. 85 Профил на един Българин
  *****
  Неутрално

  Абе, нека бъдем толерасти. Няма нищо лошо в педерунгелския парад, който ще се провежда. Че нали и педерунгелите са (уж) хора?! И те имат по едно сърце, по два бъбрека, по един бял дроб? Дори съм чувал, че някои от тях имат и мозък, ама това е непроверен слух.
  Педерунгелите, извратеняците и лесбийките също трябва да бъдат поощрявани да произвеждат социални новини. Те това и правят - просто демонстрират извратеното си малоумие и уродливата си същност. Което обаче не трябва да бъде поругавано, а трябва да бъде толерирано от всички нас - толерастите. И особено от евротолерастите.

  "ДА" на всяко общественочуваемо мероприятие, провеждано от и за педерунгелите, лесбийките, педофилите, извратеняците, содомитите, некрофилите, трансбетатестерите, ултратрансурунгелите, мегатолерастите и всички добродушни сбърканяци и извратени наши сънародници.

 86. 86
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 87. 87 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Бих искал да попитам: след като повечето от участниците във форума са срещу парада, защо не се организират и да протестират активно на улицата? Миналата година обществото показа, че не иска мъжеложците да афишират извратените си наклонности. А тази година: от кого се плашим? От подкрепата на разни посолства начело с великите САЩ? Ако парадът на педерастите премине мирно, това ще е коз в техните ръце!

 88. 88 Профил на Отец Хасан
  *****
  Весело

  Ей и това вече го чаках с четери очи ... тази вечер ще има шоу ... :Д

 89. 89 Профил на Отец Хасан
  *****
  Весело

  Ей и това вече го чаках с четери очи ... тази вечер ще има шоу ... :Д

 90. 90 Профил на Zaria
  *****
  Неутрално

  Хора, от къде тая злоба?
  Абсолютно съм съгласна с Ниом.

  На хората в 21 Век в развитите страни не им пук дали си бял, жълт, черен, дебел, слаб, кривоглед, красив, грозен, пъпчив, с грим, без грим, гей, хетеросексуален, с лилави дрехи, на каре, на точки....
  Това което има стойност са действията, начина на мислене и идеите им за развитие и подобряване на нещо в дадена област.

  Изглежда в БГ някой хора още живеят с мисленето от каменната ера и още гледат в чуждата паница, какво и как го ядеш и къде си го завираш.

  И все пак, сигурна съм, че някои от хората тук които пишат красивите си и пъстри коментари за хомосексуалните, дънят и се кефят на Азис...

 91. 91 Профил на Петкова
  *****
  Неутрално

  Прочетете тази статия, http://bg.altermedia.info/?p=5686

  Аз като родител имам всички основания да протестирам и да осъждам обществените прояви на хомосексуалните. В началото се почва с откровени хомосексуални прояви в масовата музика, после, когато хората привикнат със стряскащите гледки се почва обществено лобиране с приказки за "дискриминация" и за "нужда от права на сексуални малцинства", след това следват законодателни промени, къде явни, къде по-скрити, които да им развържат ръцете, и накрая се стига до узаконяване на бракове на хомосексуалисти с пълните права на това правно положение - т.е. да осиновяват деца. След това, когато вече всичко е "законно" и естествената съпротива на нормалните хора, особено родителите, се описва като "hate speech" или изкования новговор"хомофобия", следват акции в държавните училища. И тогава целта е постигната - хората с хомосексуални наклонности могат да си вербуват свободно млади попълнения.

  Аз като родител питам: ЗАЩО ИСКАТ ОТ МЕН ДА ТОЛЕРИРАМ ТОВА? АЗ НЯМАМ ЛИ ПРАВА ДА ЗАЩИТАВАМ ДЕЦАТА СИ ОТ НАВИЦИ, КОИТО СА ВРЕДНИ ЗА ТЕХНИЯ ЖИВОТ, ЗДРАВЕ, и ДУШЕВНО РАВНОВЕСИЕ?

 92. 92 Профил на доктор Иванов
  *****
  Неутрално

  Много трудно се лекува това опасно заболяване.

 93. 93 Профил на dgd
  *****
  Неутрално

  БЪРЗО! Слагайте розовите прашки и на парада! Да не забравите - жълтото отпред, кафявото отзад!
  Успех!

 94. 94 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Много благодаря на Петкова за сайта със статията за еднополовите връзки. Не би било лошо да я прочете всеки мъжеложец, особено частта за домашното насилие в "еднополовите бракове".
  Съгласен съм с отец Хасан - трябва да се протестира. Всяка друга позиция в криворазбрана цивилизация!

 95. 95 Профил на verginija
  *****
  Весело

  А лесбийки ще пускат ли? Само питам.

 96. 96 Профил на за Лили
  *****
  Неутрално
 97. 97 Профил на Любим мой соц
  *****
  Весело

  Драги съфорумци. Ние изостаналите в каменната епоха сме зли и безмислостни и с радост ще размахаме бухалките да изпопребием гейвоете след което ще завлечем жените в пещерата да раждат деца където им е мястото. За наше щастие "интилигентните и просветлени" меки китки ще се защитават с лозунги, дрънканици за морали, колко били прогресирали и други такива врели некипели от които ние нито разбираме нито се интересуваме. Помнете другари и гледайте Иран и Сащ за пример. Не е важно колко си "просветлен и толерантен" важно е само колко е голяма бухалката ти. Ако имаш голяма бухалка ще стане твоето ако немаш некой с голяма бухалка ще те опъне. Меките китки просто са развили естествена защита поне като ги опъват да им харесва. А за самоуспокояване са развили и теорията че са по извисени и развити. Така че спокойно другари от каммената епоха. Бой до отйкат и да не ви пука.

 98. 98 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Подкрепям напълно Петкова!

 99. 99 Профил на taraleja
  *****
  Неутрално

  Едно политическо предложение за ДПС: Може да се коалират с педерасите като направят една екскурзия. Вместо да парадират педрасите в София, автобусите на ДПС да ги закарат в Анадола. Там ще ги ощастливят,,,, и ще останат довони ..... На връщане автобусите да вземат екскурзиантите турци за гласуване в БГ. После си връщат гласувалите в Турция и на връщане към БГ си вземата педалите на обратно. Така ще поделят разходите. Екскурзията ще е добре дошла. А и предалите в знак на благодарност ще гласуват за ДПС. Индиректни ползи: Повече няма да парадират по примера на "обидените" вТурция. ... Там лошо боли .... ОХ.... много ни обиждаха .....21 пъти ....

 100. 100 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  "На хората в 21 Век в развитите страни не им пук дали си бял, жълт, черен, дебел, слаб, кривоглед, красив, грозен, пъпчив, с грим, без грим, гей, хетеросексуален, с лилави дрехи, на каре, на точки..."

  Това е защото не им пука за нищо освен за собствените свещени персони, а не защото са интелигентни и либерални. А пък и дори да е по тая причина, хайде стига сте ни навирали тези "развити страни". Аман от тия комплексарщини - какви били "белите страни", какъв "турски кенеф" сме били ние. Гледаш го, нормален, усмихва ти се, а всъщност - нищо! Гледа през тебе като през джам. Защото си чужд, защото не си той, защото егоизмът е норма, а обществения живот се свежда до няколко съвсем елементарни аксиоми за ненамеса. Да ви имам еталона! После, като ви напъне детето една подобна толерирана гей маймуна, че и като ви осъди заради дискриминационните ви опити да му попречите, друга песен ще запеете. А може и да ви е все едно - де да ви знам!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK