Гей парадът - набързо и този път без проблеми

Гей парадът - набързо и този път без проблеми

© Георги КожухаровВторият гей парад в София - Rainbow friendship, премина забързано, без инциденти и събра около 300 души. Охраняващите го полицаи не позволяваха на участниците да спират, за да не предизвикат струпване и сблъсъци с техни противници. Шествието тръгна от НДК и стигна крайната си точка - Центъра за култура и дебат "Червената къща", за по-малко от половин час. Парада охраняваха 120 полицаи и 50 частни телохранители.
Проявата беше организирана от коалиция неправителствени организации и беше подкрепена от представители на Европейския парламент, посланици, както и от гръцка делегация от около 30 души. Присъстваха и участници от Македония, Швеция, Великобритания и Франция.
"Не е ненормално да си различен. Ненормално е да си враждебно настроен", заяви Аксиния Генчева, един от организаторите. Според нея всички присъстващи са горди от това, че не се страхуват. На повечето участници в шествието бяха раздадени каски, които символизираха, че хомосексуалните не бива да бъдат дискриминирани на работните си места.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK