Съдът отне имоти за 78 хил. лв. от Ванко 1

През 2007 г. Иван Главчев (вдясно) получи присъда за сводничество.<br />

© БТА

През 2007 г. Иван Главчев (вдясно) получи присъда за сводничество.Пловдивският окръжен съд отне на Иван Главчев, известен с псевдонима Ванко 1, имущество за близо 78 хил. лв. в полза на държавата, съобщиха от съда.


Искането е на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.


Конфискувани са притежавани от Главчев и малолетния му син недвижими имоти в пловдивското село Ягодово, автомобили мерцедес и БМВ и дялове в дружествата "Ар енд би ентъртеймънт" и "Наксел" ООД.

Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Майна
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Хотелът! Хотелът вземете!

  Там са парите изкрани от проституция на децата на хората!

  Не се плюнчете само с някакви си 78 хиляди лева!


 3. 3 Профил на заинтересован
  *****
  Неутрално

  Изглежда момчето е изпуснало срока да се кандидатира за Народното събрание. Я Галевите как напредват!

 4. 4 Профил на к'во пък
  *****
  Неутрално

  нЕкой друг другар ще си го познае.

 5. 5 Профил на АМАН ОТ ТИЯ
  *****
  Неутрално

  Ебаси порнографията.Изкарал милиони от проституция, а пък му взели 78 хиляди.Явно е давал и на прокурори и т.н.

 6. 6 Профил на магистрат
  *****
  Неутрално

  Хотела му го взеха вече !

 7. 7 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Взеха ли хотела? Похвално!

  Но заслужава, както се казва у нас "и гащите от задника му да смъкнат"...

  Пък да ходи после да ми праска гюбеци с изрусената брадата кака от Костинброд, да се снима с нея в кафански клипове, за да печели наново!

  Ако има глупаци да плащат за подобни простотии, може и да забогатее! Като брадатата кака!

  А такива глупаци, готови даа платят - наспорил Бог у нас!

  Приятно слушане!

 8. 8 Профил на Хотела е отнет
  *****
  Неутрално

  Отнеха хотела на Ванко 1 в полза на държавата


  Източник: News.Plovdiv24.bg 10:22 / 01.06.2009 Отпечатай Изпрати
  © Plovdiv24.bg

  Пловдивският окръжен съд отне в полза на държавата поземлен имот в гр. Пловдив, с площ от 416 кв.м., ведно с построената в него 7-етажна административна сграда, предназначена за хотел на обща стойност 810 502 лв., собственост на Петър Главчев, бащата на Ванко 1, който се води собственик на хотела. Делото беше образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, гр. София.

  Искането е срещу лицето Петър Главчев и контролирано от него юридическо лице - дружество с ограничена отговорност. Главчев е осъден с влязла в сила присъда от 2005 г. за престъпление, което попада в приложното поле на закона и дружеството му притежава недвижим имот, чиято стойност далеч надхвърля доходите на неговите собственици за проверявания период /1981 г. - до 2006 г./.

  Въпросният недвижим имот в гр. Пловдив беше възбранен по искане на Комисията от Окръжен съд Пловдив. Правното основание за отнемане на имуществото е то да е придобито от престъпна дейност, доколкото не е установен законен източник на доходи за придобиването му. От ангажираните от страните доказателства по делото се установява, че за периода от 1981 г. до 1 март 1990 г. Петър Главчев е реализирал доходи по трудови правоотношения в размери, под средната работна заплата за страната за съответния период, а като арендатор през 1993 г. е реализирал печалба в размер на приблизително 12 минимални работни заплати. Съпругата му Цветана също не е имала високи доходи, като същевременно само извършените от Петър Главчев през проверявания период разходи за 98 задгранични пътувания, съпоставени с обичайните разходи на домакинството, съществено надвишават законните им доходи.

  За проверявания период 1981 - 2006 г. Петър Главчев и семейството му са извършили разходи на обща стойност 1 165 136 лв., включващи издръжката на домакинството, покупка на недвижимо имущество, лични вноски в дружеството - ответник, както и пътуванията в чужбина. Доходите на семейството за този период са 155 905 лв. По съпоставка на тези величини се установява, че разходите на семейството на ответника значително превишават доходите със сумата 1 009 230 лв., поради което съдът е приел, че към момента на придобиване и разпореждане с имота, предмет на отнемането, както и към момента на внасяне на паричните вноски в дружеството за завършване на строителството на седеметажната административна сграда, ответникът и съпругата му не са разполагали със законни доходи от предходните години, с които да закупят парцела, да построят сградата и да направят парични вноски в дружеството за доизграждане на обекта.

  Относно твърденията за получени от ответника два заема съответно в размер на 100 000 лв. от Иван Ников, който е баща на Цветана Главчева и тъст на ответника, и в размер на 90 000 лв. от Стою Главчев - брат на Петър Главчев, съдът намери същите за недоказани и необосновани. От събраните в хода на проверката и приложени по делото доказателства се установи, че тези лица не са разполагали с парични средства в посочените размери, за да могат да ги предоставят в заем на ответника. Съдът не прие за доказани и твърденията за реализирани от Цветана Главчева доходи в размер на 25 000 лв. от продажба на гоблени.

  Съдът не кредитира и твърденията на Петър Главчев за реализирани от него доходи от продажба на собствена селскостопанска продукция и животни. Той не е бил регистриран като земеделски производител и не е подавал изискуемите се по закон декларации за доходите от такава продукция.

  Твърдението, че строежът е финасиран със заем от "Евробанк" АД в размер на 400 000 лв. съдът намери за недоказано, тъй като беше установено, че кредитът е погасен предсрочно през месец май 2003 г., като от страна на дружеството е изплатено цялото задължение към банката, без същевременно за да са налице законни източници на тези средства.

  Решението не е окончателно подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.

 9. 9 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  ВЗЕЛИ са имоти само за 78 000 лв? Смешковци! Какъв имот може да е имал за тези пари - маломерна боксониера затънтена в краен пловдивски квартал ли?

 10. 10 Профил на До 123
  *****
  Неутрално

  Каква боксониера сънуваш? Те не стигат само за заплата на Кушлев.

 11. 11 Профил на beautifully
  *****
  Неутрално

  започнали са да работият като в америка през 30-те години.
  това е добре че все пак се учат дори и със закъснение от
  70години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK