"Дунарит" е избраният купувач за "Терем - Цар Самуил"

Русенското предприятие "Дунарит" е избраният купувач на 74% от държавното предприятие "Терем - Цар Самуил", съобщиха от компанията. Продажбата е била одобрена от военния министър в края на май, когато е бил парафиран и договорът. В момента дружествата очакват Комисията за защита на конкуренцията да разреши сделката, за да я финализират.


Продажбата на контролен пакет от "Терем Цар Самуил" е част от стратегията за преструктуриране на военния холдинг "Терем". Тя беше приета в началото на миналата година, когато за продажба бяха обявени части и от осемте дружества влизащи в групата. "Преструктурирането върви успешно и в голяма част е завършило, останаха само още няколко дяла за продажба", обясни Хари Павлов, от дирекция "Преструктуриране и публично-частни партньорства" в "Терем".


Дружеството "Дунарит" се занимава с проектиране, производство и търговия на продукция с военно предназначение, на машини за ремонт и поддръжка на жп линии и утилизация на продукти с военно предназначение. Очаква се предстоящата концентрация да окаже влияние върху пазара на продукция със специално предназначение в страната.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK