Коя е Нона Караджова

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Pelina
  *****
  Неутрално

  От снимката си личи че е пешким жена а не мижитурка а от текста под него се разбира че е грамотен и отговорен човек Пожелавам и успех

 2. 2 Профил на Pelina
  *****
  Неутрално

  От снимката си личи че е пешким жена а не мижитурка а от текста под него се разбира че е грамотен и отговорен човек Пожелавам и успех

 3. 3 Профил на инж. Филип
  *****
  Неутрално

  Дано да вдигне пара за високата запрашеност в големите градове. Проблем за който не се говори въобще.

 4. 4 Профил на Подлия Роби
  *****
  Неутрално

  Какво е "пешким жена"?

  Относно запрашеността в градовете пара може да се вдигне, може и да не се вдигне, но решение едва ли ще има, освен ако не се препостроят изцяло градовете от пластмаса (и улиците да са от пластмаса), а отгоре похлупак (пак от пластмаса) та да не идва прах от вън.

 5. 5 Профил на Андрей Ралев
  Андрей Ралев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дано да спази обещанието на ГЕРБ защитените територии в България да станат от 5 на 12 %. В момента десетки нови ЗТ събират прах в МОСВ.

  www.balkani.org www.bulgariangreens.org
 6. 6 Профил на Шопа
  *****
  Неутрално

  Браво Нона, няма как да не си по-добра от предшественика ти! Успех!

 7. 7 Профил на Боби Сандов
  Боби Сандов
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Надяваме се да подхожда експертно и като министър. Това, на което се нагледахме в предишните министерства бе както назначаването, така и работата в интерес на политическата сила, от която е конкретния министър!
  Успех на Г-жа Караджова! Ние ще помагаме.
  Но нека все пак знае, че ние сме на един площад разстояние и ще следим за нейната дейност!

  "България е част от класическите земи на Европа" Проф. Анастас Иширков
 8. 8 Профил на Ивайла
  *****
  Неутрално

  Просто нямам думи корупцията се връща отново....

 9. 9 Профил на Lola
  *****
  Неутрално

  Голям сухар!

 10. 10 Профил на vasilev
  vasilev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  като разбира от опазване на околната среда, да маха перките от нос Калиакра или да се спират да се въртят по - време на миграция на птиците.

 11. 11 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Познавам я бегло, но я познавам като свестен човек.
  Успех!!!

 12. 12 Профил на Манева
  *****
  Неутрално

  Евдокия Манева я пробута на Бойко - нали Манева ще е зам.министър на МОСВ.

  Номенклатура е била госпожата още преди промените, а и след това - като гледам СиВи-то й.

 13. 13 Профил на Лили
  *****
  Неутрално

  Познавам г-жа Караджова лично. Тя е един изявен специалист в областа на екологията. Въпреки ,че не симпатизирам на Бойко Борисов смятам , че това е отличен избор за министър на околната среда. Водещо начало в нейната работа винаги е било професионализма.
  Пожелавам и успех в работата. Вярвам, че ще бъде един успешен министър.

 14. 14 Профил на ihu
  *****
  Неутрално

  е*ати нагаждачите има по тия форуми!

 15. 15 Профил на инж. Филип
  *****
  Неутрално

  Дупето на министърката трябва да се лиже от рано рано.

 16. 16 Профил на EUF
  *****
  Неутрално

  Завръщане на консултанската мафия е това назначение, а чрез нея ще управлява Евдокия или гласуваш за Бойко получаваш Иван

 17. 17 Профил на lili_61
  lili_61
  Рейтинг: 5 Неутрално

  инж.Филипов много сте мнителен. Това което работя е много, много далеч от екологията, получавам много висока заплата и за мен няма никакво значение в личен план кой е министър. Може би за разлика от Вас , аз познавам г-жа Караджова и повтарям тя е отличен специалист и прекрасен човек. Защо без да познавате определен човек веднага се опитвате да го окаляте. Много ще ми бъде интересно да споделите с нас, какви сведения имате за нейни връзки с "консултанската мафия".

 18. 18 Профил на Предложение
  *****
  Неутрално

  Желая успех на новия министър! Предлагам незабавно дирекциите на природните паркове да минат на подчинение към МОСВ, че сега са като кръпка в системата на държавната агенция по горите.

 19. 19 Профил на bateto
  *****
  Неутрално

  бая нагаждачи! Мислех, че са свършили! Този кабинет не е смешен - той е плачевен! Само че ще плачем ние - БГ глупаците! ББ реагира само на думата "ПОЖАР!!!" и сега ПОЖАР...ПОЖАР и - пожарен кабинет - слагач до слагач и после "експерт". Вицове до бога! ЦЦ бил МВР експерт - той просто е един шофьор и секретарка! Обаче знае, че като чуе ПОЖАР трябва да тича по-бързо от шефа! И да научи някоя и друга дума още пак ще изглежда пропуснал дори средното... голям смешник!!! За другите не ми се пише освен за тоя от Отв Общ ! Еврейска подлога! Не забравяйте, че Сорос е виновен за кризата 97година и обезценяването на лева! Тогава резания каза:"Аз не се занимавам със страни като България. Тя е на нивото на сътрудниците". Този се мисли за господ, а момченцето работи за него доста години и то активно (срещу РБ). ББ колкото и да е тъп трябваше да оцени това (ако не са в една супа) и да реагира адекватно!

  Сега сме в цирка и представлението едва почва - главен клоун ББ, главен потърпевш - публиката (скупи билети за нищо)!!!

 20. 20 Профил на вещер
  *****
  Неутрално

  Инж. Филипов, батето и другите лайКомети: Нона Караджова е НЯКОЙ. И е довела с делата си до НЕщО. Което не може да каже И ДА ДОКАЖЕ никой от т.нар. "банка кадри", енергийни консултанти, обучени факири по проектите на САПАРД, лондонски юпита, топ-туроператори и т.н. нещастници на БСП, ДПС, НДСВ. А че това нещо, което Нона Караджова е изработила, не е пълно щастие - ами че пълно щастие нямааа, добро утро, инфантилчета!

 21. 21 Профил на А
  *****
  Неутрално

  Нона е страхотен човек, познавам я лично. Топла, отзивчива, интелигентна, професионалист. Пожелавам и много успехи!

 22. 22 Профил на Виолетка
  *****
  Неутрално

  Ибирайки Нона Караджова за член на своя кабинет, ББ и партия Герб доказват колко са крехки по отношение на корупцията, която са избрани да борят. Далеч преди Чакъров да дойде със своите "обръчи" в МОСВ, тази дама, протежето й Виолета Вранчева и приятелката й Мариана Христова утвърждаваха монополав еко-консултинга на Клуб "Икономика2000" и София Консултинг Груп (СКГ) . Те си пишеха заданията за обществените поръчки и без тяхното одобрение и благословия такава не тръгваше.През мандата на Манева и до края на мандата на Арсенова почти няма обществена поръчка по темите отпадъци и води, по която изпълнител да не са посочените по-горе фирми. Никой не се сеща за мандата на Долорес Арсенова през който депутатката Евдокия Манева беше особено кротка и смирена по отношение на това що се върши в МОСВ, защото нейните хора не бяха пипнати, нещо повече - Караджова и обкръжението й бяха залога за безметежното министерстване. За отплата в края на мандата на Арсенова и останалите две госпожи Вранчева и Христова оглавиха дирекции - първата на кохезионната дирекция подготвяща оперативна програма околна среда, а втората на дирекцията, която в последствие беше акредитирана за междинно звено към оперативната програма. Нищо чудно, че след като напуснаха МОСВ се преквалифицираха да дават съвети на Борисов по буклуците на София след като далеч по-рано, именно те трите най-много пречеха да се одобрят и финасират адекватни решения за отпадъците на София.С две думи - топло, топло ,но точно там ще се опариш ББ.

 23. 23 Профил на еколог
  *****
  Неутрално

  Като знам колко време е пропуснало МОСВ да включи активно страната ни в изпълнението на европейските директиви за качеството на природните води се чудя какви са били тези супер-експерти вкл. и г-жа Караджова, които са го управлявали. От 2000г. членките на ЕС работят активно по тази тематика, докато в БГ се събудиха някъде към 2004г., направиха един смехотворен опит и се покриха та чак досега, когато с повече пари и с още повече еквилибристики се опитват да излязат от батака. Това е стара практика от времето на БКП, експертите които са докарали батака след това да се борят с него. Милиционерско- ченгеджийската партия на бате Каубойко е последно подобрено европейско издание на тези обществени среди.

 24. 24 Профил на КОКО
  *****
  Неутрално

  Във всички министерства работят добри специалисти и си вършат добре работата, но за да има резултати от труда им от голямо значение е дали има политическа воля те да се реализират. При тройната коалиция всеки министър си работеше за своята партия, защото имаше голямо размиване на отговорностите.
  Бойко Борисов е прекалено обвързан с проблемите на екологията, по конкретно с отпадъците, така че сега невиждам , какво може да му попречи, ако иска да реши тези проблеми не само в София , но в цяла България. От дейността на това министерство ще се види дали ББ само се прави на медийна звезда или наистина иска да се решат проблемите с боклука. Като кмет на София му пречеше правителството, сега като стане премиер да не почне да му пречи новия кмет на София.

 25. 25 Профил на Тони
  *****
  Весело

  Успех, Нона! Ти си най-подходящият специалист за тази позиция!Желая ти много късмет и железни нерви, тъй като, сигурна съм, ще са ти нужни!

 26. 26 Профил на Стрина
  *****
  Неутрално

  С тази ми ти експертка корупцията идва на бял кон директно от министерска позиция. Явно това е начин да се откупят гласовете на Костов. Неприятно .......това е ключово министерство за еврофондовете в околната среда.

 27. 27 Профил на чичо
  *****
  Неутрално

  не знам тази стрина на коя политическа партия симпатизира, но изглежда е БСП. Много ми е чудно ,защо докато бяха те на власт и прокурора е техен не осъдиха Иван Костов поне за нещо. Всеки ден по вестниците се пише , че той е виновен за какво ли не. Очаквам да напишат , че той е докарал и свинския грип в България. Непрекъснато се споменава сделката за Балкан (аз също не я одобрявам), но защо забравиха БТК, защо забравиха
  имотите на Царя и тези на Доган. Това си беше жива покупка на гласовете на НДСВ и ДПС в стария парламент.

 28. 28 Профил на Hidroekspert
  *****
  Неутрално

  Имам щастието да познавам Нона, като добър профисионалист и принципен човек!
  Желая й късмет и се надявам да възложи на експертите си да преразгледат стотиците папки с подадени заявления за водовземане по пресните и минерални води, на които екипа преди нея не даде ход защото инвеститорите не платиха рушвети.
  Нона ще имаш много борба и с кадровия състав на министерството. Виж Роси Петрова експерта по водите, която не знае на кой свят живее и се е самозабравила да краен предел. Жената, която и позволиха да напише Закона за водите и недоносчетата към него Наредба 1 и т.н. Мен да питаш прати я на "заслужена" почивка ръка за ръка с Асен Личев. Основания много можеш да намериш като видиш с какво се занимава кака Роси и или запиташ гилдията ни що за проблеми ни създава.
  За коментарите по-горе мога само да вметна, че не трябва да се говори предварително с негативизъм за хората особенно, ако не ги познаваш!!! Нона е свястна и Господ да и е на помощ та дано успее да върне репутацията на МОСВ.

 29. 29 Профил на Picha
  *****
  Неутрално

  Евала ти пич, че зачекна една тема дето само тия дето пишат проекти и чакат екологията да ги утвърди ги знаят!
  Ако един инвеститор иска да си прокара сондаж минава през деветте кръга на ада щото оная патка в министерството все измисля некакви мотиви да ти върне заявлението. Абе що не не я утрепат с камъни тая бе!
  Ами чакъров и Качакова се самозобравиха с тези минерални води и кариери. Няма ли кой да възложи ревизия да се види колко хора са поискали да ползват води и на колко са им дали.

 30. 30 Профил на ЕКО
  *****
  Неутрално

  Как си мислите ? Кой отива да учи в Америка и то във Вашинктон през 1984г. , когато е най силен комунизма . Кой я е пуснал . Извод Тя е комунистическо мекере и агент и доносник !

 31. 31 Профил на ЕКО
  *****
  Неутрално

  Как си мислите ? Кой отива да учи в Америка и то във Вашинктон през 1984г. , когато е най силен комунизма . Кой я е пуснал . Извод Тя е комунистическо мекере и агент и доносник !

 32. 32 Профил на ради
  *****
  Неутрално

  От 1984 до 1991 г. работи в Икономическия институт на БАН в дирекцията "Регионална ....... ква Америка да не би БАН да е там!!
  А иначе пожелавам успех аз посанвам г-жа Манева прекрсен човек и прекрасен специалист

 33. 33 Профил на софи
  *****
  Неутрално

  Не вярвам, че ще се реши проблема с балите боклук , които се складираха в Кремиковци и Дружба и омерисаха живота на живеещите и работещи там. Вече трета година балите си стоят, и сами се биологично рекултивират. От всяка бала е поникнало разстение. Бойко Борисов е много добре запознат с този проблем , но не можеше да го реши , защото той бил проблем на правителството . Е вече за радост Станишев го няма. Така , че БОЙКО ЧАКА МЕ.

 34. 34 Профил на Меги
  *****
  Неутрално

  Нона Караджова е силистренка,интересно,защо е написано кога е родена,а не е написано къде е родена.Да не би да се срамуваме,че не сме столичани?Че то по времето на избора на столица, София си е била около 12000.Така че няма срамно да не се наречеш софиянка.От 1500000 май много малко са си софиянци.Но както и да е,това са подробности,дано жената да е читав професионалист,че от простаци,и то алчни и нагли,в тази държава ни дойде до гуша!

 35. 35 Профил на Kontrolior
  *****
  Неутрално

  Какъвто и да е човека, ако няма институционализирана система за ефективен вътрешен контрол и самоконтрол, всеки рано или къснос е поддава на корупционния натиск! А той е ОГРОМЕН!!! Защото всички сме маймуни и смятаме че "нашия" случай е "малко" изключение и трябва да ни се обърне специално внимание и като не стане, вадят се пачки и се размахват на ляво и на дясно. За това - жесток контрол и бой през пръстите! Като няма правила, няма демокрация, има мутрокрация.

 36. 36 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Нека поживеем, пък ще видим! Лично аз не споделям оптимизма на някои от писалите. Има много различни начини за решаването на даден въпрос, но само един принципен подход - да си част от решението! За съжаление, по-горе цитираните имена с действията си през годините са доказали, че не са част от него.
  По времето на Костовия мандат се правеха експресни оценки колко би ни струвало евентуалното прикалъмичкване към Европейския съюз. Какво и пред кого се отчиташе, вече не си спомням, но всичко бе със срок вчера и при липса на необходимата първоначална техническа информация. В тази връзка се сещам за нещо простичко и показателно: Имаше една Национална програма за пречиствателните станции, на която на няколко пъти и сменяха целите и приоритетите... В крайна сметка, в момента с който се присъединихме поехме и задължението до 2014 година да се изградят 430 пречиствателни станции общо. Разбира се, има си схема за колко и докога, но нека да не издребняваме. Добре е да се знае, че с изградените по времето на "хепи соца" и с приноса на Джеки Чан за строителство в избрани географски райони не сме се добрали и до 30% от поетия ангажимент. Да не говорим, че някои от градските пречиствателни станции имаха готовност (вкл. и схеми за финансиране с по-изгодни условия от тези, които са в момента, и то при условия далеч от финансова криза!) още в края на 1999 г., но приоритетите на МОСВ бяха други. Голяма работа, че станциите в Стара Загора, Димитровград и Хасково все още се строят, а Пазарджик се реализира едва преди малко повече от година. В крайна сметка какво са 10-на години. Важното е политиката да се прокарва от когото трябва, а другото - другото е за честито на печелившите.

  Е, да ни е честито (гарантираното бъдещо плащане на неустойки за неизпълнение)!

 37. 37 Профил на анонимка
  *****
  Неутрално

  не я познавам лично Нона Караджова, но от изказванията й като куха лейка ми стои нещо....

 38. 38 Профил на една българка
  *****
  Гневно

  Айде, видяхме те, Нонче, как си продаде собствената земя на Монсанто и сие да си пускат генно изродените организми в природата.

  ХОРА! Падна българската маслодайна роза!
  Паднаха лозите, тютюна, пшеницата, всичките ни плодове и овошки! Всичко вече ще е пластмаса.

  И вместо тях, ще сеят генно-модифицирана царевица.

  Чукнете Монсанто в Уикипедия да видите с какво се е занимавала тази фирмичка.

 39. 39 Профил на RI
  *****
  Неутрално

  Благодарение на Нона ще продължим да нямаме канализация в селата и са сме символ на ЕС в турските кенефи и септичните ями.
  Един чех хубаво ни беше изрисувал като турска тоалетна на пано в Брюксел... и министърката явно се се старае да промени имиджа.
  Сега се очаква да изгубим евро парите за проекти ВиК и да останем просто ТУРСКИЯ КЕНЕФ НА ЕС.

  БЛАГОДАРЯ МИНИСТРЕ!

 40. 40 Профил на aramaic
  aramaic
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Голям боклук се оказа тая жена ..

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK