И вторият ешелон във властта се реди бързо

Бъдещият премиер обеща да посочи имената на зам.-министрите в понеделник

Бойко Борисов вече има списък с имена на зам.-министри<br />

© Дневник

Бойко Борисов вече има списък с имена на зам.-министриНародното събрание ще гласува в понеделник структурата и състава на новото правителство на ГЕРБ. Лидерът и бъдещ премиер Бойко Борисов вече обяви, че в понеделник ще съобщи и имената на втория ешелон в изпълнителната власт - заместник-министрите.


Някои от тях вече са известни в редиците на ГЕРБ. Заместниците на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков ще са двама, съобщи самият той, но отказа да посочи имена. Според високопоставен източник в партията единият ще е икономическият експерт на ГЕРБ Владислав Горанов, който ще отговаря за бюджета и разходната му част. Депутатът от ГЕРБ бе най-активен в представянето на икономическата програма на партията, а преди това беше началник на отдел "Социални разходи" в Министерството на финансите.


Ана Михайлова, икономист към Международния валутен фонд, ще отговаря за отношенията с МВФ, Европейската централна банка и други въпроси, свързани с макроикономическата стабилност. Потърсена за коментар, Михайлова заяви, че такова назначение не е сигурно. Горанов пък каза, че всичко зависи от премиера и министъра на финансите. Самият Дянков ще отговаря за приходите в бюджета заедно с шефовете на НАП и Агенция "Митници".

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова ще оглави парламентарната комисия по бюджет и финанси, научи "Дневник" от източници в партията. Стоянова беше назначена от правителството на Симеон Сакскобургготски за началник на данъчната дирекция в Пловдив, но беше сменена от предишния кабинет. Тя беше избрана мажоритарно от Пловдив-град.

Освен енергийните проекти, които ще бъдат преразглеждани, ще се проверят и сделки, за които има съмнения дали са изгодни за държавата. Това каза бъдещият финансов министър Симеон Дянков в предаването на "На четири очи" на "Нова телевиция". Като пример той посочи сделката за сградите на НАП. Кабинетът "Станишев" даде зелена светлина за сделката тази пролет, партньор е компанията "Обединени български вестници", която се контролира от Ирена Кръстева.


Другият вицепремиер - вътрешният министър Цветан Цветанов, ще има трима заместници. Сигурно е името на преподавателя по наказателно-процесуално право в Академията на МВР Веселин Вучков, съобщиха източници от екипа на Бойко Борисов.


Вучков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", работил е като стажант-съдия в Софийския окръжен съд и следовател в Столичната следствена служба, а от 1996 г. преподава в Академията на МВР. Пред "Дневник" той отклони въпроса за евентуалното му назначение в екипа на Цветанов.


Сред вероятните заместници на вътрешния министър е и Бойко Славчев, също юрист и бивш зам.-директор на Национална служба "Полиция" (1999-2001). Той участва в изготвянето на програмата на ГЕБР за вътрешна сигурност и обществен ред. "На този етап нямам официално предложение да участвам в екипа", заяви той пред "Дневник". Въпреки това посочи като най-важни стъпки взимането на спешни мерки за подобряване на полицейското разследване, ясно разграничаване на функциите на МВР и ДАНС и възстановяване на ГДБОП в пълния обем на функции, както и присъединяването на структурите на Гражданска защита и тел. 112 към МВР.


"Най-важното е да се покаже, че има непроменлива политическа воля за справяне с корупцията и престъпността, за отсъствието на която България е критикувана в доклада на Еврокомисията. Ако това не бъде направено, ще продължи да се симулира дейност", каза пък бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов. Той отказа да коментира информациите, че също ще се върне в системата.


Да се разграничат правомощията на МВР и ДАНС и да не се допуска дублиране на функции - това посочи като свой приоритет бъдещият министър Цветан Цветанов. Пред БНР той заяви, че профилът на МВР трябва да бъде изчистен, а заместниците му ще са експерти, а не политически лица, които не разбират от материята.


"Бяха проведени две диаметрално различни реформи в министерството, беше създадена ДАНС без национална концепция за сигурност и се стигна дотам, че днес имаме една демотивирана система с дублиращи се функции", посочи той. Като една от първите си задачи посочи, че ще се срещне с всички оперативни звена, с полицейските синдикати и експертните екипи, "които да могат да работят за краткосрочните мерки за промяна на законодателството заедно с прокуратурата и Министерството на правосъдието". Цветанов ще се срещне и със спецзвеното за еврофондовете, оглавявано досега от Маргарита Попова - бъдещият министър на правосъдието.


В предаването "Неделя 150" на БНР Попова посочи като своя задача да започне "радикални и задълбочени реформи", с които да се отговори на критиките на Еврокомисията. "Системите трябва да заработят в синхрон, адекватно, бързо. Трябва да има хора, които да могат да носят отговорност. Трябва да не се решават големите проблеми политизирано. Трябва правоохранителните органи да действат и да изразяват пред обществото сила, увереност, синхрон в действията, единодействие и със съдебната система", каза тя. Допълни, че евродокладът е поставил ясно проблема за независимостта на съдебната система.


При всички положения ще подбера хора в нов екип, на които имам доверие, които ми имат доверие и с които ще работим заедно, гонейки една цел в рамките на закона, каза още Попова.


Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще има двама заместници. Според активисти на ГЕРБ единият ще бъде избран от него, а другият е посочен лично от Бойко Борисов и това е доскорошният кмет на Разлог и настоящ депутат от ГЕРБ Любен Татарски. След като влезе в парламента, Татарски заяви в интервю, че сред основните му задачи ще бъде реализацията на ски зоната "Кулиното", един от най-големите инвестиционни проекти за 250 млн. евро, спрян от кабината "Станишев" заради протести на екоактивисти и обвинения, че навлиза в природен парк "Пирин". Инвеститор е компанията "Балканстрой", която построи и първото голф игрище край Разлог. Новият министър отказа да коментира всякаква информация за заместниците си.


Пътната агенция най-вероятно ще мине към министерството на регионалното развитие, но това ще изисква известно време, коментираха експерти на ГЕРБ. Евентуалното преструктуриране ще стане след одобрение от страна на Брюксел и по първоначални оценки може да отнеме около 40 - 45 дни. През този период досегашният шеф на НАПИ Янко Янков ще запази поста си, дали ще остане и след преструктурирането засега не е ясно. Според една от хипотезите Янков може да остане начело на пътната структура заради добрите си контакти с премиера Бойко Борисов. Двамата, както и Цветан Цветанов, членуват в Асоциацията на полицейските началници.


Заместниците на образователния министър Йорданка Фандъкова ще са трима, съобщиха политици от ГЕРБ. За висшето образование и науката ще отговаря сегашният зам.-ректор на Техническия университет Румен Пранчов. Бил е началник на дирекция "Държавна политика във висшето образование". Заместник-министър с ресор средно образование ще е шефката на дирекция "Координация и контрол на средното образование" Милка Коджабашиева. Тя е в министерството от 2002 г. Третият зам.-министър ще е изпълнителният директор на Училището за политика Светлана Ломева. Тя ще отговаря за младежта и гражданското образование. Ломева е била директор на Центъра за продължаващо обучение на Нов български университет и на Политическата академия за Централна и Югоизточна Европа, директор и координатор програми в Центъра за социални практики.


В земеделското министерство заместниците ще бъдат съкратени от четирима на трима. За еврофондовете ще отговаря Преслав Борисов, номиниран от Борисов още миналата седмица. Вторият зам.-министър ще отговаря за растениевъдството, животновъдството и поземлените отношения, които досега се наблюдаваха от двама заместници. Проблемите в горския сектор ще се възложат на третия зам.-министър, но още не е известно дали управлението ще бъде изнесено в агенция или дирекция към министерството.


Преслав Борисов е агроном, завършил е лесотехническия институт в София и бизнес администрация във Великобритания. Идва от зърнопроизводителния бранш, справка в ДАКСИ показва, че участва в управлението на пет фирми, в три от които е собственик - "Фарм сенс", "Депас" и "Лаврис - Преслав Борисов". Пред "Дневник" Борисов обясни, че е направил постъпки за излизане от управлението на всички фирми.


Цветан Димитров, който преди година и половина ръководеше дирекция "Животновъдство" в министерството, също е обсъждан като възможна кандидатура за зам.-министър, съобщиха от ГЕРБ. Той беше уволнен с мотива, че за поста е трябвало да бъде аграрикономист, а не ветеринар, въпреки че в правилника на министерството не беше регламентирано подобно изискване. Димитров обжалва пред Върховния административен съд, който се произнася в негова полза, но не се върна на работа. Членува в ГЕРБ от създаването на партията.


Бойко Борисов вече посочи и Марин Райков за зам.-министър на външните работи и Евдокия Манева - на екоминистерството. Повтори, че ще има звено за еврофондовете, което ще е на негово подчинение, но отказа да даде повече информация за структурата.


Бойко Борисов: Аз съм си говорител
Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов каза за "Дневник", че бъдещият Министерски съвет най-вероятно няма да има говорител. "Има пресцентър, който обявява събитията. По тях ще се виждаме. Аз съм си говорител", заяви той. Борисов потвърди информациите, че шефът на социологическа агенция "Маркет линкс" Румяна Бъчварова ще бъде началник на премиерския му кабинет. "Има такава хипотеза, но не е факт, нека първо бъде избрано новото правителство", каза само Бъчварова. Тя не пожела да каже и какви конкретно ще са нейните задължения и ангажименти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Аз съм си говорител" - ей за това го избрахме!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 2. 2 Профил на мисли!
  *****
  Весело
 3. 3 Профил на .....
  *****
  Неутрално

  А зам. министрите не трябва ли да са ясни преди гласуването им?

 4. 4 Профил на дън
  *****
  Весело

  ДО.....

  Зам.министрите се назначават и освобождават от министър-председателя.

 5. 5 Профил на Репко
  *****
  Неутрално

  Едно време като бях запас имаше един майор, който фъфлеше и нищо не му се разбираше. До него стоеше един офицер-запасняк който "превеждаше" какво иска да каже майора. Та и тук така. Синът ми работи в европейските структури и преди време се наложило да превежда тект писан от новия министър председател. Смееше се и каза, че трябвало му ппреводач от български на български защото не можал да му улови мисълта.
  Предлагам за зам. министър на икономиката депутатът от ГЕРБ и син на ботевградския кмет Даниел Георгиев. Младото 31 годишно момче е работил, според него, като менижър в газоснабдяването. Много е учен. Завършил е средно образование с успех 3.67 . След това завършва ботевградското уж Международно бизнес училище в което майка му е в ръководството.

 6. 6 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  По дусиетата ще ги познаем

 7. 7 Профил на АБФК
  *****
  Неутрално

  "Ана Михайлова, икономист към Международния валутен фонд, ще отговаря за отношенията с МВФ, Европейската централна банка и други въпроси, свързани с макроикономическата стабилност...."
  Симеон Дянков също.
  Нещо прекалено много се държи на МВФ. А колко по-просто би било Марио Николов да бъде осъден....

 8. 8 Профил на шварци
  *****
  Неутрално

  Като гледам ми те половината зам.министри си работат и сега в министерстват!Няма ли да ги махне-нали са назначени отг станишкуЧ!ББ е пълен глупендер-ама нас нарича такива!

 9. 9 Профил на 65
  *****
  Неутрално

  АБФК, не знаеш ли, че след управлението на комунята идва криза и фонда.

 10. 10 Профил на Nestor
  *****
  Неутрално

  А дали ще съкратят някоя и друга агенцийка - като тази за приватизацията например, дето си я пазят за зор заман. Нали уж всичко приватизирахме, какло върши например тази агенция все още? Или тя е за синекура - хем на сянка, хем под ръка.

 11. 11 Профил на pukamu
  pukamu
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Гледах Дянков при Ризова!Мушморочно кариеристче!А бе глупендер,в енергетиката се мисли за сто години напред!Какви ми ги бръщолевиш,че сега е криза и да не правим Белене?До година,две(ама се съмнявам,като ви гледам)кризата ще отмине,а после?

 12. 12 Профил на Иванчо
  *****
  Неутрално

  Червени мутри и сини дрипи! Изглежда че народът не ви е смачкал достатъчно физиономиите. Все още мърдате с краченца!

 13. 13 Профил на уточнение
  *****
  Неутрално

  по Поръчителите
  на доНосиетата

  Китаец
  * 6

  По дусиетата ще ги познаем

 14. 14 Профил на Дянков
  *****
  Неутрално

  И аз гледах Дянков при Ризова. Ако не сте го гледали, вижте кога е повторението - казва интересни неща.

 15. 15 Профил на 15
  *****
  Неутрално

  Влизането на Евдокия Манева е мир между ГЕРБ И ДСБ?

 16. 16 Профил на rex
  *****
  Неутрално

  Има толкова неща за вършене в България-стига управляващите да имат желание!Негово Нищожество, Гейчо и Сопола ни дръпнаха едни осем години-и от живота ни, и от развитието на държавата! Къде спи юнашкия си сън главният прокурор!? Имаме ли всъщност главен прокурор!?

 17. 17 Профил на Защо ли???
  *****
  Неутрално

  Много ясно се промени тонът на "Дневник", и на дежурните "творци" тук, когато Б.Б., реши да отвори всички досиета! Защо ли???

 18. 18 Профил на Stoian Todorov
  *****
  Неутрално

  А бе не6тасници,ДПС краде 20 години,БКП - БСП краде 44 + 20 години нон стоп и НДСВ краде 8 години.Не ви интересува това,не ви инересува,че сме най-крадливата,най-бедната и най-не6тасната страна в цяла Европа а говорите глупости по новото все о6те не започнало правителство.А вие номер 5 РЕПКО ТЪПАК си тъпак 6те си остане6.Синът ви в работи (в) ЗАД европеиските служби и какво е чел на ББ ,като такива документи няма там лъжецо.Мисли6,че ние сме глупаци,скрии с говедо за ни6то не става5.Боклук.

 19. 19 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 553 Весело

  На новоназначените - честита служба!
  Ние, избирателите, направихме каквото можахме - сега вие сте на ход!
  И умната! Да не ни разочаровате!
  А ние сега отиваме на почивка- Гледайте, като се върмен, всичко да е лъснато...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 20. 20 Профил на СК (Същите Крадци)
  *****
  Разстроено

  Искаме и ние на софрата с баницата.

 21. 21 Профил на ?
  *****
  Неутрално
 22. 22 Профил на Belfor
  *****
  Неутрално

  Преди години,може би в края на 2003 или началото на 2004 предадох на г-жа Евдокия Манева писмени предложения за изработване на нов вид екологична,държавна политика,които да послужат при изработването на програмните документи на партията ДСБ, за предстоящите парламентарни избори 2005 г.В тях предлагах, на базата на максималното опазване,разширение и съхранение, на уникалните природни красоти и екологични дадености на страната ни, да се разработят насоки в икономиката,които максимално да подпомогнат другите нейни сектори и на първо място туризмът!
  След време се срещнахме случайно с г-жа Манева,тя ме похвали и каза-"Много са добри,могат да бъдат използвани за икономическото и екологично развитие на страната!"
  След още известно време отново се видяхме и аз проявих любопитство, дали са разглеждани там ,където ми се струваше,че ще са най-подходящи за изработването на съответните програмни намерения!?-"Ами, аз ги оставих в съответните комисии на СДС,тъй като,когато ми ги дадохте,аз още бях в структурите на тази партия!?"-каза г-жа Манева.Останах като гръмнат от отговора!?В СДС още тогава, открито вилнееха депесарските агенти и най-малко от всичко ми се искаше, предложенията ми да се отзоват там!?
  -"Г-жо Манева!"-отговорих-"Коато Ви дадох тези неща,Вие поне от една година бяхте в структурите на ДСБ и аз разчитах предложенията ми да отидат точно там!?"
  -"Ама, Вие не се бойте!"-отговори тя-"Те там нямат специалисти,които да ги оценят и най-вероятно няма да ги използват!?"
  Махнах с ръка и повече не съм се разправял с нея,но още тогава си казах,че тази жена, здраво играе по "политическото въже"!?
  Наглед нищо лошо,че е била поканена за зам.-министър!?Сигурно разбира нещата и проблемите, в жестоко разсипаната от комунисто-депесарите екология на България!?Но вече нямам и капка вяра в нея, а щом и г-н Пожарникаря и гласува доверие,то е най-вероятно за да има поредното "троянско конче", за собствено въздействие върху структурите на СДС и ДСБ!?Продължавам да се питам,дали г-жа Манева няма да се окаже поредната лукава хитруша, в българската политика!?

 23. 23 Профил на дебил
  *****
  Любопитно

  А от кръга Капитал има ли още хора?

 24. 24 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Цялата работа - надежди, нови лица, експерти и т.н. - повтаря историята от 2001 на царя.
  Разликата ще бъде, според мен, че батбойко ще изчезне още по-бързо и безславно от сцената.

 25. 25 Профил на кофти
  *****
  Разстроено

  такава софра се оформя а костов не участва и няма свой хора за зам.министри ех мъка мъка но правителствотоима по голям шанс да успее

 26. 26 Профил на Синята коалиция
  *****
  Неутрално

  Ченгетата от Нова зора във форума сигурно са на четирицифрени заплати в лева. За да атакуват постоянно Костов и ДСБ. Очевидно, че целта е Синята коалиция и по-специално Ив. Костов. Очевидно е също, че не Б. Борисов с 116 депутати е заплахата за ТЯХ, а ДСБ с 5-те си депутата. Въпросът е защо. Защо 5 депутата, които не приемат ДС в правителството са обект на такова внимание от страна на Нова зора.

 27. 27 Профил на ertop
  ertop
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Независимо от това , че г-жа Манева и лично предпочетена, а не предоставена от ДСБ това дава възможност дори на Б.Б. бързо-бързо да прозре какво значи капацитет... И естествено да потърси още много от читавите хора на Синята коалиция. А отговорността - нека си я носи... Ще се види, че най-малко ще бъде подведен от хора на СК... Казаха му го ясно - не искаме нищо, вземи си каквото искаш - ако изпълняваш нашата програма имаш нашата подкрепа. какво по-ясно от това? Утре като попита "Кой ми сра в гащите" да не се налага друг да му отговаря - нали си е сам говорител...

 28. 28 Профил на 3ъбчо
  *****
  Неутрално

  СК стар кенеф пък други виновни ченгета и простаци вижте собствените си грешки

 29. 29 Профил на Електорална единица
  Електорална единица
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Един ветеринар за министър, втори - за зам.министър! Ей, много болни животните в България, а какво да кажат хората. По тази логика в Парламента май само доктори трябва влизат.

 30. 30 Профил на Карамфила
  *****
  Неутрално

  За мен страшното е, че всички , от утре управляващи, смятат, че морето е до колене. Всичко ще се реши с магическа пръчка - последен пример беше интервюто на Дянков при Цветанка Ризова.
  С такава лекота се справяше на приказки с проблемите, че чак да му завиди човек. Поредните балони ще ни доразсипят. Дано греша!!!

 31. 31 Профил на гадния
  *****
  Неутрално

  Влизането на Манева не е мир между ГЕРБ и ДСБ, а Манева си намери нова партия.

 32. 32 Профил на Лесно
  *****
  Любопитно

  "Преслав Борисов е агроном, завършил е лесотехническия институт в София"
  Лесотехническият има ли такава специалност?

 33. 33 Профил на Искренов
  *****
  Любопитно

  В ЦУ на БНБ работят повече хора, отколкото бяха преди валутния борд, а този борд посъкрати доста от работата на централната ни банка. Там ще пипне ли бат'Бойко?

 34. 34 Профил на Фейсбук
  *****
  Неутрално
 35. 35 Профил на Трудно
  *****
  Весело

  След 800 дни ще видим! Вервайте ми!

  Който не скача е СЛОН!

 36. 36 Профил на Бойко Тиквата
  *****
  Весело

  До №30
  Карамфиловр какво се учудваш, той и шефът им - ББ, и той само с приказки се справя с проблемител. Затова иска да си е "говорител" - само това го може.))

 37. 37 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  анонимници.... това е начина от г-н и г-жа никой/я да се произведете в "голямото добрутру" - 2-3 годни як пи ар на някой селски ерген, а цялата кохорта бъдещи аристократи ги държите в тайна (да не би да им лъснат кирливите ризи ненавреме) и целокупния народ ще облече с власт няколкото хиляди тариката (заплатили масрафа).
  Колко от тия хора биха се добрали до властта по демократичния начин без мита ГЕРБ ? Ей така - изтипосфат физиономиите си на плакати, водят диспути, обществото ги гледа месеци под лупа.... абсолютно никой от тях.
  Да се надяваме ,че поредното отрезвяване ще настъпи в народа по-скоро отколкото беше предния път с едни 800 дни

 38. 38 Профил на папионката
  *****
  Неутрално

  Тъкмо си бяхме отдъхнали че сме се оттървали от Румен Пранчов папионката и пак го върнаха. Още четири години дълбок летаргичен сън за висшето образование.

 39. 39 Профил на Andreshko
  *****
  Неутрално

  Ако беше казал,че той ще си е и зам.министър председател щях да му повярвам,от икономия го прави човекът,а мозе да намали и министерските заплати.

 40. 40 Профил на къде?
  *****
  Неутрално

  къде си бе сер-ГЕЙ къде си да те поопъна малко така р`збийш ли

 41. 41 Профил на БСП
  *****
  Неутрално

  БСП– живи ли сте мърши комунистически

 42. 42 Профил на Pondic
  Pondic
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Пуснете си бтв да видите кой е проститутка и кой е мъж.Ще гостуват Яне и Волен.

  Де е Левски?
 43. 43 Профил на Неутрален
  *****
  Неутрално

  Цитат от статията:
  "другият е посочен лично от Бойко Борисов и това е доскорошният кмет на Разлог и настоящ депутат от ГЕРБ Любен Татарски. След като влезе в парламента, Татарски заяви в интервю, че сред основните му задачи ще бъде реализацията на ски зоната "Кулиното", един от най-големите инвестиционни проекти за 250 млн. евро, спрян от кабината "Станишев" заради протести на екоактивисти и обвинения, че навлиза в природен парк "Пирин". Инвеститор е компанията "Балканстрой", която построи и първото голф игрище край Разлог."
  И след всичко това още има хора, които се надяват нещата да се подобрят?

 44. 44 Профил на coffee
  coffee
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Татарски заяви в интервю, че сред основните му задачи ще бъде реализацията на ски зоната "Кулиното... заради протести на екоактивисти и обвинения, че навлиза в природен парк "Пирин". "

  Това не трябва да се случва. Първият протест, който предизвикате, драги управляващи, ще заличи голяма част от доверието в политиката ви.
  Екологията от ексцентрично хоби започва да се превръща в религия и политика.
  Не позволявайте гавра с усилията на хората, борещи се за запазване на природата в България.

 45. 45 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  #1

  Той сам си е говорител, лично той, чийто речник, ако махнеш казармените русизми, съдържа не повече от 30 шаблонни фрази.

  #2

  Наистина ще му трябва преводач.


 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 47. 47 Профил на Уважаеми Петров,
  *****
  Неутрално

  ..."Цялата работа - надежди, нови лица, експерти и т.н. - повтаря историята от 2001 на царя. Разликата ще бъде, според мен, че батбойко ще изчезне още по-бързо и безславно от сцената."...
  Всичко може да изчезне. Лошото е, че в нашата държавица вечна е само простотията. Така че няма начин да не те яхне агресивната простащина. Представители бол, и всички спасители. Дори еничарите, които се завръщат. Да светна зелките, ще падне голяма сеч: на гори, на дюни, на води, на заплати, на пенсии, на здраве, образование, проекти...Разбира се на всичко, което е останало от цитираното.

 48. 48 Профил на Willliam Clinton
  *****
  Неутрално

  ......Иконимиката глупчо....

 49. 49 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 466 Гневно

  Ето истините, четете разумни БЪЛГАРИ и излезте от Евро-ХИПНОЗАТА;
  Стигат ни 500 и кусур години РОБСТВО а сега и Евро тръкова!!
  http://novred.narod.ru/
  Проектът "Ран-Ът" (1990 г.)- подготовка на гибелта на българската икономика

  "Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие"

  Планът за разорение на България
  Проектът "Ран-Ът"
  1990 г.
  Една зловеща приказка, която ни остави на края на света..
  http://bgsviat.narod.ru/index.htm
  След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.
  Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.http://www.communist-bg.org/index.php
  Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.
  При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK