Петкан Илиев от УНСС е освободен срещу 10 хил. лв.

Петкан Илиев<br />

© Юлия Лазарова

Петкан ИлиевГлавният асистент от катедра "Икономикс" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) Петкан Илиев е освободен от ареста срещу гаранция от 10 хил. л.в, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен в търговия с влияние.


Съучастникът на Илиев Б.Т.също е освободен срещу гаранция, но от 5000 лв.


Двамата бяха арестувани в петък за организиране на схема за купуване на изпити в УНСС. Най-скъпо е било незаконното уреждане на кандидат-студенти - 4 хил. лв., а цената на редовен семестриален изпит е била 400-500 лв.


Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на He4oBeK
  He4oBeK
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И сега хубаво ще заметат следите си...Браво!!!

 2. 2 Профил на Дасо
  *****
  Неутрално

  Вкарване в УНСС - 4000 лв, изкарване от затвора - 10.000 лв. Всичко си има цена в БГ

 3. 3 Профил на ВУЗ и Ректори
  *****
  Неутрално

  Фолклорът казва за УНСС -" Утре Приготви Съответната Сума" а ректорчето Борислав Борисов заяви: "не зная дали Петкан Илиев е действал сам, или има поддръжници вътре в университета, тъй като засега няма открит втори „играч" в УНСС." В университетите като "не знае" се пише слаб и се изхвърля. Щял да се върне в Плевен. Кой ти каза, че те искаме в Плевен, срам ни е от теб! Господи, и това нищожество го назначава Президентът на висш пост. То малоумното приема, бързо, после подава оставка. Нещата отиват по натам с такива като ректорчето. Фолклорът казва - УНСС се превръща в /Унищожаване Националното СамоСъзнание/. Нека ги спрем! Защо изгаряме ние студентите? (А, да, защото такъв подобен стигна до ШЕФ на РЕКТОРИТЕ - Стоян Денчев а сега и надзирава по точно препятства прозрачността в ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ).

 4. 4 Профил на verginija
  *****
  Весело

  Ал. Петров не преподаваше ли там? Какви ли още изненади ни е приготвило топ-ченгето?

 5. 5 Профил на Вуйчо Владика
  *****
  Неутрално

  Пак се измъкна Петканчо. Добре, че е г-н Ректора да те оправи, иначе пак трябва да се дават рушвети в съдебната система!!!!

  Що не внимаваш бе мойто момче????

 6. 6 Профил на До къде я докарахме
  *****
  Неутрално

  Сутринта видях по ТВ един индивид, който говореше като пръв рушветчия и/или хамалин на гарата. Да ме извинят хамалите - те са честни хора.

  Това, което видях ме кара да СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ ЗАВЪРШИЛ УНСС. Този елемент (ректора) и Петкан си пасват като американец и Кока Кола. Не мога да допусна, че ректора е вън от играта!!!!!

 7. 7 Профил на verginija
  *****
  Весело

  Вуйчо, този път няма да мине с рушветче.

 8. 8 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Щом е намерил 10 бона за гаранцията, трябва моментално да бъде осъден. От УН СС завинаги изпъден. И Костов оттам се пръкна, и малката секира, въобще нищо читаво не е произлязло от "Карл Маркс", не могат на 2 магарета сламата да разделят, но се занимават със СВЕТОВНОТО стопанство. Абдали!

 9. 9 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Също и Орешко и Гумен Речев, отбор юнаци

 10. 10 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  както е казал неслучайно народния творец

  ...примоция в унсс, три изпита за 200 марки и едно прасе ...

  Тъй че ние тия работи с купуването на изпити във вече бившия ВИИ "Карл Маркс" ги знаем отдавна. Защо се дърпат иначе ректорите да махнат приемните изпити?
  Иначе аз лично няма да имам нищо против една лустрация за университетските преподаватели... не може човек вричал се във вярност на партията и комунистическата идеология да преподава модерна бизнес администрация или икономика. Нещата са малко различни. Апропо ректора на УНСС не знам дали сте го виждали но и на вид и на държане си е абсолютен чекист.

  http://www.youtube.com/watch?v=Dbib0JTrxdE

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 11. 11 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Поредният макроикономист, който не е успял да предвиди кризата /в случая - неговата лична/....

 12. 12 Профил на Студент
  *****
  Неутрално

  е 10 000 лв. то тези пари ги изкарва от студентите за един изпит.

 13. 13 Профил на До къде я докарахме
  *****
  Неутрално

  До АНОНИМЕН:

  Колега не сте прав. Тези за които говорите също са специалисти, но те са преди всичко политически проститутки.

  Обаче досега "професионалното" ръководство винаги е било на ниво. ОТКЪДЕ ГО НАМЕРИХА ТОЯ "РЕКТОР". При такъв ректор не може да очакваме нещо различно от петканизация на УНСС.

 14. 14 Профил на z
  *****
  Неутрално

  Скапаняци! Заради вас кенефът е осмиван из Европа

 15. 15 Профил на кюп
  *****
  Неутрално

  Изказванията днес на лицата от университета доказаха, че парите събирани от мераклиите за купено висше са се разпределяли и до ректора и до целия висш екип - нагли, безсрамни, продажни идиотизирани търговци на висше са те. И естествено, са и комунисти, назначени от БСП и ДПС.

 16. 16 Профил на Инженер
  *****
  Неутрално

  Аз пък се гордея че съм завършил Ту София.В ТУ рушвети няма двойки се пишат на поразия.От оригиналната група в първи курс за 5 години завършихме само 4 човека.Лекциите задължителни упражненията също а лабораторните едно да не вземеш и прекъсваш.Непрекъснати контролни протоколи и учене.След края на сесията почивката е в събота и неделя и от понеделник втори семестър или стаж.Професорите непрекъснато повтаряха че висшето образование не е задължително а следването в ТУ е тежко и дълго.Един доцент ни каза че УНСС е на 10 минути от ТУ за да не го завършиваме през междучасието.Сега вече съм убеден в правотата на тъези умни хора.УНСС трябва да се закрие незабавно или да стане филиал на ТУ или СУ.Да видим като дойдат професорите по математика от тези училища колко двойки ще нацепят на сматащите се за елит студенти в УНСС.Там е сбрана помията на България обаче им насаждат мания за величие

 17. 17 Профил на ем
  *****
  Неутрално

  Това че в УНСС има идиоти които си купуват изпитите щото има кой да им ги продава не означава че всички студенти са идиоти

 18. 18 Профил на do 17  EM
  *****
  Неутрално

  EM, ако не искат да ти дадат изпита освен ако им платиш
  според теб излиза че студента е идиот?
  Гледам изпълнителния директор на СИБанк и бъдещ БНБ шеф
  е завършил УНСС според теб той какъв е ...или въобще как може да се докаже че някой завършил УНСС не е плащал за изпит?!
  О, ти само твърдиш, че ТИ не си идиот!
  ...чудесно!

  ... и почвам да се чудя каква би била репутацията на Харвард бизнес скул ако професорите вземаха (просеха)пари от студентите си в замяна за нещо?!

 19. 19 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Greshkata e izpitnata sistema.
  Napravena e ot Profesorite za da mogat da "kradat" ot studentite.
  Az ne znam zasho oshte ne e stanala kato amerikanskata i zapadno evropeiskata?

  ama i to kato pogledne chovek za kakvo li im e vische obrazovanie na horata v BG?
  Dori i za politik - ne nuzno, nali?

 20. 20 Профил на jivko2811
  jivko2811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Търсете не само тези дето вземат, а в тези който дават, Всеки който дава да му се отнеме правото да следва, защото за да дава значи няма акъл /сиво вещиство/ за да стане вишист.По този начин ще се премахни комунистическата практика че всичко е пари. Преподавателите взели пари да нямат право повиче да работят тази практика, да стават общи работници така ще спреме незаконите вишисти

 21. 21 Профил на К
  *****
  Разстроено

  Поредния пример, че трябва да се вземат сериозни мерки срещу "честните и безпристрастни" съдии и прокурори в България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. 22 Профил на хвалипръцку!
  *****
  Любопитно

  А бе щом има такива, където си искат, има и такива, където си дават! че някой от преподавателите очеизвадно са корумпирани, то е ясно, ама че има олигофрени и лумпени, които влизат в "системата" на ВИСШЕТО ни образование с едничката цел да получат кетапа на ВСЯКА цена и да се превърнат в поредните чиновнически утрепки по етажите на властта и това е ясно! Цялата ни система е сбъркана!

  п.п. а я да попитам, а в гимназията не се ли пазарите за оценки с преподавателите, 'щото видиш ли "дьитьенциту шъ кандидатсвувъ с тьез придмети у унуверситьту!"още от там се почва с усвояването на някои вредни навици!

 23. 23 Профил на Академика
  *****
  Неутрално

  Вижте тези, които нападат университета и преподавателя не са прави, защото все още не е доказано, че е извършил престъпление човека, а именно търгуване с влияние. А според чл. 16 обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда по НПК. Това са просто некомпетентни изказвания на хора, който са имали желание да учат в университета и по една или друга причина не са имали честа да учат в УНСС. Корупция то корупция има навсякъде, където има изгода от цялата работа. Защо ще има корупция примерно в Русенския университет, защото кадрите не са му търсени, колкото на УНСС и немогат да се реализират. Погледнете елементарната статистика от нещата, колко безработни нереализирали се кадри има от УНСС, сравнено с многото никомо ненужни специалности в СУ като Бублиотекарство примерно, където посмъртно немогат да се реализират и дори ако се реализират ще получават заплащане предполагам по-малко и от една чистачка в обществените места. А този отгоре, където е писал глупости от ТУ, че са завършили 5 човека от цяла специалност, да не би това да е най-доброто и конструктивното държавата да плаща на преподаватели 4 години за специалности от които ще излизат по 5 човека на година, а друг е въпроса, с колко студенски съдби са се подиграли такива преподаватели, заради, които са прекъснали сумати студенти. А отностно УНСС аз тази година завърших същия университет с две специалности Право и Счетоводство и честно казано не смятам, че дори тези студенти, който завършват СУ и ТУ са нещо повече от мене -точно напротив. Не за да се хваля, а личната ми реализация говори достатъчоно по въпроса. Което не малко се дължи и на полученото ми образование в УНСС. Друг е въпроса, че и кадровия потенциал на страната е именно от УНСС в най-голямата си степен. И такива мнения са леко пресилени, непремислени и емоционални.

 24. 24 Профил на Yova
  *****
  Неутрално

  Академика, ами точно защото "кадровия потенциал на страната е именно от УНСС в най-голямата си степен" - затова сме на това дередже...

 25. 25 Профил на Aman
  *****
  Весело

  Бълха го ухапала.....10 х.лв . = двама и 1/2 вкарани студенти....на фона на останалите 700

 26. 26 Профил на ШАШМО
  *****
  Гневно

  Нямат ли срам родните съдии-мафиоти.Уж щяхме да хващаме ново начало а пак за пачките се хванаха.Докога бе съдии-мафиоти наша родна гордост пред Европа.Велчев трябва първо него да напъхат в тюрмето.

 27. 27 Профил на Barurumm
  Barurumm
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В момента уча в УНСС, ще започвам трета година. До този момент никой не ми е искал пари за изпит, нито някой от моите познати в курса си признава за такова нещо (хората често се хвалят иначе...)
  От друга страна обаче, изпитите често са пълна пародия - единици са предметите, по които сме седнали да учим сериозно - за последната си сесия съм учил точно 3 дни по 1-2 часа. Пък не съм гений. Общо взето, по-трудно ми беше в гимназията...
  Явно целта на УНСС е само да прибира семестриални такси Никакви проекти, нищо извънкласно... НБУ е на светлинни години от УНСС и съжалявам, че нямат възможността да уча там.

 28. 28 Профил на IRONIC
  *****
  Неутрално

  Академика, колко вземаш на подобно л"о като това по-горе ?

 29. 29 Профил на Х.Х.
  *****
  Неутрално

  Защо СВУБИТ осъществява прием по специалност "Печатни комуникации", която според сайта на Министерството на образованието не е акредитирана?
  Може би е допусната грешка в този сайт?

  Кандидат-студент

 30. 30 Профил на Х.Х.
  *****
  Неутрално

  Защо СВУБИТ осъществява прием по специалност "Печатни комуникации", която според сайта на Министерството на образованието не е акредитирана?
  Може би е допусната грешка в този сайт?

  Кандидат-студент

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK