Кабинетът на малцинството получи голямо мнозинство

Бившият вицепремиер Меглена Плугчиева (БСП) престъпи партийното решение и гласува с "въздържал се" за премиер Бойко Борисов

Очаквам правителството да се обърне с лице към проблемите на финансовата криза, да направи актуализиран антикризисен план, може би да актуализира бюджета - те ще преценят. Това заяви президентът Георги Първанов, който поздрави на чаша шампанско премиера Борисов и новите министри. Бившият премиер Сергей Станишев и лидерът на ДПС Ахмед Доган не се присъединиха към поздравленията в парламента <br />
<br />
<br />
<br />

© Анелия Николова

Очаквам правителството да се обърне с лице към проблемите на финансовата криза, да направи актуализиран антикризисен план, може би да актуализира бюджета - те ще преценят. Това заяви президентът Георги Първанов, който поздрави на чаша шампанско премиера Борисов и новите министри. Бившият премиер Сергей Станишев и лидерът на ДПС Ахмед Доган не се присъединиха към поздравленията в парламента

Зад правителството на малцинството на ГЕРБ в понеделник застанаха 162 депутати, или мнозинство, достатъчно да промени конституцията. Бойко Борисов и кабинетът му получиха подкрепата на "Синята коалиция", РЗС и "Атака".


"Синята коалиция" не е част от правителството, не е част от управлението, но стана част от мнозинството по думите на съпредседателя й Иван Костов. Той предложи десният съюз да участва в изработването на правителствената управленска програма, "каквато ще е необходима още през септември", и в разговори на парламентарното мнозинството, така че то да бъде "живо винаги и да работи по важни проблеми".


Костов специално похвали Борисов, "защото той тук не продаваше илюзии". Яне Янев обеща от името на РЗС безусловна подкрепа за шест месеца, "каквото и да се случи". Още по-красноречив беше водачът на "Атака" Волен Сидеров: "Няма да се заигравам с понятията условно - безусловно, резервно - безрезервно... За пръв път ще имаме управление от една партия, подкрепена от три формации, без те да имат министри. Може би е дошъл моментът да започне нов модел - на джентълменство, в който подкрепата не е срещу благини." Прогнозата на Сидеров е, че новият кабинет ще е по-стабилен от тройна коалиция, "която действаше на принципа на пазарлъка".
Докато от определилите се като опозиция БСП и ДПС изразяваха недоумението си от неясните отношения в новото мнозинство, изненада поднесе бившият вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева. Тя пренебрегна решението на социалистите и се въздържа при гласуването. Пред "Дневник" се обоснова с това, че на всеки нов премиер и кабинет трябва да се даде шанс за доказване.


Уточни, че действието й е принципно, и не изключи да бъде санкционирана. Отрече неофициалните информации, че се сочи за шеф на парламентарната комисия по европейските въпроси и за контрол на еврофондовете. Когато в понеделник сутринта в БСП обсъждали поведението си, и други изложили аргументи за гласуване "въздържал се". Сред тях бил и отговорникът за коалиционната политика на партията Румен Петков, който още в събота обяви, че "въздържането днес ще бъде инвестиция за бъдещето на България". В пленарната зала обаче той спази партийната дисциплина.


В понеделник социалистите разискваха най-вече "притеснителното присъствие на "Атака" в управляващото мнозинство". От БСП разпространиха позиция на председателя на групата на социалистите в Европарламента Мартин Шулц срещу участието на крайнодясната "Атака" в новото мнозинство. Друга тревоги и пожелания, изразени от бившия премиер Сергей Станишев, бяха да не се превърне ГЕРБ в заложник на временни тематични мнозинства, а правителството да се опази от икономически интереси на кръгове около партията.


От името на ДПС Лютви Местан настоя да се знае срещу какво трите партии застават зад ГЕРБ, усъмни се в трайността на подкрепата им, защото "това все пак не е ДПС, която владее изкуството да генерира стабилност на подкрепата и знае да крепи дори когато основният субект на властта е разколебан и даже разединен". Той мотивира избора на партията си с това, че не бива да се заличава границата между управляващи и опозиция, "защото така създаваме предпоставки, включително на налагане на лична воля, което в учебниците по политология се нарича и по различен начин".


Подобно предупреждение към групата си е отправил и лидерът на ДПС Ахмед Доган в неделя вечерта. В понеделник той каза пред журналисти, че ще бъде много неприятно, ако парламентът се превърне във функция на правителството. "А няма да ви кажа правителството на кого ще бъде функция - това са новите индикатори, за които трябва да внимаваме, и затова сме ясна опозиция", каза той.


Отношението към кабинета


Иван Костов, ДСБ:
Подкрепяме ГЕРБ, защото такава е волята на българския избирател, защото сме членове на ЕНП, защото така БСП и ДПС ще отидат в опозиция, ще бъдат ревизирани действията им и виновните ще бъдат наказани. Подкрепяме правителството и заради програмната декларация - това са приоритети, които ние приветстваме.


Мартин Димитров, СДС:
Ще подкрепяме всяка добра инициатива, но няма да премълчим когато и където има забавяне и проблеми.


Яне Янев, РЗС:
РЗС безусловно ще подкрепи кабинета и това няма да бъде правителство на малцинството.


Волен Сидеров, "Атака":
Страната има нужда от силно правителство със силна парламентарна подкрепа, ние като патриоти сме длъжни да я дадем. Но това не означава, че трябва да бъдем безкритични.


Лютви Местан, ДПС:
Не бихме искали да гледаме поредния сериал от филма "Крушението на идолите". Няма да бъдем опозиция на верните решения. ДПС ще е конструктивна, но много ясна и силна опозиция.


Сергей Станишев, БСП:
БСП ще е принципна и конструктивна опозиция. Гласуваме "против" не за да действаме напук, а с ясни аргументи. Първо - защото се очертава дясно управление.


Притеснява ме присъствието на "Атака" в мнозинството и Европа се притеснява от това. Трето - едва днес чухме приоритетите. Четвърто - не сме наясно каква ще е подкрепата от партии, които формално не участват в управлението.


Приоритетите на новия кабинет:
- Повишаване на доходите, растеж и модернизиране на икономиката. Гарантиране на финансовата стабилност, спиране на ограбването на държавни пари, модернизиране на икономиката.


- Гарантиране на правовия ред, ограничаване на престъпността и корупцията. Самовзискателност и дисциплина от всеки член на правителството.


- Реформиране и гарантиране ефективността на работа на съдебната система. Ще следваме препоръките на Еврокомисията и ще работим за осъвременяване на законодателната рамка.


- Възстановяване на доверието на европейските партньори и възстановяване на спрените плащания от Брюксел.


- Подобряване на социалната сигурност и здравеопазването на българските граждани.


- Развитие на човешкия капитал на нацията и създаване на условия за успех на всеки гражданин чрез подобряване на образованието и опазване на културата.


- Превръщане на страната в основен фактор за стабилността на региона и света.


Принципите:
- Честност към гражданите и висока критичност към самите нас.


- Откритост и прозрачност на всяко наше действие.


- Отказ от корупция, неправомерно обвързване със скрити икономически, политически и други интереси.


- Упоритост и последователност до постигане на конкретни резултати.


- Диалог с обществото и гражданските организации.


- Отговорност към българските граждани, институции и историята на България.


Борисов: Правителството на европейска интеграция ще следва тези принципи в своята политика и ще полага усилия, за да печели парламентарна подкрепа за своите решения. По волята на избирателите ние нямаме сигурно парламентарно мнозинство. Но и в живота на българите няма сигурни гаранции за успех. Това обстоятелство не ни обрича или плаши, то ни дава шанс да взимаме най-правилните решения. Благодаря на онези, които ще ни разберат и подкрепят. Обръщам се и към нашите опоненти: Разчитам на вас да бъдете честен и отговорен наш коректив, очаквам го в името на общите ни национални интереси. Бог да е с нас и България!


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Статистиката
  *****
  Любопитно

  "Преяждането с власт" няма да се отрази добре на ГЕРБ, но сигурно и на други неща.

 2. 2 Профил на СК (Старите Крадци)
  *****
  Разстроено

  Ами ще получи.
  То на нас друк полезен ход не ни остана.
  А и от ЕНП ни натиснаха.
  Мъка, мъка и пак мъка.

 3. 3 Профил на Мирчо Циганина
  *****
  Неутрално

  Абе видехте ли го Ваньо Черното днес в парламента - имаше вид на препикано мушкато. Голямото политик остана с малкото министър.
  Лакомо дупе кръв ... е казал народа. Онова комсомолче Мартинката пък с 5 депутати за министри тръгнал. Тройкаджии бяха, тройкаджии си останаха тия сини комсомолчета.

 4. 4 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Изказа се и още един депутат, който пак ни предупреди, че

  "Българската нация е най-бързо изчезващата нация в света"

  Някой може ли да ми помогне, къде да намеря неговото изказване ?

 5. 5 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Весело

  Какво правителство?! Ега ти,
  дето винаги ще се клати!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 6. 6 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Някои ловят с трици маймуни, други перат без прах за пране.
  Бат'Бойко ще управлява без мнозинство.
  Дано да успее...

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 7. 7 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много се изписа досега. Но едно трябва да се разбере. Отличителната черта на управлението на ГЕРБ е НЕПРЕДСКАЗУЕМОСТТА. Под това трябва да се разбира не някакво непостоянство у бат'Бойко, а именно неспособността на наблюдателите да предскажат какво ще се случи.

  1. не успяха да предвидят изненадващо добрия резултат от изборите.
  2. не предвидиха, че бат'Бойко ще поиска да управлява самостоятелно.
  3. не предвидиха също, че е възможно да получи парламентарна подкрепа за самостоятелно правителство, без да е принуден да влиза в коалиции.
  4. не предполагат, че кабинетът на малцинството отсега нататък ще може да разчита на подкрепа от страна на сините, РЗС и АТАКА. Дори някоя от тях да е против по даден въпрос, другата ще го подкрепи.
  5. не отчитат възможността дори ДПС да подкрепи кабинета по някои спорни въпроси, по които вероятно АТАКА ще бъде твърдо против. Напр. по отбранителната политика. Ако занапред предстои да се вземат решения по кризи, подобни на Ирак, т.е. да се пращат контингенти в коалиционни операции (но не и НАТО-вски, по които решения, слава богу, взема само МС), тогава ще може да разчита както на сините, така и на ДПС.
  5. не предвидиха, че не го е страх от нови избори и е готов да отиде на тях с лекота. За разлика от сините и РЗС, които здравата са се охарчили.
  6. не предвиждат, че за разлика от царя, бат'Бойко наистина ще се опита да въведе нов морал в политиката, воден разбира се от разбирането, че е по-добре не да отсичаш клона на дървото, за да обереш черешите, а да се грижиш за него така, че да има и за догодина. Затова промяната ще започне да се случва, но не чакайте чудеса...
  7. така и не превдиждат, че ГЕРБ ще изкара мандата си докрай с плаващото динамично мнозинство, което ще варира според разглеждания въпрос.
  8. не могат да предвидят, че сините са вързани за мустака, че няма къде да мърдат и няма да отидат на нови избори. А кой би могъл да си помисли, че в крайна сметка са сините е по-добре да се слеят с ГЕРБ и че като това стане, ще се възстанови дясното и класическия политически модел, разбит след идването на Сакскобургготски през 2001 г.
  9. никой не си дава сметка, че антисистемната партия АТАКА, която хич не е за показване навън, ще крепи кабинета и ще бъде стожер на стабилността - по ирония на съдбата... АТАКА ще е против само по отношение на участието ни в операции зад граница и по някои въпроси на външната политика, но от това нищо велико няма да произтече.
  10. едва ли някои може да проумее, че е възможно дори някои малки партии да сменят ориентацията си във финансово-икономически план... "Даваш ли даваш, Балканджийово..."
  11. едва ли анализаторите си дават сметка до каква степен бат'Бойко ще получи подкрепа от Запад... каквото и за пишат да него. Не че е светец. Та то кой ли е...
  12. и 4 години ще минат като нищо. И тогава бат'Бойко ще има очи да иска още един мандат.
  13. едва ли обаче някой разбира, че щабът, който стои зад ГЕРБ, ще продължи да използва непредсказуемостта под най-различни форми. Т.е. ще прави точно обратното на това, което се очаква и за което най-много се пише.

  Аз лично вече се ориентирам какво ще стане не по това, което пишат курифеите на политическата теория и социологията, а по това, което не се казва. А то хич не е малко...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 8. 8 Профил на до Ламбо
  *****
  Неутрално

  Въпросният депутат е заместник-председателят на Народното Събрание от РЗС г-н Атанас Семов. Ако изказването му не е в vbox7 или подобните, до няколко дни би трябвало да го качат на официалната интернет страница на парламента.

 9. 9 Профил на Балони Балони
  *****
  Весело

  След 800 дни ще видим! Вервайте ми! Който не скача е СЛОН! ЦИРКаджии!

 10. 10 Профил на АААААА
  *****
  Любопитно

  Ами обещанието 5% намаляване на осигуровки - веднага!


  ОБЕЩАХТЕ!

  НЕ ЛЪЖЕТЕ!

 11. 11 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  До номер 8 ... Много ти благодаря.

  Изказването на Семов обаче го няма в нито един форум. Абе ...

 12. 12
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 13. 13 Профил на от мнозинството
  *****
  Неутрално

  България е затънала в блатото на корупция, липса на външна политика, безнаказана и едва ли не насърчавана престъпност, нискокултурие, бизнес и бизнесмени с неясен произход както за тяк самите, така и на капиталите, с които разполагат, пълно беззаконие, геноцид, съсипване на младите хора, като част от тях напускат България, друга стават престъпници като онези с кирките, които показаха снощи по Нова, други стават наркомани, трети загиват по пътищата от безразсъдство, лошо възпитание и липса на родителски контрол, трафик на проститутки, наркомани и т.н., всичко безнаказано и едва ли не под закрилата на тъмните субекти от МВР. Ако се направи преброяване, боя се, че резултатът, ако е истински, никак няма да е окуражаващ. Ние просто се топим, изчезваме, защото отишлото си правителство беше много заето да тормози хората и да се чуди как да угоди на путинова Русия. То не бяха поклони до земята, то не беше ослушване, то не беше демонстрация на пълно безхаберие. Администрацията пък беше заета да гони млади и надеждни кадри и да назначава дърти изкукали ченгета и верни на партията пълни некадърници, изпълнени със злоба, алчност и невежество. Това доведе до пълен срив на авторитета на страната както сред народа на България, така и пред Европа и света, та даже и на Русия не можахме да угодим. Защо изреждам всичко това? Досега не съм бил на нито един митинг, но ако злобните, коварни и тъпи бесепари се бяха опитали да бойкотират утвърждаването на новото правителство, ей Богу, щях да изляза да протестирам. Всяко търпение има граници, а българското май е безгранично! Борисов в момента е последната надежда на България, нека Господ да е с него и с нас!

 14. 14 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  ББ изоообщо не спомена за страшната демографска катастрофа на българската нация и какви мерки ще вземе ...

  И ... дали ще вземе ...

  Дано да е случаен пропуск. Иначе ...

  Иначе започваме ВЕДНАГА същата битка срещу него, както срещу 3-мата небългари - Доган, Кобурга и Сергей Яков

  Веднага трябва да се премахне т.н. "Подоходен праг" в БРУТО. срещу получаването на детски. ВЕДНАГАаааа ...

 15. 15 Профил на mitko
  *****
  Неутрално
 16. 16 Профил на  BMV
  *****
  Неутрално

  Митко много си прав но аз все пак си мисля че до Нова година доверието ще се срине Повод за това мое становище ми дават изказванията на някои хора от новото правителство че уволнения и чистки няма да има Остава както хамстера Станишев се обърна за помощ от вън защото нашите администратори нямали капацитет Отново демагогия

 17. 17 Профил на Гиби
  Гиби
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Успех на ББ.По БНТ той каза,че ще има ревизия на тройната коалиция и търсене на отговорност.Това което ББ при предаването на власта в МС е само заради протокола.

  готин
 18. 18 Профил на Коста
  *****
  Неутрално

  Много умерено и професионално започва новото правителство.
  Ревизия на проектите на руската мафия, силен контрол на разходите....
  Макар и тъмносин по душа, нямам нищо против истинско дясно правителство на ГЕРБ
  Успех !!!

 19. 19 Профил на DEVILDRIVER
  *****
  Любопитно

  Всяко ново начинание минава през следните етапи : ентусиазъм, усложнение, разочарование, търсене на виновните, наказване на невинните и награждаване на онези, които нищо не са свършили

 20. 20 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 571 Гневно

  Ае чухте ли го тоя смотаняк току що по Канала - той плащал пенсиите на нашите баби и дядовци.
  АЗ, АЗ и 2-та милиона като мене, а не той, ги плащаме. Смешник!
  Правилно чичо ми - седемдест годишен убеден антикомунист, седесар и симпатизант на Костов - каза, че на тези избори щял да отиде да гласува напук за БСП, щото сините се сдушват с тоя смешник!
  Още не седнал в креслото и почна лично да плаща пенсии. Утре лично ще ми дава даром заплатата.

 21. 21 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Лютви Местан: "защото така създаваме предпоставки, включително на налагане на лична воля, което в учебниците по политология се нарича и по различен начин".

  Е те тука вече нямам думи. Една ми идва и то небългарска.....ГЬОНСУРАТЛЪ!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 22. 22 Профил на ВаньоТеменужкоф
  *****
  Неутрално

  Седерасти с неугасими страсти,
  яжте пасти, яжте пасти!

 23. 23 Профил на fr Pavel
  *****
  Неутрално

  Станишев: "Притеснява ме присъствието на "Атака" в мнозинството и Европа се притеснява от това". Не Европа, а шепата тъпи комунисти като тебе в Европа!

  ...............................................................

  http://archiman.livejournal.com/

 24. 24 Профил на критичен
  *****
  Неутрално

  Как ГЕРБ ще сменят стила на управление? Та днес при само 233 регистрирани депутати те постигат 240 гласуващи! Гласуват преди няколко дни лустрация за длъжностите в парламента, а днес включват в МС един агент! Не е ли това познатият ни двоен аршин?

 25. 25 Профил на segaaaaaaaaa
  *****
  Любопитно
  Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов и лидерът на групата на ГЕРБ в градския парламент Малина Едрева са сред фаворитите за кандидат на партията за частичните кметски избори, съобщава Mediapool. Двамата вече са предложени от общинската група на ГЕРБ пред националното ръководство на партията.

  Главният архитект на София Петър Диков, който е друг възможен кандидат, се ползва със значително по-малко доверие, са заявили пред агенцията източници от ГЕРБ.

  Те поясниха, че до този момент лидерът на партията Бойко Борисов, който в понеделник положи клетва като министър-председател, не е имал възможност да се занимае по-сериозно с въпроса кой ще го наследи като кмет на София.

  Очаква се частичните местни избори да се проведат в средата на октомври. До тогава и.д. кмет на столицата ще бъде досегашния заместник на Борисов по финансовите въпроси Минко Герджиков. Той обаче няма шанс да бъде кандидат на ГЕРБ на изборите, след като веднъж се провали като кандидат на СДС.

  Няколко месеца след избирането си за председател на СОС Андрей Иванов се превърна и в неформален лидер на групата на ГЕРБ в съвета. Той обаче все още се колебае дали да приеме бъдеща официална номинация за участие в преките избори. Малина Едрева също се ползва с подкрепата на голяма част от политическата група в София.

  Очаква се въпросът с кандидатурата да бъде изчистен до края на месец август.

 26. 26 Профил на KOSAN
  *****
  Неутрално

  момчета не пишете простотии по интернет, че е срамота. Падате до нивото на тези дето драскат в обществените тоалетни. А за ББ и хората около него имам твърдо мнение-НЕ ОБИЧАМ МИЛИЦИОНЕРИТЕ!!! НА ВРЕМЕТО, ЧЕ И СЕГА В АГИТКАТА НА ЛЕВСКИ ГИ НАРИЧАМЕ "УШАКОВЦИ" САМО БЪЛГАРИЯ И ЛЕВСКИ ОЛЕ-НИЩО ОБЩО С МВР

 27. 27 Профил на ЧИПЪРФИЙЛД
  *****
  Неутрално

  ТОВА Е ПЪРВОТО ЧИСТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 1989 Г. НАСАМ. МЛАДО-КОМУНИСТИТЕ И АГИТЕ ЗАД БОСФОРА ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТ НОВИ ВРЕМЕНА.

 28. 28 Профил на цървулан
  *****
  Неутрално

  Правителството на малцинството!!! Бре тия от пръстите ли си го изсмукаха това? Нали беше ясно че тези 3 партии ще подкрепят Кабинета "Борисов" поне в началото. Радващото е че ДПС не е във властта и надявам се никога повече няма да бъде. Ахмед (Пашата) Доган вече няма да може да управлява (присвоява) фондове и т.н. Дано само и тия Юнаци (гербери) не се окажат по-крадливи от предните...

 29. 29 Профил на Торбалан
  *****
  Весело

  Молете се да се оправят нещата е скоро ще сме затънали яко :Р

 30. 30 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Ламбо да ви светне - Бойко го избраха Европейските служби, защото предишните хайдуци само крадяха и изнасяха откраднатото в чужбина. Бойко е надеждата до сегашния хайдутлук да се спре. Как ще го направи е много трудно да се каже, защото корупцията е повсеместна. Няма войска и полиция на която да може да разчита безрезервно. Прокуратурата е нерешителна и подкупна. Тайните служби направо работят за чужди разузнавания (поне така се говори).

 31. 31 Профил на rossypop
  *****
  Весело

  Серго, Серьожа или както е модно сред червените напоследък - Серж, рече /цитирам, ама точно/: "БСП ще е принципна и конструктивна и т н. бла ............БСП ще бъде силна и алтернативна /??????/ опозиция, когато трябва... Отегчително, натруфено и празно говорене - да се качва на моторетката и да си търси Удачата. Тимовците го отсвириха. Иде ред на Алексей, пардон - Бойко Борисов.... Паааживьом - увидим....

 32. 32 Профил на 800 days ago
  *****
  Весело

  БоБо е готин. Папка и слушка. Той даже не си знаеше министрите- затова ги казваше всеки ден по 1- 2-ма, колкото му спуснат кукловодите.

  Ако се кани да направи някоя глупост, винаги ще има по един батко Гамизов да го предпази от грешен избор. Пък БоБо май има от какво да се плаши- наркотици, мокри поръчки, пълна мъгла какво да прави оттук натам. Абе ще скача според Дамоклевият меч.

 33. 33 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Б'т Ваньо остана на сухо ...

  Скоро бях на почивка в Чифлик - село с минерални извори и курорти в моя роден край - Троянско.
  Съчетанието на прекрасна топла вода, с хладен планински въздух и свежо зелен фон на околните склонове е УДИВИТЕЛНО.

  Хотела в който бях "Веника", се говори че е на Костов. Срещу него има още по-голям "Веника-1" - също на Костов.

  Явно че на Мавъра му се е искало да си дострои още нещо. Затова и ББ, или тези които го следят да не кривне, не искаха Костов във власта.

  Никаква борба с корупцията, тогава нямаше да бъде възможна.

 34. 34 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Б'т Ваньо не ме остави на сухо ...

  Скоро бях на почивка в Чифлик - село с минерални извори и курорти в моя роден край - Троянско.
  Съчетанието на прекрасна топла вода, с хладен планински въздух и свежо зелен фон на околните склонове е УДИВИТЕЛНО.
  Хотела в който бях "Веника", е на Костов.
  Да знаете само как ме разглоби бате Ваньо...

 35. 35 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  ББ изоообщо не спомена за страшната демографска катастрофа на българската нация и какви мерки ще вземе ... Да знаете само как искам дете от него...

 36. 36 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  ти не знаеш ли, че педерастите не могат да раждат!?

 37. 37 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Защо ревизия само на дейността на тройната коалиция, а ми на твоята дейност бе Ваньо 20 милярда се губят от приватизацията, а ми при теб имаше един мистър 10%- не се прави на вода ненапита.

 38. 38 Профил на До Ламби
  *****
  Неутрално

  Ламби

  Бойко беше избран от полицията, че ще им увеличи заплатите. Почти всички полицаи и техните семейства са гласували 90% за Бойко.

 39. 39 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Защо ревизия само на дейността на тройната коалиция, бе Ваньо, а на моята дупарка кога ще и дойде ред? Не че съм вода ненапита, ама гевречето ми е стегнато...

 40. 40 Профил на ZZTOPJA
  *****
  Весело

  Добре е, че по БГ земята още броди Черният змей на злото: Б'т Костоф !!! Представяте ли си, ако изчезне к'во ще правим - как ще обясняваме "случките" в управлението, в политиката; като изчезнат корупцията,контрабандата,пътя на дрогата и се появят 7-8 Магистрали за к'во ще дращим и скимтим по постинги,форуми и кръчми.
  Наздраве! за демонът на БГ - тъмният хотелиер Ив.Костов

 41. 41 Профил на т45
  *****
  Неутрално

  1996 – 2009 “Приятели” на България

  По времето на Жан Виденов (януари 1995 – февруари 1997) кражбите и корупцията взеха космически размери в малка България. Стигнахме до там да няма хляб в магазините и нашия народ, който е от най-търпеливите в света най-после му “светна” и излезе на улицата. Не че го беше еня за Жан, просто огладня и освирепя. В този момент започна и големия възход на “охранителните фирми” и рекетьорските формирования. В този период се заложиха и основите за разрастването на огромни формирования и “бизнес” групи, за които не бе ясно от къде пристигнаха, как направиха парите си и още по-лошо – как, откъде и с чия подкрепа се появиха. Приятел на България тогава – Москва.

  Софиянски (февруари 1997 – май 1997) с неговото служебно правителство нямаше какво да прави, освен да подготви изборите за идването на следващия “реформатор”.

  По времето на Костов (май 1997 – юли 2001) започна “голямата промяна”. Голям смут в обществото, икономиката, политиката. Голям смут и по отношение кой е “приятел” на България и кой не е. В името на “промяната” се рушаха изграждани с години структури, пазари, предприятия и т.н. Необходимо беше, но за съжаление накрая създаде само корупция, съсипа де що имаше оцелял бизнес. В областта на селското стопанство промяната беше особено силна – за съжаление надолу, надолу! Приятел на България тогава – Вашингтон.

  По времето на Симеон Сакскобургготски (юли 2001 – август 2005) имахме правителство ориентирано (поне на думи) към Европа. Доказаха се, че са ориентирани само към имотите и преразпределение на натрупаните богатства в държавата. Екипът бе добър, с опит, като много от тези хора имаха натрупан някой лев преди да влезнат в правителството. Тръгнаха си 3 по-богати и след по-малко от 5 години дори не успяха да влезнат в парламента. Характерното за тях беше стремглавия възход на партията (с появяването си “спечели” изборите) и още по-стремглавото падение. Приятел на България тогава – Брюксел и Лондон.

  После дойде правителството на Сергей Станишев (август 2005 – юли 2009) ориентирано откровено към Русия, с тотално неразбиране, че правилата на играта са се променили – тези, които плащат поръчват и музиката, а тогава правителството вместо да “слуша Брюксел” слушаше Москва. Сергей не само не разбра, че с влизането ни в Европейския съюз правилата на играта се промениха, но и не разбра, че дори в Москва не смятат, че “Европейска България” е политически и икономически изгодна (Европа е най-големия клиент на Русия – петрол и газ) и че няма да дразнят Брюксел. Приятел на България тогава – Москва.

  Приятел на България тогава – Вашингтон?
  Сега дойде Бойко Борисов (юли 2009 - .....). Характерно към момента е, че много хора от това правителство, а и тези чиято идея и подкрепа (в това число и финансова) беше за създаването на ГЕРБ имат сериозни връзки със Световната банка и ... САЩ. Лошо няма. Само дето ме е малко страх, че пак ще гледаме отвъд океана за подкрепа и ще примижаваме когато гледаме към Брюксел. Май пак завъртяхме топката не натам накъдето са ни интересите. От горе на това правителство на малцинството – това в цял свят се нарича “неработещо правителство”. Има подкрепата на други формирования, обаче те не участват във властта. Така поставената постановка води до заключението, че “под масата” ще се раздава. Защото тези, които те подкрепят няма да го правят ако не получават нещо. Пак ми се струва, че вместо да излезем от дългия период на безвластие и безхаберие, ние продължаваме по същия път, каруцата вместо да скърца, вече трака, само каруцаря е сменен. Ще ми се да не съм прав. Ще ми се икономиката да тръгне нагоре. Да почнем да произвеждаме, вместо да продаваме малкото което имаме, и да трупаме и градим вместо да разграждаме и разпродаваме (пардон, де-национализираме). Ще ми се по ключовите за България въпроси, в това число и енергетиката, да следваме национална политика, а не партийна или чужда такава. Ще ми се... но дали?

  Преди повече от век (134 години от тогава) Петко Славейков каза: “Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.”. Дано поне след края на това правителство не си го припомним Петко! Дано. Защото правителствата идват и си отиват, а народа остава. Но последните години и това не е така – по-правилно би било да кажем: “от 20 години правителствата идват и си отиват, а с тях постепенно и народа си отива”. Дано не съм прав. Дано!
  Дано сегашното правителство осъзнае това, което англичаните казват: “няма вечни приятели, има вечни интереси” и дано промени досегашното политическо мислене: “няма национални интереси, има вечни приятели”.

 42. 42 Профил на Gentleman
  *****
  Весело

  бря!

  УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ.

  "Още по-красноречив беше водачът на "Атака" Волен Сидеров:

  "Може би е дошъл моментът да започне нов модел - на джентълменство, в който подкрепата не е срещу благини.""

 43. 43 Профил на Gentleman
  *****
  Весело

  бря!

  УСПЕХ.

  "Още по-красноречив беше водачът на "Атака" Волен Сидеров:

  "Може би е дошъл моментът да започне нов модел - на джентълменство, в който подкрепата не е срещу благини.""

 44. 44 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Айде холан... Кои не успяха да предвидят? Левите и десни цоциалистически медии и врачувателски агенции...

  ГЕРБ системно е граден няколко, може би поне 10, години.

  Дори да е рожба на БКП, резултатите от изборите бяха несигурни, но все пак нормално очаквани - че ГЕРБ ще спечели.

  БСП ДПС НДСВ бяха отвратили доста народ.
  Атака определено привлича едни и отблъсква други.
  РЗС беше "обещаваща", но малка и неизпитана.
  ББ ГЕРБ имаше най-устойчиво и некомпрометирано присъствие в общественото съзнание.
  СК беше малка набързо съчинена и фалшива заменка на
  едновремешните Демократични Сили.

  Изборният успех на ББ ГЕРБ беше лесно предсказуем
  за обикновен непредубеден наблюдател.
  За хора с инсайдерска информация - дори повече предсказуем.

  еврореалист
  * 7

  Много се изписа досега. Но едно трябва да се разбере. Отличителната черта на управлението на ГЕРБ е НЕПРЕДСКАЗУЕМОСТТА. Под това трябва да се разбира не някакво непостоянство у бат'Бойко, а именно неспособността на наблюдателите да предскажат какво ще се случи.

  1. не успяха да предвидят изненадващо добрия резултат от изборите.
  ...

 45. 45 Профил на КДС/б/
  *****
  Весело

  Необходимо е да не се забравя нито за миг, че това не е никакъв кабинет. Освен това, кабинетът е на някакво МАЛЦИНСТВО.

  "Кабинетът на малцинството получи голямо мнозинство"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK