Делян Пеевски от ДПС ще бори корупцията в парламентарна комисия

Депутатите от ГЕРБ до последно чакаха санкция от Бойко Борисов за постовете в постоянните органи на Народното събрание

Съпредседателите на групата на ГЕРБ Тодор Димитров, Искра Фидосова и Красимир Велчев (от ляво на дясно) участваха в консултациите по състава на парламентарните комисии. Депутатите няма да излязат във ваканция през август, съобщи вчера председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Правителството се нуждае от приемане на закони, които не търпят отлагане. Затова парламентарните комисии ще започнат работа веднага, каза тя

© Анелия Николова

Съпредседателите на групата на ГЕРБ Тодор Димитров, Искра Фидосова и Красимир Велчев (от ляво на дясно) участваха в консултациите по състава на парламентарните комисии. Депутатите няма да излязат във ваканция през август, съобщи вчера председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Правителството се нуждае от приемане на закони, които не търпят отлагане. Затова парламентарните комисии ще започнат работа веднага, каза тяДПС предложи разследвания за корупция бивш зам.-министър на извънредните ситуации Делян Пеевски да бъде избран за член на спецкомисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в новия парламент. 29-годишният син на собственичката на медии Ирена Кръстева беше освободен като зам.-министър на извънредните ситуации заради корупционен скандал, а впоследствие възстановен на поста от бившия премиер Сергей Станишев.


Според правилника на новия парламент спецзвеното за борба с корупцията ще бъде на паритетен принцип - по един депутат от всяка група, и ще се председателства на ротационен принцип от опозицията. Така Пеевски ще бъде в даден момент и шеф на звеното, чието председателство се очаква да поеме сега лидерът на РЗС Яне Янев.


След консултации парламентарните групи разпределиха във вторник председателските постове в комисиите. ГЕРБ ще има девет председатели и 13 зам.-председатели. "Синята коалиция" ще ръководи две комисии. От десния съюз обясниха, че са решили с консенсус местата да бъдат заети от политици от СДС - Мартин Димитров за икономическата комисия и Йордан Бакалов за комисията по жалбите на гражданите.
Социалист ще оглави социалната комисия, а за зам.-председател на комисията по европейски въпроси и еврофондовете ще бъде предложена бившият вицепремиер Меглена Плугчиева, която в понеделник не спази партийната дисциплина и гласува с "въздържал се" при избирането на премиера Бойко Борисов. На заседанието на Изпълнителното бюро Стефан Данаилов повдигнал въпроса, но лидерът на партията Сергей Станишев казал, че поведението й ще бъде обсъдено по-късно.


ДПС поема органа в един от традиционните си ресори - околната среда и водите, а Емел Етем ще бъде в ръководството на комисията по медиите и културата, която ще контролира ведомството на Вежди Рашидов. "Атака" взима образователната комисия. Представител на РЗС ще бъде начело на комисията по външна политика.


Групата на ГЕРБ снощи обсъждаше своите кандидати, но чакаше санкцията на Бойко Борисов. Намеренията на управляващата партия са в сряда парламентът да избере състава на комисиите. Може да бъде отложено решението за двете, които трябва да се преименуват заради структурата на новия кабинет - икономическата и транспортната.


Най-сериозният проблем в ГЕРБ е кой да оглави една от най-важните комисии - по вътрешна сигурност, разказаха депутати. Смятаният за фаворит Пламен Нунев от Русе по-скоро щял да бъде зам.-председател. Сериозна подкрепа имал Румен Иванов от Добрич, завършил право в Академията на МВР и доскорошен председател на общинския съвет в Добрич. С опита си като дългогодишен служител в сектор "Сигурност" на МВР и директор на РДВР - Добрич, той бил най-подходящ. Той обаче беше обявен за сътрудник на бившата Държавна сигурност и според правилника на парламента не само няма право на ръководен пост, но не може и да е член на някои звена. Малко май пресолихме манджата, коментираха по този повод от ГЕРБ решението за лустрация. От БСП във вторник обявиха, че ще сезират Конституционния съд заради тези ограничителни текстове в новия правилник.


Шефските места


комисия председател заместници
Бюджет и финанси Менда Стоянова (ГЕРБ) представител на ГЕРБ и Румен
Овчаров (БСП)
Икономика, енергетика и туризъм Мартин Димитров ("Синята коалиция") Марио Тагарински (РЗС), Йордан Цонев (ДПС), представител на ГЕРБ
Правни въпроси Искра Фидосова (ГЕРБ) Явор Нотев ("Атака"), представител
на ГЕРБ и Любен Корнезов (БСП)
Външна политика и отбрана Димитър Чукарски (РЗС) представители на
"Синята коалиция", на ГЕРБ и Ангел Найденов (БСП)
Вътрешна сигурност и обществен ред председател от ГЕРБ Десислав Чуколов
("Атака"),Касим Дал (ДПС) и представител на ГЕРБ
Земеделие и храни Десислава Танева (ГЕРБ) Юнал Тасим (ДПС) и
представител на ГЕРБ
Труда и социалната политика Емилия Масларова (БСП) Тодор Великов (РЗС)
и представител на ГЕРБ
Образованието, младежта и науката Огнян Стоичков ("Атака") Алиосман Имамов (ДПС) и представител на ГЕРБ
Здравеопазване председател от ГЕРБ Ваньо Шарков ("Синята коалиция") ,Евгений Желев (БСП)
Околната среда и водите Джевдет Чакъров (ДПС) Огнян Пейчев ("Атака") и
представител на ГЕРБ
Транспорт и съобщения
председател от ГЕРБ
Иван Иванов ("Синята
коалиция") и представител на ГЕРБ и Петър Мутафчиев (БСП)

Местно самоуправление и регионална политика
председател от ГЕРБ Николай Пехливанов ("Атака") представител на ГЕРБ и Румен Петков (БСП)

Култура, гражданско общество и медии
председател от ГЕРБ Стоян Иванов
("Атака"), Емел Етем (ДПС)
Правата на човека, жалбите и петициите Йордан Бакалов ("Синята коалиция")
Тунчер Кърджалиев (ДПС) и представител на ГЕРБ

Европейските въпроси и еврофондовете
председател от ГЕРБ Меглена
Плугчиева (БСП), Искра Михайлова (ДПС) и представител на ГЕРБ
Две комисии са на паритетен принцип с ротационно председателство извън ГЕРБ:
Борба с корупцията и конфликта на интереси Яне Янев (РЗС),Делян
Пеевски (ДПС), Валентин Иванов ("Атака"), Димо Гяуров ("Синята коалиция") и
Бойко Великов (БСП)
Контрол на ДАНС Камен Костадинов (ДПС),Яне Янев (РЗС), Волен Сидеров
("Атака"), Димитър Дъбов (БСП) и представител на "Синята коалиция"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на жоро
  *****
  Неутрално

  чета ине вярвам на ушите си : Делян Пеевски - корумпиран вкомисията по корупция , Джевдет Чакъров - бившия министър на околната среда в комисията по околна среда и водите , Емилия Масларова - бивш министър на труда исоциалната политика - председател на комисията по труд и соц.политика . То бива цинизъм , ама чак толкова. Това ли ще бъде промяната . Май всичко е мижам да те лъжем ! Бедни ми народе , докъде я докарахме!

 2. 2 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Там му е мястото - знае нещата от вътре и има практика момчето Шефа му в комисията обаче е много способен в същата област - та ще има да гледаме циркове

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 3. 3 Профил на boris
  *****
  Неутрално

  Тия се подиграват. За това предлагат тази отрепка в /Делян Пеевски/ в Комисията по корупцията, защото знаят, че е продажна и корумпирана отрепка.
  Всичко се прави с цел там. Искат да се изсмеят и да покажат среден пръст.
  Правят го успешно.

 4. 4 Профил на Дасо
  *****
  Неутрално

  БСП/ДПС продължават да се гаврят с народа. Хубаво, ще видим докъде ще доведе това на следващите избори. Не се ядосвайте за сина на Кръстева, никой няма да го взима на сериозно.

 5. 5 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  не сме за демокрация а за диктатура ,военен съд и бесилки по стадионите,разберете,никога нищо няма да се промени по тази схема,първи за бесене са двете прасета майка и син ,а има и много други,тоба е гавра...а чез отново ще си отчитат на 3 месеца,уж бяха решили за последно че ще е едномесечно,гърмяха по медийте и хоп,тихомълком... нищо,пак ще си е на 3 месеца,нямали инкасатори...ха-ха,да се задавиш от яд всеки път когато четеш новините.

 6. 6 Профил на hahaha
  *****
  Неутрално

  800 дни, вервайте ми...е тва глупаците не се учат от грешките си, доказано е!

 7. 7 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Не знам дали се подиграват или ДП е единствения, който не е бил агент

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 8. 8 Профил на stan
  *****
  Неутрално

  ооо майко ... делян пеевски ... тия наистина се подиграват с народа

 9. 9 Профил на Russian Imperialists
  *****
  Неутрално

  The head of the Russian Orthodox Church, Patriarch Kirill, has told worshippers in Ukraine their breakaway Church must reunite with Moscow

 10. 10 Профил на iv
  *****
  Неутрално

  Контрол на ДАНС - Камен Костадинов (ДПС)...това е пълно безумие!! не по-малко от прасо делян...делян пеевски го пазят 12 частни охранителя - целия блок в който живее (блок в който се намират апартаментите, които преди години тото-то раздаваше във втори тото шанс - по времето на мама праска разбира се) е заварден от частните му гавази - от какво един държавен служител се пази толкова и как може да си го позволи?!
  ИСКАМЕ СЪД И ПРИСЪДИ!!!

 11. 11 Профил на Кико
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ да оправят изборния кодекс, да инвестират в по-добра интеграция на малцинствата и в образованието и БСП/ДПС просто ще се сринат.

 12. 12 Профил на Иван Костов
  *****
  Весело

  С този председател на спецкомисията за борба с корупцията, присъдата ми е в кърпа вързана...изгорЕх Ленчеее...изгорЕх.

 13. 13 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  "ще бори..."прости драскачи - просташки език.

 14. 14 Профил на ML@M
  *****
  Разстроено

  "Емел Етем ще бъде в ръководството на комисията по медиите и културата"
  Мноооого широк специалист явно е тази г-жа Тошкова. Какво й е образованието, каква й е квалификацията, та слага на всяко гърне мерудия?

 15. 15 Профил на do 9
  *****
  Неутрално

  Бе това не е темата....
  Ма пък само да посмеят на нас да ни кажат такова нещо -- направо на оружие!

  Тази комисия трявбаше да се даде на Сините или на БСП поне ако ще следват принципа да е на опозицията.

 16. 16 Профил на антиДПС
  *****
  Неутрално

  еми браво на БСП и ДПС... за пореден път.... евала, Доган ефенди !!!
  Ама не му се сърдете на чичко Доган, че е избрал Пеевски... той когото и от депутатите си да беше избрал, щеше да е с история в корупцията... всичките им са такива !!!

 17. 17 Профил на доктора
  доктора
  Рейтинг: 0 Неутрално
 18. 18 Профил на toptr
  *****
  Неутрално

  Тези проекти за състава на комисиите затвърждава убеждението ми, че нищо няма да зависи от сбирщината, обитаваща сградата на Народното събрание! Може би това е по-добрият вариант!

 19. 19 Профил на Найки
  *****
  Неутрално

  "ДПС предложи разследвания за корупция бивш зам.-министър на извънредните ситуации Делян Пеевски да бъде избран за член на спецкомисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в новия парламент."

  Уникално! Гениално! Извънземно!!!

 20. 20 Профил на Найки
  *****
  Неутрално

  ""Атака" взима образователната комисия. "
  ----------------------------------------------------------------
  А така!

 21. 21 Профил на max
  *****
  Весело

  Я ПОДАЙ МИ МАЛЕ ТЕНКАТА ПУШКА ...

 22. 22 Профил на лустрация
  *****
  Неутрално

  ето защо няма смисъл да се вади нож на умряло куче. лустрация за такива като пеевски кога ще има!?
  Не знанищо че и аз съм гласувал за него...м, ама мартинчо е много жалък,

 23. 23 Профил на Wow
  *****
  Весело

  Първоначално и аз така реагирах.... но после се сетих, че от присъстващите в парламента, който и да сложат от ДПС и БСП в комисиите реакциите ще са същите. Просто при тях материала е МНОООГО лош Иначе поздрави за избирането на Мартин за прецедателя на комисията по икономика, енергетика и тн.

 24. 24 Профил на Emil Dimitrov
  Emil Dimitrov
  Рейтинг: 4 Неутрално

  Делянчо е много яко момче, ама мама Ирена е мнооооого по яка!!!

 25. 25 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 515 Весело

  Признавам, че Свиняр Блеевски е наистина удивително лош избор за член на комисията по корупция.

  Обаче помислете си - кой да сложат? Че то в ДПС има ли по-малко корумпиран от него? Може би Ептем Крадем - тя е толкова проста, че не умееше сама да крадне, трябваше Доги лично да и оформя далаверите, а тя само да подписва. Ама гледам че и на нея са и намерили място в комисия

  Единственият добър комунист, уважаеми форумци, е мъртвият комунист.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 26. 26 Профил на това е подигравка
  *****
  Неутрално

  Гласувахме за Вас г-н Борисов , защото искахме ясна и бърза промяна . Но вие решихте , да раздавате власт по комисиите на опозиционните партии , което е добро решение , но ако се отнасяше за зряла европейска държава, но не и за нас . Масларова, Делян Пеевски и други такива герои , ще са в основата на вашите неуспехи. Но Вие ще поемете отговорността и от Вас ще търсим сметка . Дано не последвате съдбата на "царя" .

 27. 27 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Докато не им се махне имунитетът ще се дразним да ги гледаме. Явно е, че са ГЬОНСУРАТИ. Направо до гуша ни е дошло да ги гледаме.
  Така е като Западът нищо не казва и ги приема и яде и пие с тях на една софра. Някой да е вкарал Делян Пеевски в затвора? А някой събра ли годни доказателствени средства, за да докаже обвинение против КОГОТО И ДА Е? Докато няма доказателства ЩЕ ГИ ГЛЕДАТЕ НА ПРЕСТИЖНИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА!

 28. 28 Профил на Nasty Nar
  *****
  Неутрално

  Тя беше ML Етем преди да стане министър, после стана GL Етем

 29. 29 Профил на МЕГИ
  *****
  Гневно

  НАЙ-ВАЖНИЯ ЗАКОН,КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,ТРЯБВА ДА Е ЗАКОНА ЗА ЛУСТРАЦИЯ...ВСИЧКИ КРАДЛИВИ ГАДОВЕ НА СЪД И ПОСЛЕ ДА ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ В ЗАТВОРИТЕ.
  БОЙКО,ТОВА НЯМА ДА Е ПОЛИТИЧЕСКО,А СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИЕ ЗА КРАДЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И НАДОЛУ...

 30. 30 Профил на Пощальон
  *****
  Весело

  Значи ДПС залагат на експерти.

 31. 31 Профил на ?
  *****
  Гневно

  Искара Фидосова да вземе,че да отслабне - аман от освинени физиономии и затлъстели мозъци.

 32. 32 Профил на DO GUMATA
  *****
  Неутрално

  ГУМАТА Тİ Сİ ЕДНА МЪР6А СВİНЯ Пİ4 İЗРОД КРАДЕЦ МУХКÜ ТİКВА ЗАГУБЕНА

 33. 33 Профил на ?
  *****
  Любопитно

  Бившата вицепремиер и министър на извънредните ситуации (винаги по тяхно време - в чужбина) Емел Етем е имала общ бизнес с лице, за което чешките власти твърдят, че е един от май-големите трaфиканти на оръжие в международен мащаб. Станалата известна и със сексуалните си поздвизи Етем и визираният от чехите българин Янко Крумов Хаджигеоргиев имат по 25 процента от капитала на търговското дружество "КАРЕ - 93", Любопитен факт е, че лице със същото име сега е директор на Дирекция "Инспекторат" в ръководеното от Етем Министерство на извънредните ситуации. Според секретен доклад на чешкото контраразузнаване, огласен и в медиите в Прага, "Агропласт" била сред най-големите трафиканти на оръжие в международен мащаб от 1993 до 2000 г.

 34. 34 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Ама вие какво очаквахте от ДПС и БСП? Нали затова народа гласува за промяна на досегашното статукво - изритахме партиите дето 20 години творят безобразна форма на капитализъм и сега да се надяваме, че волята на новото мнозинство ще стигне докрай.
  Аз искрено им желая успех!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 35. 35 Профил на отново измамена
  *****
  Неутрално

  ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, това ли ви е новата визия - със старите портрети.

 36. 36 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 859 Неутрално

  #26,
  не ги раздава Борисов тези постове, а се разпределят съгласно закони и разпоредби между парламентарните групи като всяка си посочва кандидатите.
  Ако се гласуваха после щеше да е добре...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 37. 37 Профил на ?
  *****
  Любопитно

  Главният прокурор на България притежава 25% от акциите на компанията „Консултантска къща - право и бизнес". Въпросната фирма предлага юридически услуги на корпоративни клиенти. В дружеството внукът на бившия член на Политбюро Борис Велчев е ортак с доста интересни личности. На първо място е бившия заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев, който допреди 3 години бе юридически съветник на президента Георги Първанов. Зам.-министърът също притежава 25% от акциите в юридическата фирма и е вписан като управляващ в дружеството.

 38. 38 Профил на въпрос
  *****
  Неутрално

  до торбалан======
  Досега тези комисии били ли са председателствани от опозициони партии === Ако е било така - били ми казал примерно Атака каква комисия им е била поверена

 39. 40 Профил на въпрос до торбалан
  *****
  Неутрално

  Торбалан
  Неутрално 3621:53 28 юли, 2009 #26,
  не ги раздава Борисов тези постове, а се разпределят съгласно закони и разпоредби между парламентарните групи като всяка си посочва кандидатите.
  Ако се гласуваха после щеше да е добре... ..........................
  ---- какви са тези закони , че Синята коалиция има 2 председатели на комисии, а другите като Атака примерно , която е с повече депутати им се дава една . Май не е до закони , а е до решение на Борисов.

 40. 41 Профил на помните ли
  *****
  Неутрално

  По мтв Селебрити дет мач.
  Е са гледайте продължението на живо. Само тея с откъснатите глави ще сме ние.

 41. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  "Гласувахме за Вас г-н Борисов , защото искахме ясна и бърза промяна."

  Ама чакайте малко, гласували за мутра, "бивш" комунист по убеждения, чалгаджия и пожарникар на който любимата му песен е, "Бат-льона се строява", защото искали бърза промяна!?
  Каква точно промяна, какво очаквате да промени ББ!!

  "Но Вие ще поемете отговорността и от Вас ще търсим сметка."

  Да, да...ще я поеме, дааа...що да не я поеме, след като му я дадохте!? И ще му я търсите..О, дааа... Станишев и той така я пое и сега му я търсите, дааа...по 24 часа на ден я търсите. И Царя я пое, и Борисов, я пое като главен секретар, после я пое и като кмет, по едно време я пое и като кандидат депутат от листата на НДСВ в Благоевград. Сега ББ вече не е кмет. Не знам обаче, някой да си е разкъсал ризата и да се е хвърлил да му търси отговорност за неизпълнените обещания.

 42. 43 Профил на Петко
  *****
  Неутрално

  Петкан Илиев да бъде назначен като консултант на депутата Пеевски.

 43. 44 Профил на 777
  *****
  Неутрално

  Мнозинството в комисиите е на Герб, СК, Атака и РЗС, така че винаги ще си прокарват решенията.Прасето даже и да е шеф на комисия, винаги другите могат да го бламират.Не е болка за умирачка.

 44. 45 Профил на LA SERPIENTE
  *****
  Гневно

  КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ЕНИЧАРСКИ КУЧЕТА В ПАРЛАМЕНТА?!

 45. 46 Профил на до 42
  *****
  Неутрално

  нито един от дсб. ха-ха-ха !!!

 46. 47 Профил на до роси
  *****
  Неутрално

  каквото и да пишеш, ти си на страната на лузърите

 47. 48 Профил на до Роси Кирилова
  *****
  Неутрално

  А Вие за кого гласувахте .... За Доган? , За Болен ? за Гаргамел ?

 48. 49 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 120 Неутрално

  ЛУСТРАЦИЯ!!!

  Пътят е целта! Конфуций
 49. 50 Профил на Бобо
  *****
  Неутрално

  Айде , Бойко, 2 дена минаха. Кога ще почнат арестите? Не мисли , че ще те чакаме дълго!

 50. 51 Профил на констатация
  *****
  Неутрално

  Още едно потвърждение,че България е страната не на розите, а на абсурдите.
  България трябва да се нарича Абсурдистан.

 51. 52 Профил на МЕГИ
  *****
  Гневно

  Е И КАКВО СТАНА - ВСИЧКИ МУТРИ СЕ НАЗНАЧИХА НА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ?! А БОЙКО БОРИСОВ ОБЕЩАВАШЕ ЛИ ОБЕЩАВАШЕ,ЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЯЯЯЯЯМА ПРОМЯНА И СЪД ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ! А КАКВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА? ТОПЛИТЕ МЕСТЕНЦА СЕ ЗАЕХА ОТ ОЛИГОФРЕНИ И ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!!!

 52. 53 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  до шараните дето гласуваха за герб(да ме прощава мики че използвам негов лаф)
  каква промяна очаквате и от кого от цецо и цецка ли или от другите там смешници на който даже имената не знаете ченгета който искат да ни направят полицейска държава по подобие на путинова русия
  да промяна ще има и тя ще бъде пожаро-пъдарска

 53. 54 Профил на ДЕМО
  *****
  Гневно

  Видяхте ли,че ДОГАН(САВА) - отново ще командва дарданелите?! Предложи изрода Пеевски и той стана,това което Доган искаше...Нищо няма да се промени ,нито в народното събрание,нито в правителството,нито в България. Пременил се Илия - пак в ТИЯ!Нещастна държава! АМИН!

 54. 55 Профил на бойчо огнянов
  *****
  Неутрално

  ОКСИМОРОН - ТЕНЕКЕДЖИЙНИЦА "ТИШИНА"

 55. 56 Профил на the place
  *****
  Неутрално

  и какво ревете всички? За мен този сайт е позор за всички журналисти , защото няма никъде другаде толкова много ГЕРБ еризиран сайн и въобще медия

 56. 57 Профил на МЕГИ
  *****
  Гневно

  Жалкото е българи,че отново ни зарибиха...
  Бойко следва модела на Путин - сродни души с подобна биография - затова очаквайте все повече ченгета/функционери в адмистрацията. Сега той ще изгради "перфектна" мафия!
  Oтвсякъде смърди на нещо неморално ....гнус,гнус,гнус!
  Мисля си, че за пореден път българският народ си намери "спасител" и традиционно без много,много да мисли - се втурна да гласува за него...Жалко...много жалко,за нас българите и за България!

 57. 58 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 799 Неутрално

  еми вижте сега, все някой от ДПС трябва да участва в тия комисии. Там не-корумпиран просто няма, така че все тая дали е Пеевски или друг - всичките са от един дол дренки. Да не би Доган, Местан, Етем или останалите да са по-добри?
  Хубавото е че от тия комисии не зависи кой знае какво.

 58. 59 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Весело

  Бъдете сигурни, ще стане веселба ... Членовете на комисията на разследва щефа си .

 59. 60 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 859 Любопитно

  #38, 40, 42, сини,
  има да се учите на толерантност. и на демокрация.
  Народа избра. И да ревете за Костов няма да го огрее никога вече.
  Всъщност може ли някой клет партиец от малцината останали преданни на Командира да ми отговори на следните въпроси:
  Хората се бореха за демокрация - за да заменят червена партия със синя ли?
  Защо трябва да смятаме Костов за успешен лидер и управник след като и в двата си големи проекта се провали катастрофално - остави слаба икономика и нова партия дето се бори за оцеляване?
  В този смисъл той реформатор ли е или ликвидатор?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 60. 61 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  .

  Туй дето Доган и ДПС щял да ги праща в Анадола не било така! Било в Анталия и то на курот с яхта!Разбрали сме ги погрешно Шараните и форумните им водещи офуцери!

  skara
  Неутрално 2
  " Там му е мястото - знае нещата от вътре и има практика момчето....."

  Все едно за за Бойко (мутра-комунист) дето щял да се бори с мутрите и комунистите става въпрос!И той така!

  жоро номер 1:
  "Делян Пеевски - корумпиран вкомисията по корупция , Джевдет Чакъров - бившия министър на околната среда в комисията по околна среда и водите , Емилия Масларова - бивш министър на труда исоциалната политика - председател на комисията по труд и соц.политика . То бива цинизъм , ама чак толкова."

  Да не пропуснеш и комуниста ченге Божо Димитров дето ЩЕ НАДЗИРАВА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА , и Председателя на народното събрание ! Ами Мултигрупаджията Вежди?

  Kaбакчиев , къде си душо ПАТРИОТИЧНА!?

  антикомунист - ползвай ми изразите смело, ама кажи и какво ги бъцка и Костов в тази тайфа? (за мозер, свинаров, дилов, надка и т.н приятелите му е ясно)

 61. 62 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Неутрално
 62. 63 Профил на някой
  *****
  Неутрално

  и 50 години да минат пак няма да се научуте - Костов е най-големият крадец , а не ДПС и Доган и Местан и незнам още кои, просто са ви трън в очите.

 63. 64 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Чудния свят на българската политика! Делян Пеевски ще бори корупцията!? Вместо него да го бори целия 2-ри отряд на ЦСЗ!?
  Мисленето не е като гласуването. Малко по-сложно е и явно не се отдава на всеки!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 64. 65 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1511 Весело

  63
  При теб само автоасфикция ще помогне. Нищо не си разбрал.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 65. 66 Профил на A1H1
  *****
  Неутрално

  Светоената здравна организация предупреждава за разрастване на свинския грип

  http://www.youtube.com/watch?v=QRqXSinHNHw&feature=related

 66. 67 Профил на някой
  *****
  Неутрално

  65
  Ето един човек на който ДПС са му трън в очите. ХА- ХА

 67. 68 Профил на FOX
  *****
  Любопитно

  Най-големият скандал, в който беше замесено неговото име, беше свързан с приватизацията на столичната зала "Универсиада" и спортния комплекс "Тотошанс" в Златни пясъци. С помощта на тогавашния спортен министър Васил Иванов-Лучано имотите се оказаха апортирани от държавната фирма "Олимпика" ЕАД в смесено дружество, в което участваше частна фирма, свързвана със самия Лучано. Като едноличен собственик на фирмата беше вписана Маргарита Донкова, която по същото време беше секретарка към поддържания от младежкото НДСВ уебсайт "Новото време". По случая беше образувано следствие, но то потъна.
  Ето за такива приятели мечтае всеки от нас. След всичко това да говорим ли въобще за морал и закон?

 68. 69 Профил на Anon
  *****
  Неутрално

  Podigravat ni se v ochite!!!! Stiga veche!!!!

 69. 70 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  # 47"каквото и да пишеш, ти си на страната на лузърите"
  Роси не иска някой да и оправя таратора, само защото имал страховит вид и вдъхвал респект, защото това съвсем не значи, че може да прави таратор. Роси не е конформистка, която тича като овца след победителите.

 70. 71 Профил на Данъкоплатец
  Данъкоплатец
  Рейтинг: Весело

  Делянчо мамин Ирински е изтъкнат спец по корупцията и ще бъде най-полезния член на Комисията за борба с корупцията!

  Другите членове трябва още много фурни корупционен хляб да изядат докато стигнат неговата компетентност, а корупцията все трябва да се подхване отнякъде - и то спешно.

  Everyone is constitutionally entitled to manage his finances in such way as to pay only the legal minimum of taxes (Resolution of the US Supreme Court, 1934)
 71. 72 Профил на ИЗНЕНАДАН
  *****
  Гневно

  Този не са го освидетелтвали за трета степен даун!
  Възможно ли е тази гнус да е това,за което претендира?!

 72. 73 Профил на ВЪПРОСИ? А ИМА И ОЩЕ...
  *****
  Любопитно

  На ония митинги някой да е мисли, че нереализирал се цар ще бъде премиер в република?

  Да е мислил някой, че премиер ще ни бъде човек без ден трудов стаж в живота си?

  Да е мислил някой, че бодигард от силова групировка ще бъде Премиер?

  Да е мисли някой, че 20 год след това пак същите хора (децата, племенниците и внуците им) ще ни управляват?

  Да е мислил някой, че през 2009-та година България ще бъде световноизвестна не с друго, а с корупцията си? (а не беше така през 2001-ва, защо ли?

  В момента тези глупости за корупцията 97-01 се говорят САМО в България. Не, че я нямаше, но сега размерите са чудовищни... нямат измерение.

  Как не успяхме да убедим другите извън Бг, че сега сме цъфнали и вързали?

  Как цялата медийна пасмина говори едно, а хората усещат друго? Как така сега уж имаме възможност да сме по-добре, а надеждата вече и тя се губи?

 73. 74 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Снощи коментирах изследване на общественото мнение, резултатите от което показваха, че само в България от ЕС се увеличава обществената търпимост към корупцията. Едната възможност, обясняваща факта за мен, беше, че нацията затъпява. Драги сънародници....ИЗВИНЯВАМ СЕ! Очевидно е вярна втората възможност: КРЪГЪТ НА БЪРКАЩИТЕ В НАШАТА КАЦА С НАШИЯ МЕД СЕ РАЗРАСТВА!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 74. 75 Профил на Бобо
  *****
  Неутрално

  Само за информация: НАЙ-ОПАСНИЯТ ИЗРОД В ДПС Е КАСИМ ДАЛ - хладнокръвният, целенасочен и организиран кардинал. Много рядко се чува нещо около него, но е по-опасен и от Доганя. Има слухове, че е харесван от Турция за заместник на Сокола, който е недолюбван, заради алчност, показност и разгулно поведение. Само те двамата са останали от създаването на мафиотското ДС "изтървано" изчадие.

  От интеврю: "Касим Дал е бунтар по душа и обича много стиховете на Ботев. И днес ги рецитира. Прекланя се пред Васил Левски. И също като своите кумири не понася лъжата, не може да прости и на предателите."

 75. 76 Профил на DEMO
  *****
  Весело

  Този дебел "исполин", има поглед на африкански полуидиот.Визия за хомосапиенс - груба пародия на жалка имитация.

 76. 77 Профил на stoyan
  *****
  Неутрално

  Тук не става дума за ДЕТЕТО ЧУДО на прехода Делян Пеевски ,а за партията дпс и лидера и Ахмет Доган.Цялото повединие на този човек използвайки по един безобразен и анадолски маниер механизмите на власта ,които допуска ДЕМОКРАЦИЯТА, и които са неразделна част от същноста и се ръководи от единствената идея да бъде сплашено зараждащото се гражданско общество .Да бъде обезверено това общество. Да се примири с мисълта ,че нищо не може да се промени .Да престане да вярва в самата демокрация и накрая да се отврати от нея и гражданите на България да отиват като стадо на урните да гласуват ,така както направи със собствения си електорат.Задавате ли си въпроса защо вкара в парламента Данчо МЕНТАТА. Защо направи заместник на парламента бившия седесар, негодника Христо Бисеров.Всичко това направи за да унизи и унищожи автетентичната десница.Забравихте ли депесарския му щут срещо първото демократично правителство на България.Този човек е изключително опасен ,както за ДЕМОКРАЦИЯТА,така и за БЪЛГАРИЯ.

 77. 78 Профил на toni
  *****
  Неутрално

  е,това е ве4е варха на нахалството.!! нямам думи!! живея в германия от дълги години. следя сабитиета в българия.искам да се върна там. Родина ми е. Ама този да бори корупцията!!! Боже,пази България!! Е та маика му и тои са наи-големите мафиоти. Прости като царвул, но с огромна криминална енергия. ДПС са против Б.Д. а предлагат този плазмодии на този пост. Да могат спокоино и нататък да си въртят далаверите. Не!!! Взимам немско гражданство..

 78. 79 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  .

  Храброто ченге Бобо 75

  "...КАСИМ ДАЛ ...Има слухове, че е харесван от Турция за заместник на Сокола, който е недолюбван,...." блаа-блааа, дрън -дрън чи пляс!

  На баба ти хвърчилото, ченгьоооооооооооооо!
  (Вий със слухове командвате от 1944г!)

  И Доган и тайфата му са си ваши , та ваши! На ДС-БКП която пък е на .....ха познай!

  П.С.:
  По темата съм писал в пост 61.

  .

 79. 80 Профил на ЛУСТРАЦИЯ!
  *****
  Любопитно

  Не може повече трудещите се българи да хрантутят едни хора, които използват служебното си положение единствено и само, за да уреждат своя бизнес и своите семейство. Това е отровно за страната.
  Трябва да се изработо съвременен закон - ЛУСТРАЦИЯ, който да засегне не само зависимостите на някои хора с бившите специални служби, но и други икономически и по-модерни зависимости като например участия в схеми за теглене на ДДС. Или участия в схеми за пране на пари, за контрабанда, за точене на еврофондове, свързани лица и т.н. То и сега има закон за свързаните лица, ама какво от това. Казват: „Има конфликт на интереси” и най-много да го уволнят. Ама това, че е откраднал сто милиона долара, не се наказва и няма последствия. Трябва да има страх от закона, защото в България трябва да има страх от законите.

 80. 81 Профил на Така ли?
  *****
  Неутрално

  ХА-ХА-ХА-ХА-ХА! С нетърпение очаквам още смешки от Парламента!

 81. 83 Профил на пак сме тук
  *****
  Неутрално

  Па плеснат с ръце и се прегърнат...Моделът "всички на софрата" в действие. Този модел го знаем от Симеон и Софиянски и знаем докъде докара. Добре че поне Костов е отказал да оглави комисия.
  Иначе напълно споделям мненията на Роси и "Въпроси има и още"

 82. 84 Профил на smeh
  *****
  Неутрално

  до 10- тоя има и един огромен апартамент на бул. Левски в София. И тма инсталира камери навсякъде, използва го само за оперативки а е 180м2 в центъра на софия до НДК.. как може..

  Да са припомним историята- на 23 години - назначен в следствието което го разследва?!?!?!?!
  на 25- зам министър от ДПС.

  АЛОО, институциите на държавата България, чувате ли ме добре - ние ви ПЛАЩАМЕ, вие ДЕЙСТВАЙТЕ най-сетне!!!

 83. 85 Профил на Николай Василев
  Николай Василев
  Рейтинг: Неутрално

  Типично за Ахмед Доган! Нищо ново няма и при БСП; сега единствената им цел е да компроментират парламента /което не е много трудно с тези депутати-новите стари лица/ и да обезверят народа, че може да има промени и справедливост.

 84. 86 Профил на Николай Василев
  Николай Василев
  Рейтинг: Неутрално

  Типично за Ахмед Доган! Нищо ново няма и при БСП; сега единствената им цел е да компроментират парламента /което не е много трудно с тези депутати-новите стари лица/ и да обезверят народа, че може да има промени и справедливост.

 85. 87 Профил на Никита
  *****
  Неутрално

  Тези наистина са на всеки километър.
  Кой каза, че ДПС и БСП не били вече на власт.

 86. 88 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  .
  stoyan
  Неутрално 77

  "Тук не става дума за ДЕТЕТО ЧУДО на прехода Делян Пеевски ,а за партията дпс и лидера и Ахмет Доган......"
  бла-блааа , дрън-дрън...

  И за тях не става дума келешо! Става дума за тези в парламента КОИТО ЩЕ ГО ДОПУСНАТ! Тези които уж щяха да вкарват комунисти и мутри по затворите и доган и ДПС щяха да ги пращат в Анадола(не в Анталия с яхти)

  Николай Василев
  Неутрално 86

  "Типично за Ахмед Доган! Нищо ново няма и при БСП; сега единствената им цел е да компроментират парламента "

  Как ще го компрометират когато там мнозинство има К.У.Р.Е.Ц . бе?( Коалиция за Ускорено Развитие и Европейски Цености) ха-ха-ха
  Не е виновен този който яде баницата, а този............НОВИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТ на който ще се наслаждаваме заради вас ЛУМПЕНИТЕ още 4 години(и не само, май)!
  За какво обезверяване говориш, бе! Народа отдавна не вярва на КОМУНИСТИ! И ако не му бяха изиграли ЖЕСТОКО етническата карта дни преди изборите, тези в изборните секции щяха да плющят цял ден белот само!

  П.С.:
  По темата съм писал в пост 61.

  .

 87. 89 Профил на hristo
  *****
  Гневно

  Делян Пеевски е едно от лицата на покритата корупция в България. Няколкото негови гре6ки ракриха какво има под маската. А образа стана о6те по-ясен, когато се видя как предното правителство го покри и не само, те го върнаха във власта. Това разкрива високо-етажните схеми на този истински анти-българин. Навсекиго е ясно какво 6те направи на4ело на тази комисия. Огромна кра4ка назад за парлмента и България. Дано това да не стане факт.

 88. 90 Профил на ГЕЙ
  *****
  Любопитно

  това е само формалност, шефовете на комисий нямат власт. те се разпределят между групите в НС. ГЕРБ има 9 шефа на комисий от 17. бсп би трябвало да има 2 а не 1, а синята коалиция 1 а не 2. така ГЕРБ прекара комунягите

 89. 91 Профил на BG
  *****
  Неутрално

  ууууууууууууууууууууууууууууууууу

 90. 92 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  .
  Може пък ГЕРБ да го спрат!

  Може пък ГЕРБ да го спрат с Коалицията за Ускорено Развитие и Европейски Цености (К.У.Р.Е.Ц)
  СК, РЗС, АТАКА и ГЕРБ

  И това да им е трофея от обещаната на лумпените, "война" с ДПС!
  Това да е примерно, нарочно подготвен ТЕАТЪР!
  Ако го изиграят добре и дълго, и отразено във всички "свободни медии" подобаващо, ще има вълнуващ за КАБАКЧИЕВЦИ ефект!
  И ЛУМПЕНИТЕ ДА СА ДОВОЛНИ! И да завият : "Видяхте ли как Бойко им разказа играта"!
  .

 91. 93 Профил на киро бетона
  *****
  Неутрално

  Свинята ПЕЕВСКИ корупцията !???МАЛЕЕЕЕ глеаам и невярвам на ушите си )) свинята заедно с майка са найстина само за БОРБА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА !!!!............. НА БЪЛГАРИЯ ЛИПСВА НЕЩО-------ТВА Е ЕДНА 7 МЕГАТОННА БОМБА ТОЧНО НАД СТАРА ПЛАНИНА !!!!!!!!!!!!!!

 92. 94 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Това тлъсто прасе, свидна рожба на комунизма, това мерзко подобие на царя на животните - свинята, този дебел плод на многогодишно кръвосмешение, този питон многолюспест...

  "Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила Пелеев, който донесе безбройни беди на войските ахейски, прати в подземното царство душите на много герои, тях пък самите предаде за плячка на стръвните псета, пир за грабливите птици. Тъй волята Зевсова стана, след като в свада жестока се скараха и се разделиха мощният цар Агамемнон и вождът Ахил богоравен. Кой от безсмъртните беше ги хвърлил към грозната разпра?"

  Надявам се, че това... не знам какво е точно, ще свърши в някой български затвор, където ще изкарва за пари за цигари, когато към него се приближи някой печен манаф с думите:
  - Момче, да си направим малко луканки, от мен месото, от теб червото...

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 93. 95 Профил на milen ruskov
  milen ruskov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Като го гледам на какво прилича Делянчо, имам чувството, че е излязъл от едни заведения за умствено недоразвити, които заведения редовно ни заливат с СМС-кампании. На тоя тлъст нерез му приличат едни други заведения с решетки, високи огради и бодлива тел. Докога ще търпим ония нагъл турски бей Доган да ни се смее в лицето бе, хора?

  milen_kr
 94. 96 Профил на Ot USA
  *****
  Неутрално

  Peevski ne e problema. BSP&DPS sa problema. Reshenieto:
  LUSTRAZIA!!!!!!!!!!!

 95. 97 Профил на Р.Овч.
  *****
  Весело

  Стига сте ревали..
  И Пеевски и Етем и Овчаров трябва да са в комисиите за могат лесно да бъдат открити и да им бъдат връчени призовките .

 96. 98 Профил на аман
  *****
  Неутрално

  Ей..бат Бойко да не забравя защо гласувахме за него-минаха 2 дена ,а действия няма.
  Ако цялата тази мърша ще я гледаме в парламента ,а не в затвора...по добре да идва Я.Янев с камионетките.

 97. 99 Профил на maxa
  *****
  Неутрално

  Стига сте ревали брееиии !!!Председателствата на комисиите са на ротационнен принцип!!А 4леновете ги излъ4ват партииите а не ГЕРБ!!

 98. 100 Профил на Y- ту
  *****
  Гневно

  "Блаженни тези , които нищо не очакват ,защото няма да бъдат разочаровани "!Гласувахме за промяна ...ако не се получи , отново на есен или напролет ще се преброим ....!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK