Радосвет Радев, Красимир Гергов, Петър Манджуков - сред агентите на ДС в електронните медии

Шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов (в средата) и членове на звеното<br />

© Дневник

Шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов (в средата) и членове на звенотоИзпълнителният директор и създател на "Дарик радио" Радосвет Радев, собственикът на информационна агенция "Фокус" Красимир Узунов, създателят на Би Би Ти Петър Манджуков, създателите на няколко радиа, сред които "Радио FM+" Константин Тилев и Петър Пунчев, медийният консултант Красимир Гергов. Това са някои от сътрудниците на бившата Държавна сигурност в електронните медии, обявени днес от комисията по досиетата.Радосвет Радев е регистриран през август 1988 г. като агент Карак. "За мен простата истина е неуспешен опит за вербовка. Казах им, че не ставам за агент, защото съм карък, а те са ме записали под такъв псевдоним. Учудвам се, че не извадиха това досие 20 години, за да спрат "Дарик радио", коментира пред "Дневник" Радосвет Радев.
Манджуков е бил секретен сътрудник на Първо главно упарвление (ПГУ, разузнаването) на ДС. Той е вербуван през 1978 г. под псевдоним Омортаг. Неотдавна Манджуков обяви, че продава ВВТ на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Преди време той беше издател и на вестник "Дума".


В списъка на сътрудниците на комунистическите служби попада и бизнесменът Красимир Гергов, който е проверен като собственик в "Кантус фирмус" АД заради "Класик ФМ радио" АД. Той е бил щатен служител на Управление за безопасност и охрана (УБО, Пето управление на ДС) от 1985 г., когато е назначен като разузнавач. Гергов отказа коментар за "Дневник". Той е известен като собственик в рекламни агенции и консултант на първата частна национална телевизия bTV, както и на ТВ2, която беше продадена на СМЕ и неотдавна преименувана на PRO.BG. При предишна проверка в края на ноември 2008 г. на работилите в държавните медии на ръководни позиции стана ясно, че генералният директор на PRO.BG Огнян Димов също е бил агент на ДС.


Красимир Узунов е вербуван като агент на Трeто управление на ДС (военното контраразузнаване, ВКР) през 1988 г. под псевдоним Завадски. Красимир Узунов каза, че е завършил военно училище и логично е работил във ВКР, а не е бил милиционер.


Петър Пунчев и Константин Тилев, създатели на радио "ФМ+", "Мила ФМ", "Орфй медиа ФМ" и други, също са обявени за агенти. Пунчев е бил щатен служител на Разузнавателното управлeние на Генералния щаб на БНА от 1980 г., а през 1986 г. е вербуван от довчерашния директор на ДАНС Петко Сертов, по това време опeративен работник във Второ главно управление на ДС (контраразузнаването), като агент Троянски. Тилев е бил агент на Шесто управление и секретен сътрудник на ПГУ под псевдоним Първан. Те не бяха открити за коментар.


Създателят на телевизия "7 дни" и собственик на няколко кабелни телевизии като "Вяра ТВ", "Джипси ТВ" и др. Георги Агафонов пък е бил агент Здравков. Сред сътрудниците на комунистическите служби са също музикалният редактор Тома Спространов, водещият на БНР Виктор Ангелоев, водещият на предаване по БНТ Владимир Береану, както и друг водещ по националната телевизия - Владко Мурдаров. Покрай проверката излизат и имената на двама от собствениците на "Еврофутбол" ООД. Веселин Райков Ранков е бил вербуван за две години в началото на 70-те години като секретен сътрудник на ДС и ПГУ, а Стефан Найденов Найденов е бил агент на СГУ на МВР-ДС-II-VI, вербуван през 1980 г.


Проверени са 2366 лица от 273 медии. Общо са обявени 101 лица, от които някои са проверявани по няколко пъти в различните медии.


По закон на проверка подлежат собственици, директори, заместник-директори, главни редактори, заместник главни редактори, членове на редакционни съвети, политически коментатори, водещи на предавания, водещи на рубрики. В края на миналата година комисията по досиетата обяви 43 сътрудници на ДС, работели на ръководни постове в БНТ след 1989 г., 66 агенти в БНР и 20 в БТА. Тогава обаче бяха проверени само хора на ръководни постове на тези медии.


Част от агентите на комунистическите тайни служби в четвъртата власт обаче ще останат скрити, защото законовото ограничение, наложено от предишния парламент, ограничава проверката само за хора, работещи в медиите след 2006 г., но не и в периода преди това.


Пред "Дарик" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов коментира, че "като цяло изненадата е, че се запазва традицията водещи имена в началото на демократичния преход да са били съпричастни към бившите служби на ДС". Според Dariknews.bg той допълва, че комисията "обявява всички, независимо дали това лице продължава активната си дейност след 1989 година".

Коментари (392)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pezar
  *****
  Неутрално

  ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА КЪДЕ Е ,ТАЗИ МАЗНА БАНИЦА ДЕПЕСАРСК ,ПАЧА ЧЕРВЕНА , А .

 2. 2 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  @1 - това са слушалките от електронните медии, не от печатните... Защо ли не се изненадвам от имената...

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 3. 3 Профил на Anon
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Спокойно, пезар, и тя ще излезе,ама с проверката за вестниците,тук са само за електронни медии. Но и нея я знаем, мръсницата, "Бреза" ли беше, "Бор" ли... Но и сега е ясно защо Дарик толкова се мазнеше на ченгето Доган - обявяваше го за най-добрия политик и какво ли не мазнене падаше за тази ченгесарска партия

 5. 5 Профил на JR
  *****
  Неутрално

  На Дарик официално им лъсна д-то. Darik never again...

 6. 6 Профил на PV
  *****
  Неутрално

  Мдааа, ето от къде се изпират червените милярди. За това криха толкова време сътрудниците... ама... няма как ... на лъжата краката са къси!

 7. 7 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Весело

  В сайта на Дарик няма нищо още...

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 8. 8 Профил на кк
  *****
  Неутрално

  Дарик не беше ли радиото на Костов?

 9. 9 Профил на ПИЧА ОТ МАРОКО
  *****
  Неутрално

  Как може да гледат хората в очите от утре ?? МАЗНИ " ПАТРИОТЧЕТА "

 10. 10 Профил на Петко
  *****
  Неутрално

  Май не остана седесарска сволач, която не е доносничела.

 11. 11 Профил на Anon
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на Гоце
  *****
  Неутрално

  Само идиоти се интересуват от досиетата на ДС вече. Имаме къде по-важни задачи сега като например как да довършим АЕЦ Путене и Южен Путок. Който огласява агентите, работили за доброто на всички нас, не го прави с любов към България...и Русия. Освен това твърде вероятно това е активно мероприятие на ББС и Сорос. Само идиоти както казах се интересуват от тези неща. Практичните хора се интересуват от къде по-важни неща. Например къде да отстрелят някой елен уикенда. В заключение ще кажа да пиете Пещерска - от сигурен източник знам, че са вдигнали малко градуса. Това е един голям подарък за целия български народ и колкото и нескромно да прозвучи, аз лобирах дейно за това решение.

 13. 13 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 682 Неутрално
 14. 14 Профил на Браво
  *****
  Гневно

  И какво се оказа - че няма радио или телевизия без "наши момчета" собственици и водещи. Ама то в БНР и БНТ не са на отговорни постове - само редактори и главни редактори.

  Сега всеки от тях да излезне пред народното събрание, да се нагъзи и който желае да му шибне една обувка! да могат със собствени сили да направят поне една крачка напред в живота си!

 15. 15 Профил на Pepi
  *****
  Неутрално

  Абе в каква държава живеем! Левски направо ще се обърне в гроба. Това са си направо еничери. Каква българска маика ги е раждала незнам. Ти да слухтиш, да наклепваш, да донасяш срещу собствените си колеги, приятели, че и семеиство. Просто да се покрият някъде и да направят път на младите и истински способните! Стига вече стари некадърни червени моцуни!

 16. 16 Профил на Дасо
  *****
  Неутрално

  Тома Спространов??? Защо, бе, човече, защо? Боли ме сърцето!

 17. 17 Профил на доктора
  доктора
  Рейтинг: 0 Неутрално

  до 12-ако говорите сериозно подкрепям ви.

 18. 18 Профил на ПОСРАН ПЕТКО
  *****
  Неутрално

  "седесарска сволач" -- ДРАГИ , СЕ РОДИ НА ЧЕРВЕНАТА ТИ МАЙКА-ПАРТИЯ ОТ ГАЩИТЕ !! БЕШЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА НИКОЛА ГЕШЕВ --1923г и ПРОФ. ЦАНКОВ !! --ВЕЧНА ИМ СЛАВА !!!

 19. 19 Профил на -
  *****
  Неутрално

  Забележете кой е вербувал Петър Пунчев - Петко Сертов! В списъка е и Данчо Стълбицата, за съжаление. И Веселин Дремджиев също

 20. 20 Профил на Anon
  *****
  Неутрално

  Totalen boikot na vsichki stoki, uslygu, produkti, etc., koito predlagat chengetata! Biznes bez klienti shte falira.

 21. 21 Профил на М
  *****
  Гневно

  ЗАЩО ДАРИК НЕ ИНФОРМИРА ОБЩЕСТВЕНОСТТА, ЧЕ СОБСТВЕНИКА НА РАДИОТО Е ДОНОСНИК????

  ПРЕДИ МАЛКО ПОСТНАХ ТОВА В ДАРИКНЮЗр ЕСТЕСТВЕНО БЕШЕ ИЗТРИТОл

 22. 22 Профил на ДСБ
  *****
  Неутрално

  Ох, мамооо, цялата паплач, дето 10 години плюе против Костов, е на ДС ...

 23. 23 Профил на Иван Кръстев Петров
  Иван Кръстев Петров
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не беше на Костов, но той е виновен за всички злини по света - сегашни, минали и бъдещи.

  Иван Кръстев
 24. 24 Профил на P=R
  *****
  Неутрално

  Сканиране на едрия 'частен = държавен' бизнес , милион и едно желание

 25. 25 Профил на К. Боргиев
  *****
  Неутрално

  Тъжно ми е за Томата Спространов, но една от причините за вербуването му вероятно е произхъдат му - притиснали са го заради богатото, католическо семейство от пловдивско, от което произлиза. Ами Данчо Георгиев, Николай Конакчиев, Велизар Енчев, Сашо Авджиев... Добавете и Томата Томов, Димитри Иванов... То изглежда само агенти са работили в националните медиа.
  С един от споменатите в списъка работих десетина години. Умен, много начетен, но мека китка. Може би и това е било и козът на другарите-кадесари. А той се е съгласил охотно, защото това му е давало много добри възможности за пътуване в чужбина, високи постове и т.н.
  Спите ли спокойно, другари-годспода? Успявате ли да се гледате спокойно в огледалото?
  Нещастна измет сте всички, същества без морал и човешка съвест.

 26. 26 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Някои от имената ме учудват (напр. Тома Спространов), но пък трябва да си дадем сметка, че едно време не можеше ей така да ходиш по командировки в чужбина, да водиш известни предавания или да пускаш западна музика и да не си "наш" човек. Но хайде да не ги съдим прекалено строго - някои от тези хора са дали доста на радиото и телевизията. Нека на съвестта им да тежи това, което са правели...

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 27. 27 Профил на Жалко
  *****
  Неутрално

  Тук няма място за изненада. ДС се е погрижила на всички позиции, от които може да се влияе върху нагласите на обществото, в икономиката, в съда и прокуратурата и т.н., да постави свои хора. Така е в медиите, така е банките, в едрия бизнес и т.н. Тези хора постепенно ще изгубят това, което имат или са им дали - те просто са неспособни да го управляват по нормален начин в нормална среда. Жалко за пропилените години, младостта ни няма да се върне ...

 28. 28 Профил на доктора
  доктора
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ах кака лара-ще си посипе главата с пепел

 29. 29 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  интересно, всички шефове на медии се оказаха служители на ДС.
  Много бих искал да видя досиетата и на останалите богати хора в Б-я. За да не се чудим после защо сме най-бедните в Европа. Явно от доносник не става бизнесмен, а само крадец.

 30. 30 Профил на ДС
  *****
  Неутрално

  Красимир Гергов, Петър Пунчев и те......

 31. 31 Профил на Лари
  *****
  Неутрално

  язък за кака ти Лара -взимала доносник

 32. 32 Профил на аха
  *****
  Неутрално

  О Дарик, нали Радо беше честният частник, дето така работил от сутрин до мрак, както много други хора, после си купил едно радио. Пък и тъста помогнал, ей така малко. Пък сигрно намерил едно забравено куфарче. Той Луканов бил много разсеян все се случвало да забравя по някое куфарче. И никой се не сещал да му ги върне. просто бизнеса е агентурен от всякъде. А от 65 години едни и същи управляват. Ако някой си мисли, че Костов не е в групата, лъже се.

 33. 33 Профил на self-made man
  *****
  Неутрално

  А иначе Радосвет много обича да ни дава уроци за капитализма и предприемачеството!?!?!? Пфу, направо ми се повръща от подобни хора!

 34. 34 Профил на М
  *****
  Неутрално

  ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА ДАРИК И ПИШЕТЕ, ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАТ НОВИНАТА. НЕ ИМА ИЗНАСЯ!

 35. 35 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  @ 4. Бор е шефът й. Главният редактор на Труд.

 36. 36 Профил на Дааааааа
  *****
  Неутрално

  Нека не забравяме че и в момента щъкат доносници сред нас и топят непрекъснато

 37. 37 Профил на Дрън-брън
  *****
  Неутрално

  Все отбор юнаци,защо ли не съм учуден.

 38. 38 Профил на УБОстник
  *****
  Весело

  Бедний, бедний Красо (Гергов),
  ако беше скрит собственик и на Класик ФМ, както на другите си медии, въобще нямаше да разберем как се прави голф от ТКЗС-то...

 39. 39 Профил на Ronald
  Ronald
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Къде живеем?
  Жална ни майка...

 40. 40 Профил на !!!
  *****
  Гневно

  УЖАС! ЛУСТРАЦИЯ? ДА, НО СЛЕД КАТО НИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ТЕЗИ СВИНЕ!

 41. 41 Профил на KLINGON
  *****
  Гневно

  гади ми се от вас, доносници, гади ми се!

 42. 42 Профил на ДАНС
  *****
  Неутрално

  От богатите българи май само В.Божков и Б.Борисов няма да излязат доносници.Всичко останало е в кюпа.

 43. 43 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Не е изненадващо за Красимир Гергов - знаеше се тази информация от неговия приятел Красими Райдовскил По-скоро защо Красимир Гергов е посочен като притежател на фирма - елекронна медия "Кантус Фирмус" АД.

 44. 44 Профил на oginik2
  oginik2
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тази червена комунистическа измет се е навряла навсякъде,и представяте ли си,тези утрепки се бият в гърдите,че те са ни вкарали в Европа

 45. 45 Профил на Син на Лойола... и брат на Юда...
  *****
  Гневно

  По списъка:
  Кюлеви: МИЛИАРДИ.. Мултитата: МИЛИАРДИ; ЧЕРЕПА - около 2 милиарда; Любен Гоцев – червен САТАНА; ТИМ - варненската мафия - Химимпорт – адмирал Д.Павлов - МИЛИАРДИ ! Братя Диневи – МАФИЯ; Норчето Ананиева - ЛИТЕКС - ловешката МАФИЯ -червена ; Банкера на СИК- в политбюрото на БКП-БСП... ГОЦЕ-спонсори - МИЛИАРДИ : герговци, гиговци, стойковци; манджуковци; велчеви - дойнови и луканови: МИЛИАРДИ …; Монтерейци - червеняковци; маджовци, батко и новите - братя Домусчиеви - Пещерска и Галеви - МИЛИАРДИ; Гущеров-комсомолчето- мултимилионер – МАФИЯ ; Р.Овч. мафиот-крадец от класа и други руски агенти - Златевци - Лук-ойл, Комсомолеца Банев – Петрол и приватизация ; и aндрей-голф-pайчевци - потомствени руски агенти (баща – КГБ- мултимилионер) - МИЛИАРДИ !!!; Лужковци - СТОТИЦИ декари до устието на р.Камчия - за стотинки !! ДПС-стотици милиони - ДЪРЖАВЕН резерв; Миленчо и други другарски синчета - хотели - СТОТИЦИ милиони.; СВИНАРИ и други ГОЦЕ спонсори - СТОТИЦИ МИЛИОНИ !!.. По нататък по списъка на ДС - БКП - ивановци, светлин русевци, ДС-Tоплото и… последния ‘неизвестен ” - пак от ДС-мутрите - САМО 14 декара - НЕ в Добруджа

 46. 46 Профил на N.B.
  *****
  Неутрално


  Най-готиното е това, че във файловете на повечето го има това:

  "...писмо вх. № ...../ 1990 г. с искане "да се унищожат регистрационните картони" на аг(ент). "........".!!!

  Цветът на нацията!!!

  Ей за това сме ЧАЛГАРИЯ!
  АКО ТИЯ ХОРА ИМАТ ДОБЛЕСТ, ДА НАПУСКАТ ВЕДНАГА!

 47. 47 Профил на ГЕРБавия
  *****
  Неутрално

  Но пък Васил БОЖКОВ и БОЙЩО Борисов са били яки мафиоти, трафиканти и изнудвачи. ТЕ са за затвора - изпраха пари станаха милионери с измами и кражби, с изнудвания и натиск. БОЙКО БЖ няма как да стане охрана на ТАТО и Симеон, освен аке не е бил доносник - той и без това е доста тъп, прост и няма чест....

 48. 48 Профил на B.A.
  *****
  Неутрално

  Как Владко Мурдаров? Неговия баща го затриха по лагерите!
  Не мога да повярвам!

 49. 49 Профил на cobra t
  *****
  Неутрално

  Партията-кърмилница БСП знае, че който владее медиите - той владее и умовете на хората и може да манипулира обществото. Спомнете си само как Царят беше прекаран с 800-те дни от агент Бор, испанският паспорт- Кирил Вълчев, имотите - всички агентурни медии и т.н. Но нека да изчакаме и печатните агенти на ДС. Това осветляване, което става, Костов можеше и трябваше да го направи още на времето! Интересно защо не го стори?!

 50. 50 Профил на ачо
  *****
  Неутрално

  Има още!!!Но тук има едни,които и по комунистическо живеехва
  охолно и след 1989 станаха собственици- т.е. идеята на ЦК на БКП

 51. 51 Профил на светнат най-сетне
  *****
  Неутрално

  Сега разбираме поведението на разни "смелчаци" по татово време...

 52. 52 Профил на ГЕРБавия
  *****
  Неутрално

  Но пък Васил БОЖКОВ и БОЙКО Борисов са били яки мафиоти, трафиканти и изнудвачи. ТЕ са за затвора - изпраха пари, станаха милионери с измами и кражби, с изнудвания и натиск. БОЙКО БОРИСОВ няма как да стане охрана на ТАТО и Симеон, освен аке не е бил доносник - той и без това е доста тъп, прост и няма чест....

 53. 53 Профил на 007
  *****
  Неутрално

  Anon, чувал съм че и Иван Лечев е композирал доноси.

 54. 54 Профил на ачо
  *****
  Неутрално

  Има още!!!Но тук има едни,които и по комунистическо живеехва
  охолно и след 1989 станаха собственици- т.е. идеята на ЦК на БКП

 55. 55 Профил на ачо
  *****
  Неутрално

  Има още!!!Но тук има едни,които и по комунистическо живеехва
  охолно и след 1989 станаха собственици- т.е. идеята на ЦК на БКП

 56. 56 Профил на Гербер
  *****
  Неутрално

  Няма значение какъв е бил Бойко Борисов.Важното е че е богат и няма да се подаде на корупция и не е зависим.За голямо съжаление на ДПС-БСП и НДСВ корумпираните крадци ще бъдат изритани като кучета и дадени на съд, въпреки неистовия им вой и опитите за ходатайстване.Държавата никога не е била толкова разядена от корумпирани типове.

 57. 57 Профил на разбрал?
  *****
  Неутрално

  Ако правилно разбирам, от изнесения списък липсват действащите агенти, нали? Или греша?

 58. 58 Профил на Stoiank
  *****
  Неутрално

  Как никой от тях нямаше доблестта преди години, да каже сбърках бях едикакъв си, а сега ще почнат горд съм че служих на Б-я бля бля бля....
  За БНТ и БНР се очакваше, но за Р Радев Гергов и другите е жалко защото, това значи тези дълги репортажи от митинги и т.н. някой е РАЗРЕШАВАЛ разбирай /МАНИПУЛИРАЛ/, а Гергов колко дълго коли в БТВ и рекламния пазар.
  Просто перестройка по нашему.
  Много жалко наистина.

 59. 59 Профил на ваня
  *****
  Неутрално

  Дарик,Дарик,свършено е с теб,от утре просто не съществуваш за меееен.

 60. 60 Профил на Seamus
  Seamus
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тези са ясни. Вони на ченгеджийница. Как е възможно машинист да направи радио? Онзи фокусник, с патриотичните вести, Македония и 'баба си заклещи юмрука в гърне', 'бразилци признаха българското сирене'... Как се притежават медии и реклама, ако нямаш солиден гръб. ДС. Не знания, а ДС. Колко много са още, жалко че закона ги крие, а продължават да информират и формират българското обществено мнение. Резултатът се видя и на тези избори.

 61. 61 Профил на МУРДАРОВ
  *****
  Неутрално

  Да бе, Владко Мурдаров. Дето ни учеше чистотата на българскиот йЕзик! А моралната чистота, бате?!?!?!

 62. 62 Профил на Helen
  *****
  Неутрално

  Брей, значи и видният интелектуалец Владко Мурдаров е съчинителствал за полза роду! То не бяха приказки, то не бяха клетви, то не бяха прокламации какъв демократ е всъщност. А то - просто агент!

 63. 63 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  още по-големи мръсници са вербовчиците, щатните сътрудници. И ако за един агент е допустимо да има някаква милост, човешка, всеки могат да притиснат, за работещите в тия структури 100% и тотална лустрация. Иначе България ще умре. Животът се крепи на духа, а дух напоен с подлост, безморалност и цинизъм умира.
  Ако ББ е против лустрация, както бяха СДС навремето, значи и той е в комбината, значи и Западът е в комбината.

 64. 64 Профил на Do #33
  *****
  Неутрално

  Да си чул Костов да е казал една лоша
  дума против комунизма преди 10ти ?
  Сега всеки се пише голям демократ,
  съдейки по горните постинги,а каде
  бяхте преди 10ти бе овце,защо не
  излизахте по улиците и площадите
  да протестирате,както правеха в
  Чехословакия и Унгария,поне една
  площадна революция да бяхте извъртяли
  както в Ромъния например,ама не стана
  защото сте страхливци,потънали дълбоко
  в удобни кресла а сега демагогствате.
  Хайде на минусите,плъхове такива че
  поне това можете.

 65. 65 Профил на Бг
  *****
  Неутрално

  Е ,сега разбрахте ли как ви ебават както си искат.Сега същите ви преебаха и с Б.Борисов,щото пяха по заповед за него от години,докато хване декиш.Не разбрахте ли че вече сте им в ръцете и измъкване няма.Едни и същи ви лъжат винаги-сега идва кланът Живкови.Ха честито.

 66. 66 Профил на БНТ
  *****
  Неутрално

  БНТ този път се държи достойно! Обяви си хората! Че и ги интервюира? Те, от своя страна, - врло изненадани?! Гони ги амнезията!

 67. 67 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1254 Весело

  ФМ+ и СКАТ - в челните редици

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 68. 68 Профил на INSIST!
  *****
  Неутрално

  Какъв е тоя водораздел - преди и след 2006 г!?

  Бойко Борисов да отвори ВСИЧКИ ДОСИЕТА!

  Ама ха! Опряхме до журналистите да ни крепят сигурността на държавата!!!...

 69. 69 Профил на Мохито
  *****
  Неутрално

  Нищо не може да ме учуди. по "онова време" сътрудничеството с ДС + партийото членство бе нещо като ракета в гъза. За да направиш блестяща кариера - трябваше да си си продал душата поне на един от дяволите. Имаше и хора с талант, които бяха вербувани. Имаше и страхотни посредствености. В телевизията например бъкаше от агенти. Но най- много просперираха тези, дето целуваха на Славков задника - Тома Томов, Тошо Тошев, Хачо Бояджиев и още цяла камарила лапачи. БТ бе нещо като дйна крава с 1000 вимета - бюджетът и беше с отворени възможности. По-късно се разбра какви невероятни посредствености са и Томов и Тошев. Томов, когото наричаха Американеца, се прочу като невероятен преписвач и крадец на чужд труд. Трудно може да се изчисли колко хиляди е похарчил този халтурчик да обикаля Щатите, за да снима филми и да прави серийните си предавания, в които изразяваше заграбеното от "прогнилите" американски медии. Цялата мощ на Американеца бе в наученото в английската гимназия, но той се подписваше под преводите от Нюзуик и Тайм.

 70. 70 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  КОСТОВ ДА ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: ЗАЩО, КОГАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ НЕ ОСВЕТЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ А И ОСТАНАЛИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕОСВЕТЛЕНИ МРЪСНИЦИ?! ЗАЩО МЪЛЧИ?!

 71. 71 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално
 72. 72 Профил на коколино
  *****
  Неутрално
 73. 73 Профил на Тарли
  *****
  Неутрално

  Хора с качества- тъпанари и комплесари ,като някои от форумците, не са вземали и не вземат днес за оперативна работа.
  В ВВС или CNN сигурно също не вземат кретени .

 74. 74 Профил на Борислав
  *****
  Гневно

  ЖАЛКИТЕ смешници от Дарик, забраниха коментарите в Новината за това, че шефът им е АГЕНТ на Държавна Сигурност ???? Къде отиде прословутата им свобода на словото ?? Журналистите имащи поне грам достойнство трябва да напуснат Дарик още утре

 75. 75 Профил на помнещ
  *****
  Неутрално

  Че по цял свт има тази практика- журналя агенти на спецслужбите. Само тук в България си свалят гащите - мислят ,че като се надупят, ще им ръкопляскат задграничните им ментори.
  Само ,че менторите не си поплюват - и бачкат със своите журналя на освободените терени от свое име и за наша сметка.
  Сега чакаме да разкрият днешните журналя след 20 години. И така докога? Да не би днешните да си мислят ,че дивия дикенсов капитализъм като обществена система е вечен на власт ?...

 76. 76 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  Да не се правят че не разбират наще управляващи,защо за евросъюза сме рускиия троянски кон,и НАТО ни смятат за руски шпиони,те,доносниците на ДС са на вред.България ,точно заради тях,стана резила на европейския съюз.8000 биологични единици плачат за затвор,и ако Бойко ги остави да се разхождат свободно,ще изгуби окончателно доверието на евроинституциите

 77. 77 Профил на Д.Найденова
  *****
  Неутрално

  Диана Найденова направо да напуска Дарик и да ходи в Нова, ако предложението не е за изпускане! Или ако не в Нова TV- просто да напусне! Хайде да й видим принципността! Да мине през теста на "Челюстите" тя самата! Кураж!

 78. 78 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Защо завиждате на кадърните хора, които винаги знаят коя е правилната страна, на която трябва да застанат.

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 79. 79 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Китаец!
  Абе наивник, кой го е еня в ЕС кой бил доносник и кой не бил? Това за доносниците е за глупаци като теб дето още се връзват на врели некипели!
  Били агенти?! Е, и? Сега ще си изключа радиото и телевизора и няма вече да ги гледам тия маскари! Щуротии!

 80. 80 Профил на Това е толкоз
  *****
  Разстроено

  просто и логично...

  Как би могъл Тоталитарският контрол на БКП на СССР
  да допусне някой Току-Така да води Значимо Публично Радиопредаване?...

  Радиопредаване Внасящо от Свободния Свят "капиталистически" ценности вътре в Тоталитарския соц Лагер на СССР на име НРБ.

  Селска радиоточка да е -- Държи се от БКП.

  Вся Власть...

  Дасо
  * 16

  Тома Спространов??? Защо, бе, човече, защо? Боли ме сърцето!

 81. 81 Профил на MIRROR
  *****
  Неутрално

  Тарли, готин, а ти питал ли си се колко талантливи хора са останали "извън борда", само защото не са рачили да превият гръбнак и са искали да гледат сутрин лицето си в огледалото без да изпитват погнуса!?

  ---
  Тарли
  Неутрално 7320:20 03 авг, 2009 Хора с качества- тъпанари и комплесари ,като някои от форумците, не са вземали и не вземат днес за оперативна работа.
  В ВВС или CNN сигурно също не вземат кретени .

 82. 82 Профил на Борислав
  *****
  Разстроено

  в сайта на ДАРИК трият масово всички коментари, които засягат темата с ДОНОСНИКА им.

  В новината за разкритията на Комисията по досиетата са ЗАБРАНЕНИ коментарите, а в други новини, който посмее да коментира - БИВА ИЗТРИТ.

  ТЕЯ ОЩЕ ЖИВЕЯТ В КОМУНИЗМА !!!! ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ !!!

 83. 83 Профил на He
  *****
  Неутрално

  Хе, тази Диана Найденова е куха кат три хралупи...

 84. 84 Профил на COBRA T
  *****
  Неутрално

  Тези донодници са най-жалката измет на обществото! Ако са доносничели по някакви идейни причини - пак е непростимо, но хаиде иди-дойди - заблудени са били. Ате са го правели само и единствено за СРЕБЪРНИЦИ!

 85. 85 Профил на 22
  *****
  Неутрално

  Точно така. Дезинформаторската социалистическа паплач плюе себе си.

  ДСБ
  * 22

  Ох, мамооо, цялата паплач, дето 10 години плюе против Костов, е на ДС ...

 86. 86 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 608 Весело

  Няма бизнес в БГ, в който да не е замесен някой малък червен човечец от ДС. Баси скапаната работа.

 87. 87 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  В дарик има публикувана новината, но без възможност да се коментира, а коментарите за доносниците които се правят под другите новини там се трият здраво. Голям резил. Паднаха ми в очите..

 88. 88 Профил на СЪОБЩЕНИЕ
  *****
  Весело

  От днес ДАРИК радио е с ново име - КАРЪК радио.

 89. 89 Профил на Helen
  *****
  Неутрално

  Номер 64, отказвам да ти повярвам за овцете - пишещите горните постинги надали са ти набори, аз например съм родена пред 1984 г. И доносниците ме отвращават по силата на своя морален избор. Защото познавам и други хора от онова време с прекършени съдби, които не са били доносници и са платили за избора си. Тъй че внимавай с квалификациите от соца - на едро, въобще и изобщо. Доносникът е доносник, няма сила да промени този факт и той трябва да понесе срама си, а не да се крие зад общите оправдания, че всички са били овци преди 10 ноември. Лично аз отказвам да приема, че в ранната си детска възраст съм била овца.

 90. 90 Профил на наско атанасов
  наско атанасов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина, гадост, измет! Трима познавам лично...

  naskoto
 91. 91 Профил на Пловдивчанин
  *****
  Неутрално

  Томата никога не е бил обичан в Пловдив и най-вече от велик пич "Хънфри".

 92. 92 Профил на БСП
  *****
  Неутрално

  Аха. Молодец. Верен плюнкоотвод на Партията...

  Иван Кръстев Петров
  * 23

  Не беше на Костов, но той е виновен за всички злини по света - сегашни, минали и бъдещи.

  Иван Кръстев

 93. 93 Профил на self-made man
  *****
  Неутрално

  Три имена Радосвет Крумов Радев
  Дата на раждане 21.07.1960 г.
  Място на раждане гр. София
  Вербувал го служител о. р. Александър Савов на 17.08.1988 г., регистриран на 23.08.1988 г.
  Ръководил го служител о. р. Александър Савов
  Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-I-V
  Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
  Псевдоними Карак
  Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.; писмо вх. № 1029/ 27.02.1990 г. за унищожаване с протокол № 235/ 07.01.1990 г. личното и работното дело на аг. "Карак"; писмо вх. № 2865/ 1990 г. с искане да бъдат заличени от всички картотеки данните за аг. "Карак".
  Снемане от действащия оперативен отчет
  Публична длъжност или публична дейност Изпълнителен директор в "Дарик радио" АД
  Собственик в "РИНГ-С.В." АД

 94. 94 Профил на Хан Соло
  *****
  Неутрално

  Мохито, почти всички в езиковите гимназии бяха отрочета на партийната номенклатура. И повечето - много, много посредствени. Заради високи изисквания, даскалката ни по математика беше отстранена. Ако не се съгласиш да мърсуваш, а те го правеха охотно, отиваш като мен да правиш ел. табла в производството.

 95. 95 Профил на ?!
  *****
  Весело
 96. 96 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Алоо-къде са останалите!? Бързо поправка на закона и останалите измъкнати от поровите им дупки на светло! Не видях канал 3 а ме интересува! Бойкот на всички доносници! Няма място за вас, изроди , на българска земя!

 97. 97 Профил на минаващ
  *****
  Неутрално

  Още названието на предаването "Челюсти"
  обещава Първосигнална селяндурская простотия,
  вместо интелигентен диалог или нещо смислено.

  Действително /отделих всичко няколко минути време да го слушам/ един приказваше Връз друг, трети Връз първите двама...
  говорилня, Шумотевица... Губи Време.


  Д.Найденова
  * 77

  Диана Найденова направо да напуска Дарик и да ходи в Нова, ако предложението не е за изпускане! Или ако не в Нова TV- просто да напусне! Хайде да й видим принципността! Да мине през теста на "Челюстите" тя самата! Кураж!

 98. 98 Профил на НТВ
  *****
  Неутрално

  ""НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ - ПЪРВИ ЧАСТЕН КАНАЛ" АД
  Проверени са 39 лица. Четиридесет и едно лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона. ...."

 99. 99 Профил на Power +
  Power +
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Най-гнусното е ,че сега всички започват да се оневиняват сами,всички просто "случайно" са попаднали в списъците.

  "Който не работи 'той и да не яде"
 100. 100 Профил на гад
  *****
  Неутрално

  Капути! Мръсни и гадни капути!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK