И Първанов се намеси в случая със Спаска Митрова

И президентът Георги Първанов се намеси в случая със Спаска Митрова, осъдена на три месеца затвор в Македония. Първите разговори с македонския президент Георге Иванов по случая са проведени от президента Георги Първанов по негова инициатива, съобщи прессекретарят му Бойка Башлиева, цитирана от БТА.


Втора седмица продължават активните усилия на президента Георги Първанов за решаване на случая с българската гражданка Спаска Митрова, съобщава агенция "Фокус". Първоначално македонската страна е предложила вариант с прилагане на процедура за помилване на Митрова, но поради дългата продължителност на процедурата той е отпаднал. Обсъждал се и вариант с предсрочно освобождаване с хуманна цел, което е позволено от македонските закони.


Разговорите между двете президентски институции за намиране на решение на случая "Митрова" продължават. Към момента не можем публично да коментираме вариантите, които се обсъждат за решаване на случая, посочи Башлиева.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на добрич
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Question Mark
  Question Mark
  Рейтинг: 675 Весело

  Гоце, Гоце.. да не останеш назад, сирищнико!

 3. 3 Профил на от други медии
  *****
  Неутрално

  Майката има тумор, детенцето е с хронично заболяване и в момента е при баща си в Сърбия.Питам се какво още дремат наще управници?

 4. 4 Профил на палавници
  *****
  Неутрално

  палавата Лила от Външно - БГ консул в Чикаго, да изпратят и палавата Спаска от Гевгелия - БГ консул в Торонто

 5. 5 Профил на svoi
  *****
  Неутрално

  Я имаме си президент,каква радост че се събуди!

 6. 6 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Какво чака още мургавелкото Борисов и неговото външно министерство ? Да я уморят ли ?!

  Че за всеки е ясно - по този начин онези предатели от Скопие, се стремят да уплашат хората, които вече без страх заявиха че са българи, и да спрат страшния за тях процес на "РЕ-БЪЛГАРИЗАЦИЯ" в Македония.

  А тук мургавелкото Борисов щял да продължи престъпния геноцид срещу бялата раса на тричленката ...
  ДЕТСКИ ЩЕЛИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПОЛУЧАВАТ САМО ЦИГАНКИТЕ

  щото били "семейства с нисък социален статус"

  На борба братия срещу ГЕРБ и Борисов - продължители на расистката анти-бяла политика на Доган и сие.

 7. 7 Профил на thegift
  *****
  Неутрално

  Край, сега вече жената ще откара поне 10 години в затвора...

 8. 8 Профил на тото
  *****
  Неутрално

  Ако беше някой голям шлем/будьоновка, Първанов оддавна да се е сетил..............

 9. 9 Профил на Макето
  *****
  Неутрално

  По-малко от половин година след като беше избран за президент на Македония Георге Иванов има 1 процент доверие... Това никога не се е случвало в световната политическа история! Първанов, Първанов, само телефонни сметки си натрупал от тези разговори

 10. 10 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Гоце, най-доброто решение от цялото ти президенстване ще бъде ако си подадеш оставката и така отстъпиш поста на някой достоен за него човек.

 11. 11 Профил на Петър Стоянов
  *****
  Неутрално

  Пърдянов се намеси в случая .....
  Обадил се на македонския президент
  докато секретарката му првила свирка

 12. 12 Профил на hm
  *****
  Гневно

  абе хора, този президент и премиер , те не трябва да се молят на македонците,
  а трябва да изпратят вербална нота, и с наставни4ески тон да поискат освобождаването и
  дори със заплахи за 4ленството на македония в ес и нато,

 13. 13 Профил на котаракъ
  *****
  Неутрално

  Агент 00, се опитва да натрупа активи,
  че то както е тръгнал рейтинга му - като
  скиор по нанадолнище.

 14. 14 Профил на бай хуй
  *****
  Неутрално

  Хе-хе!На станал ...лесно се сяда!

 15. 15 Профил на БигБГбоЙ
  *****
  Любопитно

  Боже, кога ще свърши този наш цирк с търпението в името на клоуните?!

 16. 16 Профил на Неудобния
  *****
  Неутрално

  Въпроса е да не стане като случая "медици в Либия" ... Надявам се този път България да излерзе с чест от тази ситуация, а не да направи поредната ултра неизгодна сделка!
  Нека защитим нашата сънародничка, но да не позволяваме на този и онзи да ни манипулира , използвайки нашата загриженост!
  Не допускайте истерия! Кой знае колко още по-тежки случаи на своеволия и дори убийства срещу българи , извършени от юготалибаните има в т.н. "държава" "Македония".
  Трябва тези престъпления да се спрат и заклеймят, а не да ни хвърлят прах в очите с единични случаи..
  Ако Президента си свърши работата качествено няма начин да не спечели одобрение в обществото - вкл и от политическите си съперници.

 17. 17 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  Още едно имиджарско изпълнение на Гоце. Много труден период за него - залегнал е и чака да види какво ще стане с Бойко, който запълни вакума който той искаше да запълни. Ако Бойко започне да се проваля след 6 мес. което е много вероятно, Гоце ще се позиционира срещу него, но не и с БСП, ако ли не ще се опита да стопли отношенията с него и да търси някакво приливане на рейтинг към него и така публична форма на съществуване след края на мандата му. Дано Гоце разбере че стана галеник на олигарсите беше най голямата му грешка, по голяма дори от това че вкара ДПС във властта.

 18. 18 Профил на Крали Марко
  *****
  Весело

  Тези на запад от Струмица разбират само от дебелия край. Велики са само на пенлявенето. Когато ги насметоха албанците във собствената им държава ореваха орталъка. Нещо не им се мре за Македония. Кой ли български възрожденец не помакедончиха. Само Паисий нещо не го щат. макар че той си е баш от Македония. Не могат да изопачат някак си обращението от първите редове на История славяноболгарская. А за Гоце просто няма какво да се каже. него може да си го македончат колкото си искат. Халал да им е.

 19. 19 Профил на Македонски зет
  *****
  Неутрално

  Какви са тези допотопни средновековни (турски) закони. Откъде накъде жената е длъжна да осигури легло на бащата, с когото е разведена. Може би трябва и да го стопли и да осигури малко таковане на “нещастния баща“? В Македония, все още новородените се делят на деца (синове) и чупиня (дъщери)? Гоце и останалите защитници трябва да проучат добре законите в ЕС и да изискат да бъдат приложени в БЮРМ. Ако не, съдът в Страсбург бързо ща разхлади нажежените потомци на Александър Велики. В Струмица, а и в другите градове съществувват пристойни хотели, готови да приютят "македонския принц-баща".

 20. 20 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Горката жена, тоя до сега всичко дето го е правил го е правил с краката си...

 21. 21 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Весело  Македонски зет

  Айде сега пак турците виновни!!! Забрави да добавиш и Иван Костов!

 22. 22 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Този въшкар, агента "Гоце" нали отказа да отиде на встъпването в длъжност на Г. Иванов??!! Като какъв се обажда сега??!! Спасява Божо от резил??!!

 23. 23 Профил на м-даа
  *****
  Неутрално

  Интересно, как Гоце/и министъра без портофел Божо/ ще помага в този случай, като свещената московска крава наречена , "славянското единство" рано или късно пак ще му препречи пътят.А знае се , само при вида й , той нашенския болшевик инстинктивно подвива опашка и почва издава нечленоразделни звуци. Сърбите и техните слуги в Скопие добре знаят това и не м пука в подобни случаи.

 24. 24 Профил на eva
  *****
  Неутрално

  Я стига с тези ваши тайни дипломатически ходове и явни глупости. Знаете ли колко са три месеца за едно дете с астма и за една жена с тумор на гърдата? Или после ще поемете разходите по погребението и всичко ще е наред - пак ще сте в бели костюми. Политик да си на този свят!

 25. 25 Профил на Македонски зет
  *****
  Неутрално

  Закона навсякъде е един и същи. Ако къщата е строена или купена за време на брака, тя им принадлежи на равни части - 50%. Това не означава, че “газдата“ може да се настани и да живее в тази къща. Само съдът може да реши този въпрос и това решение е екзекутивно. В Европа, при такива ситуации, къщата се продава, парите се разделят и всеки поема цвоя път.

 26. 26 Профил на MJ
  *****
  Неутрално

  А, сети се и той да взема да направи нещо, щото само по приеми, шлаене напред назад и т.н. не става...

 27. 27 Профил на Leblebija
  *****
  Неутрално

  Откъде е изпърдена тази формулация "да осигури легло на съпруга си"????!!!!! Става въпрос, че не му е позволявала да вижда детето, нещо, на което е имал законно право. Оттук идва формулацията "отвличане", което е само юридически израз. От морална гледна точка съпругът на Спаска може би е заслужил, т.е. Спаска може би е имала оправдан мотив за да държи детето по-далеч от агресивния си баща, но съдът откъде да знае това??? Спаска просто е изиграла лошо за себе си. От хуманитарна гледна точка съм ЗА да бъде освободена по легален път, но нейното твърдение, че е осъдена само защото е българка не оправдавам. С това нанесе огромни щети на едната от държавите, чийто гражданин е.

 28. 28 Профил на arpezos
  *****
  Неутрално

  Браво на Първанов,още веднъж доказа,че е истински патриот!

 29. 29 Профил на магаренко
  *****
  Весело

  Айдееееее Леблебията/ Влахов Мицов от Хомо се намесиииии..........Леблебия, пак ще те бия!

 30. 30 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Македонския президент не е като Кадафи.По лесно се съгласява да освободи някой от затвора.

 31. 31 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 668 Неутрално

  У всеки двор има заспали петли.Станал си рано/5.00ч/ свършил си работата за сутринта и сядаш да пиеш кафе към 10.00.Изведнаж петела в двора известява че е изгрев слънце.?????На Балканите такива петли с лопата да ги ринеш.

  Ръй! Ръй!
 32. 32 Профил на Кр
  *****
  Неутрално

  През първите години от президенствоно се г-н Първанов отива на посещение в Гърция.Гръцките журналисти го питат какво му е мнението за българите в Гърция.Нашето момче се изцелипо, че за него българи няма там, българите му са си в България.След това журналистите ни спукаха от подигравки, че дори президента ни не ни иска и зачита.
  Била съм и в БЮРМ, няма по мързеливо,лъжливо и по продажно племе.
  Дано Спаска бъде по-скоро освободена.
  Спомнете си,че България първа призна република Македония.А те сега се обръщат срещу нас."Храни куче да те лае"

 33. 33 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Била съм и в БЮРМ, няма по мързеливо,лъжливо и по продажно племе."

  Това само от българин може да се чуе. На колко години си, малката?

 34. 34 Профил на Кр до Леблебия
  *****
  Неутрално

  Била съм там 1 год.и съм работила, не като........Вярвам на очите си.Истинските работливи македонци отдавна са извън страната."Шиптърите" - /албанците/ управляват и няма нищо общо с демокрацията.Така,че отиди виж поработи и се увери.

 35. 35 Профил на Кр
  *****
  Неутрално

  п.п.Правителството там обслужва интересите на албанците.Виж,че искат новите им паспорти да са написани на македонски и на албански.
  Кога албанец ще обича българин? Никога.

 36. 36 Профил на !!!
  *****
  Неутрално
 37. 37 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  @Кр 34 и 35

  Сложих ти по един плюс на постовете, но след известно замисляне. Трябва да пишеш "македонци" и "македонски език" в кавички. Все пак, гражданите на БЮРМ, които не са албанци, са си етнически българи, а "язикот" им е югозападен български диалект. Вярно, изчанчен през последните 60 и кусур години и напълнен със сърбизми, за да го отдалечат от първоизточника, но диалект.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 38. 38 Профил на svc
  *****
  Неутрално

  после ще си връ4и "Стара Планина"

 39. 39 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  И този "първоизточник" не е паднал от господ, и той е дошъл отнякъде, и има редица пра-първоизточници. Това, че е по-стара кодифицирана норма от македонския език не го прави по-малко важен от него. А щом е кодифицирана и официална норма в една страна означава, че не може да е диалект, още повече защото няма нито един македонски диалект, който съвпада 100% с книжовната му форма. Тоест е наддиалектова форма, защото езиците са създадени въз основа народните говори, а не са паднали от небето. Днешните стандарти в комуникацията между страните и в правото подразбират уважение и равнопоставеност на техните официални езици. Откъде, как, кога и защо същестуват те е предмет на езиковите науки - лингвистика, морфология и т.н. Не ме интересува как се е изменял македонският през последните години или десетилетия, външните влияния в езиците са нещо съвсем нормално. Сръбските езикови влияние ги има, но това повече важи за разговорния език, отколкото за книжовния. Не се ориентирайте според македонската журналистика, и там се допускат доста грешки и сърбизми. Факт е, че (вие и ние) минаваме по различни пътища и че сме две нации, а ако ви отвръщава всяко езиково различие това означава, че нищо не се е променило на Балканите - всеки си вярва, че е най-добър, всички са по-лоши от нас и това ти е.

 40. 40 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  @ 39 "Факт е, че (вие и ние) минаваме по различни пътища и че сме две нации"

  _____________________

  А, виж, за това второто си в погрешка - въобще не е факт. Казвам ти го като правнук на македонски българи, емигрирали в свободното си отечество...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 41. 41 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Между другото, отчитам цивилизования начин, по който водиш спорове. Ти комай си единствения македонски гражданин, за когото това важи. И да, уважаваме незвисимостта на държавата ти (даже я признахме първи), но това не значи, че приемаме и посегателствата върху нашата история.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 42. 42 Профил на магаренко
  *****
  Весело


  Zoon Politikon, той е македонец само по професия. Иначе единия му дедо е от Габровско, другия от Кюстендил май, а презимето му е Влахов........но той казва, че е македонец с куманска кръв???!!!! Щото има келепир в тази работа...........И щото май не е на ред?

 43. 43 Профил на магаренко
  *****
  Весело

  Четете и "уживайте": Календарски провокации

  Стефан Влахов Мицов

  Уште од времето на Тодор Живков бугарската пропаганда агресивно ги користи историските датуми и празници. Обидот за атентат на писателот “ дисидент Георги Марков во 1978 г. во Лондон беше извршен на роденденот на Живков. Мехмед Али Агџа, обучуван од бугарските тајни служби, тешко го рани папата Јован Павле Втори на голем католички празник. Во последните десетина години бугарските политичари и државници испратија нагли предлози кон Р. Македонија за заедничко празнување на историски настани како Илинденското востание, макар што во 1903 г. тогашната бугарска држава им „помогна“ на Македонците толку колку што сегашна Бугарија за приемот на Р. Македонија во НАТО на самитот во Букурешт. Откако бугарската политика разбра дека таков вид провокации не се дозволени, презеде нова тактика. Македонското знаме пред културно- информативниот центар во Софија беше крадено петпати спроти македонски национални празници како 24 Мај, Втори август и Осми септември. За минатогодишниот бугарски празник Трети март беше организирана провокацијата на Драги Карев во Велес. А, бугарскиот конзул во Битола посака од македонските фирми да го спонзорираат јубилејот на Санстефанска Бугарија. Во предвечерјето на годинашниот трети март се појави следната бугарска провокација. Овој пат за „воените споменици“. А, за денот на Илинденското востание, Втори август бугарската пропаганда го организира скандалот со Спаска Митрова. Карактеристичен белег на бугарските провокации е дека целат едновремено кон неколку цели. Затоа што се календарски обмислени, кон првостепената задача се додаваат неколку „актуелности“, поврзани со моментната политичка ситуација. Бугарската пропаганда, околу трети март, на пример, имаше за цел, од една страна, да ја сокрие од јавноста тукушто излезената остра критика од Европската комисија против расизмот и нетолерантноста за ускратените права на Македонците, Ромите, Помаците и на Турците во Бугарија. Во актуелниот случај „Спаска“ конкретните организатори на провокацијата се истите - Каракачановото ВМРО и агенцијата „Фокус“ на другиот агент на ДБ Красимир Узунов. Случајот „Спаска“ се преплетува и со т.н. случај „Радко“. . Никој не објасни како Спаска, која веќе имала „тумори на градите“ воопшто го доела, зошто кога веќе имала силно бугарско самосознание се омажила „со голема љубов“ за човек со спротивставена позиција, како може судијката што ја осудила да ја нарече „бугарска кучка“ и во исто време да и е кума. И зашто кога била „многу болна“ не се лекувала, туку веднаш откако добила бугарски пасош влегува во здружението „Радко“? Во исто време бугарската влада секавично извести дека случајот „Спаска“ е критериум на подготвеноста на Р.Македонија „ да ги направи нужните реформи за европската интеграција на државата“, т.е. без да и бидат познати фактите, се заложи за промени. А, дека фактите и беа непознати на бугарската држава, покажува врачената нота на 4 август. Со неа Бугарија настојува за „брзо надминување на случајот“, но внимавајте - и за промена на судското решение, со кое Спаска е осудена на тримесечен затвор во типично семеен спор. Поинаку кажано, бугарската нота сакаше преразгледување на делата против Спаска без разлика какви се фактите. Во сличен случај, Бугарија не ја преразгледа пресудата и не ослободи еден англиски хулиган, и покрај притисокот на Велика Британија. За „Спаска“ европратеникот Е. Кирилов објави дека ќе постави прашање во ЕУ што е врв на арогантност. Државата со најкорумпиран судски систем во ЕУ се доживува како нејзин цензор токму во областа на правосудството и човековите права. Еден бугарски министер без портфељ, уште пред да биде определен периметарот на неговата синекурна должност, реши да ја искористи вревата за да им придаде институционална тежина на своите „бисери“. Дека ќе ја реши демографската криза во Бугарија преку давање бугарско државјанство на 30.000 странци секоја година. Или тој лично ќе ја смирувал Спаска со сопругот (е, нели се разведени?). Во 2006 г. „Бугаринот“ Илиевски двапати го посети Културниот центар во Софија со многу интересни сведоштва во таа насока. Ако го имаме предвид календарскиот циклус на бугарската пропаганда, нејзините следни активности можеме да ги очекуваме околу 22 септември “ Денот на бугарската независност, 23 октомври “ Создавањето на ВМРО и најмногу околу 7 декември - на стогодишнината од раѓањето на Вапцаров............

 44. 44 Профил на Леблебија
  *****
  Неутрално

  Няма шанс да чета всичко това ))

  @ 39 "Факт е, че (вие и ние) минаваме по различни пътища и че сме две нации"
  _____________________
  А, виж, за това второто си в погрешка - въобще не е факт. Казвам ти го като правнук на македонски българи, емигрирали в свободното си отечество...

  Zoon Politikon,

  Къде ми е погрешката във второто? Не бъркай понятията народ и нация. Всеки българин, познаващ разликата между тези две неща, знае, че сме две нации. Откъде, как и защо е без значение в този контекст. Някои го приемат, а някои имат по-романтични виждания. Въпрос на избор е може би, но аз викам: не можем да се върнем назад във времето, нека да видим какво можем да оправим тръгвайки оттук и отсега. Когато някой говори за посегателства върху историята, държа на това, да ми отговаря за неща, които съм казал аз, а не неща прочетени другаде. Аз съм индивид преди всичко, и не задължително тръгвам след стадото. Александър Македонски не е мой и не ми пука за него например. Не ми пука и за още много по-важни неща, но достатъчно е и това за да ме разбереш. Много македонци са като мен, и много от вас сте сериозно заблудени за мнозинството от нас. Живея и в двете страни и добре познавам и едните и другите. Толкова за нас, следващият път за вас

 45. 45 Профил на За Mr. Golden Nugget от зета
  *****
  Неутрално

  "Пилешки нъгет" с пилешки мозък. Сигурно не знаеш, че Македония е освободена от турците много по-късно от България и патриархалните обичаи все още са живи и здрави. Да те подсетя, че Ататюрк е живял и учил в Битоля и отношенията м/у турци и македонци са били много добри. Въпреки това, по Титово време всички турци се изселват, а тяхното място го заемат шиптарите, които най-вероятно ще я довършат Македония-та.

 46. 46 Профил на сокол вардарски
  *****
  Весело

  Е така , поздрав Леблебија а не со тие кукачки и букви гледани преку огледало.

 47. 47 Профил на сокол вардарски
  *****
  Весело

  Нема ли ништо попаметно да работи овој Ваш президент Георги Първанов, освен да се бави со некои криминални случаи како кобајаги Блгарката Спаска!

 48. 48 Профил на Македонски зет за Мицовски
  *****
  Неутрално

  Како смееш да се викаш Мицов ! Дедо ти е бил Мицовиќ, а татко ти – Мицовски. Каков македонец си ? Добро си ги изучил архивите во СВР-Скопjе ама не е така, затоа што таму командуваат србите од УВР-Белград. Зошто не почна од Александр Макето, па Самуил, потоа Гоце Делчев, Даме и другиве? Зошто не успеавте да се се ослободите со Илинденско-Преображенсков востание, ами чекавте бугарите да ве ослободат, а потоа србите да ве jавнат ? Ако сте толку арни, зошто никоj не ви сака ? Си натрескал едни глупости и уште си читав. Сега да се врнеме на “бугарската кучка“. Каде ги наjдовте тие примитивни закони, кои jа задолжуваат жената (чупето) да му обезбеди кревет на “газдата“. А можда и треба да се разчекори за да го задоволи. Навистина бугарите излегоа големи будали навремето да jа признаjат Македониjа. Што да се прави ? Тогаш управуваа бугарски македонци од 1903, кои си мислеа дека Македониjа веднаш ќе се присоедини кон Бугариjа. Тие направиjа уште една голема глупост – го признаа Косово и така jа подпишаа смртната пресуда на Македониja. Во твоjот македонски пасош се е напишано на “македонски“ и шиптарски. Бргу ќе доjде време кога ќе пишува само на шиптарски.

 49. 49 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Добре бе, българи, давате се са толкова много справедливи хора. Ако е така първо проверете какво говорите. Законът задължава Спаска НЕ да осигури легло на своя съпруг, а я ЗАДЪЛЖАВА ДА НЕ СПРЕЧАВА контактите между него и ТЯХНОТО ДЕТЕ, нещо на което съпругът (бащата на детето) е имал законно право. Тя е попречила на това, причина пък, поради която той съди Спаска Митрова и в последствие тя е осъдена. Оттук идва юридическият регламент "отвличане на детето" - единият родител "отвлича" детето далеч от другия родител. Законът не се интересува от това какви са отношенията между двамата родители на детето, в сила на закона бащата, колкото и да е бил не-свестен, е имал право да вижда своята дъщеря и да се повика на всяко неспазване на това. Тук е вината на Спаска. Преди да посмееш още веднъж да питаш "какви са тези закони" се позанимаваи малко и с българското законодателство - НЯМА ЛИ ТО ПОДОБЕН ЗАКОН?!

  Още нещо, което никак да разберете. Всяка държава си има свои специфики. България е еднонационална държава. Обаче Македония според Конституцията е ПОВЕЧЕЕТНИЧЕСКА държава, един вид на федерация. Паспортите задължително са изписани на македонски и на един от езиците на конституционните етнически общности - албанци, турци и т.н., но само при волеизявление от тяхна страна при подаването на документите. Без такова волеизявление всички се изписва САМО на македонски, плюс на английски разбира се. Колкото за сведение, същото право има италианското малцинство, концентрирано в някои части от Словения.

 50. 50 Профил на За Леблебията от Зета
  *****
  Неутрално

  Ех леблебийо, никъде по света не вкарват в затвора за неосигурено свиждане на детето с другия родител. Дори при "отвличане" съществуват начини, чрез съдействие на социалните служби и полицията да се осигурят срещите на детето с двамата родители. Трудно ще повярваме, че "бугарската кучка" Спаска може да скрие детето си в Струмица.

 51. 51 Профил на За Леблебията от Зета
  *****
  Неутрално

  Леблебийо, Забравих да ти кажа, че проблемите на семейството са част от ГРАЖДАНСКО ПРАВО, а не НАКАЗАТЕЛНО. Понеже споменаваш БГ законите, точно днес Бг полицията и соц. служби отзеха сина на БГ гражданин, за да го предадат на полска гражданка, която е получила правата си чрез БГ съд. И макар, че бащата е "отвлякъл" детето, той не отива в затвора като "бугарската кучка". По тези причини и още хиляди други твоята "държава" няма място в Европейския съюз. Ако не рзбираш, мога да ти го напиша и на "македонски".

 52. 52 Профил на За Леблебията от Зета
  *****
  Неутрално

  Леблебийски, т.н. "македонски език" е измислен на 2.VIII.1944 г с решение на АСНОМ от Ристо Проданов, Ристо Зографски, д-р Гьорче Шоптраян, Даре Джамбаз, Васил Илиев, д-р Михаил Петрушевски, Круме Тошев, Мирко Павлов, Гьорге Киселинов, Блажо Конески, д-р Милка Балванлиева - тогавашни учители, Венко Марковски - поет, Епаминонда Попандонов (от АСНОМ). Имената са изписани според протокола от 27.ХI. 1944 г. Стенографирал Й. Костевски. В това "раждане" участва и "прочутия баща" - Блаже Конески. Взимат се местните говори от Скопие, Велес, Битола, изхвърлят се БГ бквите Ю, Я, Ъ, ь, - добавят се сръбските Љ, Њ, Ј, Ѕ, и ето го "новороденото недоносче", което трябва да осъществи мечтата на Тито за единствен югославянски език.

 53. 53 Профил на Леблебија
  *****
  Неутрално

  #51, 52, 53,
  Има едно нещо, което се нарича НАЦИОНАЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. Македония провежда македонски закони. Да не би да очакваш да провеждаме българските? Не става въпрос за физическо скриване на детето в Струмица, достатъчно е да заключи и да не отваря вратата за съпругът да се възползва от законните си права. Това дали ще бъде наказана и как, дали ще бъде затворена или не, зависи от това на какво се е повикало лицето, което съди (съпругът на Спаска). Полицията не реагира по служебна отговорност за такива случаи доколкото знам. Полската гражданка може би се е повикала на съвсем по-различен закон. Не знаеш детайлите за тека на двата съдебни процеса, бе чадо, има нещо повече от твоята реалност и емоции, наречено ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ. В крайна сметка с какво право дискутираш за законодателство извън твоята страна. Утре-вдругиден може Македония да въведе тоталитарен комунистически режим, и да се влиза в затвора и за по-леки "грехове" (не дай боже), и всичко да е легално според националното й законодателство, И ТОГАВА България ще си няма работа в това. Гледай своя двор. Спокойно, всеки път, когато става нещо, "поради което нямаме място в ЕС", тук е Ерван Фуере и компания да реагират, те ни дишат във врата от 18 години. Но странна работа е как не реагират за този случай. Не се иска от нас и да променим тези закони, според които Спаска лежи в затвора. В случая от първостепенна важност е фактът, че Спаска Митрова е МАКЕДОНСКИ ГРАЖДАНИН ВЪВ МАКЕДОНИЯ.

 54. 54 Профил на Леблебија
  *****
  Неутрално

  грешка от последния ми коментар: * #50,51,52

  по-специално за #52:
  Схващанията са ти само за домашна употреба, балкански европеецо. Македонският може би е измислен, но е факт. И за такива неща никъде по света вече никой не крещи, но ето такива като теб, ЕВРОПЕЕЕЕЕЙЦИ. И българският в един момент от историята е измислен, не го е измислил господ та да го изпише като 10-те божи заповеди, и да го наложи на няколко милиона хора да го говорят и пишат. Език не се кодифицира стихийно, а се сяда на маса и по-малко или повече това се прави изкуствено, чат-пат и нещо се измисля. Това, че БГ е по-стара писана езикова норма, не го прави супер-език над всички други езици. И самият казваш, че за основата на македонския книжовен език се вземат местни диалекти (скопският никак не е един от тях). Тогава къде точно му е голямото измисляне??? Я, Ю, Ь, Ъ, Й, Щ са изхвърлени, и като ми казваш това, не ми откриваш нов континент. Аз на това гледам малко по-прагматично - като начин всички народи във югославската федерация да имат обща знакова система, до разумни граници съобразяващи с някои специфики на народите. Един вид на компромис. Тогава и сърбите покрай своята Кирилица започват да използват и хърватската Латиница, както всъщност и ние, макар по-рядко. Ј, Њ и Љ са букви от сръбската азбука на Вук Караджич, от 18-ти век беше май. Обаче Ѕ си е стара Кирилична буква, и освен, че я няма в сръбския език, тя не е измислена специално заради нас (май от тази година я приеха и черногорците). Има още две букви, съществуващи в македонския, но не и в сръбския език: Ќ и Ѓ. Какво толкова? И какво му е лошото в опита на Тито да направи една голяма сплотена нация от няколко народа? Понятието нация не е еднакво с понятието народ.

  Що се отнася до "конспирацията на Тито за единствен югославски език", заблудата ти кулминира. В Югославия всяка книжовна дума от хърватския и сръбския се е приемала като правилна и обогатяваща общия сърбо-хърватски език. Македонският и словенският обаче винаги са били извън този процес. Сръбските влияния в македонския са само разговорни. В литературата обаче се знае точно коя дума е правилна, а коя не, и си има точни разграничения. Езиковите влиянията са нормално нещо, особено като се има предвид историята и геополитическите движения като случая с Македония. Само трябва човек да погледне на нещата с по-хладна глава.

 55. 55 Профил на Леблебија
  *****
  Неутрално

  А това дали приемаш моята държава като същесвуваща или не е, дали я слагаш в кавички или не въпрос на твое желание и избор. По-скоро желание как ТИ би искал да бъде. Това показва кой е враждебно настроен към другия. Спомни си каква държава беше България през 90-те години. Направо държава в огромни кавички. Но за разлика от нас вие нямате по-големи съседи, чиято всекидневна тема е да слагат под въпрос вашата държавност, та да ви унищожат при положение на пълен хаос като България по онова време. Даже и не слагам България в първата група такива страни по отношение на Македония, обаче както виждам много нейни граждани (и поне един министър) биха искали да бъде в тази група.

 56. 56 Профил на За Леблебията от Зета
  *****
  Неутрално

  А бре, македонче ! Полно глупости си напишал, затоа нема смисла да ти отговарам. Поред тоа ми се чини дека си веруваш – или си наивен, или си глуп, или некоj ти ги пишува коментарите. Гласам за третото. Ти не ja познаваш jугословенската и македонската историjа. Се тоа ми напомнува на една песна коjа се пееше едно време : “ Ние македонците, Тито си го сакаме.“ Убаво ама гледай што остана од Jугославиja. Две воjни и две катастрофи, а тоа што ве чека вас македонците бргу ќе ве стигне и ниту Александр Велики , ниту Лазо Колишевски нема да ви помогне ! Добро е што го владееш бугарскиот – може да ти потреба.

 57. 57 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аз може би съм наивен, но ти си просто пристрастен. Започваш от заключението за да стигнеш до началото. Каквото си ти харесва в това си вярваш. Асимилация не се върши с изхвърляне на букви, това са ти бабини деветини от тоталитарните времена. Аз ти говоря за едно, ти на мен за друго. Фактите ги бъркаш със своите лични виждания не-малко смесени с емоции. Виждам какви са комплексите и фрустрациите от тази лоша Югославия. И като несъществуваща буди толкова омраза към всичко, което е останало от нея. Даже и ми приписваш неща, за които по-горе ясно казах, че не ги приемам за свои. Питам се как щеше да ми отговаряш ако не знаеше, че съм от Македония. Трябва някой път да се преструвам като поляк например, та да видя дали всеки път, когато нямаш какво да ми отговориш ще ми повтаряш едни и същи плочи, които си подготвил за всяка дискусия с който и да е македонец. Къде ти е младежкия дух и бунтовността, та малко да надраснеш стереотипите във връзка с нас?

 58. 58 Профил на Македонски зет за леблебийата
  *****
  Неутрално

  Бедно момче, македонче. Имам утисок дека си веруваш на тоа што пишуваш и тоа е наjтажно. Дури не забележа дека тоа што го пишувам, бугарите и БГ македонците не го знаат. Имаше пред многу години еден таков, се викаше Адолф, коj им го проми мозокот на германците и тиа поверуваа дека се “супериорна раса“ во светот. Таквите како тебе ве изработуваат удбашите да верувате дека сте “супер раса на Балканот“ – “наследниците на Александр Македонски“, на египетските фараони и други такви штуротии. За германците лекот го видовме, а и на вас исто ќе ви доjде, но од страна на наjстарата раса на Балканот “илирите“, кои сега ги викаме шиптари. Србите исто така не веруваа дека ќе им го одземат Косово, па ете бидна. Бедно момче, шовинистичките и националистчките екзалтации не водат кон добро. Памти ми го зборот !

 59. 59 Профил на Македонски зет за леблебията
  *****
  Неутрално

  Бедно македонче. Написал си следната тъпотия : “В крайна сметка с какво право дискутираш за законодателство извън твоята страна.“ Дали си даваш сметка, че ако един ден, недай боже, твоята страна стане член ЕС, законите ще ги правят и ще следят за тяхното изпълнение от Брюксел и Страсбург, както стана с България. БГ ченгетата не вярваха, но ги оправиха, а и вашите ченгета от УДБА бързо ще се приспособят и вие всички ще забравите сегашното ви идиотско високомерие. Не забравяй историята на Македония започва на 2 август 1944 година. Преди това има елини, елински македонци, византийци и българи. Набий си го добре в главата и забрави лъжите на днешните политици. България няма нужда от вас, вие имате нужда и то голяма от България !

 60. 60 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тебе, човеку, ти треба сериозна терапија за длабок "УТИСОК". Или информациите слабо се впиваат од твоите сетила, или се губат по својот пат за надвор. Знаеш - од предлабокиот "УТИСОК". Личната социјализација и интеракција се добра претпоставка за здрав разум, знаеш? Јас одамна не ги купувам приказните на политиката и нивните гомна, а ти тоа го правиш со насмевка на твоето лице. Браво, ќе имаш со што да се фалиш на своите внуци - колку г.о.м.н.а си излижал во својот живот - твојата автентична и лична славна историја, со која ќе умреш среќен со својата ингорантност. Како што кажа еден пред мене, глупавиот се гордее и на својата глупавост.

 61. 61 Профил на Македонски зет за леблебията
  *****
  Неутрално

  Бедно момче македонче, писах ти, че България няма нужда от вас, защото няма какво да прави с вашите 3 милиона шиптари, които се плодят като зайци (10-15 деца на семейство). Така беше и в Косово – 1970 г. шиптарите бяха - 60%, а сърбите – 40% ; 1983 г. съотношението беше 80% на 20%, а когато кретена Милошевич започна да се дърви, съотношението вече беше 95% на 5%. Мога да ти обясня в детайли как шиптараната ги изсели сърбите, но ти сигурно вече не смееш да пътуваш за Охрид през Тетово и Гостивар, а минаваш през Маврово. Не вярвам също, че смееш да ходиш на ски на Шапка. Надявам се, че в твоята тъпа македонска глава нещата стават малко по-ясни . Гърците се плашат не от тъпанари като вас, а от вашите палачи. А за мене не se секираj, jас одамна сум далеко от сите гомна како тебе и твоиве даскали !

 62. 62 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Кой ти говори за България, бе греву манастирски? На теб лично ти се обърнах, а отношенията с твоята България са ми супер и със и без твоите изпърдъци. Та обида е за твоята държава ти да се приказваш за нейно олицетворение??? Или просто нямаш с какво да се похфалиш на личен план, та се криеш зад разни групи, подгрупи, дори и ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ, нищо че си прозван ти лично? Ако имаше достойнство, каквото се опитваш да прикажеш, че имаш нямаше да пукаш с всичката си артилерия на плиткост и повъхностност. Като разбеснен горила. Моята "тъпа македонска глава" не е глупава защото е македонска (това е ниво на мислене на колибри, и не е достойно за същество претендиращо за човек, а камо ли европеец), а защото изобщо дискутирам с животинки като теб. А как комуникирам със своя вид всеки може да види по-горе, и да заключи дали и колко моите коментари бяха против България.

 63. 63 Профил на Македонски зет за леблебията
  *****
  Неутрално

  Прав си, не се казва тъпа главо, а дървена македонска главо (това идва от Галичник). Ти не забеляза, че първи започна с вулгарностите по липса на аргументи. При нас се казва - “каквото повикало - такова отговорило“. Тази сутрин по EURONEWS гледах обширен репортаж от Шкипетария (Албания) за строежа на автострада за 1 милиард евро, която наскоро ще свърже Албания с… Косово. Бъди сигурен, че тя експресно ще продължи до Скопие. Вие, слепци, надъхани от сръбския шовинизъм и грандомания не виждате, че проекта “Велика Албания“ вече се реализира. Сърбите като вас високомерни и пълни със себе си, вече изгубиха Босна и Косово, а скоро ще изгубят и последната вярна колония - БЮРМ. А тогава ще ви остане само да емигрирате в България, защото няма да имате своя територия, както направиха вашите дядовци през 1903 и 1919 година. С това завършвам дискусията – “от дървена глава дърво не никне“.

 64. 64 Профил на Леблебия
  Леблебия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аз виждам и разбирам нещата за проекта "Велика Албания", сръбските работи и всичко по въпроса, но не разбирам поради каква причина теб като българин радват тези неща. Някои хора просто не виждат гората от дърветата. От дискусия на тема право и междудържавни отношения стигнахме до лични дисквалификации подтикнати от теб. При това не разбираш, че единствената ми цел беше вие и ние да се намерим на половин път - там където са фактите и истинските аргументи, а не спекулациите и произволните тълкувания подтикнати от бремето на псевдо-политическите конфликти между Македония и България. Критикувам всичко, което смятам, че заслужава критика без значение дали идва от Македония, България или някое трето място, и самото това мен прави по-свестен от другите смъртници, биле те твои или мои съграждани. Това се нарича принципност и обикновено се приема като доблест. Но е нужна и принципност освободена от предразсъдъците произлизащи от факта откъде съм аз и откъде си ти. Познавам своите корени и мисля със своята глава, вярвам в силата на аргументите, вярвам и в принципа "черно на бяло", обаче моите становища за поведението днес и утре са алтернативни на стереотипите от македонската и българската политика. С това не измислям алтернативна истина, а само алтернативен подход за решаването на проблемите. Твоят подход е погрешен най-малкото заради това, че аргументите са тук пред теб, но ти не знаеш как да ги използваш, а и честно казано не знаеш как да прецениш КОГА И В КАКЪВ СЛУЧАЙ да ги използваш. Погрешен адрес, пич. Не говориш с македоноид от античната кухня. Македоноидите поне лесно се препознават, след думите "Александър Македонски", "Господ", "Вергина" вече ти става ясно с какъв говориш. Много по-трудно обаче се препознават българоидите, за какъвто ми правиш впечатление поне досега. Може би греша, но както казах - по-трудно се преценява. Бъди жив и здрав.

 65. 65 Профил на Makedon
  *****
  Гневно
 66. 66 Профил на Za makedon
  *****
  Гневно
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK