Николай Младенов: Военното НДК е проект без ясна цел

Николай Младенов пред Националния армейски комплекс, по-известен като Военното НДК<br />
<br />

© Дневник

Николай Младенов пред Националния армейски комплекс, по-известен като Военното НДКМинистърът на отбраната Николай Младенов заяви пред Би Ти Ви, че Националният армейски комплекс, по-известен като Военното НДК, е проект без ясна цел, за който са хвърлени десетки милиони левове, без да има ясна концепция за използването му.


Според него в годините, когато е започнат строежът, както и сега, в българската армия е имало други много по-належащи нужди. Министърът е спрял продажбата на обекта, защото иска да се проведе една обществена дискусия за бъдещето му.


Младенов смята, че части от нея могат да се използват от служби, свързани с националната сигурност, а други – за обществени дейности. Министърът обясни, че ще бъде създадена комисия от външни експерти, които да дадат становището си.
Младенов заяви още, че от предишното правителство са изхарчени пари в пряка връзка с парламентарните избори. Така за социалната част са пренасочвани средства от други програми на бюджета на Министерството на отбраната.


По думите му важни за функционирането на българската армия неща са оставени без финансиране. В момента всичко се проверява от компетентните органи, добави той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Генералът
  *****
  Неутрално

  Правилен ход на министъра.

 2. 2 Профил на ПО.ПОЛ.  вИДИНОВ
  *****
  Неутрално

  г-Н мИНИСТЕР НЕ ПИПАИТЕ СОЦИЯЛНАТА ДЕНОСТ, КОЯТО ЗА КРАТАК СРОК УСПЯ ДА РЕШИ БИТОВИТЕ ПРОБЛЕМИ НА МНОГО ВОЕНО СЛУЖЕЩИ ИНЕ БИВА ДА СПИРАТЕ ТАЗИ ДЕИНОСТ.

 3. 3 Профил на ПО.ПОЛ.  вИДИНОВ
  *****
  Неутрално

  г-Н мИНИСТЕР НЕ ПИПАИТЕ СОЦИЯЛНАТА ДЕНОСТ, КОЯТО ЗА КРАТАК СРОК УСПЯ ДА РЕШИ БИТОВИТЕ ПРОБЛЕМИ НА МНОГО ВОЕНО СЛУЖЕЩИ ИНЕ БИВА ДА СПИРАТЕ ТАЗИ ДЕИНОСТ.

 4. 4 Профил на ПО.ПОЛ.  вИДИНОВ
  *****
  Неутрално

  г-Н мИНИСТЕР НЕ ПИПАИТЕ СОЦИЯЛНАТА ДЕНОСТ, КОЯТО ЗА КРАТАК СРОК УСПЯ ДА РЕШИ БИТОВИТЕ ПРОБЛЕМИ НА МНОГО ВОЕНО СЛУЖЕЩИ ИНЕ БИВА ДА СПИРАТЕ ТАЗИ ДЕИНОСТ.

 5. 5 Профил на ПО.ПОЛ.  вИДИНОВ
  *****
  Неутрално

  г-Н мИНИСТЕР НЕ ПИПАИТЕ СОЦИЯЛНАТА ДЕНОСТ, КОЯТО ЗА КРАТАК СРОК УСПЯ ДА РЕШИ БИТОВИТЕ ПРОБЛЕМИ НА МНОГО ВОЕНО СЛУЖЕЩИ ИНЕ БИВА ДА СПИРАТЕ ТАЗИ ДЕИНОСТ.

 6. 6 Профил на 11
  *****
  Неутрално

  Предишният министър беше добър министър Все пак успя да направи нещо за военните

 7. 7 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Направете го на Публичен дом!

 8. 8 Профил на Цоцолан
  *****
  Неутрално

  Всичко щеше да звучи странно, ако не се вземеше предвид обстоятелството, че това е ДЪРЖАВНА РАБОТА. Казваш само: ЧИНОВНИЦИ ГО ПРАВЯТ и нещата се обясняват автоматически.

  Какво друго да сътворят полуграмотни тьотки и цървули с 600 лева заплата, на които е оставено да харчат милиарди чужда пара?

  И разбира се, чакаме още министри да излязат и да дадат отчет за малоумията и изродщините, създадени в техните ресори (освен ако не мислят да ги толерират и дори разширят).

  1. Г-н Тотю Младенов: защо осигуровките на работниците трябва да се плащат със 7 плажежни месечно? Защо трябва после още веднъж да ходим в НОИ, за да пускаме декларации 1 и 6? Защо има плащания ГВРС от 50 стотинки, за които само банковото бордеро е 1 до 3 лева?

  2. Г-н Дянков, защо Националният статистически институт предизвиква всяка пролет истерия, ВСИЧКИ БОЖИИ ФИРМИ да му пращат отчетите си? Статистиката работи с извадки. Това вашето не е статистика, това е преброяване. Тоест щеше да е, само че НОИ няма как да ги бори, то си запазва 1000 бройки и останалото отива за подпалки

  Да се провери кой изрод е гласувал тези малоумия - Шулевица ли е, Нейков ли е, Хрисотсков ли е? Защото ако беше жив Ботев или Караждата, отдавна да им е теглил кремъклийката на такива народни иззденици!

 9. 9 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Военното министерство е проект без ясна цел.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 10. 10 Профил на нервна
  *****
  Весело

  Неясна цел... Как да не е ясна,бе,напълно ясна си е - ЦоЦиализъм в действие - удряме кьоравото,гушваме паричките чрез нашите обръчи,кой намазал-намазал,след което се снишаваме.........до следващия мандат.

 11. 11 Профил на Това е
  *****
  Неутрално

  НАП търси си сграда , на ли?

 12. 12 Профил на коколино
  *****
  Весело

  Тоя военен министър откакто е министър само този имот му е в устата,не армията а имота.

  Май че еврейчетата го искат.И ще си го вземат.

  Сега ще се говори ,че е безперспективен,че се руши и хоп на 2/3 от цената на "инвеститор спасител".

 13. 13 Профил на voenen
  *****
  Неутрално

  Наистина само хубави неща могат да се кажат за предният министър по отношение на социалната дейност. Все пак това беше негов ресор дълги години като зам. министър в МО. Сега излизат корупционни скандали, както във всяко друго министерство, но не мисля, че можете данамерите военен, който да каже лоши думи за предишният министър !!!!

 14. 14 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  властите се давят на края на дунава
  за какво ми копат за метро като не могат един строителен обект да завьршат

 15. 15 Профил на ХУБАВОама
  *****
  Неутрално

  Да не забравяме,че това не е военен,а политически обект.Каква беше обосновката за проекта и строежа.Кой и кога взе решение за "това" НДК? А името е много точно - Национален Армейски Комплекс" .НАК.Нещо подобно със сигурност ще бъде изградено и на мястото на Кремиковци.Бизнес Универмаг.БУ.Можем и да ги обединим под една шапка.БУНАК.Не е важно съдържанието на БУНАК.То не е и нужно.А за още по-грандиозно. БУЛ БУНАК.

 16. 16 Профил на армеец
  *****
  Гневно

  слушайте бе малоумни критени , които боготворите крадльото Цонев , социална е тази политика от която могат да ползватвсички нуждаещи се от нея , а не по-стършенство , кога войника или сержанта ще си вземат апартамент , карта за почивка или екскурзия в чужбина , маняна, ако някой мисли за вас начини много , ефективни и по-икономични , да има за всички военнослужещи , социалната политика до сега бе за Цонев и слугите му , вие се радвате чи на някой дали апаргамент някде в крайния квартал, голямаабота , мисликак да си купиш , че като влезеш впенсионна възраст децата ти ще те питат какво построи и къде ще живеем сега , бъдете умни , а не задръстени , и тая агенция за социалнидейности колкото по-бързо беде закрита толкова армиятя и обществото ще спечели , плащаме данъци за да има иотбранителна способност в страната , а не маси , тенекиджийски роботи и прескъпи апартаменти и детски градини

 17. 17 Профил на Алцек
  *****
  Неутрално

  ПО.ПОЛ. вИДИНОВ - нещо сме неграмотни май?

 18. 18 Профил на хъс
  *****
  Неутрално

  Грешка форумци! Какъв Цонев? Николай Свинаров е започнал този обект! Ники Свинаров! При Цонев той вече е бил факт! Това е детайл! Но не мога да си обясня, да върви един малоумен министър- Младенов , и да не знае какво да прави с този обект и три недели да ходи като гламав по медиите да се чуди!!! Малоумие, слабоумие!!! Ами защо ставаш министър, бе льольо!

 19. 19 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  На мене ми се чини че Костофф го е почнал!

 20. 20 Профил на ДЕД
  *****
  Любопитно

  Ама я ми кажи каква е целта на тая армия колко детска градина.Направете я нещо спортно.

 21. 21 Профил на полковник
  *****
  Неутрално

  Г-н министър заемете се с по сериозни неща стига с тази сграда , това е храна за журналята да си чешат езиците, виж структурата на армията. Не може да има шест големи щаба, които управляват 32000хиляди заедно с тях. Някога нямаше щаб на сухопътни войски и три армии /70000хиляди/ бяха директно подчинени на ГЩ.Ако пресметните броя на тези щабове плюс администрацията на МО ще се съберат окло 50000хиляди човека чиновници , кой ще се бие. Махнете тези излишни щабове по подготовка на СВ,ВВС оставете само малък щаб на ВМС. Тези хора само се прескачат и нищо не вършат. Основно щаба на СОК трябва да отговаря пряко за поделенията без тези посредници. Един корпус на Русия или САЩ е 35000 хиляди и се управлява от един щаб и двама генерали. Това ти е основната задача а не кокошкарски истории, ама като разбираш от армия толкова колкото от военна музика нищо няма да стане.

 22. 22 Профил на хикс
  *****
  Неутрално

  До №19
  Ами гледай и телевизия, чети и другаде новини, не само от Дневник, където са възможно най-неясните новини! Ще разбереш при кое правителство е почнато това ВНДК, пък и щом можеш да драскаш във форума, значи и гугъла веднага ще те осветли!Не си развивай мозъчната полугънка само в този форум, има опасност съвсем да я изгладиш!

 23. 23 Профил на касис
  *****
  Неутрално

  До №21
  Г-н полковник, този министър с една сграда не знае какво да прави, ти го призоваваш цели щабове и армия да оправя! Чакай сега една година да си чеше езика със сградата, пък за другото ... ще видим!

 24. 24 Профил на 11
  *****
  Неутрално

  До 16-Армеец
  Искренно се надявам да не си кадър на БА, защото си много неграмотен.Съгласен с №21.

 25. 25 Профил на изглежда
  *****
  Неутрално

  у нас винаги целта на занятието "министерство на отбраната" ще остане да дига димни завеси по всякакви странични и несъществени поводи. Така се прикрива уродливото състояние, за което обръща внимание полковник (#21), а именно за състава на генералитета в БА. Иронично може да се каже,че генералите са повече от войската и лапат ли лапат, цоцат.

 26. 26 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  #24, като си се фанал за "грамотност", да знаеш, че "искрено" се пише с едно н

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 27. 27 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Да оставиш ти военни да строят в центъра на София. Погледнете я (ама на живо), тази сграда от всички страни. По грозно нещо отдавна не бях виждал. Несъобразена с нищо наоколо, облицована за по-евтинко с тъпите стъкла и някакви гнусни малки постройчици, трансформатори ли що ли, наблъскани покрай нея. Кич и цигания.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 28. 28 Профил на Ясен Неяснов
  *****
  Весело

  според мен целта си е от ясна по ясна ..

 29. 29 Профил на линия
  *****
  Неутрално

  Мен пък сградата ме кефи! Страхотна е! Изчистен архитектурен стил, заоблени форми, изобщо модерен стил и страхотна визия! Точно центъра на столицата има нужда от такива представителни сгради!
  Ха-ха, Свинаров направи пикльото Младенов на две стотинки:"В условията на криза само тъпите продават"! И онзи се направи, че вятър го духна! Циркаджия!

 30. 30 Профил на Сестримски
  *****
  Неутрално

  къде ми е постинга???????

 31. 31 Профил на capitalist
  *****
  Неутрално

  ало воените ,кво циврите пак ,социала та социала ,никой не говори за развитие на армиата ,а само безплатни карти за море и апартаменти са в главите ви ,а никой на сила не ви е карал да ставате фатмаци ,като гледам за повечето от вас все още не дошъл 10ти ноември,а билгария е в СИВ

 32. 32 Профил на capitalist
  *****
  Неутрално

  грешка; ВАРшАВСКИЯ ДОГОВОР;А НЕ СИВ

 33. 33 Профил на къш
  *****
  Неутрално

  До "къси гащи"
  Като си се "фанал за грамотност" да знаеш, че фанал се пише хванал! Две грешки в една дума!

 34. 34 Профил на 555
  *****
  Неутрално

  Не го корете мин. Младенов,той толкова си може.Откъде при него умения или познания за армията-от филмите или от вестниците.Ни е служил,ни е имал някакви допирни точки с темата.Бил защитил дисертация,да бе,колкото е бил и съветник в Ирак.Просто на ББ му беше необходим неграмотен послушник на това място за да си върти спокойно далаверите и в армията както в полицията.И си го намери, Младенов от началото на мандата си работи срещу армията като се прикрива зад големи думи.А по-лошото е и,че и от въртене на пари не разбира,макар,че веднага намери 60 млн. лева за съкращение.А това,че по поделенията няма и един лев за аварийни ремонти,на кого му пука.

 35. 35 Профил на Лумпен пролетарий
  *****
  Неутрално

  Накрая май пак ще е виновен Костов...

 36. 36 Профил на 333
  *****
  Неутрално

  Абе що не затворят там всички министерства + парламента за да не могат да се разрастват извън пределита на този имот?

 37. 37 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Щом може военни и прочее министри да не са служили
  редовна военна служба, какво като проектът е без ясна цел?

  "Николай Младенов: Военното НДК е проект без ясна цел"

 38. 38 Профил на БКПппп
  *****
  Весело

  Да. Много генерал, малко войник.

  Виж изобилието от тлъсто платени "слуги на народа"
  в парламентарната скупщина...

  изглежда
  * 25

  у нас винаги целта на занятието "министерство на отбраната" ще остане да дига димни завеси по всякакви странични и несъществени поводи. Така се прикрива уродливото състояние, за което обръща внимание полковник (#21), а именно за състава на генералитета в БА. Иронично може да се каже,че генералите са повече от войската и лапат ли лапат, цоцат.

 39. 39 Профил на Среднист
  *****
  Неутрално

  Да го направят затвор и да набутатвътре всички крадци - от Стуци през Гагаузов до Ковачки.

 40. 40 Профил на До БКП
  *****
  Разстроено

  Да, съгласна съм, че "много вожд, малко индианец". Тия в армията още от социалистическо време се се ползваха с много привилегии, а на кого служеха? Отговор не искам, защото си го знам. Сега пак имат най-съвършената болница, в която простосмъртните могат да се лекуват срещу заплащане или , ако са бандити. Какво ви е виновен Младенов, пък и Свинаров. Тия въпроси с разхищаването на чужди пари със сигурност са ги решавали "мъдрите" генералски глави, а мин. само се е подписал, сигурно под натиск. Сигурна съм, че е пренаселено с вождове, които уж служат на НАТО, но аз не им вярвам!

 41. 41 Профил на ДЯДО ОТ СЕЛО
  *****
  Любопитно

  АХА,ЯСЕН Е НАМЕКЪТ НА ТОВА МОМЧЕ,ДЕТО КАЗВАТ ,ЧЕ БИЛО"МЕКА КИТКА"? ЗНАЧИ ТО СИ ИМА ТАЕН ПЛАН -ДА ГО ПОДАРИ НА СИНАГОГАТА...

 42. 42 Профил на Nako
  *****
  Неутрално

  Армията с БМВ в нежно розово........Made in Bulgarian Army....of lover's

 43. 43 Профил на Артелчика
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK