Пострадали от авария намират политическа подкрепа за издаване на документи от община Русе

Пострадали от авария намират политическа подкрепа за издаване на документи от община Русе

© ГЕРБ РусеГЕРБ ще въздейства върху общинската администрация на Русе за издаване на констативни протоколи за жители на града, чиито имоти пострадаха от пропадане на терен в резултат на ВиК авария през пролетта. Това съобщиха от местната централа на управляващата политическа сила след среща на депутата Пламен Нунев с потърпевши.


Половин година управата на Русе бави издаването на констативни протоколи за случилото се в района на ул. "Николаевска", което пречи на потърпевшите да получат обезщетения от застрахователите си или пък да заведат дела срещу водоснабдителното дружество, станало ясно по време на срещата.


Спукан водопровод на ВиК - Русе, предизвиква бърз процес на улягане на земни маси и построените върху тях сгради в района. До момента са предприети мерки по проучване, геологически изследвания, укрепване на зданията с метални профили отвън на стойност близо 160 хил. лева. Други 300 хил. лева са отпуснати за ремонт на уличната мрежа.
Съществува проект на стойност 1. 950 млн. лева, който включва укрепване с пилоти на пътя пред къщите във вертикала, подмяна на водопроводната и канализационна мрежа, трамбоване, ремонт на пътния участък. Частните имоти обаче не могат да се възстановят със средства от държавата, заради което е особено важно собствениците да получат документите от градската управа, за да бъдат обезщетени от застрахователните си компании и да преминат към укрепването на сградите. На предстояща среща с кмета на Русе пострадалите от аварията по ул. "Николаевска" вероятно ще получат отговор от общината на поставения казус.


При срещата си с потърпевшите депутатът Пламен Нунев оповести за проведена среща с министъра на регионалното развитие и негов заместник, като са им дадени съответните документи, описващи проблема и извънредната ситуация. Според щаба на ГЕРБ в Русе решението ще се търси бързо преди зимния период въпреки пасива от 70 милиона лева в МРРБ.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK