Сметната палата започва проверките на кабинета "Станишев"

Сметната палата започва проверките на кабинета "Станишев"


Сметната палата връчи днес на главния секретар на Министерския съвет заповедите за извършване на възложените от парламента проверки за действия на кабинета "Станишев". Това стана известно от съобщение на пресслужбата на палатата до медиите. В него се уточнява, че от този момент проверките, в които ще се включат общо 20 одитори на институцията, започват.


Според решението на Народното събрание от преди седмица предстои да бъдат направени одит на финансовото управление на бюджета и имуществото на Министерски съвет от 1 януари 2008г. до 31 юли 2009г., както и на изпълнението по бюджета на Министерския съвет за периода от 01.01.2009 г. до 31.07.2009 г.: на политика "Определяне на националните приоритети и координация на политиките" на програма "Национален компенсационен жилищен фонд" на програма "Администрация"


Финансовият одит ще обхване проверка на сметките и финансовата документация на Министерския съвет с цел да се установят законосъобразността, достоверността и редовността на водената счетоводна отчетност, както и законосъобразността на събирането, съхраняването, управлението, разходването и отчитането на имуществото, се посочва в съобщението. При одита на изпълнението ще се проверяват пък ефективността, ефикасността и икономичността на действията на Министерския съвет по изпълнение на съответната политика и програми.
Одитът на финансовото управление на бюджета и имуществото на Министерския съвет трябва да приключи до 30 септември 2009 г., а заключителният доклад за него трябва да бъде внесен в Народното събрание до 30 октомври 2009 г.


Одитът на изпълнението по бюджета на Министерския съвет трябва да приключи до 30 октомври 2009 г., а в Народното събрание трябва да бъде внесен до 30 ноември 2009 г.

Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Голата истина
  *****
  Весело

  И тия се спешиха, "на дъжда след качулката".
  Грешката е умишлена и по-вярно отразява събитието.

 2. 2 Профил на Сметка
  *****
  Неутрално

  Дано не пропуснат да проверят и звената по ФАР и ИСП в МФ, МРРБ, МОСВ

 3. 3 Профил на жмъц
  *****
  Неутрално

  Тази институция винаги ме е дразнела със становищата си - винаги твърде удобни за управляващите в момента. Иначе дай боже да разринат оборите - това на което всички се надяваме. Все пак съм песимист, защото съм работил с някои от дългогодишните им ... "специалисти" - тъжно. Една леля ми размахваше един Правилник за приложение на закона за обществени поръчки, който бил "нарушен" и ми отне доста време да й обясня, че по време на извършване на действието, което тя наричаше едва ли не престъпление, този Правилник не е съществувал ...

 4. 4 Профил на pallloma
  pallloma
  Рейтинг: Неутрално

  браво гербери само така вкарайте боклуците от кабинета на сер гея в затвора

 5. 5 Профил на az
  *****
  Весело
 6. 6 Профил на читател
  *****
  Неутрално
 7. 7 Профил на Цайса
  *****
  Неутрално

  Това искахме всички ние,да видим какво се е вършело с народни пари за толкова кратко време.

 8. 8 Профил на faso
  faso
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тези звена не са по бюджени средства...
  Пък и сметната плата никога не са имали ресурса да правят реални одити...

 9. 9 Профил на чип
  *****
  Неутрално

  единственият резултат от тези проверки ще бъде реабилитация на предишния кабинет, противно наивните очаквания на мнозина и мокрите им сънища за съдилища и затвори.

 10. 10 Профил на teo
  *****
  Гневно

  БЪЛГАРИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ КАКВО ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШАТ ДОГАН-сергей,сава,ангелов, СИМЕОН-крадеца, СерГЕЙ-ибрика И СВИТИТЕ ИМ, ЧЕ ДА ВЛЕЗНАТ В БЪЛГАРСКИЯ ЗАТВОР, А НЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ УСЛОВНО И ГЛОБА ОТ 5 ХИЛ.ЛЕВА ЗА ОТКРАДНАТИ 2 МИЛИОНА ЛЕВА, ПРИМЕРНО?РАБОТАТА Е ощеПРОСТА И ЕЛЕМЕНТАРНА- СМЕНЕТЕ НАКАЗАТЕЛНИТЕ ЗАКОНИ, ТАЗИ ЧЕРВЕНОТУРСКА ПРОКУРАТУРА И СЪД И ГИ ОСЪДЕТЕ! НАРОДЪТ ТОВА ОТДАВНА ЧАКА ТЕЗИ МАФИОТИ ДА НЕ МОГАТ БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗВЪРШВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО СА ДОСТОЙНИ ЗА 40-50 ГОДИНИ ЗАТВОР !

 11. 11 Профил на бай Иван
  *****
  Любопитно

  teo , като пишеш вярваш ли си?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK