Няма да има ревизия на скандалните горски замени

ГЕРБ омекна по забраната за строителството върху терени от държавния фонд

Няма да има ревизия на скандалните горски замени

© Цветелина Ангелова, КапиталДепутатите от парламентарната комисия по земеделие и гори приеха вчера с мнозинство очакваната забрана за изваждането на заменени терени от държавния горски фонд, но при условие, че тя ще важи до приемането на нов закон за горите, с който мораториумът частично ще се вдигне и ще важи единствено за терени в мрежата "Натура". Одобрената забрана се отнася само за сделките на държавата с частни лица и фирми и не засяга общините, решиха още народните представители.


Проекторешението беше прието единодушно с 14 гласа "за" от депутатите на ГЕРБ, "Синята коалиция" и БСП, а народните представители на ДПС Бюрхан Абазов, Гюнер Сербест и Юнал Тасим се въздържаха. Мораториумът върху изваждането на вече заменените гори от държавния фонд беше едно от основните предизборни обещания на ГЕРБ, но месец след като пое управлението, се разбра, че забраната няма да е абсолютна и няма да се ревизират скандални заменки.Министърът на земеделието Мирослав Найденов преди изборите:


"Ще наложим мораториум, така че тези, които са направили заменките, да не могат да строят върху тях. Така те ще си имат едни бутикови гори."Мотивът на мнозинството е, че не може със задна дата да се отменят законови регламентации. "Не можем да налагаме мораториум върху вече извадени терени със задна дата, защото това противоречи на конституцията. Затова решихме да приемем проекторешението за забрана на започнатите процедури и до два месеца да актуализираме тарифата за държавните такси, които не бяха променяни от 2003 г. Загубите на държавата се изчисляваха на милиарди левове, затова ще компенсираме поне частично тези загуби", обясни Десислава Танева, председател на земеделската комисия.


Народните представители от мнозинството са променили възгледите си и по отношение на предизборното обещание, че държавата повече не трябва да използва замяната, а да продава гори на пазарни цени и то само ако се налага. Сега намерението им е с бъдещия закон да продължат възможността за замени, за да "не се пречи на добросъвестните инвеститори да реализират крупни проекти". Така ГЕРБ се доближи изненадващо до позицията на тримата депутати от ДПС, които вчера настояха именно за това - забраната за изваждане на гори да не важи за крупните инвестиционни проекти в областта на възобновяемите енергийни източници, инфраструктурата и други области, за които държавата е издала сертификат за първи клас инвеститор.Живко Богданов, активист от коалиция "За да остане природа в България":


"Защо отново делят инвеститорите на добросъвестни и недобросъвестни, когато всички те са могли да купят, вместо да заменят с държавата?"

Екоактивистите посрещнаха с недоумение приетите от парламентарната комисия становища, които се разминават рязко с предизборните обещания. "Изненадан съм, че се прави компромис с проблем, срещу който възнегодува цялото общество", коментира Живко Богданов от коалицията "За да остане природа в България". Той окачестви като напълно необясним и факта, че държавата няма да може да ревизира със задна дата направените скандални замени, особено в общини като Велико Търново и Царево.


Неотдавна шефът на агенцията по горите Георги Костов обясни, че половината от заменените 33 600 дка гори са застроени или тепърва ще се строят. Природозащитниците припомниха и огромните загуби за държавата, изчислени от тях и от Световната банка. Поради факта, че са правени на десеторно по-ниски цени от пазарните, за петгодишния период от действие на замените държавата е загубила от 3 до 8 млрд. лв., посочи Богданов.Министърът на земеделието Мирослав Найденов преди изборите:


"Ще наложим мораториум, така че тези, които са направили заменките, да не могат да строят върху тях. Така те ще си имат едни бутикови гори."

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мунчо
  *****
  Разстроено
 2. 2 Профил на za
  *****
  Неутрално

  Обявиха наш чобанин за цар в Турция заради мегагаф на николай Овчаров - 24rodopi.com

 3. 3 Профил на смешко
  *****
  Неутрално

  То и БСП-то преди да дойде на власт обещаваше едни неща за царовите хора.... Пък на, видяхме какво стана. Историята сега се повтаря, който бил глупав да вярва на ББ, сега ще си носи последствията. Ама и ние с него.

 4. 4 Профил на Цайса
  *****
  Разстроено

  о,боже почна се-започнахме да прощаваме всичко за което до вчера се говореше ,че ще има съд и затвор.Хубава работа ,ама българска и както и всичко останало.

 5. 5 Профил на pprodukt
  pprodukt
  Рейтинг: Гневно

  НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ обещанията за нов морал,нова политика и нулева толерантност към корупцията на всички нива. До 5.юли ни го набивахте в главата.Както премиерът ни обича да говори за държавните дела в І-во лице ед.ч. / АЗ плащам, АЗ разпоредих .../, не се съмнявам,че това е негово решение. Май се започва - старата песен на нов глас.
  Бог да пази България!
  Индикаторчето в главите ви започва ли да изпраща сигнали - абе,май наистина Костов трябваше да бъде премиер!

 6. 6 Профил на Неизвестен
  *****
  Гневно

  Бойко намеси се, иначе ни губиш доверието!

 7. 7 Профил на Неизвестен
  *****
  Гневно

  Бойко,
  ако до една седмица не се намесиш, не разчитай повече на нас!

 8. 8 Профил на Неизвестен
  *****
  Гневно

  Не може в Конституцията да няма текст, който да позволява преразглеждане на тези заменки ! Накарай твоите юристи да го намерят!
  Иначе за какво те избрахме ???

 9. 9 Профил на Неизвестен
  *****
  Неутрално

  Или ще ни накараш ние да го намерим този текст???
  Ами за какво сме те избрали ?

 10. 10 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 796 Неутрално

  А какво е нужно, за да се промени ситуацията, може би ВНС? Не вярвам! Обидно ми е от подобно решение.

  generator
 11. 11 Профил на GUT
  *****
  Неутрално

  Досега беше говоренето.Да видим сега как ще се действа.
  Както се казва в добрата стара поговорка - НЕ СЛУШАЙ КАКВО ТИ КАЗВА, А ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВИ.

 12. 12 Профил на Циник
  *****
  Неутрално

  Гневний Неизвестен и всички, които сте вярвали на Б.Б.: грешката беше, че гласувахте за тая нова шайка бандити, наречена ГЕРБ! От 6 юли 2009 г. те така или иначе НЕ разчитат на вас.

 13. 13 Профил на ***
  *****
  Неутрално

  Ако някой се е надявал бодигардът на Тато да излезе по различен от всичките Татьови, то не е било от наивност и липса на здрав разум, а от отчаяние.

 14. 14 Профил на Register
  *****
  Неутрално

  Бойко, Бойко, затава ли ходихме под строй да гласуваме за тебе???

 15. 15 Профил на rex
  *****
  Неутрално

  Тука падна голяма мандра и се облажиха бая народ ! А мнението на простолюдието им е през...ушите!Какво са 5-8 милиарда за нашия преливащ от изобилие бюджет!? Къде е пожарникарят да коментира този "факт"!?

 16. 16 Профил на Германия
  *****
  Гневно

  Бойко затова ли чаках близо 2 часа на пек и дъжд за да гласувам за ГЕРБ ?

 17. 17 Профил на !!!
  *****
  Неутрално

  Премиерът г-н Бойко Борисов е безсилен пред беззаконието защото в държавната машина той е едно малко зъбчато колелце.
  Държавната машина работи срещу народа и няма нищо общо със справедливоста.
  Една и съща студена и безмилостна машина за лично забогатяване.
  Това българските избиратели няма да проумеят дори още 100 или 500 години.

 18. 18 Профил на избирател
  *****
  Гневно

  Скандал! Май всичкото е прах в очите ни! Хайде, много скоро пак ще има избори!

 19. 19 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 627 Неутрално

  То да е само това.............ами още какви загадачни неща предстои да се случат,бедна ни е фантазията,на този етап да си ги прадставим.Бойко Борисов прилича на онази циганка,дето хвърляла брашно за да прави мъгла

 20. 20 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Тия лайнари тръгват по пътя на престъпниците от БСП.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 21. 21 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#18] от "избирател":

  Изобщо не се надявайте скоро да има ицбори,тези момченца от всички парламентарни групи им е за последен път да са депутати.Някой вероятно знаят,че за да си на първо място в листата при парламентарни избори,трябва да извадиш 200 бона

 22. 22 Профил на Цайса
  *****
  Гневно

  Не ченяма закони,просто те са само за нас,жалко.

 23. 23 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  На кой член от Конституцията по-точно противоречи?

  Блажени гласуващите! Хайде след 4 години пак гласувайте!Безумци.Когото и да вкарате в парламента,все същото.Ама 20 години не ви стигнаха да проумеете,че в политиката няма случайни неща и не са случайни така наречените спасители,месии,богоравни и т.н.

 24. 24 Профил на хан Крум
  *****
  Весело

  Нищо ново под слънцето.

 25. 25 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов се указа поредната комунистическа утрепка,успяла да излъже нацията ни.Просто ще си искара целия мандат,това народно събрание,без значение още колко време този комунистически парцал ще ни е премиер министър.Жална му майка на народеца ни андрешковски,евросъюза ще ни остави пак валат,слид което следва....Глад,Глад и пак Глад

 26. 26 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Бат Бойко всичко може,
  и да лъже - тоже!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 27. 27 Профил на baba
  *****
  Неутрално

  ББ лижеше гъза на царя! Не помните ли! Ако атакува турците ще трябва и за царя да говори за гори, за дворци...

  Бойко е копой не чакайте нищо умно от него!!!

 28. 28 Профил на избирател
  *****
  Неутрално

  към 23 Припомням
  А ти каква алтернатива предлагаш!

 29. 29 Профил на минувач
  *****
  Неутрално

  Друго не се е очаквало. Крадци да се саморазследват?

 30. 30 Профил на Природозащитник
  *****
  Неутрално

  До Премиера и депутатите на ГЕРБ:

  ИЗПЪЛНЕТЕ СИ ОБЕЩАНИЯТА И ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ НЕ СТЕ ЛЪЖЛИВИ ЛЕКЕТА КАТО ПРЕДИШНАТА ВЛАСТ !!!

  Сега е момента природазащитниците да се активизираме и да припомним на правителството какво е обещавало, за да се намърда в парламента.

 31. 31 Профил на защо гласувахте за ББ?
  *****
  Неутрално

  Аз не съм си давала гласа за ББ и затова искам да попитам тези, които ни ОБРЕКОХА, защо го направиха. Харесахте му обещанията? Харесахте му мускулите? Харесахте му политическото минало? Харесахте какво направи в София? ИЛИ НЕ ХАРЕСВАТЕ СЕБЕ СИ? Ами че той си е комуняга откъдето и да го погледнеш, а когато в България управляват комуняги, ТЕ САМО ЛЪЖАТ И КРАДАТ!!!

 32. 32 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Кой каквато земя откраднал си му остава. Даже и дума не става , олигарсите да доплатят огромната разлика до пазарната цена на тези парцели.

  И след малко време, колкото обществото да позабрави, с новия Закон за горите, отново ще почнат заменките

  Щото на власт са дошли поредните гладни ...

 33. 33 Профил на Анкета
  *****
  Неутрално

  До коментар [#31] от "защо гласувахте за ББ?":

  И аз съм много любопитен по този въпрос. Ако само един гласувал ми обясни просто и ясно и с ръка на сърце ще съм ви много благодарен:

  КАКВО ВИ НАКАРА ДА ПРЕЦЕНИТЕ, ЧЕ БОЙКО Е ПО-РАЗЛИЧЕН И ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ?

 34. 34 Профил на bumco
  *****
  Неутрално

  Типично по ганьовски....

 35. 35 Профил на ЕКО
  *****
  Разстроено

  До коментар [#30] от "Природозащитник":

  Да действаме докато е време

 36. 36 Профил на  АЗ
  *****
  Неутрално

  първата издънка на новите е налице - какво ли ни чака още

 37. 37 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  ако продължава така ББ няма да успее да постигне единственото което не е постигнал - президент

 38. 38 Профил на Крали Марко.
  *****
  Весело

  Хубава работа ама бойкова.

 39. 39 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  За №28 Алтернативата е пълен отказ от гласуване,празни урни.Знам,че не е лесно да се проумее.Циганите и турците са лесният и удобен електорат,защото е калпав избирателният закон. Затова е по-добре да се работи сред това население и да се убеждава то също да не гласува.Представете си международния отзвук,който би имала една такава ситуация.
  Мисля си,че тогава мераклиите за власт биха се замислили поне преди да посегнат върху това,което не им принадлежи.
  Има и друга алтернатива - самият ЕС да изключи България от членство.Но няма да го направят,защото ни приеха точно по времето,когато на власт беше тройната коалиция.Нима не знаеха какво става тук?Сега ни плашат със спиране на пари.Глупости-пак ще ги отпуснат.А нашите управляващи знаят това,а също така знаят,че с този избирателен закон винаги ще са на власт.
  Трябва да проумеем,че силата е в нас.Единственият звучен шамар,който ще ги накара да подскочат ,е да видят празни урни.Така,даже и да им се иска,няма да имат възможност и да фалшифицират резултатите.

 40. 40 Профил на ABV
  *****
  Гневно

  ЗОМБИТА, НЕ ПРОУМЯХТЕ ЛИ СХЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ КОГОТО ЗНАЕТЕ И КОИТО Е ДОКАЗАЛ ЗЕ МОЖЕ И Е СПОСОБЕН, КОЙТО НЯМА НИТО ЕДИН ДС СХЛЕН В ПАРЛАМЕНТА, ТОЗИ КОЙТО ДЕПОРТИРА С БЕЛЕЗНИЦИ РУСКИТЕ БАНДИТИ- ГЕНЕРАЛИ/ НИКОИ ДРУГ НЕ ГО Е ПРАВИЛ И НЯМА ДА ГО НАПРАВИ В БГ ИСТОРИЯТА/. КОЙ Е ТОЙ????????????

 41. 41 Профил на IZVAN BG
  *****
  Гневно

  До коментар [#39] от "Припомням":

  Единствения изход зависи само от народа, но само ако той е умен и интелигентен и мозе да мисли, но уви няма такова племе като българите-стадо овзе.

 42. 42 Профил на Kakanidja
  Kakanidja
  Рейтинг: Разстроено

  Нали всички и в България и по Европа-та са наясно, че системата е толкова лепкава, така прилепва към себе си "новопостъпилите" в нея, защото им предлага мед!!! Пчелите не търпят търтеи, но законите в природата не важат за хората, а Конституция-та ли е най-спазвания закон в България?!? Нека изпълнителните юристи се консултират с евреите, които тълкуват давността винаги в своя полза.

  Kak kakanija
 43. 43 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  94-те декара във Варна ги открадна зам. министъра от правителството на Ваньо Лостов. Не че пожарникаря е по-различен от черния мангал.

 44. 44 Профил на Petar
  *****
  Неутрално

  Срамота, и тези ни излъгаха. Не че много им вярвах но все пак се надявах да направят нещо по-добро от предните. Празни урни в БГ не са възможни, а след 4 год. пак ще се намери някой да ни баламоса. Предлагам до седмица екоорганизациите отново да ни изкарат на барикадите и да им покажем че не може така нагло да ни лъжат.

 45. 45 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  Бойко обещаваше ,че ще предложи на народа ни друга любов,такава,безплатна.Живта е прекрасен,но трипера е ужасен

 46. 46 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  В България има само комунисти. Другите са комунисти също. И тези дето са различни от тях, те също са комунисти. ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ ВСЕ ОЩЕ???

 47. 47 Профил на българче
  *****
  Неутрално

  ИЗБРАХМЕ ТЕ ДА ПОИСКАШ СМЕТКА ОТ ВСИЧКИ КРАЛИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ ЦАРЯ!!!!!!!!!!

 48. 48 Профил на Българско село
  *****
  Неутрално

  Бойко, ако до една седмица не се намесиш, не разчитай повече на нас! Каква гнилоч се носи в Министерството на земеделието! Хора които не стъпвали на полето са експерти в областта на земеделието, странно! Хора които добре изкараха в предните две правителства са все още на отговорни постове в същото минестерство, в Агенции ..! До кога да чакаме, Г-н Министър? Търпението на свършва и вашият мандат ще свърши!

 49. 49 Профил на Време е
  *****
  Весело

  Ами всъщност Бойко просто се понесе към властта от една вълна обществено недоволство. И Бойко не е толкова важен, колкото тази вълна, а тя още съществува, както се вижда и от коментарите тук. Да покажем, че има смисъл от всичко това и да поискаме от Бойко да отговаря пред вълната, която го е избрала!

 50. 50 Профил на Директен
  *****
  Неутрално

  Някак много бързо всичко си дойде на мястото. Да му мислят тези които гласуваха за ББ. Ясно си е било винаги че той е близък със СС, беше му и главен секретар, а вие чакате от вего да му ревизира далаверите. Та нали ББ през цялото време говореше срещу Станишев и Доган, никога срещу СС, даже би направил и коалиция с "Негово Величество", при определени условия. Ама простите хора забравиха как чакаха "царя" да ги оправи - е той ги оправи ама по друг начин, и сега се слагат на следващия. Да са ни живи и здрави още дълги години тия балъци.

 51. 51 Профил на Истината
  *****
  Неутрално

  Аз казвах ли ви, че проектът "ГЕРБ" е дело на същите сценаристи, които създадоха ДПС, НДСВ и т.н.
  Започнаха с кокошкарски кьорфишеци със скъпи коли,
  с компютри за няколко десетки хиляди лева?
  А далаверите за стотици милиони, заменките на ценни земи не можело да ги отменят. Било антиконституционно ! Ха-ха-ха !

 52. 52 Профил на ВОЙВОДА
  *****
  Гневно

  ПАК ЛИ АМНИСТИИ ЗА МАСТИИТЕ ?! ВАщА МАМА ... ПРОДАЖНА СГАН!

 53. 53 Профил на терсенето
  *****
  Гневно

  Нещо май сценарите започнаха да си показват накъде вървят сапунките,май само воено положение ще на оправи нещо като Сталин за съжеление.

 54. 54 Профил на IZVAN BG
  *****
  Гневно

  До коментар [#51] от "Истината":

  ДС и КГБ мразят Костов;
  Президента мрази Костов;
  Комунистите мразят Костов;
  За Доган, Костов е Врагът;
  Царя измами Костов;
  Волен съска срещу Костов;
  Янето лае срещу Костов;
  Мафията ръмжи срещу Костов;
  Агентите слагат капани на Костов;
  Пресата хули Костов;
  Телевизиите очернят Костов;
  Божидар Димитров мрази Костов;
  Бойко върти дупе на Костов;
  Всички, които аз не обичам, мразят Костов…!?

  До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или глупак.
  Щом Костов е разделителната линия между Тях и мен – Аз съм за Костов!

 55. 55 Профил на grah
  *****
  Неутрално

  изненадани мислим да нема...

 56. 56 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  До коментар [#49] от "Време е":


  До коментар [#44] от "Petar":

  Как го виждате това да стане? От много време насам чета по форумите призиви:този да ни призове,онзи да ни изкара на улиците,природозащитницит да ни организират.Е,с такива разсъждения няма да има промяна.Щом ще чакаме някой друг да свърши работата вместо нас,ще тъпчем на едно място.
  По-лесно е да не отидете до урните.Само че и за това също се иска време.Давам пример:това лято преди изборите на книжния пазар във Варна говорих с един от продавачите.Той ми изреди един куп лични разочарования от 20 год.преход,като уточни,че през тези години е гласувал за всички,които са се изредили.На което аз му отговорих,че нещата няма да се променят,докато не спрат слепците да гласуват.А той ми отговори буквално следното:" Е как така няма да гласуваме?! Нали сега ни уговарят да гласуваме за Бойко!" Ето защо няма да има промяна - докато овчето стадо гласува,защото така го уговарят,забравете,че някой друг освен комунисти ще бъдат на власт.

 57. 57 Профил на гласувало говедо
  *****
  Неутрално

  Пръц, пръц, пръц...пукат се предизборни балони..."парътъ прай борбътъ". До няколоко месеца и задружно ще кажем: "Всички са маскари!".

 58. 58 Профил на humbolt
  *****
  Неутрално
 59. 59 Профил на nn
  *****
  Неутрално

  ако условията по осъществените заменки се направят публични то ще стане чсно че има ощетяване на държавата. това е достатъчна причина сделките просто да бъдат анулирани и разписалите ги държавни служители да бъдат подведени под съдебна отговорност. така заменящите не само че нито ще строят нито ще си останат с бутиковите гори но и ще се озоват с призовки в джоба.
  но ... ББ даде доверие на кредит на борис велчев с което загатна че няма да промени статуквото. ето го и доказателството. заменките са най-наглото ограбване на богатствата на българия от управляващата мафия

 60. 60 Профил на долен лъжец
  *****
  Гневно

  Бойко се разкрива лека полека !!!
  Жалко, и той ще се окаже мушеник като Жорж Ганчев, царо, Сашо Томов-Лупи и куп други измекяри

 61. 61 Профил на РАЗОЧАРОВАН
  *****
  Гневно

  Г-н Борисов, не ни карай да съжаляваме, че сме дали гласа си за теб! Това може много бързо да се промени. При тази опоскана държава, при тоя гладен народ може и да нямаш прословутите 100 дни. МНОООГО внимавай! Аз също ти давам 1 седмица. След това както съм увещавал приятели и познати да гласуват за теб, така ще тръгна отново сред тях, но със съвсем друг призив. Бъди мъж и си дръж на думата! Не само, че трябва ревизия за заменките, но и очкваме съд за мошенниците! И присъди!!!

 62. 62 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  То не е само за заменките.
  И в демографската област БОРИ-сов продължава политиката на Доган.

  Виж тук:

  http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/17/edna-soroska-mrysnica-na-sredna-vyzrast.381440

 63. 63 Профил на Илийца
  *****
  Разстроено

  Еми, ......... това беше. От тук на сетне пак по старому

 64. 64 Профил на Трайков
  *****
  Неутрално

  Г-н Б Б и ти ли след като седна на софрата ще ядеш и пиеш с бандитската тройна коалиция забрави че народа застана зад тебл
  Браво продължавай така
  Предай всички които ти повярвахме и ще станеш втори Костов
  Ще отидеш в небитието заедно с иях но нищо чудно преди това да почнеш не само да се учиш от Станишев но и да се целуваш с него (имаш предполагам опита на Живков и Брежнев)
  Доживяхме предателството ти
  Никога няма да се свършат поп Кръстьовците в България
  Затова Доган и шайките около него нека бъдат спокойни
  Ти не само ни предаде но и сега сигурно се смееш доволно над нас над тези които те избрахме да ни служиш и да върнеш поне отчасти гордостта на че сме българи
  Уви отново се оказахме пленници на идиоти домогнали се до властта
  Дерзай предателю

 65. 65 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  бития бит .......................... отново - докога

 66. 66 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  мирише на комунизъм - отвратителна миризма

 67. 67 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Винаги са ми били много интересни, как обещават като разпраани, а после реват и се оправдават че закона не им позволявал да си изпълнят обещанията... Абе вии тъпи ли сте или да?!?! Защо обещавате нещо без да знаете дали въобще можете да го направите? Или закони се четат едва след избори? Да не говорим че няма такъв филм, престъпление да е ненаказуемо, понеже видите ли имало закон и той не можело да се променя със задна дата... Тва малоумието си е кофти болест, тц тц...

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 68. 68 Профил на Циганче от Щутгарт
  *****
  Весело

  Ай, пак се разбуниха Българчетата! Ама как така не си харесвате Бат Бойко бре! Ами он е от ЕЛИТО ви, демек наш си е, голем Бизнесмен, Голем Интелектуалец, играе шах,учи тайно английски, Голем Супермен, рита топка по обед в работно време, Голем Полицай, то това не щеш ли ЕФБИАЙ, АЙ АЙ, то ДС, то ГРУ, то Бат Пашата, то Бат Алексей Петров, то Лукойл, то Правец за нищо ги нема, кратко, наш турлю гюветч, само пара да пада! Ама ние си имаме добри Поговорки, Бързата кучка Планина Повдига, така че, ако Мохамед не отиде при Планината, Планината ще отиде при него, а гарвано ли Ви извади очите бре, та не видяхте че само ви преметат, ЕЛИТО, ЕЛИТО е същият! ТАМ Е ПРОБЛЕМА, сите са за Стадион Васил Левски бре, да ритат топка, под свирка...

 69. 69 Профил на Хан Соло
  *****
  Весело

  Казах ли ви аз? Мангал, по-вече или по-малко ашладисан, ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА! Защото няма толкова ум! И никакъв морал! АКО МОЖЕШЕ, ЦИГАНИТЕ ЩЯХА ДА ИМАТ ДЪРЖАВА! Мишлингът не може да мисли за повече хора от един катун или вица. Не се заблуждавайте с Т.Ж. - тогава управляваше руския ботуш. Ако 20г. ви бяха малко да го разберете, това никога няма да стане!

 70. 70 Профил на Вици&Катуни Co.
  *****
  Разстроено


  Кюлеви: МИЛИАРДИ.. Мултитата: МИЛИАРДИ; ЧЕРЕПА - около 2 милиарда; Любен Гоцев – червен САТАНА; ТИМ – ВАРНЕНСКАТА МАФИЯ - Химимпорт – адмирал Д.Павлов - МИЛИАРДИ ! Братя Диневи – МАФИЯ; Норчето Ананиева - ЛИТЕКС - ловешката МАФИЯ -червена ; Банкера на СИК- в политбюрото на БКП-БСП... ГОЦЕ-спонсори - МИЛИАРДИ : герговци, гиговци, стойковци; манджуковци; велчеви - дойнови и луканови: МИЛИАРДИ …; Монтерейци - червеняковци; маджовци, батко и новите - братя Домусчиеви - Пещерска и Галеви - МИЛИАРДИ; Гущеров-комсомолчето- мултимилионер – МАФИЯ ; Р.Овч. мафиот-крадец от класа и други руски агенти - Златевци - Лук-ойл, Комсомолеца Банев – Петрол и приватизация ; и aндрей-голф-pайчевци - потомствени руски агенти (баща – КГБ- мултимилионер) - МИЛИАРДИ !!!; Лужковци - СТОТИЦИ декари до устието на р.Камчия - за стотинки !! ДПС-стотици милиони - ДЪРЖАВЕН резерв; Миленчо и други другарски синчета - хотели - СТОТИЦИ милиони.; СВИНАРИ и други ГОЦЕ спонсори - СТОТИЦИ МИЛИОНИ !!.. По нататък по списъка на ДС - БКП - ивановци, светлин русевци, ДС-Tоплото и… последния ‘неизвестен ” - пак от ДС-мутрите - САМО 14 декара - НЕ в Добруджа…НЯКЪДЕ ТАМ С НАД 1 МЛРД..Е И МУТРАТА БОРИСОВ СЪВМЕСТНО С ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА
  Местните шерифи – милиони..Стефан Софиянски – Колко?
  ............................................................................
  КВО СТАНА БА БАТ БОЙКО? НАЛИ ЩЕШЕ ДА ЧИСТИШ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ....???

 71. 71 Профил на Antirewizo
  *****
  Неутрално

  НИКАКВИ РЕВИЗИИ! Да не сте луднали?
  Да не би да искате и ревизии за ДДС? За Мургина ли да се сетим?
  Да не би да искате ревизии в енегретика, топло, мокро?
  Ко Ви стаа, Ве?
  Нема, нема да има ревизори.
  Вий и царо ше ревизионирате! Не, нема да стане.
  Не на ревизоровщината. Не и сега.

 72. 72 Профил на Drug
  *****
  Неутрално

  А, защо нищо не пише за горите на дедо симо мадридски?

 73. 73 Профил на Банкя 007
  *****
  Гневно

  ББ, това е отврататително! П..ьо си ти.

 74. 74 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  Господа, помогнете ми да се ориентирам! Кой е най: Гамизов, Яне или Борисов? И ще става още по-по-смешно! Вразумете се панове!
  Трябва да се говори и действа само в рамките на ЗАКОНА! Оставете морала за черквата! Като всяко качествено понятие, и то е трудно определимо.
  П. П. И оставете царските имоти на собственика им!

 75. 75 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1137 Гневно

  Не може Конституцията да е дежурно извинение да не се поправя всичко нередно, което е извършено в държавата!!!...

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 76. 76 Профил на Дама Пика
  *****
  Неутрално

  Май има и гербери със заменки. или са играли мнооооого големи пари.

  никой не е казал че трябва да е със задна дата . със сегашна да е , но мораторуим може да има и ТРЯБВА да има. В ГОРИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРОИ. СТИГА ВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ГЕРБ си подливат вода . да не стане че са си подлели вода, колкото океан.

 77. 77 Профил на патриот
  *****
  Неутрално

  Поредното разочарование за българския народ.Щом не може да се спрат сделките,то да не се променя статута на земята.Поне това може.

 78. 78 Профил на RI
  *****
  Неутрално

  основните предизборни обещания на ГЕРБ, но месец след като пое управлението, се разбра, че забраната няма да е абсолютна и няма да се ревизират скандални заменки.


  Глас народен Глас божи

  - от управляващите
  - глас народен глас в пустиня

 79. 79 Профил на патриот
  *****
  Неутрално

  Ще се закрие Агенцията по горите.Добре и без това е пълна с некадърници, които не знаят нито как да опазват горите, нито как да ги възобновяват и отглеждат, още по-малко да ги стопанисват.
  В София е пълно с чиновници, които не са стъпвали в гора, които не знаят да четат горска карта,които се занимават с неща, от които си нямат никакво понятие.За съжаление е така и с много други сфери на дейноси.Трябва да се закрият и Регионалните дирекции по горите, които са абсолютно паразитни звена.Горските стопанства и дивечовъдните станции с хилядите си служители охраняват горите и милеят за тях.Останалите са едни хрантутници.

 80. 80 Профил на ДД
  *****
  Неутрално

  Хора!!!Пазете горите.Те са въздуха и водата за поколения след Вас.Не позволявайте поредното разграбване да остане ненаказано.Разбира се, че има законен начин да се развалят сделките.Да не ни лъжат повече.А господин кмет-премир-министъра да спре да лъже и се перчи пред медиите,а да направи нещо.В противен случай ще плаща солено.

 81. 81 Профил на ajshe
  *****
  Неутрално

  а дано асане ама надали

 82. 82 Профил на Бай Брадър Бойко
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ/Голямо Ебане Робе Български/това те чака през следващите години.Не ти стигнаха 200 години византийско ,500 години турско,45 години руско, 20 години мафиотско, че сега и курвенско робство.Хак да ти е .Сам си го избра.Да ти е честито.

 83. 83 Профил на баста
  *****
  Неутрално

  много ограничени,мизерни нещастни са Бг хорицата за да се занимават с БГ клоаката!
  неспособен,страхлив,уплашен,объркан народ-това е! Не ще и не ще!
  Но говорилнята не спира-за милионен път!

 84. 84 Профил на Мими
  *****
  Неутрално

  Няма да има ревизия на заменките.Поредната пушилка.Много скоро ще лъсне страха и неспособността и на тези да се справят с мафията.Те са част от нея.

 85. 85 Профил на пончо
  *****
  Неутрално
 86. 86 Профил на normalen
  *****
  Неутрално

  Много лошо, господа-управници. Много лошо - ГЕРБ.

  Много лошо - Бойко Борисов. Много лошо - Мирослав Найденов.

  Обещанията на ГЕРБ не струват и хартията, на която са писани.

  Лошо, много лошо.

 87. 87 Профил на Раковски
  *****
  Неутрално

  Бойко има една зима да покаже че е достоен или ще си плаща - той и всички агенти на ДС. Комунистите с бой е взеха власта и само с бой ще я предадат.

  Народа вече не може да чака! Ще се грабват вилите то се е видело.

 88. 88 Профил на Пак те са виновни не ние
  *****
  Неутрално

  Да ходим да хвърляме яйца по парламента, не да се вайкаме, че пак някой нещо не направил.

 89. 89 Профил на nabliudatel
  *****
  Неутрално

  Отвратително е, когато спечелилите изборите не испълняват предизборните си обещания. Много по-отвратително е, че става дума за гори, за природата - ЕДИНСТВЕНОТО нещо, което още представлява ценност в БГ, едиственото нещо, което е за всички.

  Сигурен съм, че не малка част от хората, които са гласували за ГЕРБ, се чувстват излъгани.

 90. 90 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  ПРЕСТАНЕТЕ С ТОЯ КОСТОВ БЕ!

  Та на нали той точно ни го пробута комуниста ББ за десен!? Нали точно партиите СК го набутаха и в ЕНП !? НАЛИ Костов ни го обяви ГЕРБ за алтернатива на БСП????
  Още не са ви изцицали със сегашната комунистическа креатура, а вече се гласите да предадете щафетата на следващата!
  НЕ ДАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ НА КОМУНИСТИТЕ и КРЕАТУРИТЕ им!

 91. 91 Профил на кой ли знае
  *****
  Неутрално

  ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ПОНЕ ЧАС ОТ НАПИСАНОТО ТУК ОТ ХОРАТА ЩЕ ДОСТИГНЕ ДО БОРИСОВ?

 92. 92 Профил на ккк
  *****
  Неутрално

  Ебати разочарованието! Аз не съм гласувал за ББ просто защото не гласувам - който не живее в БГ не трябва да гласува. Но ако гласувах, най-вероятно щях за ББ да гласувам. Хем въобще не ми харесва. Но той изглеждаше като алтернатива ... пууу.
  Явно трябва да се научим като народ да оказваме натиск и да си изказваме мнението и след изборите. Не знам какво може да се направи сега ама нещо трябва да се направи!!! Ще я изпуснем тая държава бе!

 93. 93 Профил на ......................
  *****
  Неутрално

  Горим братя българи.Започна се.Първо беше,че не могат да променят закона и да вкарат виновниците крадци,защото си гласували закон и били недосегаеми.Сега се започва от всякъде да не могат /ГЕРБ/ да направят нищо или затвърждават хайдушките крадливи закони на тройната коалиция.
  Бягайте братя българи,ББ ви излъга,както се подразбира ще ви смъкне от гърба и последната скъсана риза,която имате.
  Жалко,много жалко,за пореден път бълг.народ е излъган

 94. 95 Профил на 222
  *****
  Неутрално

  Когато ви разправяхме,че ще хленчите след поредния избор на Месия,не ви се вярваше... Вярвахте на мутрата...

 95. 96 Профил на @Mickey
  *****
  Неутрално

  Точно Костов беше против Мутрата да е в ЕНП и само натиска върху него го принуди да гласува въздържал се,вместо против... Но за твоята празна глава,това е без значение...

 96. 97 Профил на МУНЧО ИВАНОВ ВАЗОВ
  *****
  Неутрално

  Не съм и очаквал друго за съжаление

 97. 98 Профил на горския
  *****
  Неутрално

  абе струва ми се, че все още ни управлява ДОГАН, нали той управлява ДС,а ДС управпява в България. Що ни трябваха избори, тия са по-неспособни.

 98. 99 Профил на Karamfilov
  *****
  Неутрално

  Той Емо (Димитров) определяше кои заменки да подпише доц. Юруков. Защо сега ще съдят бившия шев на горите. Вече личи, че каквото е почнало - трябва да продължи и никакви скрупули за конфликт на интереси и двоен аршин няма да спрат разграбването на гоското ни и ловното ни стопанство!

 99. 100 Профил на Димитър
  *****
  Гневно

  Противоречало на конституцията - сливи ли имаха в устата преди изборите?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK