Закрити министерства още си стоят

Закрити министерства още си стоят

© ДневникМесец след като правителството закри министерствата на извънредните ситуации (МИС) и на администрацията (МДААР) още не е ясно какво ще се случи със служителите им, те получават заплати и стоят в кабинетите си. Преместването на хората се бави, защото още не е приет устройственият правилник на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. В документа ще бъде разписано точно колко души от закритите министерства ще бъдат съкратени или пренасочени.


Досега е ясно, че Гражданска защита и телефон 112 ще преминат към МВР. За целта ще има промени в Закона за МВР. Двете звена, в които досега са работили близо 2100 души, най-вероятно ще станат дирекции. Общо във ведомството на Емел Етем имаше 2345 щата, като в международния отдел са работили два пъти повече чиновници, отколкото в този за възстановяване и подпомагане. Сградата на площад "Св. Неделя", където се помещаваше дирекция "Комуникационни и информационни системи", ще бъде предоставена за нуждите на друго ведомство. За закриването на МИС беше създадена специална комисия. В нея влизат експерти от министерствата на вътрешните работи, на икономиката, енергетиката и туризма, на финансите и на закритото министерство.


Над 60 души от министерството на администрацията ще преминат към Министерския съвет, като още не е ясно за какво точно ще отговарят, казаха от правителствената пресслужба. Други петима отиват в регионалното министерство. Останалите чиновници ще бъдат преместени в Министерството на финансите, където ще работят за оперативната програма "Административен капацитет".


В МДААР имаше 186 души, девет от които бяха в политическия кабинет на Николай Василев. Те са напуснали заедно с него. Двете сгради на министерството в центъра на София ще бъдат дадени на други ведомства, писа в. "Сега".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4i40
  *****
  Неутрално

  и какво? намаляли са само с 9-те човека дето са си отишли с Никито Василев!?

 2. 2 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  На 360 чиновници не могли да наамерят работа.............а аз си търся работа като снайперист.Назначете ми и чиновниците ,особено червените,няма да ги има

 3. 3 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Чиновническото племе е като троскот,неизтребимо.Винаги ще намери параграф,член,правилник и тн.Но в края на крайщата те не са виновни,явно ББ се е омаяло от високият си пост и вече забравя за много неща които е казал.Значи с една дума-не работим но не сме уволнени и ще си получаваме заплата-бравос.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 4. 4 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Чиновническото племе е като троскот,неизтребимо.Винаги ще намери параграф,член,правилник и тн.Но в края на крайщата те не са виновни,явно ББ се е омаяло от високият си пост и вече забравя за много неща които е казал.Значи с една дума-не работим но не сме уволнени и ще си получаваме заплата-бравос.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 5. 5 Профил на А-у
  *****
  Неутрално

  К'ва стана тя? Закритите министерства не моем да затрием месец и половина! Опичайте си акъла, ей! Че май сичката ви сила оди за свирката, засега!

 6. 6 Профил на Питам
  *****
  Неутрално

  Само искам да попитам - къде в България като ти закрият работното място - продължаваш да получаваш заплата?!?!
  Например като закрият едно училище - изриват дзаскалите на борсата и никой не се грижи да ги "пренасочва" на други места.
  Като закрият един завод - да не би да плащат на работниците?!?!

 7. 7 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 859 Любопитно

  Така е като за 2 месеца се правят реформи като за 20 години.... още колко неразбории ще има ... дано да си дойдат нещата по местата скоро.

 8. 8 Профил на Нищо ново.
  *****
  Неутрално

  Празните приказки и закани на премиера - в действие!

 9. 9 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  А след закриването и над десет държавни агенции на още колко чиновници ще се търси работа? Или и те тихомълком ще се влеят към незакритите министерства? И общият резултат ще бъде блокиране на дейностите ,за които са отговаряли , хаос и в края на краищата множене на чиновническото племе. Имаше една дебела управленска програма на ГЕРБ ................ Впрочем, в нея май няма срокове..........

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 10. 10 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Наш'та система 2-3-4-5 ...

  Такава песничка сега се пее. Над 2 хиляди кръгли Етемови паразити,
  - продължават да си стоят на бюрата
  - продължават нищоправенето
  - продължават тлъстите заплатки

  Въпреки кризата, въпреки Бойко, или ... именно заради него.

  А иначе, заради кризата белите дечица пак няма да получават детски. Благодарение на Бойко.

  Виж тук:

  http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/17/edna-soroska-mrysnica-na-sredna-vyzrast.381440

 11. 11 Профил на Карамфила
  *****
  Неутрално

  Държава трудно се управлява и приказките за съкращения, пестене на финансови средства, нов управленски ред ще бъдат поредната химера. Всичко се прави ден за ден, за да не скучаем без поредната шокираща новина.
  Да започват да работят по изпълнение на някаква програма, която да води до видими резултати. Приказките от 20 години насам нямат стойност.

 12. 12 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  То за тази работа се иска малко акъл. И известно количество юристи цивилисти. Необходим е и бюджетар, който да каже на пожарникаря колко ще струват "икономиите" от съкращенията. Владко Горанов не става. Още от сега да съобщя, щото да няма после : "Ама много скъпо ни излезе". Въобще тази с копчетата и лесното свърши. Беше лесно в общината. Мачлета, тенис, снимки, журналистки...Бе каквото ти душа сака. Сега - Путин и едно мега министерство като онова на бедстията...По и копчета има. 112
  Направо да го връчат на Боко. И един склад с муниции ако му осигурят да гръмне...Ще е в стихията си. Други идеи не ми идват в момента, ама ако се сетя ще ги споделя.
  Алооо, ДАНС, да ги докладвате бързо, че съм притеснен леко. Време няма.

  Ecrasez l’infâme
 13. 13 Профил на ...........................
  *****
  Неутрално

  Бойко да ги праща на борсата тези търтеи, а от там на садят борчета по балканите, които предишното правителство изсякоха и разпродадоха.
  Ако,стане така тези лентяи да заемат пак чиновнически места и да ги храни народа ни,това означава,че Бойко явно се подиграва с България.До кога ще ни изпиват кръвта чиновниците,които нищо не правят.

 14. 14 Профил на White Trash
  *****
  Неутрално

  Истински реформи в Б-я имаше единствено по времето на Костов. Затова и много хора го мразят, но благодарение на тези реформи днес Б-я е член на ЕС и НАТО.
  Всички останали прваителства(все комунистически) правят само мимикрия на реформи. Затова всяко комунистическо правителство завършва с провал.

 15. 15 Профил на .......................
  *****
  Неутрално

  Нека всички българи да спрат да си плащат данъците,че да видим , откъде ще им плащат на тези търтеи.

 16. 16 Профил на Гоуце
  *****
  Неутрално

  Пожарникар, да управляваш държавата не е като да пикаеш върху запалена хартийка!
  И тъпи журналя, забравете с това "генерала"! Не сравнявайте този измислен генерал с Шарл де Гол!
  Е-е-е Бойко, що не си кротуваше в Банкя, ами се натискаше цял свят да ти види мискинлъците и да ти се смее....

 17. 17 Профил на хит
  *****
  Неутрално

  тука един всезнайко беше споменал ,че в министерството на етем тработили 2000търтея,обаче господин конпетентен 1000 от тях са спасители в отрядите и те денонощно бдят аз това дали някой тапанар подобен на теб няма да се размаже по пътищата.Така ,че сведи глава и уважи достойния труд на тези мъже.

 18. 18 Профил на Кнез Мизийски
  *****
  Неутрално

  Като пишете тези неща някои поне чете ли ги от това мило правителство?

 19. 19 Профил на Българско село
  *****
  Неутрално

  нека се появи раздел българско село. нека има теми изцяло свързани с българското земеделие, част от нещата да се давят на г-н министъра, все пак в голямата си част повечето от читателите изказват страхотни идеи. тези хора нито са съветници, нито експерти или анализатори, но са трезвомислещи български люде! хайде, напревете подобен раздел!

 20. 20 Профил на Хитър Петър
  *****
  Неутрално

  Мене ми е ясна тая работа другари и другарки. Затулиха министерствата запазиха чиновника, ами да, че как иначе. Крийте си лошотията и не злобейте срещу това крехко цвете "държавния чиновник". Те горките не са свикнали да се оправят в този лошав и неприветлив свет. Глейте си вий кефа и работете за да раните рантутници, то без въшки не може. Аз ще ви река: я дайте държавата да ни вземе всичките на работа и да се издигнем в ранг - държавни служители, тъй поне ще се затрием лесно и бързешаката, що да се мъчим десетилетия.

 21. 21 Профил на алооооо
  *****
  Гневно

  Алоооооо Банкянския селянин!!

  Нали закри министерстват бе цървул!!!
  Как така получават заплати.

 22. 22 Профил на krasimir 20
  *****
  Неутрално

  Боже пазини от човек прост на висок пост с пенсия и заплата


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK