Русе ще е домакин на международен форум за обучението по руски език

Русе ще е домакин на международен форум за обучението по руски език

© ДневникРусе ще бъде домакин на международен форум "Обучението по руски език през целия живот. Непрекъснато единство между всички етапи на обучение: детска градина - училище - университет". Той ще се състои от 5 до 9 септември, съобщиха от средното общообразователно училище по европейски езици (СОУЕЕ) "Св.Константин-Кирил философ" в града. Предвидено е участието на представители от Русия, Украйна, Молдова, Великобритания, Германия, Казахстан, Полша, Германия, Словения и България. В работата на форума ще участват над 150 учители и учители - методици по руски език, директори на училища, експерти по чуждоезиково обучение, преподаватели по руски език от вузове, представители на органите на управление на образованието от 29 български града и 64 български предучилищни, средни и висши учебни заведения.


Форумът се провежда под егидата на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ) и се осъществява в рамките на международен проект, финансиран от фонд "Русский мир", Министерството на образованието, младежта и науката на България и МАПРЯЛ. Община Русе, Регионалният инспекторат по образованието на Русе и СОУ за европейски езици "Св. Константин-Кирил философ" в Русе са основните организатори на събитието.


Основната задача на форума е разширяването и укрепването на сътрудничеството между Русия и България в сферата на образованието чрез информационно-методическа подкрепа за процеса на обучението по руския език и запознаването на младите хора на България с руската култура, обясниха от СОУЕЕ. Предстои в рамките на събитието да се проведат научно-практическа конференция, методически семинар, тематична кръгла маса, консултации с преподавателите от руска страна.
Участници във форума са и известни учени и педагози от Държавния институт по руски език " А.С. Пушкин" в Москва, Санкт-Петербургския държавен университет, Славянския университет в Молдова, Одеския национален университет "И. И. Мечников", Оренбургския държавен педагогически университет, Езиковия център към Оксфордския университет, Руско-германския културен център в Нюрнберг и др.


Особено внимание в работата на форума е отделено на иновационните технологии в преподаването на руски като чужд език, а също и на практическите аспекти на обучението по езика: речева дейност, формиране на комуникативна компетентност, работа с текста, проверка на резултатите от обучението чрез тестове и други.

Ключови думи към статията:

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на .......................
  *****
  Неутрално

  Ех,задунайская...в Русе форум, на Копринка - сбор на 5-тата колона на Рус, назована "приятелите на Русия", парламент и президент се чупят от поклони...Къде са приятелите на България ?

 2. 2 Профил на ха!
  *****
  Весело

  Вставай страна огромная!

 3. 3 Профил на конешно do-ем
  *****
  Неутрално

  СОУ за европейски езици "Св. Константин-Кирил философ" си е всъщност старата "руската гимназия"

 4. 4 Профил на n
  *****
  Неутрално

  Иначе колко красив град е Русе само палмата от пред никак не "върви" - фотографа трябвало да я избегне или измести.

 5. 5 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На Русе му трябва не толкова форум за обучение по руски, колкото за обучение по румънски вече.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK