Българите в чужбина са между 3 и 4 млн. души, заяви Райна Манджукова

Българите в чужбина са между 3 и 4 млн. души, заяви Райна Манджукова

© ДневникНяма официална статистика, но се предполага, че българите по света са между 3 и 4 милиона души. Това каза днес във Варна председателят на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова, която се включи в провеждащата се Втора сесия на Световния парламент на българите, предаде БТА.


Манджукова посочи, че има около 60 хиляди забавени преписки за даване на българско гражданство. По думите й документите в момента се разглеждат ускорено, а броят на служителите, които се занимават с този въпрос, е удвоен.


Световният парламент на българите днес прие серия решения, които ще бъдат представени на вниманието на Народното събрание и правителството. Бе одобрен проект за българска национална доктрина, а до парламента ще бъде отправено искане за ускорено издаване на документи за гражданство за сънародници в Молдова, Русия, Украйна и някои азиатски държави.


Световният парламент на българите настоява държавата да защитава по-активно интересите на българските диаспори по света.

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Въпреки всичко, процедурата по получаване на гражданство е отчайваща! Мой познат с майка българка и баща грък, роден в България, с български акт за раждане, трябва да чака 5 години, да събере милион документи, вкл. да мине през Агенция за българите в чужбина за да докаже (!!!???) българския си произход, за да получи и български, освен гръцкия си паспорт. Такива са хиляди като него! А това са ако не друго, и гласоподаватели, и то такива, които не гласуват за, а против ДПС. Безумна държава, сама обрекла себе си на оциганяване и ислямизация (разходете се по цар Симеон и пребройте колко арабски "инвеститори" ще видите!)

 2. 2 Профил на ду ю спийк бългериън?
  *****
  Неутрално

  На първо място държавата да осигури български училища за бг диаспори по света. Или понеже в булгаристан има много предвидливи ганювци, образованието се изритва само на частни начала и значи българите по света да си му мислят как да си правят бг училища по места.

 3. 3 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Ускореното издаване на документи НА ПЪРВО място трябва да се отнася на децата от смесени бракове с родител българин! Такива не бива да са в същия кюп с македонците и бесарабските българи - онези имат да ДОКАЗВАТ произхода си, не че не трябва да се ускори издаването на документи и на тях. А тези просто трябва да заявят правото си и да получат паспорт. Въпреки това, и те минават по същия ред - за чий дедов им е Агенция за българите в чужбина? Тя какво има да установява имат ли бг произход, след като той е установен? Безумна държава, сама обрекла себе си на оциганяване и ислямизация!

 4. 4 Профил на jean
  *****
  Неутрално

  Прогонени от бащата на Ирина Бокова и подобни на него!

 5. 5 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Към № 2: на всичко отгоре в ДАБЧ се правят на интересни и не желаят да говорят чужди езици! Начи, ако се обадите на английски, зАбравете да се оправите. Трябва да дойдете лично и с преводач, да издържите злия поглед на лелята в клетката долу, задето не говорите български. А как да го говорите, като не училища, ами в интернет няма един свестен курс по български за чуждоезични! Чуждоезични са в това число и българи, които не говорят български, такива бол, като имате предвид, че българите мразят езика си и гледат дори в България да не го говорят и пишат (bTV, Nova Television, кремвирши Leki, бира Kamenitza и Zagorka .....)

 6. 6 Профил на гоце
  *****
  Неутрално

  Тая Манджукова каква е на Манджуков!?Каква е тая агенция-нали си имаме министър без портфейл?

 7. 7 Профил на Канини
  *****
  Неутрално

  7,5 милиона население - 4 милиона в чужбина=3.5 милиона остатък в България.
  3.5 милиона -2,3 милиона пенсионери =1.2 милиона -1 милион деца и учащи =0.2 милиона остава за безработни.
  Кой работи бе в тази България?
  Как няма да има криза и срив на БФБ,Имотите и заплатите.

 8. 8 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Унгария има ДВЕ (2) тв програми, насочени специално към унгарските малцинства - такива и те имат бол, в съседните държави. Едната се казва Дуна телевизио (Телевизия Дунав), а другата Аутономия (показателно за липсата на реваншизъм у унгарците ) Защо ли пък са им на малцинствата ДВЕ (2) телевизии? Първо, тематиката е различна - малцинствата (минавам на българските) изпадат в умиление като чуят за Христо Ботев или Васил Левски. Ние си спомняме за матурата и 2 юни. Второ - изречението "Сините запратиха упреци към Позитано 20" на човек, живеещ цял живот в България, не му говори нищо. То се замества с "СДС отправи упреци към БСП" - по-прост изказ и по-ясна мисъл, без жаргон, без неясно смотано произношение. По БНТ сат (на латиница) имаше някакъв курс по български, който го водеха някакви дечица, които имаха всички говорни дефекти накуп: силна редукция на О в У и А в Ъ, У вместо Л, френско Р, аман! Как да научиш бъугърски ут тъкъф курс?

 9. 9 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  № 6 и 7 пак не сте разбрали. Райна Манджукова е директор на Държавната агенция за българите в чужбина, орган натоварен с непосилна роля без пари и хора да поддържа съзнанието на 3-4 милиона българи в чужбина. А вие още не сте се събудили след нощния запой.

 10. 10 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "българин":

  5 години!!!!!!!!!!!!!!!!!!Моля те,ти сигурно се шегуваш
  ТОВА Е НИЩО.............БРАТ МИ трябва да изчака цели 10 ГОДИНИ след постъпване на работно място за да има възможниста да получи гражданство и това важи за европейска столица,имаики предвид че вече сме пълноправен член на ЕС.
  Истината е,че българското достойнство е непрестанно потъпквано от едни или други евро членове,примерно Испания,франция,Германия,Иалия,Норвегия и така нататък ние сме използвани като евтина работна ръка пак имайки предвид,че много от тези работници са младежи студенти с више образование.
  Сами направете изводите.

 11. 11 Профил на истината
  *****
  Неутрално

  До номер 1 ("българин" - в Европейския съюз, към който принадлежат и двете държави (гръцка и българска) ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО Е ЗАБРАНЕНО!!!!толкова по тоя въпрос.

  За това дали държавата да се грижи за училища в чужбина - ми аз като живеещ в чужбина българин съм против. Държавата на никого не е длъжна, това честно казано е последното за което трябва да се дават пари предвид сегашното й положение. Не може за всичко винаги някой да се грижи и все да плюем. Има доста примери в чужбина на добре функциониращи български църкви и училища, желание трябва да има. Лошото е, че ние като хора сме дупедавци и общо взето не си обичаме корена. ей затова не е и масова практика да създаваме общности в чужбина.

 12. 12 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  № 11 не е забранено двойното гражданство в ЕС, в ЕС няма обща политика по двойното гражданство, прочети в английската википедия.
  № 10, да има такива държави, но България към тях ли се стреми? При положение, че всичко ти е ясно и ти е наред - майка ти е българка, ти си роден в България - но досега си имал само чуждото гражданство - защо да се правим на интересни и велики? Ние от великите ли сме, като Германия?

 13. 14 Профил на Югозомби
  *****
  Весело

  Гоце №6, ти си неинформиран грубиян. Тази Манджукова не му е никаква на онзи Манджуков, тя е българка от Бесарабия.

 14. 15 Профил на ПАИСИЙ
  *****
  Неутрално

  Не, неразумни юроде, България Не се е обрекла сама,
  ако изобщо се е "обрекла".

  Не врачувай и не хули България.
  Или се пръждосвай, щом според теб България е обречена.

  Длъжен си да знаеш, че антихристката коминтерновска империя на злото СССР погуби, прогони или разкъса хиляди семейства. Разкъса България от Беломорието и Мадекония.

  Преди това разбойническият Ньойски сговор издевателства срещу България и прочее страни и въобще -- срещу Цивилизованост и Справедливост.

  Имало е Християнска България "на българи и гърци" още при цар Борис Първи.

  Имало е... турски антихристиянски нашествия и турско иго.

  Имало е диктатурско руско иго и имперска политика на Бълканите.

  Така през 19 век за първи път в историята има държава Гърция -- преди Освобождаване от турско иго и Възраждане, за кратко време, на Суверенна България.

  След 1944 в България има криминална и нелегитимна Марксистка изродителска диктатурска "държавност".
  След 1989 има метастази на същата...

  Не хулете жертвите. Не хулете Майка България.

  От Вас Зависи.

  ВЪЗРОДЕТЕ БЪЛГАРИЯ!

  българин
  * 1

  Въпреки всичко, процедурата по получаване на гражданство е отчайваща!

  Мой познат с майка българка и баща грък, роден в България, с български акт за раждане, трябва да чака 5 години, да събере милион документи, вкл. да мине през Агенция за българите в чужбина за да докаже (!!!???) българския си произход, за да получи и български, освен гръцкия си паспорт. Такива са хиляди като него! А това са ако не друго, и гласоподаватели, и то такива, които не гласуват за, а против ДПС.

  Безумна държава, сама обрекла себе си на оциганяване и ислямизация

 15. 16 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  № 11 ти си против, ама ти си се омел, а тая държава си бърка в носа и не знае каква политика да води за оцеляването си. Тя се води по акъла на такива като тебе и си вика "ми щом Германия ги мота германците с години, начи сигурно и ние така трябва да правим". Да поясня: Германия дава гражданство на талибани и жени пингвини с всички цветове на фереджетата, а собствените си немци - емигранти в Аржентина и СССР не ще да прибере.
  Не знам кой българин в България иска България да постъпва по този начин? Защото, ако българите без бг гражданство искат разрешение, чакат местожителство итн., афганците и иракчаните просто идват. Засега продължават към Лондон, ама след 5 години просто ще си остават у нас. А ние ще си бъркаме в носа нали? А ти ще си за или против, произволно, ей така, днес за, утре против, но the truth is: I don't care щот съм си бил шута от тая България. А ние да въвеждаме часове по радикален ислям нали? Ми тебе не те питам вече, ти се изказвай по въпроси, които те засягат.

 16. 17 Профил на BMW
  *****
  Неутрално

  Немците от чужбина са много скъпи на Германия, но не в смисъл "О, скъпи братя немци", а в смисъл "Братя немци, много сте ни скъпи, по-евтини са ни тюрките.

 17. 18 Профил на хи хи хи
  *****
  Весело

  Тая секта изкара България 20 млн бе !!!

 18. 19 Профил на Бекапе
  *****
  Неутрално

  Дебилни другарю, имаш ли идея

  Защо сме си натоварили органа
  с непосилна роля?

  Мъча се, но не мога да си спомня.

  Нужно ли е да поддържаме в съзнание
  цели 3-4 милиона невъзвращенци
  и предатели на комунистическия строй?

  Изпълнима ли е такава колосална задача?
  Впрочем, сам казвате, непосилна е.

  Но, ако е посилна, струва ли си?
  За къв ни е, иначе казано?

  Друг немаловажен въпрос:
  КЪДЕ ДЯНАХМЕ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ?

  123
  * 9

  Райна Манджукова е директор на

  Държавната агенция за българите в чужбина,

  орган натоварен с непосилна роля

  без пари и хора

  да поддържа съзнанието на 3-4 милиона българи в чужбина.

 19. 20 Профил на Въпрос
  *****
  Неутрално

  "до парламента ще бъде отправено искане за ускорено издаване на документи за гражданство за сънародници в Молдова, Русия, Украйна и някои азиатски държави".
  А защо в това искане не са включени нашите сънародници от Македония и Сърбия ?

 20. 21 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Манджуков е разпространена фамилия. Тя е с тази фамилия по мъж - мъжът й е роден в България, преди това е имала друга фамилия. Между другото, тия турски фамилии като Токмакчиев, Чапракчиев, Алтъпармаков, Арабаджиев, Тюфекчиева, Кючекчиева, Ми.е.чиева итн. са страшно грозни. Затова след преврата 1934 г. правителството е отправило апел към българите да си сменят фамилиите на български

 21. 22 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  123, точно, моминското име на Райна Манджукова е Бурлакова. Омъжена е за Петко Манджуков, който е доцент по химия в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград и няма връзка с прословутия Петър Манджуков.

  http://ide.li/article3722.html

 22. 23 Профил на Jelev
  *****
  Неутрално

  Много точно: 3-4 млн. Или - точно време: пет без не6то.

 23. 24 Профил на ВИИ Крал Мас
  *****
  Неутрално

  След ВСВ в Германия и други отделно взети държави победи
  Чифутизма, Ционизма, Марксизма, Интер Нацизма, Интер Фашизма, въобще - Интерцианални Изродителски процеси.

  Царуват транснационални зомбита. При вас е подобно.

  българин

  Да поясня: Германия дава гражданство на талибани и жени пингвини с всички цветове на фереджетата, а собствените си немци - емигранти в Аржентина и СССР не ще да прибере.

  Не знам кой българин в България иска България да постъпва по този начин?

 24. 25 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  Jelev, в конкретния контекст подобна приблизителност си има своите основания. Част от българските и българоезичните общности в чужбина са под влияние на асимилационни процеси, например българите в Молдова и Украйна постепенно се русифицират или порусяват. Българите в Сърбия са в значителна степен сърбизирани. Помаците в Турция са турцизирани. За Македония, Гърция и Албания... досещаш се. Тъй като етничността е динамична категория и нито един процес не е окончателен и необратим, подобна размитост на оценките е допустима, доколкото отчита хората с произход, който може да бъде приет за български.

 25. 26 Профил на мунчо
  *****
  Неутрално

  Бря! Да не е влачила шлепове като яка мома?

  Има известна картина "Бурлаки на Волге"...

  Югозомби
  * 22

  123, точно, моминското име на Райна Манджукова е Бурлакова.

 26. 27 Профил на а защо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "Канини":

  не изчисляваш по друг начин:
  7.5 млн + (3...4) млн = 10...11 млн.

 27. 28 Профил на тото
  *****
  Любопитно

  И аз съм съгласен с №3, че бесарабските българи и македонците трябва да доказват произход!!! Особено вторите, сред които доста антибългари взеха български лични карти. А от първите има доста "советский человек", който пие водка с водната чаша и ще бъдат бреме, ако дойдат тук???........

 28. 29 Профил на Служителка в ДАБЧ
  *****
  Любопитно

  Няма как проучването да не се бави, след като 90% от гражданите на бившите руски републики, желаещи да получат БГ са с фалшиви кръщелни или неистински документи за произход. Тяхната цел е безвизово пребиваване в страни от ЕС а не да са българи. Моля за разбиране по въпроса.

 29. 30 Профил на Целта на съществуването им е
  *****
  Неутрално

  "Бе одобрен проект и отправено искане за ускорено издаване на документи за гражданство за сънародници в Молдова, Русия, Украйна и някои азиатски държави."
  Новия електорат на партията и новите 5хил евро на човек за посредничене плащани към фирмата "Световен ......нам кво си".

 30. 31 Профил на !!!!!!!
  *****
  Неутрално

  Абсолютно сигурно е че този конгрес се организира и контролира от Русия.

 31. 32 Профил на тото
  *****
  Весело

  И аз като бях в Израел, видах доста "евреи" преселени от ОНД с руси коси и сини очи......хахахахахахаха....

 32. 33 Профил на Турцизирането
  *****
  Неутрално

  "Няма как проучването да не се бави, след като 90% от гражданите на бившите руски републики, желаещи да получат БГ са с фалшиви кръщелни или неистински документи за произход"
  Дори и някои да се псевдобългари, по-добре да идват християни, отколкото да не заливат турци и цигани !

 33. 34 Профил на l
  *****
  Неутрално

  Не 3-4 милиона, а 3-4 милиарда са българите в чужбина. Аман от идиоти...

 34. 35 Профил на ДУДЕ
  *****
  Неутрално

  МА ШТА МЕ БОЛИ Куратс, да Мађарске нема доизлаза на море и Бугари мрзе језик и тако да сами СЕБЕ И СТАЊЕ И ДАЉЕ У АМЕРИКЕ И ЕВРОПИ И противмере вапај за Бугаска МАЈКА! Даље се крију у .......
  Ајде оди во МАЙКУ ТИ ФРАЕР....

 35. 36 Профил на смях
  *****
  Неутрално
 36. 37 Профил на странно
  *****
  Гневно

  След като десетилетия наред се чудеха как да прогонят българите от България и успяха,сеха ще събират буклука по света,който едва ли знае къде се намира на географската карта Родината ни.
  Ние за тях наистина сме МАТЕРИАЛ изглежда.
  Колко много умни българи се изселиха заради тея национални престъпници,а сега ще раздават българско гражданство на сульо и пульо.
  Ами направете държавата ни нормална,а българите сами ще се върнат по домовете си.Кой нормален човек може да работи и живее нормално у нас?!
  В глад и мизерия живее народа ни.Това ли заслужава?
  Но кой ли се интересува у нас от народа?!Ние сме материала!

 37. 38 Профил на abv izvan bg
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "странно":

  A vie s kakvo pokazvate she ste razlizni ot "material"????
  Samo s prazni prikazki, pluene, zloba po internet.

 38. 39 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Българите в чужбина са между 3 и 4 млн. души"

  Отървали са се... За жалост, не съм между тѣх!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 39. 40 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Истината [#11]: " в Европейския съюз, към който принадлежат и двете държави (гръцка и българска) ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО Е ЗАБРАНЕНО!!!!"

  Сигурен ли си? Тогава какво става с "нашите" турци в Турция, които имат и български гражданство?

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 40. 41 Профил на Радикал
  *****
  Неутрално

  Манджукава и Гейовете ни обезбългаряват. Да ги обезбългарим - Гей и без това не е българин.

 41. 42 Профил на до №38
  *****
  Неутрално

  Аз няма какво да показвам.Човек не показва,освен ако не е циркаджия,а доказва.
  Аз съм част от народа си,защото съм българин,защото това е моята Родина и за разлика от теб,пиша с български букви и не съм си сменил поданството,макар че не е невъзможно за мен.

 42. 43 Профил на Ани
  *****
  Неутрално

  Райна Манджукове е българка от Бесарабия, безспорно подходящият избор за директор на тази агенция заради личния си опит с БГ бюрокративна машина, дълги години в лапите на ДПС.
  Нека помагат на желаещите българи да получат не само гражданство , но и да се заселят в БГ. Това е крайната цел. Иначе мангалите ни превземат.

 43. 44 Профил на Манджуков
  *****
  Неутрално

  Абе в тая страна сульо и пульо ли ще се влачи! Ако България не е в ЕС-няма да видите ни един от тия "българи"!Изгонихме си интелигентните млади българи, сега ще влачат боклуците от света!

 44. 45 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  с македонците и българите от бесарабия и русия сме най-малко 14-15 милиона без потомците на българи,вече асимилирани в Сърбия, Гърция и Румъния, както и волжките българи.. сами разбирате колко силни сме могли да бъдем и колко пропаднали сме сега..
  и който и понятие си няма от политика и история, да не се изцепва с коментари типа:
  ''Не 3-4 милиона, а 3-4 милиарда са българите в чужбина. Аман от идиоти... ''

 45. 46 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Не обвинявам никого че е избрал да живее така кудето се е родил или в друга страна, но е много е лесно да искаш само да се върнеш в нормална България. Много по-интересно е да е направиш такава. Това че комунистите погубват Българиа не е оправдание за пораженчество, точно обратното - трябва да им покажем, че ни е сме повече.

  На комуто е хвърлен пъпа в България никога не може да е забрави.

 46. 47 Профил на Penka
  *****
  Неутрално

  Родината е там, където ЧОВЕК се чувства добре, а не където някой му е казал...това е

 47. 48 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  До № 29 - ние имаме разбиране по въпроса, но молим децата на български граждани с всички документи да бъдат отделени, за да могат по-бързо да получават гражданство. Случаят в коментар № 1 е точно такъв. Другите наистина трябва да минат процедура, защото (типично за българите) те се декларират като какви ли не - руснаци, украинци, сърби, македонци, гагаузи, унгарци (банатските българи), румънци...

 48. 49 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Недей така Манджуков. Хората с български произход в основата си са качествени. Че има издънки - има, има ги и сред нас. За себе си аз ги разделям на две групи - малцинствени общности (западни покрайнини, Македония, Банат, Бесарабия, Таврия, Средна Азия) и потомци на български емигранти (Европа, Северна и Южна Америка, САЩ). Вторите обикновено пазят всички документи на предците си и е редно (поне до трето коляно) да им се дава лесно българско гражданство. За съжаление, страната ни е привлекателна като врата към ЕС, но това ще се промени. Всъщност, вече има не само българи от Бесарабия, които са традиционно най-родолюбиви и осъзнати, но и македонци и българи от Югославия като цяло, които избират да се заселват в България, а вЕрвайте ми, ТОВА е основната полза и цел, която трябва да преследваме. Защо са ни? Ми разходете се по улиците на София или другите градове (там е много по-зле) и пребройте матряла: Колко бяло срещу небяло население живее в страната ни? А от бялото - колко са в нетрудоспособна възраст? Както се каза по-горе: араби, кюрди, афганци и тн. не чакат да им дадат паспорт или гражданство, те просто се намъкват тук, през зле охраняваните ни граници. Засега продължават, но докога? Отидете в Овча купел да видите що за чудо е от талибани? Всяка втора муцуна е от Месопотамия, всяка трета носи кръв на войните на Александър Македонски (от Афганистан). Има и сомалийци (сомалийки облечени наистина като пингвини). Добре че инстинктивно не приемаме тези хора и те го чувстват, затова предпочитат да продължат на запад. Обаче ако се прозяваме, те скоро няма да ни питат за мнението ни. Затова трябва да привличаме българско, или поне бяло (и християнско - от културна гледна точка поне) население, за да не ни превземат. В момента имаме 7 млн некачествен матрял, а Турция има над 70 and growing... Който има друго освен паяжина в главата си, нека сам се замисли.

 49. 50 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#49] от "бг":

  Макар и откровенно расистки в изказването на "бг" има доза истина. Така нареченото мулти-национално общество което е популярно сега в Новата Европа (чети Западна Европа) е само мит и не води до подобрение в обществото като цяло.

 50. 51 Профил на pena
  *****
  Гневно

  4 милиона ако броите и децата, ама тях не ви ги даваме, не се и надайте да ги хванете за бройка

 51. 52 Профил на svc
  *****
  Весело

  До коментар [#11] от "истината":

  ти не за първи път се излагаш с тези изказвания. в рамките на ЕС имаш право на ВСИЧКИ ЕС-гражданства едновременно, в момента - 27.
  Като 4е ли от Бантустан пишеш..

 52. 53 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 932 Весело

  ногу паисий, малко юрод...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 53. 54 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  До коментар [#50] от "Раковски":

  Расистко е, но е правилното. Не предлагам да бъдат унищожени някои групи и народи, просто да не бъдат допускани в България, а други да бъдат допускани с предимство. Аз лично съм за допускането на имигранти от Черна АФрика и Азия НО с християнски произход. Защо? Защото ние сме такава държава (в културно отношение). Но народът е расистки, питайте всеки негър, колкото ги има, който живее в България.

 54. 55 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  До коментар [#53] от "tucker case":

  Това беше връх на коментарите! Хахахаха! Изкефи ме! Не мога да спра да се смея!

  Поздравления!

  И на мен не би ми хрумнало да го кажа! Толкова добре си го казал, че падам!

  Еееей, има умен народ! Слава Богу!

  Мразя понеделник, но този коментар ми направи деня!

  Хрумва ми и друг вариант, за друга ситуация... Има случаи у нас, когато има и прекалено много юрод, и много малко Паисий!

  Хахахаха!

  Да си жив и здрав!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK